Page 1

1. - 3. oktober 2021

●●Handel

●●Landbruk

●●Mat


2

Ottamartnan

Onsdag 29. september 2021

Norddalen

Martnaskomiteen: Fra venstre er Anita Koot, Harald Sandbu, Ida Bredeveien, Ove Ruud, Tove Myhren, Kari Solberg og Rolv Myrum. (Elisabeth Winther, Arne Grindstuen og Marianne Sletten var ikke til stede da bildet ble tatt).

– Vi er veldig klare for martna Det er to år siden sist. Nå gleder martnaskomiteen seg stort til å kunne ønske folk velkommen til Ottamartnan 2021.

V

i er så glad for endelig å kunne ønske tivoli, utstillere, dugnadsfolk og publikum hjertelig velkomne på Ottamartnan første helga i oktober. Vi håper at alle blir med på å lage folkefest sammen med oss. Vi gleder oss veldig, sier Anita Koot, styreleder i Otta handels- og næringsforening. Ida Bredeveien, daglig leder i Otta handelsog næringsforening, forteller at komiteen har hatt mange møter gjennom sommeren og høsten. – Tivoliet er klare og det er mange utstillere som er klare for denne store varemessen. Det

har selvsagt vært spennende og uforutsigbart i planleggingsfasen på grunn av korona, men vi har endelig fått på plass rammene for et trygt og godt arrangement, sier Bredeveien. Hun forteller om en løsningsorientert og kreativ komité. I år kommer arrangørene til å strekke gatene litt lenger ut, så det er god plass mellom bodene. Tivoliet følger egne smittevernregler. Det vil bli satt opp plakater med QR-kode for besøksregistrering. Det er frivillig å registrere seg. – Vi regner med at publikum er flinke som de pleier med å ta hensyn til hverandre, sier Bredeveien.

Over 100 utstillere tar turen til Ottamartnan 1.–3. oktober. Det blir som nevnt tivoli, Barnas Bondegård, Bondens marked, Otta maleklubb har utstilling og på Solvang er det antikkmesse. Komiteen sier at martnan er en av regionens største og viktigste arrangement både for lokalbefolkningen og tilreisende i alle aldre. Martnan markerer et skille i den lokale tidsregningen. «Fyrry og ette' martnan» er like viktig som jul og påske. – Vi ønsker folk velkommen til Ottamartnan 2021, sier komiteen.


Norddalen

Onsdag 29. september 2021

Ottamartnan

3


4

Ottamartnan

Norddalen

Onsdag 29. september 2021

Til martnan for å lære Andrine Pedersen Sandvær (22) studerer kulturprosjektledelse på tredje året. I år er hun med og hjelper til under Ottamartnan for å skaffe seg erfaring.

J

eg tenkte at det hadde vært morsomt å gjøre noe hjemme. Jeg er fra Otta. Martnan er stas hvert år, uansett hvor gamle man blir. Jeg tok kontakt med Ida Bredeveien og spurte om hun trengte hjelp, forteller Andrine Pedersen Sandvær. Hun syns det blir artig å få litt erfaring fra hjemstedet også. – Kulturlivet er ikke det største hjemme, i motsetning til i byen. Å skaffe seg nettverk hjemme og få prøvd seg der, er gull verdt. Sandvær har dansa i kulturskolen siden hun var liten, og alltid trivdes på scena. På videregående falt valget på danselinja på Vinstra. – Jeg gikk ut der i 2018. Så gikk vegen videre til Trøndertun folkehøgskole og danselinje der. – Det var løyle. Gjennom året hadde vi noen prosjekt der fant ut at jeg likte best å være den som kan styre og være bak scena. Jeg fant ut at kulturprosjektledelse var det rette studiet for meg. Hun søkte seg inn på Westerdals, Høyskolen Kristiania i Oslo. Der er hun i gang med tredje året på en bachelor i kulturprosjektledelse. – Jeg har fått litt erfaring gjennom disse årene gjennom forskjellige prosjekt. Jeg har vært med og hatt praksis på Bylarm og Coda, og fått festivalerfaring. Sandvær har også vært i praksis på Det Norske Teatret. – Det som er fint med studiet, er at jeg får prøvd meg i litt forskjellige retninger.

Da hun begynte på bacheloren så hun for seg at hun skulle få være med på mange forskjellige prosjekt det andre året i studiet. – Jeg trodde jeg skulle få prøvd meg skikkelig. Men så kom korona. Jeg ser fram til dette året her. Få prøvd meg litt, og skrive bacheloroppgave. Dette studieåret driver hun med prosjekt på skolen. Studentene skal realisere et prosjekt på egen hånd, i november. – Vi er helt i startfasen, men vi satser på et arrangement med fokus

Erfaring:Andrine Pedersen Sandvær skal være med og hjelpe til under Ottamartnan for å skaffe seg erfaring.

på kvinnehelse. Jeg syns det er for lite diskutert og fokusert på. Vi håper å få med kjente fjes, musikk og diverse, sier Sandvær om prosjektet. Nå er hun klar for å være med på martnan og få erfaring på hjemme-

bane. Sandvær skal være med under avvikling av martnan. – Jeg har sagt at jeg kan bidra der det trengs, en slags potet, ler hun. Sandvær syns det hadde vært morsomt å skape noe selv på hjemlige trakter, på sikt.

– Jeg ser utfordringene, men også mulighetene for at det går an å skape noe kulturelt i hjembygda fra bunnen av. Langt fram i tid. Først vil jeg utforske mer i byen. Jeg vil få meg mer kunnskap og erfaring som jeg kan ta med hjem, sier Sandvær.


Norddalen

Ottamartnan

Onsdag 29. september 2021

Tivolifamilien: Pappa Hugo, Ida Kristin Johansen (og hunden Alaska) i midten, sammen med pappa Hugo og mor Lisbeth. FOTO: Foto: Agnete Brun

Ida styrer tivoliet

D

Ida Kristin Johansen (29) er daglig leder for Hugos Tivoli. I år har tivoliet med seg en nyhet til Otta. – Jeg er spent på hva folk synes om den. Jeg tror det blir populært.

et sier Ida Kristin Johansen. Hun ser fram til å komme tilbake til Otta etter et års opphold. – Det blir deilig å komme tilbake til Otta. Det var litt rart ikke å være der i fjor, når vi har vært der i mange år, sier Johansen.

Studerte økonomi For fire år siden tok Johansen over som daglig leder for tivoliet etter sin far Hugo, når han pensjonerte seg. – Da var jeg akkurat ferdig på skolen. Jeg studerte økonomi. Det var aldri en plan fra starten av at jeg skulle ta over tivolidrifta, men det har ligget litt i kortene. Jeg er oppvokst i bransjen. Undervegs i studiene tenkte jeg at jeg skulle få

meg en jobb i ei bedrift i Oslo og flytte dit. Slik ble det ikke, ler Johansen. Nå er hun daglig leder på fjerde året.

Kortere sesong Johansen forteller at det har vært litt vanskelig under korona. – Det er vanskelig når en ikke får ha åpent. Vi har hatt korte sesonger. men når vi får ha åpent er det bra besøkt, sier hun. I år har tivoliet reist rundt hver eneste uke siden det åpna for sommeren. – Vi har vært på de arrangementene vi pleier å delta på i Trøndelag. Mo i Rana ble det nordligste for oss i år. Det ble ikke Alta. Vi forflytter oss hver uke. På større steder hender det vi blir i to til tre uker.

Litt annerledes tivolidrift Johansen forteller at tivolidrift har blitt litt annerledes under korona enn det var før korona. Nå gjerdes tivoliområdet inn slik at det er inngang og utgang, slik at det ikke skal bli for fullt. – Det kan bli litt tid å vente om man drar på tider da det er mest populært. Vi anbefaler folk å tenke på å dra tidlig eller seint, for å slippe og stå i kø. De mest populære tidspunktene er rundt to timer etter åpningstid og lørdag formiddag. Vi oppfordrer folk til å komme de to første eller timene eller seint. Tivoliet skiller mellom inngang og utgang på alle karusellene. – Vi har håndsprit over alt på området. Vi har også investert i billettautomater hvor folk kan

betale med kort. Da blir det enklere for folk, kortere køer og mindre venting. Så vasker vi mer enn vi ville gjort om det ikke var pandemi, sier Johansen. Hun oppfordrer folk til å holde en meters avstand. – Vi legger til rette for at det er mulig.

Nyheten Og nyheten tivoliet tar med seg til Otta er en splitter ny karusell. – Det er en litt tøff familiekarusell, som er helt ny. Jeg er spent på hva Otta syns om den. De er en litt mer komplisert versjon av flyvende matte. Denne stuper litt mer og snurrer litt mer, men kan minne om flyvende matte. Jeg tror den blir populær, sier Johansen.

5


6

Ottamartnan

AKTIV OTTA

Norddalen

Onsdag 29. september 2021

Vi har kjøpt inn masse nyheter

som vi nå skal selge til elleville martnaspriser! Trendy teddy vest Ord. pris 449,95,NÅ

250,-

TRENINGSSENTER Åpent hver dag hele året kl 05.00-23.00

En mengde varer til

30,- 50,100,- 200,Velutstyrt treningssenter 700 kvm midt i Otta sentrum. Frivekter og apparater. Gruppetimer inne og ute. Velkommen på trening!

2005-2021

Ulljakke Ord. pris 799,95,NÅ

300,-

Vælkåme åt ein trivle å lønnsom martnashandel!

Post- og besøksadresse: Botten Hansensgt. 9, 2670 Otta. Tlf. 61 70 07 00. Fax 61 70 07 01. E-post: postmottak@selkommune.no Åpningstid: Man - Fre 09.00 - 14.00 www.sel.kommune.no Teknisk beredskapsvakt 901 56 686 Legevakta i Nord-Gudbrandsdal: Fast legevakt 24 timer i døgnet, hele året. Tlf. 116 117 Akutt hjelp: Ring 113. Jordmorvakt: Tlf. 941 59 061.

Myrmoen Miljøstasjon: Åpent tirsdag og torsdag kl. 12-18 tlf 975 54 743 E-post: post@ngr.no, www.ngr.no

Sel bibliotek: Johan Nygårdsgt. 17A, 2670 Otta. Tlf. 911 76 884. www.sel.folkebibl.no

Heidal Miljøstasjon: Åpent mandager kl. 12-18 i partallsuker. E-post: post@ngr.no, www.ngr.no

OKTOBER

26. Albert Åberg 28. Babylon Brothers 31. Hanne Boel Trio

NOVEMBER

5. Riksteateret: Don Quijote HUSK KINO HVER SØNDAG! Billetter: www.ottakulturhus.no eller servicetorget, Sel rådhus

BOKSIGNERING

lørdag 2. oktober kl. 13:00

DESEMBER

1 og 2. Teater Innlandet: Den finast eg veit 4. JULEKONSERT med Helene Bøksle, Otta musikkforening og Mjøsen janitsjar 9. Jul på Månetoppen 11. Tenorane og Steffen Horn - Så ha ei god jul då!

AKTIVITETSHUSET • MØTESTED FOR UNGDOM! F.o.m. torsdag 21. oktober er det åpent for ungdom på kveldstid

Teststasjon for coronatesting er nå i Johan Nygårdsgate 17A (eget rom i Aktivitetshuset)

www.sel.kommune.no

Knut Selsjord signerer sin bok “Gudbrandsdøler”

40% Stort utvalg av salgsbøker fra

Alle spill og puslespill

79

Amfi Otta - 2. etasje E-mail: otta@norli.no Tlf. 61 23 00 14


Norddalen

Onsdag 29. september 2021

Bankkontoret rett rundt hjørnet! Hos oss finner du eiendomsmegler og bank under samme tak! Trenger du hjelp med finansiering, sparing eller plassering - stikk innom oss på Otta så hjelper vi deg!

Ottamartnan

7


8

Ottamartnan

Onsdag 29. september 2021

Tar turen til Otta: Dusgard, her ved Jeanette Løvland, er en av utstillerne på Bondens Marked. Her fotografert under en tidligere Ottamartna. 

Norddalen

Foto: Yuru Rogachev


Norddalen

Ottamartnan

Onsdag 29. september 2021

Frukt og Bær: Som er dyrket på Dusgard.

Foto: Privat

Dyrker frukt og bær i solhellinga I 2013 kjøpte Anders Frydenberg og Jeanette Løvland seg gard på Ring på Moelv. På Dusgard dyrker paret bær og frukt, og har geiter.

D

usgard er en av utstillerne som deltar på Bondens Marked under Ottamartnan. – Vi har masse bringebær, solbær, rips, bjørnebær og epler. Vi har melkegeiter, men vi melker dem ikke. Killingene går med, sier Jeanette Løvland.

mye sukker, forklarer hun. Dusgard ligger i solhellinga opp fra Mjøsa. garden var adelig sætesgard fram til den ble prestegard i 1764. I 1930 kom den i privat eie. – Vi hoppa på når det dukka opp muligheten for å kjøpe, sier Løvland.

Paret er opptatt av ting skal smake godt. Løvland forteller at de sprøyter ikke. – Vi plukker bærene når de er godt modne for å få med all sødmen i bæra. Da slipper vi å bruke så

Garden er på 750 mål, og har også grasproduksjon og skog. Fra gammelt av har det vært dyrka frukt og bær på garden. – Det er veldig god jord her. Og vi står i solhellinga og plukker. Det er

Geiter: Noen av geitene på Dusgard. 

Foto: Privat

en veldig energigivende jobb og stå i åkeren og plukke. Det gir mye. De foredler bær til blant annet syltetøy, gelé, saft og Pate de Fruit. De lager også bringebæris. Produkter fra garden selges på Bondens Marked, rekoringer og andre markeder. Driverne av Dusgard ser fram til å komme til Otta på martna. – Det er veldig trivelig å delta på martnan. Der er det kjempehyggelige folk som kommer, uansett vær, sier Løvland.

I Solhellinga: Står bærbuskene.

I tillegg til Dusgard kommer det også mange andre utstillere til Bondens marked på Otta. – Jeg tror det blir 13–14 telt, sier Ole Martin Kildahl, styreleder i Bondens Marked Innlandet. Kildahl sier de får gode tilbakemeldinger, og det pleier å være god omsetning. – Dette blir bra. Vi har vært mye på Otta og Vinstra med vanlig Bondens Markeds. Det er koselig å komme til dalen. Det er mye trivelige gudbrandsdøler, sier Kildahl.

Foto: Privat

9


10

Ottamartnan

Norddalen

Onsdag 29. september 2021

SYMASKINER enid ellR UTVALG EdSEXTRA EVSTORT ALEXTRA A RTUTVALG XESTORT LSTORT IT GTIL LA VREXTRA TER OTIL TSEXTRA A RPRISER TXELAVE EXTRA UTVALG EXTRA LAVEPRISER PRISER dine LAVE au EUSTIRRPTIL rIåRf P artxE soH TRA LAVE PRIS EVAL ART Hos Extra får du alleter til lit retti ro L EX XE LITerGdaLgsfavorit vaVA fsgLG adreTI vh AVTUprTise Hos får du alle alledine dine artxE soH hv Hos Extra Extra får duExtra alle dine OR .resiTrpUT ST A ROr.Hos e TR v Thverdagsfavoritter al artxe EX S ARTXE hverdagsfavoritter extra lave til fsgadrevh hverdagsfavoritter til til EXTRA STORT UTVALG TIL EXTRA LAVE PRISER extra eval artxe extralave lavepriser. priser. extra lave priser. Hos Extra får du alle dine hverdagsfavoritter til egr o n _ a r t x e extra _norge egro N a r t x E e poo C Coop Extra Norg extra lave priser.

rab r r a a a b r b t a a t b b t t l a a t l a r a l t a S a a a l a a b l S l t S aS a l a Sa

  Coop Extra Norge Coop Extra Norge extra_norge

Coop Extra Norge

extra_norge extra_norge

 Coop Extra Norge

extra_norge

0100.kl. 0.0fra 1fra lkkl. f0g.0a1d revH Hver dag kl.a0r10.00 10.00 HverHver dag l.dag fra 0.10.00 k .lk arf gad a r f revH Hver dagHver dag fra kl. 10.00

Stort utvalg lokalmat! Stort utvalg lokalmat! Stort utvalg lokalmat!

www.s y b u t i k k e n l i l l ehammer.no

)12-8( 321) 2(8-21) 8-(8-21) ( 3 2 7 7 Otta 7-23 a 2 2 7 a t t O Otta 7-23 (8-21) Otta 7-23 a 08 t t 0.8(1-3 t t O .0 O Martnassøndag -18 0 12.0012.00-18.00 ag12.00-18.00 Åpningstider: Man. - lør.: 10-22. Søn.: 12-22 .81-00.2100g.a2d1ngøasdsnaønstrsaaMntraMMartnassøndag d n ø s s a Martnassøndag 12.00-18.00 n rt Ma Otta 7-23 (8-21) Alle spisestuemøbler

-25%

ME RK E VARE DAG E R

*ved kjøp av 2 eller flere

HELGEKUPP! Gjelder KUN tom. søndag

nå 10.999

Spisestol

-750

-9.000

2.249 * KJØP NÅ BETAL OM 9 MND. Etableringsgebyr 449 kr. Eff. rente 31,16%, 25.000 kr o/1år, kostnad: 3868 kr, totalt: 28 868 kr.

-3.000 nå 16.999

Miami hjørnesofa i Abba blue grey med sorte ben. Vendbar sofa. Før 19.999 kr.

ALLE BILDERAMMER

E M I LY PYNTEPUTER

SJOA TEPPER

-50% -40% -30% nå fra

149

-800

nå 1.199

Skeidar åpningstider under Ottamartnan: Fredag 10-18, lørdag 10-18, søndag 12-18 Alle som handler er med i trekningen av fine premier!

Jensen® Opal jubileumsmodell Tekstil 390 beige, medium/fast. 150x200 cm, før 19.999 kr. 180x200 cm, før 22.999 kr. nå 19.999 kr. spar 3.000 kr.

Forbehold om trykkfeil og utsolgt . Hamar Media - Nydal Forbehold om trykkfeil og utsolgt . Hamar Media - Nydal Forbehold om trykkfeil og utsolgt . Hamar Media - Nydal

Det er vi som har den originale «pysje med alt»!

d d d e e d e r m m e r m m p e ret tetrktjaeperaajmasppekpm d d p t r e a e t a t s t e e k e m r r k s s jdg rt tserjem esuknnasuuu senrnslemljtu e t e s a n V aiagremmereim r j VaarVrVdmm p e l l l s r i g e e e d i VferVrffadeerdidrgidggee lunsjret tegriedfrreaV fe fer f

al

Johan Nygårdsgt. 9b - Tlf. 61 23 05 56

dia - Nyd t . Hamar Me il og utsolg om trykkfe beholdog Forbehold omFor trykkfeil utsolgt . Hamar Media - Nydal

Parken Grill & Cafébar

STORT UTVALG UTVALG LOKALMAT LOKALMAT STORT FRA BLANT BLANT ANNET FRA Gudbrandsdalsmat Gudbrandsdalsmat STORT UTVALG LOKALMAT Totenkjøtt Totenkjøtt FRA BLANT ANNET Skjåk Mat Mat Skjåk Gudbrandsdalsmat Øyens Hjemmebakeri AS Øien lefsebakeri Totenkjøtt Skjåk Mat Øien lefsebakeri


Norddalen

Ottamartnan

Onsdag 29. september 2021

Martnasfest på Lene V

Dress

50%

Dress

30%

Kåpe

50%

Utvalgte høstvarer 2021

MASSE GODE TILBUD UNDER MARTNA’N!

OUTLET

30-50% 50-90% Otta

AMFI OTTA

Sølvbestikk

÷20% Mange godbiter

Under martna’n blir det uteservering med blant annet medisterkaker på gaffel ! Viltkjøtt vil være på plass dolakjott.no

Velfylt disk med mange gode tilbud !

Bunadsølv CERTINA

÷20%

30%

÷

armbåndsur

11


12

Ottamartnan

Norddalen

Onsdag 29. september 2021

VELKOMMEN TIL HØSTBUFFET

Tilbudet gjelder fra 01.- 03.okt

Martnastilbud

30%

Velkommen til oss, og vår høstbuffet! Fredag og lørdag i Ottamartnan. Klokken 19.00-22.00 Pris kr 375,-

på alle varer

AMFI Otta

For bordreservasjon send email til otta@olavthon.no eller ring 61 21 08 00

Pillarguri Café – ditt spisested på Otta Fredag 1.10

Lørdag 2.10

Kafè åpent kl. 10.00 – 02.00

Kafè åpent kl. 10.00 – 02.00

Kjøkken åpent kl. 11.00 – 19.00

Kjøkken åpent kl. 11.00 – 19.00

Bill Booth Spiller opp til fest! Inngang kr. 200,Aldersgrense 18 år, leg. plikt

Martnasfest med Frode Haarstad Inngang kr. 200,-     Aldersgrense 20 år, leg. plikt

(Pizzaservering hele åpningstiden)

(Pizzaservering hele åpningstiden)

Søndag 3.10

Informasjon om smittevern og Martnasfest Slik restriksjonene er pr. 16.9 kan vi kun slippe inn gjester frem til kl. 00:00. Med krav om sitteplasser til alle gjester og bordservering har vi begrenset antall plasser. Billettene blir solgt «førstemann til mølla» For oppdateringer og informasjon om billettsalg, følg med på vår facebook side. Vis hensyn og hold deg hjemme om du er syk!

Kafè åpent kl. 13.00 – 20.00 Kjøkken åpent kl. 13.00 – 18.00

Musikk i oppvarmet telt både fredag og lørdag!

Storgata 7, 2670 Otta Tlf. 61 23 01 04 epost@pillarguricafe.no pillarguricafe.no


Norddalen

Ottamartnan

Onsdag 29. september 2021

Daglig leder:Odd Erik Bergheim er daglig leder for Øya Bil på Otta.

– Viktig å vise fram lokalt næringsliv For noen dager flytter Odd Erik Bergheim og hans ansatte med seg en god del av bilparken fra lokalene i Øya på Otta og inn i sentrum. – Vi har veldig god erfaring med det.

O

dd erik Bergheim er daglig leder for Øya Bil på Otta. Bedriften er klar for å delta på årets martna på Otta – Vi kommer til å ha et telt, og ha med et bredt spekter av biler. 10–15 stykker tror jeg vi skal få plass til. Det er ikke første gang bedriften deltar på martnan. Bergheim er klar på at han syns det er viktig. – Jeg syns det er viktig å vise fram lokalt næringsliv. Vi som har lokal tilhørighet på Otta må vise at vi er til stede, og bidra til en innholdsrik martna. Vi har veldig god erfaring med det. Det blir en kaffekopp og en

god prat. Om effekten av å delta på martnan for vår del ikke er direkte målbar, får vi mye positive tilbakemeldinger fra folk og kunder, sier han. han begynte i jobben som daglig leder på tampen av 2018. De siste årene har omsetningen gått bare en veg for bedriften – det er oppover. I 2018 var omsetningen på 18 millioner kroner. Året etter hadde den økt til 42 millioner kroner. I 2020 de bedriften en omsetning på 74,9 millioner kroner. – Vi har økt betraktelig i år også, sammenligna med fjoråret. Vi har

hatt en enorm utvikling siste årene, og fortsetter å øke kundemassen vår både på verksted og bilsalg. Bergheim sier de i samme tidsrom har investert mye, spesielt i verkstedutstyr. – Det koster, men likevel er det gode resultat. Det er ikke alltid det henger sammen, mener han. Bergheim peker på de ansatte som en veldig viktig faktor for utviklingen. – Det hadde ikke gått uten flinke ansatte. Det er artig når en har så flinke ansatte som støttespillere. Han sier han er født og oppvokst

med bil, og har tatt med det beste fra tidligere arbeidsplasser inn i bedriften. Bergheim så et potensial. Bilsalget er landsdekkende. På verkstedet kommer kunder fra Bjorli, Stryn og ned til Lillehammer. Bergheim mener god service er et viktig stikkord og en suksessfaktor. Å vise at de er til mener den daglige lederen er viktig. – Martnasdeltakelse er for å vise at vi til lokalt i Ottadalen og Gudbrandsdalen, og vise fram hvem vi er, sier han.

13


14

Ottamartnan

Norddalen

Onsdag 29. september 2021

Bakst: Marit Stormorken (tv) og Solveig Lunde skal bake flatbrød og feittbrød under årets martna.

Trakterer kjevle og fløyg Marit Stormorken (81) og Solveig Lunde (89) vil sørge for lukt av ferskt flatbrød og ferske feittbrød under martnan. – Det blir artig, sier damene.

D

e to damene liker å bake, og har drevet med det i mange år. Stormorken baker feittbrød mens Lunde baker flatbrød. Sammen med Ruth Næprud, som også baker flatbrød, skal damene være med og bake under årets Ottamartna. Nå er både de og bakeutstyret klart. – Jeg håper knoa blir god, sier Stormorken.

og lære, og stille spørsmål, sier de. Når Stormorken forbereder feittbrødbakst, lager hun knoa dagen før. Deigen består at matfett, smør, fløte, mjøl, vann og litt sukker. Deigen bakes ut, og feittbrød stikkes ut. – Jeg bruker riflakjevle, og piggkjevle, så de ikke blemmer seg, forklarer Stormorken. Så er det klart for steiking på takke på middels varme.

Damene skal stå og bake, slik at folk kan komme og se hvordan det gjøres. – Her er det muligheter for å se

Når lunde forbereder flatbrødbakst begynner hun med å koke poteter passelig, som hun kaller det. De skal ikke være for bløte Så

skrelles potetene før de blir malt. – Knoa kan være litt fast. Jeg bruker Skjåkmjøl og litt grovt kveitemjøl, forteller Lunde. Så bakes deigen ut. – Flatbrødet skal steikes på lav varme på takka. Det skal stekes lenge, forklarer Lunde. Og legger til: – Når du baker flatbrød må du koste mjøl av leiven, så det ikke blir for mye mjøl på den. Og koste av takka. Jeg bretter flatbrødleiven, forklarer hun. Lunde og Stormorken har bestemt seg for at det er tradisjonsbaksten

flatbrød og feittbrød de baker under martnan. – Lefse er mer sesongpreget enn flatbrød. Og det er nok flere som baker lefse enn flatbrød og feittbrød, mener damene. Salg av baksten kan det også hende det blir. I så fall vil inntektene fra salget gå til aktiviteter i regi av Aktivitetshuset på Otta. De gleder seg til å bake på martnan. – Det blir noe helt nytt. Det blir artig, sier Lunde.


Norddalen

Ottamartnan

Onsdag 29. september 2021

Er du på jakt etter nytt kjøkken eller vaskerom?

50%

Under martna’n gir vi deg avslag PÅ KOMPLETT KJØKKEN OG VASKEROM! * Tilbudet gjelder ikke på benkeplater, vask og blandebatteri. Bestill tegnetime allerede i dag!

Ny miljømerking

GODE PRISER på all lagervare

med gammel merking !

Den internasjonale

KAFFEDAGEN 1. OKT Stort utvalg og gode priser utstyr og kaffe !

Fredag 1.okt. 10.00-18.00 • Lørdag 2. okt. 10.00-18.00 • Søndag 3.okt. 12.00-18.00

OTTA AS

Adresse:Skansen 2A, 2670 OttaKundesenter:61 23 01 60 E-post:storemanager.otta@elkjop.no

15


16

Ottamartnan

Onsdag 29. september 2021

Norddalen

Jiiipppppiiiii

Ændele martna att LENE V

MATCH

50% 50%

på utvalgte nyheter

49,-/99,-/199,-

ZAVANNA

KITCHN

på rester 2021

500,-

rabatt på alle ytterjakker

KAFE KOS Heimlågå kål

149,-

Martnastorg

30% 70%

500,-

PRISCILLA MOTE

NORLI

Martnastorg

30,-/50,-/ 100,-/200,-

Stort utvalg av salgsbøker fra

79,-

599,-

LINDEX

CUBUS

DRESSMANN

20%

Martnastorg

Martnastorg

alle ordinære varer

på salgsvarer

på alle ord. Varer

Handle for

200,- i rabatt

(enkelte unntak)

5070% AMFI Mye å glede seg til. Alltid.

SKORINGEN Foret vintersko til dame

5070%


Norddalen

Onsdag 29. september 2021

N lyt åt

Bli med i kundeklubben

Alle som melder seg inn i martnan er med i trekning av:

Gavekort verdi 3.000,SEND OTTA TIL 2070 MESTER GRØNN

Calluna 4 for

100,-

EUROSKO

20% 50%

på alle ordinære varer

på martnasbord

Åpningstider: fredag og lørdag 10-20, søndag 12.00-18.00. AMFI Mye å glede seg til. Alltid. Mye å glede seg til. Alltid.

Ottamartnan

17


18

Ottamartnan

Norddalen

Onsdag 29. september 2021

Stiller med dyr:Emma Hjørnevik er en av bøndene som stiller med dyr til Barnas Bondegård.

Emma tar med noen av

E

mma Hjørnevik er en av aktørene fra Sel og Vågå bondelag som stiller med dyr til Barnas Bondegård på Ottamartnan i år. Hun har hatt med dyr tidligere, men hun har ikke vært med selv før.

For Emma Hjørnevik var det naturlig at det var innen landbruket hun skulle jobbe, og for tre år siden tok hun over garden hun vokste opp på. I år møter du henne og noen av dyrene hennes på martnan. Hest:Blir å finne på Barnas Bondegård-

Hjemme på gården ved Otta har hun og familien både storfe og sau, og under Ottamarnan tar hun med seg kalver og sau/lam. Hjørnevik vokste opp på gården hun nå selv driver. Hun tok over gården for om lag tre år siden. For henne var det naturlig at det var innen landbruket hun skulle jobbe.


Norddalen

Ottamartnan

Onsdag 29. september 2021

Bææææ:På Barnas Bondegård blir det mulighet for å hilse på sauer.

Både storfe og sau:På gården har Hjørnevik og familien både storfe og sau.

dyrene sine på martnan – Jeg er vokst opp med det, og har interessen for det, forteller hun.

Hjørnevik valgte å gå landbruksskole, og tok over gården i 2018. Den unge bonden mener det er veldig viktig at barn får en innføring i næringen i tidlig alder. Derfor synes hun det er fint at Barnas Bondegård skal bidra under martnan med kunnskap og informasjon om dyr og landbruk. – Vi bor midt i et av Norges største husdyrfylker og det er mange som ikke vet noe særlig om det. Ungene lærer ikke hvor maten kommer fra. Og det er mat vi alle lever av, sier Hjørnevik.

Nå videreutvikles konseptet med Barnas Bondegård under Ottamartnan. De ønsker å gi barn et innblikk i landbruket og bondeyrket. Tove Myhren i martnaskomiteen forteller at tanken bak er å gi barn, og også voksne, et innblikk i landbruket og bondeyrket. Barnas Bondegård skal vise fram landbruket. Det innebærer for eksempel hvordan livet på en gård er, hvor melka kommer fra og hvordan den behandles, og hva saueulla kan brukes til. – Selv om vi er fra det området

Svarrtkjel: Det blir bålpanne og

svartkjel.

her, så er det mange som ikke kjenner så godt til landbruket. Det er viktig å bygge kunnskap, forstå-

else og en stolthet over næringa, forteller Myhren. Hjørnevik og de andre aktørene blir å finne i parken i Otta sentrum under årets Ottamartna. Der kan barna få ri på hester, og hilse på dyr som kalver, sauer/lam og geiter. – Hestene er det store trekkplasteret hvert år, så de må med. Samtidig er hestene en viktig del av gårdslivet fra gammelt av, sier Myhren. I tillegg til dyrene blir det bålpanne, svartkjel og halmbunter i parken. Det lokale bondelaget skal i tillegg ha egen stand, og Myhren forteller at det blir ulike aktiviteter med konkurranser for både voksne og barn.

19


20

Ottamartnan

Norddalen

Onsdag 29. september 2021

MARTNAS TILBUD Gode tilbud på ovner fra Varmefag

-20%

på ovner fra Norsk Kleber

Norsk Kleber og Varmefag er på plass i teltet utenfor butikken.

-20% på vår hobbyog kunstavdeling


Norddalen

Ottamartnan

Onsdag 29. september 2021

Representant fra Tec 7 vil være til stede fredag 1. oktober.

Det blir demonstrasjon av Tec 7 sine geniale rengjøringsmidler fra deres sortiment.

3 liter interiørprodukter fra Jotun

Scala

Scanox

-30%

Stort ryddesalg og masse varer til

10,- 50,- 100,Storgata 5, 2670 Otta – Tlf. 61 23 66 00 – Følg oss på facebook

21


22

Ottamartnan

Norddalen

Onsdag 29. september 2021

På Solvang: Ida Bredeveien, daglig leder i Otta handels- og næringsforening, ser for seg omtrent hvor den mystiske utstilleren som har varslet sin ankomst til Solvang på Otta, kan plasseres.

Holder av plass til mystisk utstiller « Det er nylig bekreftet uregelmessigheter i atmosphæriske vibrasjoner lang Ottaelva». Slik begynner et kort brev som nylig ble levert som hastemelding med bud til Otta handelsog næringsforening. Avsender er MYF Org.

M

er enn det vet ikke jeg. Det står ingen avsender og det er ingen adresse. Jeg er litt spent, sier Ida Bredeveien, daglig leder i Otta handels- og næringsforening (OHNF). Hun står med brevet foran seg og gransker det inngående. Bredeveien leser høyt:» Etter grundig overveining, er det enstemmig besluttet at det er et umiddelbart behov for utplassering av den til nå eksperimentelle målestasjonen for mytisk forskning (MYF), på en strategisk

utvalgt lokasjon på Solvang, Otta, for grundigere undersøkelser» Bredeveien står utenfor nettopp Solvang på Otta og ser seg rundt. Hun gjør seg opp en mening om omtrent hvor den eksperimentelle målestasjonen kan få plass. – Det er spennende. Samtidig er jeg litt nervøs – hva er dette? Det er litt vanskelig å få tak i. Det eneste vi vet er at de kommer. Hun leser videre i brevet:«Da utplasseringen av stasjonen sammenfaller med byens markedsdag,

og forskningen kun er klassifisert som risikonivå Moderat 2, har forskerne ved stasjonen gått med på å tillate små grupper ungdom et innsyn i forskningen som utføres. Dette tillates i 10–15 minutter (avhengig av forskernes nervøsitet), hver hele time.» Det er all informasjon Bredeveien har. – De leter etter ungdom. Jeg tenker absolutt at det går an å oppsøke dette, om man bruker litt fornuft. Det er funnet noe i Ottaelva. Om vi lokalt kan hjelpe forskerne, er det bra. Jeg vil anbefale folk å være

nysgjerrig på dette. Men om du har litt tynnslitte nerver, kan du kanskje vurdere å stå over, sier Bredeveien. Hun har ikke hørt om organisasjonen som skal være avsender, og var heller ikke kjent med at det er bekreftet uregelmessigheter i atsmotphæriske vibrasjoner langs Ottaelva, før hun fikk brevet i hende. – Dette er spennende. Jeg har holdt av plass til dem, sier Bredeveien.


Norddalen

Ottamartnan

Onsdag 29. september 2021

Øya Bil

Mandag - fredag 0800-1600 / Skansen 10, Otta 61 23 81 50 / post@oyabil.no / oyabil.no

Under martna’n vil du finne oss på vår stand i sentrum. Vi vil være på plass med stort utvalg nye og brukte biler. Øya Bil er godkjent Volvoverksted, GS-Partner Premium (BMW) og Automesterverksted som utfører også reparasjon/vedlikehold av de fleste bilmerker. Vi forhandler nye og brukte biler, nye biler i samarbeid med Volvo Lillehammer. Vi er også godkjent avtaleverksted for Leaseplan og Autoplan.

MEKANISK

EL-BIL

BOBIL INNTIL 3,5T TJENESTER:

Otta Karosseri og lakk er forhandler av

og varmeovner fra

Under martna’n finner du oss på stand i Otta sentrum!

Tlf. 97 73 81 00 firmapost@oklas.no • www.ottakarosseri.no Skansen 20, 2670 Otta Åpninstider 07.30 - 15.30

BOBIL INNTIL 7,5T

MILJØFYRTÅRN

23


24

Ottamartnan

Norddalen

Onsdag 29. september 2021

Flaske på lomma:Når karene tok seg fri for å reise på matna, hadde de gjerne med seg ei flaske på lomma. 

Faksimile av tegning: Ola Klåpbakken.

Tilbakeblikk på gode historier Tidligere ble ofte Ottamartnan benyttet som en unnskyldning for å ta seg en real fest. Ofte var politiets drukkenskapsarrest så full at arrestantene måtte legges i stabilt sideleie på kontorgulvet.

V

i har bladd tilbake i gamle protokoller og referat og kan her fortelle deg noen av de mange historier som har dukket opp i Ottamartnan sin lange historie:

En eldre kar fra Ottadalen besøkte tivoliet og kjøpte alle 600 lodd i loddselgerens bøtte. Med denne handelen regnet han med å kunne plukke gevinster fra øverste hylle. Men, der tok han feil. Jo flere lodd han åpnet, jo surere ble han. Etter alle lodd var kontrollert, viste det seg at ingen av dem hadde gevinst. En meget oppbrakt ottadøl gikk sporenstreks til lensmannskontoret for å anmelde tivoliet for fusk og fanteri. Forsamlingshuset Solvang var i en periode et populært sted for martnasfester. En av de mange ganger politiet ble tilkalt til festlighetene, ble det meldt at en eldre herremann var så beruset at han lå og sov utenfor lokalet. Da politiet gjennomsøkte mannens lommer for å finne hans identitet, fant de sju inngangsbilletter til martnasfesten.

Senere viste det seg at bakgrunnen for billettkjøper er som følger: Under martnasfestene på Solvang var det så stappende fullt av folk at dører på hver side av lokalet måtte stå oppe for å slippe inn luft. Da folk betalte billett for å gå inn, måtte noen følge med stimen ut igjen på den andre siden. Manen med billettene hadde fulgt stimen sju ganger og kjøpt ny billett hver gang han var på tur inn igjen. I 1984 meldte avisa Gudbrandsdølen Lillehammer Tilskuer at en selger var slått ned og ranet for 2.000 kroner på martnasområdet. Politiet pågrep gjerningsmannen. Dette året fikk politiet til fulle merke at det var martnasstemning. Hver natt var det fullt belegg i fyllearresten og folk parkerte på de merkeligste steder for å komme seg til martnasområdet. Mange trodde nok at også politiet tok seg martnaspause. Mange fikk smertelig erfare at så ikke var tilfelle. En tilreisende martnaskar ville natt til martnassøndag i 1995 ut og kjøre på egen hånd. Han tjuvlånte en bil

som var satt inn til reparasjon ved et lokalt verksted. Med en del promille i blodet, startet han kjøreturen. Den gikk ikke så bra. Han kjørte rett inn i en hage og nærmest raserte bringebærbuskene før han fortsatte kjøreturen inn i naboene hage. Mannen klarte ikke å komme seg inn på offentlig veg. Lovens lange arm sørget for å sette en stopper for kjøreturen. I 1985 ble det reist mye kritikk mot martnaskomiteen. Bakgrunnen for dette var at de hadde leid inn en gammel kanon til åpningen. Etter den offisielle åpningen av martnan ble det skutt ut karameller fra kanonen til glede for mange publikummere, Men, i etterkant kom det mye kritikk for bruk av kanon i forbindelse med høstfesten. I 1981 meldte avisa Gudbrandsdølen at vaktene som patruljerte martnasområdet om natten hørte skrik og spetakkel fra en campingvogn. Det hørtes ut som en kvinne i ytterste nød, Vakten stormet til og banket på døra. Døra gikk opp og en mann kom

ut. Han beklaget det hele og kunne fortelle at levenet var et resultat av en noe løftet stemning. Sekunder etter dukket det opp en rasende og naken kvinne i døra til campingvognen. Hun kastet trusa si på vaktmannen, som ifølge avisa da valgte å gjøre rask retrett. Tidlig på 80-tallet meldte avisene at en ung gutt på kun 11 år skulle debutere under martnan med egen LP-plate. Det var Ole Jonny Bekkemellem som fikk hederlig omtale etter opptredenen. Ifølge avisreferat sang unggutten Elvis-låter med slik følelse at tårene trillet hos sambygdinger. Rett før Ottamartnan i 1982 fikk Sel lensmannskontor nye lokaler. Dette medførte at politiet på Otta kunne åpne ny arrest i kjelleren. Allerede klokka 13.00 den første martnasdagen kunne den nye arresten tas i bruk. En norddøl fikk sove ut rusen på flunkende nytt betonggolv.


Norddalen

Ottamartnan

Onsdag 29. september 2021

GJØR ET KUPP PÅ OTTAMARTNAN

OG HANDLE LOKALT

Tilbudene gjelder 01.–03. oktober

GRANITT TEKNISK TURBUKSE

GRANITT TEKNISK TURBUKSE

GRANITT TEKNISK TURBUKSE

GRANITT 3-LAGS SKALLJAKKE

Herre

Dame

Junior

Dame/herre

699

699

499

999

Spar 300

Spar 300

Spar 200

Spar 600

Førpris

999

Førpris

999

Førpris

Normale åpningstider MAN-FRE 10-20 LØR 10-18

699

OTTA - HAUGESUND RONDANE OASEN

Førpris

1599

Johan Nygårds Gate 12 2670 OTTA Norway

KJØP EN SOMMERKAMANJE BRILLE KJØPogENfå en BRILLE SOLBRILLE! og få en SOLBRILLE!

-50% på solbriller under martna’n

Gjelder enstyrke solbrille t.o.m. 16. juli Gjelder enstyrke solbrille t.o.m. 16. juli Gjelder enstyrke solbrille t.o.m. 16. juli

2670 Amfi Otta - 2670 OttaOtta Johan 11, 2670 AmfiNygårdsgate Otta - 2670 OttaOtta Tlf.6161 post@optikersaastad.no Tlf. 2323 02 02 80 -80 post@optikersaastad.no Tlf. post@optikersaastad.no Tlf. 6161 2323 02 02 80 -80 post@optikersaastad.no

Johan Nygårdsgate 11, Johan Nygårdsgate 11, 2670 Otta Amfi Otta - 2670 Otta

Tlf.6161 post@optikersaastad.no Tlf. 2323 02 02 80 -80 post@optikersaastad.no

25


26

Ottamartnan

Onsdag 29. september 2021

Norddalen

Gleder seg: Malin Stubbrud Bårstad gleder seg til Ottamartna hvert år.

– Kan ikke se for meg høsten uten For Malin Stubbrud Bårstad betyr Ottamartnan mye både personlig og i jobbsammenheng. Nå gleder hun seg på årets martna etter oppholdet i fjor.

N

å gleder jeg meg så mye til martna at jeg har lyst til å hoppe i taket og juble høyt. Jeg er kjempeglad i martnan, og kan ikke se for meg høsten uten den, forteller Malin Stubbrud Bårstad. 36-åringen innrømmer at hun nok er en av dem som kanskje er overdrevent glad i martnan. Hun er glad i hele pakken som martnan fører med seg: folkelivet, lukta, martnastilbudene og stemningen. Egentlig «hele greia» forteller hun. Hun beskriver at martnan på en måte er blitt som en egen årstid for henne. Og da det ikke ble vanlig

martna i fjor på grunn av smittesituasjonen var det som om en hel årstid var blitt borte. – Jula kom fryktelig brått i fjor. Jeg gikk liksom og ventet på noe som aldri kom og plutselig var det jul, sier hun. For Bårstad har det å reise på Ottamartnan vært en tradisjon som har fulgt henne gjennom hele livet. Og hun forteller at hun har gledet seg hvert år. – Jeg har mange gode barndomsminner fra martnan opp igjennom, sier hun, og nevner blant annet karusellkjøring og det å bare rusle rundt og titte på folkelivet og hva som finnes i de ulike bodene.

Martnan betyr mye for Bårstad personlig, men samtidig betyr den også mye for henne i jobbsammenheng. I 13 år har hun drevet klesbutikken Priscilla Mote AS på Otta. Og for klesbutikken betyr martnasdagene mye. – For butikken har det enorm betydning. Vi har stor omsetning de dagene i året, forteller hun. Ottamartnan byr på mye folk og travle dager i butikken. Travle, men artige, ifølge Bårstad. Hun synes det er trivelig å gjøre litt ut av martnasdagene for de kundene som tar turen innom. – Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag, men jeg gleder meg litt

ekstra under martnan. Det er litt ekstra stemning. Da må man prøve og gjøre litt ut av det gjennom for eksempel gode martnastilbud. For Bårstad og Priscilla Mote blir martnan i år litt annerledes enn den har vært tidligere. Siden sist har butikken byttet lokaler. Tidligere har hun i tillegg til selve butikken hatt telt ute i gata, mens i år er det første gang hun holder til inne på Amfi Otta under martnasdagene. – Jeg er litt spent, men jeg gleder meg, forteller Bårstad.


Norddalen

Ottamartnan

Onsdag 29. september 2021

Farter dalen rundt med verktøy Siden 2013 har Rolf Egil Krok fra Kvam reist rundt i Gudbrandsdalen og solgt verktøy til håndverkere. Nå skal han til Ottamartnan for femte gang.

V

i reiser rundt i dalen og besøker kunder, forteller Rolf Egil Krok i Brødrene Krok Salg & Service AS. De er et lite firma på Kvam i Gudbrandsdalen som driver med salg av verktøy rettet mot håndverkere. Brødrene Krok er en av årets utstillere under Ottamartnan. Firmaet ble etablert for åtte år siden, på høsten i 2013. Krok forteller at de er tre brødre som eier firmaet, men at det er han som står for den daglige driften. Krok har over 20 års fartstid i bransjen. – Jeg har drevet med dette siden 2000, så jeg har jobbet med disse verktøyene i 20 år, forteller han. Bedriften forhandler elektroverktøy og batteriverktøy. De har for eksempel batteridriller, armeringsklippere og sirkelsager. Siden Brødrene Krok startet opp høsten i 2013 har bedriften fått mer å gjøre og vokst seg større. Hovednedslagsfeltet spenner seg nå fra Lom, til Dombås i nord og ned mot Fåvang, men de reiser også andre steder i landet hvis de ønsker det. – Vi hekter oss på der entreprenørene er selvsagt, men rundt 90 prosent er her i området. Krok synes det er trivelig å komme ut blant folk, snakke med kundene og demonstrere verktøyene de har. – Vi kommer ut til kundene og de får både prøve og kanskje låne verktøyene hvis de ønsker det før de eventuelt kjøper. Dette blir det femte året bedriften deltar som utstiller på Ottamartnan. Krok har gode erfaringer fra tidligere år. De

For femte gang: Rolf Egil Krok og Brødrene Krok Salg & Service AS skal stille ut på Ottamartnan for femte gang i år.

treffer nye folk, får vist fram det de har av verktøy og mange eksisterende kunder stikker innom for en prat. Det er mange

som er innom dem i løpet at martnan. – Det viktigste er at vi får vist fram at vi er her og det vi har av

verktøy. Og så får vi håpe på litt salg også, men det er en bonus. Det viktigste er at vi får vist oss fram, sier han.

27


28

Ottamartnan

Norddalen

Onsdag 29. september 2021

Trenger du elektriker? Vi utfører alle typer el-installasjoner for privat- og næringskunder. Ring oss for en uforpliktende prat på tlf 61 23 65 10 eller kontakt oss på e-post: post.gudbrandsdal@minel.no.

Otta | Vinstra | Ringebu | Fåvang minel.no

OTTAMARTNA’N hos Kitch’n Otta

Kitch’n Otta markerer 4 år! Handle for min. 500,- og få 200,- i avslag! Gjelder ikke nedsatte varer og enkelte unntak.

KITCH´N OTTA 51 11 71 56 Forbehold om mulige trykkfeil.

WWW.KITCHN.NO


Norddalen

Ottamartnan

Onsdag 29. september 2021

29

Fra venstre er Anne Lise Åvangen, Synøve Strøm, Inger Jeilen og Anita Hundsnes.

Maleklubben har salgsutstilling

Messe:Harald Sandbu har sju utstillere på lista som kommer på brukt- og antikkmesse på Solvang.

Brukt- og antikkmesse på Solvang – Det som er spennende med brukt- og antikkmesser, er at du vet aldri hva folk er på jakt etter, sier Harald Sandbu. Han er ansvarlig for å skaffe utstillere til årets messe på Solvang på Otta.

I

år blir det sju utstillere som fyller lokalene. – Mer vil vi ikke ha, da blir det fort trangt. En del av standene tar en del plass. Vi er bevisst på at det skal være en meters avstand, sier Sandbu.

Sandbu forteller at det blir en god del glass, samleting og bondeantikviteter på messa. – Det blir en god del samleting. Utvalget skal spenne over hele spekteret. Jeg håper folk skal bli overraska over utvalget vi har, sier han.

Den siste tida har ham jobbet med utstillere. Noen har vært med før, og det kommer også et par nye. – Det som er spennende med slike messer, er at du vet aldri hva folk er på jakt etter. Det er alltid spennende å se hva man får solgt. Vi selger 90 prosent nostalgi, mener Sandbu. Messa på Solvang er den eneste messa han selv deltar på i år.

Signaler han får fra folk i miljøet er at folk er klare for å gå på messer i igjen. – Slik jeg tolker det er folk sultne på å gå på brukt- og antikkmesser igjen. Det har vært stille under koronapandemien, men aktiviteten tar seg opp igjen.

tikk er det nostalgi en faktor som slår inn, ifølge Sandbu. Folk kan være på utkikk etter en spesiell kopp eller annen gjenstand, noe de kjenner igjen fra barndommen eller noe de samler på. Nostalgi er uansett et stikkord. – Det er forskjellige trender. Noen er interessert i retro, og noen i bondeantikviteter. Nå er det en ny trend med å mikse gammelt og nytt. Og gjenbruk er i tida. Vi ser en trend at det er yngre og yngre mennesker som kommer på messene. Det syns vi er gledelig, sier Sandbu.

Når det kommer til brukt og an-

Kampanjepriser! - Spar opptil 695,- pr dekk! Priseksempler

Førpris

Vi holde r åpent lø rdag 2. oktob er! Pris NÅ

Continental VikingContact 7 95T XL 195/65R15

kr 1.269

kr 999

Gislaved Soft*Frost* 200 94T XL 205/55R16

kr 1.310

kr 1.149

Continental VikingContact 7 92T FR XL 225/40R18

kr 2.815

kr 2.236

Gislaved Soft*Frost* 200 94T XL 245/45R19

kr 2.718

kr 2.402

Otta

Skansen 26, 2670 Otta. Tlf 23 69 92 10

Medlemmene i Otta maleklubb har vanligvis maleklubb to ganger i måneden, men den siste tida har de møttes ukentlig. Da har de drevet med forberedelser til årets salgsutstilling. medlemmene i Otta maleklubb ser fram til å delta på årets martna. – Det var rart i fjor når det ikke var martna, syns Anne Lis Åvangen. Anita Hundsnes, Inger Jeilen og Synøve Strøm, som er leder i klubben, er enig. – Vi syns det er kjempetrivelig å være med på martnan. Det hører liksom med. Vi gleder oss på martnan, smiler damene. Maleklubben er et fast innslag under martnasdagene. I år blir de å finne i et hvitt hus i Johan Nygårdsgate. Damene forteller at her blir det litt av hvert – oljemaling, akrylmaling, akvarell og rosemaling. – Det går mye i landskapsmalerier, og abstrakt, forteller damene og viser fram et landskapsmaleri malt av Anne Skredemellem. De fire damene forteller om salg under martnan for en del år tilbake. Da kunne mange titalls malerier skifte eier i løpet av noen dager. – Det har vært mindre salg de senere årene, men det tror vi vil ta seg opp igjen. Det går i sykluser det, mener damene. De forteller at Otta maleklubb startet opp i 1980. Idag er de ti aktive medlemmer, og ymter forsiktig om at de gjerne kan tenke seg å bli flere. – Det er en fin hobby og vi har et sosialt miljø. Det er lærerikt og vi får inspirasjon hos hverandre.

MASSE GODE  MARTNASTILBUD

fra butikken midt i martnasløypa!

30 – 50%


30

Ottamartnan

Onsdag 29. september 2021

Norddalen

OTTA - TLF. 970 50 869

OTTAMARTNAN STORT MARTNASBORD

ALLE ORDINÆRE VARER

÷ ÷50% 20% Amfi Otta • Tlf. 970 50 860

av energien som tilføres et bygg. GK leverer både små og store rørtekniske installasjoner innen sanitær, varme, sprinkler, kjøl og gass. Vi utfører oppdrag for både privat- og proffkunder, og vårt fokus er å levere rasjonelle og energieffektive løsninger på alle typer bygg – enten det er næringsbygg, offentlige bygg, industri eller privatboliger.

gk.no

gk.no

Din lokale rørlegger

Din lokale Din rørlegger lokale rørlegger

Vi er allsidig, tilgjengelig og best på service! GK leverer både små og store rørtekniske installasjoner innen I dagens samfunn er energi en dyrebar ressurs og effektive I dagensGK samfunn er I dagens energi samfunn en er ressurs energi en og61 dyrebar effektive ressurs rørtekniske anlegg er avgjørende for utnytte mest mulig varme, sprinkler, kjøl og og gass.effektive Vi utfører oppdrag for Kontakt i Vågå, tlf: 61 23å94 40dyrebar eller GK i Otta,sanitær, tlf: 21 09 80 av energien som tilføres et bygg. både privat- og proffkunder, og vårt fokus er å levere rasjonelle rørtekniske anleggrørtekniske er avgjørende anlegg for åerutnytte avgjørende mest for mulig åløsninger utnytte mest og energieffektive på alle typer mulig bygg – enten det er næringsbygg, offentlige bygg, industri eller privatboliger. av energien som tilføres av energien et bygg. som tilføres et bygg. Vi er allsidig, tilgjengelig og best på service! Kontakt GK i Vågå, tlf: 61 23 94 40 eller GK i Otta, tlf: 61 21 09 80

GK leverer både småGK ogleverer store rørtekniske både små og installasjoner store rørtekniske innen installasjoner innen sanitær, varme, sprinkler, sanitær, kjølvarme, og gass. sprinkler, Vi utfører kjøloppdrag og gass. for Vi utfører oppdrag for både privat- og proffkunder, både privatog vårt og proffkunder, fokus er å levere og vårt rasjonelle fokus er å levere rasjonelle og energieffektive løsninger og energieffektive på alle typer løsninger bygg – på enten alledet typer er bygg – enten det er næringsbygg, offentlige næringsbygg, bygg, industri offentlige eller privatboliger. bygg, industri eller privatboliger. Vi er allsidig, tilgjengelig Vi er allsidig, og besttilgjengelig på service!og best på service! Kontakt GK i Vågå, tlf: Kontakt 61 23 94 GK40 i Vågå, eller tlf: GK61 i Otta, 23 94tlf: 4061eller 21 09 GK80 i Otta, tlf: 61 21 09 80


Norddalen

31

UTSTILLERLISTE UTSTILLERLISTE2021 2021

Snikkerbue Koohinoor trading company ANS Koohinoor trading company ANS Katari/ Godteri Stabburmat AS Trimakk Agenturer eri StabburmatVerisure AS AS og Vilt nturer Sørensen FiskVerisure ASSybutikken Lillehammer Spydeberg yrkes & El palacio latino sk og Vilt Lillehammer fritidsklær AS Sybutikken Reiersen SAMI- shop Konfekten produkter AS rkes & Gulating Lillehammer El palacio latino v/ Smaken av øl AS Steinars engros S Reiersen SAMIshop Naturvernforbundet Spekeboden AS ehammer Konfekten produkter AS Ottadalen og Sel Ødegaarden Bakeri Vedums bigård v øl AS Øståsbia Steinars engros Lene V Otta Oddrun Redesign Alstad rbundetPotetbaker1 Spekeboden J.A.AS Finsrud Otta g Sel (Astral Regland) ØdegaardenJernia Bakeri Waffle Factory AS Eidefoss Strøm AS Vedums bigård Kvalitet fra havet AS Inger Lise Engen Brukskunst SpekematbilenOddrun Redesign Hassn Alstad Johannessen J.A. FinsrudFrøysagarden Gave Engros Heimlaga AS and) Åndheim KuldeJernia Otta Europeisk specialiteter AS ory AS Sel Sanitetsforening Eidefoss Strøm AS Sel sjukeheimens venner Dutch Cheeseman AS havet ASJosé Antonio Inger Lise Engen Brukskunst Brødrene Krok Fuchs sau en Salg & ServiceHassn Sel Revmatikerforening Hande ValdresFrøysagarden Skiferprodukter Design n Morill & Produksjon AS Heimlaga AS Rakfisken AS Smak i Lom AS lde AS Scandic avd Otta, Europeisk specialiteter Nepalteppe AS Jolli Kaj venner oreningv/ Welding Solutions Sel sjukeheimens Marcelo Camuendo Spekestua o Dutch AS Carolina Cookers AS Cheeseman Brystkreftforeningen Ottadalen Tofthagen Fuchs sau Gårds og Bygdemat AS ok Fatland Oslo AS Euro Cheese AS ce Sel Revmatikerforening Stian og Siws Agentur AS Bente Pettersen es Design Ramsis AS Skiferprodukter Pepperpot Bay AS

S

Ottamartnan

Onsdag 29. september 2021

& Produksjon AS Smak i Lom AS

Brødrene Amit og Atul Brødrene AmitASog Atul Verktøygrossisten Håndlaget i glass Verktøygrossisten AS Gudbrandsdalsbakst Håndlaget i glass Heges kort og skilt Gudbrandsdalsbakst Nor Goy Fun Bakken kort Øvre og skilt Heges Gausdal Mat AS Nor Goy Fun Disma AS Bakken Øvre Finsrud Salg & Service Stavsjø AutoRekvisita Gausdal Mat AS Øya Bil AS Disma AS Jose Gramal Heidal Hjemmebakeri Finsrud Salg & Service Otta Karosseri og Lakk AS Stavsjø Auto- Rekvisita Pinnevaffeldama Øya Bil AS Pillarguri Café Rett fra havet AS Jose Gramal Sand1 Produkter Heidal Hjemmebakeri Valdres skinn og ull Otta SidselKarosseri Engebretsen/og Lakk AS Øståsbia Pinnevaffeldama Mexicanske Pillarguri Café Gardskjøkkenet Centrum Rett fra Magasin havet AS Fashion & New Sand1 Produkter Siyyam Ahmad Valdres skinn og ull Ullkilden AS Natur Alpakka Meråker AS Sidsel Engebretsen/ Helge Sandvoll Øståsbia Babyhjørnet Kirsti Drewsen Mexicanske Smultringbua Gardskjøkkenet Euro tekstil Centrum Sel og VågåMagasin LHL

Fashion New (Med & forbehold om endringer.) Siyyam Ahmad


Foto:Yury Rogachev

PROGRAM 2021

FREDAG 1. OKTOBER: 10.00 - 20.00

Salgsutstilling med Otta Maleklubb i Johan Nygårdsgate 13A

10.00 - 20.00

Brukt- og antikkmesse på Solvang

12.00 - 18.00

Musikk i gatene

14.00 - 22.00

Hugos Tivoli er åpent

19.00 - 22.00

Høstbuffet på Thon Hotel Otta. Kr 375,- per person

20.00 - 24.00

Åpent aktivitetshus for ungdom under 18 år

21.00 - 02.00

Trubadurkonsert med Bill Booth på Pillarguri Café. Inngang kr 200,- (20- årsgrense)

LØRDAG 2. OKTOBER: 10.00 - 16.00

Barnas Bondegård i Parken. Karding og spinning, separering av melk, pølsegrilling og konkurranser.

10.00 - 19.00

Helikoptertur med plass til fem personer per tur

10.00 - 20.00

Salgsutstilling med Otta Maleklubb i Johan Nygårdsgate 13A

10.00 - 20.00

Brukt- og antikkmesse på Solvang

10.00 - 22.00

Hugos Tivoli er åpent

11.00 - 15.00

Gratis hesteridning for barn i Parken

12.00 - 18.00

Musikk i gatene

19.00 - 22.00

Høstbuffet på Thon Hotel Otta. Kr 375,- per person

20.00 - 24.00

Åpent aktivitetshus for ungdom under 18 år

21.00 - 02.00

Trubadurkonsert med Frode Haarstad på Pillarguri Café. Inngang kr 200,- (20-årsgrense)

SØNDAG 3. OKTOBER: 10.00 - 20.00

Salgsutstilling med Otta Maleklubb i Johan Nygårdsgate 13A

11.00 - 16.00

Helikoptertur med plass til fem personer per tur

12.00 - 16.00

Gratis hesteridning for barn i Parken

12.00 - 18.00

Hugos Tivoli er åpent

12.00 - 18.00

Brukt- og antikkmesse på Solvang

13.00 - 16.00

Musikk i gatene

Med forbehold om endringer i programmet.

Utgiver: Nord-Gudbrandsdal Media, Storgata 19, 2670 Otta

Hugos Tivoli

Profile for Amedia Kreativ

otta-martnan  

otta-martnan

otta-martnan  

otta-martnan

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded