Page 27

ANDRE HØGDA: Fra verkstedet går ei trapp opp til en leilighet. Den brukes i dag til kontorarbeid og pauserom.

I ei jordbruksbygd vil det alltid være bruk for et verksted Knut Erik Jakobsen

DIGERT: Verkstedhallen unggutten reiste, er på hele 300 kvadrat.

– Du er kanskje blant de yngste som har søkt og fått støtte fra Innovasjon Norge? – Jeg er vel det, de var her på besøk og så gikk det nå i orden. Jeg er fornøyd, jeg, smiler han. – Du er ikke bekymret for at du har påtatt deg store forpliktelser økonomisk? – Neida, det går bra. Jeg har fullt opp å gjøre, og omsatte for rundt en million kroner i fjor i enkeltmannsforetaket mitt. Jeg har såpass mange oppdrag at jeg spekulerer på å få meg en mann. Jeg rekker til tider ikke over alt, så jeg er ikke bekymret for framtida. En regnskapsfører holder orden på papirene. Utearbeid også Det er ikke bare verkstedoppgaver Knut Erik tar på seg. Han har investert i gravemaskin, en liten fem-tonner, forklarer han. Dermed kan påta seg utendørs oppdrag som for eksempel graving og drenering og leiekjøring. Om vinteren har han brøyting og snørydding blant annet for hyttefolket

på Musdalssætra. – Det er fint å ha flere bein å stå på. – Ingen ni-til-fire-jobb? Nei, det kan bli seine kvelden før jeg er ute av arbeidsklærne. Leilighet i verkstedet Han bor på Tretten der han leier hus sammen med samboeren. Hun arbeider som helsesekretær på sykehuset på Lillehammer. Egentlig hadde han tenkt å bo i verkstedet….. For det går ei bratt og lang trapp opp fra verkstedhallen til en liten leilighet oppunder taket. Der hadde han planlagt å slå seg til. Snakk om kort veg til arbeidet! Men så kom det ei jente inn i livet hans, og hun var nok ikke spesielt begeistret for å skulle bo i en ungkarsleilighet i verksted! Så det har det blitt kontor og pauserom i leiligheten i stedet.

Skal ta over Knut Erik er altså vokst opp på Gonstad, derav firmanavnet. Han er ikke odelsgutt, men det blir likevel han som etter hvert skal ta over garden. Foreldrene driver med mjølkeku, men den framtidige driveren vil heller satse på oppforing og salg av kviger. – Jeg tror det blir den beste løsningen for meg.

ØYERmagasinet 27

Profile for Amedia Annonseproduksjon AS

Øyermagasinet  

JUL 2018

Øyermagasinet  

JUL 2018