Page 18

PEKER PÅ: Tore Rugsveen blir ikke lei av å framsnakke Øyer og Hafjell.

Alle kjenner Tore Rugsveen. - Du, Tore, sier folk. Mange er på fornavn med ham. Det er ikke så rart. Han er en av Norges mest profilerte hyttemeglere. Sjøl vil han ikke skryte på seg at han kjenner igjen alle. - Men det jeg ser tilbake på, er mange, mange trivelige møter med folk gjennom åra. Nytt gir Få kjenner markedet i området bedre enn Tore Rugsveen. Nå har han skiftet beite, det skjedde ved nyttår. Da ble Terras og senere Dnbs mangeårige hyttemegler tilsatt som salgssjef i Tinde Hytters eiendomsselskap, Tinde Utvikling. - Du kan si at jeg fortsatt gjør det jeg har gjort i alle år: Jeg selger bygda mi. Jeg formidler de fortrinnene som gjør at stadig flere folk vil tilbringe tid hos oss, som vil bruk den verdifulle fritida si i Øyer.

18 ØYERmagasinet

Kjøpe opplevelser Tore Rugsveen har vært med på hele reisen, fra før alpinanlegget ble anlagt. Han har sett Hafjell reise seg, grend for grend, område for område, sett trender komme og gå. Sett noen små aktører og mange store. Han har stått midt i det. Men hva er det med nordmenn og hytter? - Å kjøpe hytte er å kjøpe nøkkel til opplevelser. Det er i grunnen det hyttedrømmen handler om. - Å, ja? - Når folk tar kontakt om hytte, pleier jeg å be dem om å skrive opp ti punkter. Om hva de er ute etter og ønsker seg. Får de treff på sju, er det jo bra! Du behøver ikke nødvendigvis få oppfylt alle ti. Er du fornøyd, så er det nok. Det er ikke nødvendig å gjøre folk «mer» enn fornøyd. Pris er naturligvis en del av pakka, for det store flertallet, men mulighet til å skape rom for opplevelser går som regel også igjen på lista.

Folk ønsker seg et fristed til å løfte av seg en travel hverdag, ha en plass å samle familie, være kjærester.

kort avstand til begge deler, sier Tore. Han har vært i bransjen siden den tida da ski in and ski out- var et ukjent begrep.

Langrenn, langrenn Tore Rugsveen står i skiløypa i Tindegrenda mellom Lisetra og Mosetertoppen. Her er Johannes Nermo grunneier, og Tinde utbygger. Håndverkere er i sving på hytter som skal ferdigstilles. Men skiløypa er ferdig for lengst, den slynger seg som et bånd gjennom feltet. Her ligger hyttene som perler på en snor, med skisporet et par stavtak unna verandaen. For det er langrenn som gjelder. Det første folk spør etter nå, er løyper, løypenett og avstand til løype. Slik har det vært de siste årene, men fortsatt er alpint viktig for mange. (det begynner å bli en stund siden nærhet til slalåmbakken sto øverst på lista.) -Her i Hafjell er vi så heldige å ha

Vegen til suksess Suksessen i Hafjell hviler på mange pilarer. Hvordan ble Hafjell en merkevare? En lang oppsummering fra den erfarne hyttemegleren og øyværingen kan komprimeres slik: Et nytt alpinanlegg som raskt fikk OL-glans, kjente navn blant investorer og utbyggere som så, ville og handlet, beliggenhet som folk i en stor sirkel på Østlandet er komfortable med, godt utbygd trasé- og løypenett vinter som sommer, nærhet til Lillehammer og en positiv kommune som har sett muligheter framfor begrensninger. -En Kloster på Gaiastova, en Gjelsten i Lunnstaden og Pellestova – klart det var navn som trakk.

Gd mars oyermagasinet