Page 29

HKB involverer seg også i transport for idrettsklubber. Den aller største kunden til busselskapet er Lillehammer Ishockeyklubb, som vinteren gjennom kommer seg land og strand rundt med hjelp av sjåførene til HKB Turbuss. - Bare i januar hadde vi 25 reiser med L.I.K., så det er klart de er viktige for oss. Det er mange lag og bedrifter som kommer igjen år på år, og det setter vi stor pris på. De er viktige for oss, sier Bjerkestuen. Faaberg Fotball er også et av idrettslagene som samarbeider med HKB, og er kanskje den idrettsklubben som legges best merke til av kundene til busselskapet. Faaberg-bussen har nemlig påklistret logo og bilder av lagets spillere. - Den bussen er kjent landet rundt den nå, håper vi kan gjøre mer slik, gliser gutta på kontoret og hinter litt til Lillehammer Ishockeyklubb. Ingen skibuss i år Tidligere år har HKB transportert folk til og fra afterskien i Hafjell, men i påsken 2017 er det slutt på denne transporten. Det er litt blandede følelser blant sjåførene når de nå går inn i påsken uten skibussen.

SJEFENE: Moheim sammen med tidligere daglig leder Hans Kristian Bjerkestuen. - Med et AS ble det mer å holde styr på, og det er grunnen til at vi hentet inn Terje.

- Selve skibusskonseptet kommer vi til å savne, med busser inn til anlegget fra overnattingssteder. Samtidig er det greit å slippe afterski-bussene, det var ganske heftig, sier sjåførene. I alt har busselskapet fire store og en minibuss. Alle de fire store har over 50 sitteplasser, og det er Mercedez og Setra-busser det går i. - Vi har ikke hatt noe annet de siste ti årene. Det er kvalitetsbusser, sier Hans Kristian Bjerkestuen bestemt. Alle bussene til HKB Turbuss oppfyller også miljøkravet euro 6, som er det siste miljøkravet fra EU.

GOD UTSIKT: Fra sin stasjon på Tingberg har HKB Turbuss god utsikt over Øyer.

LANDSKJENT: Faaberg-bussen er kjent rundt i landet. HKB-gutta håper Lillehammer Ishockeyklubb slenger seg på.

ØYERmagasinet 29

Gd mars oyermagasinet