Page 46

Fra England til Øyer En tur til Bulgaria på tidlig 90-tall førte til at Brent Wood flyttet til Norge. Nå har engelskmannen drevet baren Woody’s i bunnen av Hafjell i 13 år. Av Anders Espe Brent Wood fra den lille, engelske byen Bewdley i Worchestershire - ja, du gjettet riktig, det er der den berømte sausen har sin opprinnelse – flyttet til Øyer og Gudbrandsdalen like før milleniumsskiftet for over 17 år siden. Etter å ha bodd fem år i Norge bestemte Brent seg for å starte sin egen lille engelske bar i bunnen av OL-bakken fra 1994. - Det var en av gjestene jeg hadde på på skiferie her som sa til meg at dette stedet trenger en pub, og

46 ØYERmagasinet

så startet jeg en pub, da, mimrer Brent. De første årene etter han flyttet nordover jobbet nemlig Brent som turoperatør, hvor han gjorde avtaler med hoteller og hytter, og tok med folk på skiturer til Hafjell. Og det var altså der ideen om å starte en pub oppstod. - De første tre årene leide jeg lokalet, før jeg kjøpte det i 2007. Siden den gang har baren vært åpen hver eneste dag heisene har vært åpne, forteller han.

Reisen startet i Bulgaria Grunnen til at mannen fra den lille byen med snaut 10.000 innbyggere utenfor storbyen Birmingham i England endte opp i Norge var som i så mange tilfeller tidligere, kjærligheten. Under en ferietur til Bulgaria tilbake i 1991 møtte han sin nåværende eks-kone Heidi. Etter å først ha bodd i England, fikk de to i 1995 sønnen Elliott, noe som til slutt ble hovedårsaken til at de flyttet til Norge.

- Det var ikke noen hard avgjørelse å flytte fra England, og jeg har aldri angret på at jeg flyttet til Norge, jeg elsker landet og folket. Det finnes ingen bedre steder å vokse opp enn her, sier Brent. De flyttet først til Ullensaker utenfor Oslo, men som nevnt var det skiturene som førte Wood til Gudbrandsdalen. - “It’s a nice little place”. Du har alt her. Skimuligheter, natur og en kjempefin beliggenhet. Det er perfekt, smiler engelskmannen.

Gd mars oyermagasinet