BRANDBOOK - SEALED

Page 1


1


over amber

OPDRACHTEN

3 opdracht 3

opdracht 4

natuur

opdracht 5

creativiteit

25

opdracht 6

rust

onderzoek

8 kernwaarden

12 liefde

13 vertrouwen

21

19 sealed

27

opdracht 2

7

11

17

15 VISIE

5

10

9

opdracht 1

23

huisstijl

29

31 2


“If you carry your childhood with you, you never become older.“ 3


OVER Amber Als klein meisje woonde ik met mijn ouders, broer en oma op een grote boerderij vol met dieren, middenin de natuur. De paarden, koeien, kat, hond, kippen en geitjes waren mijn beste vrienden en de enorme bloementuin van oma was mijn favoriete plek op aarde. In die tuin was ik in de zomer altijd aan het tekenen, schilderen en knutselen. Het liefst was ik helemaal alleen; de hele dag met mijn eigen gedachtes en fantasieën. Om vervolgens ’s avonds, als het te koud werd, naar binnen te gaan en op de bank te kruipen bij mijn familie. Mijn kernwaarden natuur, creativiteit, rust en liefde zijn er eigenlijk altijd geweest en zijn nauwelijks veranderd. Inmiddels zijn de dieren overleden, zijn mijn ouders gescheiden en woon ik niet meer op de boerderij, maar oma’s tuin is voor mij nog altijd het paradijs op aarde. Ik voel me nog steeds het beste in de natuur en mijn liefde voor dieren is alleen maar

groter geworden. Tekenen, schilderen en knutselen doe ik niet meer, maar tegenwoordig uit ik mijn creativiteit in andere dingen. Zo heb ik een passie voor grafisch design en ik wil hier later dan ook graag mijn beroep van maken. Rust en alleen zijn vind ik ook nog altijd heel fijn; eens een dagdromer, altijd een dagdromer. Uiteraard hou ik nog steeds onwijs veel van mijn familie. Het enige verschil is dat mijn hart inmiddels een nieuw soort liefde heeft mogen ontdekken toen ik anderhalf jaar geleden mijn vriend ontmoette, waarmee ik nu samenwoon. De enige kernwaarde die er door de jaren heen is bijgekomen is ‘vertrouwen’. Ik heb gemerkt dat je als kind alles en iedereen blindelings vertrouwd, maar dat dit niet altijd goed is. Ik heb geleerd dat vertrouwen iets heel belangrijks is, maar ik heb helaas ook geleerd dat het iets heel breekbaars is, waar je ontzettend zuinig op moet zijn.

4


OPDRACHTEN

5


“Education is the most powerful weapon which you can use to change the world”

6


Hout doet me denken aan rust en natuur omdat ik het al snel associeer met de bomen. Bomen hebben iets machtigs en ze stralen wijsheid uit. Daarnaast doet hout me denken aan mogelijkheden. Het is een heel praktisch materiaal dat voor veel dingen bruikbaar is.

FAVORIETE MATERIAAL? 7


FAVORIETE KLEUR?

Blauw doet me denken aan het water en de zee. Zwemmen is een van mijn favoriete bezigheden; ik voel me vrij in het water . Vroeger wilde ik altijd een zeemeermin worden, zodat ik nooit meer uit het water hoefde te komen. Blauw is een rustgevende kleur en het straalt vertrouwen uit. Tot slot vind ik dat blauw een dromerig karakter heeft. Ik ben zelf een echte dagdromer en ik denk dat blauw mede daarom mijn lievelingskleur is.

8


De maan staat voor mij voor de natuur en diens kracht. De maan is er altijd en toch voelt ze heel onbereikbaar. Ze heeft iets mysterieus; de maan heeft verschillende verschijningsvormen, kan mistig lijken en is prachtig. Ik vind de maan ook iets artistieks hebben. Ik ben dol op kunst en tatoeages die geinspireerd zijn op de maan. De belangrijkste reden dat ik van de maan houd is dat de maan in mijn leven symbool staat voor de liefde. Mijn vriend en ik hebben een passie voor het heelal; we willen alles weten van de sterren en de planten. De maan is de enige planeet die wij vanaf de aarde met het blote oog kunnen zien. De maan is daardoor uniek en staat symbool voor onze liefde. Vandaar dat wij onze dochter later Luna willen noemen.

FAVORIETE VORM? 9


MIJN DROOMHUIS Mijn droomhuis staat in Australie. Het is een licht gekleurd huis en ligt aan het strand, vlak aan de zee. De plek is afgelegen, maar niet te veel. Het is ongeveer een half uur van de grote stad met winkels, restaurants e.d. Met onze Jeep die voor de deur staat kunnen we dus altijd een dagje naar de stad. Rondom ons huis is het rustig en stil. Er komen geen mensen. Overal is natuur. Het huis zelf is niet al te groot. Het heeft veel ramen, waardoor er lichte ruimtes in het huis zitten. Het interieur is voornamelijk wit. De overige kleuren zijn bruin, lichtblauw en zwart. Alle materialen zijn natuurlijke materialen; hout, steen en beton. Vooral veel hout. In de woonkamer staat een enorme boekenkast, een piano en het heeft uitzicht op zee. De keuken en de badkamer zijn van marmer, donkergroen met wit. De keuken heeft een kookeiland, de badkamer een frans bad. De slaapkamer is licht met witte gordijnen en lichtjes aan het plafond. Er staat een groot bed, waar ik elke ochtend wakker word naast degene die mijn huis pas echt een droomhuis maakt; mijn vriend. 10


S L O G A N

11

P A R T Y

THE world is a dangerous place. not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it. albert einstein

a person who stands for nothing will fall for anything. - malcolm x

be the change that you want to see in the world. - ghandi

if a person can bridge the gap between life and death, if he can live on after he’s dead, then maybe he was a great person. - james dean


DE BETEKENIS VAN GELUK

Geluk betekent tevreden zijn met wat je hebt. Het betekent niet per se dat je elk moment van de dag vrolijk bent of moet lachen of dat het leven altijd leuk is. Het betekent dat je, op momenten dat het leven wel leuk is, in staat bent om geluk te ervaren. Als je dat geregeld kan ben je naar mijn mening gelukkig. Mijn kleine geluksmomenten zijn: een achtbaan, een onverwachte kus krijgen van de persoon waar ik van houd, dieren knuffelen, gras onder m’n voeten voelen, de zon op mijn gezicht voelen, in bed kruipen na een lange, vermoeiende dag, iets goeds doen voor een ander. Mijn grote geluksmomenten zijn: beseffen dat er iemand is die om me geeft, iets bereiken waar ik trots op ben, hoe klein dan ook, een wens die uitkomt, hoe klein dan ook, buikpijn van het lachen, onrecht bestrijden, het verschil maken, mijn vriend horen lachen.

12


KERNWAARDEN

13


“STRIVE not to be a success, but rather to be of value”

14


KERNWAARDE 1

15


N “THE HUMAN SPIRIT NEEDS PLACES WHERE NATURE HAS NOT BEEN REARRANGED BY THE HAND OF MEN”

Natuur heeft altijd een erg grote invloed op mijn leven gehad. Hier ben ik me altijd van bewust geweest, maar de rol van natuur in mijn leven bleek nog veel groter dan ik in eerste instantie had gedacht. Dit realiseerde ik me pas na het maken van de opdrachten. Toen ik mijn antwoorden ging analyseren bleek dat er bij de helft van de vragen een natuur-gerelateerd antwoord uitkwam. Naast dat ik de natuur gewoon mooi vind en er rustig van word, houdt natuur me ook bezig op politiek gebied. Ik ben er namelijk heilig van overtuigt dat dieren en de natuur te weinig gewaardeerd worden. We zijn met z’n allen verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde, het uitsterven van verschillende diersoorten en het kappen van bossen. En ondanks dat er de laatste jaren meer aandacht is voor het milieu, is er nog altijd te veel onwetendheid onder de mensen. Zij beseffen niet hoe belangrijk de natuur is voor de gezondheid en het welzijn van de mens. 16


17


“CREATIVITY IS INTELLIGENCE HAVING FUN�

C

Creativiteit is altijd belangrijk geweest voor me en ik vind het ook een hele mooie kwaliteit in anderen. Als kind hield ik van tekenen, schilderen en knutselen. Op de middelbare school volgde in een speciale kunstrichting waar ik ook leerde tekenen, schilderen en beeldhouden. Tijdens en na de middelbare school begonnen mijn interesses te verschuiven naar dans, theater en grafisch design.

18


KERNWAARDE 3

19


“QUIET PEOPLE HAVE THE LOUDEST MINDS” Ik kan altijd genieten van een leeg huis, een bibliotheek, bossen, dat moment dat stofzuiger wordt uitgezet en je je realiseert hoe stil het eigenlijk is; ik geniet van stiltes. Het maakt me rustig en geeft me tijd om na te denken. Waar veel mensen ‘alleen zijn’ vermijden, zoek ik het juist graag op. Als ik alleen ben in een rustige omgeving kan ik mezelf weer opladen voor een nieuwe dag tussen alle mensen, geluiden en bewegingen van de wereld.

20


21


KERNWAARDE 4

LIEFDE Liefde is samen naar de sterren kijken, geruststellend, samen dezelfde dromen hebben, niets zeggen, elkaar alles vertellen, elkaar accepteren, in elkaars armen vallen na een kut-dag, alles samen doen, naar die ene saaie film kijken omdat de ander hem zo leuk vindt, hevig discussieren over potentiele babynamen, voor elke ontmoeting toch nog even je haar checken ook al ben je al zo lang samen, samen uren uitslapen, altijd elkaar nog hebben, een onverwachte knuffel, niet in geld uit te drukken, samen naar oude lp’s luisteren, maximaal een half uur boos blijven op elkaar, samen het reddingsvlot delen nadat die grote boot is gezonken omdat er eingenlijk gewoon plek voor twee is. Liefde is hetgeen dat er voor zorgt dat ik elke ochtend zin heb in de dag en elke avond zin heb in de nacht.

“LOVE IS GIVING SOMEONE THE POWER TO DESTROY YOU, BUT TRUSTING THEM NOT TO” 22


23


KERNWAARDE 5

Door mijn verleden vind ik vertrouwen heel erg moeilijk, maar tegelijkertijd vind ik het ook heel erg belangrijk. Lange tijd dacht ik dat niemand echt te vertrouwen was, maar gelukkig heb ik inmiddels geleerd dat dit niet zo is. Sindsdien ben ik een stuk gelukkiger en heb ik geleerd dat vertrouwen niet per se eng en moeilijk is, maar ook heel mooi kan zijn.

“THE BEST WAY TO FIND OUT IF YOU CAN TRUST SOMEBODY IS TO TRUST THEM” 24


7


Omarm de kracht van de natuur en geef, in ruil, wat liefde terug. Ik zie... dat er sprake is van een overvloed aan keuzes en prikkels, waardoor mensen overbelast raken en behoefte krijgen aan rust eenvoud. Ik zie... dat wanneer je in de natuur bent of beelden van natuur waarneemt je minder last hebt van stress, angst en woede en gelukkiger en creatiever wordt. Ik zie... hoe slecht de natuur tegenwoordig wordt behandeld. Mensen zijn zich niet bewust van het positieve effect dat de natuur op hen heeft.

Ik vind... dat mensen meer gebruik moeten maken van de positieve invloed die de natuur op hen heeft en de natuur hiervoor in ruil wat liefde moeten teruggeven.

26


Omarm de kracht van de natuur en geef, in ruil, wat liefde terug.

9


SEALED SEALED is een concept dat ervoor zorgt dat mensen zich tijdelijk afsluiten van alle stress en drukte die de huidige wereld met zich meebrengt, door middel van het onbeschrijfelijke effect dat de natuur op ons heeft. ​ We vergeten wel eens dat de natuur een ontzettende positieve invloed heeft op ons mensen. Het is dan ook van groot belang dat we meer gebruik gaan maken van de natuur en de natuur meer gaan waarderen in deze overvolle wereld vol met prikkels, werkdruk en technologie.

28


11


SEALED staat voor het Engelse woord ‘sealed’ dat ‘afsluiten’ betekent. Daarnaast komt het woord ‘sea’ erin voor wat weer past bij het natuurlijke aspect van het concept. Van alle natuurverschijnselen is de zee namelijk mijn favoriet. De zee heeft in dit geval ook een symbolische betekenis. Een zee lijkt namelijk vanaf de kust gezien heel rustig en kalm, maar onder water gebeurt van alles; er zijn stromingen, golven en er leven ontzettend veel dieren. Dit is ook bij veel mensen het geval. Ze lijken op het eerste gezicht rustig, maar in hun hoofd is het nooit stil. Het is belangrijk om dit af en toe eventjes uit te zetten en je hoofd leeg te maken door je af te sluiten in de natuur. Het logo van SEALED is een afgesloten hokje met daarin het woord ‘sealed’. De letter ‘A’ vormt een berg met daaronder een zee. Dit natuurlijk omdat het concept met natuur te maken heeft.

30


TYPOGRAFIE & KLEUREN BASIC TITLE FONT 35 pt BASIC TITLE FONT 25 pt Minion Pro

12 pt

Het hoofd lettertype is BASIC TITLE FONT. Deze wordt gebruikt voor zowel de koppen als de quotes. Ik heb gekozen voor dit lettertype omdat het een heel eenvoudig , basic lettertype is , wat goed aansluit bij mijn concept; de letters stralen rust uit. Het tweede lettertype is het lettertype dat voor de tekst wordt gebruikt: Minion Pro Regular. Dit lettertype is ook vrij simpel, maar iets minder rustig dan BASIC TITLE FONT, om zo een contrast te creeren tussen de titels en de tekst.

31


ffffff

Wit wordt door het menselijke brein geassocieerd met schoon, helder, transparant, zuiver, onschuldig. Ook staat wit voor opgeruimdheid en hygiëne. Dit past natuurlijk perfect bij het concept; het concept draait om het leegmaken van je hoofd wat bij ‘opgeruimdheid’ past. Daarnaast draait het concept om ruimte maken in je hoofd, wat weer bij helder en zuiver hoort.

b9d5d9

Blauw staat voor stabiliteit, rust, trouw en wijsheid. Het is de kleur van de hemel en de zee. De kleur blauw kan een kalmerend effect hebben op de gemoedstoestand. Blauw licht staat voor kalmte en stabiliteit. Ook deze kleur sluit naadloos aan bij het concept. Blauw brengt rust en kalmte en dat is ook wat het concept brengt.

beccbf

Groen is de kleur van de natuur en staat voor gevoelens van harmonie, vruchtbaarheid, versheid, jeugdigheid en groei. Het is, samen met blauw, de meest rustgevende kleur, die kan zorgen voor een gevoel van stabiliteit en ontspanning. Wederom een kleur die rust brengt dus, wat net als stabiliteit goed past bij het concept. De associatie met de natuur is ook erg belangrijk en past perfect bij SEALED. 32


i connect

33


34


CURrICULUM VITAE

35


36


uitnodiging

37


38


website

39


40


i create impact

41


42


poster

43


GELUID

Tijdens de I AM2 EXPO zullen er geluiden te horen zijn die doen denken aan een bos; het ritselen van bladeren, vogeltjes en de wind. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat ‘natuurlijke’ geluiden zoals bijvoorbeeld een bos of een zee een positief effect hebben op de mens. Het zorgt voor minder stress en een betere stemming en draagt dus ook meteen bij aan een gezonder lichaam en een gezondere geest.

44


verlichting

45


Het is erg belangrijk dat er tijdens de I AM2 EXPO voldoende licht is bij dit concept. Vandaar dat ik gebruik maak van witte lampen die veel licht geven dat doet denken aan daglicht. Vitamine D, afgegeven door de zon, is namelijk een van de vele voordelen die de natuur ons biedt. 46


geur

47


De geur van de aloĂŤ vera plant zorgt ervoor dat je lichaam en geest zich ontspannen, waardoor je minder stress ervaart en nieuwe energie krijgt.

48


i commerce

49


50


GOODIE

51


52


product

Het product van SEALED is een Relax Kit. Dit is een kistje met daarin 6 verschillende producten die ervoor zorgen dat je met 6 kleine stappen je dag een stukje minder stressvol kunt maken. Uiteraard worden alle stappen verricht met behulp van de natuur.

53


54


In de Relax Kit zitten onder andere kleine potjes met daarin zaden van verschillende groente- en fruitsoorten. Onderzoeken tonen aan dat wanneer je in je eigen tempo, met je handen, in de buitenlucht werkt, je minder stress ervaart. Veel mensen zeggen dan ook dat een moestuin bijhouden een ideale manier is om te relaxen na een lange dag werken. Het zorgt ervoor dat de aandacht bij de handen en de zintuigen ligt, waardoor het hoofd en het denken rustig worden. Daarnaast is het eten van groente en fruit uit eigen moestuin natuurlijk super gezond voor je!

55


56


57


Kamerplanten zorgen voor een betere luchtkwaliteit en een aangename geur in je huis. Daarnaast zijn ze ook heel goed voor je gezondheid. Zo hebben ze een positieve invloed op hoofdpijn en voorkomen ze verkoudheid. Ze zorgen ervoor dat je hersenen beter functioneren en dragen bij aan een betere nachtrust. Tot slot werken ze stressverlagend en veroorzaken ze een beter humeur. De meeste mensen hebben geen idee dat zelfs het kleinste kamerplantje een positief effect heeft op hun slaap, hun gezondheid en de luchtkwaliteit. Deze kamerplantjes zijn dan ook onmisbaar in de Relax Kit van SEALED.

58


In het derde vakje van de Relax Kit zitten een aantal zakjes organische muntthee, een bosje munt en kaneelstokjes. Muntthee is goed voor de darmen en de spijsvertering. Het ontspant de spieren en rekent af met misselijkheid en vastzittend slijm. Een onderzoek heeft aangetoond dat je stressniveau met een kwart daalt wanneer je munt ruikt. Een paar blaadjes munt in je thee zorgen ervoor dat er extra veel geur vrij komt. Tot slot heeft ook kaneel een positieve werking op ons mensen. Het helpt onze suikerspiegel in balans te brengen en remt de groei van bacterien in het lichaam. Het werkt goed tegen verkoudheid en helpt als oppepper van je energieniveau. Ook smaakt het natuurlijk heerlijk in je muntthee.

59


60


61


Ook de aloë vera wierrookstokjes die ik op de I AM2 EXPO ga gebruiken, zitten in de Relax Kit. Geuren hebben namelijk een erg groot effect op de stemming van mensen en dus ook op hun stressniveau. Dit zie je al bij baby’s; de ‘geur van mama’ heeft een kalmerende werking op hen. Ook op latere leeftijd zorgen prettige geuren ervoor dat je je lekker voelt en beter in je vel zit.

62


Er zit ook iets eetbaars in de Relax Kit, namelijk soep. De inhoud van deze pot hoeft enkel te worden toegevoegd aan kokend water en je hebt een heerlijke vegetarische soep met vijf verschillende soorten bonen. Groentesoep staat in de top 10 van meest rustgevend eten. Daarnaast zijn bonen super gezond, omdat ze weinig vet en veel eiwitten, koolhydraten, vitamines en mineralen bevatten. Omdat het een gezonde maaltijd is, waar je nieuwe energie van krijgt en het tegelijkertijd heel makkelijk te maken is, ben je na het eten van deze soep dubbel uitgerust.

63


64


65


Het laatste item in de Relax Kit van SEALED is een ornament voor in je woning. Het is een glazen bol die je ergens aan kunt hangen. In de bol zit een plantje. Zoals al eerder gezegd zorgen plantjes in je huis voor een betere gezondheid en een betere luchtkwaliteit. Echter, het plantje in de glazen bol is niet echt. Dus deze voordelen gelden niet voor dit ornament. Toch heeft het een positieve invloed op de mens. Onderzoek toont namelijk aan dat zelfs een schilderij van de natuur, een foto van de natuur of een kunstplant een rustgevende invloed heeft op ons mensen. Daarnaast prikkelt het de creativiteit. Dit ornament is dus de perfecte laatste stap voor de SEALED Relax Kit.

66


67


Omarm de kracht van de natuur en geef, in ruil, wat liefde terug.

68


I INTERACT

69


70


PITCH

71


Oneindig veel onderzoeken tonen aan dat bijna alles dat uit de natuur komt goed is voor ons mensen. Het is goed voor onze gezondheid, onze geest, ons humeur, maar waar het vooral heel goed voor blijkt te zijn is voor ons stressniveau; de natuur en natuurlijke producten zorgen ervoor dat onze hersenen rustig worden. Niet alleen bepaald eten en bepaalde kruiden zorgen ervoor dat we rustig worden, ook het zien, ruiken en horen van natuur draagt al bij aan het verminderen van stress. En tot slot is natuurlijk daadwerkelijk in de natuur zijn een van de beste manieren om te ont-stressen na een lange, drukke dag. In een maatschappij als deze, vol prikkels, werkdruk, keuze stress en technologie is een beetje ontspanning precies wat we nodig hebben. Dit kunnen we dus bereiken met behulp van de natuur. SEALED is een concept dat ervoor dat zorgt dat mensen die stress en drukte tijdelijk afsluiten, door middel van het effect dat de natuur op ons heeft. Hiermee hoop ik, als bedenker van SEALED, mensen te motiveren om meer gebruik gaan maken van de natuur, maar hoop ik ook mensen te inspireren zodat zij de natuur wat meer gaan waarderen en beter gaan behandelen.

72


I EXPOSE

73


74


75


76


77


78


79


80


I stick

81


82


visitekaartje

83


Het visitekaartje van SEALED is een wit, groen of blauw theezakje met daarop mijn persoonlijke gegevens. Iedere kleur heeft een andere smaak. De witte theezakjes bevatten een reinigende thee met organische brandnetel, venkel en pepermunt. De groene zakjes bevatten Egyptische organische munt. En de blauwe thee is speciaal om ‘s ochtends fris wakker te worden en bevat organische pepermunt, venkel en roos extract.

Ik heb er bewust voor gekozen om enkel organische en biologische theezakjes te gebruiken, dit omdat mijn concept staat voor de kracht van de natuur en een betere behandeling van de natuur. Het merk heeft tevens een ‘1% for the planet’ label, wat dus betekent dat minstens 1% van de inkomsten naar een internationale organisatie gaat die zich inzet voor het milieu. Doordat mijn visitekaartje iets is wat mensen later nog gaan gebruiken, namelijk als ze even een kopje thee gaan drinken, hoop ik dat ze nog eens aan mij terugdenken. Op deze manier hoop ik in hun geheugen te blijven plakken.

84