Page 1

L’alegria de recordar moments en bona companyia

El Gran Àlbum del 2016 La alegría de recordar momentos en buena compañía


Els grans somriures Els grans somriures són aquells que neixen de dins, són aquells que generen automàticament altres grans somriures, són aquells que apropen les persones, que calmen, que curen. Des d’Amics de la Gent Gran, contribuïm al fet que cada dia siguin molts els grans somriures que es comparteixen amb la companyia i el caliu de l’amistat a més de 30 municipis de Catalunya. Any rere any, i des del 1987, més persones grans com vostè són acompanyades per més persones voluntàries i això ens fa sentir molt feliços a totes i tots els que formem part de l’entitat. I és que creiem fervorosament en l’amistat, el millor antídot contra la soledat, diem habitualment, i tenim la certesa que és així. Aquest Gran Àlbum és un clar exemple que els somriures compartits de l’amistat no es poden comparar amb cap altra cosa. Mentre tinguem els somriures dibuixats a la cara, tot anirà millor. Tinc el gran honor de poder dirigir-li aquestes paraules, però són paraules que recullen el sentiment de centenars de persones voluntàries, sòcies, col·laboradores, de membres del Patronat i de l’equip tècnic que, només amb la dedicació de tots i totes, fa possible el projecte d’Amics de la Gent Gran. Gràcies a aquesta acció col·lectiva, l’entitat tira endavant, i és en aquest 2017 quan celebrarem amb molta alegria el 30è Aniversari de l’entitat. Li convido, per tant, a que tingui sempre posat un gran somriure al llarg de l’any i que serveixi aquest recull de fotografies per recordar-li grans moments que ha viscut amb Amics de la Gent Gran i l’encoratgin a animar-se per a viure’n més durant tot l’any. Gràcies per fer possible aquesta amistat, gràcies per la seva il·lusió, per obrir-nos les portes de casa seva i també les portes del seu cor. Nosaltres seguirem aquí al seu costat, desitjant compartir, per descomptat, molts més grans somriures. Una abraçada molt forta i molts petons de part de tothom! Albert Quiles i Martínez, Director Gerent d’Amics de la Gent Gran


Las grandes sonrisas Las grandes sonrisas son aquellas que nacen desde dentro, son aquellas que generan automáticamente otras grandes sonrisas, son aquellas que acercan las personas, que calman, que curan. Desde Amics de la Gent Gran, contribuimos a que cada día sean muchas las grandes sonrisas que se comparten con la compañía y la calidez de la amistad en más de 30 municipios de Cataluña. Año tras año, y desde 1987, más personas mayores como usted están acompañadas por más personas voluntarias y esto nos hace sentir muy felices a todas y todos los que formamos parte de la entidad. Y es que creemos fervorosamente en la amistad, el mejor antídoto contra la soledad, decimos habitualmente, y tenemos la certeza de que es así. Este Gran Álbum es un claro ejemplo de que las sonrisas compartidas de la amistad no se pueden comparar con ninguna a otra cosa. Mientras tengamos las sonrisas dibujadas en la cara, todo irá mejor. Tengo el gran honor de poder dirigirle estas palabras, pero son palabras que recogen el sentimiento de centenares de personas voluntarias, socias, colaboradoras, de miembros del Patronato y del equipo técnico que, sólo con la dedicación de todos y todas, hace posible el proyecto de Amics de la Gent Gran. Gracias a esta acción colectiva, la entidad tira adelante, y es en este 2017 cuando celebraremos con mucha alegría el 30a Aniversario de la entidad. Le invito, por tanto, a que tenga siempre puesta una gran sonrisa a lo largo del año y que sirva este compendio de fotografías para recordarle los grandes momentos que ha vivido con Amics de la Gent Gran y le alienten a animarse para vivir más durante todo el año. Gracias por hacer posible esta amistad, gracias por su ilusión, por abrirnos las puertas de su casa y también las de su corazón. Seguiremos aquí a su lado, deseando compartir, por supuesto, muchas más grandes sonrisas.

¡Un abrazo muy fuerte y muchos besos de parte de todas y todos!

Foto: Laura Abad

Albert Quiles Martínez, Director Gerente de Amics de la Gent Gran

1

GR AN ÀLBUM


Conversar, sortir a passejar, recuperar antigues aficions, entre d’altres, són la base de l’acompanyament. En cas que es doni una situació de salut específica, l'acompanyament s’adapta a les seves necessitats. Un cop per setmana, una persona voluntària li ofereix suport afectiu i potencia la seva xarxa relacional.

Acompanyament a domicili Acompañamiento a domicilio

Foto: Laura Abad

Conversar, salir a pasear, recuperar antiguas aficiones, entre otros, son la base del acompañamiento. En el caso que se dé una situación de salud específica, el acompañamiento se adapta a sus necesidades. Una vez por semana, una persona voluntaria le ofrece apoyo afectivo y potencia su red relacional.

Una de les tardes de felicitat de la Carmen i la Marta

2

GR AN ÀLBUM


Foto: Ferran Taberner

A la Pepita i la Marta els agrada posar-se al dia mentre surten a passejar

Magdalena i MĂłnica. Un dels molts somriures juntes

La Palmira celebra el seu aniversari en companyia de la Irene

3

GR AN ÀLBUM


Foto: Ferran Taberner

Pepita y Marta se sientan un rato, para seguir charlando animadamente

Carmen prepara con ilusión la merienda, mientras espera la visita semanal de Marta

Foto: Laura Abad

“Selfie” de Maria Luisa y Esther, amigas desde 2014

4

GR AN ÀLBUM


Foto: Laura Abad

La Basi i la Francina mantenen una amistat molt especial

Dolores posa en Badalona, en uno de sus paseos con Joanna, la voluntaria de Amics de la Gent Gran que la acompaña

Foto de los buenos momentos que Cruz siempre pasa en compañía de Maite

5

GR AN ÀLBUM


Si vostè viu a una residència, també té la oportunitat de compartir experiències i sentir-se acompanyat o acompanyada. Amb la visita de la persona voluntària, rep noticies, conversa, surt a passejar i participan juntes de la vida social.

Acompanyament en residències Acompañamiento en residencias Si usted vive en una residencia, también tiene la oportunidad de compartir experiencias y sentirse acompañado o acompañada. Con la visita de la persona voluntaria recibe noticias, conversa, sale a pasear y participan juntas de la vida social.

La Concha i la Laura, a Barcelona

6

GR AN ÀLBUM


La Palmira feliç amb alguns dels regals rebuts per Nadal, per part d’Amics de la Gent Gran

La Genoveva i la Nieves, a Cubelles 7

GR AN ÀLBUM


Si convida a un dels grups de tertúlies a domicili a casa seva, podem passar una bona estona de conversa.

Tertúlies a domicili Tertulias a domicilio Si invita a uno de los grupos de tertulias a domicilio a su casa, podemos pasar un buen rato de conversación.

Tertulia animada a casa de la Teresa

8

GR AN ÀLBUM


Disfrutando de una tarde en buena compañía

Merienda entre fotografías y recuerdos

9

GR AN ÀLBUM


Les tertúlies i activitats temàtiques són un gran moment per trobar-nos, riure, berenar plegats i compartir què hi ha d’únic en cadascú de nosaltres. Aquestes trobades són un bon moment de socialització, a l’hora que aprenem i desenvolupem nous coneixements i habilitats.

Tallers tertúlia Talleres tertulia Las tertulias y actividades temáticas son un gran momento para encontrarnos, reír, merendar juntos y compartir qué hay de único en cada uno de nosotros. Estos encuentros son un buen momento de socialización, a la vez que aprendemos y desarrollamos nuevos conocimientos y habilidades.

Taller de cuina, amb un fantàstic grup de Voluntariat corporatiu

10

GR AN ÀLBUM


Un momento de la preparación del primer plato, durante el taller de cocina

Sesión del taller de fotografía

Taller de pintura creativa 11

GR AN ÀLBUM


La Bufanda de la iaia és un espai de socialització on ens trobem per compartir amb altres persones la nostra passió pel tricot. Si no en sap, també pot unir-se i aprendre. Les nostres mestres tenen molt a ensenyar-nos!

La bufanda de la iaia La Bufanda de la iaia es un espacio de socialización donde nos encontramos para compartir con otras personas nuestra pasión por el tricot. Si no sabe, también puede unirse y aprender. ¡Nuestras maestras tienen mucho que enseñarnos!

Maria y Núria perfeccionan la técnica

Con los talleres de La Bufanda de la iaia, enseñar o aprender a tricotar es la mejor forma de crear nuevas amistades

12

GR AN ÀLBUM


Santa Coloma de Gramenet se vuelca con las bufandas solidarias

Animi’s a fer una bufanda!

Persones grans i voluntàries de Cambrils rifen la manta feta a mà més impressionant. Saps que els beneficis de totes les peces venudes de La bufanda de la iaia están destinats als programes d’acompanyament de les persones grans? 13

GR AN ÀLBUM


Si vol descubrir el patrimoni cultural i social de Catalunya, no es pot perdre les sortides que s’organitzen al llarg de l’any.

Sortides / Salidas Si quiere descubrir el patrimonio cultural y social de Cataluña, no se puede perder las salidas que se organizan a lo largo del año.

Paseo por el Recinto Modernista del Sant Pau

14

GR AN ÀLBUM


Felices tras asistir al teatro para ver un musical

Visita al zoo de Barcelona

15

GR AN ÀLBUM


Celebrem Sant Jordi plegats. Una persona voluntària vindrà a portar-li una rosa i un llibre per compartir aquesta diada junts.

Sant Jordi Celebramos Sant Jordi juntos. Una persona voluntaria vendrá a llevarle una rosa y un libro para compartir este día juntas.

Tot a punt per a la Diada a la parada de La Catedral de Barcelona

Foto: Pepe Zapico

L’Alcaldessa de la ciutat de Barcelona, l’Ada Colau, visitant l’Odette

16

GR AN ÀLBUM

Carles Puigdemont, President de la Generalitat de Catalunya amb la Irene i la Inocencia


Foto: Laura Abad

La Maria i la Dolors, les protagonistes de la campanya de Roses Contra l’Oblit

Foto: Laura Abad

Quin plaer rebre una rosa per Sant Jordi!

Foto: Roger Navarro

Per Sant Jordi, les residències s’omplen de flors i somriures

17

GR AN ÀLBUM


Amb la Revetlla de Sant Joan celebrem l’arribada del bon temps. És una festa per a ballar, riure i brindar junts. Vingui a compartir-la amb tots nosaltres.

Sant Joan Con la Verbena de San Juan celebramos la llegada del buen tiempo. Es una fiesta para bailar, reír y brindar juntos. Venga a compartirla con todos nosotros.

Foto: Àngels Such

Foto: Catarina Pérez

Sant Cugat se viste de fiesta

18

GR AN ÀLBUM

En Badalona tienen claro que la verbena, o se comparte, o no es verbena


Foto: Joelle Gueguen

Foto: M. Oliver

L'Àngels, voluntària membre del patronat de l'entitat, junt amb la Berna, a Vic

Mercedes y Tíscar bailándolo todo en Barcelona

Un dia molt especial pel Ricard i el seu amic Joan

19

GR AN ÀLBUM


Entre els mesos de juny i setembre li proposem torns de Vacances Amigues. Refrescar-se uns dies en companyia, el millor remei contra la soledat estiuenca.

Vacances Amigues Vacaciones Amigas

Fotos: Alberto Tolra

Entre los meses de junio y septiembre le proponemos turnos de Vacaciones Amigas. Refrescarse unos días en compañía, el mejor remedio contra la soledad veraniega.

20

GR AN ÀLBUM


Foto: Àlex Gutiérrez Foto: Isabel Martínez

Grans amics i amigues es retroben a Calaf, en 5 dies de pura joia

21

GR AN ÀLBUM


Perquè s’ho mereixen, el celebrem durant tota una setmana.

Dia Internacional de la Gent Gran Día Internacional de los Mayores

Foto: Júlia Bassols

Porque se lo merecen, lo celebramos durante toda una semana.

Descansamos un rato tras la marcha por la Semana de la Amistad, en Santa Coloma de Gramenet

22

GR AN ÀLBUM


Fotos: Joelle Gueguen i Pepe Zapico

Diem prou a la soledat amb la marxa de les flors

Disfrutamos del concierto en la cripta de la Sagrada Família 23

GR AN ÀLBUM


Per Nadal, ens trobem al Gran Dinar, brindem per tot un any en bona companyia.

Gran Dinar de Nadal Gran Comida de Navidad Foto: Júlia Bassols

Por Navidad, nos encontramos en la Gran Comida, brindamos por todo un año en buena compañía.

Bona companyia, per celebrar el Nadal a Badalona

24

GR AN ÀLBUM


Una sorpresa rere altra a Barcelona

La Irene i el Pepe no se’n perden cap 25

GR AN ÀLBUM


Foto: Ferran Taberner

A Barcelona hem gaudit amb el Pare Manel, guanyador del Premi Amics de la Gent Gran 2016

26

GR AN ÀLBUM


Foto. Lluís Rovira Foto: Moisés Torne

A Cambrils també culminem l’any amb el Gran Dinar

Grans balls per celebrar el Nadal amb alegria

27

GR AN ÀLBUM


Foto: Nebari Studio

Foto: Manel Gonell

Foto: Glòria Francolí

Nos emocionamos en Vic, Sant Cugat y Santa Coloma de Gramenet

28

GR AN ÀLBUM


Aquest 2017, seguim caminant junts Foto: Júlia Bassols

Este 2017, seguimos caminando juntos

Memòria impresa en paper FSC —— Disseny gràfic: Gonell comunicació —— Impressió: Artyplan


Grassot, 3 1r pis. 08025 Barcelona www.amicsdelagentgran.org Facebook.com/amicsdelagentgran Twitter: @Amicsgentgran Instagram.com/amicsgentgran Serveis Generals: Tel. 93 207 67 73. info@amicsdelagentgran.org

Membre de la Federació Amigos de los Mayores Membre de la Federació Internacional les petits frères des Pauvres

El Gran Àlbum del 2016  

L'alegria de recordar moments en bona companyia / La alegría de recordar momentos en buena compañía.

El Gran Àlbum del 2016  

L'alegria de recordar moments en bona companyia / La alegría de recordar momentos en buena compañía.

Advertisement