Page 1

Amelie Robyn

Door Linde Ver Elst 1 COM B Opdracht Multimedia 2013-2014

1


2


Inhoudsopgave Huisstijl ....................................................................................................................................... 4 Logo ........................................................................................................................................ 5 Banner .................................................................................................................................... 5 Achtergrond ........................................................................................................................... 6 Nieuwe ontwikkelingen op het internet .................................................................................... 7 Facebook Nearby Friends ....................................................................................................... 7 App Habits .............................................................................................................................. 8 Augmented Reality Glasses .................................................................................................... 9 Blog ........................................................................................................................................... 10 Website .................................................................................................................................... 13 Klikbare PDF uit Powerpoint .................................................................................................... 16 Prezi .......................................................................................................................................... 18 Delicious ................................................................................................................................... 20 RSS Reader................................................................................................................................ 21 Monitoring-tools ...................................................................................................................... 22 Twitter ...................................................................................................................................... 24 Instagram.................................................................................................................................. 25 Pinterest ................................................................................................................................... 26

3


Huisstijl Mijn accounts zijn gemaakt onder de naam Amelie Robyn. Ik heb deze naam niet zomaar gekozen, er zit namelijk een betekenis achter. Amelie is mijn favoriete meisjesnaam. Die naam heb ik een paar jaar geleden leren kennen toen we op reis waren in de Provence. Daar heb ik AmĂŠlie leren kennen, die een goede vriendin van me is gebleven. Mijn achternaam, Robyn, is een verwijzing naar mijn allereerste huisdier, Robby, een dwergkonijntje. Mijn naam is met andere woorden een ode aan AmĂŠlie en Robby.

Dit is het ontwerp waarop ik alles gebaseerd heb. De bloemen verwijzen naar de natuur, naar levendigheid en helderheid. De achtergrond is een effen, heldere, maar simpele kleur zodat het geheel niet kitscherig wordt. Om het logo persoonlijk te maken, staan mijn initialen AR tussen de bloemen.

4


Logo Als logo gebruikte ik de uitgesneden letters, in plaats van het volledige ontwerp. Ik heb er voor gekozen om aan de rechter- en onderkant nog wat krullen te plaatsen, zodat er nog steeds een referentie is naar het oorspronkelijke werk.

Banner Als banner heb ik gekozen voor een simpelere versie van de bloemenkrul. Het heeft dezelfde vorm als het ontwerp, maar het is uitgesneden en gedraaid. Deze banner werd onder andere gebruikt op mijn Tumblr-profiel.

5


Achtergrond Als achtergrond heb ik vaak gebruik gemaakt van enkel de effen kleur. Een voorbeeld hiervan is mijn Tumblr (zie verder). De effen achtergrondkleur zorgde voor een mooi afgewerkt geheel, zodat het niet te druk werd. De achtergrond van dit werk is tevens de achtergrond dat ik heb gebruikt in mijn logo.

6


Nieuwe ontwikkelingen op het internet Facebook Nearby Friends Facebook lanceerde onlangs een nieuwe mogelijkheid. Dankzij Nearby Friends kan je zien wie van je vrienden zich op dat moment dicht bij jou bevinden. Negatieve reacties hierop gaan vaak over de privacy van de gebruiker. Als jij de applicatie Nearby Friends inschakelt, wilt dit ook zeggen dat je jouw locatie doorgeeft. Die locaties worden allemaal opgeslagen en Facebook heeft al toegegeven dat men die informatie zal gebruiken voor marketingdoeleinden. Daarnaast zeggen sommige dat je op Facebook vaak mensen toevoegt die je wel kent, maar die niet echte vrienden zijn van jou.

Ondanks alle negatieve kritiek is deze vernieuwing niet zo spectaculair voor mij. Ik

vergelijk

het

een

beetje

met

Foursquare. Via deze app kan je je op een plaats inchecken, waardoor je punten krijgt. Je vrienden krijgen op hun startpagina te zien waar jij je hebt ingecheckt, dus ze kunnen ook zien als jij je dicht van hen bevindt. Tot nog toe is het enige verschil voor mij dat je op Facebook push-meldingen krijgt als een vriend in de buurt is.

Bron: https://www.facebook.com/help/629537553762715 http://www.netties.be/v20/toon_artikel.php?id=21234

7


App Habits App Habits is een nieuwe applicatie die bijhoudt welke app je het meest gebruikt op je toestel. Het is zowat de geschiedenis van je gsm, in een app gegoten. De apps die het meest geopend zijn, verschijnen op je beginscherm, waardoor je die gemakkelijk kan terugvinden en openen. Om dit te realiseren, baseert App Habits zich op het tijdstip van de dag. Als er iemand bijvoorbeeld bijna iedere dag rond 16 uur Facebook opent, zal deze toepassing vanaf dan iedere dag rond 16u Facebook als eerste plaatsen.

De toepassing zelf zegt dat er zo geen kostbare tijd verloren gaat aan het opzoeken van een toepassing op je toestel. Ze synchroniseren je e-mails, hoe vaak je telefoneert en alle andere ge誰nstalleerde applicaties op het toestel. Voor sommigen mensen kan dit nogal confronterend overkomen, omdat de toepassing exact bijhoudt hoe lang je wat gebruikt.

Bron: http://www.androidpolice.com/2014/03/03/new-app-app-habits-tracks-your-app-usagetranslates-your-shameful-procrastination-into-helpful-graphs/ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.om.apphabits

8


Augmented Reality Glasses Deze nieuwe ontwikkeling zal hoogstwaarschijnlijk dagelijkse kost worden in de toekomst. Een filmpje, gemaakt door BMW, toont aan dat een automonteur met de bril, onmiddellijk alles ziet wat hij moet doen om zo een auto te kunnen herstellen. De bril detecteert de fouten in de wagen en vertelt de monteur wat hij waar moet gebruiken om zo het probleem op te lossen.

In dit geval ben ik tegen de ‘augmented reality bril’, omdat ik bang ben dat mensen machines gaan worden. We zullen zelf niet meer nadenken over wat we doen, want de bril doet alles voor ons. Daarnaast zullen er ook verschillende jobs verdwijnen, want wie heeft nog een gespecialiseerde automonteur nodig als iedereen zijn werk kan doen met behulp van de bril?

Een ander voorbeeld hiervan is Google Glass. Deze bril geeft meer persoonlijke informatie, zoals de tijd, je berichten, je foto’s en zo meer. Hiervan ben ik wel een voorstander, omdat dit gemakkelijk

is

in

gebruik

voor

iedereen.

Daarnaast zal het ook geen werk overnemen (behalve dan van je gsm), wat goed is voor onze economie.

Bron: http://www.google.com/glass/start/ https://www.youtube.com/watch?v=Y5ywMb6SeGc https://www.youtube.com/watch?v=elXk87IKgCo

9


Blog http://amelierobyn.tumblr.com/

10


11


12


Website http://amelierobyn.wix.com/artech

13


14


15


Klikbare PDF uit Powerpoint

16


17


Prezi http://prezi.com/nkwl4__uiiqo/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share

18


19


Delicious https://delicious.com/amelierobyn

20


RSS Reader http://www.protopage.com/amelierobyn

21


Monitoring-tools

22


23


Twitter https://twitter.com/AmelieRobyn

24


Instagram http://instagram.com/amelie_robyn

25


Pinterest http://www.pinterest.com/amelierobyn/

26


27


28

Amelie Robyn  
Amelie Robyn  
Advertisement