Page 62

Foto: Kristian Bergh, P4

Fra redaksjonslokalene til P4 i Oslo, følger Bjørn Faarlund med på GD Hytte. – Jeg er innom cirka hver tredje dag, og alltid før jeg skal på hytta, sier han.

Ett år med GD Hytte I ett år har GD daglig levert nyheter og reportasjer til hyttefolket i Ringsaker og Gudbrandsdalen. Like lenge har P4s Bjørn Faarlund fulgt den nye nettavisen – fra Oslo og hytta på Skei. Av Asmund Hanslien Med stadig flere hytteboere i avisens nedslagsfelt, valgte Gudbrandsdølen Dagningen å lansere en egen daglig nettavis for hytteeiere i fjor vinter, GD Hytte. For en rimelig penge, 25 kroner i måneden de første 6 måneder. Deretter 49 kroner i måneden, får hyttefolket tilgang til de meste relevante nyhetene fra GD, i tillegg til spesialproduserte nyheter, reportasjer og nyttestoff. – Nå har vi passert 1.600 abonnenter, sier Solveig Sigstadstø, markedssjef i GD. Får gratis gjennom Eidsiva Bjørn Faarlund (54), P4s kjente stemme i "Radiofrokost", bygde hytte på Skei som sto ferdig i fjor vinter. Med fiberløsningen til Eidsiva bredbånd fulgte muligheten til gratis abonnement på GD Hytte, i likhet med de andre hytteområdene i Ringsaker og Gudbrandsdalen. Eidsiva bredbånd lar alle sine drøyt 3000 fritidskunder i GDs nedslagsfelt få GD Hytte som en del av sitt bredbåndsabonnement. Siden har Bjørn Faarlund fulgt GD Hytte, fra hjemme i Oslo og på hytta.

62 ØYERmagasinet

Faarlund, som opprinnelig kommer fra Hemsedal, er opptatt av lokalavisens rolle for de nye deltidsinnbyggerne. Nylig skrev han i sin faste spalte i Hallingdølen om hyttefolkets forhold til sitt nye lokalmiljø. Han viste blant annet til Gudbrandsdølen Dagningens egen hytteutgave. Faarlund tror de nye hytteeierne vil bli stadig mer nysgjerrige på området, når de her har sine kanskje fineste opplevelser i året, med ekstra mye tid til venner og familie. – Jeg har i perioder abonnert på GD, men det blir i overkant mye når en ikke er fastboende. Derfor er GD Hytte ideell, sier Faarlund, som gjennomsnittlig har 350.000 lyttere til "Radiofrokost" på P4. Nyheter og mennesker Han er innom GD Hytte jevnlig. – Ikke hver dag, men i snitt kanskje hver tredje dag, og med større interesse før jeg reiser til hytta. Da er alt som skjer av smått og stort interessant. Jeg er generelt interessert i nyheter og mennesker, sier Faarlund, som er klar på hva han ser etter først: Nyheter fra Skei. Der valgte han og kona å bygge hytte etter å ha feriert mange ganger i bedriftshytta til P4. – Men også mer regionale nyheter er av interesse. Leser alt om E6 – Er hytteeieren opptatt av hva som skjer i Lillehammer?

– Ja, litt. Jeg er i alle fall opptatt av at ikke sentrum rundt Storgata dør ut. Blant annet har de vært strenge på å beholde Vinmonopolet i sentrum. Det er en detalj som gjør at vi må inn til byen. I andre byer er det bygget kjøpesentre i sentrum. I Lillehammer ligger det akkurat for langt unna byen, slik at vi må kjøre, sier han og trekker parallellen til saker om vegutbygging. – Jeg leser alt om E6-utbygingen. Hvordan den framtidige vegløsningen blir, hvor og når, ja hvordan må vi kjøre for å komme oss inn til byen, eller for oss videre til Gausdal, er jeg opptatt av. Vil ha skiløype til butikken – Hva savner du? – Det blir mer på mikronivå. Vi som har hytte på Skei er naturligvis spesielt opptatt av ekstra mye akkurat fra der, men jeg skjønner at noe blir for smått for en lokalavis. Alt om skiløyper, vær og snøforhold, ja også å kunne høre hva løypesjefene sier andre steder, som på Sjusjøen, får jeg sjelden nok av, sier Faarlund, som har sin egen agenda på Skei: Å kunne få skiløype helt fram til butikken. – Skiløypa stopper før jeg og alle andre fra Sør-Skei er framme på butikken. Mitt store ønske er å kunne ta på sekken og gå på ski for å handle, slik at bilen kan stå parkert fra vi kommer til vi reiser igjen, sier han.

Profile for Amedia Annonseproduksjon AS

Øyermagasinet  

Påsken 2019

Øyermagasinet  

Påsken 2019