Page 1


EL FESTIVAL Ja fa més d’un any que un grup d’amics vam decidir compartir la nostra passió per la música en directe i pel jazz amb la gent de La Garriga. Per això vam crear l’associació Amics del Jazz. Un dels objectius pels que va néixer Amics del Jazz va ser el d’organitzar concerts que ofereixin la possibilitat d’acostar als garriguencs alguns dels millors músics de Catalunya i algunes de les joves promeses de qui de ben segur se’n parlarà els pròxims anys. Després de moltes hores de feina, molts cafès i moltes il·lusions compartides, finalment hem aconseguit tancar un programació variada i original que permetrà escoltar i gaudir de músics emergents i joies del jazz, com del pianista menorquí Marco Mezquida, o els consagrats Horacio Fumero i el guitarrista de flamenc Pedro Javier González. Comptem també amb dos nous projectes de joves músics -d’alta qualitat!- recent sorgits de l’ESMuC: el sextet del guitarrista Adrià Plana, Robert Nesta Songs, i el grup Genis Bagés trio que comptarà amb la col·laboració especial de Joan Mas. Com a final de festa i cloenda del festival, no creiem que hi hagi res millor que fer-ho amb la Big Band “Free Spirits” de David Mengual que, conjuntament amb Marco Mezquida, han estat els guanyadors dels premis de l’associació Músics de Jazz de 2011. Aquesta cloenda acabarà amb un sopar popular i una jam session que de ben segur que abocarà l’esperit dels carrers de Nova Orleans. S’ha intentat realitzar els concerts en el millor entorn possible i és per això que hem volgut que els jardins modernistes de Can Ramos i els jardins de Termes la Garriga fossin el marc ideal per a la música que ens portaran tots aquests artistes. Esperem que gaudiu molt del festival i que aquest sigui el primer de molts altres que encara han de venir.


GENÍS BAGÉS TRIO & JOAN MAS dissabte 12 de maig

als jardins de Can Ramos 20:00h

6€

Genis Bagés, després de formar part de nombroses formacions, decideix crear una proposta amb la qual se senti plenament representat. Aquest és un projecte personal, l’aposta per la recerca d’una veu pròpia i sincera dins d’un mar d’influències. Per això s’uneix a dos bons amics i companys d’altres ocasions amb qui construeix un món ple de matisos i teixits de sensacions. Tots tres junts creen un triangle en constant moviment de què gaudeixen i fan gaudir. En aquesta ocasió, Genís Bages trio compta amb la col·laboració especial de Joan Mas al saxo alt, músic graduat amb menció d’honor al Conservatori del Liceu i participant de diferents projectes premiats com Skunk Project i David Mengual Free Spirits Big Band. Genís Bagés, bateria. Marcel Bagés, guitarra. Alex Reviriego, contrabaix. Joan Mas, saxo alt.


ROBERT NESTA SONGS dissabte 19 de maig

6€

als jardins de Can Ramos 20:00h

Tot un homenatge a la música de Bob Marley. Robert Nesta Songs neix de la fascinació per la música del cantant jamaicà Bob Marley, un fenomen que, a la dècada dels setanta, arriba a occident procedent del tercer món amb un missatge contundent i compromès. El repertori està pensat de manera que hi apareguin les diferents vessants de la seva música. sense oblidar els seus components rítmic i festiu, els temes escollits ens mostren el seu compromís polític i de raça, la part més religiosa vinculada a la fe rastafari i el seu vessant amorós. Amb una sonoritat jazzística eclèctica, el projecte manté la poètica simple i directa de Marley acompanyant-la d’un teixit musical que combina diferents estils: del pop al free, passant pel rock, la samba o el reggae. Ruben Fernández, veu. Pol Padrós, trompeta. Marcel·lí Bayer, saxo alt. Adrià Plana, guitarra. Aleix Forts, contrabaix. Andreu Moreno, bateria.


HORACIO FUMERO I PEDRO JAVIER GONZÁLEZ dissabte 26 de maig

als jardins de Can Ramos 20:00h

6€

Aquests dos grans músics i grans amics, de reconegudes i extenses trajectòries i molt apreciats a Catalunya, ens presenten el seu duet. Horacio Fumero juntament amb Pedro Javier González viatgen amb la seva música des del caràcter flamenc fins a l’horitzó de la fusió, enllaçant modernitat i tradició. En aquest nou projecte de cordes creen una música intimista i delicada, on es troben i s’enllacen el jazz i el flamenc.

Horacio Fumero, contrabaix. Pedro Javier González, guitarra flamenca.


MY FRIEND MARCKO dissabte 9 de juny

6€

als jardins del Termes la Garriga 19:30h

El pianista menorquí Marco Mezquida constitueix la punta de llança del novedós i, sobretot, celebrat jazz que es practica a casa nostra. A My Friend Marcko es rodeja de dos músics també joves, l’escandinau Marko Lohikari i el sud-americà Carlos Falanga, que, com ell, han remogut l’escena del jazz català amb el seu savoir faire. Ells són músics formats tant a les aules dels conservatoris com en desenes d’escenaris, artistes de tècnica depurada però que defugen del virtuosisme fred. Ho fan amb un estil propi, esfilagarsat, explorador, eclèctic... però sobretot bell, molt bell. Un trio que ens proposa un recorregut per diferents èpoques i racons, a vegades oníric, d’altres, carregat d’intensitat. Una oportunitat única per a escoltar el futur (i ja realitat) del jazz nacional. Marco Mezquida, piano. Marko Lohikari, contrabaix. Carlos Falanga, bateria


DAVID MENGUAL FREE SPIRITS BIG BAND dissabte 16 de juny

al Teatre el Patronat 20:30h

12 €

La Free Spirits Big Band la formen 14 joves emergents del panorama jazzístic català que interpreten la música del mític pianista Bill Evans. El director David Mengual ha creat un codi que li permet disposar dels 14 músics com si fossin un sol instrument capaç de variar i improvisar a cada moment, però sempre mantenint l’esperit individual de cada músic. En acabar el concert es realitzarà una Jam Session a la plaça del silenci, que servirà com a acte de clausura del festival. David Mengual, direcció musical. Joan Diaz, arranjaments. Joan Mas i Miguel “Pinxo” Villar, saxos alts. Juan Clavero i Gonzalo Levin, saxos tenors. Alvar Monfort, Iván González i Natsuko Sugao, trompetes. Marc Joaniquet, Isidre Palmada i Aram Montagut, trombons. Lina Lomanto, piano. Guillem Jubany, guitarra. Alex Reviriergo, contrabaix. Santi Colomer, bateria


ALTRES ACTIVITATS Xerrada: “Bob Marley: Noves perspectives” La xerrada “Bob Marley: noves perspectives” presenta la música de Robert Nesta Songs, el projecte del guitarrista Adrià Plana en el qual versiona les cançons de Bob Marley (Robert Nesta de naixement) a través de la seva pròpia herència musical. El jazz, per formació, és la primera d’aquestes herències, però no l’única. Rock, pop, samba i música africana es donen la mà en un projecte on la fusió i l’eclecticisme són el fil conductor. La xerrada s’iniciarà amb la presentació del concepte de fusió com a procés fonamental en la gènesi i desenvolupament de qualsevol gènere musical. Aquesta visió de la fusió com a procés es confrontarà amb la fusió com a etiqueta musical, apareguda principalment als anys 80 per la necessitat de comercialitzar tota aquella música que provenia dels països no occidentals i que es passava pel sedàs de la indústria del rock. Posteriorment es mostraran els elements a partir dels quals sorgeixen els dos principals gèneres dels que beu la música de Robert Nesta Songs: el reggae i el jazz. Finalment s’introduiran alguns dels temes d’aquest projecte i es mostraran les diferents influències de les que parteixen. Conferenciant: Miquel Gené González. Titulat Superior en Musicologia per l’Escola Superior de Música de Catalunya.

Dimecres 16 de maig a les 20:00h a l’Auditori de l’Escola de Música


Taller d’iniciació al jazz i a la música moderna Els Amics del Jazz organitzen, conjuntament amb l’AMPA de l’escola de música, un taller de 6h d’iniciació al jazz i a la música moderna. Durant el taller es farà una introducció al llenguatge del jazz, alhora que es treballaran aspectes propis d’aquest estil com la improvisació i la interacció entre els músics. Aquesta activitat està destinada a tots aquells músics que vulguin iniciar-se en el fantàstic món del jazz.

Dissabte 19 de maig a l’Auditori de l’Escola de Municipal de Música de 10.00h a 13:30h i de 15:30h a 18.00h. Inscripcions a l’Escola de Música o el mateix dia de l’activitat a l’Auditori. Preu 10€

Jazz & Poets El jazz i la poesia molt sovint s’han donat la mà. En aquest cas, el Festival Primavera Poètica i el Festival de Jazz de la Garriga s’uneixen per oferir un concert molt especial on es llegiran poemes, entre d’altres, de Joan Margarit i David Rosenthal, i més versos que fan referència a l’esperit del jazz i a obres i autors significatius d’aquest gènere, com ara Charlie Parker, Art Tatum, Billie Holliday, Miles Davids, Clifford Brown o Chet Baker.

Dissabte 2 de juny a les 21:00h a la Plaça del Silenci (Venda de tiquets pel sopar a 10€ al bar l’Illot i al bar el Refugi)

Botifarra - nyam session La millor manera de posar el punt i final al festival és amb la primera Botifarra-Nyam Session. És per això que a l’acabar el concert de la Free Spirits Big Band hi haurà un sopar popular a la plaça del Silenci on no hi faltaran les postres de músic. A continuació, i per si algú s’ha quedat amb més ganes de Jazz, hi haurà una jam session on hi participaran els músics del festival i tot aquell que s’engresqui.

Dissabte 16 de juny a les 22:00h a la Plaça del Silenci


Els Restaurants del Festival Durant tot el Festival de Jazz tindreu l’oportunitat d’anar a sopar a un dels restaurants oficials del Festival, on podreu gaudir d’un bon àpat i us regalaran la beguda, un còctel de benvinguda o una tapa. Per poder gaudir de la promoció,només us caldrà presentar l’entrada del concert al restaurant on aneu. Els restaurants del Festival i que a més a més el patrocinen són: Bar la Plaça, COS Restaurant, La Garrafa, Carrer Gran i Braseria el Racó

Els Espais del Festival: Can Ramos: C/ del Figueral, 59 Auditori Escola de Música: Plaça del silenci, s/n Teatre el Patronat: Passeig, 42 Termes la Garriga: C/ dels Banys, 23

Trobareu més informació a la pàgina web: www.festival.amicsdeljazz.cat info@amicsdeljazz.cat També ens podeu seguir al facebook: www.facebook.com/amicsdeljazz o al twitter: @amicsdeljazz podeu comentar el Festival amb el hashtag #jazzlg Els concerts tenen un preu de 6 €, a excepció del concert de la “Free Spirits Big Band” que val 12 €. A tots els concerts hi haurà descompte amb el carnet jove.


COL路LABORA


Programa Festival de Jazz  

Programa del festival de Jazz de la Garriga

Programa Festival de Jazz  

Programa del festival de Jazz de la Garriga

Advertisement