Page 1

Psicologia

Viure amb optimisme Parlem de...

Musicoteràpia infantil El meu Armari

La meva primera comunió

N.6

Abr.2012


Index Salut

4

Psicología

Nutrició

Parlem de

12

14

A cuinar

Saps que...

Petits lectors

El meu armari

18

Lullaby

6

20

15

Jocs

16

Joguines

21

Esports

8

22

24

Agenda

Amb Nens Direcció i Finança: Joan Marsal Nuñez Edició i Comercio: Cristian Ayala Montiel Maquetació i Disseny: Lorenzo Patuzzo Impressió: Creacions Gràfiques Canigó s.l. Adreça: Rambla MJ Verdaguer, 55 Local 5, 08197, Valldoreix Tel: +34 93 583 06 19 Fax: 93 583 06 20 Email: info@ambnens.com Dipòsit legal: B21589-08

27

30 Cartellera

Foto portada: Carme Marsal Vestuari: Samarretes Col·lecció Angue-Angue, primavera 2012 Models: Mili Videla i Sergio Trujillo La revista AMB NENS no es responsabilitza dels continguts publicitaris dels anunciants ni dels canvis que puguin esdevenir-se en la programació o els preus de les activitats


Benvinguts

Viure el present… Últimament, amb tants moviments a nivell econòmic, social, polític, etc., tendim a estar molt atents al que pugui succeir en el futur i anem, dia a dia, preocupats, reflexius i inclús irritats pel que està passant o pel que anuncien que passarà a curt termini al nostre món. Intentem també controlar les nostres vides en un futur, fent plans per a tot: on anirem de vacances?, a quin institut aniran els més petits?, què passarà quan creixin i necessitin bones notes per entrar a la Universitat? I tot això afegit a les nostres preocupacions laborals, financeres... I a l’estar tant immersos pensant en els nostres problemes o en el futur que ens espera, de sobte, se’ns escapen sense voler moments presents amb els nostres fills, la nostra família i, malauradament, aquests moments ja no tornen. Hi ha un proverbi àrab que diu que “El passat no existeix, el futur encara no és, però el present aquí és”. I amb això me n’adono que la humanitat sempre s´ha enfrontat amb problemes al llarg de la història, alguns més crítics que altres. Tanmateix els nostres avantpassats van ser capaços de resoldre’ls. I mirant amb una mica d’esperança aquests moments on ens trobem, tractem de construir el nostre futur vivint el nostre present al màxim. Intentem per moments no controlar i deixar-nos portar. Aprenguem una mica dels nens i gaudiu de cada instant al màxim, en cos i ànima. Al despertar per anar a la feina, al fer el menjar, al treballar, al jugar amb els nens, al passejar sota la llum del sol. Cada moment és especial ja que no es repetirà mai més.

I m´acomiado amb aquesta frase de John Lennon que m’encanta: “La vida és allò que et passa mentre estàs ocupat fent altres coses”

3


Salut

Els nens

l

i els co ors

Els éssers humans sempre hem sentit una gran atracció pel color. En cultures com la de l’Amèrica precolombina, l’assíria o la xinesa es considerava que el color posseïa propietats místiques, i els sacerdots egipcis utilitzaven pedres i ungüents de colors en rituals i curacions. Avui sabem que un determinat color pot fer-nos sentir alegria o tristesa, rebuig, calma o irritació.

En el cas dels nens, més sensibles als estímuls externs, els colors poden jugar un paper molt important, per la qual cosa la cromoteràpia recomana decorar la cambra dels bebès amb colors suaus per no sobre estimular-los i, a partir dels tres mesos, afegir tocs de colors en les joguines, mobles o decoració. A mesura que el nen creix, convé parar esment a les seves preferències i personalitat per proporcionar-li un entorn adequat.

La psicologia del color o corrents com la cromoteràpia expliquen que cada color emet diferents vibracions que ens poden ajudar a restablir el nostre equilibri i, fins i tot, a combatre malalties.

Una preferència molt marcada d’un color pot indicar un desequilibri o una necessitat puntual. Per exemple, si necessitem descans, ens sentirem més atrets pel blau, i si estem esgotats, pel vermell.

Elena Pujol

4


Les joguines, decorats i fins i tot la roba de colors vermell, taronja i groc són vigoritzadors i estimulants, adequats per a nens amb tendència a la passivitat i la malenconia, mentre el blau, el violeta i el verd són colors freds associats a la calma, la disminució de l’activitat nerviosa i l’equilibri ment-cos, ideals per a nens actius i fàcilment irritables.

Segons la cromoteràpia cada color beneficia a diferents òrgans o zones del cos. Algunes d’elles són: Vermell: Sistema circulatori. Taronja: Regió lumbar, intestins, abdomen. Groc: Sistema nerviós. Verd: Cor. Blau: Gola. Purpura: Part superior del cap.

El groc suau estimula la concentració i el desenvolupament intel·lectual i combat la depressió, i la combinació de verds i blaus és molt adequada per al lloc d’estudi ja que afavoreix la concentració i la tranquil·litat. No obstant això, hem d’evitar la saturació: l’excés de vermell pot causar irritació, el de taronja, pessimisme, i el de groc molt brillant, falta de concentració, mentre que l’excés de colors freds pot provocar inseguretat, malenconia i indecisió. Un entorn adequat pot ajudar a disminuir l’estrès i millorar l’equilibri emocional i, per tant, reforçar la salut física i mental dels nostres fills.

5

Per saber-ne més: Verner, Lilian; Cromoterapia. Cómo usar el color para relajarse y mejorar su salud, Barcelona, Parragón, 2000. Portal, Frederic; El simbolismo de los colores en la Antigüedad, la Edad Media y los Tiempos Modernos, Palma de Mallorca, Editorial José J. de Olañeta, 2005. www.pequelia.es www.cosasdelainfancia.com


Psicologia

Viure amb Optimisme Elizabeth Ortega Psicòloga (Tríada)

6

Acaba d’arribar la primavera, i hem entrat de ple en la bella estació de les flors, paraigües en mà. Es respira per tot arreu un agradable aire de felicitat i optimisme. Cada any, arribades aquestes dates, tots ens sentim més predisposats a veure la part bona de les coses, a veure oportunitats i solucions als problemes.

La llum del sol té molt a veure, ja que incrementa els nivells de serotonina, un neurotransmissor del sistema nerviós central que fa que l’estat d’ànim sigui molt més positiu.

Fa més calor, traiem de l’armari roba que ens agrada més, més lleugera, i per tant ens veiem més i ens volem veure bé. L’optimisme és precisament això: voler veure el sol i no les ombres, tenir una expectativa general de que tot anirà bé, passi el que passi i esperar resultats positius del futur. En realitat, l’optimisme és una forma d’interpretar els esdeveni-


ments, donant més importància a les qualitats bones de les persones, o de les circumstàncies. Des del punt de vista de la intel·ligència emocional, l’optimisme és una actitud que no ens deixa caure en l’apatia i la tristor.

Quan entrem a la primavera creuem una barrera psicològica important. Ja som a la recta final del curs i tots farem vacances! Ja gairebé som de vacances, si tanquem els ulls, ens veiem a la platja, amb els nens, a l’aigua, les onades del mar anant i venint… sentim el so de l’estiu i el calor a la cara… Quina meravella! Com podríem no sentir-nos alegres en aquestes circumstàncies? És el moment de renovar-nos. Ara sí que tenim l’energia suficient per fer realitat els nostres propòsits d’Any Nou! Apa! Toca fer pàdel o anar al gimnàs! I els nostres nens també ho noten. Entrem al tercer trimestre, deixant enrere, i ja ben lluny, la castanyada, el nadal, els reis i carnestoltes... Quan sortim de les activitats extraescolars hi ha més llum, i el dia es pot gaudir més, i estar al carrer és més agradable.

Aquesta vivència primaveral, aquest estat d’ànim, l’exaltació de l’alegria, l’amistat, els somriures, ha de durar tot l’any, perquè és ben cert que les persones més optimistes tenen més bon humor, són més perseverants i tenen més èxit, i fins i tot s’ha demostrat que tenen millor salut.

7

És més, ser optimista fa que les situacions vitalment estressants no facin res més que tornar-nos més forts. És feina nostra, doncs, triar viure en el cantó de les oportunitats que presenta la vida, en el costat brillant, i ensenyar als nostres fills a viure igual, amb el cap ben alt i el somriure, amb positivisme i energia. I és que, com va dir el José Saramago: “Sóc optimista, perquè no sembla molt útil ser una altra cosa”.


Parlem de...

Musicoteràpia

infantil

La musicoteràpia infantil consisteix en utilitzar la música i les activitats musicals (cantar, tocar instruments, escoltar música) com a estímul per l’aprenentatge.

8

Aquestes activitats ajuden al nen a memoritzar i entendre conceptes bàsics, i a posar en marxa aspectes bàsics del seu desenvolupament com el llenguatge, la capacitat d’atenció, la relació amb l’altre, la coordinació motriu, etc.

Els nens que poden necessitar musicoteràpia són nens que… · no busquen la relació amb els altres de forma espontània · no imiten sons · no parlen com els nens de la seva edat · sembla que no escolten · no contesten quan se’ls crida · tenen algun problema en el desenvolupament Les sessions comencen amb una cançó de benvinguda, que inclou el nom del nen. Cada sessió busca la seva familiarització amb l’entorn i la resposta comunicativa del nen cap a l’adult.

Durant aquest temps, es fan activitats que estimulen el contacte amb l’altre, el vincle comunicatiu i emocional, el llenguatge, i la motricitat.

La música actua sovint com a estímul per aprendre nous conceptes, noves paraules, noves maneres de construir una frase… Altres vegades, l’activitat musical és l’excusa per aconseguir que el nen treballi una dificultat. Així, tocant el xiulet el nen a aprèn a dominar la respiració; tocar en un grup pot millorar la seva capacitat d’atenció (si ha de tocar els cascavells just després de sentir el triangle); millorar la relació amb altres nens o augmentar l’autoestima.


Què hi fan els nens a la sessió de musicoteràpia? - Cantar: les cançons són una bona font de vocabulari, i els ajuda a treballar la correcta estructura de paraules i frases. - Escoltar: es fomenta l’atenció, el reconeixement de sons o la relaxació. - Jocs musicals: són activitats amb normes i amb un objectiu a aconseguir. - Composar cançons: fomenta la creativitat i la imaginació. - Tocar instruments: treballa la motricitat fina i gruixuda, l’espera dels torns, l’escolta de l’altre o la coordinació.

I per als més petits de tots, són molt recomanables els tallers de música per a nadons i pares.

Són sessions per a les famílies, per donar recursos als pares de com estimular el nadó a través de la música, les cançons i els jocs de bressol i de falda.

Anna Garí Campos Psicòloga i musicoterapeuta Centre Auca

9


Parlem de...

Una gran

celebració Amb Nens La primera comunió és un esdeveniment molt especial per a petits i adults.

Per als nens és molt emocionant, ja que ells són els protagonistes.

10

Les nenes amb els seus vestits blancs, guants i tocats, se senten com unes princeses de conte ... i els nens amb la seva americana i corbata... I per als pares és una barreja entre nervis i felicitat perquè tot surti perfecte; cerimònia, invitacions, el lloc on es rebrà als convidats, records, menjar, etc.

Una de les primeres coses que us recomanem és reservar la data, si encara no ho heu fet. Ara ja comença el bon temps. Encara que pot haver dies de pluja, recordem que estem a la primavera, tot i que es poden prendre algunes precaucions perquè el temps jugui al vostre favor. Si la recepció es realitza en un lloc obert, per exemple, es pot

demanar que posin carpes, per evitar que es mullin els convidats. Ja reservada la data, una de les primeres coses que podeu mirar és el vestit.

Depenent de com sigui el vestit, tota la resta girarà al seu voltant; invitacions, records, el pastís, etc. En el cas dels nens, és més fàcil, pel que ens decidirem a parlar del cas de les nenes. Si la nena ha triat un vestit més clàssic, les invitacions, els records i ornaments, haurien de ser a joc amb el vestit. Hi ha invitacions sòbries i elegants, amb detalls suaus i dibuixos lleugers,


alguns fins i tot només dibuixen les silueta de les imatges . En canvi, si ha triat un vestit més natural i romàntic, les invitacions podrien ser amb colors clars i il·lustracions suaus i, fins i tot, amb un toc divertit ... I si el vestit és més curt o d’aire més modern i minimalista, llavors sí que les invitacions poden ser amb més color i fins i tot amb aire divertit. N’hi ha algunes de molt originals ...

11 Per als nens, les invitacions són generalment en tons blaus o grisos combinats amb blancs o colors crus. Pel que fa als records, últimament hi ha nombroses possibilitats: galetetes, polseres, espelmes, rosaris, etc. Però, bé, això ja depèn molt de cada butxaca...

En la propera revista seguirem parlant sobre el calçat, complements, fotografia i més ...


Nutrició

Lactància per a mares primenques Cristian Ayala Montiel Lic. en Nutricion y ciencias de los alimentos

12

En els últims 10 anys, la lactància materna ha tornat a recuperar protagonisme. Després del boom industrial, en els darrers 30 anys, quan es va facilitar àmpliament la tasca de ser mare, amb bolquers, tovalloletes d’un sol ús, llets en pols i aliments preparats per a bebès..., la lactància semblava alguna cosa antiga, passada de moda. Malgrat tot, alguns metges i investigadors, continuaven a favor de la lactància materna, a causa dels grans beneficis nutritius per al bebè, i per la salut de la pròpia mare, que amb posterioritat van poder documentar rigorosament.

I en l’actualitat, els beneficis nutricionals, psicològics i afectius, són molt anomenats per a pares primerencs; una pràctica molt recomanable perquè la recomanin ginecòlegs, pediatres, nutriòlegs, i la resta de professionals de la salut.

Avui en dia, les mares tenen hàbits molt diferents als de les nostres mares o els de les nostres àvies, el que suposa alguns inconvenients que s’han d’evitar a l’hora de lactar al bebè. Algunes coses a tenir en compte són: - Tractar d’estar el més relaxada possible. Avui en dia moltes mares treballen, a més a més de ser mares, el que interfereix a l’hora de lactar, cosa que ho fa més difícil per a la mare. El bebè també nota l’estrès de la mare. - Beure abundant aigua i líquids. Ja que la llet materna està composada per un 85% d’aigua.


- Consumir aliments rics en calci. Com iogurts, formatges, llet (en cas d’intolerància a la lactosa es pot consumir llet de soja o avena). - Menjar abundants fruites i verdures. Sobre tot amanides i fruites fresques, ja que són riques en vitamines y minerals. - Es molt recomanable menjar peix. - Menjar preferentment cereals i pans integrals. Ja que porten un alt contingut de vitamines del complex B, a més d’ajudar a la mare si pateix restrenyiment en aquesta època. - Si la mare porta una dieta vegetariana, els menjars es

poden equilibrar amb llegums, pèsols, cigrons, o bé productes de soja; això sí, combinats amb arròs integral o altres cereals.

La lactància és una pràctica molt recomanable, com he dit al principi, malgrat això, si per algun motiu no es pot realitzar, tampoc s’ ha de tenir un sentiment de culpa. Si no li pot donar el pit al seu bebè pensi que aquest estarà igual de sa. La ciència ha avençat suficient i ara és possible tenir una llet en pols de qualitat per al nen. Els vincles entre mare i fill seguiran els seu curs natural i mai s’interpretaran com si les mares deixessin desprotegits als bebès. I per acabar, només vull comentar que s´ha de tenir molta paciència en aquesta pràctica i que existeixen associacions que ofereixen més informació i recolzament a mares que així ho desitgin. www.ligadelaleche.es

13


A cuinar

Amanida

de fruites

(4 persones)

Ingredients: - 2 pomes - 8 maduixes - 3 peres - 1 tros de pinya mitjà - 3 mandarines

14 Elaboració: Tallar les pomes, les peres i el tros de pinya en cubs petits. Tallar les maduixes a làmines primes. Remoure-ho tot i per acabar, esprémer les 3 mandarines sobre les fruites. Barrejar novament. Molt nutritiu i fresc per aquesta primavera

Foto: Carmen Marsal


Saps que...?

Saps quin és el arbre més gran del món? L’arbre més gran del món és la seucoya vermella de Califòrnia, poden arribar a fer 112 mts. d’alçada i 11 mts. de diàmetre.

Saps Quina és la flor més petita? La flor més petita és la Wolffia, és de la mida d’una coma, no se li pot veure bé sense lupa

Saps que planta brilla en la foscor? Realment no són plantes, són fongs que han descobert que brillen en la foscor, són 7 noves espècies i brillen en la foscor.

Saps quants tips de fruita hi ha al món? Fins ara es coneixen aproximadament 80 tipus de fruites, les quals inclouen diferents varietats

15


Jocs Ajuda al nostre osset a arribar al jardĂ­ per fer una passejada

16


Amb jove una

artista

Cristina Figueras, un jove artista de 17 anys, que actualment cursa Batxillerat… ¿Quan vas començar a anar a classes a “Pou d’art”? Als 5 anys. Vivia just al costat i com que era un lloc molt cèntric, era molt fàcil pels meus pares poder portar-m’hi i recollir-m’hi. ¿Quan te’n vas adonar de que t’agradava el dibuix? Als 10 anys, quan vaig començar les classes de còmic. M’hi vaig acabar apassionant i hi vaig anar a classes particulars fins fa quasi 2 anys que ho he deixat, perquè ja eren més professionals. ¿Creus que l’art pot semblar allunyat dels nens? Jo crec que sempre està present. Els nens van creixent amb l’art. Penso que allò més bonic de l’art és fer el què tu vulguis amb ell. ¿Quina sensació tens quan dibuixes? Fujo de l’estrès, em diverteixo i tinc un gran sentiment de satisfacció. ¿Què experimentaves quan estaves als tallers? Sents que pots crear, que tens el domini de la teva creació. És viure, es deixar una petjada teva en el món. A més a més, em sento especial quan creo coses. ”Ara estic tractant de crear un estil personal per dibuixar, això em va ensenyar el meu professor de Pou d’art ...” Si vols llegir l’entrevista completa, entra al nostre web. www.ambnens.com

17


El meu armari

La mevaprimera

comunió

Cada any, són més i més les cases de moda que presenten dissenys espectaculars de vestits de primera comunió per a nenes, gairebé tan elaborats o més que els de núvia.

18

Això sí, n’hi ha per a tots els gustos. Des dels clàssics i elegants, als llargs completament blancs o en color cru, amb llaços o botons com a accessoris, mànigues curtes i colls alts. Amb teixits com la seda, l’organdí i el tul.

També hi ha els vestits més romàntics i senzills, sempre sense perdre l’elegància dels colors més crus. Són els colors que fan més joc amb colors pàl·lids com el rosa, verd, beix i gris, fets amb teixits lleugers, còmodes i transpirables, com el cotó o el piqué.

Colors blancs i crus, els protagonistes en aquestes dates tan especials...


I els vestits curts, amb materials encara més lleugers, generalment en blanc o cru, que, en ser curts, algunes cases de moda aposten per posar-hi detalls com flors i llaços.

Per als nens, la tendència és molt marinera...

19 Encara que també es pot optar per un estil més modern i urbà com la proposta que fa Rubio kids, amb teles còmodes i lleugeres. O un estil més elegant com el de Nicoli, amb camisa, corbata i americana.


Petits lectors

En Marxa!

Patricia Geis Traducció: Jordi Martin Combel Editorial Un llibre imprescindible per sortir de viatge, amb més de 30 divertits jocs per no avorrir-se durant els trajectes en cotxe, en tren, en vaixell o en avió. Inclou paper especial, dos retoladors esborrables i 40 adhesius reutilitzables per jugar una vegada i una altra. El millor antídot contra la temuda pregunta: «Que falta gaire?»

+5

Contes per Telèfon

20

Gianni Rodari Il·lustrador: Emilio Urberuaga Editorial Joventut Hi havia una vegada... ...una nena el pare de la qual era representant de comerç i estava de viatge sis dies a la setmana. Però aquella nena no podia adormir-se sense que li expliquessin un conte. I cada nit, el seu pare li trucava per telèfon i li explicava un conte. Diuen que els contes eren tan bons que fins i tot les senyoretes de la centraleta interrompien totes les telefonades per escoltar-los…

+7

Les aventures d’Alfred i Agatha “La Caixa Màgica”

+10

Ana Campoy Il·lustrador: Álex Alonso Edebè Què hauria passat si Alfred Hitchcock i Agatha Christie s’haguessin conegut de petits? Quines aventures haurien viscut? T’imagines quins casos sorprenents haurien resolt plegats? Les aventures d’Alfred&Agatha ens mostren com podria haver estat l’amistat d’infantesa dels dos mestres del suspens més importants del nostre temps.


Lullaby

The Legend of St. Jordi Long long time ago there was a monstrous dragon, with long claws and fire breath. The village lived scared with the dragon, he were killing the people with his breath and he was swallowing people alive. The villagers, with no other solution, they decided to give him two sheep every day to appease their hunger. When he finished with the sheep, they gave him cows, oxen and all the animals they had, until there was none. The king summoned a meeting and decided they would do a raffle and would give the dragon a person every day to eat it. One unfortunate day, the king´s daughter was elected, and with tears in his eyes he said: “Forgive my daughter and in return, I will give all my gold, and a half of my kingdom, but please , leave my daughter.� The people refused, and the king ordered eight days to mourn her daughter. When the day came , the king dressed her and left at the front of the cave, near the dragon. When the dragon opened his big mouth to eat the princess, appeared riding a white horse with his spear and shield gold the knight Sant Jordi to save the princess from the clutches of that enormous dragon. The beast was wounded seriously for St. Jordi, and tied with a bow and walked around town like a helpless dog to show he was defeated. Finally, the knight nailed firmly the spear and killed him. From his blood, were born beautiful roses, he cut the most beautiful rose to give to his lady as a sign of his love.

21


Joguines

Pels mes petits

i els no tan petits....

Una estació de bombers molt especial‌

i una caseta on hi cap de tot...

22

Els podrĂ s trobar en: www.lacasadeljuguete.com

Activitats pensades per estimular el cervell. Noves i divertides targetes! Pensa i diverteix-te. www.juguettos.com

I per a les nenes un trenet molt especial amb Hello Kitty

Troba-ho en en www.takeabrick.com


Esports

21

Nova col路lecci贸 2012 amb personatges de Disney.

by


Esports

Un descans

en moviment

Amb Nens

24

En aquesta Setmana Santa, molts aprofitareu per sortir fora de vacances i el mateix nombre us quedareu a la ciutat, però no vol dir que per quedar-vos aquí us tingueu que avorrir ...

A continuació us farem algunes propostes per poder passar les vacances a la ciutat amb els nens. Una opció és fer una ruta en bicicleta amb els més petits. A continuació us recomanem alguns circuits que estan molt a prop i són encertats per anar amb nens: - Espai Rural Gallecs, Mollet del Vallès. Compta amb més de 500 hectàrees, que separa la vall oriental de l’occidental. Hi ha un riu, horta i bosc. Per a més informació: www.espairuralgallecs.net

Parc Natural del Garraf

- Sortint des de la Barceloneta fins al passeig marítim, Bogatell, o a l’inrevés .. - Cambrils, només a 1 hora i mitja de Barcelona. Trobareu a Tarragona, just a la banda de la platja, un carril bici de més o menys 10 km. I tot pla, ideal per als petits. Una altra opció és anar en patins, encara que si la trieu és millor anar pels carrils asfaltats. Una alternativa és el pin pon, que es pot gaudir a l’aire lliure i on només es necessiten dues pales i una pilota. En molts parcs hi ha taules per jugar.


La meva mascota

I si la temperatura us ho permet, també es pot jugar a pales a la platja o a vòlei- ball. Entre el sol i la brisa del mar podeu passar un dia molt divertit. I per trencar una mica la rutina, us suggerim alguns parcs naturals on podeu gaudir de caminar enmig de la natura i conèixer llocs interessants: - Valls del Montcau - Parc Natural de Sant Benet - Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac - Parc Natural del Montseny - Parc Natural del Garraf

- Parc Natural de Montnegre i el corredor - Parc Regional d’Olèrdola Així que ja sabeu, en bicicleta, en patins, en cotxe o a peu, hi ha diverses activitats per sortir amb els nens aquesta Setmana Santa. Que ho gaudiu ...

25 Si voleu saber més, trobareu més informació a la nostra pàgina web: www.ambnens.com


¿Vols anunciar-te amb nosaltres?

Per més informació truca al 935 830 619 o escriure a comercial@ambnens.com


Agenda En col·laboraciò amb www.sortirambnens.com

Dissabte 31 de Març Les trifulgues dels germans Garapinyada

de Teatre Mòbil Els Germans Garapinyada, comediants d’anomenada, sempre estan disposats a actuar allà on faci falta. Una trucada els portarà a emprendre un viatge insòlit, ple d’aventures i peripècies, travessant mars i muntanyes... a partir de 3 anys Sat! Teatre de Barcelona, C/Neopàtria, 54

Diumange 1 d´Abril Les trifulgues dels germans Garapinyada

de Teatre Mòbil 17:30 hores Sat! Teatre de Barcelona, C/Neopàtria, 54

Desperta bruixeta

de la Cia Clownx Teatre La bruixeta està sola al bosc. El cant del gall la desperta sobresaltada.No hi ha ni rastre de les altres... ja està? Això vol dir que ho ha aconseguit? Tot allò per a què ha estat preparant-se, esforçant-se i dedicant molt de temps s’ha fet realitat? A partir de 3 fins 8 anys Teatre de Salt Pl. Sant Jaume, 6-8, Salt, Girona

Pinotxo

de la Cia Sebastià Vergès Basada en el famós conte de Carlo Gollodi, la historia de Pinotxo és la d’un titella de fusta que pren vida gràcies a l’amor que li té l’artesà que l’ha construït, el vell Gepetto, i a les bones arts d’una fada. 12:30 hores Poble español Av. Marques de Comillas, 13, Barcelona

El llibre d’artista

El llibre d’artista no és convencional, ja que respon a una voluntat de renovació. De vegades ni tan sols sen’s presenta relligat i els textos tenen, més enllà del contingut, un interès des del punt de vista plàstic. a partir de 4 anys, a les 11hr Fundació Joan Miró, Parc de Montjuïc, s/n

Balbir, el meu avi

de la Cia Thomas Noone Dance (Danza) Acompanyeu-nos en un viatge per terres llunyanes de la mà de l’avi Balbir i les seves històries. Coneixerem cultures i llocs diferents, travessarem el bosc, descobrirem un palau i ballarem als seus jardins; viurem aventures a llocs indescriptibles i aprendrem a valorar la riquesa de la diversitat. Per a nens i nenes a partir de 4 anys Teatre Municipal de roses C/ Tarragona, 81, Roses

27


Agenda Lunes 2 , Martes 3 y Miercoles 4 d´Abril

El llibre d’artista

A partir dels 4 anys, 11hr Fundació Joan Miró, Parc de Montjuïc, s/n

Dissabte 7 d´Abril

La princesa i el drac

28

Rinaldo, el titella més conegut de La Puntual, viatja en el temps per explicarnos la cèlebre llegenda del valent cavaller Sant Jordi i de com va salvar a la princesa del seu destí de ser cruspida per un drac gegant. Per a nens i nenes a partir de 3 anys La Puntual, Barcelona, Allada Vermell, 15

Diumange 8 d´Abril La princesa i el drac

La Puntual, Barcelona, Allada Vermell, 15

Dissabte 14 d´Abril La princesa i el drac

La Puntual, Barcelona, Allada Vermell, 15

Alícia al país de les Meravelles,

Una obra text i cançons amb els ingredients i el toc personal de La Trepa. Humor, imaginació, joc, dinamisme i alegria al servei d’un conte diferent,, que va trencar motlles. a partir de 4 anys Jove Teatre Regina, Barcelona, Sèneca 22

Oliu, el petit llenyataire

de Rocamora Teatre L’Oliu té sis anys. A la nit li demana al pare que li expliqui el conte que més li agrada. Abans d’acabar-lo, l’Oliu s’adorm i somia que els seus pares i ell són els personatges del conte: una família de llenyataires. A las 17.30 hr. Fundació Joan Miró, Parc de Montjuïc, s/n

Diumenge 15 d´Abril La princesa i el drac

La Puntual, Barcelona, Allada Vermell, 15

Alícia al país de les Meravelles,

a partir de 4 anys Jove Teatre Regina, Barcelona, Sèneca 22

El fantasma mentider

de la Cia El Cau de l’Unicorn Les coses no sempre son el que semblen ser.... Les situacions es compliquen a causa dels malentesos creats pels prejudicis, per donar el tomb -de cop i volta- i resoldre’s i aclarir-se de la forma més inesperada a les 12 hores CX Auditori de Tarragona C/Pere Martell, 2, Tarragona

Oliu, el petit llenyataire

de Rocamora Teatre A las 12 hr. Fundació Joan Miró, Parc de Montjuïc, s/n


Dissabte 21 d´Abril

Les Fades de la Bella Dorment

La princesa i el drac

La Puntual, Barcelona, Allada Vermell, 15

a les 12 hores Teatre i titelles per a tots els públics Jove Teatre Regina, Barcelona, Sèneca 22

Oliu, el petit llenyataire

Oliu, el petit llenyataire

Les Fades de la Bella Dorment

Dissabte 28 d´Abril

de Rocamora Teatre A las 17.30 hr. Fundació Joan Miró, Parc de Montjuïc, s/n

La Bella Dorment des del punt de vista de les fades, les mateixes que van llençar la maledicció i la van suavitzar després. Amb tots els objectes secrets i amagats a la Torre de les Punxes, ens mostraran la realitat del que va succeir. a les 17.30 hores Teatre i titelles per a tots els públics Sat! Teatre de Barcelona, C/Neopàtria, 54

Diumenge 22 d´Abril La princesa i el drac

Jove Teatre Regina, Barcelona, Sèneca 22

La Ventafocs

Dotze de la nit: la Ventafocs perd la sabata que la Fada Madrina li ha proporcionat per anar al ball de màscares de final de curs. Netejar, rentar i cuinar són les tasques imposades per l’autoritària madastra que menysprea la voluntat que té la nostra heroïna de voler prosperar a partir dels 4 anys, a las 18 hr. Teatre Principal de Terrassa Plaça de Maragall, 2

de Rocamora Teatre, A las 12 hr. Fundació Joan Miró, Parc de Montjuïc, s/n

Les Fades de la Bella Dorment

a les 17.30 hores Teatre i titelles per a tots els públics Sat! Teatre de Barcelona, C/Neopàtria, 54

Oliu, el petit llenyataire, de Ro-

camora Teatre, A las 17.30 hr. Fundació Joan Miró, Parc de Montjuïc, s/n

Diumenge 29 d´Abril Les Fades de la Bella Dorment

a les 12 hores Teatre i titelles per a tots els públics Sat! Teatre de Barcelona, C/Neopàtria, 54

Oliu, el petit llenyataire

de Rocamora Teatre A las 12 hr. Fundació Joan Miró, Parc de Montjuïc, s/n en col·laboraciò amb

29


Cartellera

Estrenes John Carter 3D

+7

Gènere: Aventures, Familiar. Director: Andrew Stanton John Carter un veterà de guerra i antic capità militar, inexplicablement, és transportat fins a Mart. Allí, i malgrat la seva reticència, es veurà immers en un conflicte de proporcions èpiques entre els habitants del planeta, incloent a Tars Tarkas i a la cautivadora princesa Dejah Thoris. USA 2012. Duració: 132 min. www.disney.es/john-carter/

30

9 Març

Els Jocs de la fam

+10

Gènere: Fantàstic, familiar. Director: Gary Ross Tots els anys en les ruïnes del que era una vegada Amèrica del Nord, la nació de Panem obliga a cadascun dels seus dotze districtes a enviar a un noi i a una noia adolescents per a competir en Els Jocs de la Fam. USA 2012. Duració: 100 min. www.thehungergamesmovie.com/intl/es/

20 Abril


Els vengadors 3D

+10 Gènere:Acció, Familiar. Director: J oss Whedon Un enemic inesperat amenaça amb posar en perill la seguretat mundial, així que Nick Fúria, director de l’agència internacional per al manteniment de la pau coneguda amb el nom de SHIELD, necessita trobar urgentment un equip que salvi al món del major dels desastres, “els Vengadors” formats per Iron man, Hulk, Capità América, Ull de Falcó, vídua negra i Thor. 27 Abril

USA 2012. Duració: 115 min. http://es.marvel.com/vengadores/

Properament Men in black 3 (Maig 2012) (+7 anys) Madagascar 3 (juny 2012) (Tots els públics) Els Pirates (juny 2012) (Tots els públics) Ice Age 4 (juliol 2012) (Tots els públics) Brave (Agost 2012) (Tots els públics) Totes les estrenes, tràiles de pel·licules i molt més a: www.ambnens.com

31


HEROIS +

DALFERTEC

CÀMARES ESPORTIVES HD

!"#$%&'(&)*+,,,-./0123425-567 +

!"#$"%&'$"(%)*+,+"-%

.12

DALFERTEC&89:;+;3612<:6=/0+.2+5>7/32<+;634>4:0<+ .2+?3/@/5:A +@B.26+C"D+.:<2=E/./+;23+0/<+ 72=4<+72<+F3:00/=4<+.2+G:0:56=+H/002E + www.dalfertec.com

Revista de Abril  
Revista de Abril  

Este mes, una entrevista muy interesante con una joven artista, musicoterapia infantil, comuniones, lactancia materna y más.

Advertisement