Page 1

Ett feelgood-magasin från Söderhamn • Nr 2 • 26:e Maj 2011 Grym

Roger Waters

Pink Floyd

Morsdag nya tider, nya trender

gästade Globen Stockholm

s i t a in r G as g a m NR 2 – 26 M A J 2011

1


Söderhamns skärgård - En plats för njutning och upplevelser Stugor att hyra

På öarna Enskär, Storjungfrun och Klacksörarna finns stugor för uthyrning. Stugorna är utrustade med 4+2 bäddar, köksutrustning med kokmöjligheter och braskamin, gemensam mulltoalett och bastu. På alla öar finns det roddbåt att låna.

Vandrarhem På ön Rönnskär finns ett vandrahem med 16 bäddar i det gamla lotshuset. Skärgårdstrafik Turbåten M/S Moa tar dig ut till sol och bad i skärgården, eller på en kvällstur. Läs mer på www.msmoa.se. Skärgårdstaxi

Sommartid kan du även ta dig ut till någon av våra öar och uppleva skärgården genom att boka en tur med taxibåt.

Stenö Havsbad Vid det familjevänliga havsbadet finns bangolf, vollybollplaner, bordtennis och lekplats. Här ligger även Stenöcamping med 11 stugor, 220 husvagnsplatser, butik och restaurang. Sommartid är Stenö platsen för aktiviter på dagen och nöjen och underhållning på kvällen. Gästhamnar & bryggor Runt om i hela vår skärgård, från stadskärnan och ut till Storjungfrun finns gästhamnar och gästbryggor där du kan lägga till med din båt. Kajakbryggor Vill du uppleva skärgården med kajak finns kajakbryggor både i Sandarne och i Söderhamn. Har du inte har egen kajak finns det att hyra.

Söderhamns skärgård - En plats för njutning och upplevelser. Bokning, tider, priser Ytterligare information Turistbyrån Resecentrum 0270-753 53 turism@soderhamn.se Skärgårdssamordnare Henrik Olsson 070-649 51 41 henrik.olsson@soderhamn.se

www.soderhamn.se/turism/skargarden

2

NR 2 – 26 M A J 2011


Trevlig läsning!

Et t feelgood-magasin från Söderhamn NR 2 – 26 M A J 2011

3


Ledaren

Murphys lag – myt eller sanning? Vad står Murphys lag för? Enkelt skulle den beskrivas ungefär ”om något kan gå fel så kommer det definitivt att göra det”. Ja, läs och tolka själv! Det är när just det där som på villkors vis inte får hända händer. Som om det redan är förutbestämt, och man nästan kan känna det på sig. Givetvis - inför utgivning av det allra första numret av Ambassadören inträffar detta fenomen.

Nu startar ruschen. Tryckeriet låter inte vänta på sig och magasinet ska ut i tid. Svettpärlorna i pannan ökar i antal. Ett 48-timmars ohejdat arbetspass påbörjas. Tur jag inte förstod när jag började att det skulle ta två hela dygn utan avbrott i anspråk.

För ungefär 18 månader sedan började planeringen av magasinet du håller i din hand under arbetsnamnet Ambassadören vilket till slut också blev det slutgiltiga produktnamnet. Vi har tagit god tid på oss, planerat, funderat, stött och blött ideér om hur detta magasin egentligen skulle utformas. Efter tillräckligt förarbete bestämde vi oss och mallen till magasinet sattes, allt var klart att fyllas med diverse trevligheter.

Fyra pannor starkt kaffe och ett antal tvångstankar om sömn senare var det klart. Klockan hade slagit 07.00 fredagmorgonen den 7 maj när jag äntligen lade jag mig i vågrätt läge. Sov ganska precis en timme innan det var dags att kliva upp igen. Försökte desperat att med sömndruckna trötta ögon korrekturläsa magasinet på sisådär 50 minuter. Klockan blev 08.50 innan filerna till slut lämnades in för tryck och produktionen kunde träda i kraft.

Undan för undan fylldes magasinet, det korrekturlästes och gjordes klart. Känslan? Jaa, så smått overklig faktiskt! Tid och pappersval bokades hos tryckeriet. För att vara alldeles säker på att allt var rätt och riktigt vände vi magasinet mer eller mindre ut och in och vi på oss själva med för den delen. 48 timmar innan det var dags att låta produktionen glida genom tryckpressarna händer det. Arbetsfilen kraschar! Visst, som verksam i den grafiska branschen så var detta nästan en given scen i pjäsen. Det har liksom hänt förr, om man säger så. Därav finns viktiga rutiner, något som kallas säkerhetskopior. Att bränna ut på CD har jag lärt mig är ganska vanskligt, likaså har ett antal externa hårddiskar totalhavererat, så säkerhetskopian lades helt enkelt på en helt annan dator på en helt annan plats. Man vet ju aldrig, det kan börja brinna. Med andra ord - alla säkerhetsåtgärder var vidtagna!

Hittade någon nu ett eller annat tryckfel eller någon miss av något slag, ber vi om överseende för detta. Att konstatera så här i efterhand är att man klart och tydligt står utom all räddning när Murphys lag hänsynslöst slår till. Hmm… undrar just hur den mannen dog? Nå ja. Nu är magasin nummer två också producerat. Murphy, trötthet och mängder med rivigt kaffe till trots. Roligt är det också. Tro mig. Ambassadören har kommit för att stanna! Peter Holm Ansvarig utgivare

Jag åker genast iväg för att hämta säkerhetskopian, det är nu Murphys lag om allmänt elände träder i kraft. Datorn som säkerhetskopian ligger på totalhavererar. Inte bara filen den här gången utan precis hela datorn kollapsar. Det enda som återstår av magsinet nu är en papperskopia. Ett nedkladdat knöligt korrekturexemplar.

4

NR 2 – 26 M A J 2011


Innehåll

Ledaren............................................................. trendspan. .........................................

4

6-7

Roger waters............................................

8

mors dag. ..............................

10-11

Tv - Tablå................................

12-18

återvändardagar........

20-21

Sommarskärgård........

22-24

personporträtt. ...........

27-29

Kungligt tårtbak..........

30-31

Rut & rot.................................

32-33

ANSVARIG UTGIVARE

PETER HOLM

070-280 62 21 peter@ambassadoren.se SKRIBENTER I DETTA NUMMER

INGRID BERGSTRÖM NILSSON PÄR ERIKSSON PETER HOLM

OM AMBASSADÖREN

Ambassadören är en gratistidning i Söderhamn och utkommer två gånger per månad. UPPLAGA: 4000 EXEMPLAR

NR 2 – 26 M A J 2011

5


Trendspan: Coola dojjor

Text & Foto: Ingrid Bergström-Nilsson

1

3

2

6

5

9 8

10

Randigt, prickigt, denim och färg i vårens skomode Ambassadören har finkammat skoutbudet i Söderhamn inför sommaren. Ställ undan de mörka vinterstövlarna. Nu är det dags för nättare skor i härliga färger och mönster! 12

6

NR 2 – 26 M A J 2011


Mycket kan man glömma, men inte

morsdag! Vi har presenterna

kom in till oss på TO-Hemprodukter Välkommen

4

7

11

1. Sandal med remmar, Eurosko 400 kr. 2. Randig tygsko, Skokanonen 150 kr. 3. Fräsch rutig sandal med kilklack, Eurosko 699 kr. 4. Snygg sandal i denim med flätad kilklack, Skokanonen 250 kr. 5. Läcker prickig gummistövel för blöta dagar, Skokanonen 200 kr. 6. Traditionell snygg seglarsko, Eurosko 1 000 kr. 7. Bekväm och skön ballerinasko med rem, Hälsokraft 860 kr. 8. Läckert röd med klack och platå från Randiga Rutan 400 kr. 9. Söt och fräsch träsko med band och denim, Mirus 750 kr. 10. Enkel snygg tygsko i babordsrött från Eurosko 200 kr. 11. Tygdojja med skärgårdsstuk, Eurosko 700 kr. 12. Snygg tygsko med snörning från Eurosko 800 kr. NR 2 – 26 M A J 2011

O

N BH

O

A C I RD

r e v a sh

y r d k La 95

5

7 Brädgårdsgatan 23, SÖDEHAMN, Tel: 0270 - 185 10


Roger Waters - The Wall Ambassadörens Pär Eriksson recenserar konsert

I vanliga fall är jag rätt avogt inställd mot företeelsen att före detta medlemmar av en grupp åker runt och spelar sitt gamla bands material. I fallet med Roger Waters uppförande av ”The Wall” är jag nog ändå beredd att göra ett undantag. Foto: Sean Evans

Dels så är ”The Wall” Waters eget projekt från början till slut. De andra i Pink Floyd hade inte mycket att säga till om där. Dels är det en bländande show vi konsertbesökare bjuds på. Med betoning på show. Roger Waters spar verkligen inte på krutet. Det är explosioner, plan som kraschar och han driver med fascismen, allt bara i första låten. Allt eftersom konserten löper på byggs en mur upp bit för bit och används som en projektionsduk för en imponerande ljusshow med ett övertygande antikrigsbudskap.

8

Waters sång låter förvånansvärt bra med tanke på att han faktiskt är 67 år gammal. Då och då hänger han även på sig basen men oftast får bandet, som låter som och består av ett gäng fullblodsproffs, klara instrumenten själva. Det står också klart vem som är stjärnan då bandet stora delar av spelningen är skymd bakom muren. Självklart dyker en barnkör upp i ”Another Brick In The Wall (part 2)” och jag kan inte låta bli att undra om en lokal kör anlitas vid varje spelning eller om samma kör följer med jorden runt? Jag gissar på det första alternativet.

Det enda som grämer mig så här i efterhand är valet av platser jag och mitt konsertsällskap hade bokat. Nämligen längst upp närmast taket i Globen. Jag kan tänka mig att konserten var än mer imponerande nere på parkettplasterna. Nu fick jag nöja mig med att se flygande grisar, uppblåsta lärare samt en minst sagt imponerande final snett uppifrån, men trots detta blev det ändå en minnesvärd upplevelse. Jag tror nog att det är den näst mest spektakulära konsert jag någonsin sett. Den mest spektakulära? Pink Floyd på Ullevi 1994!

NR 2 – 26 M A J 2011


www.ambassadören.se - Ja, det ska va med ö!

Snart är vår blogg igång - Vill du också vara en del av oss? Inom kort lanseras Ambassadörens nya blogg. Bloggen kommer att innehålla allt möjligt som är bra och stärkande för vår bygd och livet här. Tips, besökspärlor, upplevelser, mat och dryck, fritidsintressen, föreningsliv, människor, arbeten eller ja, vad som helst egentligen bara det är positivt!

NR 2 – 26 M A J 2011

Vill du blogga och vara en del av ett positivt Söderhamn? Tycker du om att skriva och dela med dig av sånt som får människor att må bra? Anmäl ditt intresse till vår bloggredaktör Ingrid Bergström-Nilsson på ingrid @ambassadoren.se

9


Mors dag 103 år -

Mors dag 29 maj

GLÖM INTE DET! “Fira mor och alla andra” Butik och servering.

10

Tel: 0270-120 16 • www.teweskonditori.se

Varje år sista söndagen i månaden maj infaller Mors dag. Trendanalytiker spår tekniska prylar i paketen till mamma i år. Den uppriktiga kärlekshandlingen, att komma ihåg och ge sin mor egen tid, torde väl vara det primära dagen till ära. Gåvor och presenter tar dock allt större utrymme och i takt med att konjunkturen blickar upprätt blir prislappen också allt fetare. Försäljningen av morsdagsgåvor ska i år överträffa 2008 års säljnivåer. Högteknologiska prylar är det hetaste på önskelistan i år. I alla fall om man ska tro trendspanarnas senaste analyser. En smartphone, kamera, notebook eller en surfplatta torde således vara ett lyckosamt val. Å du – oavsett presentval, handla i Söderhamn!

NR 2 – 26 M A J 2011


Nya tider, nya trender

1920 var utom tvivel inte alls ett år med fokus på tekniska presenter till mamma. Då försågs de svenska hushållen istället med anvisningar hur mor skulle firas vid den nyinrättade traditionen enligt följande. 1. Svenska flaggan ska hissas från hemmets flaggstång. 2. Mor hälsas om morgonen med sång av barnen. 3. Innan uppstigandet bjudes mor på gott kaffe och bröd berett av barnen. Hon ska också hedras med blommor och en liten gåva. 4. Hon ska beredas, så långt det är möjligt, vila och frihet från allt hushållsarbete. Barnen ska bädda, sopa, laga mat och diska.

Barnen utbedja sig mors förlåtelse för ohörsamhet och bristande tacksamhet för allt som vållat mor sorg, suckar, bekymmer och svårigheter. 6. Frånvarande barn hälsa mor med brev, telegram eller vykort som särskilt gjorts och tillhandahålles för Mors dag. Visste du att: • Mors dag har firats i Sverige sedan 1908 • 46 länder firar mors dag • Leontina Albina från Chile har fött inte mindre än 64 (!) barn • Ordet ”mamma” inleds med just bokstaven ”M” i nästan alla världsspråk

5. Vid eftermiddagskaffet eller under aftonen hålles för mor en liten högtid där även far i huset ska medverka. Något vackert ska läsas upp utantill och hjärtats tack bringas mor som är hemmets sammanhållande kraft. NR 2 – 26 M A J 2011

11


Torsdag 26 Maj 06:00 Rapport 06:05 Regionala nyheter 06:25 Gomorron Sverige 10:30 Gomorron Sverige 11:15 Strömsö 11:55 Laila och Puslingen 11:55 Laila och Puslingen 12:00 Uppdrag granskning 13:10 Historien om NASA 14:05 Anslagstavlan 14:10 Minnenas television 15:10 Gomorron Sverige 16:00 Rapport 16:05 Tusen meter norsk 16:30 Biltokig 17:30 Sverige idag 17:55 Sportnytt 18:00 Rapport med A-ekon 18:10 Regionala nyheter 18:15 Strömsö 18:55 Emigrantfartyget 19:00 Kulturnyheterna 19:15 Regionala nyheter 19:30 Rapport med A-eko 20:00 Mitt i naturen 20:30 Hundra procent bon 21:00 Anklagad 22:00 Debatt 22:45 Biltokig 23:45 Bored to death 00:10 Usama bin Ladins kr 00:40 Uppdrag granskning 01:40 Rapport 01:45 Debatt 02:30 Klädkod 03:00 Rapport 03:05 Ryssland på 30 dagar 03:50 Det söta livet 04:20 Rapport 04:25 Nyhetsbyrån 04:55 Sverige idag 05:20 Strömsö

09:30 SVT Forum 13:00 Hälsning från Malawi 13:05 Mitt liv som grej 13:15 Ljudlabbet 13:25 Ljudlabbet 13:35 Vara vänner 13:40 Krokodill på teckenspråk 13:50 Musiken har landat - finska 14:00 Musiken har landat 14:10 Lokvargen - meänkieli 14:25 Berömda dinosaurier - meänkieli 14:30 Berömda dinosaurier - meänkieli 14:35 Berömda dinosaurier - meänkieli 14:40 Osynliga sår 14:55 Solen, månen och den röda planeten syntolkat 15:05 Mortified 16:20 Sanningssökaren 17:20 Nyhetstecken 17:30 Oddasat 17:45 Uutiset 18:00 Bebisar i tv-soffan 18:50 Cowgirl 18:55 Rapport 19:00 Vem vet mest? 19:30 Magnus och Petski 20:00 Babel 21:00 Aktuellt 21:30 Sapmi sessions 22:00 Sportnytt 22:15 Regionala nyheter 22:25 Rapport 22:35 Kulturnyheterna 22:45 Allt om min pappa

06:15 Ska du säga 06:40 Nanny 07:05 Nanny 07:30 Jims värld 07:55 Jims värld 08:25 Alla älskar Raymond 08:55 Alla älskar Raymond 09:25 Rachael Ray 10:20 Våra bästa år 11:10 Top Model 4 12:05 The Fashion Show 13:05 Oprah Winfrey Show 14:00 Supersize VS. Super 15:00 Top Model 4 15:55 The Fashion Show 16:55 Hell’s Kitchen 17:55 Generation Fett 18:55 Keno 19:00 2 1/2 män 19:30 2 1/2 män 20:00 Sveriges fulaste hem 21:00 Grannfejden 22:00 2 1/2 män 22:30 2 1/2 män 23:00 Navy CIS 00:00 2 1/2 män 00:30 2 1/2 män 01:00 Spin City 01:30 Hell’s Kitchen 02:25 Sandhamn 03:20 Ett rymdäventyr: 05:00 Spin City 05:30 Melrose Place

05:50 Nyhetsmorgon 10:00 TV4Nyheterna 10:05 Efter tio 11:00 TV4Nyheterna 11:05 Efter tio 11:50 Hem till gården 12:20 Hem till gården 12:50 Holby City 14:00 TV4Nyheterna 14:05 Private practice 15:00 Antikdeckarna 16:20 Sabrina 19:00 TV4Nyheterna 19:15 Lokala nyheter 19:20 Väder 19:25 Fyra bröllop 20:00 Herr och fru 21:00 Hawaii five - 0 22:00 TV4Nyheterna 22:25 Ekonomi 22:30 Lokala nyheter 22:35 Sport 22:50 Väder 22:55 TV4Nyheterna 23:00 Överlevarna 00:05 Herr och fru 01:00 The border 02:00 Numbers 03:00 Arkiv X 04:00 Medium

06:05 Magi på Waverly 06:30 Vakna med the 09:00 Tvins Homeshop 09:30 Ellen 09:55 Shear Genius 10:44 Sjunde himlen 11:40 Dirty Sexy Mone 12:35 Ellen DeGeneres 13:30 Unga mödrar 14:00 Christine 14:30 Vänner 15:00 OC 16:00 Shear Genius 17:00 America’s Funni 17:30 Christine 18:00 Cougar Town 18:30 Vänner 19:00 The Big Bang Th 19:30 The Big Bang Th 20:00 Klassträffen 21:00 Criminal Minds 22:00 Criminal Minds 22:55 CSI 23:55 The Big Bang Th 00:24 The Big Bang Th 00:50 CSI NY 01:50 Fringe 02:50 Space Cowboys 04:55 Ellen DeGeneres 05:40 Ellen DeGeneres

06:00 TV Shop 07:25 Stargate SG 1 08:20 Jims värld 08:50 Jims värld 09:20 Smallville 10:15 TV Shop 10:45 Våra värsta år 11:15 Våra värsta år 11:45 Simpsons 12:15 Stargate SG 1 13:10 Jims värld 13:40 Jims värld 14:10 Smallville 15:05 Simpsons 15:35 Simpsons 16:05 Family Guy 16:30 Scrubs 17:00 Scrubs 17:30 How I Met Your 18:00 Cops 18:30 Simpsons 19:00 Simpsons 19:30 Family Guy 20:00 V 21:00 21 23:30 Scrubs 00:00 Scrubs 00:30 How I Met Your 01:00 Spin city 01:30 Skål! 02:00 Simpsons 02:30 Våra värsta år 03:00 Våra värsta år 03:25 Magnum 04:10 The Man Show 04:35 Whacked Out Sports 05:00 Dexter

09:30 SVT Forum 13:00 Världen: Ön som kli 14:00 Hemlös 14:30 Ett evigt berättande 15:00 En bok, en författare 16:20 Kämpar 16:50 Fashion 17:20 Nyhetstecken 17:30 Oddasat 17:45 Uutiset 18:00 10 saker du behöver 18:50 Sauna obscura 18:55 Rapport 19:00 Vem vet mest? 19:30 Kämpar 20:00 Den andra revolutio 20:55 Och han går som en 21:00 Aktuellt 21:30 Trädgårdsfredag 22:00 Sportnytt 22:15 Regionala nyheter 22:25 Rapport 22:35 Kulturnyheterna 22:45 Betongbarnet 23:15 Sopranos 00:05 Vetenskapens värld 01:05 Nyhetsbyrån

06:15 Ska du säga 06:40 Nanny 07:05 Nanny 07:30 Jims värld 07:55 Jims värld 08:25 Alla älskar Raymond 08:55 Alla älskar Raymond 09:25 Rachael Ray 10:20 Våra bästa år 11:15 Top Model 4 12:10 The Fashion Show 13:05 Oprah Winfrey Show 14:00 It’s Me Or The Dog 15:00 Top Model 4 15:55 The Fashion Show 16:55 How I met Your Mothe 17:25 Mr. Sunshine 17:55 2 1/2 män 18:25 2 1/2 män 18:55 Keno 19:00 Äntligen fredag 20:00 101 sätt att åka ur en 21:00 Varning för barn 21:30 Step Brothers 23:25 The Long Kiss Good 02:00 Charlie Sheen: 03:00 Grand Canyon 05:15 The Sandlot 3

05:50 Nyhetsmorgon 10:00 TV4Nyheterna 10:05 Efter tio 11:00 TV4Nyheterna 11:05 Efter tio 11:50 Hem till gården 12:20 Hem till gården 12:50 Holby City 14:00 TV4Nyheterna 14:05 Private practice 15:00 Antikdeckarna 16:00 Get a clue 17:55 V75-klubben 18:00 Vad blir det för mat 18:30 Parlamentet 19:00 TV4Nyheterna 19:15 Lokala nyheter 19:20 Väder 19:30 Postkodmiljonären 20:00 Talang 2011 21:30 Wallander: Byfånen 22:00 TV4Nyheterna 22:15 Wallander: Byfånen 23:40 I am Sam 02:30 Fallen III: The destiny 04:10 State of the union 05:35 Hitta hem

06:05 Magi på Waverly 06:30 Vakna med the 09:00 Tvins Homesho 09:30 Ellen 09:55 Shear Genius 10:45 Sjunde himlen 11:40 Dirty Sexy Mone 12:35 Ellen DeGeneres 13:30 Unga mödrar 14:00 Christine 14:30 Vänner 15:00 Gossip Girl 16:00 Entertainment 16:32 High School Reu 17:30 Rules of Engagem 18:00 America’s Funnie 18:30 The Big Bang Th 19:00 Total blackout 20:00 Wipeout US 21:00 Criminal Minds 22:00 Dödligt vapen 3 00:25 The Good Germ 02:35 Alien Autopsy 04:14 Celebrity Rehab 04:57 Ellen DeGeneres 05:37 Ellen DeGeneres

06:00 TV Shop 07:25 Stargate SG 1 08:20 Jims värld 08:50 Jims värld 09:20 Smallville 10:15 TV Shop 10:45 Våra värsta år 11:15 Våra värsta år 11:45 Simpsons 12:15 Stargate SG 1 13:10 Jims värld 13:40 Jims värld 14:10 Smallville 15:05 Simpsons 15:35 Simpsons 16:05 Family Guy 16:30 Simpsons 17:00 Family Guy 17:30 Hål i väggen 18:00 Cops 18:30 Simpsons 19:00 Simpsons 19:30 Family Guy 20:00 The Vampire Diaries 21:00 Smallville 22:00 Gods of the Arena : 23:10 V 00:05 Hammer of the Gods 01:55 Simpsons 02:25 Våra värsta år 02:55 Våra värsta år 03:20 Magnum 04:10 The Man Show

Fredag 27 Maj

06:00 Rapport 06:05 Regionala nyheter 06:25 Gomorron Sverige 10:30 Gomorron Sverige 11:15 Strömsö 11:55 Emigrantfartyget 11:55 Emigrantfartyget 12:00 Debatt 12:45 Mitt i naturen Austr 13:15 Hundra procent bon 13:45 Notes from the under 14:20 Var de verkligen på 15:10 Gomorron Sverige 16:00 Rapport 16:05 Skärgårdsflirt 16:50 Anslagstavlan 16:55 Himmelblå 17:40 Väsen 17:55 Sportnytt 18:00 Rapport med A-ekon 18:10 Regionala nyheter 18:15 Minnenas television 19:00 Kulturnyheterna 19:15 Regionala nyheter 19:30 Rapport med A-ekon 20:00 Så ska det låta 21:00 Man on fire 23:20 Norsk attraktion 23:50 De skoningslösa 01:55 Rapport 02:00 Soldater i månsken 03:00 Rapport 03:05 Hollywoodredak

12

NR 2 – 26 M A J 2011


Lördag 28 Maj 06:15 Fråga doktorn 07:00 Sverige! 07:30 Mitt i naturen Austra 08:00 Djursjukhuset 08:30 Det söta livet 09:00 Rapport 09:05 Strömsö 09:45 Laila och Puslingen 09:50 Hundra procent bond 10:20 Hollywoodredaktion 10:45 Norsk attraktion 11:15 Grön glädje 11:45 Rapport 11:50 Mästarnas mästare 12:50 Så ska det låta 13:50 Fairly legal 15:10 Handboll: Champion 15:50 Rapport 15:55 Handboll: Champion 17:10 Bored to death 17:35 Väsen 17:50 Helgmålsringning 17:55 Sportnytt 18:00 Rapport 18:15 Skärgårdsflirt 19:00 Sverige! 19:30 Rapport 19:45 Sportnytt 20:00 Håkan Hellström 21:00 Fairly legal 22:00 På väg till Malung 22:30 Rapport 22:35 High life 23:15 Speedway-VM 00:10 The Event 00:55 Rapport 01:00 Bockfesten 03:05 Rapport 03:10 Anklagad 04:10 Rapport 04:15 Bored to death 04:40 Rapport 05:00 Trädgårdsfredag 05:30 100 % procent bonde

09:00 Disneydags 12:00 Historiska resmål 12:55 Fashion 13:25 Kämpar 13:55 Vetenskapens värld 14:55 Trädgårdsfredag 15:25 Married Single Other 16:15 Kobra 16:45 Sanningssökaren 17:45 Magnus och Petski 18:15 Merlin 19:00 En vanföreställning 20:00 East Side Story 20:45 Picknick 21:00 Sunshine state 23:20 Betongbarnet 23:50 Sopranos

07:00 Lois & Clark 08:00 Nanny 08:30 Nanny 09:00 Drop Dead Diva 09:55 Parenthood 10:55 I nöd och lust 11:25 I nöd och lust 11:55 Oprah Winfrey Show 12:55 Extreme Home Make 13:55 Det blir bättre 14:55 100 Questions 15:25 How I met Your Mot 15:55 Better With You 16:25 Outsourced 16:55 2 1/2 män 17:25 2 1/2 män 17:55 Äntligen fredag 18:55 Keno 19:00 101 sätt att åka ur en 20:00 Barcelona-Manches 23:30 Daylight 01:45 Alla kungens män 04:10 The League of Gentlemen’s Apocalypse 05:30 Doctor Dolittle 3

06:00 Teletubbies 06:25 Snuttefilm 06:30 Vännernas stad 06:40 Chuggington 06:50 Yu-Gi-Oh! 07:15 Bakugan 07:40 Mimmi & Mojje 07:58 Nyhetsmorgon lördag 11:15 Stockholm marathon 14:15 Trav: V75 Direkt 17:30 Jag vann Elitloppet 18:00 Vinnarfesten 19:00 TV4Nyheterna och 19:20 Väder 19:30 Postkodmiljonären 19:55 Lotto, Joker och Drö 20:00 Kvällen är din 21:30 Stardust 22:00 TV4Nyheterna 22:15 Stardust 00:20 Lonely hearts killers 02:25 Alive 05:35 Hitta hem

06:00 Wildfire 06:44 Providence 07:34 America’s Funnie 08:00 Kim Possible 08:25 Magi på Waverly 08:50 Magi på Waverly 09:15 Tvins Homeshop 09:35 Gilmore Girls 10:24 Funky Monkey 12:15 Entertainment 12:50 The Big Bang Th 13:16 Gary 13:45 High School Reun 14:40 My Shocking Stor 15:40 Klassträffen 16:44 Wipeout US 17:44 Jakten på Curlys 20:00 America’s Funnie 20:30 America’s Funnie 21:00 Pensionärsjävlar 21:30 Runaway Bride 23:50 NittiLeaks 00:50 Under belägring 02:50 Criminal Minds 03:50 Battlestar Galacti 04:40 My Shocking Stor 05:30 America’s Funnie

06:05 TV Shop 08:00 Ska du säga 08:30 Amazing Race 09:30 Miami Ink. 10:30 Skål! 11:00 Skål! 11:30 The Bill Engvall Sho 12:00 Simpsons 12:30 Spin city 13:00 Spin city 13:30 Weatherproof 14:00 I nöd och lust 14:30 I nöd och lust 15:00 Fab 5 16:00 Chuck 17:00 The Vampire Diaries 18:00 Smallville 19:00 Simpsons 19:30 Simpsons 20:00 Family Guy 20:30 Family Guy 21:00 Knocked Up 23:35 Svensexan 2 01:40 The Frighteners 03:40 Gone to Maui 05:10 Spin city 05:35 Weatherproof

08:00 Specialagent Oso 08:25 Sixten och Snille 08:35 Charlie och Lola 08:45 Tess och Ubbe 09:00 Disneydags 10:00 Gudstjänst 11:05 Sapmi sessions 11:35 Den andra revolutionen - Gorkij och Lenin på Capri 12:30 Vem vet mest? 13:00 Vem vet mest? 13:30 Vem vet mest? 14:00 Vem vet mest? 14:30 Vem vet mest? 15:00 En vanföreställning 16:00 Babel 17:00 Filmklubben 17:15 Filmklubben 17:30 Filmklubben 17:40 Filmklubben 18:00 Handboll: Champi 20:00 Mammas comeback 21:00 Aktuellt 21:15 Agenda 22:00 Dokument utifrån 23:00 Rapport 23:10 Kämpar 23:40 Magnus och Petski 00:10 10 saker du behöver veta om sömn

07:00 Lois & Clark 08:00 Nanny 08:30 Nanny 09:00 It’s Me Or The Dog 09:55 Bachelorette Sverige 10:55 Outsourced 11:25 Better With You 11:55 Oprah Winfrey Show 12:55 Extreme Home 13:50 Kniven mot strupen 14:55 Fairy Jobmother 15:55 Something New 17:55 Project Runway 18:55 Keno 19:00 Bachelorette Sverige 20:00 Bones 21:00 Det blir bättre 22:00 Miss Secret Agent 2 00:30 Gone 02:15 Am I A Sex Addict: 03:10 Deep Sea 3D 03:55 Royal Pains 04:45 Journeyman 05:30 Melrose Place

06:00 Rupert Björn 06:10 Dora utforskaren 06:30 Postis Per 06:45 Gissa med Frasse 07:00 Mumintrollens ävent 07:10 Pokymon 07:30 Tidsdeckarna 07:58 Nyhetsmorgon 11:30 Kvällen är din 13:00 Klockan åtta hos stjär 14:00 Trav: Elitloppet 18:25 Kolgjini 18:55 Sverigelotteriet 19:00 TV4Nyheterna 19:20 Väder 19:30 Sporten söndag 20:00 Time out 20:30 C/o Segemyhr 21:00 Solsidan 21:30 Score 22:00 TV4Nyheterna 22:15 Score 00:15 Sista dygnet i livet John F. Kennedy Jr 01:25 Kommissarie Anna T 02:30 Crimes of passion 04:20 CBS 60 minutes

06:00 Wildfire 06:44 Providence 07:34 America’s Funniest 08:00 Kim Possible 08:25 Magi på Waverly 08:50 Magi på Waverly 09:16 Spirit - Hästen från 10:40 Sonnys chans 11:09 Sonnys chans 11:40 Biggest Loser 12:40 Plastikturisterna 13:44 Desperate Housewi 14:44 Off the Map 15:40 Grey’s Anatomy 16:35 Cougar Town 17:04 Tabatha’s Salon Take 18:04 Hellcats 19:00 Gossip Girl 20:00 Gordon Ramsay’s 21:00 Irene Huss: Glasdjäv 22:50 CSI 23:55 Criminal Minds 00:55 Criminal Minds 01:50 Sunny Standup 02:24 Celebrity Rehab with 03:14 Three to Tango 04:50 Beyond Boiling Point 05:14 Beyond Boiling Point 05:37 America’s Funniest Home Videos

06:00 TV Shop 08:00 Ska du säga 08:30 Amazing Race 09:30 Miami Ink. 10:30 Skål! 11:00 Skål! 11:30 The Bill Engvall 12:00 Simpsons 12:30 Spin city 13:00 Spin city 13:30 Weatherproof 14:00 Guldfeber 15:00 Simpsons 15:30 Simpsons 16:00 Family Guy 16:30 Family Guy 17:00 Fear Factor USA 18:00 Speeders 18:30 Speeders 19:00 Amazing Race 20:00 How I met Your 20:30 How I met Your 21:00 2 1/2 män 21:30 2 1/2 män 22:00 Glory Daze 23:00 Gods of the Arena 00:10 Whacked Out Sports 00:40 How I met Your 01:10 How I met Your 01:40 Glory Daze 02:35 Spin city 03:00 Spin city 03:25 Amazing Race

Söndag 29 Maj

06:00 Vetenskapens värld 07:00 Minnenas television 08:00 Uppdrag granskning 09:00 Rapport 09:05 Strömsö 09:45 Debatt 10:30 Prins Williams Kate 11:15 Skärgårdsflirt 12:00 Rapport 12:05 Fairly legal 13:05 Det söta livet 13:35 På väg till Malung 14:05 Anslagstavlan 14:10 High life 14:50 Väsen 15:10 Handboll: Champion 15:50 Rapport 15:55 Handboll: Champion 17:00 Speedway-VM 17:55 Sportnytt 18:00 Rapport 18:10 Regionala nyheter 18:15 Landet runt 19:00 Sportspegeln 19:30 Rapport 19:55 Regionala nyheter 20:00 Mästarnas mästare 21:00 Från Lark Rise till 22:00 Sommarpratarna 23:00 Hung 23:30 På väg till Malung 00:00 Håkan Hellström live på Cirkus

NR 2 – 26 M A J 2011

13


Måndag 30 Maj 06:00 Rapport 06:05 Sportspegeln 06:25 Gomorron Sverige 10:30 Gomorron Sverige 11:15 Landet runt 12:00 Sportspegeln 12:30 Sverige! 13:00 Biffen och Bananen 14:35 Klädkod 15:05 Gloria-tv 15:10 Gomorron Sverige 16:00 Rapport 16:05 Var de verkligen på 16:55 Mästarnas mästare 17:55 Sportnytt 18:00 Rapport med A-ekon 18:10 Regionala nyheter 18:15 Sjukdomar jag fick på 19:00 Kulturnyheterna 19:15 Regionala nyheter 19:30 Rapport med A-ekon 20:00 Djursjukhuset 20:30 Det söta livet 21:00 Himmelblå 21:45 Väsen 22:00 Ramp 22:30 Ett evigt berättande 23:00 Damages 23:45 High life 00:25 Rapport 00:30 Sommarpratarna 01:30 Rapport 01:35 Mammas comeback 02:35 Rapport 02:40 Norsk attraktion 03:10 Djursjukhuset 03:40 Rapport 03:45 Landet runt 04:30 Agenda 05:15 Sjukdomar jag fick på utlandssemestern

09:30 SVT Forum 13:00 Filmklubben 13:15 Filmklubben 13:30 Filmklubben 13:40 Filmklubben 14:00 Orka 14:30 Ung i Damaskus 16:05 Gudstjänst 16:50 Sapmi sessions 17:20 Nyhetstecken 17:30 Oddasat 17:45 Uutiset 18:00 Havens udda varelser 18:50 Samlaren 18:55 Rapport 19:00 Vem vet mest? 19:30 Trädgårdsfredag 20:00 Hundra svenska år 21:00 Aktuellt 21:30 Entourage 22:00 Sportnytt 22:15 Regionala nyheter 22:25 Rapport 22:35 Kulturnyheterna 22:45 En vanföreställning 23:45 Agenda 00:30 Sapmi sessions

06:15 Ska du säga 06:40 Nanny 07:05 Nanny 07:30 Jims värld 07:55 Jims värld 08:25 Alla älskar Raymond 08:55 Alla älskar Raymond 09:25 Rachael Ray 10:20 Våra bästa år 11:15 Top Model 4 12:10 The Fashion Show 13:05 Oprah Winfrey 14:00 It’s Me Or The Dog 15:00 Top Model 4 15:55 The Fashion Show 16:55 Hell’s Kitchen 17:55 Generation Fett 18:55 Keno 19:00 How I met Your 19:30 2 1/2 män 20:00 Project Runway 21:00 Real Housewives of 22:00 The Bachelorette 23:00 Navy CIS 00:00 2 1/2 män 00:30 How I met Your Mot 01:00 Spin City 01:30 Hell’s Kitchen 02:25 Sandhamn 03:20 Kvinnors hemliga liv 04:10 Prison Break 04:55 Spin City 05:20 TV Shop 05:30 Melrose Place

05:50 Nyhetsmorgon 10:00 TV4Nyheterna 10:05 Efter tio 11:00 TV4Nyheterna 11:05 Efter tio 11:50 Hem till gården 12:20 Hem till gården 12:50 Holby City 14:00 TV4Nyheterna 14:05 Private practice 15:00 Antikdeckarna 15:55 Vad kvinnor vill ha 18:30 Parlamentet 19:00 TV4Nyheterna 19:15 Lokala nyheter 19:20 Väder 19:25 Fyra bröllop 20:00 Victorias liv 21:00 Jag måste stjäla 22:00 TV4Nyheterna 22:25 Ekonomi 22:30 Lokala nyheter 22:35 Sport 22:50 Väder 22:55 TV4Nyheterna 23:00 Vi överlevde flygkras 00:00 Victorias liv 01:00 The border 02:00 Numbers 03:00 Arkiv X 04:00 Medium

06:05 Entertainment Now 06:30 Vakna med the Voice 09:00 Tvins Homeshoppin 09:35 Ellen 10:00 Tabatha’s Salon Take 10:50 Sjunde himlen 11:45 Dirty Sexy Money 12:40 Ellen DeGeneres 13:35 Unga mödrar 14:05 Gordon Ramsay’s 15:05 Gossip Girl 16:00 Shear Genius 17:00 America’s Funniest 17:30 Christine 18:00 Cougar Town 18:30 Vänner 19:00 The Big Bang Theory 19:32 The Big Bang Theory 20:00 Total blackout 21:00 CSI 21:56 NittiLeaks 23:00 Criminal Minds 00:00 The Big Bang Theory 00:27 The Big Bang Theory 00:55 The Cleveland Show 01:25 Total blackout 02:25 Supernatural 03:14 Sleep Murder 04:40 Kyle XY 05:24 Ellen DeGeneres Show

06:00 TV Shop 07:25 Stargate SG 1 08:20 Jims värld 08:50 Jims värld 09:20 Smallville 10:15 TV Shop 10:45 Våra värsta år 11:15 Våra värsta år 11:45 Simpsons 12:15 Stargate SG 1 13:10 Jims värld 13:40 Jims värld 14:10 Smallville 15:05 Simpsons 15:35 Simpsons 16:05 Family Guy 16:30 Scrubs 17:00 Scrubs 17:30 How I Met Your 18:00 Cops 18:30 Simpsons 19:00 Simpsons 19:30 Family Guy 20:00 Chuck 21:00 2 1/2 män 21:30 2 1/2 män 22:00 My name is Earl 22:30 My name is Earl 23:00 Scrubs 23:30 Scrubs 00:00 How I Met Your 00:30 Spin city 01:00 Skål! 01:30 Simpsons 02:00 Våra värsta år 02:30 Våra värsta år 03:00 Magnum 03:50 The Man Show 04:15 Dexter 05:10 Cops 05:35 Spin city

09:30 SVT Forum 13:00 Ett evigt berättande 13:30 Leva med panikånge 14:30 Leva med tvångssyn 16:50 Magnus och Petski 17:20 Nyhetstecken 17:30 Oddasat 17:45 Uutiset 18:00 Världens undergång 18:55 Rapport 19:00 Vem vet mest? 19:30 Fashion 20:00 Hemlös 20:30 På vädrets villkor 21:00 Aktuellt 21:30 Kobra 22:00 Sportnytt 22:15 Regionala nyheter 22:25 Rapport 22:35 Kulturnyheterna 22:45 Den andra revolutionen - Gorkij och Lenin på 23:40 Trädgårdsfredag 00:10 Entourage

06:15 Ska du säga 06:40 Nanny 07:05 Nanny 07:30 Jims värld 07:55 Jims värld 08:25 Alla älskar Raymond 08:55 Alla älskar Raymond 09:25 Rachael Ray 10:20 Våra bästa år 11:10 Top Model 4 12:05 The Fashion Show 13:05 Oprah Winfrey 14:00 It’s Me Or The Dog 15:00 Top Model 4 15:55 The Fashion Show 16:55 Hell’s Kitchen 17:55 Hell’s Kitchen 18:55 Keno 19:00 How I met Your 19:30 2 1/2 män 20:00 The Mentalist 21:00 Hell’s Kitchen 22:00 The Bachelorette 23:00 Navy CIS 00:00 2 1/2 män 00:30 How I met Your 01:00 Spin City 01:30 Hell’s Kitchen 02:25 Hell’s Kitchen 03:20 The Mentalist 04:10 In Plain Sight 04:55 Spin City 05:20 TV Shop

05:50 Nyhetsmorgon 10:00 TV4Nyheterna 10:05 Efter tio 11:00 TV4Nyheterna 11:05 Efter tio 11:50 Hem till gården 12:20 Hem till gården 12:50 Holby City 14:00 TV4Nyheterna 14:05 Private practice 15:00 Våra pinsamma husd 16:00 De tre musketörerna 18:00 Vad blir det för mat 18:30 Parlamentet 19:00 TV4Nyheterna 19:15 Lokala nyheter 19:20 Väder 19:25 Fyra bröllop 20:00 Äntligen hemma 21:00 House 22:00 TV4Nyheterna 22:25 Ekonomi 22:30 Lokala nyheter 22:50 Väder 22:55 TV4Nyheterna 23:00 America’s got talent 00:00 Dödsdomen 01:00 The border 02:00 Numbers 03:00 Arkiv X 04:00 Medium

06:05 America’s Funniest Home Videos 06:30 Vakna med the Voice 09:00 Tvins Homeshoppin 09:35 Ellen 10:00 Shear Genius 10:50 Sjunde himlen 11:44 Dirty Sexy Money 12:40 Ellen DeGeneres 13:35 Unga mödrar 14:05 Christine 14:34 Vänner 15:05 Gossip Girl 16:00 Shear Genius 17:00 America’s Funniest 17:30 Christine 18:00 Cougar Town 18:30 Vänner 19:00 The Big Bang Theory 19:30 The Big Bang Theory 20:00 Sofias änglar - så gic 21:00 Desperate Housewiv 21:57 Cougar Town 22:25 The Middle 22:55 Criminal Minds 23:56 The Big Bang Theory 00:20 The Big Bang Theory 00:50 CSI NY 01:45 Supernatural 02:43 The Office 03:09 Stränder 05:15 Kyle XY

06:00 TV Shop 07:25 Stargate SG 1 08:20 Jims värld 08:50 Jims värld 09:20 Smallville 10:15 TV Shop 10:45 Våra värsta år 11:15 Våra värsta år 11:45 Simpsons 12:15 Fear Factor USA 13:15 Stargate SG 1 14:10 Jims värld 14:40 Jims värld 15:10 Smallville 16:00 Simpsons 16:30 Simpsons 17:00 Family Guy 17:30 Scrubs 18:00 Scrubs 18:30 How I Met Your 19:00 Cops 19:30 Simpsons 20:00 Simpsons 20:30 Family Guy 21:00 Kingdom 23:10 Scrubs 23:40 Scrubs 00:10 How I Met Your 00:40 Spin city 01:10 Skål! 01:40 Simpsons 02:10 Våra värsta år 02:40 Våra värsta år

Tisdag 31 Maj

06:00 Rapport 06:05 Regionala nyheter 06:25 Gomorron Sverige 10:30 Gomorron Sverige 11:15 Sjukdomar jag fick på 12:00 Djursjukhuset 12:30 Det söta livet 13:05 Pappa Bom 14:35 Klädkod 15:05 Vilma 15:10 Gomorron Sverige 16:00 Rapport 16:05 Hollywoodredaktion 16:30 Så ska det låta 17:30 Sverige idag 17:55 Sportnytt 18:00 Rapport med A-ekon 18:10 Regionala nyheter 18:15 Genom Ryssland på 19:00 Kulturnyheterna 19:15 Regionala nyheter 19:30 Rapport med A-ekon 20:00 Pojkskolan med Gar 21:00 Soldater i månsken 22:00 DOX:CLIENT 9 THE RISE AND FALL OF ELIOT SPITZER 23:55 Sommarpratarna 00:55 Trapped 02:40 Rapport 02:45 Hung 03:10 Från Lark Rise till 04:10 Usama bin Ladins

14

NR 2 – 26 M A J 2011


Onsdag 1 Juni 06:00 Rapport 06:05 Regionala nyheter 06:25 Gomorron Sverige 10:30 Gomorron Sverige 11:15 Genom Ryssland på 12:00 Pojkskolan med Gar 13:00 Sökandet efter mede 13:40 Att älska 15:10 Gomorron Sverige 16:00 Rapport 16:05 Grön glädje 16:30 Bärnstenssystrar 17:30 Sverige idag 17:55 Sportnytt 18:00 Rapport med A-ekon 18:10 Regionala nyheter 18:15 Strömsö 18:55 Samiska vantar 19:00 Kulturnyheterna 19:15 Regionala nyheter 19:30 Rapport med A-ekon 20:00 Uppdrag granskning 21:00 Tudors 21:55 Anslagstavlan 22:00 The Event 22:45 Bored to death 23:15 Mästarnas mästare 00:15 Damages 01:00 Rapport 01:05 DOX:CLIENT 9 THE RISE AND FALL OF ELIOT SPITZER 03:00 Klädkod 03:30 Rapport 03:35 Sommarens och vint 04:25 Kobra 04:55 Sverige idag 05:20 Strömsö

09:30 SVT Forum 13:00 Lifvet 13:30 Filmklubben 13:45 Filmklubben 14:00 Filmklubben 14:10 Filmklubben 14:30 Tema: Lifvet 16:35 Agenda 17:20 Nyhetstecken 17:30 Oddasat 17:45 Uutiset 18:00 10 saker du bör veta 18:50 Anslagstavlan 18:55 Rapport 19:00 Vem vet mest? 19:30 Kobra 20:00 Married Single Othe 20:50 Kvinnliga designers 21:00 Aktuellt 21:30 Romer i Europa 21:55 Samlaren 22:00 Sportnytt 22:15 Regionala nyheter 22:25 Rapport 22:35 Kulturnyheterna 22:45 Världen 23:40 Underverk i världen 23:45 Fashion 00:15 På vädrets villkor

06:15 Ska du säga 06:40 Nanny 07:05 Nanny 07:30 Jims värld 07:55 Jims värld 08:25 Alla älskar Raymond 08:55 Alla älskar Raymond 09:25 Rachael Ray 10:20 Våra bästa år 11:15 Top Model 4 12:10 The Fashion Show 13:05 Oprah Winfrey Sho 14:00 It’s Me Or The Dog 15:00 Extreme Home Mak 15:55 Top Model 4 16:55 Project Runway 17:55 Hell’s Kitchen 18:55 Keno 19:00 How I met Your Mot 19:30 2 1/2 män 20:00 Lyxfällan 21:00 Morden i Midsomer 23:10 Navy CIS 00:05 2 1/2 män 00:35 How I met Your Mot 01:00 Spin City 01:30 Hell’s Kitchen 02:25 Sandhamn 03:20 Real Housewives of 04:10 Welcome to the Capt 04:35 Welcome to the Capt 05:00 Spin City 05:30 Melrose Place

05:50 Nyhetsmorgon 10:00 TV4Nyheterna 10:05 Efter tio 11:00 TV4Nyheterna 11:05 Efter tio 11:50 Hem till gården 12:20 Hem till gården 12:50 Holby City 14:00 TV4Nyheterna 14:05 Private practice 15:00 Våra pinsamma husd 16:00 Boomerang 18:25 Lotto, Joker och Drö 18:30 Parlamentet 19:00 TV4Nyheterna 19:15 Lokala nyheter 19:20 Väder 19:25 Fyra bröllop 20:00 Klockan åtta hos stjä 21:00 Kommissarie Anna 22:00 TV4Nyheterna 22:15 Rambo 00:00 Hawaii five - 0 01:00 The border 02:00 Numbers 03:00 Arkiv X 04:00 Medium 05:30 Ice road truckers

06:05 America’s Funniest 06:30 Vakna med the Voice 09:00 Tvins Homeshoppin 09:35 Ellen 10:00 Shear Genius 10:50 Sjunde himlen 11:45 Dirty Sexy Money 12:40 Ellen DeGeneres 13:35 Unga mödrar 14:05 Christine 14:35 Vänner 15:05 Gossip Girl 16:00 Shear Genius 17:00 America’s Funniest Home Videos 17:30 Christine 18:00 Cougar Town 18:30 Vänner 19:00 The Big Bang Theory 19:30 The Big Bang Theory 20:00 Biggest Loser 21:00 Grey’s Anatomy 21:56 Off the Map 22:54 Criminal Minds 23:55 The Big Bang Theory 00:23 The Big Bang Theory 00:50 CSI NY 01:50 Fringe 02:46 Röd makt 04:40 Kyle XY 05:24 Ellen DeGeneres

06:05 TV Shop 07:25 Stargate SG 1 08:20 Jims värld 08:50 Jims värld 09:20 Smallville 10:15 TV Shop 10:45 Våra värsta år 11:15 Våra värsta år 11:45 Simpsons 12:15 Stargate SG 1 13:10 Jims värld 13:40 Jims värld 14:10 Smallville 15:05 Simpsons 15:35 Simpsons 16:05 Family Guy 16:30 Scrubs 17:05 Scrubs 17:30 How I Met Your 18:00 Cops 18:30 Simpsons 19:00 Simpsons 19:30 Family Guy 20:00 Speeders 20:30 Speeders 21:00 Little Man 23:00 Scrubs 23:30 Scrubs 00:00 How I Met Your 00:30 Spin city 01:00 Skål! 01:30 Simpsons 02:00 Våra värsta år 02:30 Våra värsta år 03:00 Magnum 03:50 The Man Show 04:15 Dexter 05:10 Cops 05:35 Spin city

13:30 Mammas comeback 14:30 Annika - ett brott, ett straff, ett liv 15:30 Att stå utanför och 16:00 Warm springs 18:00 Nakamats uppfinni 19:00 Vem vet mest? 19:30 Magnus och Petski 20:00 Babel 21:00 Aktuellt 21:15 Sportnytt 21:30 Kautokeino - upprore 23:05 Melody Gardot 00:00 Carl-Einar Häckner: En bättre värld

06:15 Ska du säga 06:40 Nanny 07:05 Nanny 07:30 Jims värld 07:55 Jims värld 08:25 Alla älskar Raymond 08:55 Alla älskar Raymond 09:25 Rachael Ray 10:20 Våra bästa år 11:10 Top Model 4 12:10 Project Runway 13:05 Oprah Winfrey Sho 14:00 It’s Me Or The Dog 15:00 Extreme Home Mak 15:55 Top Model 4 16:55 Project Runway 17:55 Hell’s Kitchen 18:55 Keno 19:00 How I met Your Mot 19:30 2 1/2 män 20:00 Sveriges fulaste hem 21:00 Grannfejden 22:00 Extrema samlare 23:00 Navy CIS 00:00 2 1/2 män 00:30 How I met Your Mot 01:00 Spin City 01:30 Hell’s Kitchen 02:25 Sandhamn 03:20 Stroke of Genius: 05:30 Melrose Place

06:15 Pokymon: Arceus 07:50 Nyhetsmorgon 11:30 Talang 2011 13:00 Bondgården 14:30 Våra pinsamma husd 15:40 Hur man blir av med 18:00 Vad blir det för mat 18:30 Parlamentet 19:00 TV4Nyheterna 19:15 Lokala nyheter 19:20 Väder 19:25 Fyra bröllop 20:00 Herr och fru 21:00 Hawaii five - 0 22:00 TV4Nyheterna 22:15 Rocky Balboa 00:20 Herr och fru 01:15 The border 02:15 Numbers 03:05 Arkiv X 04:05 Medium

06:05 America’s Funniest Home Videos 06:30 Young Black Stallion 07:30 Asterix och viking 08:50 Tvins Homeshop 09:35 Ellen 10:00 Shear Genius 10:50 Sjunde himlen 11:45 Dirty Sexy Money 12:40 Ellen DeGeneres 13:35 Unga mödrar 14:05 Christine 14:35 Vänner 15:05 Gossip Girl 16:00 Shear Genius 17:00 America’s Funniest Home Videos 17:30 Christine 18:00 Cougar Town 18:30 Vänner 19:00 The Big Bang Theory 19:30 The Big Bang Theory 20:00 Klassträffen 21:00 Criminal Minds 22:00 Criminal Minds 22:55 CSI 23:55 The Big Bang Theory 00:25 The Big Bang Theory 00:50 CSI NY 01:46 Fringe 02:45 -Porter 05:14 Kyle XY

06:00 TV Shop 07:25 Stargate SG 1 08:20 Jims värld 08:50 Jims värld 09:20 Smallville 10:15 TV Shop 10:45 Våra värsta år 11:15 Våra värsta år 11:45 Simpsons 12:15 Stargate SG 1 13:10 Jims värld 13:40 Jims värld 14:10 Smallville 15:05 Simpsons 15:35 Simpsons 16:05 Family Guy 16:30 Scrubs 17:00 Scrubs 17:30 How I Met Your 18:00 Cops 18:30 Simpsons 19:00 Simpsons 19:30 Family Guy 20:00 V 21:00 Vantage Point 22:50 Scrubs 23:25 Scrubs 23:55 How I Met Your 00:25 Spin city 00:55 Skål! 01:25 Simpsons 01:55 Våra värsta år 02:30 Våra värsta år

Torsdag 2 Juni

06:00 Landet runt 06:45 Sverige! 07:15 Lanthandeln 07:45 Klokast i klassen 08:00 Slottsfruar 09:00 Rapport 09:05 Springpojkar är vi all 10:25 Sommarens och vint 11:15 Strömsö 11:55 Rapport 12:00 Uppdrag granskning 13:00 Sommarpratarna 14:00 Minnenas television 15:00 Håkan Hellström 16:00 Rapport 16:05 Röda näckrosor 16:30 Biltokig 17:30 Fikapaus 17:50 Anslagstavlan 17:55 Sportnytt 18:00 Rapport med A18:10 Regionala nyheter 18:15 Strömsö 18:55 Kinesisk sidenvävstol 19:00 Livet på fyren 19:30 Rapport med A-ekon 19:55 Regionala nyheter 20:00 Mitt i naturen Austr 20:30 Hundra procent bon 21:00 Patti Smith - Dream 22:50 Anklagad 23:50 Uppdrag granskning 00:50 Rapport

NR 2 – 26 M A J 2011

15


Fredag 3 Juni 06:00 Rapport 06:05 Regionala nyheter 06:25 Gomorron Sverige 10:30 Gomorron Sverige 11:15 Strömsö 11:55 Kinesisk sidenvävstol 12:00 Mitt i naturen Austra 12:30 Notes from the under 12:55 Fairly legal 13:55 Från Lark Rise till Ca 15:10 Gomorron Sverige 16:00 Rapport 16:05 Skärgårdsflirt 16:50 Anslagstavlan 16:55 Himmelblå 17:40 Väsen 17:55 Sportnytt 18:00 Rapport med A-ekon 18:10 Regionala nyheter 18:15 Minnenas television 19:00 Kulturnyheterna 19:15 Regionala nyheter 19:30 Rapport med A-ekon 20:00 Så ska det låta 21:00 Mr. Brooks 23:00 Norsk attraktion 23:30 Once Upon a Time in 03:10 Rapport 03:15 Soldater i månsken 04:10 Rapport 04:45 Hollywoodredaktion 05:10 Minnenas television

09:30 SVT Forum 13:00 Världen 13:55 Underverk i världen 14:00 Hemlös 14:30 Ett evigt berättande 15:00 En bok, en författ 16:20 På vädrets villkor 16:50 Fashion 17:20 Nyhetstecken 17:30 Oddasat 17:45 Uutiset 18:00 Så fungerar kärleken 18:45 Vykort från Europa 18:55 Rapport 19:00 Vem vet mest? 19:30 Romer i Europa 19:55 Samlaren 20:00 Press, pause, play 21:00 Aktuellt 21:30 Trädgårdsfredag 22:00 Sportnytt 22:15 Regionala nyheter 22:25 Rapport 22:35 Kulturnyheterna 22:45 Svarttaxi 23:15 Sopranos 00:15 Ren´e Zellweger mö 00:55 Hundra svenska år

06:15 Ska du säga 06:40 Nanny 07:05 Nanny 07:30 Jims värld 07:55 Jims värld 08:25 Alla älskar Raymond 08:55 Alla älskar Raymond 09:25 Rachael Ray 10:20 Våra bästa år 11:15 Top Model 4 12:10 Project Runway 13:05 Oprah Winfrey 14:00 It’s Me Or The Dog 15:00 Extreme Home Mak 15:55 Top Model 4 16:55 Hell’s Kitchen 17:55 Mr. Sunshine 18:25 Hot in Cleveland 18:55 Keno 19:00 How I met Your Mot 19:30 2 1/2 män 20:00 Moldavien-Sverige 23:00 Dödligt vapen 2 01:20 Peaceful Warrior 03:35 Hostel 05:10 Because of Winn

05:50 Ice road truckers 06:50 Nyhetsmorgon 10:00 Generation XXL 11:10 Leila bakar 11:50 Hem till gården 12:20 Hem till gården 12:50 Holby City 14:05 Private practice 15:00 Monikas mat 15:35 Livet från den andra 17:55 V75-klubben 18:00 Vad blir det för mat 18:30 Parlamentet 19:00 TV4Nyheterna 19:15 Lokala nyheter 19:20 Väder 19:30 Postkodmiljonären 20:00 Talang 2011 21:30 Wallander: Bröderna 22:00 TV4Nyheterna 22:15 Wallander: Bröderna 23:50 Insomnia 02:15 Three 04:10 Ice road truckers

06:05 America’s Funniest 06:30 Vakna med the Voice 09:00 Tvins Homeshoppin 09:35 Ellen 10:00 Shear Genius 10:50 Sjunde himlen 11:45 Dirty Sexy Money 12:40 Ellen DeGeneres 13:35 Unga mödrar 14:05 Christine 14:34 Vänner 15:04 Gossip Girl 16:00 Entertainment Now 16:30 High School Reunio 17:30 Rules of Engagement 18:00 America’s Funniest 18:30 The Big Bang Theory 19:00 Total blackout 20:00 Wipeout US 21:00 Criminal Minds 22:00 Scary Movie 4 23:35 Grosse Pointe Blank 01:40 The Wendell Baker 03:33 Celebrity Rehab with 04:14 Kyle XY 04:56 Ellen DeGeneres 05:36 Ellen

05:55 TV Shop 07:25 Stargate SG 1 08:20 Jims värld 08:50 Jims värld 09:20 Smallville 10:15 TV Shop 10:45 Våra värsta år 11:15 Våra värsta år 11:45 Simpsons 12:15 Stargate SG-1 13:15 Jims värld 13:45 Jims värld 14:15 Smallville 16:00 Simpsons 16:30 Simpsons 17:00 Family Guy 17:30 Hål i väggen 18:00 Cops 18:30 Simpsons 19:00 Simpsons 19:30 Family Guy 20:00 The Vampire Diaries 21:00 Smallville 22:00 Gods of the Arena : 23:10 V 00:05 Supercop 01:55 Simpsons 02:25 Våra värsta år 02:55 Våra värsta år 03:20 Magnum 04:10 The Man Show 04:35 Weeds 05:00 The Sarah Connor Chronicles: (R)

09:00 Disneydags 12:10 Historiska resmål 13:00 Historiska resmål 13:55 På vädrets villkor 14:25 Trädgårdsfredag 14:55 Married Single 15:45 Kobra 16:15 Mammas comeback 17:15 Magnus och Petski 17:45 Panama 18:15 Merlin 19:00 Min familjs galna 19:50 Mer än ett keldjur 20:00 Konsert för Japan 21:30 W. 23:35 Svarttaxi 00:05 Sopranos 01:05 Nakamats uppfinni

07:00 Lois & Clark 08:00 Nanny 08:30 Nanny 09:00 Cityakuten 09:55 Parenthood 10:55 Tough Love 12:25 Tough Love 13:20 Tough Love 14:15 Tough Love 15:20 Tough Love 16:20 100 Questions 16:55 Better With You 17:25 Outsourced 17:55 How I met Your 18:25 2 1/2 män 18:55 Keno 19:00 Blåsningen 20:00 Marry Me 21:50 The Break-Up 00:00 En snut på hugget 02:10 Waking the Dead 03:55 Royal Pains 04:40 Life 05:25 The Mermaid Chair

06:00 Teletubbies 06:25 Snuttefilm 06:30 Vännernas stad 06:40 Chuggington 06:50 Yu-Gi-Oh! 07:15 Bakugan 07:40 Mimmi & Mojje 07:58 Nyhetsmorgon 11:30 Talang 2011 13:00 Äntligen hemma 14:00 V75 Direkt 17:00 Gröna korridorer 18:00 Vinnarfesten 19:00 TV4Nyheterna och 19:20 Väder 19:30 Postkodmiljonären 19:55 Lotto, Joker och Drö 20:00 Kvällen är din 21:30 Dumpa honom! 22:00 TV4Nyheterna 22:15 Dumpa honom! 00:20 End game 02:20 Dead presidents 05:30 Monikas mat

06:00 Wildfire 06:44 Providence 07:34 America’s Funniest Home Videos 08:00 Kim Possible 08:24 Magi på Waverly 08:50 Tvins Homeshop 09:30 Gilmore Girls 10:20 Tiger Cruise 12:00 The Big Bang Theory 12:30 Gary 13:00 High School Reunio 14:00 Top Gear Australien 15:10 Min apa är min bebis 16:15 Klassträffen 17:15 Wipeout US 18:14 Kung Fu Panda 20:00 America’s Funniest 20:30 America’s Funniest 21:00 Pensionärsjävlar på 21:30 Are We There Yet? 23:22 NittiLeaks 00:20 Under belägring 2 02:20 RAW Comedy Club 02:50 RAW Comedy Club 03:20 Criminal Minds 04:16 Battlestar Galactica 05:04 Top Gear Australien

05:45 Cops 06:10 TV Shop 08:00 Ska du säga 08:30 Amazing Race 09:30 Miami Ink. 10:30 Skål! 11:00 Skål! 11:30 The Bill Engvall 12:00 Simpsons 12:30 Spin city 13:00 Spin city 13:30 Weatherproof 14:00 I nöd och lust 14:30 I nöd och lust 15:00 Fab 5 16:00 Chuck 17:00 The Vampire Diaries 18:00 Smallville 19:00 Simpsons 19:30 Simpsons 20:00 Family Guy 20:30 Family Guy 21:00 Kiss of the Dragon 23:00 Simone 01:20 Narc 03:15 Spin city 03:40 Spin city 04:05 The Bill Engvall 04:30 Miami Ink. 05:15 Weatherproof 05:40 Simpsons

Lördag 4 Juni

05:55 Sverige! 06:25 Mitt i naturen Austr 06:55 Djursjukhuset 07:25 Det söta livet 07:55 Sommarens och vinte 08:45 Väsen 09:00 Rapport 09:05 Strömsö 09:45 Minnenas television 10:30 Livet på fyren 11:00 Norsk attraktion 11:30 Lanthandeln 12:00 Rapport 12:05 Hollywoodredaktion 12:30 Bored to death 13:00 Mästarnas mästare 14:00 Den enskilde medbo 15:45 Rapport 15:50 Fairly legal 16:50 Så ska det låta 17:50 Helgmålsringning 17:55 Sportnytt 18:00 Rapport 18:15 Skärgårdsflirt 19:00 Sverige! 19:30 Rapport 19:45 Sportnytt 20:00 Diamond League 22:00 Fairly legal 23:00 På väg till Malung 23:30 Rapport 23:35 Leonard Cohen: Bird 01:35 Rapport

16

NR 2 – 26 M A J 2011


Söndag 5 Juni 06:00 Hundra svenska år 07:00 Minnenas television 08:00 Uppdrag granskning 09:00 Rapport 09:05 Strömsö 09:45 Kinesisk sidenvävstol 09:50 Hundra procent bon 10:20 Grön glädje 10:45 Det söta livet 11:15 Skärgårdsflirt 12:00 Rapport 12:05 Från Lark Rise till 13:05 Fairly legal 14:05 På väg till Malung 14:35 Röda näckrosor 15:00 Sommarpratarna 16:00 Rapport 16:05 Patti Smith - Dream 17:55 Sportnytt 18:00 Rapport 18:10 Regionala nyheter 18:15 Landet runt 19:00 Sportspegeln 19:30 Rapport 19:55 Regionala nyheter 20:00 Engelska Antikrunda 21:00 Från Lark Rise till 22:00 Sommarpratarna 23:00 Hung 23:30 Sjukdomar jag fick på 00:15 På väg till Malung 00:45 Rapport 00:50 Patti Smith - Dream 02:40 Rapport 02:45 Grön glädje 03:10 Uppdrag granskning 04:10 Rapport 04:15 Sportspegeln 04:45 Skärgårdsflirt 05:30 Sverige!

08:00 Specialagent Oso 08:25 Sixten och Snille 08:35 Charlie och Lola 08:45 Tess och Ubbe 09:00 Disneydags 10:00 Gudstjänst 11:20 Fashion 11:50 Press, pause, play 12:50 Vem vet mest? 13:20 Vem vet mest? 13:50 Vem vet mest? 14:20 Vem vet mest? 14:50 Vem vet mest? 15:20 Ren´e Zellweger mö 16:00 Hundra svenska år 17:00 Filmklubben 17:10 Filmklubben 17:20 Filmklubben 17:30 Filmklubben 17:45 Filmklubben 18:00 Babel 19:00 Viktoriafallen 19:50 Gå fint i koppel 20:00 Drömmen om Sveri 21:00 Aktuellt 21:15 Agenda 22:00 Dokument utifrån 23:00 Rapport 23:10 Magnus och Petski 23:40 Så fungerar kärleken

07:00 Lois & Clark 08:00 Nanny 08:30 Nanny 09:00 Drop Dead Diva 09:55 Bachelorette Sverige 10:55 Tough Love 11:50 Tough Love 12:50 Tough Love 13:45 Tough Love 14:45 Tough Love 15:40 Tough Love 16:40 Cherry dejtar: R 17:55 Project Runway 18:55 Keno 19:00 Bachelorette Sverige 20:00 Bones 21:00 Charlies änglar 23:00 Miami Vice 01:40 Extrema samlare 02:40 Rollerball 04:15 Ska du säga 04:40 Journeyman 05:30 Melrose Place

06:00 Rupert Björn 06:10 Dora utforskaren 06:30 Postis Per 06:45 Gissa med Frasse 07:00 Mumintrollens 07:10 Pok´ymon 07:30 Tidsdeckarna 07:58 Nyhetsmorgon sönd 11:30 Kvällen är din 13:00 Klockan åtta hos stjä 13:55 Fira med Ferris 16:00 Jag måste stjäla 17:00 Vinnare söndag 17:55 Sverigelotteriet 18:00 Feta familjer på diet 19:00 TV4Nyheterna 19:20 Väder 19:30 Sporten söndag 20:00 Solsidan 20:30 C/o Segemyhr 21:00 Slumdog Millionaire 22:00 TV4Nyheterna 22:15 Slumdog Millionaire 23:50 Sista dygnet i livet Jim Morrison 00:50 Kommissarie Anna 01:55 Thrill of the kill 03:50 CBS 60 minutes 04:45 Ice road truckers

06:00 Wildfire 06:44 Providence 07:34 America’s Funniest 08:00 Kim Possible 08:24 Magi på Waverly 08:50 Tvins Homeshop 09:30 Prinsen av Egypten 11:15 Rules of Engagement 11:45 Our Lives: Living with Half a Brain 12:50 Biggest Loser 13:45 Desperate Housewiv 14:45 Off the Map 15:40 Grey’s Anatomy 16:36 Cougar Town 17:04 Sofias änglar - så gick 18:04 Hellcats 19:00 Gossip Girl 20:00 Gordon Ramsay’s 21:00 Irene Huss: Eldsdans 22:55 CSI 23:55 Criminal Minds 00:56 Criminal Minds 01:50 Sunny Standup 02:20 Celebrity Rehab 03:15 Slap Her... She’s Fren 04:45 Beyond Boiling 05:10 Ramsay’s Boiling 05:34 America’s Funniest

06:05 TV Shop 08:00 Ska du säga 08:30 Amazing Race 09:30 Miami Ink. 10:30 Skål! 11:00 Skål! 11:30 The Bill Engvall 12:00 Simpsons 12:30 Spin city 13:00 Spin city 13:30 Weatherproof 14:00 Guldfeber 15:00 Simpsons 15:30 Simpsons 16:00 Family Guy 16:30 Family Guy 17:00 Fear Factor USA 18:00 Speeders 18:30 Speeders 19:00 Amazing Race 20:00 How I met Your 20:30 How I met Your 21:00 2 1/2 män 21:30 2 1/2 män 22:00 Glory Daze 23:00 Gods of the Arena 00:10 How I met Your 00:40 How I met Your 01:10 Spin city 01:40 Spin city 02:10 Glory Daze 03:00 Amazing Race 03:45 Bullshit! 04:15 Guldfeber 05:05 The Bill Engvall 05:30 Weatherproof

12:55 Gudstjänst 13:40 Kalle Moraeus i 14:40 Tre Översättare om 15:40 HundÅr 17:00 Carl-Einar Häckner: 18:00 Legendariska lejon 18:50 Bo Ko 19:00 Vem vet mest? 19:30 TrädgÅrdsfredag 20:00 Hundra svenska År 21:00 Aktuellt 21:15 Sportnytt 21:30 Entourage 21:55 Slitage 22:15 S.O.S. - En segelsäll 23:55 Agenda

06:15 Ska du säga 06:40 Nanny 07:05 Nanny 07:30 Jims värld 07:55 Jims värld 08:25 Alla älskar Raymond 08:55 Alla älskar Raymond 09:25 Rachael Ray 10:20 Våra bästa År 11:15 Top Model 4 12:10 The Tyra Banks 13:05 Oprah Winfrey 14:00 It’s Me Or The Dog 15:00 Extreme Home 15:55 Top Model 4 16:55 Project Runway 17:55 Hell’s Kitchen 18:55 Keno 19:00 How I met Your 19:30 2 1/2 män 20:00 Project Runway 21:00 Real Housewives of 22:00 The Bachelorette 23:00 Navy CIS 00:00 2 1/2 män 00:30 How I met Your 01:00 Spin City 01:30 Hell’s Kitchen 02:25 Sandhamn 03:20 Kvinnors hemliga liv 04:10 Prison Break 05:00 Spin City 05:30 Melrose Place

06:15 Bron till Terabithia 07:50 Nyhetsmorgon 11:30 Generation XXL 12:40 A bear named 14:30 Stuck in the suburbs 16:05 Bröllopsfotografen 18:30 Nationaldagen 19:30 Hela Sveriges 20:00 Ãntligen hemma 21:00 Shanghai Noon 22:00 TV4Nyheterna 22:15 Shanghai Noon 23:25 FotbollsmÅndag 23:55 Ãntligen hemma 01:00 The border 02:00 Numbers 03:00 Arkiv X 04:00 Medium

05:55 Gary 06:20 Entertainment Now 06:45 Kim Possible 07:10 Kim Possible 07:35 Antz 09:00 Tvins Homeshop 09:30 Ellen 09:55 Our Lives: Living 10:50 Sjunde himlen 11:45 Dirty Sexy Money 12:40 Ellen DeGeneres 13:35 Unga mÖdrar 14:05 Gordon Ramsay’s 15:05 Gossip Girl 16:00 Shear Genius 17:00 America’s Funniest 17:30 Christine 18:00 Cougar Town 18:30 Vänner 19:00 The Big Bang Theory 19:30 The Big Bang Theory 20:00 Total blackout 21:00 CSI 21:56 NittiLeaks 23:00 Criminal Minds 00:00 The Big Bang Theory 00:25 The Big Bang Theory 00:55 The Life & Times 01:25 Total blackout 02:25 Supernatural 03:20 Queen Sized 04:55 Kyle XY 05:40 Ellen

05:55 TV Shop 07:25 Stargate SG-1 08:15 Jims värld 08:40 Smallville 10:15 TV Shop 10:45 Våra värsta år 11:15 Våra värsta år 11:45 Simpsons 12:15 Magnum 13:15 Stargate SG-1 14:05 Jims värld 14:35 Jims värld 15:05 Smallville 16:00 Simpsons 16:30 Simpsons 17:00 Family Guy 17:30 Scrubs 18:05 Scrubs 18:35 How I Met Your 19:00 Cops 19:30 Simpsons 20:00 Simpsons 20:30 Family Guy 21:00 2 1/2 män 21:30 2 1/2 män 22:00 My name is Earl 22:30 My name is Earl 23:00 Scrubs 23:30 Scrubs 00:00 How I Met Your 00:30 Spin city 01:00 Skål! 01:30 Simpsons

Måndag 6 Juni

08:00 Slottsfruar 09:00 Rapport 09:05 PÅ en bänk i en park 10:45 Landet runt 11:30 Lanthandeln 12:00 Rapport 12:05 Sportspegeln 12:35 Sverige! 13:05 Klädkod 13:35 En räddningsskutas 14:15 Rosa - the movie 15:40 Vilma 15:45 Gloria-tv 16:00 Rapport 16:05 Sjukdomar jag fick 16:50 SÅ sÅg vi sommaren 16:55 Engelska Antikrun 17:55 Sportnytt 18:00 Rapport med A-eko 18:10 Regionala nyheter 18:15 Kungaslupen Vasaor 18:55 SÅ sÅg vi sommaren 19:00 Kungens lilla piga 19:30 Rapport med A-eko 19:55 Regionala nyheter 20:00 Djursjukhuset 20:30 Det sÖta livet 21:00 Nationaldag med 22:00 Nationaldagen 2011 22:15 Ramp 22:45 Hela apparaten - om 23:15 Damages 00:00 Engelska Anti

NR 2 – 26 M A J 2011

17


Tisdag 7 Juni 06:00 Rapport 06:05 Regionala nyheter 06:25 Gomorron Sverige 10:30 Gomorron Sverige 11:15 Nationaldag med Tina Ahlin 12:15 Djursjukhuset 12:55 Klädkod 13:25 Klasskamrater 15:10 Gomorron Sverige 16:00 Rapport 16:05 Det söta livet 16:35 Nationaldagen 2011 16:50 Anslagstavlan 16:55 SÅ ska det lÅta 17:55 Sportnytt 18:00 Rapport med A-ekon 18:10 Regionala nyheter 18:15 Genom Ryssland på 19:00 Kulturnyheterna 19:15 Regionala nyheter 19:30 Rapport med A-eko 20:00 Pojkskolan med Gare 21:00 Soldater i månsken 22:00 Sanningen om fröke 23:30 Från Lark Rise till 00:30 Memento 02:20 Rapport 02:25 Hung 02:55 Engelska Anti 03:55 Rapport 04:00 Norsk attraktion 04:30 Klädkod 05:00 Rapport 05:15 Genom Ryssland pÅ

09:30 SVT Forum 13:00 Filmklubben 13:13 Filmklubben 13:18 Filmklubben 13:30 Filmklubben 13:45 Filmklubben 14:00 2 Travel Texts 14:15 Osynliga sår 14:30 Ung i Damaskus: 16:50 Magnus och Petski 17:20 Nyhetstecken 17:30 Oddasat 17:45 Uutiset 18:00 Världens undergång 18:55 Rapport 19:00 Vem vet mest? 19:30 Fashion 20:00 Tager du 20:30 PÅ vädrets villkor 21:00 Aktuellt 21:30 Kobra 22:00 Sportnytt 22:15 Regionala nyheter 22:25 Rapport 22:35 Kulturnyheterna 22:45 Press, pause, play 23:45 Trädgårdsfredag 00:15 Entourage

06:15 Ska du säga 06:40 Nanny 07:05 Nanny 07:30 Jims värld 07:55 Jims värld 08:25 Alla älskar Ray 08:55 Alla älskar Raymond 09:25 Rachael Ray 10:20 Våra bästa År 11:10 Top Model 4 12:10 Project Runway 13:05 Oprah Winfrey 14:00 It’s Me Or The Dog 15:00 Extreme Home 15:55 Top Model 4 16:55 Project Runway 17:55 Hell’s Kitchen 18:55 Keno 19:00 How I met Your 19:30 2 1/2 män 20:00 The Mentalist 21:00 Hell’s Kitchen 22:00 The Bachelorette 23:00 Navy CIS 00:00 2 1/2 män 00:30 How I met Your 01:00 Spin City 01:30 Hell’s Kitchen 02:25 Sandhamn 03:20 The Mentalist 04:10 In Plain Sight 05:00 Spin City 05:30 Melrose Place

05:50 Nyhetsmorgon 10:00 TV4Nyheterna 10:05 Efter tio 11:00 TV4Nyheterna 11:05 Efter tio 11:50 Hem till gården 12:20 Hem till gården 12:50 Holby City 14:00 TV4Nyheterna 14:05 Private practice 15:00 Våra pinsamma 16:05 Tjejen som föll 18:30 Parlamentet 19:00 TV4Nyheterna 19:15 Lokala nyheter 19:20 Väder 19:30 Studio: EM-kval 19:50 Fotboll: EM-kval 20:50 Studio: EM-kval 21:00 Fotboll: EM-kval 22:00 TV4Nyheterna 22:25 Ekonomi 22:30 Lokala nyheter 22:35 Sport 22:50 Väder 22:50 TV4Nyheterna 23:00 America’s got talent 00:00 Dödsdomen 01:00 The border 02:00 Numbers 03:00 Arkiv X 04:00 Medium

06:05 America’s Funniest Home Videos 06:30 Vakna med the Voice 09:00 Tvins Homeshop 09:35 Ellen 10:00 Shear Genius 10:50 Sjunde himlen 11:45 Dirty Sexy Money 12:40 Ellen DeGeneres 13:35 Unga mÖdrar 14:05 Christine 14:34 Vänner 15:04 Gossip Girl 16:00 Shear Genius 17:00 America’s Funniest 17:30 Christine 18:00 Cougar Town 18:30 Vänner 19:00 The Big Bang Theory 19:30 The Big Bang Theory 20:00 SOS Gute 21:00 Desperate House 21:57 Cougar Town 22:25 Cougar Town 22:55 Criminal Minds 23:55 The Big Bang Theory 00:20 The Big Bang Theo 00:50 CSI NY 01:45 Supernatural 02:45 True Confessions of 04:15 Heartland 05:00 Ellen DeGeneres 05:40 Ellen DeGeneres

06:00 TV Shop 07:25 Stargate SG-1 08:20 Jims värld 08:50 Jims värld 09:20 Smallville 10:15 TV Shop 10:45 Våra värsta år 11:15 Våra värsta år 11:45 Simpsons 12:15 Magnum 13:15 Stargate SG-1 14:05 Jims värld 14:35 Jims värld 15:05 Smallville 16:00 Simpsons 16:30 Simpsons 17:00 Family Guy 17:30 Scrubs 18:00 Scrubs 18:30 How I Met Your 19:00 Cops 19:30 Simpsons 20:00 Simpsons 20:30 Family Guy 21:00 De hänsynslÖsa 23:05 Scrubs 23:35 Scrubs 00:05 How I Met Your 00:35 Spin city 01:05 Skål! 01:35 Simpsons 02:05 Våra värsta år 02:35 Våra värsta år 03:05 Magnum 03:55 The Man Show 04:20 Dexter 05:15 Cops 05:40 Spin city

09:30 SVT Forum 13:00 Lifvet 13:30 Filmklubben 13:43 Filmklubben 13:48 Filmklubben 14:00 Filmklubben 14:15 Filmklubben 14:30 Fotografins pionjärer i New York och Paris 16:35 Agenda 17:20 Nyhetstecken 17:30 Oddasat 17:45 Uutiset 18:00 Konsten att överleva 18:50 Samlaren 18:55 Rapport 19:00 Vem vet mest? 19:30 Kobra 20:00 Married Single 20:50 Kvinnliga designers 21:00 Aktuellt 21:30 Kvartersdoktorn 22:00 Sportnytt 22:15 Regionala nyheter 22:25 Rapport 22:35 Kulturnyheterna 22:45 Panama 23:15 Fashion 23:45 På vädrets villkor

06:15 Ska du säga 06:40 Nanny 07:05 Nanny 07:30 Jims värld 07:55 Jims värld 08:25 Alla älskar Ray 08:55 Alla älskar Raymond 09:25 Rachael Ray 10:20 Våra bästa År 11:15 Top Model 4 12:10 Project Runway 13:05 Oprah Winfrey 14:00 It’s Me Or The Dog 15:00 Extreme Home 15:55 Top Model 4 16:55 Project Runway 17:55 Hell’s Kitchen 18:55 Keno 19:00 How I met Your 19:30 2 1/2 män 20:00 Lyxfällan 21:00 Morden i Midsomer 23:10 Navy CIS 00:05 2 1/2 män 00:35 How I met Your 01:05 Spin City 01:35 Hell’s Kitchen 02:30 Sandhamn 03:25 Real Housewives of 04:20 Welcome to the 04:40 Kath and Kim 05:05 Spin City 05:30 Melrose Place

05:50 Nyhetsmorgon 10:00 TV4Nyheterna 10:05 Efter tio 11:00 TV4Nyheterna 11:05 Efter tio 11:50 Hem till gården 12:20 Hem till gården 12:50 Holby City 14:00 TV4Nyheterna 14:05 Private practice 15:00 VÅra pinsamma 16:05 Last holiday 18:25 Lotto, Joker och 18:30 Parlamentet 19:00 TV4Nyheterna 19:15 Lokala nyheter 19:20 Väder 19:25 Fyra bröllop 20:00 Klockan Åtta hos 20:55 Herrskap och 22:00 TV4Nyheterna 22:25 Ekonomi 22:30 Lokala nyheter 22:35 Sport 22:50 Väder 22:55 TV4Nyheterna 23:00 America’s got talent 00:00 Hawaii five - 0 01:00 The border 02:00 Numbers 03:00 Arkiv X 04:00 Medium

06:05 America’s Funniest 06:30 Vakna med the Voice 09:00 Tvins Homeshop 09:35 America’s Funniest 10:00 Shear Genius 10:50 Sjunde himlen 11:45 Dirty Sexy Money 12:40 Ellen DeGeneres 13:35 Unga mödrar 14:05 Christine 14:35 Vänner 15:05 Gossip Girl 16:00 Frisörakuten 17:00 America’s Funniest 17:30 Christine 18:00 Cougar Town 18:30 Vänner 19:00 The Big Bang Theory 19:30 The Big Bang Theory 19:58 Biggest Loser 21:00 Livet på BB 22:00 Off the Map 23:00 Criminal Minds 00:00 The Big Bang Theo 00:26 The Big Bang Theo 00:55 CSI NY 01:55 Fringe 02:50 Billy Bathgate 04:35 Heartland 05:20 Ellen DeGeneres

06:05 TV Shop 07:25 Stargate SG-1 08:20 Jims värld 08:50 Jims värld 09:20 Smallville 10:15 TV Shop 10:45 Våra värsta år 11:15 Våra värsta år 11:45 Simpsons 12:15 Magnum 13:15 Stargate SG-1 14:05 Jims värld 14:35 Jims värld 15:05 Smallville 16:00 Simpsons 16:30 Simpsons 17:00 Family Guy 17:30 Scrubs 18:00 Scrubs 18:30 How I Met Your 19:00 Cops 19:30 Simpsons 20:00 Simpsons 20:30 Family Guy 21:00 Death Sentence 23:05 Scrubs 23:35 Scrubs 00:05 How I Met Your 00:35 Spin city 01:05 Skål! 01:35 Simpsons 02:05 Våra värsta år 02:35 Våra värsta år

Onsdag 8 Juni

06:00 Rapport 06:05 Regionala nyheter 06:25 Gomorron Sverige 10:30 Gomorron Sverige 11:15 Genom Ryssland på 12:00 Pojkskolan med Gare 13:15 Lustgården 14:45 Grön glädje 15:10 Gomorron Sverige 16:00 Rapport 16:05 Hollywoodredaktion 16:30 Fikapaus 16:50 Anslagstavlan 16:55 Arvfiender 17:55 Sportnytt 18:00 Rapport med A-ekon 18:10 Regionala nyheter 18:15 En räddningsskutas 18:55 Gärdesgård av skidor 19:00 Kulturnyheterna 19:15 Regionala nyheter 19:30 Rapport med A-eko 20:00 Uppdrag granskning 21:00 Tudors 21:55 Undercover Boss 22:40 Bored to death 23:10 Slottsfruar 00:10 Slottsfruar 01:10 Rapport 01:15 Sanningen om fröken 02:45 Rapport 02:50 Damages 03:35 Sommarens och

18

NR 2 – 26 M A J 2011


Unika smycken för unika kvinnor UniQe är unik design för kvinnor som vill ha något ingen annan har. Varje smycke är ett hantverk. Halvädelstenar, sötvattenpärlor och handgjorda lampworkpärlor ingår i många designs. Inget smycke är identiskt. UniQe hittar du på Krukmakeri & Hantverk i Söderhamn eller på www.uniqe.nu

Välkommen

NR 2 – 26 M A J 2011

19


Återvändardagar med......

Återvändardagar Återvändardagar har blivit synonymt med Kristihimmelfärdshelgen i Söderhamn och något nästan alla förväntar sig. En stadskärna fylld av aktivitet, sång och musik. Handel som håller öppet. Förra året nöjde man sig med en Återvändardag. SöderhamnsAndan och Cityföreningen befann sig båda två i tillfälliga organisationsförändringar utan möjlighet att arrangera. Då iklädde sig kommunen arrangörskostymen. Två dagar bantades till en. Rådhuset preparerades med snö mitt i sommarvärmen tillsammans med ett rivigt coverband och föreningarna trängdes längs Köpmangatan för att synas och höras. I år är båda föreningarna tillbaka. Nu med Cityföreningens Lennart Westman i spetsen som projektledare. Med sig i följet har han SöderhamnsAndan och representanter från kommunen.

20

- Cityföreningen och därigenom jag ansvarar, men vi är många som samarbetar. Broberg kommer att vara en stor aktör under lördagen då de anordnar sitt sponsorlopp för första gången. Spelare, tränare och andra i klubben kommer springa en angiven slinga genom centrum. De som så vill, sponsorer som privatpersoner, kan satsa valfri slant på valfri spelare per varv

” Berätta om positiva saker som är på gång. Från vår sida kommer vi att göra vad vi kan för att förse dem med så mycket information det bara går ”

respektive hinner med under angiven tid. Det kan bli rätt mycket pengar om man ser till andra städer och klubbar som arrangerat liknande lopp genom åren, berättar Lennart vidare. En plus en blir två I år återgår man till ursprungskonceptet och programmet omfattas av två hela dagar. Närmare bestämt 3-4 juni. Arrangemanget är populärt och efterlängtat. Stipendier till duktiga medborgare ska delas ut, och allt inramas av lokala musikaliska förmågor. De traditionella utövarna kommer att finnas med. Sådana som exempelvis Alir Windband och Söderhamns musikkår, men i år vill man satsa lite mer för att tillfredställa den demografiskt underrepresenterade gruppen medborgare i åldern 25-45 år. - Mer rock´n roll alltså, hoppas Lennart Westman.

NR 2 – 26 M A J 2011


Varje år till Kristi Himmelfärdshelgen arrangeras Söderhamns Återvändardagar för återvändare, söderhamnare och tillresta besökare. I år är inget undantag. Undantaget är möjligen att helgen infaller först i juni till skillnad mot mer vanliga månaden maj. Med anledning av att kommunen behöver fler unga och medelålders medborgare kommer kommunens nyanställda inflyttarserviceresurs, Marlene Rådström, att finnas med under Återvändardagarna i hopp om att locka en eller annan inflyttare eller hemvändare. - Söderhamn är så fantastiskt. Jag har bott i Stockholm under många år. När jag varit hemma på besök genom åren och nu sedan jag flyttat hem, önskar jag att fler kunde se den här underbara staden med samma glasögon som jag gör, säger Marlene med ett brett sommarleende. För handlarna i centrum är detta är viktiga dagar. Med en ökad försäljning och hopp om varmt soligt väder har Lennart en uppmaning till cityföretagen och alla som tänker vistas på stan: - Handlarna ska se sig som de främsta ambassadörerna för staden genom att tala gott om och informera så gott man kan NR 2 – 26 M A J 2011

om utbud och upplevelser och berätta om positiva saker som är på gång. Från vår sida kommer vi att göra vad vi kan för att förse dem med så mycket information det bara går. Alla söderhamnare bär också ett eget ansvar den här helgen och alla andra dagar med, säger Lennart. Vad vi ska berätta om, vad vi är stolta över och vad vi vill lyfta som är positivt och så vidare. Ankrace och megaloppis Det så populära ankracet har uteblivit två år i rad då det blivit allt svårare att sälja ankor till företagen i stan. Ankracet har genom åren varit en av höjdpunkterna under helgen och därför kommer man i år att ge sig på ett nytt koncept. Nämligen att försöka sälja ankorna styckevis i butikerna till en billigare penning till privatpersoner. Sedan vinner den som simmar först i mål halva prispengen i potten. Resten går till SöderhamnsAndan och Cityföreningen för de omkostnader racet

medför. Ankorna hyrs nämligen in från annan ort. Även Megaloppisen kommer att finnas på plats. I vanlig ordning på busstorget förstås och drivs av föreningen Pluggen. Programmet i stort innehåller tävlingar, uppvisningar, erbjudanden av olika slag, stipendieutdelning, årets söderhamnare, premiering av de som tagit sm- och vmguld, Återvändarkomsert och inte minst folk och rörelse på stan med mera, med mera. Allt vill inte Lennart avslöja ännu. Vi får hållas någon vecka till. Dock kan avslöjas att invigningen hålls sedvanligt fredag juni klockan 12.00 vid Tribunen! Och du - glöm inte att köpa dig en anka!

TEXT & FOTO

Peter Holm

21


Enligt många årstidernas smultron våren och sommaren med ljuset, värmen, alla sina dofter och färger. Ambassadören har träffat Henrik Olsson, kommunens skärgårdssamordnare med ansvar för arbetsgruppen som bland så mycket annat sköter farleder, gästbryggor och skärgårdstrafik längs Söderhamns skärgårds nio mil långa kustland.

Växelgatan 4, 826 40 SÖDERHAMN Tel. 0270 -101 80 22 besök vår webshop på www.bathuset.org

Den senaste vinterns kyliga och långa säsong tog hårt på bryggor och farleder. Många reparationer, fix och trix för tillgängligheten inför båt- och badsäsong väntade arbetsgruppen. Ännu har man inte ett fullständigt grepp om exakt hur stor skada vintern åsamkat, men att det är mer än vanligt kan Henrik Olsson skriva under på. – Det är som med snöröjningen nästan, beskriver Henrik och fortsätter; – Vissa år blir det väldigt lite att hantera medans det under vintrar som den här leder till väldigt mycket skada och därmed också stora kostnader. NR 2 – 26 M A J 2011


TEXT

Peter Holm

FOTO Henrik

Olsson samt arkivbilder från Söderhamns kommun

– Vi har varit beredda på det här och nu arbetas det för fullt för att reparera och säkerställa att säsongen ska fungera precis som vanligt, berättar Henrik Olsson. I år har fler än brukligt sjösatt tidigt. Mycket med anledning av den sena påsken med sitt varma nästan sommarlika väder gissar Henrik. Hans bedömning är att gruppen ska hinna med allt som behöver göras lagom till Kristihimmelfärdshelgen. En helg då många kommer hem till sina sommarboenden och sjösätter sina båtar inför sommarens stundande upplevelser.

NR 2 – 26 M A J 2011

100 meter brygga En ny 100 meter lång gästbrygga kommer under våren att förlänga Stenös udde. Anledningarna till placeringen och en så pass lång brygga är flera. Dels behöver skärgården utrustas med fler båtplatser, dels blir bryggan likt en lång pir som sträcker sig rakt ut från land. En unik och attraktiv plats att besöka. Lägg därtill att man dessutom avleder båttrafiken från den så populära badplatsen Stenö havsbad. En säkerhet för alla badgäster. De redan befintliga kajerna och gästhamnarna vid Storjungfrun och Rönnskär kommer att renoveras och få ett ansiktslyft. En kajakbrygga ska anläggas vid Sandarne båtklubb i Lervik »

23


den kanske största och mest omfattande uppfräschningen står de nya miljöbodarna för med sina källsorteringsanläggningar. Alla insatser i sig ett led i att servicen för båtlivet ska bli både bättre, mer lätthanterlig och fräsch. Skärgårdens starke man Henrik kom till Söderhamn för närmare 15 år sedan från trakterna kring Gävle och Sandviken. Sedan 2007 har han arbetat som skärgårdssamordnare. Under åren har Henrik sett skärgården från alla vrår och vinklar, i alla väder och årstider, från sin allra bästa och sin allra sämsta sida. En trend Henrik uppmärksammat genom åren är att bokningarna av taxibåtsturer ökat frekvent år efter år. Fler och fler upptäcker paradiset i skärgården, havets mystik och det äventyrliga i att upptäcka nya miljöer. Grupper och företag är den största grupp som nyttjar taxibåtstrafiken allt mer. I framtiden hoppas Henrik att fler ändå ska nyttja möjligheten att ta sig en tur med en taxibåt. Ju fler som bokar, ju mer kan priserna hållas nere och ju fler turer kan man köra. En dröm vore förstås att varje dag under högsäsong ha

”Det vi strävar efter hela tiden är att så många som möjligt ska upptäcka vår vackra skärgård.” taxibåtar som likt bussarna stannar till på förutbestämda hållplatser vid angivna klockslag och där resenärer kan lösa biljett ombord utan förbokning. Säkerheten i skärgården är viktig och en av arbetsgruppens ansvarsområden. Prickar och andra sjömärken ska hållas efter. Samarbetet med kusträddningen är tajt. Sedan införandet av nya lagen om sjöonykterhet märks en liten förändring. – De som förut tog båten ut för en grillkväll med en pilsner i bagaget vid någon av gästbryggorna i skärgården avtog jämfört med förra året, säger Henrik. – På gott och ont förstås. Det är mycket bra att sjösäkerheten höjs, att båtfolket respekterar de nya säkerhetsreglerna, men synd att livet och rörelsen längs kustbandet minskat. Det vi strävar efter hela tiden är att så många som möjligt ska upptäcka vår vackra skärgård. Men det kräver ju att någon i så fall hållas sig nykter och kör båten. Något Henrik tror ska öka och bli lika självklart som vid bilkörning.

24

90 bäddar I sitt glada gäng disponerar Henrik över fem personer. Tre heltidsanställda och två projektanställda. En av de projektanställda ska under säsongen 2011 tillsammasn med Henrik själv ansvara för taxibåtstrafiken ut till stugorna på tre av skärgårdens 500 öar. Inte mindr än 90 bäddar finns att sova skönt i, i Söderhamns skärgård. I stugor om sex bäddar vardera på öarna Storjungfrun, Klacksörarna och Enskär, i vandrarhemsform med konferensmöjligheter på Rönnskär. Storjungfrun bjuder även på storbäddsrum med plats för tio personer och tillgång till konferenslokal. I de klassiskt romantiska röda stugorna finns både kök och altan. En gjutjärnskamin som sprakar och skapar trivsel. Kanske ändå det bästa av allt - utsikt över horisonten, ljudet av vågornas kluckande då de landar mot stranden, tystnaden och stillheten. En perfekt tillvaro för den som söker avkoppling, sinnesro, lugn och harmoni.

Fakta: Storjungfrun: Fyra stycken sexbädds-stugor, ett tiobäddsrum, Konferenssal med två bäddar. Enskär: Tre st sexbäddars stugor Rönnskär: Vandrarhem med 16 bäddar i sju rum plus extrasängar att tillgå. Konferenslokal. Klacksörarna: Tre stugor, sex bäddar i varje.

Stugorna är utrustade med köksdel innehållande kyl, spis och husgeråd. Gjutjärnskamin med eldmöjlighet och möblerad altan. Täcken och kuddar. På Enskär finns el indraget, där är också utrustat med mikrovågsugn och kaffebryggare. Servicebyggnad med miljötoalett, tvättrum och bastu finns på alla öarna. Även olika alternativ för dusch. Prisbild högsäsong 550 kronor/stuga per dygn. Taxibåt 200 kronor per person tur och retur. Halva priset för barn. Brygga för de med egen båt finns. Ett tjugotal gästhamnar/bryggor finns i Söderhamns skärgård med plats för totalt cirka 125 båtar. På Storjungfrun finns kapell från 1600-talet, Sveriges äldsta koleldade fyr och en fyrhamn med plats för 25 båtar. Sandstranden Toppatall har både grillplats, toalett och bastu. Skärgårdens största och mest välbesökta badplatser är Stenö havsbad, Vallviksbadet, Storsand vid Stålnäs och badplatsen vid EnskärsOrn.

NR 2 – 26 M A J 2011


Specialisten på inbordare

Mek. Verkstad i Söderhamn AB

S I P P J

Ska du byta motor ? Rådgör med oss innan.

O 8 MA L T BÅ AG 2 :00

Vi levererar det mesta i båttillbehör från ledanade leverantörer.

D ÖR

Välkommen till reservdelsbutiken.

L

Lördagsöppet fram till midsommar RESERVDELAR

OCH TILLBEHÖR Tel: 0270-159 80 • 070 - 356 71 69 Fax: 0270-125 87 E-post: akerstrom@swipnet.se Verkstad: Faxehomens industriområde 826 50 Söderhamn

5 1 00

1: 1 L

K

Besök vår webshop där hittar du det mesta Växelgatan 4 - Tel: 0270 -101 80 www.bathuset.org

MOA ligger vid kajen och serverar varmkorv, kaffe och lätt lunch.

Plats:

SSRS visar sina båtar och utrustning.

Kom och sälj dina överblivna båtprylar frivillig avgift till SSRS.

På stugsundkajen vid sjöräddningsstation.

Bordshyra 20 kr eller tag med eget.

Arrangörer:

Motorsällskapet, Stenöbåtklubb, Söderhamns segelsällskap, Sandarne Båtklubb, Vallviks Motorbåtsklubb, Ljusne-Ala Motobåtsklubb, Bergvikens Motorbåtssällskap och Sjöräddningssällskapet


Söderhamnsbon Andreas Baglien är välkänd bland många i vår stad. Han är före detta keyboardist i bandet Wolverine, ses ofta bakom spakarna vid något mixerbord som ljudtekniker och har alltid något nytt på gång för Söderhamns rockscen. Text & Foto: Ingrid Bergström-Nilsson Trots motgångar slutar han aldrig att kämpa. Vad är det som driver honom och hur startade hans brinnande intresse för musiken? - Jag ville börja spela trumpet, eftersom farsan gjorde det, men för att spela trumpet måste jag börja med althorn. Althorn blev dock valthorn då jag bytte med en kille som valt fel instrument. Sedan gick jag över till piano. I tonåren spelade Andreas i ett hårdrocksband. Bandet hette Boneheadz och spelade så kallad sleazerock. - Vi skrev egen musik men lånade också låtar av band som Guns n’ Roses och Mötley Crue. Replokalen låg på vår gård hemma i Östanbo. Spelningar ordnade vi själva på discon på Stenbergaskolan och vid något midsommarfirande på Östanbogården. Vi sitter på ett fik, det är lunchtid och vi har intagit ett lugnt hörn. Andreas får fundera mellan

svaren på frågorna för att minnas hur allt egentligen gick till, det var ju trots allt några år sedan nu. Väl på högstadiet hade Andreas börjat spela bas. - Det fanns inte så många bra basister i stan så jag tänkte att det kunde behövas. Så en dag kom Micke Zell till Andreas och berättade att hans band Wolverine inte längre hade någon keyboardist. Andreas ställde då ifrån sig basen och spelade tillsammans med progg-metalbandet Wolverine i åtta år. Bandet nådde stora framgångar världen över och Andreas var med på fyra album, samtliga inspelade i Tyskland. Efter att ha gått samhällsprogrammet med musikinriktning på gymnasiet hade Andreas sökt till ljudtekniklinjen och började på Rockakademin i Malung. Där blev han PA-ansvarig och intresset för att skruva ljud växte. Året efter kom han in på ljudtekniklinjen på Bollnäs Folkhög-

Andreas hittar glädjen i engagemanget

26

NR 2 – 26 M A J 2011


När du helt enkelt vill vara i gott sällskap. Annonsera hos oss du med!

skola. Efter den examen kunde han börja arbeta som ljudtekniker, något som varit till stor fördel vid alla konserter han arrangerat. För arrangerat konserter, det har Andreas gjort många gånger. Allt från på skoldiscon till Rocksöndagar med Bilda på gymnasiet till det första egna lite större evenemanget Mass-metal på Ferdinand. - Det floppade rejält avslöjar han med ett leende. Vad var då drivkraften till att gång efter annan dra igång olika rockarrangemang? - I mitten på 90-talet var det många band som anordnade egna spelningar och det hände mycket i Söderhamn. Men så började det dö ut och det behövdes göras något åt det. Det är lätt att klaga på att inget händer men ska det hända något så måste någon göra något också. 2008 blev Andreas medlem i Klubb Scenit. Gänget som en gång i tiden drev Rocksöndagar och som idag ligger bakom Rock The Mountain, Julslakten, Onsdagsklubben och Club Helldorado. Klubb Scenit är en förening för musik och uppträdanden och Andreas har hand om hemsidor, e-postadresser och bokningar av band. - Nu har vi fått ett så pass bra rykte som gör att band hör av sig till oss och vill komma och spela. Bara namnet Julslakten gör att band vill komma hit och lir. Banden ringer själva sina bokningsbolag och ber om att få spela! säger Andreas. - Direkt efter att vi hade lanserat Club Helldorado bokade vi upp hela året på en vecka. » NR 2 – 26 M A J 2011

Et t feelgood-magasin från Söderhamn

27


Fortsättning Andreas Baglien

Losing IT

Vi kan IT, kontakta oss för en helhetslösning för ditt företag redan idag

28 - 700 67 E-post. info@kenworld.se Tel 0270

Efterfrågan på spelningar i Söderhamn är faktiskt stor. Det är till och med så att väldigt populära, och ännu hemliga, band från USA har hört av sig till mig personligen och frågat om spelningar. Därför drar vi i sommar igång Onsdagsklubben igen där de kommer att få spela, berättar Andreas stolt och sträcker lite på ryggen. Att fixa bokningar är alltså inget bekymmer, men visst dyker det upp en del problem när man arrangerar rockklubbar och festivaler. Förra året blev Julslakten inställt i sista sekund och på Rock The Mountain blev Andreas ensam arrangör under hela festivalen. - Det är bara att lära sig av misstagen och försöka igen. Vi fortsätter köra på med Julslakten och nu har vi ändrat stadgarna i föreningen så det alltid finns ersättare. Man får dock lite magknip varje gång det börjar dra ihop sig… På Rock The Mountain i fjol hade vi sålt två förköp kvällen innan, men sen kom det ändå 500 besökare. Söderhamnarna får gärna bli lite bättre på att köpa förköp så att arrangörer vågar satsa säger Andreas. - Man lär sig saker varje gång och så glömmer man lite också. Det finns ingen mall att följa för inget arrangemang är det andra likt. Man måste vara flexibel, det händer saker hela tiden. På Julslakten hade vi en gång fyra band som ställde in varav två var på grund av graviditet, det händer inte ofta med metalband, säger han och skrattar. Att det är rockmusik som gäller har det aldrig varit några tvivel om.

NR 2 – 26 M A J 2011


Foto: Peter Holm

- Alla vi i föreningen är rockers i grund och botten, även om vi har bred musiksmak. Det är lättare att boka band som spelar musik man gillar. Man ska brinna för det man gör, det är då det blir bra. Vilket band är drömbokningen? - Trans-siberian orchestra, ett 100-mannaband. Grundarna av orkestern spelade en gång i mitt gamla favoritband Savatage. De är en symfoniorkester som spelar grym symfonirock säger Andreas och ler samtidigt som han höjer en knuten hårdrocks-näve. För allt arbete Andreas lägger ned vid varje arrangemang får han inte ett enda öre. - Folk frågar hur jag kan göra allt ideellt men jag har aldrig haft en endaste tanke på att ta betalt för mitt arbete med Klubb Scenit. För mig är det självklart. Man gör det här för folk i kommunen och för att det ska komma folk utifrån till Söderhamn. Gör man inget så händer inget. Belöningen är av annan sort. - Det blir en ego-boost när man ser alla som har roligt under konserterna. Jag tittar på publiken och känner att jag var med och hjälpte dem att bli så glada... Dessutom är det många av mina favoritband som jag får nöjet i att boka säger Andreas och ler stort.

NR 2 – 26 M A J 2011

Andreas ”Bagge” Baglien Född: 1979 Bor: I centrala Söderhamn Gör: Jobbar som ljudtekniker och arrangerar rockevenemang med föreningen Klubb Scenit Tips till blivande arrangörer: ”Man ska brinna för det man gör. Se till att ha gott om fritid och var ute i god tid, allt går mycket långsammare än vad man tror, som tillstånd och annat pappersgöra med myndigheter. Ta hjälp av kommun och studieförbund, de är oerhört viktiga. Är det inte roligt längre – lägg ner!”

29


Prinsen, prinsessan och Tewes Konditori

ar kollegan Heidi Cowlin kram ctoria Kronprinsessan Vi

Tewe´s Skogsbärst årta

klad xar cho fi e r r ie P rd gärdsgå

Det omåttligt populära Kronprinsessparet har genomfört sitt första offentliga besök i Daniels hembygd Ockelbo med omnejd. Som en given punkt i programmet fanns återigen tårtbuffén på Wij trädgårdar. Kungligt tårtbak börjar bli något av en tradition för Urban Gisselsson. Tewe’s konditori i Söderhamn anförtroddes den ärofyllda uppgiften att baka tårtor till Kronprinsessparet Victoria och Daniels besök i Ockelbo lördagen den 21 maj. Igen, kan man fastslå. Redan förra året, närmare bestämt på självaste bröllopsdagen den 19 juni, var Tewe’s en av huvudleverantörerna av tårta till det stora tårtkalaset på Wij trädgårdar. Dit hade för dagen flera tusen besökare letat sig för att följa bygdens son när han äktade rikets Kronprinsessa – den varma, milda och undersköna Victoria. Knappa året senare, lördag 21 maj 2011 var det så dags igen. Även denna gång på platsen Wij trädgårdar. - Vi fick den stora äran att få tillverka tårtorna till tårtbuffén på bröllopsdagen förra året, det här kan man väl se som en förlängning av det, säger Urban Gisselsson, ägare av Tewe’s konditori. När Urban får frågan om han numer kan titulera sig kunglig hovleverantör svarar han försynt att det kan han inte.

30

- Men det är klart. Får man skoja till det lite så kan man ju låtsas det, fortsätter han. Att han bakat och levererat kungligt, ja det kan han föra till memoarerna i alla fall. Tillsammans med Mattes bröd ska Tewe’s baka tre olika sorters tårtor. Skogsbärstårta, Agnetatårta och förstås – Prinsesstårta. Skogsbärstårtan ska symbolisera bygden, all skog och den vackra naturen. Mitt i den hälsingska skogen, mitt på den täppa Daniels förfäder härstammar från, har paret en alldeles egen stuga. Anledning nog att baka skogsbärstårta förstås. Agnetatårtan är en speciell ockelbotårta och Prinsesstårtan behöver knappast delges någon förklaring till varför den kommer serveras. Dock avslöjar Urban att den inte kommer vara grön och att man sett över receptet och gjort några små men passande justeringar. NR 2 – 26 M A J 2011


m fix or a sd r ag bu s b ket an ten ke ti tte ll n!

Vi

erstins KBlommor Köpmangatan 19 C Tel: 0270 - 121 72

Urban och Pierre

www.interflora.se

Mattes och Tewe’s delar på uppgiften. Det får inte bli för betungande får någon och tårta är färskvara som inte går att tillverka i förväg. Urban Gisselsson är både stolt och glad över uppdraget. Sedan många många år är han väl bekant med familjen Westling. Dock är det inte alls därför han delgivits uppdraget, men det är klart att det finns en personlig glädje för Urban i sammanhanget. Urban agerar på samma sätt som resten av Ockelbo och tystnar kvickt när det samtalet blir för personligt. - Vi är mycket stolta och tacksamma att ha fått förtroendet igen. Mer vill jag inte säga. Hela Ockelbo, ja varenda människa där lämnar dem ifred, allierar sig mot medias framfart och ger paret stor frihet. Folket där är lojala och jag tror att Ockelbo till stor del blivit något av en fristad för dem. Urban betonar med bestämdhet att det är något som ska fortsätta respekteras. Något han själv håller högt och vill bidra till. När intervjun lider mot sitt slut hoppas han mest på vackert väder och att många ska komma och delta i festligheterna på ett fantastiskt och underbart Wij trädgårdar.

TEXT & FOTO

NR 2 – 26 M A J 2011

Peter Holm

j n a

rt an ns sto än. n l in e tt s år r e rgs s v o å ha bo ed r p ni vle m e m ä ! al jud tt o i G er t v b e s m da vi vs tan r vi ä st ch oa ns ta a li o ler go rät n u l å e ck j ä n b Te n 1 s. G ag så t t de pu re ing r ö te et f R s n it fö er l l el

p

am

k

r å V

Tel: 0270 - 190 00 Växelgatan 8, 826 40 Söderhamn tommy.soderqvist@miljoteamet.se www.miljoteamet.se

31


Tänk att en kopp kaffe kan göra sån skillnad. Har du tid? Ring så berättar vi mer! Tel. 070-280 62 21

Rut & Rot

32

Behöver du en byggfirma? Ring ByggBengt Tel. 0270 - 42 58 20 www. www.byggbengt.se

Behöver du en rörfirma? Ring Vågbro rör

Behöver du en målarfirma? Ring Liwe

Tel. 0270-100 90 www.vagbroror.se

Tel. 0270 -22 59 90 www.liwe.se NR 2 – 26 M A J 2011


Behöver du en golvläggare? Ring Bergners

Behöver du en elektriker? Ring Alectron

Tel. 0270-702 20 www.bergnersfarg.se

Tel. 070-209 74 00 www.alectron.se

Behöver du en plåtslagare? Ring Holms

Behöver du en städfirma? Ring Miljöteamet

Tel. 0270 - 100 71, 070 - 516 42 99 www.holmsplat.com

Ring 0270-19 000 www.miljoteamet.se

NR 2 – 26 M A J 2011

33


Nästa nummer är redan under produktion och kommer den

9:e Juni

34

NR 2 – 26 M A J 2011


Vi söker ständigt positiva människor att samarbeta med. Just nu söker vi

Annonssäljare På hel- eller deltid, du kanske vill tjäna lite extra ? Viktig egenskap är att du är positiv. Skribenter Duktiga skribenter som brinner för att skriva om positiva och roliga saker som förgyller tillvaron en smula.

Tveka inte att kontakta oss info@ambassadoren.se Tel. 070 -280 62 21

NR 2 – 26 M A J 2011

35


Ambassadören nr. 2 2011  

Ett feelgood-magasin från Söderhamn • Nr 2 • 26:e Maj 2011