Page 1

RAMIK

REAS M O F

KE

ELHAVS D E

AM


Exklusiv terrakotta från Kreta Våra estetiskt designade amforor, krukor och urnor framställs av Kretas skickligaste keramiker. Kreationerna har en förmåga att ge form, liv och mening till nya områden i en trädgård eller stadsoas. Inte undra på då krukmakarkonsten från denna ö har levt vidare i stort sett oförändrad och attraherat människor sedan Knossos storhetstid, dvs i nära 4000 år... Den eleganta ljusa sandfärgen som kännetecknar terrakottan från Kreta är världsunik. Den framställs av en lokal lera som är synnerligen rik på mineraler, framförallt kalcium. Efter att leran bränts i över 1000 grader under 14 timmar får godset dess unika struktur, hårdhetsgrad och fantastiska hållbarhet. Vårt produktsortiment av KRETAKOTTA® innehåller modeller med stora variationer på utseende och funktion. Allt från mindre till kolossala storlekar för att kunna erbjuda mångsidiga lösningar för såväl privata som offentliga miljöer. Kärlen passar lika bra utomhus året runt som inomhus eftersom denna speciella, varumärkesskyddade terrakotta uthärdar köldgrader. Vi har inriktat oss på tre tillämpningsområden:

Sveriges största krukor & urnor Traditionellt handtillverkade Ojämförbar hållbarhet & kvalitet Frost- och köldsäkra

› Harmonisk dekoration med medelhavskänsla › Elegant plantering av blommor, buskar och prydnadsträd › Högklassiga upplysta vattenspel Varje kreation har utformats för hand med stor omsorg och precision och bär sina egna personliga karaktärsdrag. De kommer med all säkerhet att skapa ett fantastisk blickfång i trädgården, uterummet, foajén eller den plats du föredrar - i flera generationer!


Pithari

Pithos

Palamedes

Zaraki

Amforeas

Penelope

Rito

Semele

Fraska

Ilektra

Sparta

Kalypso

Lekani

Kreon

Zethos

KRETAKOTTA速


Vårt sortiment av krukor, amforor & urnor Pithari Den maffiga formen gör att den passar bäst i större utrymmen, gärna som solitär. Finns från mellanstorlek till enorma storlekar, för plantering, dekoration eller som vattenspel. Pithos Passar utmärkt som par på varsin sida om entrén. Dekorera med växt eller upplysta vattenspel för ett välkomnande och extravagant intryck. Palamedes Enorm kruka för plantering av prydnadsträd i vindutsatta lägen samt för offentliga miljöer såsom restauranger, entréer och i stadsplantering. Zaraki Iögonfallande urna med de många strimmorna runt kroppen. Imponerar som allra mest då den inrättas som solitär på central plats med upplyst vattenspel. Finns i två storlekar. Amforeas Detaljrik amfora som representerar den absoluta höjdpunkten i kretisk krukmakarkonst. Använd som dekorativ solitär i t.ex. entréhall och sal eller i par för att rama in entré, valv eller trappa. Penelope Amfora som med sin stora detaljrikedom kan framhäva både hem, entréer och uteplatser. Rito Unik urna i stativ som med sin speciella form fångar blicken och skapar intressant fokus i rummet. För plantering eller dekoration.

Fraska Kruka i två storlekar varav den större är lämplig för plantering av buskar eller prydnadsträd. De är även tilltalande som vattenspel. Ilektra Detaljrik kruka perfekt för plantering inne- och utomhus. Ger ett charmerande intryck då den arrangeras i grupp om udda antal. Sparta Bland denna klassiska urnas många detaljer märks ringarna där keramikern skapat hundratals fördjupningar med sina fingertoppar. Kalypso Vår uppseendeväckande, liggande amfora för plantering passar lika bra på balkongen, i trädgården som i orangeriet. Lekani Fat i tre storlekar som passar för plantering av örter och småblommor men är också utmärkt som fruktfat. Kreon Bred kruka med mjuk harmonisk form och fingertoppsavgjutningar som blott kan anas. Kan användas för både golv- och fönsterväxter. Zethos Charmerande mindre kruka för både små och stora växter. Ser vacker ut i grupp med varierade storlekar. 180 cm

150 cm

Semele Finns i många olika storlekar där den minsta passar perfekt som vas för snittblommor. Dess slanka form gör den utmärkt för att dekorera hem eller kontor. Passar också för plantering eller som vattenspel.

100 cm

50 cm

Lekani

Sparta

Palamedes

Palamedes

Semele

Amforeas


Upplyst vattenspel får väggen att ”brinna”


DELHA

V ERAMI

K

MF

SK

OREAS

ME

A

Amforeas Medelhavskeramik AB Webb: medelhavskeramik.se Mail: amforeas@medelhavskeramik.se Tel: 076-222 9728 Fb: www.facebook.com/medelhavskeramik.se Org.nr: 556907-4742

Amforeas Medelhavskeramik  

Exklusiva handtillverkade krukor, urnor och amforor.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you