Page 1

SPECIAL

Velofollies 2020 De opmars van de elektrische fiets!

Afgifte: Gent X - VU: Erik De Ridder


MATHIEU VAN DER POEL: Wereldkampioen CX 2015 & 2019 | Europees kampioen CX 2017 & 2018 | 7 keer Nederlands kampioen bij de Elite (CX, Road, MTB) | Winnaar Amstel Gold Race 2019 | Europees kampioen MTB 2019

DE NIEUWE GENESIS HELM SPEED OF LIGHTNESS

Superlicht - weegt maar 189 gram

Advanced Rollsys system® - 360° comfort fit gegarandeerd. Ventilatie - 8% efficiënter dan rijden zonder helm. Aeroshell - sneller en beschermd tegen wind en regen.

Ga naar lazersport.com voor meer informatie.


Edito Beste lezer, Van 17 tot 19 januari vindt de fietsbeurs Velofollies reeds voor de 14de maal plaats in Kortrijk Xpo. Aan de start van het nieuwe fietsseizoen is het jouw afspraak met ruim 350 exposanten, dubbel zoveel merken en 40.000 m² fietsplezier. Trends voor 2020 zijn in de 1ste plaats de klemtoon op aerodynamica, en dit voor alle types fietsen, niet enkel de racefiets. Op de racefiets zijn schijfremmen wel duidelijk de standaard geworden. De revival van de hardtrail zal veel mountainbikers uit de Lage Landen als muziek in de oren klinken. En ook de niet te stuiten opmars van de gravelbike merk je duidelijk op onze beursvloer. Dat de leveranciers van accessoires op deze trends inspelen is overduidelijk. Van aangepaste schoenen, wielen en helmen tot trendy en aerodynamische kledij: je kan je volledig in het nieuw zetten op Velofollies! En dan hebben we het nog niet over de ‘E-hype’ gehad. Meer dan de helft van het aantal verkochte fietsen in België is een e-bike en ook op Velofollies is dit duidelijk merkbaar. Alle nichemarkten worden op vandaag geëlektrificeerd: hippe stadsfietsen, E-racefietsen, E-cargobikes: alles is met elektrische trapondersteuning beschikbaar en vind je massaal terug op Velofollies. Je kan de E-bikes dit jaar op Velofollies uitgebreid testen op een nieuw testparcours, inclusief tent, brug en behendigheidsparcours. Het wordt dit jaar trouwens een editie met een vleugje rock ’n roll want één van de meeste flamboyante wielrenners van het voorbije decennium komt naar Kortrijk. Sir Bradley Wiggins was niet alleen een fantastische coureur (Parijs-Nice, Ronde van Frankrijk, Olympisch Kampioen tijdrijden, uurrecordhouder,…), ook na zijn loopbaan bleef hij mensen aanspreken met zijn rock ’n roll levensstijl. Wiggins is evenwel niet de enige (ex-)topper die naar Velofollies komt, ook meervoudig Ronde van Vlaanderenen Parijs-Roubaix-winnaar Fabian Cancellara zal zijn opwachting maken. Aan Belgische (ex-)renners zal er evenmin gebrek zijn want we verwachten onder andere Jelle Wallays, bondscoach Rik Verbrugghe en de voormalige Ronde van Vlaanderen-winnaars Roger Decock, Eric Leman, Eric Vanderaerden, Johan Museeuw en Stijn Devolder. Ook de tafel van Vive le Vélo maakt de verplaatsing naar Velofollies! Kortom Velofollies is zeker een bezoekje waard van 17 tot 19 januari in Kortrijk Xpo. Tot op Velofollies! Pieter Desmet Beursorganisator

3


De eerste wielerklassieker van het jaar Van BMX en mountainbike over racefiets en stadsfiets tot en met e-bike en gravel bike: Velofollies presenteert zich als de grootste en meest gevarieerde fietsbeurs in de Benelux. Maar er is nog veel meer: de nieuwste modellen fietsen kunnen er niet alleen bezichtigd worden, maar je kan ze ook testen. “Het fietsaanbod wordt aangevuld met een compleet gamma van accessoires, fietskledij, fietstrips en -tips”, licht Pieter Desmet, Exhibition Manager, toe. “En er is traditioneel ook een uitgebreid programma aan nevenactiviteiten met een resem bekende namen en specialisten uit het vak.” Tekst: Wim Vander Haegen – Foto’s: Velofollies / Kortrijk Expo

4


Tot de laatste centimeter Velofollies is aan zijn veertiende editie toe en stevent af op de meest succesvolle ooit. Een half jaar voor de officiële opening op vrijdag 17 januari 2020 was de volledige beursoppervlakte al ‘volgeboekt’. “Dat betekent 40.000 m2 die tot de laatste centimeter ingevuld zal zijn door niet minder dan 350 exposanten. Vorig jaar overschreden we de kaap van 40.000 bezoekers en ook nu liggen de verwachtingen in die lijn. Meer volk is uiteraard welkom, maar dat streven we vanuit de organisatie niet na. Velofollies is een gezellige beurs waar het voor de bezoeker aangenaam toeven is. Dat is al zo sinds de start in 2006 en dat willen we graag ook zo houden.”

Opmars van de e-bike Toen focuste het programma zich nog sterk op racefietsen. “Dat was toen een hype en wij hebben van die golf van enthousiasme gebruikgemaakt om mee te surfen. Later steeg de populariteit van fietsen ook bij de dames, waardoor het aanbod verder toenam en onze beurs mee kon groeien. Anno 2020 is het elektrische verhaal volop aan de orde van de dag en het spreekt voor zich dat zich dat ook vertaalt in de aanwezigheid van tal van fabrikanten en invoerders die ook op dat vlak graag een woordje willen meepraten. Van het aantal fietsen dat tegenwoordig wordt verkocht is de helft elektrisch en het is al lang niet meer een verhaal van senioren die zich een e-bike aanschaffen. Vandaag wordt elk soort fietsen geëlektrificeerd: mountainbikes, racefietsen, bakfietsen trekkingfietsen, hybridefietsen, retrobikes, stadsfietsen, de zogenaamde ‘speedelecs’, … het aanbod is op een paar jaar tijd gigantisch uitgebreid en het neemt nog elke dag toe.”

Trendplatform Velofollies werkt niet rond een centraal thema. “Dat is nooit de opzet geweest. We hebben in het verleden wel met gastlanden gewerkt, maar het programma is vandaag zo uitgebreid en er zijn zoveel nieuwe modellen en nieuwe features dat we eigenlijk maar één ‘thema’ hebben en dat is de fiets in al zijn facetten. Velofollies is een platform om de nieuwste trends voor te stellen. Bij de elektrische fietsen haalde ik al aan dat het aanbod enorm is toegenomen met niet alleen klassieke fietsen, maar ook mountainbikes, high speed fietsen, vouwfietsen, enz. Opvallend in dit segment is de toenemende kracht van de motoren en de batterijen. Die motor bevindt zich niet langer vooraan, maar in het midden of achteraan, wat het stuur- en rijgedrag sterk bevordert en voor een nog betere wegligging zorgt. ‘Sneller en verder’ is vandaag het motto. De e-bike – en dan vooral de high speed of speedelec – wordt meer en meer ingezet in het woon- en werkverkeer. Dat zorgt voor een aanzienlijk grotere doelgroep want ook jonge mensen voelen zich nu aangetrokken tot de elektrische fiets. De tijd dat enkel oma en opa elektrisch fietsten is voorbij.”

De ‘Belgische’ hardtail Ook bij de andere fietsen zijn er trends te spotten. “Bij de racefietsen is dat de definitieve doorbraak van de schijfremmen. Die remmen niet alleen beter, maar dragen ook bij tot de aerodynamica. In navolging van de racefietsen die we al enkele jaren in het profpeloton zien, ligt de nadruk op een gestroomlijnd design. Vloeiende lijnen zijn belangrijk en daar past de klassieke velgrembeugel niet langer in. Moutainbikes zijn dan weer in ons land een geval apart. Internationaal zien we bijna alleen modellen met voor- en achtervering, ideaal voor technisch lastige parcours. Bij ons heb je dat soort terrein minder – we zijn een vlak land – waardoor er minder nood is aan een full suspension MTB. De trend hier toont ons meer en meer modellen zonder vering – de ‘hardtail’ – of met enkel een vering vooraan. Ook de gravelbike zal trouwens prominent aanwezig zijn. Dat is een soort ‘combi’-fiets die je door de week gebruikt om naar school of werk te fietsen en in het weekend om je uit te leven in het bos.”

5


Testen in de XXL-zaal Een leuke extra van Velofollies – en dan vooral voor de geïnteresseerden in elektrische fietsen – is dat veel getoonde modellen ook effectief kunnen getest worden. “Omdat de beurs plaatsvindt in de winter en de weersomstandigheden roet in het eten kunnen gooien, is het niet mogelijk de fietsen buiten te testen. We hadden vorig jaar al een speciale hal met een e-bike parcours en we willen dat succesvolle initiatief in 2020 verderzetten én uitbreiden met een 100 meter lange tent, aangekoppeld aan onze ‘XXL’-zaal, bereikbaar via hal 1 en 6. Hier kan je niet alleen van het fietsgevoel, maar ook van de effectieve snelheid en de afstand proeven. Er is zelfs een brug(helling) voorzien om de ‘power’ van de e-bike (tot 25 km/u) bergop aan den lijve te ondervinden.”

Boeiende randprogramma

Bekende namen Verder vind je op de beurs ook tal van andere producten en diensten. “De fiets zelf en alles wat daarmee te maken heeft – kledij, accessoires, … - vormt de hoofdbrok, maar we hebben ook stands met fietsreizen, fietsverzekeringen, voeding en begeleiding, koersorganisatoren die hun rit komen promoten, … Maar wat evenzeer belangrijk is voor de bezoeker, is de gezellige sfeer. Je kunt het eigenlijk vergelijken met de koers zelf. Je loopt bekende mensen tegen het lijf, er heerst volop ambiance, je ontmoet renners en ex-renners, … Dat werken we ook zelf mee in de hand door bekende namen uit te nodigen. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld Sir Bradley Wiggins te gast, maar ook andere toppers zoals Sven Nys, Fabian Cancellara die zijn project ‘Chasing Cancellara’ komt voorstellen, en Frederik Van Lierde hebben hun komst al bevestigd. Dat spreekt tot de verbeelding en maakt de beleving compleet.”

De eerste wielerklassieker Velofollies is ook niet de beurs waar je alleen naartoe komt. “Mensen komen met het hele gezin, met familieleden of in groep samen met de fietsmakkers, de wielerclub, enz. We creëren de sfeer van de koers indoor, vandaar dat Velofollies ook weleens ‘de eerste wielerklassieker van het jaar’ wordt genoemd. Wij zijn in hoofdzaak een consumentenbeurs waar de innovaties voor het komende seizoen te zien zijn. De Belgische en Nederlandse fietsliefhebbers vormen ons hoofdpubliek. We zien nu wel dat ook de professionele fietshandelaar uit binnen- en buitenland zich onder de aanwezigen mengt. Ook zij komen trends spotten en maken van de gelegenheid gebruik om langs te gaan bij hun leveranciers en contacten te leggen. Voor alle duidelijkheid: hier staan zowat alle merken, groot en klein, fabrikanten en invoerders, maar fietshandelaars zelf horen niet thuis als exposant op de beurs. Het is niet de bedoeling dat hier fietsen of producten verkocht worden. Er is geen rechtstreeks verkoop, je wandelt hier niet met een gloednieuwe fiets naar buiten. Wij tonen wél wat je – vaak met beurskorting – bij de fietshandelaar kunt kopen en verwijzen graag door naar de juiste dealer of winkel.”

6

De aanwezigheid van ‘bekende’ mensen heeft ook voor een deel te maken met het boeiende randprogramma. “We plannen drie dagen lang van ’s morgens tot ’s avonds tal van randactiviteiten zoals praatcafés met (ex-)wielrenners, ploegvoorstellingen, signeersessies, fotoshoots en meet & greets. Op vrijdag en zaterdag wordt op het Bike Forum in hal 5 een TACX-challenge opgezet, waar je je kunt meten met andere renners en rensters en mooie prijzen te winnen vallen. Op zondag 19 januari, op de slotdag van Velofollies, gaan Grinta! en Tacx opnieuw op zoek naar de Koning en Koningin van de Muur van Geraardsbergen mist een rollenwedstrijd. En er zijn ook workshops en infomomenten die de bezoekers helpen met de voorbereiding van het nieuwe fietsseizoen. Velofollies is traditioneel ook nu weer het kader van diverse persvoorstellingen, uitreikingen, boeklanceringen, interviews, verkiezingen, … Alle informatie over de activiteiten in de rand van de beurs vind je terug op onze website.”


Velofollies praktisch Openingsdagen -en uren: • vrijdag 17 januari 2020 van 10.00 u tot 21.00 u • zaterdag 18 januari 2020 van 10.00 u tot 18.00 u • zondag 19 januari 2020 van 10.00 u tot 18.00 u

Locatie: Kortrijk Xpo Doorniksesteenweg 216 8500 Kortrijk

Tickets: Online voorverkoop • Volwassenen: 12 € • Kinderen 6-12 jaar: 8 € • Kinderen jonger dan 6 jaar: gratis

Aan de deur: • Volwassenen: 16 € • Kinderen 6-12 jaar: 11 € • Kinderen jonger dan 6 jaar: gratis Meer info: www.velofollies.be

7


3

342

341

339 B

338

336

XPO ZUID

entrance

329

328

326

325

324

331

332 330

335

310

311

320 A 320 C

310A

311A

320 B

312

314 313

318A 323 318B

319 319 E A

315

300

309

308

307

306

305

304

303

302

2

301

R2

234

232

231

230

214 C

214 B

R3 R4

R5

220

219

223 218

217

216

214D

214A

R40

401

R1

401A

401C

429

R39

401B

410B

410A

420

430

432

431B

R34 R35 R38

317

316

VESTIAIRE

OFFICES

4

431

428

427

210A

211A

214E

214F

214G

R26

400

409

419

433

208

209

446

408

426B

407

R27

418A

426A

434

425A

425B

418B

435

442 443 444

207

206

211 B

143

142

141

140

139

138

137

136

130

144

131

129

144 A

134

133

406

416

424

424B

417

R33

407B

132

144 B

THE GREENHOUSE SELF SERVICE RESTAURANT

402

447

210B 210C

448

119

127

126

128

123

PODIUM

125

124

R25

440

120

121

R23

404C

404

414

422

115

116C

118

116B

122

404 B

413

R24

110

111

112

113

114

FAST FOOD RESTAURANT

R22

403

405

415A

415B

423

436

441

108

107

106

105

104

103

102

101

100

641

615

642

626

616

605 A

BAR

R16B

627

605B

605C

R16A

SEMINARS & WORKSHOPS

1

TERRAS

(E)-BIKE PARCOURS

628

R10

501 502

512

520

527

BIKE FORUM

539

548

643 644

640

629

602

630

R12

608

R11

SAFETY BY

646

631C 631B

POWERED BY

631 A

KWAREMONT KOERSE KAFFEE

R8

504

511B

511A

526

531

535

547A 547B

503

645

619 620

614

607 607A

R15 R14 R13

513

514

521

625

617

606

537

528

R37 R36 R20 R21

5

638

634

610B

610A

600

507

entrance

650

637

636

622

623

611 612

6

XPO NOORD

508

518

532 A 523

532 B

651

E-BIKE TEST ZONE

XXL

648 649

633

622B

506

509 B

516C

516A

524

533 B

540

509 A

516B

533 A

601

R7

505

609

647

632

510

534

525

PRAAT ARENA

546 545 542A

635


Gemeente

Maassluis Antwerpen Ronse Wetter Pittem Welkenraedt Lyon Bruxelles Sainte Florence Zwevegem Bourg D’oisans Berlin Enschede San Vito Dei Normanni La Roche-En-Ardenne Darmstadt Charly Roeselare Veenendaal Mojacar Hoogeveen Amersfoort Wijchen Sint-Lievens-Houtem Antwerpen Helmond Ulft San Zenone Degli Ezzelini Heerenveen Deerlijk Leiden Kruisem Brussel Braine L Alleud Kortenberg Can Pastilla, Mallorca Vitoria Treviglio (Bg) Rilland Cattolica Livigno Olen Broechem Lokeren Jabbeke Nederweert Tessenderlo Anzegem Kruisem Damme Deinze Grenchen Beerzel Wevelgem Willebroek Handzame Nijmegen London Brussel Fulda Bavikhove San Giorgio Di Piano (Bo) Beveren-Waas Saint Jean Du Gard Leuven Waremme Blokker Neerpelt Cloppenburg Caleppo Di Settala Epe Nanjing Dessel Dessel Dessel Geraardsbergen Zwevegem Erpe- Mere Zwolle Brussel Hamburg Leeuwarden Ekeren Ronse Quimper

Bedrijf

2Moso 6D Sports Nutrition A Punto Abus Achielle Action Sports Addbike Ahooga Bike Aivee Alpas Cycles Alpe D’huez - Oisans Ampler Bikes Apollo Vredestein Apulia Bike Tours Ardenne Bikes Et Sports Org. Assos Asterion Wheels Atom 6 Cycling Axa Bike Security Ayuntamiento Mojacar Azor Bike / Bakfiets.nl Babboe Bafang Baguet Velo Events Bahamontes Balans Bikewear Basil Basso Bikes Batavus Battery Supplies Bbb Cycling Beaufort Bikes Becycled Belgium Wheels Bergamont Berganti Bikes Bh Bikes Europe Bianchi Bici Mondo Bike Hotel Cattolica Bike The Alps - Bike Hotels Bike7 Bike-Improvement Bikes & Parts Bikesolutions Bikkel Bikes Bioracer Biosil On Your Game Bizbike Bizobike Blue Globe Sports Bmc Switzerland Booom Products Boplan Bowdy & Brave Bredene Koksijde Classic Brikbikes - Sandwichbikes Brompton Bicycle Bron & Bryde Büchel Bull-Dog Bycly Cadex Camping Mas De La Cam Canyon Bicycles Belgium Carbonbike Cees En Co Cema Bearing - Bike Trade Belgium Cervelo Cinelli Closethegap Cloud Drive Intelligent Technology Codagex Codagex - Colnago Codagex Xperience Center Color Monkey Conimex Cool Bikes Cortina & Sportmerken Van Kruitbosch Cowboy Currex Gmbh Cycle Unie Benelux Cyclelive Magazine Cycler Cycles Bertin

NL BE BE DE BE BE FR BE FR BE FR DE NL IT BE DE FR BE NL ES NL NL NL BE BE NL NL IT NL BE NL BE BE BE BE ES ES IT NL IT IT BE BE BE BE NL BE BE BE BE BE CH BE BE BE BE NL GB BE DE BE IT BE FR BE BE NL BE DE IT NL CN BE BE BE BE BE BE NL BE DE NL BE BE FR

Land

436 633 402 143 121 424 306 102 305 635 546 119 127 637 503 104 305 520 642 407 540 107 R27 410B 123 112 426B 505 214F 623 405 217 119 108 211A, 211B R36 131 510 300 R20 105 308 R39 206 218 116B, 116C 130 R37 232 535 303 126 528 144C 144 649 139 R16A R33 647 220 620 409 R35 312 118 129 400 514 428 R11 620 422 414 422 406 133 208 418B R23 440 132 R1 631A 423A

Stand

Bedrijf

Cyclesoftware Cycling Friendly Cycling Hotel Cap Negret Cycling Vlaanderen Cycling.be Cyclon Cykell Cyklab Dc Motorhomes De Scheemaeker M & F De Toerist Biking Decathlon Belgium Decca Sports Group Decuyper Deda Elementi Dedaccia Strada Dewo Europe Dienst Toerisme Heuvelland Distri-Bike Dolly Bakfiets Doltcini Sportswear Donnerberg Douze Factory Duke Racing Wheels Dutchebike Dynamo Retail E Bike Vision Easy Payment Services Ebike Factory Eddy Merckx - Ridley Bikes Edelweiss Bike Travel Ekoï Eleiga Ellio Enra Verzekeringen Etixx Sports Nutrition Facom Fantasio Felt Bicycles Ffbc Fiets Magazine Fietsenmakers.be Fietsnaamstickers.be Fix-Fork.com Flanders Flanders’ Bike Valley Flyer E-Bikes Formula Cycling Formula Cycling Freebike Frog Bikes Fuerza Futurum Quality Gear Garmin Belux Gazelle Geluac Giant Belgium Gimari Gofluo Granville Grinta! Publicaties G-Skin Haibike Hei-Bike Products Hercules Hermann Hartje Kg Hope Technology Hotel Marina Playa Hotel Velotel Huyser Fietsen Icc Icon Wheels Intercycle Italvega Italy Bike Hotels Jarface Johnny Loco Bicycles Juncker Bike Parts Kalkhoff Kettler Alu Rad Klever Mobility Kmc Chain Europe Koers. Museum Van De Wielersport Koga Koli3

Gemeente Nistelrode Palma Altea - Costa Blanca Gent Beringen Schaijk Deerlijk Zutendaal Gent-Drongen Sint-Andries (Brugge) Lummen Evere Gavere Poperinge Campagnola Cremasca Campagnola Cremasca Vollezele Heuvelland Soignies Utrecht Herzele Munich Ladoix Serrigny Chanverrie Dongen Amersfoort Mainaschaff Denderhoutem Uden Paal-Beringen Mieming Frejus Melsele Linden Grootebroek Merelbeke Mechelen Aarsele Saint Jean De Moirans Enghien Amsterdam Heusden-Zolder Galmaarden (Vollezele) Oostduinkerke Herzele Beringen Beverwijk Ieper Ieper Nijmegen Ascot Bossiere Apeldoorn Bruxelles (Evere) Lier Alhandra Beveren-Waas Grobbendonk Deurne Kortenberg Oudenaarde Doncols Heerenveen Utrecht Emstek Hoya-Weser Oostkamp Almeria Brugge Maassluis Terneuzen Eppegem Strombeek-Bever Alphen Aan De Rijn Rimini Gierle Vogelenzang Apeldoorn Cloppenburg Köln Bunnik Heerenveen Roeselare Heerenveen Kessel Lo

NL ES ES BE BE NL BE BE BE BE BE BE BE BE IT IT BE BE BE NL BE DE FR FR NL NL DE BE NL BE AT FR BE BE NL BE BE BE FR BE NL BE BE BE BE BE NL BE BE NL GB BE NL BE BE PT BE BE BE BE BE LU NL NL DE DE BE ES BE NL NL BE BE NL IT BE NL NL DE DE NL NL BE NL BE

Land

Bedrijf

Kona Europe - Kona Sports International Sam 129 Kortweg Cycling Travel 330 Ktm Fahrrad 640 Lapierre 231 Lapland Bike Hotel R34 L’ardechoise Cyclo Promotion 610B Le Nesk Grand Gite-Hotel Du Ventoux 619 Les Terrasses Du Lac 401A Louis Verwimp 533B Luked 430 Lvo - Transmaurienne Vanoise 638 537, 539 M - Level Magura 103 Marcel Kint 626 110, 116B, 116C Mavic 116B, 116C Merida Benelux 404, 404B, 404C Mohawk’s Cycles 100 Mondraker / Blue Factory Team 600 Morgan Blue R26 Morphologics 410B Mountain Bike Plus R22 Mountainbike.be 446 Moustache Bikes 301 Mp Mijnen Pieper 631B Mtb Cycletech 615 Muli-Cycles 234A Multiwear 129 Naqi 320A Neapharma 609 Nordic Gravel Series Now Company 234B Now Company 526 Nutrimed R10 Nutri-Sport 318B Nutrixxion 448 O2feel 631C Oakley Benelux 533A Odissey - Urban Mobility Brands 648 Optiek Dhondt 319A Optiek Van Gorp 502 Orange Seal R5 Origine Cycles 634 Overstims - Diete Sport R10 Pbg 651 Pdc Bikes 209 Pedaled 432 431, 431B Peloton Peugeot Cycles 622 Pexco 622B Pilot Cycles 403 Pinion 506 Pointed 612 Polini Motori 410A Praxtour 114 Pro Akcess 630 Pro Sport Lights 501 Prophete 409 Proteam Bicycle Care 113 Pti Kortrijk Campus Techniek & Design 122 211A, 211B Pyrenees Bike Hotel Qm Sports Care 137 Qwic 219 Radio Cyclo 214B Rainette R4 R-Bikes 216 Rein4ced 601 Ridley Bikes 406 Riese & Müller 407 Rikolto (Vredeseilanden) R14 Robert Bosch 417 Rogelli Sportswear 509A 211A, 211B Rose Bikes Rossi & Bossi 320A Rotor Benelux 210B Rs Bicycles & Components 605A Sabma Suspension Center 128 Sanas 407B Santos Bikes 214D Schwalbe 418A Scott Sportech Benelux 210A Selle Italia 336 Sensa Bikes 420 Shimano Benelux 138 Sigma Sport Benelux 214G Sks Metaplast Scheffer-Klute 625

Stand

Gemeente Monaco Deinze Mattighofen Heerenveen Syöte Saint-Felicien Sault Langogne Valkenswaard Tessenderlo St Jorioz Ruiselede Bad Urach Kortrijk Epagny Metz Tessy Apeldoorn Taverny Elche Jabbeke Saint Malo Breda Zingem Thaon-Les-Vosges Terborg Bassersdorf Driedorf-Mademühlen Pelt Halen Herzele Helsinki Wavre Wavre Dendermonde Wommelgem Dortmund Wambrechies Amsterdam Tervuren Ronse Beerse Den Bosch Somain Plescop Barneveld Gistel Pozzoleone Gent Romilly-Sur-Seine Cedex Schweinfurt Nuenen Denkendorf Temse Alzano Lombardo, Bg Langbroek Froyennes Jabbeke Rheda-Wiedenbrück Limmen Kortrijk Lourdes Overmere Amsterdam Aix En Provence Les Lilas Zonhoven Winksele Paal-Beringen Mühltal Leuven Stuttgart Sint Willebrord Bocholt Arona Valkenswaard Zaltbommel Eupen Drongen Nieuw-Vennep Hoofddorp Kortenberg Casella D’asolo (Tv) Almelo Nunspeet De Meern Sundern

MC BE AT NL FI FR FR FR NL BE FR BE DE BE FR NL FR ES BE FR NL BE FR NL CH DE BE BE BE FI BE BE BE BE DE FR NL BE BE BE NL FR FR NL BE IT BE FR DE NL DE BE IT NL BE BE DE NL BE FR BE NL FR FR BE BE BE DE BE DE NL DE IT NL NL BE BE NL NL BE IT NL NL NL DE

Land 415B 407 610A 214A R21 532A 210C 611 116B, 116C 142 307 401B 304 415A 331 408 516C 509A 125 210C R21 605C 525 220 511C 650 140 323 644 R21 320B 311A 309 136 513 310A 509B R13 401B 508 R38 311 444 416 531 447 313 434 328 511A 511C 316 511D 106 442 443 132 R24 R40 523 141 608 210C R15 401 310 609 606 628 314 319B 134 620 516B 617 435 636 R7 426A 211A, 211B 110 332 401C 413 339B

Stand

Bedrijf Solestar Sour Bicycles Sparta Specialized Europe Speq Innovations Sport Bikes Sportevà Sportour Jean Robert Laloi.com Sportpulsion Stad Deinze Stages Cycling Stealth Wheels Stella Fietsen Stromer Superior Sven Nys Cycling Center Svensson Switzz Bikes - Leaderfox Sws Wheels - S’cool Bikes Swisseye Swyff Syntra Midden Vlaanderen Tacx Team Cyclis Technolyt The City Wash The Shelter / Mtb Experience The Vandal Thompson Thule Timyo Torch Apparel Benelux Tradekar Benelux Transactief Trek Benelux Trisport Pharma Ts-Bikes Tui Sports Tunap Sports Tune Universal Transmissions Unlimited Power Urban Arrow Urbano Motorhomes Vab Vaca Vakantieweb Van Den Berghe Van Der Wal Van Nicholas Bicycles Vaude Vdb Parts Veldia Velo Afrique Velo De Ville Velo-Boxx® (By Culobel Assembly) Velo-Plus Velusso Venturelli Fietsen - Scatto Bikes Verge - De Geest Sport Verkeersveilig West-Vlaanderen Vermarc Sport Vittoria Vive Le Velo Vlaamse Wielrijdersbond Vogue Bike Vos Travel Vtt-Hautsdefrance Vuelta Turistica Want You Bike We Are Cycling Widek Wielerverhaal Wildtrails Wilier Triestina Wisper Electric Bikes Wowow - Raceviz X-Tend/Craft Sportswear Benelux Yuba Cargo Bike Zafiro Hotels Zéfal Zuiderhuis

Gemeente Berlin Dresden Heerenveen ‘S-Heerenberg Hardenberg Brakel Sint-Amandsberg Rochechouart Allonzier La Caille Deinze Kirchzarten Belsele Nunspeet Oberwangen Koprivnice Baal Eede Numansdorp Moorsel Desselgem Sint-Niklaas Wassenaar Lommel Wormerveer Malmedy Korbeek-Dijle Berchem Lessines Menen Roosendaal De Pinte Culemborg Puurs Harderwijk Beernem Liedekerke Oostende Lokeren Buggingen Mühlhausen Herk-De-Stad Amsterdam Oostende Zwijndrecht Oostende Brussel Sint-Niklaas Schelle Heerenveen Haacht Sint-Niklaas Velden Mechelen Altenberge Aalst (Hofstade) Erpe-Mere Brugge Hooglede Laarne Brugge Wezemaal Brembate Wulpen Buggenhout Beverwijk Roeselare Orchies Calpe Doornik Beringen Krimpen Aan Den IJssel Berlaar Kortrijk Rossano Veneto Kemsing, Sevenoaks Aalst Zwolle La Balme De Thuy - France Alcudia Jargeau Gent

DE DE NL NL NL BE BE FR FR BE DE BE NL CH CZ BE NL NL BE BE BE NL BE NL BE BE BE BE BE NL BE NL BE NL BE BE BE BE DE DE BE NL BE BE BE BE BE BE NL BE BE NL BE DE BE BE BE BE BE BE BE IT BE BE NL BE FR ES BE BE NL BE BE IT GB BE NL FR ES FR BE

Land

218 547A 214E 317 425A 429 643 210C 423B 424C 120 406 R16B 326 116B, 116C 144B 425B 511B 208 207 318A 527 432 532B 342 223 122 602 325 512 629 230 338 419 607A 614 547B 320C R12 625 302 524 646 516A 641 119 111 632 214C 115 110 335 507 R8 521 616 330 433 329 548 125 518 534 101 627 124 542A 607 441 144A 220 R3 341 427 605B 645 315 424B 545 324 504

Stand


F1 F2 F3 F4 F5 F6 F7 F8 F9 F10 F11 F12 F13 F14 F15 F16 F17 F18 F19 F20 F21

Shimano Specialized Batavus Sparta Koga Haibike Lapierre Kalkhoff l’Avenir / Gazelle Freebike Velo de Ville Qwic Santos Stella Kruitbosch Johnny Loco Herman Hartje / isy Fietsen Venturelli / Scatto Oxford Thompson Giant

EHBO

F14

F13

F12

F3

F11

F4

F7

F6

F5

F17

SAFETY BY

POWERED BY

E-BIKE TEST ZONE

F10

F9

F15

F2

F18

F16

F1

F8

INGANG

F19

F20

F21

REG


Definitieve doorbraak van elektrische fiets

Hoewel de officiële verkoopcijfers nog niet bekend zijn, maakte Traxio Velo, onderdeel van mobiliteitsfederatie Traxio, bekend dat er in 2019 in België niet minder dan 440.000 fietsen werden verkocht. Ruim de helft daarvan is elektrisch en dat is meteen het bewijs dat de e-bike de status van ‘opa en oma-fiets’ definitief is ontgroeid. Het spreekt voor zich dat op Velofollies de fiets met trapondersteuning prominent in de kijker zal staan. Maar hoe kies je nu de juiste fiets?

11


Granville E-Premium ACTIVE+ RD 400 WH

Verschillende soorten De aankoop van een elektrische fiets is net iets minder eenvoudig dan de aanschaf van een ‘gewone’ fiets. De kandidaat-koper kan zich maar beter goed voorbereiden om de juiste keuze te maken. De investering is niet alleen een stuk hoger, men moet ook goed weten waar de e-bike voor gebruikt zal worden. Een city bike voor verplaatsingen in het stadsverkeer is iets helemaal anders dan een speed pedelec voor langere afstanden, doorgaans in het kader van het woon-werkverkeer. Liever een fietstocht over bonkige wegen en smalle paadjes in het bos? Dan is een elektrische mountainbike de beste keuze. Transport van goederen en/of kinderen? De elektrische bakfiets is de ideale oplossing voor milieuvriendelijk vervoer. Neem je de fiets graag mee op de trein of in de wagen, dan is de elektrische vouw- of plooifiets een aanrader. Globaal gezien kunnen de range e-bikes onderverdelen in twee groepen: de klassieke of normale e-bikes en de high speed e-bikes of speed pedelecs.

De normale e-bike De grootste groep – volgens Traxio is dat vandaag 97% van het aanbod – bestaat uit elektrische stadsfietsen, elektrische vouwfietsen en elektrische bakfietsen. De trapondersteuning zorgt ervoor dat trappen lichter en makkelijker gaat. Die trapondersteuning wordt geregeld door een (kleine) motor op accu die de fiets niet op eigen kracht kan laten rijden. De trapondersteuning treedt alleen in werking als de fietstrappers effectief bewegen en is begrensd tot 25 km per uur. Met deze e-bikes kun je zo de weg of het fietspad op zonder verdere plichtplegingen. Een helm is niet verplicht, maar uiteraard wel aangeraden.

12

SCOTT Silence eRIDE


De high speed e-bike De jongste jaren merken we een opkomst van de zogenaamde speed pedelecs. In 2019 haalden ze een marktaandeel van 3%. Dat lijkt op het eerste zicht niet veel, maar de verkoop gaat met rasse schreden vooruit, onder meer te danken aan de snelheid (45 km/u) en de grotere actieradius (lees: de afstand die je met de fiets kunt overbruggen zonder de batterij opnieuw te moeten laden) die interessant is voor woon-werkverkeer. De wegcode geeft weliswaar aan waar die speed pedelec mag rijden en waar niet, maar op het terrein is er nog veel onduidelijkheid, kaart de Fietsersbond het probleem regelmatig aan. ‘Gemeenten en gewesten zijn niet altijd even logisch in het gebruik van bepaalde borden en zorgen daardoor voor problemen en onduidelijkheid. Soms moeten de fietsen van het fietspad op de weg, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Onervaren fietsers die traag rijden worden soms geconfronteerd met snellere fietsers en dat leidt dan weer tot een onveiligheidsgevoel.’

Klasse P

Bergamont E-Cargoville

Sinds 2016 bestempelt het verkeersreglement of ‘de wegcode’ de snelle elektrische fiets als ‘bromfiets’. Omdat een high speed bike toch dichter bij de gewone fiets staat dan bij de bromfiets, creëerde de Belgische overheid een aparte categorie, namelijk de ‘bromfiets klasse P’ (speed Pedelec). Die klasse slaat op fietsen met een maximaal vermogen van 4Kw en een ondersteuning tot maximaal 45 km/u waarbij de elektrische motor als doel heeft het trappen te ondersteunen. Fietsen uit bromfiets klasse P moeten ingeschreven zijn bij de Dienst Inschrijvingen Voertuigen (DIV) en krijgen dan een nummerplaat in de vorm van een geel bromfietskentekenplaatje. Het dragen van een fietshelm met CE-markering conform de norm EN1078 is verplicht. Bijkomende voorwaarde is dat de slapen en het achterhoofd beschermd moeten zijn. Bovendien moet men een geldig rijbewijs (voor een bromfiets of ander voertuig) kunnen voorleggen. Een verzekering BA (burgerlijke aansprakelijkheid) is niet verplicht, aangezien dat alleen geldt voor voertuigen die autonoom meer dan 25 km/u kunnen rijden. Speed pedelecs halen weliswaar 45 km/u, maar niet zonder bij te moeten trappen. De Fietsersbond raadt wel aan om een familiale verzekering te nemen, maar ook daar schuilt soms een addertje onder het gras. Niet alle familiale verzekeringen dekken immers de high speed fiets.

13


De motor Nemen we een kijkje naar de vormgeving van de e-bike zelf, dan kan de motor op verschillende plaatsen zitten: in het voorwiel, in het midden op het frame of in het achterwiel. Elektrische fietsen met een voorwielmotor zijn doorgaans goedkoper. Een voorwielmotor is stiller dan de andere motoren soorten en laat een frame met lage instap mogelijk. Er kan gekozen worden voor een voorwielmotor met dichte kettingkast die weinig onderhouden behoeft en er is de mogelijkheid om relatief eenvoudig te fietsen zonder trapondersteuning. Nadelen zijn er helaas ook. Het duurt een paar tellen tot de motor in actie treedt en de bestuurder kan het gevoel hebben dat de fiets als het ware ‘getrokken’ wordt. Op een gladde ondergrond treedt doorslippen van de wielen eerder op dan bij andere motoren. De trapondersteuning door een voorwielmotor is doorgaans ook minder krachtig. Het meest voorkomende model is de elektrische fiets met middenmotor. Dit type levert de beste fietservaring, de motor komt direct in actie en brengt zijn energie direct over naar de trapas. Een krachtsensor meet de kracht die de benen uitoefenen op de trappers en past de trapondersteuning daar op aan. Hoe minder hard men trapt, hoe meer de motor ‘helpt’. De trapondersteuning stopt automatisch als je de handrem gebruikt. Aangezien de motor meestal laag én in het midden van de fiets is gemonteerd, wordt het gewicht gelijkmatiger

Bosch Performance Line motor

14

verdeeld en dat komt dan weer de stabiliteit ten goede komt. Bij het verhelpen van bandenpech zit de motor ook niet in de weg. De fiets met middenmotor is wel duurder en heeft een iets hogere instaphoogte, maar dat zijn dan ook de enige nadelen. Ten slotte zijn er ook elektrische fietsen met achterwielmotor. Deze zijn het best te vergelijken met een gewone fiets, aangezien die ook wordt aangedreven door het achterwiel. Een e-bike met achterwielmotor stuurt strakker, heeft een lager gewicht en meer versnellingen, wat interessant kan zijn op heuvelachtige parcours. Nadelen zijn het gewicht dat op de achterkant ligt en dus minder stabiliteit verzekert, en het feit dat zelf het achterwiel wisselen bij bijvoorbeeld bandbreuk niet kan. De software van de trapondersteuning moet immers opnieuw worden afgesteld.

De versnelling Bij de aanschaf van een e-bike is er de keuze tussen een naafversnelling of een derailleurversnelling. Een naafversnelling maakt gebruik van tandwielen die in het midden van het achterwiel (de naaf) zijn geplaatst. Schakelen gebeurt meestal met behulp van een draaihandvat. Voordelen van de naafversnelling: minder onderhoud want de tandwielen zijn afgeschermd en er is doorgaans


een dichte kettingkast, je kunt schakelen bij stilstand en traploze versnellingen en/of automatisch schakelen zijn mogelijk. Nadelen zijn de hogere kostprijs en een duurder onderhoud omdat je bij de fietsmaker langs moet. Er zijn ook minder versnellingen mogelijk en bij het schakelen gebeurt het vaak dat de bestuurder even iets moet inhouden met trappen. Bij een derailleur zijn de tandwielen zichtbaar en is er open kettingkast. Fietsen met een dergelijke versnelling schakelen sportiever en sneller én je hoeft niet in te houden. Er zijn meer versnellingen mogelijk en het onderhoud kun je, indien gewenst, zelf uitvoeren. Minpuntjes: de open kast en de zichtbare tandwielen vergen vaker onderhoud en in stilstand schakelen kan niet. Traploze versnellingen zijn niet mogelijk en ook het automatisch schakelen is eerder beperkt. De meeste e-bikes hebben tot 8 versnellingen en dat is voor het Belgische wegennet voldoende. Ga je regelmatig fietsen in het bos of op heuvelachtig terrein, dan kan het nuttig zijn te opteren voor een hoger aantal versnellingen. Een opkomend fenomeen is de automatische versnelling. Het systeem zoekt dan zelf automatisch de juiste versnelling, de bestuurder hoeft daar niet zelf aan te denken. De systemen zijn momenteel echter nog steeds vrij duur.

moet zich dus de vraag stellen of de hogere aanschafkosten de moeite lonen. Alleen als men veel fietst (bijvoorbeeld dagelijks als woon-werkverkeer), is een riemaandrijving aangeraden.

De batterij Als laatste criterium in onze lijst is er de keuze van de batterij. Men kan opteren voor een uitneembare accu of één die vast zit in de fiets. Een uitneembare accu kun je overal mee naartoe nemen en eender waar opladen, ook binnenshuis. Nadeel is dat uitneembare accu’s populair zijn bij fietsdieven. Een vaste accu kan niet zonder fiets gestolen worden. Ook een voordeel van de vaste accu is het design. De batterij kan netjes in het frame van een fiets worden weggewerkt worden zodat je hem (bijna) niet ziet zitten. Nadeel van een vaste accu is dat er een elektrische aansluiting nodig is op de plek waar men de fiets stalt. Tijdens lange fietstochten snel even opladen kan voor problemen zorgen. Bij een uitneembare accu is het dus perfect mogelijk een tweede en zelfs derde batterij mee te nemen, wat dan weer de actieradius (= het aantal kilometer dat men onder ideale omstandigheden kant fietsen met één volledig opgeladen batterij) aanzienlijk verhoogt en zeker interessant is bij woon-wegverkeer.

In plaats van een klassieke ketting zijn sommige fietsen uitgerust met riemaandrijving, beter bekend als de ‘belt drive’. De riemen zijn gemaakt van kunststof, nylon en carbon, gaan zeer lang mee en hebben een zeer laag gewicht. De belt drive vergt veel minder onderhoud dan de ketting en roest niet. Ook de fiets zelf is stiller en lichter aangezien een kettingkast en tandwielen ontbreken. Je kunt de riem wel niet zelf herstellen en in geval van breuk is een nieuwe riem nodig. Het aantal modellen is (nog) vrij beperkt aangezien er een aangepast frame is in combinatie met een dichte naafversnelling of versnellingsbak. De belt drive is ook duurder dan de ketting. Men

De meest gangbare plek voor een accu is achteraan de fiets onder de bagagedrager. Logisch want de batterij is makkelijk uit te nemen en te vervangen en ook goed verborgen bij het gebruik van fietstassen. Bij sommige modellen is de accu zelfs standaard opgeborgen in een fietstas achterop. Kenners raden evenwel aan te kiezen voor een accu in het midden van de fiets (bijvoorbeeld aan het frame onder het zadel). De batterij is in dit geval veilig en goed beschermd geplaatst werkt. Bovendien ligt het extra gewicht dan in het midden van de fiets en dat is dan weer een pluspunt voor de stabiliteit. De jongste generatie batterijen is uitgerust met li-ion-techniek. Deze accu’s zijn kleiner, hebben minder tot geen last van zelfontlading en laden sneller op. Daarnaast zijn ze ook milieuvriendelijker.

Ahooga

SCOTT Silence eRIDE

De ‘belt drive’

15


Over capaciteit en spanning Bij de batterij is de ‘capaciteit’ bepalend voor een groot deel van de actieradius. De capaciteit van de fietsaccu van de e-bike wordt vaak uitgedrukt in Ah (Ampère per uur). Dat getal slaat op het aantal ampère dat de accu per uur kan afgeven aan de motor. De capaciteit is echter ook afhankelijk van het voltage een rol of de ‘spanning’ van de accu. Beide factoren bepalen samen hoeveel elektrische energie de batterij kan herbergen. Het totale vermogen voor het geven van trapondersteuning wordt uitgedrukt in Wh (Watt uur). Is dat niet aangegeven, dan volstaat een eenvoudige rekensom als men tenminste het voltage en de hoeveelheid ampère per uur weet. Door de twee factoren met elkaar te vermenigvuldigen verkrijgt men de accucapaciteit. Hoe hoger het getal Wh, hoe hoger de capaciteit van de batterij en hoe hoger de actieradius zal zijn. Hoe hoger, hoe beter gaat echter niet altijd op. Hoe groter de capaciteit, hoe zwaarder de accu en hoe hoger de prijs. Wat afmetingen betreft, is er geen significant verschil. De behuizing van de accu blijft immers dezelfde, enkel het aantal aanwezige batterijcellen is hoger. Een zwaardere accu wordt doorgaans minder intensief belast, waardoor het risico van diepontlading lager ligt dan bij een lichte batterij en de levensduur langer is. De capaciteit zegt veel, maar niet alles. Ook het lichaamsgewicht, eventuele bagage, de buitentemperatuur en de stand van de trapondersteuning oefenen invloed uit op de actieradius.

16


Scott

De lichtste, de mooiste, de meest innovatieve SCOTT Sports verlegt al meer dan 60 jaar de grenzen van innovatie, technologie en design om de beste fietsen, ski’s, hardloop- en motorsportuitrustingen te ontwikkelen. In het fietssegment staat SCOTT bekend omwille van de combinatie van de hoogste kwaliteit met mooie, maar evenzeer efficiënte ontwerpen. Maar ook de sterke prijssetting en de bijzonder uitgebreide keuze zijn troeven van het Zwitserse merk.

Van skistok tot racefiets

De lichtste, de beste

De geschiedenis van SCOTT keert terug naar 1958 toen de Amerikaanse ingenieur en ski-racer Ed Scott een revolutionaire aluminium skistok uitvond. Het merk SCOTT positioneerde zich meteen als technisch productleider in de skimarkt. De visie van de stichter op technische innovatie dient ook vandaag nog steeds als de hoeksteen van de bedrijfsfilosofie die stelselmatig nieuwe markten verovert. In 1970 waagde SCOTT zich met succes op de motorcrossmarkt met de allereerste motorcrossbril. In 1989 introduceerde SCOTT een van de belangrijkste productinnovaties in de geschiedenis van het fietsen: het befaamde aerodynamische stuur dat de Amerikaan Greg Lemond mee aan zijn overwinning hielp in de Tour de France 1989. Twee jaar later opende ook de markt van het mountainbiken zich dankzij de Unishock mountainbike-vering, later gevolgd door de eerste carbon MTB. SCOTT introduceerde verder het concept van de volledig geveerde fiets die instelbaar is naargelang het terrein. De doorbraak naar de markt van de topracefietsen kwam er toen het bedrijf in 2007 uitpakte met de ultralichte Addict fiets die amper 5,9 kg woog. In samenwerking met Bosch bood SCOTT in 2012 als eerste bedrijf een stilistisch revolutionair én eenvoudig te bedienen e-bike-systeem aan. SCOTT bleef en blijft ook vandaag nog steeds innoveren. Een mooi voorbeeld daarvan is de nieuwe Addict RC, een lichtgewicht met schijfremmen en weggewerkte kabels voor zowel elektronische als mechanische versnellingen, en de nieuwste Silence eRIDE Evo speedelec.

Vandaag is SCOTT een wereldmerk dat zich een heuse ‘sportwinkel’ mag noemen en wereldwijd in meer dan 80 landen een prominente positie in de fietsmarkt inneemt. In de catalogus prijken niet minder dan 350 verschillende modellen die stuk voor stuk sportief getint zijn en samen een compleet gamma vormen. Het doel van SCOTT is in elk segment de lichtste fiets aan te bieden, zonder evenwel aan de steevast hoge kwaliteit in te boeten. Belangrijk daarbij is de combinatie van geavanceerd design met technologisch hoogstaande componenten, waarbij de ‘ride experience’ wordt gemaximaliseerd. Onder de noemer SCOTT eRIDE presenteert het merk ook een uitgebreide range e-bikes, zowel in MTB als Urban/Trekking.

Performance Speed Iets later dan andere merken betrad SCOTT ook de wereld van de ‘speed bike’. Het bedrijf pakt immers enkel uit met noviteiten als alles tot in de kleinste details perfect zit. En dat is met de Silence eRide ongetwijfeld het geval. De speed bike (tot 45 km/h) geeft vorm aan de toekomst van mobiliteit met een baanbrekend ontwerp en de meest geavanceerde batterijtechnologie tot nu toe. In combinatie met de nieuwe Bosch Performance Speed motor (75 Nm) en de specifiek voor Silence eRIDE ontwikkelde carbonvork ontpopt de fiets zich tot een snel en efficiënt transportmiddel voor (onder meer) woon-werkverkeer. Over afstand hoeft de fietser zich geen zorgen te maken. Bij de Silence eRIDE Evo bijvoorbeeld kan de 625 Wh interne (‘intube’) batterij probleemloos uitgebreid worden met een 500 wh accu in de bagagedrager tot een gekoppelde wattage van 1.125 Wh, goed voor een bereik van meer dan 225 km! De Silence eRide Evo is verder uitgerust met riemaandrijving met binnenversnelling, krachtige Tektro schijfremmen en de waterdichte Kiox kleurendisplay met Bluetooth-functie.

Wereldtop Maar ook de diverse andere modellen e-bikes, waaronder verschillende eRIDE ‘Lady’ speed pedelecs en speed bikes met kettingaandrijving/buitenversnelling, munten uit door technologisch innovatieve features. Op Velofollies kan u uitgebreid kennismaken met het indrukwekkende aanbod dat ook in 2020 bewijst dat de positie aan de top van de fietswereld ongenaakbaar is en blijft. Niet alleen op Velofollies komt u alles te weten over de mobility specialist bij uitstek, u bent ook van harte welkom op de opendeurdag bij SCOTT Sports Belux in Kortenberg op zaterdag 1 februari 2020. Velofollies- standnummer 211A / Meer info: www.scott-sports.com

17


Ahooga

Ahooga

Een vouwfiets, maar dan totaal anders Vouwfietsen maken al jaren deel uit van het straatbeeld in de stad. Draagbaar, snel in- en uitgeklapt en handig om mee te nemen in de wagen of op de trein. Ze bestaan ook als e-bike, maar zijn dan doorgaans vrij zwaar en dus minder parktisch en handelbaar in druk stadsverkeer. Met de bekroonde ‘lichtgewicht’ Ahooga Hybrid Bike maakt de Belgische fabrikant Ahooga komaf met die nadelen. Uniek concept “Bij Ahooga geloven we dat de elektrische fiets een versnellende rol kan spelen in de transformatie van steden. We zijn ons er echter van bewust dat Li-Ionbatterijen vervuilend blijven en dat hoe zwaarder een fiets, hoe groter de afhankelijkheid van elektrische assistentie », vertelt Philippe Lefrancq, mede-oprichter en marketingmanager van Ahooga. “Daarom ontwerpen we ultralichte fietsen, vanaf 13 kg voor de elektrische versie. Met dit unieke hybride concept blijft het rijden met een Ahooga aangenaam, zelfs wanneer de elektrische ondersteuning is uitgeschakeld. In werkelijkheid kunt u er zelfs voor kiezen om de hulp hoofdzakelijk te omzeilen en deze alleen te gebruiken om af en toe een heuvel of tegenwind te elimineren. Met andere woorden, je bent geen slaaf van deze hulp en je hebt de keuze om de energie - die van de batterij en die van jou intelligenter te gebruiken. Wij zijn van mening dat deze aanpak nog duurzamer is, omdat men de autonomie van de batterij en dus ook de levensduur van de batterij aanzienlijk kan verlengen.” “Naast dit hybride concept bieden we nu ook een reconditioneringsservice voor batterijen. Het idee is om het bewustzijn te vergroten en een stap verder te gaan in de richting van producten die zo duurzaam mogelijk zijn. Deze service biedt aan om alle componenten van een gebruikte batterij te herstellen, de cellen aan het einde van hun levensduur te extraheren en te vervangen door nieuwe met een grotere capaciteit dan de originele cellen. En dat alles voor een prijs die tot 50% goedkoper is dan een nieuwe batterij. De gebruikte cellen van hun kant krijgen dan een tweede leven in dienst van kleinere apparaten.”

Stijf frame voor een dynamische rijstijl De Ahooga Hybrid Bike laat het daar niet bij en onderscheidt zich van andere plooifietsen door gebruik te maken van een scharniervrij frame. “Bij de meeste vouwfietsen zit in het midden een scharnier, uitgevoerd in staal. Dat kan tijdens het fietsen zorgen voor een wiebelend effect. Onze fietsen zijn voorzien van een ruitvormig frame dat veel stijver is en dus voor een stabieler, dynamischer rij-effect zorgt. Bovendien is het een slank en elegant ontwerp, beschikbaar in 215 (!) kleuren en geven we op het frame 5 jaar garantie. Kortom: de Ahooga Hybrid Bike heeft alle kenmerken van een gewone fiets, combineert dat met de voordelen van een lichtgewicht vouwfiets en biedt de mogelijkheid om probleemloos niet-elektrisch te rijden. Daar maken we duidelijk het verschil en dat sluit dan weer aan op onze missie om zoveel mogelijk obstakels weg te nemen met het oog op ‘smarter and happier cities’.”

Gewoon handig In niet meer dan 10 seconden kan de fiets worden opgevouwen tot een zeer compact (L = 85 cm, H = 74 cm, B =30 cm) en vlot draagbaar formaat. “Het lichte gewicht en de compactheid maken dat het bijzonder makkelijk om te dragen of te rollen, waardoor de fiets probleemloos kan worden gebruikt in elke vorm van privé- of openbaar vervoer. De fiets

18

neemt, eenmaal opgevouwen, zo weinig plaats in dat men hem binnenshuis discreet kan wegbergen. Slecht weer en mensen met slechte bedoelingen maken dus geen kans.”

Verschillende motorisaties Ahooga biedt de keuze tussen een hybride 24V of een 36V motor. “Ze hebben beiden hun doel en hun specifieke voordelen. De hybride motor is voor diegene die graag wat ondersteuning geniet bij het bergop rijden, maar ook geniet van een ‘gewone’ fietstocht op de vlakke wegen. De 36V is de motor die nodig is als men de gemiddelde snelheid ook op vlakke wegen wil verhogen. De elektrische vouwfietsen zijn voorzien van een lichtgewicht motor en een compacte batterij die makkelijk verwijderbaar is om thuis op te laden. Ook handig is de intelligente OLED display die informatie geeft over stuurbekrachtigingsniveau, snelheid, kilometerstand, batterijniveau, rijtijd, gemiddelde snelheid, maximale snelheid en totale kilometerstand. Dat zorgt ervoor dat alles perfect onder controle blijft. Het display is verbonden met Bluetooth en kan berichten van de smartphone doorgeven zoals SMS, oproepen en navigatie, terwijl uw smartphone in uw zak blijft, beschermd tegen schokken, diefstal of regen.

Happy in the city Met een range van 215 kleuren kan de klant zijn of haar fiets een leuke, persoonlijke toets meegeven. Ook voor bedrijven is dit een interessante optie. “Wij willen kleur brengen in de stad. Frisse kleuren maken mensen blijer. Maar ook belangrijk is dat je met jouw favoriete kleuren van de fiets een stuk van jezelf kunt maken. Ondernemingen kunnen dan weer opteren voor fietsen in de bedrijfskleuren met hun eigen logo erop.”

Service Het succes van de hybride bike neemt hand over hand toe. “In 2018 werd onze fiets al bekroond met een German Design Award, een Cycle Award en de prestigieuze Red Dot Design Award voor beste ontwerp, waarbij de jurycriteria criteria hanteert zoals innovatie, kwaliteit, functionaliteit, ergonomie en duurzaamheid. Maar belangrijker nog is dat de fiets ook meer en meer in het stadsbeeld zelf verschijnt. In de omgeving hier zijn dat er al meer dan 5.000. We zijn beschikbaar in 10 landen en hebben een netwerk van 300 officiële dealers die naast de verkoop ook instaan ook de dienst naverkoop. Geen Ahooga-vertegenwoordiger bij u in de buurt? Geen probleem, onze online winkel geeft u toegang tot ons hele aanbod, waar u ook bent in Europa. Aan de financieringskant bieden we ook verschillende formules, waaronder leasing en 0% financiering gedurende 24 maanden. Tot slot is voor meer gemoedsrust ook een verzekering beschikbaar. Die dekt bescherming tegen diefstal en schade, evenals hulp bij pech onderweg.” Meer info: https://ahooga.bike


Bergamont

De onovertroffen kampioen in stadsmobiliteit ‘We are part of the change in mobility and help shaping it’, is hét leitmotiv van Bergamont. Met een uitgebreid gamma aan stads- en elektrische fietsen werpt het Duitse topmerk zich op als de specialist inzake stedelijke mobiliteit. Eén ding staat daarbij als een paal boven water: elk model is uniek en biedt een ongeëvenaarde fietservaring. Onderscheidend werken In tegenstelling tot wat velen denken is de markt van de trekking en city bikes niet dood. Ook de gewone fiets wordt nog steeds goed verkocht, op voorwaarde dat je onderscheidend werkt. En dat hebben ze bij Bergamont in St. Pauli nabij Hamburg goed gebrepen. Het aanbod is indrukwekkend en heeft voor elk wat wils met keuze van 6/9/9 tot 14/9/9, maar is ook en vooral uniek. De ontwerpers integreren steevast de nieuwste technolgieën in de talrijke modellen. Riemaandrijving en vaste voorvorken zijn daar mooie voorbeelden van, evenals de sportieve zit. En dat heeft alles te maken met het oog voor comfort en ergonomie. In tegenstelling tot de ‘rechte zit’ is de sportieve zit namelijk beter voor rug en schouders. Ook de kaders zijn iets langer gemaakt met hetzelfde doel voor ogen: meer comfort voor de gebruiker. Alle modellen zijn volledig Shimano afgemonteerd, wat inhoudt dat je bij elke fietsenmaker in binnen- en buitenland terechtkunt voor onderhoud en eventuele herstellingen. Comfort op de fiets is één ding, maar ook een gerust gemoed is bij Bergamont standaard inbegrepen.

E-Comfort Bergamont mag dan wel de specialist zijn in city mobility met zowel ‘gewone’ fietsen als e-bikes, het programma omvat ook tal van andere modellen voor de sportieve gebruiker. E-Comfort is de perfecte uitstraling van Bergamonts visie op de hedendaagse intelligente stadsfiets. Licht en toch krachtig, esthetisch knap en voorzien van een tijdloos frame met uitzonderlijke karakteristieken. De sportieve ‘E-Urban’ en ‘E-Trekking’ bikes kunnen op alle terrein uit te voeten, onder meer dankzij de laatste nieuwe Bosch Drive Unit en de eveneens gloednieuwe PowerTube batterij. Bij de modellen is ook de mogelijkheid voorzien om een tweede batterij te monteren voor het probleemloos overbruggen van langere trajecten, bijvoorbeeld in het woon-werkverkeer.

E-Sport De nieuwe generatie Grandurance leent zich uitsttekend voor het sportievere werk op secundaire wegen, gravelbaantjes en andere minder vlot berijdbare terreinen. Grandurance is ook beschikbaar in elektrische versie met assistentie die geleverd wordt door het lichgewicht Fazua systeem. Ook een extra troef is de speciale ‘gravel’ GRX Shimano groep die de fietsen moeiteloos naar een hoger niveau tilt. De E-MTB met Bosch Drive Unit richt zich tot de echte avonturiers onder ons, terwijl de E-REVOX met zijn gesofistikeerde geometrie zich al helemaal thuisvoelt op bonkige off road parcours. Ook interessant bij Bergamont is de Gender Optyimised Geometry die rekening houdt met de specifieke noden van elk geslacht. Ook sportieve dames zijn bij Bergamont immers aan het juiste adres.

E-Cargo De meest opvallende innovatie is de dynamische E-Cargo fiets die borg staat voor een veilig, snel, flexibel én betrouwbaar transport van mens en goederen. Met een standaard 625 Wh batterij (in de ‘long range option’

uitbreidbaar met 500 Wh) en dubbele klauw schijfremmen met disc van 203 is de E-Cargoville geschikt voor het transporteren van lasten tot 90 kg. Zelfs een wasmachine vervoeren op de 70 cm x 45 cm grote houten laadvloer is niet te veel voor deze krachtpatser. Ook kinderen vervoeren is perfect mogelijk met monteerbare accessoires zoals de Kids Rain Canopy en de Kids Bench voor 2 personen. Toch liever een kleinere versie dan deze 268 cm x 51 cm grote klasbak? Dan is er de E-Cargoville Bakery. Deze kleinere, maar zeer polyvalente versie met ergonomsich Wave kader neemt bijzonder weinig plaats in het stadsverkeer in en is makkelijk weg te bergen. Vooraan is een ‘basket’ gemonteerd voor gewichten tot 15 kg, achteraan kan tot 25 kg vervoerd worden. Verder heeft Bergamont ook tal van passende oplossingen in huis voor kinderen en voor sportief hoogstaande prestaties (all road, fullsuspension, hardtail). Ook high speed modellen (45 km/h) maken deel uit van het aanbod. Niet alleen op Velofollies komt u alles te weten over de mobility specialist bij uitstek, u bent ook van harte welkom op de opendeurdag bij SCOTT Sports Belux in Kortenberg op zaterdag 1 februari 2020. Velofollies - standnummer: 211A / Meer info: www.bergamont.com

19


granville

Granville stadsfietsen

stralen kwaliteit en authenticiteit uit

Granville mag dan één van de oudste fietsmerken van België zijn, de modellen zijn hedendaags en voorzien van de modernste technologieën om het fietsen zo aangenaam mogelijk te maken. Passie en authenticiteit worden gekoppeld aan innovatie en perfectie, maar ook veiligheid en comfort worden nooit uit het oog verloren. Met het ‘E - A La Carte’-concept kies je zelf jouw eigen unieke ‘custom painted’ e-bike. Stadsfietsen Authentiek, karaktervol en van ongekende klasse: met die filosofie in het achterhoofd maakt het Belgische Granville al sinds 1928 een brede waaier aan fietsen. De ontwerpers besteden maximale aandacht aan de juiste framegeometrie en vering in combinatie met kwaliteitsvolle, onderhoudsvrije en perfect op mekaar afgestemde componenten. Vandaag omvat het programma in hoofdzaak stadsfietsen, waarvan het overgrote deel elektrisch ondersteund is. Het gamma op zich bestaat uit twee hoofddelen: fietsen die in serie gemaakt worden en fietsen die het bedrijf ‘à la carte’ maakt. De eerste categorie fietsen maken deel uit van de ruime stock, de tweede categorie wordt pas in het eigen atelier in Kortenberg geassembleerd eenmaal de bestelling binnen is.

Lokale markt Granville kiest doelbewust voor de ‘city bike’. Fietsen worden vandaag de dag meer en meer het voorwerp van een doorgedreven specialisatie. Granville focust op een bepaald type e-bike omdat het gewoonweg de beste wil zijn. Daarbij wordt steevast rekening gehouden met de eisen van de lokale markt. Het team van Granville legt zijn oor te luister bij de klant: ‘Welke fiets heb je waar nodig?’, is de vraag die aan de basis ligt van de opbouw van het gamma. Granville fietsen hebben duidelijk een eigen look. Design, kleur, de keuze van de accessoires, … alles samen maakt dit dat een Granville herkenbaar is. Het merk kiest doelbewust voor een eigen identiteit, waarbij zonder compromis gekozen wordt voor kwaliteit, en evolueert mee met het doelpubliek.

Veel meer dan een … fiets Een e-bike is voor Granville veel meer dan een fiets voor iemand die zich niet meer op een gewone fiets kan verlaten. Een e-bike is veel meer dan een middel om zich te verplaatsen en/of te ontspannen. Voor Granville is een e-bike een breed inzetbaar transportmiddel voor winkelen, familiebezoek, woon-werkverkeer, sportieve vrijetijdsbesteding, … kortom: een universeel inzetbare tool die ook nog eens mooi oogt. Ook belangrijk is de aandacht voor de veiligheid in het verkeer. De Traffic modellen zijn bijvoorbeeld voorzien van extra features in functie van maximale zichtbaarheid.

E-Bikes De keuze is bij Granville zeer uitgebreid met bij de E-Bike series verschillende opties zoals E-Excellence voor de high end gebruiker. Inbegrepen zijn de 625 Wh batterij, de centraal geplaatste Bosch Performance Line motor (65 Nm), display en hoogstaande Shimano onderdelen. E-Integrated is de naam van de tweede serie met een Bosch Active Line Plus motor (50 Nm) en geïntegreerde 500 Wh batterij. Voor wie het liever iets sneller en krachtiger heeft, zijn er de sportieve e-bikes met ‘performance’ motor zoals de E-Performance 45 km/h met Bosch Performance Speed Line motor (75 Nm) en geïntegreerde 625 Wh batterij. Toch liever een ‘all round’ e-bike? Dan is er de E-Premium range met racktype batterij (500 Wh).

E - A La Carte Uniek bij Granville zijn de ‘custom painted e-bikes’ die geassembleerd worden en België en hier voorzien worden van een solventvrije verf in de kleur die de klant zelf kiest. De configuratie gebeurt via de website granvillebikes.com. Niet alleen de kleur van het frame kan uit een brede waaier aan opties gekozen worden, ook voor de kleur van de accessoires zijn er meerdere mogelijkheden. Nog een voordeel van E - A La Carte? De productie in de buurt zorgt voor een kleinere ecologische voetafdruk, want ook de zorg voor het milieu draagt Granville hoog in het vaandel. Niet alleen op Velofollies komt u alles te weten over de mobility specialist bij uitstek, u bent ook van harte welkom op de opendeurdag bij SCOTT Sports Belux in Kortenberg op zaterdag 1 februari 2020. Velofollies – standnummer 211A / Meer info: www.granvillebikes.com

20


KBC Fietsleasing zorgt voor fietsen zonder zorgen

Een autoleasing is voor veel mensen een bekend begrip, voor fietsleasing is dat veel minder het geval. Is dat voor iedereen beschikbaar? Om welk soort ‘financiering’ gaat het dan? Wat houdt dat allemaal in? Met die vragen stapten we naar KBC Autolease dat enkele jaren geleden in navolging van de autoleasing een fietsleasing-formule uitgewerkt heeft. Met succes want de vloot telt ondertussen ruim 15.000 fietsen.

21


OPERATIONELE LEASING Wat houdt fietsleasing precies in? Richt de formule zich enkel tot bedrijven of zijn er ook mogelijkheden voor particulieren? Jan Rykaert, Verantwoordelijk voor de Pre-Sales: KBC Fietsleasing richt zich tot ondernemingen vanaf een minimale afname van vijf fietsen. Bij KBC Fietsleasing gaat het om een contract met een looptijd van drie jaar. Daarin steken onderhoud, bijstand én verzekering. De werknemer moet jaarlijks met de fiets naar de winkel gaan waar de aankoop is gebeurd om de fiets te laten nazien en aldus veilig en rijklaar te houden. Als iemand pech heeft onderweg, komt de pechdienst ter plaatse. Een lekke band bij een high speed bike bijvoorbeeld is niet zo makkelijk zelf te herstellen. Dankzij de bijstand die inbegrepen is in het contract, kun je meteen iemand te bellen om te helpen. De fietsverzekering die mee inbegrepen is, dekt schade en diefstal. Het is dus een totaalpakket dat ‘ontzorgt’ en voor gemoedsrust zorgt, je hoeft niet aan andere zaken te denken. Als je bij de aankoop van een fiets een verzekering moet nemen, kost dat extra, bij ons zit dat allemaal in de prijs inbegrepen. Ons product laat de fietser de vrije keuze. Je kunt naar een fietswinkel gaan die bij ons netwerk is aangesloten en je fiets naar eigen smaak samenstellen en daarbij kiezen uit een breed segment. Een bakfiets, stadsfiets, high speed bike, racefiets, … in elk segment werken we samen met de meest prominente merken.” Els Collier, Buyer-Contractmanager: “We hebben, deels door onze ervaring met autoleasing, bewust gekozen voor een specifieke financieringsvorm en dat is operationele leasing, waarbij ook een deel ‘ontzorging’ mee vervat zit in de maandelijkse leaseprijs. Bij een gewone financiële leasing of lening op afbetaling kun je optioneel nog enkele diensten bijnemen, maar dat maakt het wel allemaal complexer en vaak ook duurder. Vandaar dat we de kaart getrokken hebben van operationele leasing in de vorm van een contract waarin ook de overnamewaarde van de fiets vooraf is bepaald. Als de fietser na drie jaar zegt dat hij of zij de fiets niet langer wil, kan dat perfect en komt de fiets terug naar ons. Wij zullen

22

dan proberen de fiets te verkopen op de tweedehandsmarkt. Bij een operationele leasing zit de ondergrens vandaag op 16 procent. Ook belangrijk om weten is dat wij als financiële instelling de regelgeving daaromtrent heel nauwgezet opvolgen. Geen addertjes onder het gras, alles is klaar en duidelijk geregeld.” Saskia Raymaekers, Manager Marketing & Sales KBC Autolease: “Anders dan bij de auto het geval is, zien we dat bij fietsleasing behoorlijk wat mensen hun fiets willen overnemen. Wat we specifiek voor de fiets doen, is van in het begin de medewerker een richtbedrag meegeven en zeggen: op het einde van het contract kun je de fiets voor die prijs kopen als je wil, maar dat is dus niet verplicht.”

ADEQUATE BEGELEIDING Waar schuilt dan precies de meerwaarde voor de onderneming? Saskia Raymaekers: “Zoals eerder aangegeven is onze leasingformule enkel geschikt voor ondernemingen van een bepaalde omvang (lees: minimaal vijf fietsen). Dat is nodig om het interessant te maken voor het bedrijf zelf. De meeste ondernemingen gaan fietsleasing aanbieden aan hun medewerkers in het kader van een loonruil. Bij een zogenaamd cafetariaplan levert de medewerker een stukje loon in en in ruil daarvoor kan hij een fiets kiezen. Nu kost dat voor een onderneming ook wel tijd en moeite om zo’n systeem op te zetten. Voor een heel klein bedrijfje met twee of drie werknemers is dat vaak een te zware opdracht. Wat wij ook doen buiten het aanbieden van de fietscontracten, is de klanten heel goed informeren en begeleiden bij de opstart omdat er toch wel bepaalde stappen moeten doorlopen worden. Er moet bijvoorbeeld een fiets policy opgemaakt worden tussen werkgever en werknemer, er moet een contract opgemaakt worden, enz. Wij stellen de bedrijven alle mogelijke materiaal ter beschikking, waaronder een gedetailleerd stappenplan als houvast bij de implementatie, we geven gericht advies en we organiseren regelmatig infosessies aan aula’s vol bestuurders.”


BOOMING BUSINESS Is fietsleasing populair vandaag? Sylvie Thiry, Productadviseur KBC Fietsleasing: “We kunnen inderdaad spreken van een ‘booming’ business. Toen we in 2012 van start zijn gegaan, vertrokken we vanuit de gedachtegang van de bedrijfswagen. In 2016 hebben we dat idee laten varen en het fietsverhaal als project op zich gelanceerd, los van de auto, waardoor er in de markt veel meer potentieel bleek te zijn. Elk bedrijf kan aan elke medewerker een fiets aanbieden. Het gaat dus niet langer alleen om een bepaalde doelgroep zoals dat bij een bedrijfswagen het geval is. Veel bedrijven in een productie-omgeving kunnen nu ook aan de arbeiders een extralegaal voordeel geven. Sinds 2018, mede door een stukje fiscale stimulans vanuit de overheid, spreken we echt van een ‘boom’. Vandaag gaat het bij KBC Fietsleasing al over een vloot van om en bij de 15.000 fietsen en er is bovendien nog een enorm groeipotentieel. Jan Rykaert: “Het systeem biedt ook een oplossing voor mobiliteit. De meeste bedrijven hebben vandaag te maken met parkeerproblemen. Als je veel bedrijfswagens hebt, waar ga je die allemaal een plek geven? Nu doet zich het omgekeerde fenomeen voor en worden autoparkeerplaatsen omgeturnd tot fietsenstallingen. Ook de fietssector zelf is het aan het veranderen. Vroeger was het bij de dealers allemaal B to C, nu opent zich voor hen ook een nieuwe wereld in B to B. Ze bieden extra diensten aan zoals onderhoud ter plekke en organiseren ook zelf infosessies. Dus kun je stellen dat mede dankzij KBC alles in positieve zin evolueert.”

Ook op de weg zelf blijkt fietsleasing een positieve invloed te hebben … Saskia Raymaekers: “Uit studies leren we dat toch behoorlijk wat mensen op een aanvaardbare afstand van hun werk wonen, een afstand die met andere woorden ‘fietsbaar’ is, en zeker met een elektrische fiets te behappen valt. De opkomst van de high speed bike maakt die die afstand nog groter. Bij veel mensen die op fietsafstand van het werk wonen, begint het besef te komen dat ze enorm veel tijd verliezen in de file – velen zijn dat echt beu – en het openbaar vervoer is ook niet altijd even betrouwbaar om ergens op tijd te komen.” Jan Rykaert: “Bij het overgrote deel van onze fietsleasingcontracten gaat het om elektrische fietsen. Vroeger was een e-bike meer iets voor de opa en de oma. Nu is dat bij iedereen trendy aan het worden. Net hetzelfde als de fietshelm. Vroeger droeg je er één omdat het moest, nu ben je niet cool als je er geen draagt.” Els Collier: “De invoerders waren ook niet echt voorzien op die tendens. Ze hadden problemen met hun productielijnen, soms moesten mensen vijf

maanden op hun fiets wachten. Dat was vroeger ondenkbaar. Vroeger staken de invoerders de winkels vol fietsen, vandaag fungeren ze eerder als ‘etalage’. Maar ondertussen draaien de zaken bij de producenten en de invoerders op volle toeren.”

VINGER AAN DE POLS Waarom moeten we dan voor KBC Fietsleasing kiezen? Jan Rykaert: “Je kunt ons vergelijken met The Wolfpack van DeceuninckQuick-Step. We kunnen mensen op verschillende fronten inzetten en zetten de juiste man of vrouw in op de juiste plaats. Als we willen spreken met invoerders, kan Els ons daarbij helpen. Spreken we met klanten of over de formule zelf, dan is de knowhow van Sylvie mooi meegenomen. Bij elke stap zijn er één of meerdere personen die, ook al omdat we tot de pioniers van de fietsleasing behoren, vakkennis ter zake hebben en doelgericht kunnen helpen. We gaan allemaal samen in dialoog met de fietswereld om vooruit te denken en te bekijken hoe we het fietslandschap in positieve zin kunnen veranderen.” Els Collier: “Als leasingbedrijf dragen wij het risico. Dat hoeft het bedrijf in kwestie niet te doen. Daarom moeten we bijvoorbeeld veel aandacht hebben voor de kwaliteit van de fietsen omdat we de restwaarde moeten garanderen. We kunnen dan ook niet elk merk van fietsen toelaten. Welke dan wel, is medebepaald door onze dealers omdat zij de echte kennis ter zake hebben. Niet alleen de dealers zijn belangrijke pionnen, ook een goede relatie met de invoerders is cruciaal. Met al de informatie die we verzamelen, gaan we jaarlijks onze merkenlijst bekijken en maken we een evaluatie: hoeveel probleemgevallen waren er, hoe zijn die dan opgelost, …? Het is heel belangrijk de vinger aan de pols te houden want het blijft natuurlijk een product dat in weer en wind rijdt, er kan altijd iets fout lopen of kapotgaan.”

De unieke formule van KBC Fietsleasing wekt ondertussen ook de aandacht van het buitenland. Sylvie Thiry: “Recent is er nog een meeting geweest waar alle leasingmaatschappijen vanuit het buitenland samenkwamen om naar ons verhaal te luisteren. Wat is het succes achter de fietsleasing in België? Kunnen ook wij dat concept meepakken over de grenzen heen? De interesse was bijzonder groot, wat toch bewijst dat we met KBC Fietsleasing een uniek én succesvol product hebben ontwikkeld.” www.kbc.be/fietsleasing www.kbc.be/velolease www.kbc.be/bicycleleasing

23


GRANDIOZE VERKOOP BIJ

Bargiestraat, 32 [industriezone leperleekanaal] BE-8900 IEPER [Zone F3 volgen] www.minerva.be • MET UITSTEKENDE DIENST-NA-VERKOOP • MEER DAN 10.000 FIETSEN IN VOORRAAD • ALSOOK FIETSACCESSOIRES, WIELERKLEDIJ, FITNESSTOESTELLEN, SCOOTERS 50 CC • WIJ AANVAAROEN ECOCHEQUES • OVERNAME OUDE FIETS MOGELIJK BIJ AANKOOP NIEUWE FIETS

RECHTS TR VERKOO EEKSE P AA CONSUM N DE ENT

• Alle elektrische fietsen met 3 jaar omniumgarantie • Gratis thuislevering over heel België • Keuze uit meer dan 100 modellen • Herstelling aan thuis of bij 1 van onze 120 servicepunten

F VANA 5 € 149

F VANA € 795

F VANA € 695

Elektrische fiets middenmotor • Actie radius +/- 100 km

Elektrische fiets achtermotor • Actie radius +/- 80 km

Elektrische fiets achtermotor • Actie radius +/- 40km

ALLE DAGEN OPEN VAN 10 TOT 12 U EN VAN 13 TOT 18 U. GESLOTEN OP DONDERDAG, ZATERDAG EN ZONDAG


Hoge kwaliteit én service aan betaalbare prijzen De markt van de elektrische fietsen is de jongste tijd flink aan het ‘boomen’. Maar niet iedereen kan zich een dure e-bike aanschaffen. Minerva BT, het Ieperse bedrijf dat met recht en rede trots mag zijn op zijn fietstraditie die het al meer dan een halve eeuw in ere houdt, maakt evenwel elektrische fietsen die kwaliteit en degelijkheid koppelen aan een betaalbare prijs. Tekst: Wim Vander Haegen – Foto’s: Minerva BT

Oudste fietsenmerk

De ruimste keuze

De geschiedenis van Minerva BT start in 1963 toen Daniël Carpentier, de vader van huidig zaakvoerder Filip, in het West-Vlaamse Elverdinge zijn eigen fietsenwinkel uit de grond stampt. In 1992 zette Filip zelf al op 18-jarige leeftijd zijn eerste stappen in de familiezaak. Met succes want vijf jaar later zet hij in Ieper de groothandel Formula Cycling op poten. De zaken floreren … tot in 2013 een zware brand het gebouw volledig in de as legt. Filip blijft echter niet bij de pakken zitten en herneemt snel de activiteiten. Twee jaar later neemt hij fietsenbedrijf Minerva, met meer dan 150 jaar het oudste fietsenmerk van België over en wordt hij verdeler van onder meer de merken Minerva, Scoppio, Pure Passion, Pure Comfort en Columbus.

Minerva BT produceert fietsen en accessoires in eigen land en is in geen tijd uitgegroeid tot een specialist inzake e-bikes. “Uiteraard behoren ook andere fietsen nog steeds tot ons uitgebreide aanbod. Racefietsen, hybride fietsen, kinderfietsen, mountainbikes, tandems, transport- en trekkingfietsen, vouwfietsen, … bij Minerva BT hebben we de ruimste keuze zodat elke klant perfect de juiste keuze kan maken. Wij verkopen onze fietsen via een uitgebreid dealernetwerk in België en exporteren naar vijftien landen. Ook voor kledij, fietsonderdelen en allerhande accessoires ben je bij ons aan het juiste adres. De algemene trend leert ons wel dat elektrische fietsen sterk in de lift zitten. Met degelijke en betaalbare modellen – een e-bike is al beschikbaar vanaf 800 € - zijn we in dat

25


segment uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers op de markt. Ook niet onbelangrijk binnen ons bedrijf is de productie van private label. Iedereen die dat wil, kan bij ons ‘customized’ fietsen onder eigen merk of label laten maken.”

Zeer hoge prijs/kwaliteitsverhouding Minerva BT dankt haar succes aan een doorgedreven filosofie die in elk segment wordt aangehouden. “Wij zijn gespecialiseerd in een zeer hoge prijs/kwaliteitsverhouding, een zaak die we te danken hebben aan onze zin

voor kwaliteitswerk en natuurlijk ook aan onze grote afzet van fietsen. Wij houden ook steevast de vinger aan de pols. Binnen onze onderneming volgt de technische cel de recentste ontwikkelingen op de voet. Zij onderzoeken de markt en spelen in op de nieuwste trends door voortdurend technologische vernieuwingen in onze fietsen te integreren. Vanzelfsprekend ook in onze elektrische fietsen. Lichtere en beter batterijen, sterkere motoren, meer comfort, … van zodra we iets ook maar iets kunnen verbeteren, gaan we daarmee aan de slag.”

Nieuw: BBF Nieuw en bijgevolg prominent in de kijker op de fietsbeurs Velofollies is het merk BBF. “Uitgerust met de beste Bosch-motoren richten we ons met BBF op de high end gebruiker. Dat is niet langer enkel en alleen de ‘oudere’ gebruiker, elektrische fietsen worden steeds vaker ingezet in het dagelijkse woon- en werkverkeer. Jonge mensen opteren vandaag steeds meer voor een elektrische fiets in plaats van een tweede auto. De overheid steunt hen daarin door bijvoorbeeld bedrijven bepaalde (fiscale) voordelen toe te kennen waardoor zij sterker geneigd zijn in e-bikes te investeren. Bij veel bedrijven vormt de beschikbaarheid van parkeerplaatsen een probleem, met elektrische fietsen reiken we daar een oplossing aan.”

Service Fietsen verkopen is één zaak, maar ook de service is een belangrijk item. “En dat is bij ons zeker het geval. Met 120 servicepunten voor onderhoud en herstelling, waarvan veel dealers met een eigen hersteldienst, staat Minerva BT zeer sterk op dat vlak. Wij bieden overigens drie jaar garantie op onze elektrische fietsen, meteen het bewijs dat we zeker zijn van de hoge kwaliteit die we leveren. Wil je die kwaliteit zelf testen? Geen probleem! In onze eigen store kun je elke dag (behalve op donderdag en zondag) van 10.00u tot 18.00 u onze modellen gratis en vrijblijvend uittesten. Bovendien kun je de Minerva Outlet ook terecht voor de aankoop van fietsen die we op dat moment in overstock hebben.”

Velofollies Ook op Velofollies staan de specialisten van Minerva BT klaar om de klant wegwijs te maken in het uitgebreide programma. “Wij zijn één van de enigen die aan alle edities vanaf dag één hebben meegedaan en ook dit jaar willen we de bezoekers overtuigen van ons streven naar kwaliteit aan betaalbare prijzen.” Meer info: www.minerva-cycling.be

26


Shimano E-bike Systems

Switch to unwind mode

Hal 4, stand 401 E-bike test zone naast hal 6

Fietsen moet een koud kunstje zijn. Geen strijd. Of je nu door de stad laveert, graag het platteland wil verkennen of op onverharde je grenzen verlegd. Ons high-end e-bikesysteem ondersteunt je bij iedere trap. Het is gestoeld op een eeuw van succesvolle technologiegedreven innovaties door ‘s werelds nummer 1 in de fietsindustrie en komt vooraf geĂŻnstalleerd op een breed scala aan fietsmerken. Het nieuwe SHIMANO STEPS e-bikesysteem. Klaar om de overstap te maken?

shimano-steps.com


Dé beurs voor elke fietser en wielerliefhebber.

17, 18 & 19 JAN 2020 K O R T R I J K X P O 17/01: 10-21u | 18 & 19/01: 10-18u online voorverkoop: €12 (volw.), €8 (6-12j) | aan de deur:  €16 (volw.), €11 (6-12j)

velofollies.be

Profile for AMGroup

Velofollies Special NL  

Velofollies Special NL  

Profile for amgroep
Advertisement