Page 59

FORNØYD: Hotelldirektør Erik Fostervoll er fornøyd med at Scandic nå tar over driften av hotellet.

Hotellet skifter navn Før sommeren vil Meetingpoint Hafjell ha skiftet navn. Nordens største hotellkjede overtar driften av hotellet i Øyer sentrum. Av Anders Espe - Dette er bare positivt. Det har blitt positivt mottatt blant alle ansatte her på huset, forteller hotelldirektør Erik Fostervoll. I løpet av årets andre kvartal vil den svenske hotellkjeden Scandic overta Meetingpoint Hafjell, i tillegg til Lillehammer Hotel. Hotellene er to av fem hoteller i Norge som kjeden overtar i løpet av 2017. Direktør Fostervoll synes det er helt topp at Nordens største hotellkjede overtar hotellet.

- De har helt andre distribusjonskanaler, noe vi ikke har vært i nærheten av når vi har stått alene. Kjeden har egne bonusprogrammer og egne fordelsprogrammer, så alt ligger til rette for at dette blir topp, sier han. Det var før jul at Scandic og Pandox – som har driftet hotellet – ble enige om at hotellgiganten skal lease hotellet og ta over driften. Overtakelsen forutsetter godkjennelse fra konkurransetilsynet, noe som regnes å være en formalitet. Samtlige ansatte vil få tilbud om å få bli med videre. Positivt for hele bygda Hotellkjedens kanaler, kan føre til at hotellet når ut til enda flere potensielle gjester. Både her i landet, og i resten av Norden.

Fostervoll tror overtakelsen er utelukkende positivt for hele bygda. - Scandic har ikke så mange hoteller ved resorter fra før, og vi ligger jo like ved Hafjell og Hunderfossen, som vi har et godt samarbeid med. Vi selger det så mye vi bare kan. Dette vil utelukkende være positivt for hele Øyer, og det vil definitivt føre til flere gjester her hos oss. sier han Direktøren sier at det fortsatt vil være de samme folkene, og den samme servicen som venter de besøkende på hotellet. Det er litt i overkant av 30 fast ansatte på hotellet, men hotellet er privilegerte med sesongarbeidere, og i alt er det om lag 100 personer som jobber der i løpet av året.

– I Scandic er det jo flere karrieremuligheter, og man kan få muligheten til å klatre innad i kjeden her. Det blir større muligheter for alle parter, egentlig, sier han. Alle rom skal pusses opp I løpet av året skal også samtlige 210 værelser på hotellet renoveres. Alle rom får ny tapet og nye tepper, og i tillegg skal alle gangene rundt på hotellet renoveres. - 180 av disse rommene er vanlige værelser, mens 30 av rommene er såkalte explorer-rom, som inneholder litt ekstra, forteller Fostervoll. Det skal pusses opp for en betydelig sum, men direktøren vil ikke si eksakt hvor mye renoveringen vil koste hotellet.

– din totalleverandør av elektrotjenester! Telefon 61 22 66 99

•• www.skogvang.no ØYERmagasinet 59

Gd mars oyermagasinet