Page 4

Han tar over på

Stavsplassen

Eivind Holen Buhaug går fra Forsvaret til Stavsplassen. Av Anne Stokke

1. juni tar 34-åringen fra Musdal over som daglig leder for Stavsplassen AS etter Svein Austlid. Holen Buhaug forlater Forsvaret, som han har hatt som arbeidsplass siden han avtjente verneplikten. Han har Befalsskolen, og har vært tilknyttet Forsvarets spesialkommando (FSK) i mange år før han søkte seg over til Jørstadmoen i fjor. Han har gjennom årene deltatt i en rekke NATO-oppdrag i utlandet. Gardbruker i Musdal Holen Buhaug har også tatt over bruket i Musdal etter sine foreldre, og skal dermed være sauebonde i tillegg til å lede virksomheten på Stavsplassen. Svein Reistad, styreleder i Stavsplassen AS, er godt fornøyd med tilsettingen av den nye lederen. – Eivind var akkurat den vi lette etter. Ung, initiativrik og opptatt av å utvikle parallelt med å videreføre tradisjoner og dugnadsånd på Stavsplassen. Styret var ikke primært opptatt av å finne en hestekar, men en ledertype som både vil holde hestemiljøet intakt og som kan gi Stavsplassen flere bein å stå på økonomisk, sier Reistad. Den nye sjefen begynner 1. juni, og skal første måneden gå i kompaniskap med avtroppende leder. – Jeg er veldig glad for å få mulighet til å gå side om side med Svein(Austlid red.anm.) de første ukene. Og det er naturligvis en styrke for meg som ny å ha Bente Søderholm å støtte meg til på kontoret. Hun sitter jo med så mye kunnskap om Stavsmartn og de andre arrangementene, sier han. Hematt Om overgangen fra tjeneste i spesialstyrkene til fredelige Tretten, sier han at det nok skal gå bra. Han har hele tiden vært fast bestemt på å skulle flytte hjem og overta gardsdriften etter foredrene Trond Holen Buhaug og Elin Buhaug. – Det har jeg tenkt helt siden vi hjemme begynte å snakke om disse tingene da jeg var rundt 20. Jeg skulle flytte hematt med tid og stunder, sier han. Nå er han på tur hemmat med samboer fra Rudsbygd. Navet på Stav – Tretten er ikke verdens navle, men det er her vi bor og det er her vi har Stavsplassen som gjennom historien har vært navet i bygdesamfunnet. Stavsmartn er fortsatt hovedinntektskilde for Stavsplassen og det bærende element for virksomheten, men jeg har noen ideer om hvordan vi kan utnytte fasilitetene også til andre formål. – Jeg tror vi må tenke «utafor boksen». Jeg vil gjerne være med på å utvikle Tretten generelt og Stavsplassen spesielt. Nå ser jeg fram til å komme i gang, sier Eivind Holen Buhaug.

FRISKUS: Eivind Holen Buhaug er klar for nye utfordringer. Fra 1. juni er han daglig leder på Stavsplassen. Foto: Privat

Tiden er nå Svein Austlid sa opp sin stilling før jul etter nærmere elleve år som daglig leder. – Det er ingen dramatikk i dette, jeg mener tiden er moden for at yngre krefter overtar, sa 61- åringen da nyheten om hans avgang ble kjent. – Svein Austlid har lagt ned en fenomenal innsats for Stavsplassen, og han har vært en usedvanlig ryddig og ordentlig leder, er attesten han får fra styreleder Svein Reistad. FAKTA - Eivind Holen Buhaug • Tilsatt som ny daglig leder på Stavsplassen • 34 år fra Musdal • Militær utdanning, tjenestegjort i mange år i Forsvarets spesialkommando (FSK)

4 ØYERmagasinet

Profile for Amedia Annonseproduksjon AS

Øyermagasinet  

Påsken 2019

Øyermagasinet  

Påsken 2019