__MAIN_TEXT__

Page 1

HOCKEY

AVISA

Foto: Geir Olsen

DESEMBER 2020

LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 1


ADMINISTRASJONEN: Daglig leder og sportssjef Atle Svensrud, organisasjonsleder Svein-Erik Klouman, salgssjef Øyvind Berg, administrasjonssjef Øystein Tronrud og markedssjef Rune Kaadekilde Hansen.

Julehilsen fra administrasjonen Enda et Hockeyår går mot slutten. I klubbens 63 årlige historie ble dette et vanskelig år, som for de aller fleste andre. Hockeysesongen ble brutalt avbrutt rett før vi skulle i gang med desserten, nemlig NM sluttspillet. Pandemien som feide over landet gjorde allikevel avlysningen til en enkel avgjørelse som hele Hockey Norge stod samlet om. Heldigvis opprettet regjeringen støtteordninger som gjorde at vi fikk kompensert for inntektstapet. Mitt under pandemien gikk også en av klubbens mest markante personligheter Stein Egil Gillan Skogvang bort i en alder av bare 57 år. Gillan stod i spissen for Kniktberget, han var klubbens speaker i en årrekke, han hadde også perioder i styret og i valgkomiteen. De siste årene var han TV 2 s stemme fra Eidsiva Arena. Gillan er dypt savnet. Våren og sommeren ble også preget av avlyste arrangementer for klubben. I mai skulle vi avholdt et stort firma arrangement for ca. 1100 personer og Norges største Sommerhockeyskole i juni/juli måtte også skrinlegges pga. covid 19 pandemien. Av samme årsak ble også årets utgave av Hockey Classic avlyst, men vi kommer sterkere tilbake i november 2021. Til tross for dette jobbet vi som normalt med planlegging av en ny hockeysesong. Laget skulle bygges og alle sponsorpartnerne skulle på plass. Utrolig nok har frafallet av partnere vært lite, og til tross for vanskelige tider fikk vi 2 nye hovedsponsorer på plass, begge med 3-års avtaler. Det gjør oss sterke i troen om at når forholdet normaliserer seg, skal vi fortsette å jobbe godt med aktiviteter for det store partnernettverket vårt, som består av godt over 100 bedrifter. Sesongkortinnehaverne bestilte og kjøpte sesongkort på vanlig måte, som om dem skulle få se alle kamper. Dere skal vite at vi er ydmyke og takknemlige for dette.

støttespillere som stadig mobiliserer for klubben vår. At dere kjøper billetter til det avlyste sluttspillet for kr 412000,- gjør at håret reiser seg på hele kroppen hver gang vi tenker på det. At de samme folkene også bidrar i Spleis aksjonen noen måneder senere, som gjorde at vi kunne signere Andreas Martinsen forteller oss at hockeyfamilien på Lillehammer er i ferd med å vokse seg utrolig sterk. Nå ble heller ikke høsten slik vi hadde håpet på med bare 200 tilskuere på kamp. Vi har gjort det som står i vår makt til at fordelingen av billettene mellom sesongkortinnehavere og sponsorer skulle bli så rettferdig som mulig. For dere andre som ikke har fått mulighet til å komme i hallen skal vite at vi savner dere alle som en og håper at dere kommer tilbake til Eidsiva Arena når pandemien er over. Vi bruker også tiden til å jobbe videre med utviklingen av Eidsiva Arena. 4 meter Bergseng Sports Cafe er nesten ferdigstilt og vi gleder oss til å vise den frem for dere. Planer for ny shop og flere serveringsteder jobber vi med i sammen partnere og huseier Lillehammer Kommune. Prosjektet på vestsiden som er mere langsiktig jobbes det også videre med. En komite som skal jobbe med å påvirke Norges Ishockeyforbund og kommunen for å få lagt et fremtidig hockey-VM til Lillehammer i 2027 er satt ned i disse dager. Komiteen består av Kjell Stenberg, Henning Evensen og Knut Gundersen. Da gjenstår det bare å ønske hele hockeyfamilien, våre fantastiske frivillige, spillere og dommere, samarbeidspartner og leverandører, tillitsvalgte, publikum og fans En riktig GOD JUL og et GODT NYTTÅR.

Så kan vi ikke unngå å nevne våre fantastiske supportere, fans, og

Utgiver: Lillehammer Ishockeyklubb Adresse: Eidsiva Arena, 2618 Lillehammer Telefon: 61 26 00 15 (man-fre 08-16) Web: www.lillehammerhockey.no Mail: mail@lillehammerhockey.no

LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

Layout/design: GD Salg/marked: Øyvind Berg Tekst: geir.olsen@go-media.no Opplag: Ca. 19.000 Distribusjon: Innlandet Distrubusjon

Med vennlig hilsen Administrasjonen i Lillehammer Ishockeyklubb

Ønsker du annonse i HockeyAvisa? Ta kontakt med klubbkontoret for gode annonseløsninger!

Julen 2020 HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 2


e r å v e l l a r e k s Vi øn l u j d o g g ti k i r kunder en år! og et godt nytt

Husk å holde

avstand

KIWI støtter barne- og ungdomsidretten i L.I.K.

LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 3


Hockey Classic er corona-avlyst I månedsskiftet kom beskjeden mange hockeyelskere fryktet: - Grunnet corona-situasjonen ser vi oss nødt til å avlyse denne sesongens Hockey Classic da det ikke er realistisk å få gjennomført med så mange publikummere som vi ønsker, var beskjeden fra klubbledelsen. SKAL VÆRE EN FOLKEFEST - Femårsavtalen vi inngikk med Olympiaparken tidligere i år står ved lag, og vi skal fortsette med Hockey Classic i årene fremover, loves det videre. - Gitt at corona-situasjonen har bedret seg kommer vi langt sterkere tilbake i november 2021. Om alt går etter planen skal vi altså arrangere Hockey Classic igjen i sin opprinnelig måned. I år ble dette umulig. Vi forsøkte å unngå dette ved å sette ny dato for denne sesongens utgave med kampdag i februar. Det er denne som ble endelig avlyst, forteller daglig leder Atle Svensrud. I Stavanger er de fortsatt giret på å komme til hockeyens storstue for møte med L.I.K. i denne klassikeren. De tre foregårende sesongene har Storhamar vært motstander. Snaut 30.000 publikummere har vært innenfor dørene i løpet av de tre ar-rangementene. Lillehammer har gått seirende ut av de to siste av disse møtene.

KOMMER STERKERE TILBAKE: Ingen klassiker i fullsatt Håkons Hall denne sesongen.

9

22

Austin Cangelosi

BRENDEN ELLIS

Julen 2020 Min faddersponsor og jeg ønsker alle en god jul! LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

Julen 2020 Min faddersponsor og jeg ønsker alle en god jul! HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 4


Ekte natur. Ekte opplevelser. Ekte sport. Sport 1 Lillehammer er en Ekte Sportsbutikk med fullsortiment utvalg! Butikken ligger sentralt i Lillehammer, er ca 900 m² stor og er fylt til randen av entusiasme, ekspertise og kjærlighet til sportsfaget.

Som offisiell Birkebeinerbutikk er vi gode på langrenn, sykkel og løping, men vi har også en stor avdeling med turutstyr og det beste utvalget av bekledning for aktiv livsstil mellom Oslo og Trondheim. Våren 2018 re-åpnet butikken etter en større ombygging og oppgradering, og i dag er butikken på 1 og 1/2 plan fylt med alt man måtte ønske å finne i en fullsortiments sportsbutikk.

Velkommen til oss!

www.sport1lillehammer.no SPORT 1 LILLEHAMMER Kirkegata 55 tlf: 61 24 70 70

LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

Følg oss på:

ÅPNINGSTIDER:

Mandag - fredag: Lørdag:

09:00-18:00 09:00-16:00

HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 5


Under vingene til legenden Pekka Alcén

Svensken har formet 12 Nå får han skikk på sisteskansene til L.I.K.

TAR EN FOR LAGET: For målvakter er det ekstra viktig med selvtillit. Å vokte buret er så avgjørende. I tillegg skal de manøvrere laget foran seg. Her er Joona Partanen i aksjon.

PEKKAS NYE DISIPLER: Joona Partanen(27) og Trym Gran(19) er trygt under vingene sitt felt. beste målvakttrenere. Pekka trives godt med Norge og Lillehammer.

Lillehammer har lenge hatt veldig gode målvakter. Husvarme typer med lang fartstid og pondus i laget. Foran denne sesongen byttet klubben begge keeperne fra sist sesong. Det har aldri skjedd før, og ble litt av en utfordring for målvakttrener Alcén. - Om noen skal hanskes greit med dette, så er det nettopp Alcén. Han er rett mann på rett plass, sier sportssjef Atle Svensrud.

39

Trym Gran

Av GEIR OLSEN

Julen 2020 Min faddersponsor og jeg ønsker alle en god jul! LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

ASKUS regnskap | rådgiving

Hovedpersonen selv bekrefter at han trives med utfordringen.- Vi forsøker egentlig å verve én om gangen, forteller han blidt fra kontorstolen i Eidsiva Arena. I år fikk han to nye å hanskes med uten at det ser ut til å bekymre. Med to forskjellige keepertyper, aner man utfordrendingene for svensken. Men, han har seg sjøl å takke. Mye av årsaken til at nyvinningene signerte var nemlig muligheten for å bli trent av Alcén. - Mye av årsaken til at jeg ville hit var jo Pekka, bekrefter Trym Gran - unggutten fra Sarpsborg som allerede har tatt store skritt i L.I.K.-drakten så langt denne sesongen. Joona Partanen nikker bekreftende. Finnen har herjet i buret for Narvik i tre sesonger, nå var tiden inne for større utfordringer. Valget falt altså på Lillehammer - og Alcén.

PROPPFULLE AV SELVTILLIT Pekka er klar på hva han mener er det viktigste: - Självfortroande och god på skridsko!, langer han ut. - Er det noen som blir bedre av at man får høre at man er dårlig?, spør han med fast blikk. Han svarer selv: - NEI!, det blir en sannhet om det til stadighet gjentas. Slikt er livsfarlig og noe folk bør holde seg for gode til å holde på med, sier han og advarer lagets målvakter å fordype seg i sosiale medier på jakt etter karakteristikker av egen innsats. Schiiiit i det! Alcén er ivrig: - Man skal gjøre feil. Det er sunt og en del av læringen. Vi fokuserer mye på hva man er god på. Det er dette vi må dyrke. Man blir enda bedre av å få gode tilbakemeldinger. Det sier seg selv, sier han. I tillegg skal målvaktene helst være gode på skøyter, mener han. Pekkaliker seg aller best når han får forme keeperne fra ung alder. Kanskje det er derfor han

HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 6


2 NHL-målvakter

NY UNGUTT: Trym Gran (19) gjør sine saker bra og får stadig mer tillit som sisteskanse.

til Pekka Alcén. Vår svenske målvakttrener, som anses som en av verdens fremste på

trives med kombinasjonen NTG og L.I.K. - Det er herlig å jobbe med ungdommen for en gammal gubbe, sier han. HEMMELIGHETER Alcén har ting i ermet som han ikke vil fortelle så mye om. Men noen meninger om keeperutvikling deler han gjerne. - Jeg synes mange har en tendens til å gå ned for tidlig. Man utspiller seg selv. Mange vil ha godt av å bli stående. Man bør «ha lite mer tålamod», avslører han. - Så må man slutte å velge målvakt ut fra dårlige skøyteferdigheter. Før var det jo slik at den som var dårligst på skøyter havnet i buret. Dette er det heldigvis slutt på, sier Alcén som stadig vekk har egne skøytetreninger med burvokterne. I tillegg til A-lagets keepere trener han også NTGs kommende stjerner. Denne kombinasjonen har han holdt på med i tre år. HJERTEINFARKT OG SLAG I tillegg til at han har «levert» 12 NHL-målvakter fra Sverige, har han ikke minst vært med å føre svenske Brynäs frem til SM-gull. Det holdt på å ende med det. - Jeg merket det etter første finalekampen at noe ikke var som det skulle, sier han. Det gikk i hui og hast til sykehuset der legene reddet livet hans. Tross en del advarende pekefingre fikk han coachet målvaktene underveis i sluttspillfinalene. Og i siste og avgjørende match fikk han heldigvis være tilstede i hallen da gutta tok gullet. Senere ble ha rammet av slag,

LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

men hjertemedisinen tok unna for det verste, og Pekka kom seg greit. - Men da var jeg ferdig med hockey i Sverige. Det ble for mye alvor. Jeg ville noe annet. Dermed har han de senere årene hatt ansvar for målvaktene på det norske landslaget. - Jeg liker den norske «attityden». den passer meg utmerket, avslører han. Landslagsjobben førte til nært vennskap med analysesjef Tom Jøstne, som til daglig er hovedtrener for ishockey ved NTG på Lillehammer. Dermed kom Pekka til Lillehammer for tre sesonger siden. Familien bor i Sverige. Jeg pendler 100 mil i uka. Som arbeidspendler slipper jeg karantene, men slik smittevernet er nå holder jeg meg mest mulig på Lillehammer, avslutter Alcén. ALCÈN OM KEEPERNE: Joona Partanen (27) Typisk finsk målvakt. Bra på skøyter. Jobber hardt. Beveger seg raskt og fint. Hans beste egenskap er at han er så rapp. Han har rask reak-sjon. Men noen ganger reagerer han bittelitt for fort. Jeg skal først og fremst lære han å bli litt mer tålmodig, forteller Alcén. Trym Gran (19) Litt tregere stil enn Joona. Mer tålmodig. Leser spillet bra. Bør bli litt rappere på andrepucken. Og “Se, vurdere, reagerefasen” skal kortes ned. - Jeg har hemmelighetene klare for hvordan vi skal gjøre han en-da bedre, forsikrer han med et lurt smil under skjegget.

30 Joona Partanen

Julen 2020 Min faddersponsor og jeg ønsker alle en ULTIMALT jul! HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 7


Sport1 med sponsor comeback

- Tilbake for f Fra neste sesong vil man for alvor se at Sport1 mener alvor med sin satsing sammen med L.I.K.

40 Robin Sakshaug

Julen 2020 Min faddersponsor og jeg ønsker alle en god jul!

Av GEIR OLSEN - Vi går inn for fulle mugger. Vi har mål og ønske om å støtte idretten lokalt, og L.I.K. er jo faktisk den eneste eliteserieklubben herover. Dermed skulle det bare mangle at vi ikke er med å backe opp, sier Geir Husum som er sjef og eier av Husumgruppen som rår over 17 sportsforretninger fra Nittedal i sør til Lom i nord. Sport1 Lilleham-mer er allerede inne med støtte og samarbeid med de fleste idrettene i Lillehammer-distriktet. HOCKEYSHOP I EIDSIVA ARENA L.I.K. ønsker å utvide hockeyshop´en i hallen. Da er det bra å ha Sport1 med på laget. - Vi ønsker å utvide vår nåværende hockeyshop I hallen I samarbeid med kommunen håper vi å få dette på plass til neste sesong, forteller Øyvind Berg, som er overbevist at samerbeidet med Sport1 vil gange både store og små I klubben. - Sport1 kan skaffe oss de varene vi

trenger til vår supportershop, fortsetter Berg. TRADISJONSRIK FAMILIEBEDRIFT Sport1 har en lang historie på Lillehammer. Også som støttespiller for idretten. - Vi var inne som L.I.K.- partner for en del år siden, og hadde sågar flere spillere fra A-laget på lønningslisten. Blant annet har både Kim Fagerhøy og Patrik Bäärn-hielm vært å se bak disken her. Nå tar vi atter rev i seilene og skal gjøre et aldri så lite comeback på hockeyfronten, lover Husum. Familien startet så smått med salg av brukt sportsutstyr i 1983, I 1985 flyttet de til Mesnasenter. I 1993 så Sport1 dagens lys, og butikken på Lillehammer var én av åtte. I dag teller kjeden 200 butikker, hvor Husumgruppen altså står for 17. - Men det er vel ikke bare hockeyutstyr dere ønsker å tilby til L.I.K.-familien? - Nei. Våre samarbeidspartnere og deres medlemmer vil nyte godt av spesialtilbud og aktiviteter hos oss. Vi regner med at familiene vil ha behov for mer enn puck og kølle. Våre butikker bugner av alt tenkelig innen hva sportsbransjen kan tilby. Og vi ønsker alle i L.I.K.-familien hjertelig velkommen til handel hos oss, avslutter Husum.

Vi ønsker alle våre kunder en riktig GOD JUL OG GODT NYTTÅR !

Vi har i mange år vært stolt samarbeidspartner til Lillehammer Ishockeyklubb. LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 8


14

fulle mugger!

Ben Holmstrom

Julen 2020 Min faddersponsor og jeg ønsker alle en god jul!

MED PÅ LAGET: I høst ble Sport1 med på laget. Eier Geir Husum og butikksjef Bjørn Benno på Lillehammer ønsker alle i L.I.K.-familien velkommen til hyggelig handel med gode medlemsfordeler.

SPAR stolt sponsor av Lillehammer Hockey. Se våre beste tilbud på spar.no SPAR ØYER HAR ÅPENT ALLE DAGER I ROMJULA (unntatt 1. juledag) Se spar.no for åpningstider

Julens beste smaker r og tradisjonsrik med nye favorittoppskrifte

Nyt julen - prøvesmaking er lov!

GRATIS

julemat

God jul

Vi ønsker alle våre kunder en god jul og et godt nytt år!

Ta med deg hjem vårt gratis inspirasjonshefte. Her finner du mye godt til jul og hverdags.

VINSTRA • GAUSDAL • ØYER • MJØSBRUA Vi tar forbehold om trykkfeil og utsolgte varer. Kun til private husholdninger.

T I P S , I N S P I R A S J O N O G O P P S K R I F T E R – S E S PA R . N O

LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 9


Vi er stolt hovedsponsor av hele dalens ishockeylag!

#heledalen

LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 10


Isen tilbake i Ungdomshallen I disse dager blir det endelig klart for at barn og unge igjen kan benytte ungdomshallen til trening. Hallen er benyttet til coronatesting helt siden i vinter, men etter kommunestyrets vedtak i oktober ønskes nå de unge velkommen inn i kulden. FORTSETTER TESTING VED HALLEN Selv om Ungdomshallen blir base for testing, er det nå frigjort plass slik at hallen islegges til glede for barn og unge som har vært avskåret fra organisert istrening i lang tid. - Det er med stor glede vi igjen kan ønske alle barn og unge hjertelig velkommen tilbake på is, sier L.I.K-sjef Atle Svensrud. VEDTAK I KOMMUNESTYRET Etter litt ståhei som følge av at kommunen tok hallen I bruk som teststasjon, gjorde kommunestyret i Lillehammer følgende vedtak i slutten av oktober: “Lillehammer kommune opprettholder teststasjonen for Covid-19 i- og i forbindelse med Ungdomshallen - med følgende endringer: - Det etableres midlertidige lokaler i forbindelse med Ungdomshallen som fast teststed for Covid-19. - Hallen islegges og stilles til rådighet for idretten på ordinær måte. - Det etableres restriksjoner for bruk av arealer/rom som øremerkes testlinjen.

- Det sikres løsninger for universell tilpasning i endret modell. - Reetablering av dagens testlinje kan gjøres på 48 timer ved større behov for kapasitet.»

Dette betyr altså at hallen kan benyttes nesten som tidligere, men at man må være forberedt på å flytte ut på kort varsel om smitten øker i Lillehammerdistriktet.

FLYTTET TIL BRAKKER: Coronatestingen flytter ut i brakker, slik at de unge får tilbake ungdomshallen. I begynnelsen av desember kom brakkene. Foto: L.I.K.

44 Stein Tore Bakken

77

Spencer Humphries

Julen 2020 Min faddersponsor og jeg ønsker alle en god jul! LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

Julen 2020 Min faddersponsor og jeg ønsker alle en god jul! HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 11


Ittno krøll med Kjell

HJELP MED PAPIRER: Måltyven Austin Cangelosi får litt hjelp med papirarbeid av Kjell Fredriksen.

A-lags importene setter sin lit til Kjell Fredriksen. Ingen passer så bra på gutta som han. 78-åringen følger med og passer på at alle har det bra. Fra spillerne ankommer Norge og Lillehammer - og til de drar videre. Av GEIR OLSEN - Jeg trives veldig godt med å være en slags bestefar for hockeynomadene, forteller pensjonisten mens han henger opp bilde i hockeyleiligheten som Christian Bull nylig flyttet fra. ÅRNER OPP Det er riktignok ikke bare utlendingene som får nyte av Kjells omtanke. Også de andre karene tyr til Kjell når ting må ordnes. - Jeg gjør alt fra å re opp senger, ordne med skattepapirer og hente spillere på Gardermoen, forteller den spreke 78-åringen som har vært en aktiv del av idretten på Lillehammer siden han kom til byen for omkring 40 år siden. - Re opp senger? - Ja. he he. Ikke hver dag da. Men når nye spillere skal inn i leilighetene som klubben tilbyr, sørger jeg for at alt er på stell. Handler inn møbler og alt de trenger. Får ting på plass, henger opp bilder og rer opp senger. Det går så fint så. I tillegg hender det at kona baker. Og da stikker jeg oppom gutta med fersk bakst. Det gjør susen, sier han og svinger en pose med nybakte rundstykker. De skal yndlingen Cangelosi få så snart han kommer fra trening. - Jeg simpelthen elsker den fyren. Han

LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

er så helhjertet. Eva har bakt rundstykker med masse sunne saker inni. Austin er nøye på kosten, og elsker disse, sier han før han tar seg inn i amerikanerens leilighet og legger fra seg overraskelsen. INVITERER Det har også hendt at Eva og Kjell har invitert utlendingene hjem. - Jada. Skulle bare mangle. Det er tross alt unge folk som trenger litt familie rundt seg. Det er kjempehyggelig å kunne bidra til at disse flotte utøverne trives, forteller Kjell, som også bidrar som litt «turistsjef» når han guider nye spillere rundt i byen, for å gjøre de kjent med Lillehammer. GIR ALT Austin Cangelosi er en av de som har nytt godt av Kjells omtanke. - He he. Joa. Austin er en usedvanlig fin fyr. Veloppdragen og ordentlig. Og for en spiller, sier han om den vaskeekte toppidrettsutøveren som lykkes spesielt godt i L.I.K.-drakta. - Men utenfor banen er det en del ting i Norge som er annerledes enn der han kommer fra, forteller Kjell. Dermed har det hendt at´n bæssfar Kjell har måttet tre hjelpende til for å få ting på stell med både det ene og andre. LØSER FLOKENE Mest ståhei var dengang publikumsyndlingen kom til L.I.K. for første gang. I 2018. - Han skulle fly fra New York via Reykjavik på Island. Jeg var på vei innover for å hente han på Gardermoen. Men da jeg kom på flyplassen fikk jeg opplyst at flighten fra USA var forsinket, slik at han ikke rakk videre til Oslo fra Island. Det ble litt styr med å ordne opp. Men jeg nektet å dra fra flyplassen før jeg fikk forsikringer om at de tok seg av han på Island.

HENGER I: Kjell Fredriksen henger i både sent og tidlig for å hjelpe spillerne med dagligdagse ting. Her ordner han opp i en av leilighetene som venter på at en ny spiller skal flytte inn.

Dette ordnet seg, og jeg returnerte altså tomhendt til Lillehammer. Dagen etter var jeg på hjul igjen. Vel frem på Gardermoen meldte han meg at han politiet nektet han innreise. Grunnen var mangel på arbeidstillatelse, forteller Kjell. Tross at alt skulle være i skjønneste orden, måtte altså Kjell trø til igjen. Han lot seg ikke stoppe og klarte å få med seg amerikaneren opp igjen til Lillehammer. - Jeg var litt svett da, men det ordnet seg til slutt. Men jammen ble det en kronglete start - både for meg og Austin, forteller Kjell.

FAVORITT Kjell liker ikke å fremheve noen foran andre, men innrømmer at han fikk et spesielt bra forhold til kanadiske Brett Cameron. - Han er jo en fin fyr. Utrolig god. L.I.K.-årgangene med han på laget var noe av det beste vi har hatt etter min mening, sier Kjell. Fredriksen og familien Cameron har opprettholdt jevnlig kontakt etter at de flyttet - først til Sveits - og nå til tyskhockey. - Så snart ting normaliserer seg, skal vi besøke de. Vi gleder oss så til å se familien igjen. Med kona Dakota og ikke minst datteren Cooper, avslutter Kjell.

HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 12


Lillehammer Ishockeyklubb breddelag ønsker alle en

God Jul! U16

U15

Foran fra venstre: Gard Haugen Rønning Alexander Moltu Kiønig Eirik Hagen Hellvik Markus Olsen-Svenskerud Oskar Bjorli Lund Olav Høglien Tvete Eskild Julius Bekkel Bak fra venstre: Bernhard Sommerseth Espen Bjorli Trener Mathias Storlien Olsen, Emil Karlsson-Holthe Herman, Sveihaug-Arnestad Simen Indbjør Larsen German Akhmedov Emrick Bechmann-Ødegården, Bernt Ludvig Hamar , Sofian Phoenix Bjorli, Edwin Kvinlog Genlid, Alexander Johanneson Trener Mads Havn Børresen Fraværende: Lauritz Grønvold Menkerud, Oliver Braathen Lien, Martin Getz Nilsen, Leander Øvre Steen

U13

Fremste rekke fra venstre: Benjamin Rekedal Engh, Oliver Jakobsen, Sander Gundersen Messenlien, Tobias Tveit Stubbrud, Simen Kind Haave, Even Tobiassen Vangli, Hallvard Fallingen Andre rekke fra venstre: Tom Østen Stubbrud (ass. trener), Elias Skogeng Isik, Emrik Gunstad Lo, Ivar Havig, Sverre Stubberud Slåen, Victor Kornby, Marius Bakkestuen Hagen, Amund Larsen Høglien, Chris André Gjelbakken, Vetle Høglien Tvete (trener). Fraværende: Henrik Høyesveen (ass. trener).

LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 13

#KLIPP UT!

Bjørn Harald Rolvsen (materialforvalter), Kasper Lien, Jørgen Rolvsen, Magnus Simensen Fauskerud, Adrian Berg, Semming Stensgård, Kristian Dokken, Hans Børre Voldbakken (materialforvalter). 2.rad: Marius Berg (trener), Atle Svensrud (trener), Torjus Børresønn Tøndevold, Peder Skarpjordet, Even Traaseth Skogvang, Peder Kyrkjeeide Øversveen, Anders Storholm Svensrud, Aleksander Philipe Haugli Berntsson, Felix Oliver Jonsson, Alexander Johannesson (hovedtrener), Ståle Øversveen (trener)


U12

Markus Winje Lunn, Armin Hussaini, Adrian Blomli Svensson, Dennis Holmestad Myhrvold, Dennis Skolmli, Martin Indbjør Larsen, Theodor Noah Riise og Brage Tomter Bak fra venstre: Thijs Tobias Mattingsdal, Nicolas Elster, Mio Bergh Blyverket, Marius Erlandsen, Benjamin Stakston Ringdal, Theo Aamodt Bergehagen, Vebjørn Olasveen Holen, Philip Haugen Lunde og Lars Lunde Trenere (helt bakerst) fra venstre:Lasse Grøneng og Marius Lunde Thorstad Ikke tilstede den dagen: August M Mikalsen (spiller) Ronny Myhrvold (matrialforvalter) Anita Holmestad (lagleder)

U8

#KLIPP UT!

Øverst fra venstre: Simon Wiik Olaussen, Miomir Bjerke, Benjamin Gundersen Sandberg, Jessica Biørn, Petter Strandeng Kval, Mattis Fyksen, Bakken, Axel Erik Brandslien Vangskåsen. Nederst fra venstre: Magnus Vorkinn Nielsen, Tobias Christensen Ulven, Leander Bråten-Moldestad, Aleksander Gundersen Brumoen, Frimann Hylin Magnussen, Noah Bue Pedersen, Bruno Maciejewski. Fraværende: Spiller Didrik Skarderud Andersen, trener Stig Rune Brumoen, trener Ketil Sandberg

U11

Bak f.v.: Linus Johan Eidsa Arnestad, Vebjørn Alrek, Sondre Bjørkum Westergård, August Storlien Sætrom, Jørgen Kjos, Simen Treicheld Fjeld, Thorvald Strandeng Kval, Markus Skinnerlien, Aleksander Berg Kleven. Foran f.v.: Sebastian Bråthen Brekke, Filip Szary Skadell, Magnus Berg Kleven, Brage Fredheim, Casper Hoel Kindlistuen, Tinius Erikstein Enger, Isak Moe. Ikke tilstede: Lars Christian Windisch.

LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 14


U10

U9

#KLIPP UT!

Keepere fra venstre: Even Hagen Wottestad, Ludvig Jensberg Sagbakken. Foran fra venstre: Vinni Kavin Vevang, Teodor Grytting, Leon Ellingsbø Brix, Alex Bakke, Amund Øyvåg Sveum, Christhoper Jøines Rude, Henrik Jevnesveen, Adrian Slåen Bakkom, Lucas Gundersen Hytten, Max Bernhard Strangstad, Sinus Sjurrud Langseth, Jovan Rnjak, Tobias Nyheim. Bak fra venstre: Aksel Løvseth Hauge, Emil Lunde Dale, Sondre Aasen, Mats Hauer Haave, Aksel Nikolai Plassen, Elias Skaarseth-Hallberg, Jonas Håvemoen, Leo Sjödin, Adrian Sunde, Christoffer Johansen Koldre, Gustav Rønning Tallerås, Markus Venstad, Emil Mørdre Olsen, Sebastian Xavier Kvande, Oscar Grimsrud Steinslien, Elias Gundersen Sandberg, Tarek Kara Ali. Ikke tilstede: Adam Fawzi Lundemo, Adam Jaafar Jabbar, Brage Retterholt, Sebastian Bye Hammerseng, Syver Rosenlund Kalsæg. Lagapparat fra venstre: Michael Brix, Ernst Christopher Brunmark Rude, Geir Langseth, Lars Hammerseng, Stefan Sjödin, Marius Koldre, Anders Hagen, Andreas Strangstad. Ikke tilstede: Vegard Sagbakken, Thea Wottestad, Caroline Victoria Strangstad.

Christian Veselinov Hristov, Leon Bråten Finstad, Kenth Finstad, Mika Bjørnebekk Kvam, Markus Niitymäki, Venni Waltteri Niitymäki, Tage Lillemoen Sletten Midtre rekke fra venstre: Dennis Hovde, Oliver Haugerud Løkken, Brage Stokstad Kusch, Arne Matias Falkenhaug, Theodor Khart Hinberg Larsen, Oliver Bjørnsveen Olsen, Hauk Noah Vasbotten Tvete Bakre rekke fra venstre: Anders Løkken, Mattis Larsen Høglien, Sander Mørdre Olsen, Alfred Gustafsson, Sander Løkken Olsvik, Bo Torgersrud Askjellerud, Pål Martin Tvete

U8

Simon Wiik Olaussen, Miomir Bjerke, Benjamin Gundersen Sandberg, Jessica Biørn, Petter Strandeng Kval, Mattis Fyksen, Bakken, Axel Erik Brandslien Vangskåsen. Nederst fra venstre: Magnus Vorkinn Nielsen, Tobias Christensen Ulven, Leander Bråten-Moldestad, Aleksander Gundersen Brumoen, Frimann Hylin Magnussen, Noah Bue Pedersen, Bruno Maciejewski. Fraværende: Spiller Didrik Skarderud Andersen, trener Stig Rune Brumoen, trener Ketil Sandberg

LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 15


JU11-13

Første rekke fra venstre: Embla Camilla Hodt Eiken, Jeliann Nyseth, Aurora Johanne Winje Lunn, Synne Simonsen Løkken og Alva Olsen-Svenskerud. Andre rekke fra venstre: Karine Halla Bekkevold, Tuva Ødegård, Emilie Solbakken Nereng, Tuva Marie Lie, Rigmor Bratrok og Linnea Freng Rogstad. Lagapparat fra venstre: Ingunn Mathilde Anseth (hovedtrener), Espen Ødegård (materialforvalter), August Jørnsønn Kojen (hjelpetrener), Morten Nereng (hjelpetrener), Stian Simonsen Løkken (hjelpetrener), Trine S.Halla Messenlien (lagleder), Ståle Olsen (materialforvalter) og Fredrik Dahl (hjelpetrener).

JU8-10

#KLIPP UT!

Øverste rekke fra venstre: Ingunn Mathilde Anseth (hovedtrener), Silje Kamilla Dahl (lagleder), Anders Eng (ass.trener), Runar Skoglund (Materialforvalter), Øystein Skinnerlien (ass.trener), Mona Fauskrud Johansen (ass.trener), Christian Linnerud Tømte (ass. trener), Frode Nystuen (materialforvalter). Midterste rekke fra venstre: Hermine Linnerud Tømte, Jenny Andrea Skinnerlien, Sara Ødegård, Malin Guriby, Mie Louise Bjerke, Madeleine Olstad Ellevold, Lykke Asak, Kristine S. Høgh, Malin Skoglund. Fremste rekke fra venstre: Marie Holø Tungen, Molly Isabella Riise, Emma Sophie Hagemoen Dahl, Sofia Krokan Rønningen, Kari S. Høgh, Ella Simonsen Løkken, Idunn Elizabeth Hansen Høstmælingen, Signe Skikstad Ottesen, Mali Odlo Nystuen, Mia Otelie Eng, Kristine Lofsberg Fredriksen. Ikke tilstede: Jade Noelle Clemetsen, Jenny Barlund, Maiken Skoglund, Sofie Bye Olsen, Emina Juland. Linda Simonsen Løkken (foreldrekontakt), Stian Simonsen Løkken (ass.trener), Jostein Barlund (ass.trener

NTG-L.I.K. U-18 Elite NTG-L.I.K. - U-21 Elite

Foran fra venstre: Alexander Holmen, Isak Sagstad-Hansen, Jesper Bjørnstad, Jonas B. Bjerke, Karl Andrè Nikolaisen, Kristoffer Rogstadmoen, Daniel B. Ingvaldsen, Jørgen Rønning, Aidan F. Walker, Per H. Johansen, Sander P. Ødegaard, Eskild Sjøvoll, Sondre Fremming, Stian T. Klakegg og Ivar K. Ljøkjel. Midten fra venstre: U18-trener Anton Säll, MV-trener Per Erik Alcèn, Per Markus Anderssen, Kyrre H. Svarstad, Alexander A. Lundsten, Marcus B. Flåm, Emil B. Stormli, Heine Horverak, Snorre Svarstad, Amund Midtdal, Mads Pedersen, Rolf Håkon Rønning, Alexander S. Villarroel, Brage N. Holten, sportsjef Åge Ellingsen og hovedtrener Tom Jøstne. Bak fra venstre: Materialforvalter Pettern H. Johansen, Leonardo Lind-Milekvist, Fynn M. Wager, Leon E. Røst, Jakop Leibnitz, Anton F. Halvorsen, Mathias K. Strand, Leander Lehre, Jonathan B. Hjelmås, Daniel S. Melkevik, Edvin A. Oliversen, Filip Linnerud, Lukas V. Brændeland og Materialforvalter Pelle Tyseng.

LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 16


92 Nick Dineen

KLUBBEN ANBEFALER: Emil Lund Nyhus ser gjerne at folk benytter Hockeymeny-tilbudet hos McDonalds på Strandtorget. Foto: L.I.K.

Burgermeny:

Sunt for klubben Gjennom sitt samarbeid med L.I.K. tilbyr McDonalds på Strandtorget diverse hockey-menyer med såkalt «kick-back” til klubben. - Vi oppfordrer alle til å prøve disse menyene. Hver solgte gir nemlig penger

i klubbkassa vår, da vi får tilbakebetalt 5 kroner per solgte meny. Pengene går uavkortet til vår satsing både til bredde- og eliteavdelingen i klubben, sier Øyvind Berg i L.I.K.

Julen 2020 Min faddersponsor og jeg ønsker alle en god jul!

Nordsetervegen 45 - Håkons Hall - 2618 Lillehammer Tlf: 41 75 60 00 - Mail: fysio@aktivklinikken.no

Vi tilbyr fysioterapi og manuellterapi til mennesker med muskel- og skjelettlidelser og idrettsaktive på topp- og mosjonsnivå. Fysioterapitjenesten og samarbeidet med kommunen gjør at vi følger opp mennesker innenfor nevrologi og onkologi. Vi har tilknyttet lege gjennom Olympiatoppen Innlandet i en 100% stilling. Klinikken tilbyr massasjeterapi. Våre samarbeidspartnere:

www.aktivklinikken.no LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 17


Vi i Lillehammer Ishockeyklubb er stolte so GENERALPARTNERE

HOVEDPARTNERE

Thor Bergseng AS

Rør

European Partners

LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 18


om har så mange sterke sponsorpartnere!

Hans 2635 Tlf. 6 Mob E-po www

ASKUS regnskap | rådgiving

VI SKAL GI MENNESKER EN BEDRE ARBEIDSDAG VI LEVERER FØLGENDE TJENESTER:

Tepper - Gulvbelegg - Parkett - Tapeter - Maling Storgata 115 – Lilllehammer – Tlf. 61 25 15 20

RENHOLD • KANTINE • KONTORSTØTTE VAKTHOLD • EIENDOMSDRIFT BESØK OSS PÅ WWW.TOMABLOGGEN.NO

Nordsetervegen 45 - Håkons Hall - 2618 Lillehammer Tlf: 41 75 60 00 - Mail: fysio@aktivklinikken.no

Vi tilbyr fysioterapi og manuellterapi til mennesker med muskel- og skjelettlidelser og idrettsaktive på topp- og mosjonsnivå. Fysioterapitjenesten og samarbeidet med kommunen gjør at vi følger opp mennesker innenfor nevrologi og onkologi. Vi har tilknyttet lege gjennom Olympiatoppen Innlandet i en 100% stilling. Klinikken tilbyr massasjeterapi. Våre samarbeidspartnere:

www.aktivklinikken.no

God jul ønskes til alle våre sponsorer og samarbeidspartnere!

LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 19


Endelig jul på hjemmebane De to småjentene stråler i favnen til mamma og pappa hjemme på Vingnes. Julen står for døren og de to «amerikanskfødte» jentene Olivia (4) og Filippa (2) skal endelig feire jul på ekte norsk vis.

Av GEIR OLSEN Pappas proffliv, med blant annet flere års opphold i USA og spill i verdens tøffeste hockeyliga NHL, har gjort at de aldri har feiret jul i Norge. Men i år blir det typisk norsk feiring. Og det på «bæst væst» med flott utsikt over til byen som er det familien kaller sin hjemby. Huset på Vingnes kjøpte de for fem år siden. Det har vært deres faste tilholdssted når de har vært hjemme. Selv om verken mamma eller pappa er vokst opp som lillehamringer, er det Lillehammer som er blitt deres hjemsted. - Det er her vi føler oss hjemme. Det er her barna skal vokse opp, og det er her vi skal bli gamle sammen, sier Andreas og ser bort på Camilla som stråler sammen med de to hjerteknuserne i sofakroken.

sproffer er hjemme og bidrar. Det merkes ved at det ikke minst går mye raskere enn før. Forkjellen er likevel stor fra min tid i NHL med korte bytt og nådeløs vurdering, hvor man har kniven på strupen hele tiden. Litt under pari på ett bytte kunne ende på kontoret til treneren. Jeg kjente ofte på klumpen i magen, forteller han. Likevel har han et ubetinget ønske om å få sjansen igjen.

CORONA LØFTER LIGAEN Andreas har alltid trent med L.I.K. sommerstid mellom sesongene i proffligaene utenlands. Den dagen utenlands-eventyret er over er planen å avslutte i Lillehammer-trøyen. - L.I.K. er min klubb, sier 30-åringen som trives bedre og bedre i hemmetrøya. - Det går greit. Men det har variert veldig. Men ser man bort fra ett par lag, så er jo ligaen veldig jevn også. Det må kriges. Nivået er høyere nå enn forrige gang jeg spilte her. Mange utenland-

MERKELIG TID Forskjellen fra NHL-tiden er jo helt enorm nå hvor de fleste ligaer går av stabelen med tomme tribuner. Andreas har spilt Winther Classics i NHL med over 80 000 benket rundt rinken. 200 i Eidsiva Arena er liksom ikke det samme… - Det var verst i begynnelsen. Nå har vi blitt mer vant med det. Men det er fortsatt nesten helt uvirkelig. Ikke minst om en sammenligner med hva han opplevde i USA. - På hjemmekampene fikk vi jo frysninger når vi entret isen allerede under oppvarmingen, sier han som tydelig lengter tilbake til de øyeblikkene, om sjansen byr seg. - Men slik corona herjer med oss nå, er det i hvert fall ikke aktuellt, fastslår han. KAN BLI LENGER Derfor falt det også naturlig at han signerte for L.I.K. i høst etter å ha trent og spillt treningskamper med laget i lang tid.

LEN:

SLIK FEIRER A-LAGET JU

lig leder Atle aften hjemme hos sports jul rer fei on nss ste Tor Trener Pelle Svensrud med familie. feirer julaften hos Nick Holmstrøm og kjæresten n Be si, elo ng Ca stin Au på Lillehammer. Dineen og hans familie ter på Lillehammer. julen hos foreldre og søs er. Emil Lund Nyhus feirer va med kjæresten i Sta ng Spencer Humpfries feirer rvik og kjæresten. Na Joona Partanen reiser til s familien. ho en stu Stian Kaltrud Ny n. ilie fam s ho sse Christian Fo n. ilie fam s ho sen ing Ell . Martin resten og hennes familie kjæ d Brendan Ellis feirer me rg. bo ilien i Sarps Trym Gran hjem til fam im ser til familien i Trondhe rei li rm Sto Håkon Imset n. ilie fam d me Sverre Rønningen feirer ilien på Hamar. fam til ser rei an Gr rtin Ma mer. med familien på Lilleham Hønefoss. Joakim Eidsæther feirer på reiser hjem til familien Thor Jørgen Torp Friestad hjem til Ski og familien. Mads Homdrom reiser n med Julius Persson. ilien i Trondheim samme fam til ser rei ål Kv n ge Jør med familien. Svein Tore Bakken feirer rester og kjæledyr! et feirer med familie, kjæ Resten av støtteapparat

LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

- Coronasituasjonen gjør ting såpass uoversiktlig at dette var det beste for alle, sa Andreas da han underskrev ettårskontrakten. Hans siste opphold før han vendte nesen hjem var EV Zug i Sveits hvor han debuterte i januar. Hva ser du for deg neste sesong? - Jeg tar det ikke for gitt at ting er i normal gjenge igjen. Jeg føler jeg har igjen noen år til i utenlandske ligaer, men om det fortsetter allerede fra neste sesong; det er jeg absolutt ikke sikker på, sier han. TRAFF FRUEN PÅ NTG Hockeykjempen er opprinnelig fra Trondheim. Camilla er dansk. De møttes på NTG-lillehammer der de begge var elever i ungdomsårene. - Jeg gikk håndballlinja, forteller Camilla blidt. Det oppsto søt musikk mellom de to, men da Camilla forlot Lillehammer etter endt skolegang så stilnet det. - Det ble litt stille på den fronten, smiler hun. - Men da jeg kom tilbake til Lillehammer så livnet det til for alvor, smiler hun litt triumferende.

VIL BLI BØNDER Allerede i november var juletreet pyntet hjemme på Vingnes. - Vi elsker jul. Jeg kan nesten ikke få nok av det. I USA hadde vi så mye julepynt. Men vi donerte det bort før vi dro, forteller Camilla og ser bort på det stilfulle treet som pryder stuen i Mellembergvegen på Vingnes. Under treet tasser de to små hundene Chloe og Bianca, av og til hopper de opp og slanger seg i sofaen, og bekrefter med det familiens store kjærlighet for dyr. - Vi har esel, forteller Olivia plutselig. Så forteller Andreas at de faktisk er på jakt etter småbruk eller noe lignende “ute på landet”. - Det er faktisk noe på gang, men vi må se an litt hva det fører til, forteller de litt hemmelighetsfullt. - Vi vil gjerne drive litt med hester og masse dyr. Høner og sauer, forteller Camilla som tidlig i intervjuet fortalte at hun ikke lengter nevneverdig tilbake til skyskrapere og utrygghet i storbyene.

HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 20


HEKTISK FAMILIEIDYLL: Herlig småkok i førjulstiden for familien til Andreas Martinsen som endelig skal feire jul hjemme på Lillehammer etter flere år utenlands. Her er har døtrene Olivia (4) og Filippa (2) fått på sine julejålete reinsdyrhorn på hodet mens mamma og Camilla og pappa Andreas koser seg i sofaen med kjæledeggene Chloe og Bianca, som virker litt skremt av oppstyret.

ANDREAS MARTINSEN: l «Storvokst forward som er kjent for sin solide fysikk og innsatsvilje på isen». l Født 13.juni 1990. Oppvokst i Trondheim. l Kom fra Rosenborg IK til Lillehammer og NTG som 16-åring. l Debuterte for A-laget i 2007 og var her i to sesonger før han gikk til Leksand. l Kom han tilbake i 2010 og ble to sesonger i L.I.K. før ferden gikk til Tyskland og Düsseldorf. l I 2015 gikk NHL-drømmen i oppfyllelse og to sesonger i Colorado Avalanche ventet. l Derfra gikk ferden videre til Montreal Canadians. Så ble det spill for Rockford IceHogs i AHL og tradisjonsrike Chicago Blackhawks i NHL. Fra 2019 ble det AHL-klubbene San Diego Gulls og Wilkes-Barre, før utenlandseventyret fikk sin foreløpige avslutning i EV Zug i Sveits fra januar i år. l I september ble énsesongskontrakten med L.I.K. signert. l 49 kamper for Norges A-landslag 

LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

Kilde: Wikipedia.

ISKRIGER: Andreas i aksjon på isen mot Storhamar i høst. HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 21


Ønsker større hockeyshop

- Jeg har målt opp et areal i hallen like ved dagens supportershop. Her håper vi å kunne tilby litt mer enn i dagens shop, forteller han. Det er enn vei å gå. Men klubben har sikret et samarbeid med Sport1 som

Men gratis på kamp

Nå er det slutt på gratis parkering ved Eidsiva Arena, men kun på dagtid på hverdagene. Trøsten blir dermed at hockeypublikummet slipper unna betaling. Siden ordningen ble innført, synes det å ha blitt flere ledige plasser utenfor hallene. Dog virker det som om parkering i boligstrøkene nord for hallene har økt, samt også langs Sigrid Undsets veg.

MER I VENTE: Rune Hansen håper de kommer i mål med ny hockeyshop i Eidsiva Arena.

Markedsjef Rune K. Hansen håper klubben - i samarbeid med kommunen - klarer å få til en nye og større hockeyshop.

Slutt på fri parkering

gjør det mulig å få til gunstige avtaler til beste for klubbens økonomi og klubben medlemmer som vil nyte godt av samarbeidet. - Dette blir til det beste for alle klubbens medlemmer og støttespillere, avslutter Hansen.

9

Austin Cangelosi

23

Tor Jørgen Friestad

Julen 2020 Min faddersponsor og jeg ønsker alle en god jul! LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

Julen 2020 Min faddersponsor og jeg ønsker alle en god jul! HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 22


En drivkraft for nye muligheter Eidsiva har en viktig rolle i våre kunders hverdag. To millioner nordmenn bruker våre tjenester. Hver dag jobber Eidsivas medarbeidere for at det er lys, varme og bredbånd i ditt hus eller bygg. Vår ambisjon er å bidra til et positivt bærekraftig samfunn. Derfor er vi en energisk samarbeidspartner for aktiviteter som gjør oss gladere, sunnere og klokere. Slik lever vi opp til visjonen om å være en drivkraft for nye muligheter.

LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 23


Smittevern i L.I.K.

Slik vinner de over corona På tampen av sommeren var det flere som kjente gufset fra corona-pandemien da idrettsmiljøet på Lillehammer ble rammet. Smitteutbruddet hadde sitt utspring ved NTG. Det ble handlet resolutt og skolen satte de aller fleste elever i karantene. På forbilledlig vis ble smitten drevet tilbake i løpet av kort tid. Av GEIR OLSEN

TILTAK - Hva er tiltakene ellers? - For det første er hallen stengt for publikum, såfremt det ikke er kamp i Fjordkraftligaen. Da slipper vi inn 200 tilskuere. Dette er veldig nøye regulert og overvåket. - Publikum har egen sone i hallen hvor alle sitter med god avstand. - På dagtid er det kun spillere og trenere fra NTG og A-laget som er innenfor dørene. I tillegg til klubbadministrasjonen. - Alle er i forskjellige kohorter og holdes adskilt. Det eneste felles stedet spillere og trenere oppholder seg, er på isen, men altså ikke samtidig, forteller Svensrud. Lagene har hver sin inngang. NTG entrer hallen gjennom en bakdør i nordøstre hjørnet av arenaen, mens A-laget og gjestende lag ankommer fra nordvestre hjørne.

igt.no

IKKE AKKURAT SILD I TØNNE: 200 slipper inn på kampene. Kun annenhver rad benyttes og tilskuerne skal sitte med to seter mellom seg, slik som her under siste hjemmekampen før jul.

- Dette satte en skikkelig støkk i oss. I etterkant har vi, i samarbeid med kommuneoverlegen, pønsket ut enda flere tiltak for å komme trusselen til livs, sier daglig leder i L.I.K, Atle Svensrud. Ishockeymiljøet i byen ser ut til å ha lykkes med innsatsen. - Man kan aldri være helt trygg. Men vi har veldig fokus på dette og på enkelte områder mener jeg vi går lenger enn andre klubber, sier Svensrud. Utbruddet i Sparta for noen uker siden ble nok en vekker. Spiller etter spiller ble satt ut av corona, og flere kamper ble avlyst og utsatt, noe også Lillehammer fikk merke.

SKJERMER A-LAGET - Jeg kjenner ikke årsakene til at det som skjedde i Sarpsborg, og vil på ingen måte kritisere. Men for vår del har vi vært veldig restriktive med å skjerme våre spillere. Vi er spesielt nøye med smittevernet i forbindelse med reiser og bortekamper. I tillegg har vi vært restriktive med å ta inn nye spillere i laget. Dette er ikke noe som begeistrer oss. Flere yngre burde få sjansen, sier Svensrud som likevel har sluppet til to unge i løpet av høsten.

REGIONENS STØRSTE BADEANLEGG!!! Følg oss på facebook :-) LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

Åpningstider: Mandag-fredag 13.00-21.00 Lørdag og søndag 10.00-18.00

61 05 70 60

www.jorekstad.no HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 24


TAR AFFÆRE: Ann Helen Bakken møter Stjernen-stjernene - bl.a. Alexander Reichenberg - med en solid dusj av sprit før de slipper inn i Eidsiva Arena. L.I.K. får mye skryt for smitteverntiltakene fra gjestende lag. - I tillegg er det massivt med spriting og vasking. Eidsiva Arena skinner som aldri før, smiler Svensrud. MØTES MED SPRUT AV SPRIT Det første som møter lagene før kampene i Eliteserien er blide Ann Helen Bakken, og en eim av sprit. For sikkerhets skyld altså. Hun er væpnet til tennene med antibac og ingen slipper forbi henne før de har fått en solid dose sprit i nevene. Både hjemme- og bortelaget må gjennom rutinen før de slipper inn. SKRYT - Vi får masse gode tilbakemeldinger.

Det virker som alle setter pris på dette. L.I.K. er kanskje den eneste, i hvert fall den første klubben, som gjennomfører dette tiltaket, forteller Bakken blidt mens hun fyrer løs i nevene til iskrigerne fra Fredrikstad. - Hvorfor er du med å bidrar med dette? - Jeg er så glad i disse spillerne. De er liksom gutta mine da, smiler fru Bakken fra Follebu. Hun har full kontroll på når de forskjellige gruppene ankommer, og innfin-ner seg i god tid, slik at ingen glipper. - Lillehammer-kara kommer snaut tre timer før kamp. Motstanderne pleier å rulle opp utenfor her omkring to timer før, forteller hun mellom svisj-svisjene.

6

Stein Andre Hagen

SLIK ER TILTAKENE FOR PUBLIKUM Begrenset til 200 per kamp. Ingen billetter legges ut for vanlig salg. Ingen fra bortelagets publikum slipper inn. Billettene fordeles mellom sesongkortinnehavere og samarbeidspartnere. • 90 billetter til sesongkortinnehavere. • 10 billetter til supporterklubben. • 90 billetter til samarbeidspartnere. • 10 billetter til æresmedlemmer, spillere som ikke er i matchtroppen og styret. • Kun forhåndsakkreditert arbeidende presse kommer inn. Alle skal registreres ved ankomst pga. evt. smittesporing Kun annenhver rad benyttes med minst 2 stoler mellom hver publikummer. Man skal holde god avstand og benytte antibac som finnes ved alle innganger og kiosker. Føler man seg syk skal man ikke besøke Eidsiva Arena.

LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

Julen 2020

Min faddersponsor og jeg besøkte skoleelevene i 4. trinn! Ønsker dere en riktig GOD JUL! HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 25


Ny kafé med hocke

EGEN UTSTILLING: Lars og Arne Bergseng har bidratt med effekter fra sine hockeykarrierer.

MIMRER: Lars og Arne Bergseng med L.I.K-sjef Atle Svensrud mens de studere lagbildet fra 91-92 sesongen da 4 meter Bergseng herjet.

26 Joakim Eidsa

27

Stian Kaltrud Nystuen

Julen 2020 Min faddersponsor og jeg ønsker alle en god jul! LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

Tepper - Gulvbelegg - Parkett - Tapeter - Maling Storgata 115 – Lilllehammer – Tlf. 61 25 15 20

Julen 2020 Min faddersponsor og jeg ønsker alle en ULTIMALT jul! HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 26


eykultur i veggene Når Eidsiva Arena igjen skal åpne dørene for publikum vil det by på en aldri så liten overraskelse. Sports Cafe´n med navnet 4 meter Bergseng er blitt litt av en attraksjonren. Her henger kulturen både på og i veggene. Av GEIR OLSEN – Her finnes flotte minner fra hele klubbens drøyt 60 år gamle historie. - Her kan man sitte godt, spise godt og ikke minst mimre godt mens minnene strømmer på fra bilder, drakter, effekter og premier som klubben har erobret opp gjennom årene, sier Rune Kaadekilde Hansen som har gått i bresjen for prosjektet. Han har ledet jakten i å opp og børste støvet av alle trofeene som pryder veggene. Mange av klubbens samarbeidspartnere, venner og supportere har bidratt. - Nå har alt fått sin rettmessige plass, sier en stolt markedssjef. GULLALDEREN Forleden samlet vi et knippe legenden inne i kafeen. 4 meter Bergseng og Øystein Tronrud kom raskt i stemning og minner fra gamle dager strømmet på. - Vi er jo egentlig en ganske ung klubb. Men når man kommer inn her vil nok mange få en a-ha opplevelse. Jammen har vi mye å vise til - og skryte av, sier daglig leder Atle Svensrud rundt bordet hvor legendene sitter benket i den flotte sofaen. Bergseng-gutta kom hjem da Lillehammer satte alle kluter til for å komme seg opp i norsk hockeys gjeveste liga. Øystein Tronrud var spillende trener da laget spilte seg rett gjennom seriesystemet og opp i Eliteserien for 20 år siden. - Det var tider. Litt tur hadde vi, da Bergen/Djerv trakk laget og ga plassen til oss, sier Arne Bergseng. Før dette hadde klubben hentet hjem byens beste hockeykrigere for å løfte laget opp i Eliteserien. Først kom Øystein hjem fra Storhamar. Så Arne - og til sist klarte man å få til en løsning slik at Lars også akslet hjemmetrøya. For fulle hus herjet de i nybygde Kristins Hall. Dette kan kanskje betegnes som selve gullalderen på mange plan. Alle var på kamp. Lillehammer var i OL-rus, og jammen fikk man laget til Eliteserien. Fra før var det bare Fåberg Fotball som hadde fått litt sving på idrettspublikummet her i distriktet. I hvert fall innen lagspill. TODELT HISTORIE Sort-hvitt og fargebilder understreker klubbens todelte historie. Bildene fra de gamle dager med utendørs bane, joviale lagbilder med spillere som knapt kunne skilte med to femmere, til fargesprakende bilder fullt med proffer og morderiske blikk forteller om utviklingen som skjøt fart i forbindelse med OL-satsingen fra slutten av 90-tallet. Minnene fra de første årene er det som kom tydeligst frem da de tre klubblegenden Øystein Tronrud og brødrene Bergseng gjestet kafeen før jul. De fortalte om litt partisk tidtaking av

LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

4 METER LEGENDER: Arne og Lars Bergseng i døra inn til 4 meter Bergseng Sports Cafe i Eidsiva Arena. utvisningsminutter og ikke minst den fryktede kulda på Lillehammer. - Det var mange som protesterte og ville nekte å komme hit for det var for kaldt. For noen pyser, ler Lars. - He he. Ja. Oppvarmingen før kamp og trening besto i år rydde banen for snø. Var det kamp trødde publikum til i pausene. Å skyfle isen gjorde at de fikk igjen varmen, sier Tronrud. Så lyser Lars opp: - Holdt jo på å fryse ihjel om man ble utvist. Det var best å kline til skikkelig. Fikk man 5 eller 10 minutter var det lov å sone i garderoben, avslutter Lars med lystig glimt i øynene.

GOD STEMNING: Latteren satt løst da Arne Bergseng og Øystein Tronrud mimret om gode gamle dager i det nye «museet». HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 27


Nedtur på hjemmebane TV-kamper blir ikke det samme...

MANER TIL KAMP: Når kampdagene kommer er Sigve tidlig oppe for å pynter huset i Morterudvegen med flagg og effekter. Unggutten følger laget i tykt og tynt.

Borte bra men hjemme best stemmer ikke helt i disse coronatider. I hvert fall ikke for familien Skrefsrud. På samme måte som alle andre hockeyfans har familien - og sønnen Sigve - kanskje en av Lillehammers mest iherdige hockeysupportere - gått glipp av mye moro siden sist vinter. Av GEIR OLSEN

41

Andreas Martinsen

Julen 2020 Min faddersponsor og jeg ønsker alle en god jul! LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

På rekke og rad har høydepunktene gått fløyten. Til tross for flagg og drakt i sofaen, blir ikke stemningen i nærheten av slik som hallen. - Det er egentlig et helvete, sier mor Solveig. Ikke rart. Mjøsderbyet mot Storhamar forleden gikk for tomme tribuner. Hockey Classic går fløyten. Å reise på bortekamp er umilig. Mange av hjemmekampene bivånes fra sofaen. Forskjellen for Sigve er enorm. Han elsker å stå rinkside med L.I.K.-supporterne og hyle og skrike for full hals. - Asså, dette kan ikke måle seg. Det kan rett og slett ikke sammenlignes!, er ungguttens dom. IHERDIG På kampdagene er Sigve ute ved morgengry for å henge L.I.K-flagget på husveg-gen. Ingen skal være i tvil om hva

som gjelder på «Gameday». Så fort han kommer hjem fra skolen er det på med drakta. - Så fyker han rundt her med ball og kølle og fyrer seg opp før kampen, forteller pappa Morten om sønnens ritualer. - Selv om vi fortsatt følger disse rutinene, så blir ikke dagen helt det samme, sier Morten Skrefsrud fra godstolen foran TV-skjermen.

HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 28


Vi fyller hallen i romjula

KJØP SOFABILLETT VIPPS kr 50 til 88518

Nå kan du være med å støtte klubben i ditt hjerte ved å kjøpe «Sofabillett» til romjulskampen. Tenk om vi igjen greier å fylle hallen. Kjøp så mange du vil! Kampen går på TV2.

90 Mads Homdrom

D

Prøv G

RONER K 5 N KU ker. for 5 u .no på gd Bestill

KJÆRT MINNE: Dette bildet er fra en fullsatt Eidsiva Arena for to sesonger siden. Midt i bildet ses Solveig og Morten Skrefsrud som jubler etter scoring. LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

Julen 2020 Min faddersponsor og jeg ønsker alle en god jul! HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 29


VI SKAL GI MENNESKER EN BEDRE ARBEIDSDAG VI LEVERER FØLGENDE TJENESTER: RENHOLD • KANTINE • KONTORSTØTTE VAKTHOLD • EIENDOMSDRIFT BESØK OSS PÅ WWW.TOMABLOGGEN.NO

28 Christian Bull

21 Martin Ellingsen

Julen 2020 Min faddersponsor og jeg ønsker alle en god jul! LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

Julen 2020 Min faddersponsor og jeg ønsker alle en god jul! HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 30


LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 31

Foran fra venstre: Joona Partanen, Stein Tore Bakken (A), Nick Dineen (C), Pär Torstensson (hovedtrener), Brendan Ellis (A), Ben Holmstrom (A), Trym Gran. Foto: Geir Olsen

Midten fra venstre: Atle Svensrud (sportssjef), Thomas Moe (assistenttrener), Per-Erik Alcén (målvaktstrener), Joakim Eidsa Arnestad, Emil Lund Nyhus, Stian Kaltrud Nystuen, Sverre Rønningen, Andreas Martinsen, Spencer Humphries, Christian Bull, Christian Fosse, Ole Anders Tøftum (materialforvalter), Petter Leistad (fysioterapeut), Stein Alan Koppervik (lagleder).

Bak fra venstre: Robin Sakshaug, Thor Jørgen Friestad, Stein André Hagen, Martin Gran, Mads Homdrom, Håkon Imset Stormli, Martin Ellingsen, Juliuz Persson, Daniel Sakshaug, Jørgen Kvål, Austin Cangelosi.

Kjære publikum! Vi savner dere alle i Eidsiva Arena. Vi ønsker alle en riktig god jul!

L.I.K. elite Fjordkraftligaen 2020


STRANDTORGET

GD Lillehammer. Foto: GD/Torbjørn Olsen

ØNSKER ALLE KUNDER OG L.I.K.-VENNER GOD JUL!

ÅPNINGSTIDER JUL

Mandag 28. desember ........................ 09-18 Tirsdag 29. desember.......................... 09-18 Onsdag 30. desember ........................ 09-18 Nyttårsaften torsdag 31. desember ....... 09-16 1. januar ........................................... Stengt

LILLEHAMMER ISHOCKEYKLUBB

www.strandtorget.no

HOCKEYAVISA DESEMBER 2020 • 32

Profile for Amedia Kreativ

Hockeyavisa  

Enavis utgitt av Lillehammer Ishockeyklubb

Hockeyavisa  

Enavis utgitt av Lillehammer Ishockeyklubb