Page 24

SLIK GJØR DU DET! Det skal være enkelt å låne utstyr fra BUA i Øyer.

Alt du trenger er å ta med legitimasjon første gang du besøker Bua. Husk å ta med det, da! Under 18 år? Da må du ha med en voksen første gangen. Ved å hente utlånsblankett i BUA, får du lånt ski- og alpinutstyr i Hafjell skiutleie. Alt utstyr lånes ut for ei uke om gangen. Flere opplysninger om utlånsbanken finnes på: bua.io/utlansordninger/bua-oyer og Facebook.

GRATIS: Aktivitetskoordinator Hilde Odden Rom og styreleder Tore Rugsveen i Frivilligsentralen rydder vekk vinteren for å gi plass til sommerutstyret i BUA. Foto: Anne Stokke

BUA på Tingberg Utstyrsbank for alle som vil låne

Fra 1. mai byttes vinterutstyr ut med ting du kanskje trenger til sommeren. I BUA kan du låne gratis. Av Anne Stokke BUA på Tingberg er banken som låner ut sports- og fritidsutstyr helt gratis. Siden dørene ble åpnet i februar, har det vært skøyter, truger, pilkebrett og mye mer i hyllene. Snøbrett og alpinutstyr har vært lånt ut gratis i Hafjell skiutleie. Så snart påsken er over, byttes utvalget ut med utstyr for sommeraktiviteter. Alle skal med – Tanken er at vi skal ha det barn og unge, og familier kan trenge for å drive tur – og fritidsaktiviteter. Sports- og fritidsutstyr koster ofte mye penger, og barn har lyst til å prøve nye ting. Hos oss kan de låne utstyret som trengs. Alle skal ha mulighet til lek og utfoldelse, det er hovedtanken bak BUAkonseptet, sier Hilde Odden Rom. Hun er aktivitetskoordinator i kommunen og leder for BUA.

24 ØYERmagasinet

BUA er en forkortelse for barn, unge, aktivitet, og BUA skal bidra til bedre folkehelse, bidra til å utjevne forskjeller og til lavere forbruk. Alle innbyggere i Øyer kommune er velkommen til å benytte seg av ordningen. Torsdagsåpent BUA holder åpent hver torsdag, om ettermiddagen, og det er bare å komme for å se om de har det du er på leting etter. – Har vi ikke det, prøver vi å skaffe det, sier Hilde Odden Rom. Du finner BUA i underetasjen under lokalene til kirkekontoret på Tingberg. Det går også an å bruke mail eller Facebook for å høre om utstyrsbanken har det du leter etter. Dugnadsinnsats Øyer-Tretten frivilligsentral var pådriveren bak BUA. Styreleder Tore Rugsveen, forteller at ønsket var å bygge opp en møteplass i kommunen der alle som har lyst og behov kan låne utstyr gratis. – Delingsøkonomi, gjenbruk og bærekraft

er viktig stikkord i samfunnet nå. Vi tror at BUA er et bidrag til dette. Alle behøver ikke å ha alt, vi kan bruke opp att ved å låne, sier Rugsveen. Sparebankstiftelsen DNB har bidratt med 300.000 kroner og Gjensidigestiftelsen med 150.000 kroner til etableringen av BUA. – Frivilligsentralen har ikke midler til et slikt løft, så vi er jo veldig takknemlig for disse rause bidragene. De har gjort det mulig for oss å kjøpe inn utstyr som nå fyller hyllene. Når behovene melder seg, har vi mulighet til å fylle på utstyr. Og sommersesongen er jo like om hjørnet, fortsetter Rugsveen. Han takker også Hafjell skiutleie som har lånt ut alpinutstyr i vinter. Frivillige Det er etablert et godt samarbeid med Øyer Tretten Lions. Medlemmer i foreningen er på plass for å hjelpe til i BUAs åpningstid. – Uten hjelp fra dem under forberedelsene i vinter og nå på torsdagettermiddagene, er jeg neimen ikke sikker på at vi hadde fått det til, sier Hilde Odden Rom.

Profile for Amedia Annonseproduksjon AS

Øyermagasinet  

Påsken 2019

Øyermagasinet  

Påsken 2019