Ambacht werkt. #1

Page 1

werkt. AMBACHT

EEN UITGAVE VAN DE VERENIGING AMBACHTSE ONDERNEMERS

Ambachtse bedrijven stellen zich voor

Netwerken in Ambacht Wie zijn de VAO-Leden?

#1 / 2022


? n e p o k r e v g n i n wo Succesvol uw n dak! é é r e d n o k e e th o p y h n p, aankoop e Kies voor Wisse: verkoo

Daarom Wisse! - 3 Registermakelaar-Taxateurs - Onafhankelijk hypotheekadvies - Aantoonbaar goede resultaten - Scherpe tarieven - De beste positie op Funda - Actief op social media - Woningaanbod in Wisse-app - Gratis gebruik van verhuisbus

Makelaardij Hypotheken MAKELAARDIJ & & HYPOTHEKEN

De Schoof 82 I 3341 EB Hendrik-Ido-Ambacht I Telefoon: 078-6840292 I info@wisse.nl I wisse.nl


Het lekkerste kado om te geven

Voor de heerlijkste wijnen ga je natuurlijk naar Leo Verhagen. Zij beschikken over uitgebreide expertise die ze graag met je delen. Wijn verveelt nooit en is altijd mooi om te geven én te krijgen. Op zoek naar dat ene speciale wijntje of drankje? Je bent van harte welkom!

Reeweg 80, Hendrik-Ido-Ambacht | 078 682 3530 info@leoverhagen.nl

leoverhagen.nl


Reeweg 5 | Hendrik-Ido-Ambacht | 078-6816764 | info@dewoonwulp.nl | www.dewoonwulp.nl

Reeweg 5 | Hendrik-Ido-Ambacht | 078-6816764 | info@dewoonwulp.nl | www.dewoonwulp.nl Reeweg 5 | Hendrik-Ido-Ambacht | 078-6816764 | info@dewoonwulp.nl | www.dewoonwulp.nl


COLOFON Uitgever

Heel Ambacht Werkt

VERENIGING AMBACHTSE ONDERNEMERS Redactie Corine van Driel Michel de Waard Marije van den Berg Fotografie Cees van Meerten Chantal de Visser Art Director Karin van Zanten Kaat Concept en Creatie Drukwerk Xebius Media Groep Contact VERENIGING AMBACHTSE ONDERNEMERS Gea Wiekamp bestuur@vaonet.nl

Of je nu ondernemer, werkgever of in loondienst bent, Ambacht Werkt is er voor heel werkend Ambacht. De jaarlijkse ledengids van de Vereniging Ambachtse Ondernemers(VAO) is uitgebreid met meer leuke én nuttige informatie. Je leest in Ambacht Werkt wat de VAO doet, wie de leden zijn en welke events er afgelopen jaar georganiseerd zijn en welke er aankomend jaar op de planning staan. Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht geeft de nodige informatie voor ondernemers en we lichten Ambachtse bedrijven uit met hun verhaal. Zo stimuleren we de lokale economie en vergroten we de maatschappelijke betrokkenheid in Ambacht. Ben jij ondernemer of werkgever en nog geen lid van de VAO? Neem dan contact met ons op. Dan vertellen we graag jouw verhaal in de volgende editie van Ambacht Werkt!

AMBACHT WERKT Corine van Driel Corine@drucmedia.nl Disclaimer @Ambacht werkt Niets uit deze uitgave mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen, openbaar worden gemaakt of voor andere doeleinden op welke wijze dan ook worden gebruikt zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Zeten drukfouten voorbehouden.

Vereniging Ambachtse Ondernemers www.vaonet.nl

VAO ledenmagazine 2022

5


Noordendijk 207 3311 RN Dordrecht T: (078) 648 15 55 I: verstegenaccountants.nl

OMDAT HET GAAT OM MEER DAN CIJFERS. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

MAAK EEN AFSPRAAK OM KENNIS TE MAKEN

ACCOUNTANTS MET TOEGEVOEGDE WAARDE Verstegen accountants en adviseurs is een middelgroot

contact met uw vaste en deskundige accountteam.

kantoor met vestigingen in Dordrecht, Assen, Gorinchem,

Vanuit hun uitgebreide kennis en brede perspectief denken

Hoofddorp en Nieuwegein. Op basis van jarenlange ervaring

zij met u mee en kijken samen naar de toekomst. Zo bent

en een focus op kwaliteit staat ons solide team een breed

u steeds goed voorbereid.

scala aan klanten bij in het MKB en de publieke sector. Samenwerken met ons betekent korte lijnen en direct

Vind ons op social media:


inhoud Samen sterk 8 De VAO is er voor ondernemend Ambacht 10 Nieuwe leden 13 De ondernemende regio in beeld 16 Ondernemersfonds 17 Ambachtsezoom 18 Leden in beeld 29 Grip op vitaliteit 30 Leden in beeld 42 Leden in beeld 53 Actieplan Lokale economie 58

Leden in beeld

Events 14 22 24

Events januari - juli Agenda en bedrijvenbeurs Events augustus - september

50

Events oktober - november

Ondernemers voor Ondernemers 26 27 34 37 38 41 46 49 52 55 57 62 65

Rabobank is er voor ondernemers Visser & Visser: wees in control! DAR bouwadvies: met of zonder vergunning? Tuuur: sparringpartner voor waardevolle toekomst Ontspannen ondernemen Stemar: 8 tips voor het bouwen van je droomhuis Netwerk BV: hergebruiken is herleven Nieuwenhuizen daktechniek: maak je dak klaar Samen duurzaam, samen energieneutraal Via Salaria: uitblinken in salarisadministratie Ontwikkel Talent: een sterk HR fundament Altronic ICT en Telecom: in verbinding ‘Waarom heet VERHYPT VERHYPT?’

VAO ledenmagazine 2022

7


8 VAO ledenmagazine 2022


Voorzitter Gert De Jong Altronic ICT en Telecom

DE VAO is er voor ondernemend Ambacht Ben jij ondernemer of werkgever in Hendrik-Ido-Ambacht en wil je graag in contact komen met andere lokale ondernemers? Vind je het belangrijk dat jouw belangen worden behartigd bij de gemeente van Hendrik-Ido-Ambacht? Dan is de VAO dé vereniging voor jou!

Secretaris Gea Wiekamp WP Advocaten

Penningmeester Melanie van Bekkum TUUUR

Coördinator Events Paul Schless J. van der Leer Handelsonderneming

De Vereniging Ambachtse Ondernemers (VAO) is opgericht in 1991 en vertegenwoordigt al meer dan 130 leden. Met deze leden versterken we niet alleen de onderlinge band tussen ondernemers, maar vergroten we ook de maatschappelijke betrokkenheid van bedrijven in Ambacht. Tien keer per jaar organiseert de VAO netwerkbijeenkomsten voor de leden. Het programma varieert van informatief tot gezellig en wordt afgesloten met een uitgebreid diner. Daarnaast organiseert de VAO bedrijfsbezoeken bij lokale bedrijven, een bedrijvenbeurs en is er een intensief samenwerkingsverband met ondernemersverenigingen uit de omliggende plaatsen; de Federatie Ondernemersverenigingen Drechtsteden.

De VAO heeft nauw contact met de gemeente van Hendrik-Ido-Ambacht. Het bestuur overlegt meerdere malen per jaar met de Wethouder Economische Zaken, de Bedrijvencontactfunctionaris om de belangen van de Ambachtse ondernemers te behartigen.

WORD OOK LID! De VAO doet er alles aan voor de Ambachtse ondernemers en werkgevers een prettig ondernemersklimaat te realiseren. Dus ook voor jou! • Speciaal voor Ambachtse ondernemers • Uitbreiding van je netwerk en kansen voor je bedrijf • Diverse ondernemersbijeenkomsten • Mogelijkheid tot informeel contact met andere Ambachtse ondernemers en lokale politici • Vergroten van de maatschappelijke betrokkenheid in Ambacht • Een organisatie die opkomt voor jouw belangen in Ambacht en in de regio • Een toegankelijk bestuur voor al je opmerkingen en vragen • Al het actuele nieuws in een nieuwsbrief Spreekt het je aan om andere ondernemers te ontmoeten en wil je dat jouw belangen goed worden behartigd? Word dan lid van de Vereniging Ambachtse Ondernemers! Neem voor meer informatie contact op met het secretariaat: 078 6819555 (via Gea Wiekamp van WP Advocaten)

Communicatie Robin de Boer Acceleratic

VAO ledenmagazine 2022

9


leden in beeld

Altronic ICT & Telecom Het Tasveld 7 www.altronic.nl Wij zorgen dat uw bedrijfsvoering door gaat en u veilig, overal en altijd kunt werken. Van internet verbinding tot een veilige IT omgeving. Maar ook telefonie en (WIFI) netwerken. Wij zijn deskundig, innovatief, bevlogen en betrokken. Wat wilt u nog meer?

Sjoerd Swart s.swart@altronic.nl

Berkman Energie Service

Boer & Van Wijk B.V.

Tuindersweg 34 Barendrecht info@berkman.nl www.berkman.nl

Boer & Van Wijk BV Egstraat 30 Dordrecht 0786162000 verkoop@boerenvanwijk.nl www.boerenvanwijk.nl

Het familiebedrijf verzorgt de exploitatie van ca 70 tankstations. Daarnaast heeft Berkman nog een aantal bedrijven in andere sectoren. Met MobilityHUB en Berkman Recharge zet Berkman volop in op de energietransitie en de veranderingen binnen mobiliteit. Ricardo Wervenbos 0646037778 ricardo@berkman.nl

Johan Van Wijk 0654748150 verkoop@boerenvanwijk.nl

Bond Finance

BVD advocaten

Bond Finance Weteringsingel 33 Hendrik-IdoAmbacht 0640500233 www.bondfinance.nl

Moerbei 11 Hardinxveld-Giessendam 0184618974 agteresch@bvd-advocaten.nl bvd-advocaten.nl

Zoekt u financiële sturing voor uw organisatie? Kunt uzelf, uw management of uw controller wel een sparringpartner gebruiken? Bond Finance gaat graag een duurzame vertrouwensrelatie met u aan. Bart Beverloo bbeverloo@bondfinance.nl

D.A. (David) Roelofs 0625114068 david@darbouwadvies.nl

Gespecialiseerd bedrijf in grafische oplossingen wanneer het gaat om grootformaat digitaal printen, industriële zeefdrukoplossingen, interieurfolies, reclame belettering en tampondruk. Boer & Van Wijk is daarnaast actief in de maritieme sector, industrie, retailmarkt, gezondheidszorg, musea en consumentenmarkt.

mr. B.J. (Bertjan) Agteresch 0630205241 agteresch@bvdadvocaten.nl

Bertjan Agteresch is advocaat bij BVD advocaten en gespecialiseerd in arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Zijn aanpak is te typeren als oplossingsgericht, persoonlijk en doortastend. Snel, duidelijk en met korte lijnen. Bertjan procedeert, adviseert en onderhandelt. Uw juridische zaken zijn bij hem in goede handen.

DAR Bouwadvies BV

Entrance For You b.v.

Veersedijk 87 Hendrik-Ido-Ambacht 0782000219 david@darbouwadvies.nl www.darbouwadvies.nl

Postbus 334 Hendrik-Ido-Ambacht 0786190096 info@entranceforyou.nl www.efydeurautomaten.nl

Of het nu gaat om het plaatsen van een dakkapel, het bouwen van een compleet huis of vergunningencoördinatie bij complexe infrastructurele projecten, DAR Bouwadvies B.V. helpt u graag met alle tekeningen en berekeningen. Diverse gemeenten huren ons in om vergunningen te toetsen, te verlenen of te handhaven.

Leveren en monteren van automatische draai- en schuifdeuren + aanverwante zaken zoals toegangscontrole en intercomsystemen.

10 VAO ledenmagazine 2022 LEDENOVERZICHT

Chris Monster 0783039470 info@entranceforyou.nl


Liez B.V.

Lux Coaching

Henegouwerweg 46 Waddinxveen 0646255123 contact@liez.nu www.liez.nu

Perzikengaarde 57 www.lux-coaching.nl Debby Oppenoorth-Lux is Register Loopbaancoach en NOLOC gecertificeerd. Ze biedt maatwerk training- en coachingstrajecten aan voor particulieren en bedrijven. Ze richt zich op loopbaan- en studieloopbaanvragen, persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit en de juiste balans vinden tussen werk en privé.

Financial en operational lease voor Automotive en Equipment.

Folkert Beekenkamp 0646255123 contact@liez.nu

Remon Nieuwenhuizen 0653102099 info@nieuwenhuizen daktechniek.nl

Meindert Schenk 06 29119229 m.schenk@solambacht.nl

Bart Bahlman bart.bahlman@ wintervvegroep.nl

Debby Oppenoorth-Lux Debby@lux-coaching.nl 0619550089

Daktechniek B.V.

Sempre Solucions B.V.

Nieuwenhuizen Daktechniek BV Het Tasveld 5 Hendrik-Ido-Ambacht 0653102099 info@nieuwenhuizendaktechniek.nl www.nieuwenhuizendaktechniek.nl

Hoogveen 7 Hendrik Ido Ambacht 0787620762 www.sempre-solucions.nl info@sempre-solucions.nl

Wij zijn een jong en innovatief dakdekkersbedrijf en denken graag mee met de klant, het liefst op een zo duurzaam mogelijke manier. Vakmanschap en kwaliteit staan bij ons op nr. 1! Daniël van Ballegooijen

• Digitale transformatie met de juiste specialistische IT freelancers • Meer dan 40 jaar vakinhoudelijke IT kennis. • De beste freelancers met de hoogste kwaliteit • De leukste en uitdagendste opdrachten met ontwikkelpotentieel • Waardering voor jouw specialistische kennis

SOLambacht

Van Spronsen Makelaars

Van Polanenstraat 16 Hendrik-Ido-Ambacht De Plaats 20A Hendrik-Ido-Ambacht 0786849150 www.solambacht.nl

De Schoof 8 Hendrik-Ido-Ambacht www.vanspronsenmakelaars.nl 0786812566 info@vanspronsenmakelaars.nl

In Hendrik Ido Ambacht zijn 4 Speel- Ontwikkel- Leerpleinen waar onderwijs, opvang, ouders, opvoeding en ontspanning (5 x O) met elkaar verweven onder SOL Ambacht. Waar we samenwerken met lokale partners, verankerd in de Ambachtse gemeenschap.

Els Suurbach 0634687008 els@ vanspronsenmakelaars.nl

Van Spronsen Makelaars is één van de grootste makelaarskantoren in de regio Drechtsteden. Al ruim 45 jaar kennen wij de plaatselijke woningmarkt zo goed als onze broekzak. Wij concentreren ons uitsluitend op ons vak makelen.

Winter VvE Groep BV

Yourbodyprogress

De Zelling 3 Hendrik-Ido-Ambacht 0882555050 www.wintervvegroep.nl info@wintervvegroep.nl

ZAQELIJK Drechtsteden Daltonstraat 1 Zwijndrecht info@yourbodyprogress.nl www.yourbodyprogress.nl

Specialist op het gebied van VvE - en vastgoedbeheer. Op administratief, organisatorisch en technisch gebied staan wij onze klanten bij met de juiste expertise.

Julian van Merkensteijn is eigenaar en personal trainer bij Yourbodyprogress. nl en in bezit van een eigen studio in Hendrik-Ido-Ambacht. Met gerichte functionele trainingsmethodes zorgt hij ervoor dat jij jouw doel behaalt. Julian van Merkensteijn 0616810663 Julian@yourbodyprogress.nl

LEDENOVERZICHT VAO ledenmagazine 2022

11


Duurzaam ontwikkelen met BDCO BDCO staat voor Brand Duurzame Concept Ontwikkeling B.V. en is volop actief met de invulling van duurzame concepten en ontwikkeling in onroerend vastgoed (nieuwbouw en transformatie). Met een drive voor maakbare duurzaamheid is BCDO de spin in het web bij menig nieuwbouw project. De onderscheidend adviezen geven groei en ongekende mogelijkheden voor u als opdrachtgever en eigenaar van aantrekkelijk vastgoed en beheer.

Heeft u vragen op het gebied van verduurzaming, ruimtelijke en stedenbouwkundige invulling? Bel voor een vrijblijvende afspraak. Samen maken wij uw doelen helder in een plan van aanpak.

Jan C. Brand Brand Duurzame Concept Ontwikkeling B.V. Hoge Boezem 26, 2957 RB Nieuw-Lekkerland T 0184 683 452 | 06 5136 0183

Ohmweg 15 2952 BD Alblasserdam Tel: 078 691 25 98 Mobiel: 06 129 374 69 E-Mail: paul.schless@jvanderleer.nl

d d r r e e e e m m s s e e g g ss e l e l l l a a t t p p o o lloo s s n n o o t t e e M M De specialist voor:

* Olie * Vetten * Koelvloeistoffen * Ad Blue


FEDERATIE ONDERNEMERSVERENIGINGEN DRECHTSTEDEN

De ondernemende regio in beeld De politieke besluitvorming is tegenwoordig veel minder lokaal en veel meer op regionaal en nationaal niveau. Daarom is het belangrijk om krachten te bundelen en samen te werken binnen de Drechtsteden. De gemeentebesturen in de Drechtsteden doen dat, maar ook de ondernemers worden regionaal vertegenwoordigd in de Federatie Ondernemersverenigingen Drechtsteden. Zeven ondernemersverenigingen en Werkgevers Drechtsteden hebben zich verenigd in de Federatie om gezamenlijk diverse onderwerpen af te stemmen en daar waar noodzakelijk gezamenlijk op te treden. Samen vertegenwoordigen ze ongeveer 1.800 van de ca. 17.000 ondernemers in de Drechtsteden. De aangesloten ondernemersverenigingen zijn: BKHG uit Hardinxveld-Giessendam DOV uit Dordrecht OKA uit Alblasserdam ONL uit Nieuw-Lekkerland OVP uit Papendrecht OVZ uit Zwijndrecht VAO uit Hendrik Ido Ambacht VSO uit Sliedrecht Werkgevers Drechtsteden De lokale ondernemersverenigingen richten zich met name richten op de belangenbehartiging binnen hun eigen gemeente en Werkgevers Drechtsteden (WD) op de regionale belangenbehartiging. Door deze

samenwerking kan WD bij de regionale belangenbehartiging mede namens de Federatie optreden. Onderwerpen waar de Federatie bij betrokken is, zijn o.a.: • Inbreng vanuit het bedrijfsleven bij de opstelling van de Regionale Energie Strategie (energietransitie). • Voorlichting over cybercrime. • Afstemming en overleg over verkeersproblematiek zoals bijvoorbeeld de tijdelijke afsluiting van de N3 en het verbeteren van de doorstroming op de A15. • Het extra aandacht vragen voor de rol en waarde van het MKB binnen de Drechtsteden. • De uitgave van een Speerpuntenboekje, waarin de regionale thema’s benoemd worden en dat de politieke lobby ondersteunt. • Regionale belangenbehartiging op thema’s als bereikbaarheid, arbeidsmarkt, onderwijs en regionale economische ontwikkeling en slagkracht. Bij de technologische en economische ontwikkelingen

kunnen er initiatieven ontstaan die het belang van een enkel bedrijf te boven gaan. Daarvoor zijn z.g. Innovatietafels opgericht (een initiatief van WD) voor momenteel 14 onderwerpen. De Federatie heeft frequent contact met Drechtstedelijke en provinciale bestuurders. Zij ontvangt regelmatig landelijke politici en hoge ambtenaren en organiseert jaarlijks een feestelijke bijeenkomst voor alle leden van de aangesloten verenigingen (afwisselend met een inhoudelijk of een meer luchtig thema).Voor de lobby richting politiek Den Haag heeft de Federatie zich aangesloten bij Ondernemend Nederland (ONL). Dat geeft korte en effectieve lijnen naar Den Haag. Het bestuur van de VAO hecht veel belang aan de samenwerking binnen de Federatie en wil graag blijven participeren om vraagstukken voor Ambacht en de regio adequaat op te kunnen pakken.

VAO ledenmagazine 2022

13


EVENTS JAN/JUNI

O, wat een half jaar… De eerste maanden van 2021 waren er helaas geen VAObijeenkomsten mogelijk vanwege de coronamaatregelen. Toch weerhield dit het bestuur van de VAO er niet van om de leden te verrassen. Een fles Champagne in januari en een fles wijn met chocolade voorjaarsei in april werden bij alle leden bezorgd. Zo konden we allemaal aan de thuisborrel! De enthousiaste hoogleraar klinische neuropsychologie Erik Scherder, bekend van onder andere De Wereld Draait Door, kraakte de hersenen van de ondernemers in een online en interactieve lezing op 12 mei. Hij sprak over de veranderingen die je hersenen moesten verwerken de afgelopen tijd. Verandert er echt zo veel en zijn die veranderingen goed of slecht? Hoe blijf je als ondernemers positief met elkaar in contact en hoe houd je voldoende uitdaging in je werk? Dankzij het enorme enthousiasme van Erik Scherder en de actieve ondernemers was het een superleuke en inspirerende sessie. De VAO was weer live op 22 juni op de patio van Cascade. Van coronamaatregelen en -gevolgen tot vaccinaties, de politiek tot bedrijfsvoering en vegetarische bamihapjes tot het weer, alles kon weer uitgebreid besproken onder het genot van een hapje en een drankje.

14 VAO ledenmagazine 2022


EVENTS JULI

Terugblik Zomerborrel juli Op 13 juli zochten de leden van de VAO voor de tweede keer na de lockdown elkaar op onder de parasols op het terras van de Heeren van Ambacht. Onder het genot van een drankje en een hapje werd weer bijgepraat met oude bekenden, maar ook ontstonden er nieuwe ontmoetingen. Vier introducees waren meegekomen en ook enkele nieuwe leden waren voor het eerst present. Floor Dil, die namens de gemeente onderzoek doet naar de haalbaarheid van een ondernemersfonds gaf daar uitleg over en ook het speerpuntenboekje van de Federatie van Ondernemersverenigingen uit de regio werd uitgedeeld. Het was een gezellige avond en lof voor de heerlijke hapjes van De Heeren.

VAO ledenmagazine 2022

15


ONDERNEMERSFONDS HENDRIK-IDO-AMBACHT

Samen investeren in gezamenlijke doelen Hendrik-Ido-Ambacht heeft per 1 januari 2022 een Ondernemersfonds. Het fonds is er voor en door ondernemers. Het Ondernemersfonds wordt gevuld uit ozb-bijdragen van ondernemers en kan 100% worden gebruikt door diezelfde ondernemers voor gezamenlijke uitgaven. U kunt het onder meer gebruiken voor beveiliging, promotie van een winkelgebied, het nemen van duurzame maatregelen, het organiseren van een evenement of om leegstand te bestrijden. Wethouder Economie André Flach is enthousiast: “De oprichting van het Ondernemersfonds in Hendrik-Ido-Ambacht is een wens van de ondernemers en is ook in hun belang. Mooi dat wij hier, in navolging van andere gemeenten, nu ook in Ambacht mee starten.”

16 VAO ledenmagazine 2022

Initiatief Het Ondernemersfonds is een initiatief van de Vereniging Ambachtse Ondernemers (VAO) en de Detailhandelsraad en is opgenomen in het Actieplan Lokale Economie 2019-2022. De gemeenteraad besloot in oktober 2021 tot het instellen van het Ondernemersfonds. Het fonds wordt gevoed uit een premie die iedere ondernemer in Ambacht via de OZB (onroerendezaakbelasting) betaalt. De gemeente stort die premie als subsidie in het fonds, waarna ondernemers gezamenlijk het bestedingsdoel bepalen. Brede communicatie Op dit moment, najaar 2021, wordt gewerkt aan het vormen van een stichting die het fonds zal beheren. In 2022 kan het fonds in gebruik worden genomen. Het geld wordt over zogenoemde trekkingsgebieden verdeeld. Bijvoorbeeld per winkelgebied of bedrijventerrein. Het fenomeen Ondernemersfonds is overigens niet nieuw in Nederland; Hendrik-Ido-Ambacht volgt het voorbeeld van tientallen andere gemeenten, waaronder Zwijndrecht.


Fotografie: Cees van Meerten

Elke vier jaar stelt Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht samen met de Vereniging Ambachtse Ondernemers (VAO) en de Detailhandelsraad een actieplan lokale economie op. Hiermee hebben we een agenda die goed is voor het Ambachtse Midden- en kleinbedrijf. Het Actieplan Lokale Economie 2019-2022 gaat in op vier thema’s: lokaal ondernemen, duurzaam ondernemen, sociaal ondernemen en leefbaar ondernemen. Centraal in het plan staan samen ondernemen en het samen versterken van de lokale economie.

ACTIEPLAN LOKALE ECONOMIE 2019-2022

richt zich op samen ondernemen Hendrik-Ido-Ambacht staat hoog in de lijst van meest MKB-vriendelijke gemeenten en het streven is daarin verder te groeien. Met het actieplan zet de gemeente zich in voor het stimuleren van lokale inkoop, meer onderling zakendoen, de oprichting van een ondernemersfonds (1 januari 2022), kansen bieden aan Ambachters met afstand tot de arbeidsmarkt, samen investeren in collectieve duurzame voorzieningen voor bedrijven, zoals zonnepanelen, deelfietsen en meer groen bij winkelcentra en bedrijventerreinen. André Flach: “We gaan door op deze manier en het liefst elke dag een stukje beter! Een landelijke top-10

plek in de verkiezing voor MKBvriendelijkste gemeente is het doel.” Goed ondernemen “Samen willen we ervoor zorgen dat het goed ondernemen is in Ambacht. Het Actieplan Lokale Economie draagt hieraan bij. Samen zetten we de schouders onder maatschappelijke opgaven en gaan wij voor optimale versterking van het ondernemersklimaat in Ambacht.” Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 komt er een nieuw Actieplan Lokale Economie, ook weer in nauw overleg met de VAO en de Detailhandelsraad.

HANDIGE TIPS VOOR ONDERNEMERS Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen voor alle ondernemers in Hendrik-Ido-Ambacht? Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief Ambacht Onderneemt. Een nieuwsbrief vol interviews met collega-ondernemers, aantrekkelijke acties en bijeenkomsten, allerlei informatie voor ondernemers vanuit de gemeente en de regio Drechtsteden en relevant landelijk nieuws. Je kunt je eenvoudig inschrijven en ook op elk gewenst moment weer afmelden. Mis niets, en schrijf je vandaag nog in via www.h-i-ambacht.nl/ondernemen. Volg ons op Twitter via www.twitter.com/hiaonderneemt. Check recente informatie op www.h-i-ambacht.nl/ondernemen.

Accountmanager bedrijven Yvette Opmeer Ben je (startende) ondernemer in Ambacht en heb je een vraag aan de gemeente? Bijvoorbeeld over een vergunning, een mogelijke vestigingsplaats of iets anders? Ik ben als accountmanager bedrijven de schakel tussen de gemeente en je bedrijf. Graag kom ik bij je langs om kennis te maken. Bel of mail voor een afspraak en/of stel direct een vraag. Yvette Opmeer (078) 770 2637 / (06) 3610 2491 y.opmeer@h-i-ambacht.nl

VAO ledenmagazine 2022

17


leden in beeld

3V Transport & Dubman Home Entertainment Postbus 213 Hendrik-Ido-Ambacht 0788802050 dubman@online.nl www.dubman.eu

Wim Dubbelman 0620307506 dubman@online.nl

Acceleratic

Ad Stolk Schepen B.V.

Laagveen 38 Hendrik-Ido-Ambacht 0184785274 info@acceleratic.nl www.acceleratic.nl

Veersedijk 161 Hendrik-Ido-Ambacht 0786818308 info@stolkschepen.nl www.stolkschepen.nl

Straal kwaliteit en professionaliteit van uw organisatie uit met een website die overzichtelijk, aantrekkelijk, snel, gemakkelijk te beheren en goed vindbaar is. Met onze producten en diensten zorgen wij voor een oplossing op maat voor elke onderneming!

Bij Stolk Schepen B.V. kopen en verkopen we we alle soorten gebruikt drijvend materiaal zoals pontons, baggerschepen, sleepboten, beunbakken en binnenvaartschepen. Verhuur van duwbakken en pontons en aanmeren van schepen is ook mogelijk. Welkom voor koffie!

Robin de Boer 0644299450 r.deboer@acceleratic.nl

Pieter Steenks 0786104444 p.steenks@add-arbo.nl

mr. Joey M. Visser 0611340083 info@advocatenkantoorjmv.nl

Voor Vertrouwd Vervoer Vervoersmanager in sneltransport. Met spoed uw producten door geheel Nederland en Europa. Tevens advisering en begeleiding van startende koeriers. Dubman Home Entertainment Verkoop van muziek cd’s & dvd’s via het World Wide Web. Levering aan meer dan 70 landen.

Dennis van Bennekom 0641292501 info@stolkschepen.nl

ADD arbo (Arbodienst Drechtsteden BV)

Administratie- en Advieskantoor van Haaften

Noordeinde 103 Hendrik-Ido-Ambacht 0786104444 info@add-arbo.nl www.add-arbo.nl

‘t Tasveld 7 Hendrik-Ido-Ambacht 0786848790 info@adm-haaften.nl www.adm-haaften.nl

ADDarbo is al zeer geruime tijd op de markt actief als een proactieve, betrouwbare gecertificeerde arbodienst met haar hoofdvestiging in Hendrik-Ido-Ambacht. De ervaring leert dat het bedrijfsleven gebaat is bij persoonlijke betrokkenheid, lage drempels en efficiënte en directe communicatie.

Wij ondersteunen de administratieverzorging en -verwerking op de computer (offline of online) en richten deze omgeving in. Daarnaast regelen we volledig o.a. de salarisadministratie, het samenstellen van de jaarrekening, het verstrekken van een accountantsverklaring en het geven van fiscale/belastingtechnische adviezen.

A.H. van Haaften 0654226347 info@adm-haaften.nl

Advocatenkantoor JMV B.V.

Aktefilm

Antoniuslaan 1A Hendrik-Ido-Ambacht 0611340083 info@advocatenkantoorjmv.nl www.advocatenkantoorjmv.nl

Landmanshof 48 Hendrik-Ido-Ambacht 0619580269 thomas@aktefilm.nl www.aktefilm.nl

Advocatenkantoor JMV B.V. richt zich geheel op MKB bedrijven en biedt hoogwaardige en betaalbare juridische dienstverlening. Mr. Joey M. Visser beschikt over ruime ervaring met het incasseren van openstaande facturen, ontslagrecht en het maken en beoordelen van overeenkomsten, waaronder het opstellen van algemene voorwaarden.

18 VAO ledenmagazine 2022 LEDENOVERZICHT

Thomas van der Giessen 0619580269 thomas@aktefilm.nl

Aktefilm produceert films voor een diverse klantengroep, bijvoorbeeld het Openbaar Ministerie, de bekende dirigent Martin Mans en uitgeverij Gideon. In Hendrik-IdoAmbacht produceerden wij de film ‘Mijn naam is Sophia’ voor Stichting Bezoekerscentrum Sophiapolder. Aktefilm is er voor iedereen die een belangrijk verhaal te vertellen heeft.


Albeka kantoor- & bedrijfsinrichting

Alert Parabool 150 Sliedrecht 0184410400 info@alert-group.nl www.alert-group.nl

Noordeinde 206 Hendrik-Ido-Ambacht 0786912182 info@albeka.nl www.albeka.nl

Henk van Boggelen 0617098749 henk@albeka.nl

R.Koning 0627090744 info@algemenebezorgdienst.nl

Anton van den Berg 0620594529 anton@alubouwdemooy.nl

Albeka verkoopt alles wat u nodig heeft op uw kantoor, magazijn of bij u thuis. Wij verkopen van bureaustoel tot complete kantoorinrichtingen. Alle kantoormeubelen die u maar hebben wilt, hebben wij voor u staan in onze showrooms met de scherpste prijzen.

Joost Klaren joost@alert-group.nl

Algemene Bezorgdienst

Altronic ICT & Telecom

H.A.Lorentzstraat 119 Zwijndrecht 0627090744 info@algemenebezorgdienst.nl www.algemenebezorgdienst.nl

Het Tasveld 7 Hendrik-Ido-Ambacht 0786209458 g.dejong@altronic.nl ww.altronic.nl

De Algemene Bezorgdienst is gespecialiseerd in (snel)transport in Nederland én Europa. Van envelop/ document of één pakket tot aan pallet(s). Wij beschikken over een jong modern wagenpark en rijden met caddy’s / combo’s , kleine busjes, grote bussen en bakwagens met laadklep en of zijladers.

Al meer dan 30 jaar! In de cloud of niet? Het kan allemaal. Zonder gedoe. Wij zorgen dat uw bedrijfsvoering doorgaat en u veilig, overal en altijd kunt werken. Van internet verbinding tot een veilige IT omgeving. Maar ook telefonie en (WIFI) netwerken. Wij zijn deskundig, innovatief, bevlogen en betrokken. Wat wilt u nog meer?

Gert de Jong 0654676717 g.dejong@altronic.nl

Alubouw de Mooy B.V.

Ambachtse Notaris

Noordeinde 3 Hendrik-Ido-Ambacht 0786821214 anton@alubouwdemooy.nl www.alubouwdemooy.nl

Grotenoord 23 Hendrik-Ido-Ambacht 0786845999 info@ambachtsenotaris.nl www.ambachtsenotaris.nl

Alubouw is een dynamische en innovatieve organisatie met een veelzijdig pakket van leveranties en dienstverleningsmogelijkheden aan de scheepvaart, industrie en offshore. Dankzij de overzichtelijke bedrijfsstructuur kan Alubouw zich flexibel aanpassen aan de aard en omvang van haar orderpakket.

Ambachtse Notaris is het allround notariskantoor van notaris mr. R.B. van der Horst. Wij leveren alle notariële diensten voor de particulier, de kleine- en middelgrote onderneming en instellingen, zowel lokaal als in de regio. mr R.B. van der Horst 0786845999 info@ambachtsenotaris.nl

Autodemontage Benelux Zwijndrecht B.V.

Baanbrekend Drechtsteden Spuiboulevard 298 Dordrecht 0787708770 wjj.kamsteeg@drechtsteden.nl www.baanbrekenddrechtsteden.nl

Langeweg 394 Zwijndrecht 0786100839 info@benelux-schadeautos.nl www.benelux-onderdelen.nl

Ysbrand Baan 0653791548 info@benelux-schadeautos.nl

Wij zijn Alert. Alert op uw business en alles wat u bezighoudt. Dat ziet u terug in onze innovatieve beveiligingsoplossingen. Alert op uw omgeving en op vroegtijdige signalen, zodat we kunnen ingrijpen voordat er iets gebeurt. Altijd voorbereid op uw veiligheid. Bij Alert geloven we: beveiligen is goed, voorkomen is beter.

Voor het inleveren van uw oude auto en ophalen van schadeauto’s voor alle verzekeringsmaatschappijen in Nederland. Deze worden door ons gedemonteerd volgens de nieuwste richtlijnen, gecontroleerd en opgeslagen zodat u deze weer kunt hergebruiken. Ook voor nieuwe onderdelen voor alle gangbare merken.

Jeroen Kamsteeg 0636244640 wjj.kamsteeg@drechtsteden.nl

Baanbrekend Drechtsteden maakt het voor werkgevers aantrekkelijk om mensen met een uitkering of arbeidsbeperking in te zetten en selecteert de juiste kandidaten voor u, geeft kosteloos advies over de regelingen en voordelen voor werkgevers en kan zorgen voor ondersteuning op de werkvloer of praktijkgerichte scholing.

LEDENOVERZICHT VAO ledenmagazine 2022

19


Daan van Dieren 0654268043 daan@baneninhetgroen.nl

Rob Daalhuizen 0653540754 rjmdaalhuizen@ bonbonpartyservice.nl

Baneninhetgroen.nl

Bolidt Kunststoftoepassing B.V.

Nijverheidsweg 28 Hendrik-Ido-Ambacht 0783030380 daan@baneninhetgroen.nl www.baneninhetgroen.nl

Noordeinde 2 Hendrik-Ido-Ambacht 0786845444 info@bolidt.nl www.bolidt.nl

Baneninhetgroen.nl is een gespecialiseerd werving en selectiebureau voor de groene sector met vestigingen in HendrikIdo-Ambacht, Waardenburg, Reeuwijk en Huizen. Vakmensen vinden bij Baneninhetgroen.nl een uitgebreid aanbod vacatures in de groensector. Wij bemiddelen in vaste banen en tijdelijk werk.

Ir R.W. Bol 0653140671 r.w.bol@bolidt.nl

Bon Bon Party Service

Bonne Fleur

Van Hennaertweg 3 Alblasserdam 0786912186 rjmdaalhuizen@bonbonpartyservice.nl www.bonbonpartyservice.nl

Louwersplein 43 Hendrik-Ido-Ambacht 0626220024 info@bonnefleur.nl www.bonnefleur.nl

Smaak is persoonlijk. Daar valt niet over te twisten. Bon Bon begrijpt dat en biedt creatieve (totaal)oplossingen waar eten en drinken, locatie, styling en entertainment een smaakvol geheel vormen. Ook voor het huren van meubels en andere partybenodigdheden bent u bij ons aan het juiste adres.

Bonne Fleur is al meer dan 20 jaar de bloemist met het grootste assortiment bloemen. We verzorgen al het mogelijke bloemwerk voor particulieren en bedrijven. Dit doen we met heel veel passie en liefde voor het vak. Wilfred Ruitenberg

Bouw en onderhoudbedrijf van Kooten

Bouwbedrijf Rietveld Het Tasveld 11 Hendrik-Ido-Ambacht 0648842203 info@bouwbedrijfrietveld.nl www.bouwbedrijfrietveld.nl

Zwanebloem 29 Hendrik-Ido-Ambacht 0615642302 info@bouwenonderhoudsbedrijfvankooten.nl bouwenonderhoudsbedrijfvankooten.nl

Sander van Kooten 0615642302 Sander@bouwenonder houdsbedrijfvankooten.nl

Bouw en onderhoudsbedrijf van Kooten is een klein bedrijf met een grote staat van dienst. Met ruim 34 jaar ervaring zijn wij u contactpersoon voor dakkapellen, onderhoud, nieuwbouw of verbouw.

Eric Rietveld 0648842203 eric@bouwbedrijfrietveld.nl

BR Containers

Wij zijn een familiebedrijf dat zich bezighoudt met het inzamelen van afvalstoffen bij bedrijven. Met inmiddels 16 mensen en 7 kraakpers (vuilnis)wagens doen wij dit op het moment al bij meer dan 2800 bedrijven in de regio groot Rotterdam. De inzameling van brandbaar bedrijfsafval met behulp van rolcontainers is onze kernactiviteit.

20 VAO ledenmagazine 2022 LEDENOVERZICHT

Bij Bouwbedrijf Rietveld kunnen klanten terecht voor het plaatsen van een dakraam tot het realiseren van een complete nieuwbouw. Dit alles doen wij in nauwe samenwerking met Schildersbedrijf Rietveld en andere vaste partijen. Wij bieden een totaalpakket waarmee we onze klanten alle zorgen uit handen kunnen nemen.

Brand Duurzame Concept Ontwikkeling

Houtkopersstraat 38-40 Zwijndrecht 0184653812 br@brcontainers.nl www.brcontainers.nl

Koos Romijn 0622239726

Bolidt Kunststoftoepassing is ’s werelds meest innovatieve, multitechnologie leverancier van horizontale kunststofbedekkingen. Bolidt bedient leiders van een twintigtal industrieën met haar specialistische vloeren, dekken en slijtlagen. Ontwikkeling, productie, applicatie en nazorg volledig zijn geïntegreerd in de cultuur van het familiebedrijf.

Hoge Boezem 26 Nieuw Lekkerland 0184683452 jan@brand-dco.nl

Jan Brand 0651360183 jan@brand-dco.nl

Jan C. Brand, directeur van BDCO, gevestigd te Nieuw-Lekkerland, is volop actief met invulling van duurzame concepten en ontwikkeling in onroerend vastgoed. Als bouwdirectie de spin in het web bij menig nieuwbouw project. Wij kennen de voor u geschikte partner in bouw en installatie bij uitstek voor uw project!


Michel de Waard 06-87828409 michel@tekstwaarde.nl

Secretariaat 0786813355 secretariaat@debijeborgh.nl

Anita Stam anita@liefdevangemeren.nl

Bureau Tekstwaarde

Centron

Sophialaan 10 Hendrik-Ido-Ambacht 0687828409 michel@tekstwaarde.nl www.tekstwaarde.nl

Postbus 95 Hendrik-Ido-Ambacht 0786815955 pvalk@centrontest.nl www.centron.eu

Bureau Tekstwaarde versterkt uw boodschap met teksten. Zodat u de aandacht trekt, nieuwe klanten wint en bestaande klanten nóg blijer maakt. Ik schrijf teksten voor online en offline communicatie, van webteksten tot advertorials en van brochureteksten aan tot persberichten, en overtuigende SEO-teksten voor u.

Adsorptie als specialisme. Levering van het procesontwerp van adsorptietoestellen en capaciteitsanalyse van de hierin toegepaste adsorbenten. Voor toepassing in allerlei industriële ondernemingen voor het drogen van gecomprimeerde lucht en gassen, zoals stikstof, koolzuurgas, aardgas, biogas, inertgas etc.

P. Valk 0786815955 pvalk@centrontest.nl

De Blije Borgh

De fietsen van Ambacht

Gerard Alewijnsstraat 18 Hendrik-Ido-Ambacht 0786813355 secretariaat@deblijeborgh.nl www.deblijeborgh.nl

Veersedijk 55 Hendrik-ido-ambacht 0786848100 info@defietsenvanambacht.nl www.defietsenvanambacht.nl

Al vijftig jaar vormt De Blije Borgh het hart van de ouderenzorg en -welzijn in Hendrik-Ido-Ambacht. Zowel de hoofdlocatie van De Blije Borgh als haar vijf nevenlocaties beschikken over een ruim aanbod aan diensten op het gebied van zorg, wonen, ontspanning en ontmoeting.

Wij bieden u alle A-merken fietsen onderdelen en accessoires. In onze professionele werkplaats repareren wij alle merken (E)- bikes. Ook voor B2B bent u bij ons aan het juiste adres. Afspraak op locatie mogelijk. Jan Bosman 0613366503 jan@defietsenvanambacht.nl

de Liefde & Van Gemeren B.V.

De Woonwulp

Reeweg 144 Hendrik-Ido-Ambacht 0786812233 info@liefdevangemeren.nl www.liefdevangemeren.nl

Reeweg 5 Hendrik-Ido-Ambacht 0786816764 woonwulp@hetnet.nl www.woonwulp.nl

Wij zijn actief in verzekeringen en hypotheken. Wij zijn de specialist voor zowel particuliere en zakelijke verzekeringen. Onze zakelijke adviseurs staan klaar voor alle ondernemers. Door jarenlange ervaring bieden wij altijd een passend advies voor uw onderneming.

Bij de Woonwulp bent u aan het juiste adres voor complete inrichting van uw woning, kantoor, praktijkruimte e.d. van vloer tot plafond. U vindt een ruim assortiment: verfproducten, behang, zonwering, raambekleding, horren, vloerbedekking, laminaat, pvc etc. Kom eindeloos combineren en ideeën opdoen voor uw interieur!

Peter van der Wulp

Deal Drecht Cities Noordeinde 109 Hendrik-Ido-Ambacht 0783032032 info@dealdrechtcities.nl www.dealdrechtcities.nl

Brigitte Warnaar 0651113489 brigitte@dealdrechtcities.nl

Deal Drecht Cities verzorgt de economische acquisitie en promotie voor de regio Drechtsteden op initiatief van de zeven Drechtsteden gemeenten, de ROM-D en Havenbedrijf Rotterdam. Deal heeft als doel nieuwe impulsen te geven aan de economie van de Drechtsteden en de werkgelegenheid te stimuleren.

Word ook lid! Meld je aan op www.vaonet.nl LEDENOVERZICHT VAO ledenmagazine 2022

21


PRESENTEER JE BEDRIJF OP

De Ambachtse Bedrijvenbeurs Wat doe jij nu eigenlijk precies? Een vraag die je waarschijnlijk regelmatig krijgt of zelf stelt. Om daar antwoord op te kunnen geven en krijgen, organiseert de Vereniging Ambachtse Ondernemers (VAO) de tweede Ambachtse Bedrijvenbeurs. Voor alle Ambachtse bedrijven, dus ook voor niet-leden. Zo brengen we lokale bedrijven en ondernemers met elkaar in contact. En jij kunt daar onderdeel van zijn! Presenteer jezelf en je bedrijf én maak direct contact met andere Ambachtse ondernemers in een laagdrempelige setting en ontspannen sfeer. • Gratis voor VAO leden, niet- leden betalen een kleine bijdrage van €75,• Een gereserveerde plek met tafel, ruimte om een banner te plaatsen en • Je bedrijf presenteren én direct netwerken • Gratis wifi voor je presentatie, laptop of smartphone • Gratis hapjes en drankjes voor standhouders en bezoekers

22 VAO ledenmagazine 2022

Informeer naar de mogelijkheden en/of wensen via info@vaonet.nl of schrijf je vóór 31 augustus direct in via de VAO website. Uitgebreide informatie en details over de beurs worden na inschrijving toegezonden. AMBACHTSE BEDRIJVENBEURS 2022 Datum: 12 oktober 2022 Locatie: Cultureel Centrum Cascade Xebiuszaal Tijd: van 17.00 uur tot 22.00 uur


Agenda Voor 2022 heeft de VAO al diverse bijeenkomsten gepland staan. De locaties en thema’s volgen nog, maar zet de onderstaande data alvast in je agenda!

11 januari Nieuwjaarsbijeenkomst

10 mei Event

8 februari Ledenvergadering

10 juni Jubileumfeest (onder voorbehoud)

12 oktober Ambachtse Bedrijvenbeurs

8 maart Event

14 juni Event

8 November Event

12 april Event

9 augustus Event

13 December Kerstborrel

7 september Bijeenkomst Ondernemers Drechtsteden

VAO ledenmagazine 2022

23


EVENTS AUGUSTUS

Netwerken op Costa Del VAO De bijeenkomst van de VAO van 10 augustus in de Playa Del Paradijshoeve stond in het teken van zomerse Spaanse sferen. Bij aankomst stonden de señores en señoras van het bestuur al in vol Spaans ornaat op de leden te wachten en werd iedereen verwelkomd met een waaier en een glas sangria. Met het warme avondzonnetje en trovador Koen die met stem en gitaar de hele avond de muzikale bijdrage voor zijn rekening nam, was het heerlijk vertoeven en uiteraard netwerken aan de Costa del VAO. Ook de tapasversnaperingen van de Paradijshoeve kwamen niet onder het thema uit: met onder andere een crostini, paella, los ballos del tomatosausos (oké, dit is een vrije interpretatie, de kok had het een mooiere naam gegeven, maar is helaas niet blijven hangen) en crème de Catalana was het Spaanse feestje onder de zon helemaal compleet.

24 VAO ledenmagazine 2022


EVENTS SEPTEMBER

Ambacht werkt met de VAO en de gemeente Dinsdag 21 september vond de jaarlijkse netwerkbarbecue van de Vereniging Ambachtse Ondernemers (VAO) en de Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht plaats, een zeer welkome bijeenkomst voor heel werkend Ambacht. Binnen het eerste uur stond er ruim 125 man op het terras van het gemeentehuis te genieten van de barbecue. Burgemeester Jan Heijkoop nam als eerste het woord en ging niet voorbij aan de gevolgen van de crisis. Wethouder André Flach stond stil bij mensen en zaken die verloren zijn door corona, maar verwees ook naar de mooie projecten die momenteel in Ambacht gerealiseerd worden. VAO-voorzitter Gert de Jong vertelde over het belang van het bij elkaar komen als ondernemers. Behalve dat het sowieso enorm gezellig is, kun je door vereniging van ondernemers meer bereiken op zowel lokaal als regionaal gebied. “Dat is waar de VAO zich voor inzet: belangen van de Ambachtse ondernemers behartigen én onderlinge verbindingen leggen.”

VAO ledenmagazine 2022

25


HOOFDPARTNER

Rabobank is er voor ondernemers “De Rabobank is er voor ondernemers, zowel online als offline. En ook in Hendrik-Ido-Ambacht en omgeving zijn we een sparringpartner voor mkb-bedrijven”, vertelt Christiaan den Hartog, accountmanager MKB bij Rabobank. “We bieden ondernemers onder meer een digitaal platform voor bedrijfsfinancieringen tot een miljoen euro. Binnen een kwartier heeft de ondernemer een indicatie voor zijn of haar plannen. Is het idee haalbaar? En tegen welke condities? Vroeger leverde de ondernemer eerst de jaarcijfers aan om een week later een voorzichtige inschatting te ontvangen. Dat gaat nu dus veel sneller omdat we de gegevens van de klant online direct aan de aanvraag koppelen. En als je eerst ons advies wilt voordat je de gegevens verwerkt, dan kan dat natuurlijk ook. Sterker nog, de digitale mogelijkheden bij de Rabobank vervangen niet ons relatiebeheer. We blijven dichtbij. Of dat nu via een online module is, of via telefonisch en/of persoonlijk contact.” “De Rabobank is lokaal geworteld”, geeft Christiaan aan. “We zijn aanwezig in de netwerken en we zijn maatschappelijk betrokken. We zijn dan ook niet voor niets aangesloten bij de ondernemersnetwerken in Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. Ik woon zelf in deze regio en dan ben je automatisch meer betrokken. Je kent de lokale ondernemers en weet wat er speelt in de samenleving.”

Christiaan den Hartog

“Ik ben betrokken in de regio en weet wat er speelt”

26 VAO ledenmagazine 2022

Duurzaam ondernemen Rabobank helpt mkb’ers op verschillende vlakken verder. Dat varieert van het realiseren van een investeringsplan tot aan het meedenken over de toekomst van het bedrijf. Christiaan: “Duurzaam ondernemen is een belangrijk thema voor ondernemers. We adviseren over de mogelijkheden om te verduurzamen en wijzen bijvoorbeeld op eventuele beschikbare subsidies. Zo zijn we, om een voorbeeld te noemen, als financier voor ondernemers ook betrokken bij de ontwikkeling van het energieneutrale en circulaire bedrijventerrein Ambachtsezoom.” Heb je als ondernemer vragen of wil je Christiaan persoonlijk ontmoeten? Dat kan! Je kunt hem bereiken via christiaan.den.hartog@rabobank.nl. Voor algemene bankvragen bel je als ondernemer naar (088) 722 66 66.


HOOFDPARTNER

Voor veel ondernemers is een belangrijke vraag: hoe zorg ik dat ik ‘in control’ ben? SQALE, consultancy-tak van Visser & Visser, helpt ondernemingen hun organisatie zo in te richten dat ze grip hebben op cijfers en klaar zijn voor groei. Ideeën vormgeven en omzetten naar resultaat is wat de adviseurs van SQALE als geen ander kunnen. En dat altijd samen met de opdrachtgever. Michiel Hoogendijk, Salesmanager bij SQALE, vertelt over de manier van werken.

Wees in control, werk aan de inrichting van je onderneming! “We voeren de slogan ‘we gaan het samen aan’ en dat is exact hoe wij werken. Als je samen aan een oplossing werkt, dan is dat automatisch ook een gedragen oplossing. Dat is ons uitgangspunt. Wij brengen onze vaardigheden en ervaring mee, maar we hebben onze klant en de medewerkers van de organisatie nodig om te inventariseren hoe zij werken en hoe dat slimmer kan.”

Concreet Deze manier van werken levert praktische adviezen en oplossingen op. “In onze werkwijze vragen wij onze klant: vertel me wat je doet en waar je tegenaan loopt. Wij halen input op bij de medewerkers en met behulp van die informatie werken we aan oplossingen. Medewerkers begrijpen wat we doen, want we werken in hun eigen context met hun

eigen input. We spreken de taal. De puzzelstukjes vallen bijna automatisch op hun plek. Waar nodig maken we gebruik van modellen of afbeeldingen om het probleem te structureren en te visualiseren. Dat helpt om tot een concrete werkwijze te komen.” Grip Als alle processen op rolletjes lopen, resulteert dat in een betrouwbare en voorspelbare onderneming. “Wij helpen ondernemers om de basis op orde te brengen: de organisatiestructuur in kaart, de juiste mensen op de juiste plek, processen stroomlijnen, et cetera. Als dat allemaal staat, is een logisch gevolg dat je als onderneming grip hebt op je cijfers en bedrijfsprocessen. Niet alleen dat, je bent ook klaar voor groei. Samen zorgen we ervoor dat het morgen beter gaat dan vandaag. We gaan het samen aan!” SQALE heeft onlangs het boek ‘Anders kijken, meer zien’ uitgebracht om ondernemers te helpen bij de inrichting van hun organisatie. Ga naar www.sqale.nl en vraag een gratis exemplaar aan.

Michiel Hoogendijk salesmanager SQALE, michiel@sqale.nl | 06 28 281 026

M.R. (Marcel) Fierens accountant en adviseur Visser & Visser mrfierens@visser-visser.n | 06 50 622 916

www.visser-visser.nl

VAO ledenmagazine 2022

27


ADVOCATEN & MEDIATION

ADVOCATEN & MEDIATION info@wpadvocaten.nl T 078 - 6819555

www.wpadvocaten.nl

www.wpadvocaten.nl

info@wpadvocaten.nl T 078 - 6819555

Arbeidsrecht Familierecht Arbeidsrecht Echtscheidingen Ondernemingsrecht Familierecht Incasso’s Echtscheidingen

Ondernemingsrecht Incasso’s

Romy van den Boogaart Photography

Romy van den Boogaart Photograph

WPADVOCATEN

WPADVOCATEN

De Schoof 94

De Schoof 94

3341 EB

3341 EB

Hendrik - Ido - Ambacht

Hendrik - Ido - Ambacht


Vitaliteit op de werkvloer Een vitaal team zorgt voor minder ziekteverzuim, betere werkresultaten, meer plezier in het werk en energie op de werkvloer. Met het programma ‘Grip op Vitaliteit’ stimuleren Julian en Debby vitaliteit en ondersteunen zij werkgevers die medewerkers meer willen bieden op dit gebied. Zij richten zich op het vinden van de juiste balans tussen werk en privé en het vroegtijdig herkennen van signalen van overbelasting.

Julian van Merkensteijn (Your Body Progress) is personal trainer én voedingsadviseur en Debby Oppenoorth- Lux (Lux Coaching) is een NOLOC gecertificeerd Loopbaancoach en heeft 14 jaar ervaring als coach en trainer. Hun kennis en vaardigheden zijn goed op elkaar afgestemd en hun persoonlijke ervaringen zorgen voor een sterke basis. Ze zijn een enthousiast team, erg bevlogen en trainen met veel persoonlijke aandacht. Voeding, beweging, goede nachtrust en mindset Debby: “Deze factoren zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Door de hectiek van de dag vergeten we allemaal wel eens goed voor onszelf te zorgen en kan je vitale balans worden verstoord. Op langere termijn brengt dit risico’s met zich mee.” Het groepsprogramma van Julian en Debby zorgt ervoor dat je inzicht krijgt welke keuzes je kunt maken om je vitaler te voelen, zonder dat je direct al je dagelijkse gewoonten overboord hoeft te gooien. Julian: “We laten je zien hoe je met kleine laagdrempelige aanpassingen in je dagelijkse routines, grote resultaten boekt. Stap voor stap bereik je je doel om je vitaler te voelen. Een win-win voor je werk- én privéleven.”

Herken de signalen “Je stapt uit je hoofd en luistert naar je lijf. Wat vertelt het je? We onderzoeken waar voor jou de perfecte balans ligt binnen de pijlers Voeding, Beweging, Nachtrust en Mindset. Met onze begeleiding ontdek je hoe je je eigen balans kunt herstellen en overbelasting kunt voorkomen”, vertelt Debby. Julian: “‘Grip op vitaliteit’ is een interactief dag vullend groepsprogramma met veel afwisseling tussen beweging, ontspanning en theorie. We gebruiken verschillende (creatieve) werkvormen en oefeningen en zorgen voor een sportieve, informatieve maar vooral ook een leuke dag. Wij waarborgen de persoonlijke aandacht door te werken met een maximale groepsgrootte tot 12 personen.”

GUN JIJ JE MEDEWERKERS GRIP OP VITALITEIT? Wij komen graag bij je langs voor meer informatie en een persoonlijke kennismaking! Neem contact met ons op: debby@lux-coaching.nl 06 1955 0089

VAO ledenmagazine 2022

29


leden in beeld

Druc Media Zoutziedersstraat 23 Hendrik-Ido-Ambacht 0620260434 corine@drucmedia.nl Van tekst tot totaalconcept en realisatie. En dan niet zo langdradig en ingewikkeld.

Corine van Driel 0620260434 corine@drucmedia.nl

Edith den Hoedt 0881112300 info@edhm.nl

Marco van ‘t Geloof marco.vantgeloof@emhabv.nl

Edith den Hoedt Makelaardij

Elektro Drechtsteden B.V.

Houtzaagmolen 99 Ridderkerk-Drievliet 0881112300 info@edhm.nl www.edhm.nl

Grotenoord 29 Hendrik-Ido-Ambacht 0786190096 chris@elektrodrechtsteden.nl www.elektrodrechtsteden.nl

Edith den Hoedt Makelaardij biedt u met ruim 25 jaar ervaring op de woningmarkt een servicegerichte dienstverlening aan bij bemiddeling van de verkoop van uw woning en/ of de aankoop van een woning. Ons aanbod is zeer gevarieerd. Wij bemiddelen bij de verkoop van ‘appartement tot villa‘

Chris Monster 0653968621 chris@elektrodrechtsteden.nl

EMHA B.V.

Florensis

Noordeinde 13 Hendrik-Ido-Ambacht 0180484343 www.emhabv.nl

Langeweg 79 Hendrik-Ido-Ambacht 0786233200 florensis@florensis.com www.florensis.com

EMHA brengt verschillende expertises samen om machines en installaties binnen de industrie en scheepvaart efficiënter en duurzamer te laten functioneren. Wij leveren duidelijke informatie, gedegen advies en een gespecialiseerd dienstenpakket en helpen u bij de inzet, reparatie en planmatig onderhoud van uw machines en installaties.

Leo Hoogendoorn 0786233200 Desiree.van.DijkGroeneweg@florensis.com

Fidor accountants en adviseurs

Fidor accountants en adviseurs te Ridderkerk, een dynamisch accountantskantoor met een sterke IT- en advies focus. Wij zijn gedreven, laagdrempelig, innovatief maar vooral persoonlijk! Fidor is een creatieve samenvoeging van de Italiaanse woorden ‘Fidem’ (vertrouwen) en ‘Valore’ (waarde), woorden die in onze dienstverlening centraal staan.

30 VAO ledenmagazine 2022 LEDENOVERZICHT

Florensis is een innovatief tweede generatie familiebedrijf uit HendrikIdo-Ambacht, opgericht in 1941 onder de naam Hamer Bloemzaden. Het bedrijf heeft inmiddels wereldwijd haar sporen verdiend als veredelaar en leverancier van uitgangsmateriaal aan professionele kwekers.

Fotoexpressie Beeldcommunicatie

Verlengde Kerkweg 25 Ridderkerk 0180746016 erik@fidor.nl www.fidor.nl

Erik Baas 0618529023 erik@fidor.nl

De technische dienstverlener met ervaring in vooral utiliteit, renovatie, service & onderhoud. Of het nu gaat over Elektrotechniek, Toegangstechniek, Beveiliging of Verlichting: Elektro Drechtsteden kan voor u ‘elk project’ naar uw wensen succesvol uitvoeren. Kwaliteit, veiligheid en service staan voorop.

Weteringsingel 130 Hendrik-Ido-Ambacht 0786824715 info@fotoexpressie.nl www.fotoexpressie.nl Dankzij inlevingsvermogen, brede interesse en vermogen om mee te denken is er veel mogelijk op het gebied van beeldcommunicatie. Cees van Meerten 0624200103 cees@fotoexpressie.nl


Friso Paulussen 0624736058 friso@fysiotherapie-ambacht.nl

Yvette Opmeer 06 3610 2491 y.opmeer@h-i-ambacht.nl

Fysiotherapie Ambacht

G.Treure en Zn.

Avelingen 3 Hendrik-Ido-Ambacht 0786817430 friso@fysiotherapie-ambacht.nl

De Plaats 28 Hendrik-Ido-Ambacht 0786847592 info@treurebouw.nl

Fysiotherapie Ambacht is een veelzijdig en gespecialiseerd gezondheidscentrum waar een ieder met uiteenlopende gezondheidsproblemen terecht kan en geholpen kan worden. Ook kan er gesport worden onder continue begeleiding van onze fysiotherapeuten.

Aannemersbedrijf voor nieuwbouw, verbouw, renovatie en advies

Arjan Treure 0628235580 info@treurebouw.nl

Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Weteringsingel 1 Hendrik-Ido-Ambacht 14078 www.h-i-ambacht.nl

Weteringsingel 1 Hendrik-Ido-Ambacht 14078 www.h-i-ambacht.nl

Omsloten door de rivier De Noord, de A16 en A15 is Hendrik-IdoAmbacht door zijn centrale ligging in de Drechtsteden en Zuid-Holland de ideale vestigingsplaats voor ondernemers. Met ruim 30.000 inwoners behoudt Hendrik-Ido-Ambacht zijn dorpse karakter. Midden in het dorp ligt het gemeentehuis.

Wethouder André Flach is portefeuillehouder Economie binnen de gemeente. Verder is hij verantwoordelijk voor Financiën en de ontwikkeling van de Volgerlanden. In het Drechtstedenbestuur is André portefeuillehouder Economie (samen met wethouder Burggraaf van gemeente Dordrecht), Public Affairs en tevens vicevoorzitter.

André Flach 0787702610 a.flach@h-i-ambacht.nl

GMA

Groendakcoach bv, Stichting Duza, MHR Advies en Darcy nl

Ring 134 Hendrik-Ido-Ambacht 0786815128 gommansm44@gmail.com

Noordeinde 88 Hendrik-Ido-Ambacht 0657527576 info@mhradvies.nl www.groendakcoach.nl www.duzadorp.nl

Interimmanagement, coaching en begeleiding van management en directie/eigenaar van MKB bedrijven. Alle aspecten van de (re)organisatie.

Peter H.W. Gommans 0653179274 gommansm44@gmail.com

Richard Streefkerk 0622420148 r.streefkerk@oudemaas.nl

Al onze bedrijven werken aan een beter, schoner en groener leefklimaat voor mens en dier. Marc Rotmans 0657527576 info@mhradvies.nl

Handelsonderneming Oudemaas BV

Handelsonderneming Oudemaas BV

De Plaats 15 Hendrik Ido Ambacht 0786122141 sales@oudemaas.nl www.oudemaas.nl

De Plaats 15 Hendrik-Ido-Ambacht 0786122141 administratie@oudemaas.nl www.oudemaas.nl

Oudemaas B.V. is een klant- en servicegericht bedrijf en richten ons op de ontwikkeling en innovatie van bevestigingssystemen, gereedschappen, equipment, persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s), valbeveiliging, facility en reinigingsproducten. Wij leveren graag totaaloplossingen.

Oudemaas B.V. is een klant- en servicegericht bedrijf en richten ons op de ontwikkeling en innovatie van bevestigingssystemen, gereedschappen, equipment, persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s), valbeveiliging, facility en reinigingsproducten. Wij leveren graag totaaloplossingen.

Ciska Streefkerk administratie@oudemaas.nl

LEDENOVERZICHT VAO ledenmagazine 2022

31


HNP maatschap voor fysiotherapie

Hofstede de Paradijshoeve Oostmolendijk 82 Ridderkerk 0612452411 post@paradijshoeve.nl www.paradijshoeve.nl

Tromplaan 49 Hendrik-Ido-Ambacht 0786813003 ehavelaar@pmc-deschoof.nl www.pmc-dezeester.nl Fysio HNP geeft topzorg op een toplocatie. De therapeuten werken samen onder één dak waardoor er een multidisciplinaire behandeling snel is opgestart. Erik Havelaar 0626376476 ehavelaar@pmc-deschoof.nl

Piet Plaisier 0612452411 post@paradijshoeve.nl

Hoogvliet & Zn b.v.

Hoven Landscaping/ Boudewijn Hoveniers

Molenvliet 7 Zwijndrecht 0786100966 info@hoogvlietzwijndrecht.nl www.hoogvlietzwijndrecht.nl

Leo Hoogvliet 0653366703 lhoogvliet@ hoogvlietzwijndrecht.nl

Al 95 jaar is Hoogvliet een vaste en bekende aannemer in Zuid Holland. Hoogvliet is als aannemingsbedrijf van vele markten thuis. Naast nieuwbouwprojecten, zoals woningen, kantoren, bedrijfshallen en scholen, leveren onze mensen ook vakwerk af in verbouwingen en service- en onderhoudswerken.

Langeweg 35 Hendrik-Ido-Ambacht 0786816218 richard@hovengroep.nl www.hovenlandscaping.nl

Richard van de Polder 0628760365 richard@hovengroep.nl

Voor de inrichting van de buitenruimte in de ruimste zin van het woord. Met name op gebied van aanleg en onderhoud van particuliere tuinen en bedrijfstuinen, gemeentes, kinderdagverblijven en scholen. Wij zijn naast het reguliere aanleg- en onderhoudswerk gespecialiseerd in het aanleggen van speeltuinen.

Internorm Roestvaststaal BV

ISA ambacht B.V.

Van Hennaertweg 15 Alblasserdam 0786918783 info@internorm.nl www.internorm.nl

Nijverheidsweg 37C Hendrik-Ido-Ambacht 0786845444 p.plaisier@isabeheer.nl www.isavastgoed.nl

Groothandel en importeur van RVS sanitair en specialist voor RVS maatwerk voor keuken en sanitair. Levert aan installatiebranche, gezondheidszorg, scheepswerven en bouwbedrijven. Sonja Nugteren 0651172368 sonja@internorm.nl

Paul Schless 0612937469 paul@jvanderleer.nl

Hofstede de Paradijshoeve is een unieke horecalocatie voor vergaderen, ontmoeten, verblijven en trouwen. De locatie biedt tal van mogelijkheden op het gebied van feesten, partijen, diners en zakelijke bijeenkomsten voor kleine en grote gezelschappen en zelfs overnachtingsmogelijkheden.

P. Plaisier 0653139025 p.plaisier@isabeheer.nl

Beleggingsinstelling in vaste activa, vastgoed; het verkrijgen, vervreemden, beheren en exploiteren van registergoederen en van vermogenswaarden in het algemeen, de ontwikkeling en realisatie van projecten in de vastgoedsfeer alsmede het uitoefenen van houdsteractiviteiten.

J. van der Leer b.v.

J.L.Rijsdijk B.V.

Ohmweg 15 Alblasserdam 0786912598 info@jvanderleer.nl www.jvanderleer.nl

Krommeweg 20 Hendrik-Ido-Ambacht 0786195503 info@jlrijsdijkbv.nl www.jlrijsdijkbv.nl

Handelsonderneming J. van der Leer B.V. staat al ruim 60 jaar bekend om haar kennis op het gebied van smeermiddelen en vetten en is exclusief distributeur van Kendall Motor Oil in Zuid-Holland en Zeeland. Sinds begin 2015 zijn wij tevens exclusief distributeur van Kendall Motor Oil in Noord-Brabant.

J.L. Rijsdijk B.V. houdt zich bezig met alle voorkomende werkzaamheden in de grond-, wegen waterbouw en de groensector, met als opdrachtgevers diverse overheidsinstellingen, bedrijven en particulieren. Ook voor inwoners en bedrijven uit de regio voor rioolwerkzaamheden, rioolstoringen, gladheidsbestrijding, e.d.

32 VAO ledenmagazine 2022 LEDENOVERZICHT

Jan Rijsdijk 06-21254436 jan@jlrijsdijkbv.nl


JobUp

JP Projectontwikkeling

Beukengaarde 19 Hendrik-Ido-Ambacht 0786818917 peter@jpprojectontwikkeling.nl

Antoniuslaan 1 Hendrik-Ido-Ambacht 0788200080 info@jobup.nl www.jobup.nl

Erik Baan 0627016602 erik@jobup.nl

Advies, Bemiddeling en Coaching zijn de 3 pijlers van JobUp. Wij zijn de partij voor werkgevers bij sociaal ondernemen, met name bij het werken met mensen met een arbeidsbeperking en complex verzuim. Denk hierbij aan jobcoaching, reintegratie 2e spoor, outplacement, arbeidsdeskundig advies en training.

Peter van den Herik peter@ jpprojectontwikkeling.nl

Jumbo Van Daalhuizen

Kaat concept en creatie

Winkelcentrum De Schoof 120 Hendrik-Ido-Ambacht 0786811410

Antoniuslaan 11 Hendrik-Ido-Ambacht 0648785223 info@kaat.cc www.kaat.cc

Voor al je dagelijkse boodschappen, ook op kantoor of bedrijf. Bestellen en bezorgen is mogelijk.

Kaat staat voor doordachte en pakkende ontwerpen, waarin vorm en functie perfect samengaan. Niet vormgeven om het vormgeven, maar om meerwaarde te bieden in het realiseren van je communicatiedoelen en het aanspreken van je doelgroepen. Karin van Zanten 0648785223 karin@kaat.cc

Marcel van Daalhuizen marcel@vandaalhuizen.nl

Kapsalon Pons

Keijzer Belastingconsulent

Dorpsstraat 152 Hendrik-Ido-Ambacht 0786813131 info@kapsalonpons.nl www.kapsalonpons.nl

Postbus 108 Hendrik-Ido-Ambacht 0786820235 mvandersteltbv@gmail.com www.keijzerbelastingconsulent.com

Sinds 1953 bestaat kapsalon Pons. De kapsalon is aan de Dorpsstraat 152A gevestigd, in het oudste gemeentehuis van Hendrik-IdoAmbacht.

Gespecialiseerd in bezwaar- en beroepsprocedures voor alle fiscale belastingen en premies, waaronder de gemeentelijke belastingen en heffingen. Speciaal tarief voor startende ondernemers bij hun zakelijke belastingen en advies omtrent hoe de boekhouding te voeren. Het eerste uur voor startende ondernemers is gratis.

A.J.M.Leenheer 0642809636 info@kapsalonpons.nl

T.J. Vlot 0786813920 info@vlot.keurslager.nl

Een nieuwe plek om met plezier te wonen, te werken en/of te winkelen. Met oog voor de omgeving en elkaar. Hoe realiseer je dat? Wij vinden: met deskundigheid, echte betrokkenheid en krachtige samenwerking. Met alle disciplines die we in huis hebben creëren we unieke, levendige en gedifferentieerde woningen en woonomgevingen.

Max van der Stelt 0786820235 mvandersteltbv@gmail.com

Keurslagerij T.J. Vlot v.o.f.

Kinderopvang Ambacht

Louwersplein 13 Hendrik-Ido-Ambacht 0786813920 info@vlot.keurslager.nl www.vlot.keurslager.nl

Druivengaarde 3 Hendrik-Ido-Ambacht cgovers@kinderopvangambacht.nl www.kinderopvangambacht.nl

Keurslagerij met groot assortiment ambachtelijk gemaakte producten. Luxe specialiteiten en vele huisgemaakte salades. Ook bent u bij ons voor een uitgebreid barbecuepakket aan het juiste adres.

Verzorgen buitenschoolse opvang, dagopvang, peuterspeelgroepen, Siem (onderwijs aan 3 jarigen)

C. Govers

LEDENOVERZICHT VAO ledenmagazine 2022

33


DAR BOUWADVIES BV

Met of zonder vergunning (ver)bouwen? Wie zelf een woning bouwt op een kavel, heeft een droomhuis binnen handbereik. Of je kiest ervoor om een bestaande woning uit te breiden. Maar hoe verhouden woonwensen zich tot het doolhof van vergunningen en regels? Je wilt verwezenlijken wat je voor ogen hebt, met een maximale inspraak op het ontwerp, de materialen en de indeling. Woonwensen vertalen naar een droomhuis op maat is een grote onderneming. DAR Bouwadvies BV begeleidt vergunningsaanvragen van ontwerp tot realisatie.

DAR Bouwadvies BV is in 2006 opgericht door ing. D.A. (David) Roelofs. “Als adviesbureau richtten we ons aanvankelijk op gemeenten en omgevingsdiensten. We worden door hen ingehuurd om omgevingsvergunningen, toestemmingen en meldingen te toetsen aan de actuele wet- en regelgeving. Denk daarbij aan vergunningen voor bouwen, milieu, slopen en brandveiligheid. Wij zijn daarin een onafhankelijke partij, en ondersteunen overheden om aanvragen binnen de termijn te behandelen, en om het college van burgemeester en wethouders te adviseren.” “Door onze kennis en ervaring met gemeenten en omgevingsdiensten, begrijpen wij als geen ander hoe zij omgevingsaanvragen toetsen”, vervolgt David. “We kennen de minimale indieningsvereisten en wettelijke kaders, en kunnen daarom in een vroeg stadium al adviseren over de haalbaarheid van de bouwwensen. Door deze expertise zijn wij als geen ander in staat om ook aannemers, ondernemers en particulieren te begeleiden.” DAR Bouwadvies BV ondersteunt hen bij de procedures voor het aanvragen van alle denkbare vergunningen, ontheffingen, meldingen en toestemmingen die nodig zijn voordat kan worden gestart met bouwen of verbouwen. Daarnaast hebben zij een netwerk van lokale bouwers, die de kwaliteit van je (ver)bouwplannen waarborgen. “We hebben een integere rol aan beide kanten van het speelveld”, vult hij aan. “Maar van een mogelijke belangenverstrengeling is nooit sprake. Wij dienen geen

34 VAO ledenmagazine 2022

omgevingsaanvragen in, wanneer wij in dezelfde gemeente een aanvraag omgevingsaanvragen toetsen. Groei en ontwikkeling DAR Bouwadvies BV bestaat inmiddels uit 15 bouwprofessionals, bestaande uit projectleiders, WABO-coördinatoren, omgevingsmanagers, vergunningscoördinatoren en tekenaars. Ing. A. (Arne) Mets en ing. R.P. (Roel Chapel) maakten in 2018 een volgende stap binnen de organisatie, en voegden zich bij het David:

“Wij loodsen je door het doolhof van de regelgeving”


management. Toeval of niet, maar ook met de voorletters van de driekoppige directie, kon de afkorting DAR gehandhaafd blijven. “Door uitbreiding van onze diensten zijn we begin dit jaar verhuisd naar Hendrik-Ido-Ambacht, aan de Veersedijk 87. Het pand biedt ons ruimte voor een gezonde groei en de verdere ontwikkeling van onze diensten op het gebied van bijvoorbeeld kwaliteitsborging, duurzaamheid en omgevingsadvies.” Advies Ben je aannemer, ondernemer of particulier met (ver) bouwwensen? Of het nu gaat om het plaatsen van een dakkapel, het bouwen van een compleet huis of vergunningencoördinatie bij complexe projecten, DAR Bouwadvies BV helpt je graag. “Wij als ondernemers begrijpen dat een ondernemer zich liever bezighoudt met de corebusiness. Daarom kunnen wij alle zorgen van ontwerp tot oplevering uit handen nemen.” Wie zelf een bedrijfspand of een woning bouwt op een kavel, heeft een droom binnen handbereik. Of je kiest ervoor om een bestaand pand of een woning uit te breiden. Maar hoe

verhouden de (ver)bouwwensen zich tot het doolhof van vergunningen en regels? Je wilt verwezenlijken wat je voor ogen hebt, met een maximale inspraak op het ontwerp, de materialen de indeling en natuurlijk grip houden op de kosten. DAR Bouwadvies BV begeleidt vergunningsaanvragen van ontwerp tot realisatie, mede door onze kennis die zij hebben opgedaan binnen gemeenten. Vergunningscheck Weten of deze plannen vergunningsvrij te realiseren zijn? Toets dan de aanvraag via de vergunningscheck op www.omgevingsloket.nl. Indien je de aanvraag wilt laten toetsen om te zien of deze plannen vergunningsvrij zijn, dan neemt DAR Bouwadvies BV dit werk graag uit handen. Neem contact met ons op en we bekijken graag samen de mogelijkheden. DAR Bouwadvies BV Veersedijk 87, Hendrik-Ido-Ambacht 078 2000 219 | info@darbouwadvies.nl www.darbouwadvies.nl

Arne:

“Vooraf vastgestelde kosten, zonder verrassingen”

Roel Chapel

“De betrouwbare partner van ontwerp tot realisatie”

Jouw droomhuis van ontwerp tot realisatie DAR Bouwadvies BV Veersedijk 87, Hendrik-Ido-Ambacht • 078 2000 219 • info@darbouwadvies.nl

www.darbouwadvies.nl

VAO ledenmagazine 2022

35“Ik weet dat ik bij TUUUR in goede handen ben. Zij bewegen flexibel mee in de ontwikkelingen die er zijn en zullen komen.” Willy Schuurman - Maximaal leven

Iedere ondernemer wil dat de administratie op orde is, waarbij je niet voor financiële verrassingen wilt komen te staan. Bovendien wil iedereen anticiperen op de resultaten en keuzes maken die de onderneming verder brengen. Zò kun je als ondernemer je focus leggen op datgene waar je het liefst mee bezig bent, namelijk ondernemen.

De sparringpartner voor je waardevolle toekomst “TUUUR denkt met mij mee als ondernemer én zij adviseren mij bij het maken van grote zakelijke keuzes vanuit fiscaal en boekhoudkundig perspectief.” Remon Nieuwenhuizen Nieuwenhuizen daktechniek

Al jaren geleden maakte TUUUR de transitie van administratiekantoor naar financieel en fiscaal advieskantoor. Melanie van Bekkum zag de toegevoegde waarde in het meer bieden dan het ontzorgen van de ondernemer door de administratie te verzorgen. “We beginnen nu waar we voorheen ophielden”, vertelt Melanie. “We vertrekken vanuit de cijfers en helpen ondernemers op weg om keuzes te maken voor de toekomst. Dat gaat niet alleen om bedrijfseconomische en fiscale keuzes. Als TUUUR kijken we naar het ondernemerschap in brede zin, waarbij we ook de doelen van de ondernemer meenemen.”

verhaal; jouw passie, visie en toekomstperspectief zijn nodig om dit verhaal compleet te maken. Daar waar het verleden en het heden samenkomen in de cijfers, kijken we graag met je mee naar de toekomst. Zo verbinden wij als vertrouwd adviseur de tussentijdse resultaten aan je visie, bieden wij kwalitatieve en persoonlijke ondersteuning bij het behalen van doelen én bij het maken van keuzes voor de toekomst.

“Het is zoveel mooier te zien dat klanten de toegevoegde waarde zien van ons in de rol van vertrouwd adviseur.” “Het sparren met TUUUR geeft rust en zicht op die stip op de horizon.” Stefan van Wingerden – MYLIFE

Melanie van Bekkum

Als financieel en fiscaal advieskantoor veranderde de focus van de cijfers naar jou als ondernemer. Cijfers vertellen namelijk een beperkt

Melanie van Bekkum melanievanbekkum@tuuur.nl 078 3020 600 / 06 4151 0440

VAO ledenmagazine 2022

37


ONTSPANNEN ONDERNEMEN

DRUK, DRUK, DRUK!

“Als je tijd hebt, om dat drie keer te zeggen, dan zal het allemaal wel meevallen”, zei een cabaretier eens. Maar als ondernemers moeten we rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Een beetje ontspanning schiet daar wel eens bij in. Wij hebben wat leuke tips van VAO-ondernemers voor je om heerlijk te relaxen en er daarna weer volle bak tegenaan te gaan!

Wijn is altijd fijn De Allegranza La Mancha Tempranillo heeft een robijnrode kleur met paarse reflecties. De intense aroma’s doen denken aan zwarte kersen, rijpe aardbeien en tonen van exotische kruiden en geroosterde koffie. In de mond is het een medium droge wijn met een medium body en zachte tannine in de lange afdronk. Alleen van de omschrijving word je toch al zen? Leo Verhagen € 7,95 6 halen = 5 betalen

Zzzzzzaken doen Elke morgen weer fris en fruitig aan de slag doe je natuurlijk het beste na een goede nacht slaap. Bij Morgana de Heer hebben ze niet alleen het perfecte slaapadvies voor je ideale matras, ze zorgen er ook nog voor dat je slaapkamer eruit ziet als een Fata Morgana. Boxspring Avenue is volledig naar eigen wens samen te stellen en combineert een strak design met een fantastische ergonomie om het maximale uit jouw nachtrust te halen. Welterusten! Morgana de Heer Boxspring Avenue vanaf € 3779,-.

Kneepjes van het vak Ben je op zoek naar nieuwe energie en ontspanning om de dagelijkse hectiek mee op te vangen? Dan ben je bij het team van Liat Adar op de juiste plek. In alle rust en privacy kun je van je behandelingen genieten. Trakteer jezelf bijvoorbeeld eens op een massage. Naast dat massages zeer ontspannend zijn bevorderen ze de gezondheid. Zo kun je weer optimaal presteren en zul je je zowel geestelijk als lichamelijk vitaler voelen. Liat Adar ontspannende massage vanaf € 47,50

38 VAO ledenmagazine 2022


Gaar in de keuken Na je werk nog zelf boodschappen doen, koken en afwassen… waarom zou je al die moeite doen als je dit allemaal kunt uitbesteden en van de heerlijke kookkunsten van de chef kunt genieten? Zo ben jij minder gaar dan je gerecht. Laat je culinair verrassen door de uitgebreide kaart en heb de volle aandacht voor je gezelschap. Heeren van Ambacht 3-gangen menu € 34,50

Met je handen in het haar Krijg je grijze haren van je werk? Geef ze dan eens wat aandacht met de De Sebastian Professional Dark Oil lijn. Neem een ontspannend haarmasker of een voedende shampoo met oliën uit sandelhout, cederhout en arganolie. Naast de goede werking van het product heeft het ook nog eens een iconische geur die de hele dag zal blijven hangen. Als je haar glanst, doe jij dat ook! Kapsalon Pons Sebastian Professional Dark Oil vanaf € 25,50

Actief ontspannen Ga eropuit met de Giant Entour E+,een elektrische fiets die in zowel heren- als damesuitvoering te verkrijgen is. En met de 7 versnellingen kun je hem ook met gemak gebruiken om naar je werk te fietsen. Zien we je binnenkort voorbij zoeven? Fietsen van Ambacht Giant Entour E+ vanaf € 1.889,-

VAO ledenmagazine 2022

39


Uitgerust wakker worden in een bed dat perfect bij je past

Ontdek jouw ® SLAAP-DNA

Doe de

Slaaptest

en ontdek jouw persoonlijke voordeel

Jouw specialist in draai- en schuifdeurkasten

• Maak optimaal gebruik van de ruimte in jouw huis • Deskundige adviseurs • Hoogwaardige en duurzame materialen • Eén contactpersoon voor advies, inmeten, ontwerp en montage

Morgana de Heer H.I.Ambacht Veersedijk 89 078-6813447 www.morgana.nl/hiambacht

Goed en gezond slapen


8

TIPS

voor het bouwen van je droomhuis Jouw droomhuis vinden, dat is voor velen een lange zoektocht. Want wat past er nu het allerbeste bij jouw huidige of toekomstige (gezins)situatie?! Ontdek de tips van Stemar groep die jou helpen om je huizenjacht tot een succes af te ronden.

#1

Formuleer jouw droomhuis

Schrijf (met elkaar) op wat jouw droomhuis allemaal in huis heeft. Is dat een bepaalde inrichting, wensen rondom de tuin, de ligging of bepaalde faciliteiten in huis? Ga vervolgens prioriteren. Wat vind je écht belangrijk of misschien wel onmisbaar.

#2

Kijk naar de potentie van een huis

Vaak zijn bepaalde eigenschappen bij de aanschaf van een bestaande woning niet helemaal naar je wens, maar dat betekent niet dat je (door de jaren heen) het huis niet helemaal naar je wens zou kunnen maken.

#3

Weet wat financieel kan

Check bij jouw hypotheekverstrekker wat je maximaal kunt lenen. Houd rekening met de kosten die bovenop de aankoopprijs van de woning komen, zoals kosten koper (k.k.), of de inbreng van eigen geld. Denk bovendien aan de kosten voor de inrichting of het aanleggen van bijvoorbeeld een tuin. Ook is het belangrijk na te denken over hoeveel je wilt investeren in een huis, naast de andere dingen die je belangrijk vindt in je leven.

#4

Doe een duurzaamheidscheck

Wanneer je een huis aanschaft, is het absoluut goed om naar het energielabel te kijken. Dat beïnvloed namelijk de maandelijkse kosten van elektriciteit en eventueel gas.

#5

Hoekwoning? Overweeg een raam aan de zijkant!

Een van de voordelen van een hoekwoning is dat je meer natuurlijk licht in je huis kunt brengen. Een enorm fijne toepassing wat je meer woongenot oplevert.

#6

Speel met je inrichting

Denk niet dat er een ‘normaal’ is voor de inrichting van je huis. Speel met de indeling van je huis, afhankelijk van de levensfase waarin je jezelf bevindt.

#7

De tip voor een huis met tieners

Heb je al wel eens een tweede badkamer overwogen? Dit geeft rust in huis tijdens de drukke ochtendspits wanneer iedereen zich klaar wil maken voor een nieuwe dag.

#8

Heb oog voor jouw toekomst

Wanneer je een nieuw huis bouwt, is het belangrijk om alvast na te denken over je toekomst en bepaalde levensbestendige faciliteiten mee te nemen tijdens de bouw van jouw nieuwe huis. Stemar groep is de projectontwikkelaar in Hendrik-Ido-Ambacht die haar projecten ontwikkelt met oog op de toekomstige bewoners. Zo nemen zij de meest gewenste opties al mee in de ontwerpen en beogen ze maar één ding: Een Stemar project staat als een huis. Ben jij benieuwd naar de komende Stemar projecten, volg ze dan via LinkedIn of bekijk de website! www.stemargroep.nl

VAO ledenmagazine 2022

41


leden in beeld

Koedood Dieselservice B.V. Frankepad 1 Hendrik-Ido-Ambacht 0786813127 info@koedood.nl

Gert-Jan de Gelder

ing. J.D. Kusters 0610962312 jelle@KBT-bv.nl

Kusters bouw en advies

Krijgsman Bouw

Noordeinde 152 Hendrik-Ido-Ambacht 0787850815 jelle@KBT-bv.nl www.KBT-bv.nl

Sikkelstraat 32 Dordrecht 0786228470 bossenbroek@krijgsmanbouw.nl www.krijgsmanbouw.nl

KUSTERS bouwtechniek is een bouwkundig ingenieursbureau in Hendrik-Ido-Ambacht dat zich sinds 2011 heeft ontwikkeld tot een allround bureau, waarin het ontwerp tot uitvoering onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en de integrale deskundigheid van het bureau vormen.

Krijgsman Bouw werkt elke dag met passie en enthousiasme aan de meest uiteenlopende projecten. Onze kernwaarden: Rentmeesterschap, betrouwbaarheid, doorzetten, vakmanschap en betrokkenheid. Al onze medewerkers kennen en delen deze kernwaarden wat resulteert in een bevlogen club met mensen waar u uw klussen kwijt kunt.

Adriaan Bossenbroek 0643558260 bossenbroek@ krijgsmanbouw.nl

Lansigt Accountants en Belastingadviseurs

KWS Infra bv Postbus 158 Zwijndrecht 0786250800 pahsman@kws.nl www.kws.nl

Wolweverstraat 32 Ridderkerk 0180481444 info@lansigt.nl www.lansigt.nl

Leendert Andeweg 0610538672 leendert.Andeweg@ lansigt.nl

Rob Berger 0611366293 info@lydison.nl

Wat Koedood Marine Group uniek maakt is de combinatie van denkkracht, innovatief vermogen en de capaciteit dit om te zetten tot concrete oplossingen. Koedood Marine Group is voor de binnenvaart dé distributeur van Mitsubishi scheepsmotoren in de Benelux. Of het nu gaat om voortstuwingsmotoren of als generatormotoren.

Elke fase van een onderneming heeft zijn eigen uitdagingen en obstakels. Wij inspireren u om op elk moment in uw ondernemerschap de juiste afwegingen te maken en beslissingen in uw voordeel te nemen. Toe aan een volgende stap? Wij houden u graag in beweging.

P.A. Ahsman 0637202185 pahsman@kws.nl

Duurzaamheid, Circulair, Hergebruik zijn steekwoorden die ook bij het bouwen van wegen steeds meer voorkomen. Voor KWS Infra, bouwer van infrastructuur, staan deze woorden hoog in het vaandel. Dagelijks wordt er gezocht naar innovaties hoe we aan deze woorden inhoud kunnen geven.

Lydison Rentals & Events

LansNivotherm B.V.

Nijverheidsweg 58 Hendrik-Ido-Ambacht 07868129245 info@lydison.nl www.lydison.nl

Nijverheidsweg 65 Hendrik-Ido-Ambacht 0786813977 info@lansnivotherm.nl www.lansnivotherm.nl

Lydison levert al meer dan 60 jaar goederen en diensten, gericht op de verhuur van horeca goederen. Van een koffielepeltje tot aan een partytent en van een klapstoel tot aan een compleet podium. Iedereen kan bij Lydison terecht, zowel particulieren als bedrijven, inclusief complete catering.

Lans Nivotherm levert procesinstrumentatie op het gebied van druk, temperatuur, niveau, doorstroming en klimaat. Standaardproducten zoals manometers, thermometers, druktransmitters, temperatuurtransmitters en vlotterschakelaars uit voorraad, specials uit eigen productie. Maatwerk met korte levertijd is onze kracht.

42 VAO ledenmagazine 2022 LEDENOVERZICHT

Oscar Bijl 0651822319 ob@lansnivotherm.nl


Lucas Vos 0786811500 lucas@lucrasoft.nl

Lucrasoft ICT Groep

MARINE SPARES 93 BV

De Zelling 8 Hendrik-Ido-Ambacht 0786811500 lucas@lucrasoft.nl www.lucrasoft.nl

Grotenoord 19 Hendrik-Ido-Ambacht 0786816111 info@marinespares93.nl www.marinespares93.nl

Wij zijn de vriendelijkste en meest veelzijdige IT-partner, die jou met een slim IT-systeem in staat stelt te bouwen aan je bedrijf. Door jou en je business te leren kennen, weten we wie je bent en in welke specifieke situatie je zit. Ons team bestaat uit spelers met een verzameling aan kennis en specialismen die jou daarbij helpen.

handelsonderneming in scheepsonderdelen

Harry de Leeuw 0653230048 info@marinespares93.nl

Moree Gelderblom Advocaten

mr drs S. Visser 0651401078 svisser@mglaw.nl

Teunis Bil 0630145567 tbil@morgana.nl

Marcel van der Waal 0651990475 m.vanderwaal@netwerknv.nl

Moree Gelderblom Advocaten

Het Tasveld 1 Hendrik-Ido-Ambacht 0786814414 svisser@mglaw.nl www.mglaw.nl

Het Tasveld 1 Hendrik-Ido-Ambacht 0786814414 pavisser@mglaw.nl www.mglaw.nl

Onze advocaten staan voor vakkundige, resultaatgerichte en persoonlijke dienstverlening. Het zijn specialisten op hun rechtsgebied en ze staan voor uw zaak. U kunt ons raadplegen bij geschillen maar -nog beter- ook ter voorkoming daarvan. Recht op het doel af. Recht door zee. Moree Gelderblom Advocaten, aangenaam!

Onze advocaten staan voor vakkundige, resultaatgerichte en persoonlijke dienstverlening. Het zijn specialisten op hun rechtsgebied en ze staan voor uw zaak. U kunt ons raadplegen bij geschillen maar -nog beter- ook ter voorkoming daarvan. Recht op het doel af. Recht door zee. Moree Gelderblom Advocaten, aangenaam!

Mr P.A. Visser pavisser@mglaw.nl

Morgana de Heer

Multiskills

Veersedijk 89 Hendrik-Ido-Ambacht 0786813447 tbil@morgana.nl www.morgana.nl

Frankenpad 10 Hendrik-Ido-Ambacht 0681430924 Multiskillslekkerland@kpnmail.nl

Dankzij onze innovatieve 8 minuten slaaptest kunt u ervaren wat 10 jaar gezond slapen voor u zou kunnen betekenen. Morgana de Heer is de slaapspecialist op het gebied van boxsprings, lattenbodems, matrassen, hoofdkussens, dekbedden, bedtextiel en ook in alle mogelijke maatwerkkasten. Wilt u zich laten inspireren?

Machinefabriek Multiskills is er voor al uw metaalbewerking waaronder CNC draaien en frezen, kotteren, revisiewerk en reparatiewerk en constructiewerkzaamheden

Fred Hogenbirk 0681430924 Multiskillslekkerland@ kpnmail.nl

Netwerk NV

Office Trader

‘s-Gravendeelsedijk 10 Dordrecht 0786222247 binnendienst@netwerknv.nl www.netwerknv.nl

Noordeinde 204 Hendrik-Ido-Ambacht 0786913047 nvanderhoek@officetrader.nl www.officetrader.nl

Netwerk NV is actief op het gebied van bedrijfsmatige afvalinzameling en -recycling in de gespecialiseerd in de inzameling van droge, herbruikbare grondstoffen. Wij helpen u graag met aandacht voor duurzaamheid, plaagdierbestrijding en de inzameling van Klein Gevaarlijk Afval.

Officetrader bv houdt zich bezig met opkopen van complete inventarissen, ontruimingen van kantoren en magazijnen, (interne) bedrijfsverhuizingen & meubeltransport, Verhuur van handyman, bestelbus en vrachtwagens en de Verhuur van verhuismateriaal

Nelis van der Hoek 0641779929 nvanderhoek@officetrader.nl

LEDENOVERZICHT VAO ledenmagazine 2022

43


Ontwikkel Talent en Sales Cultuur

P. Maaskant Handelsonderneming

Aert Schoumanstraat 10 Hendrik-Ido-Ambacht 0657189508 corry@ontwikkeltalent.eu ontwikkeltalent.eu

Corry Grevel 0657189508 corry@ontwikkeltalent.eu

Vanuit OntwikkelTalent ga ik aan de slag met directie, management en/ of teams om hen te helpen na te denken over hun eigen toekomst van werk. Hoe kan je anticiperen op alle veranderingen? Hoe kun je als team zo efficiënt mogelijk werken? Het individu in het team sterker maken, waardoor het team als geheel zich ontwikkelt.

Veersedijk 293 Hendrik-Ido-Ambacht 0786196195 perrymaaskant@gmail.com In- en verkoop van aggregaten, compressoren, grondverzetmachines, bedrijfsauto’s en dergelijke.

Perry Maaskant 0654268254 perrymaaskant@gmail.com

ParkTrust B.V.

Peekstok Machining & Construction

Jade 208 Dordrecht 0854832470 ad@parktrust.nl www.parktrust.nl

Monique Walraven 0636155055 monique@parktrust.nl

ParkTrust is een Parkmanagement organisatie, gevestigd in Dordrecht, en onder andere werkzaam op bedrijventerreinen in Zwijndrecht, Alblasserdam, HardinxveldGiessendam, Dordrecht, Gouda, Zoeterwoude, Leiden, Wassenaar, Voorschoten, Rucphen, Wateringen en Capelle aan den IJssel. En nu ook in Hendrik-Ido-Ambacht.

Grotenoord 45-47 Hendrik-Ido-Ambacht 0786814583 johan.peekstok@peekstok.nl www.peekstok.nl Peekstok Machining & Construction is gespecialiseerd in nauwkeurige CNC metaalbewerkingen, groot constructieen plaatwerk, stalen lateien en geveldragers. Johan Peekstok 0786814583 johan.peekstok@peekstok.nl

Perfect Glas & Slot

Plus Alfred Koehoorn

Langeweg 5 Hendrik-Ido-Ambacht 0653968602 info@perfectglasenslot.nl

Louwersplein 27 Hendrik-Ido-Ambacht 078 6846930 alfred.koehoorn@plus.nl www.plus.nl

Beveiliging woning (hang- en sluitwerk) Glas reparatie, vervanging, douche- en keukenwanden, etc.

Vers-supermarkt, gezellig dichtbij op het Louwersplein.

Alfred Koehoorn 0612962317 alfred.koehoorn@plus.nl

Jaap Dorst 0653968602 info@perfectglasenslot.nl

Posto Holding

Praktijk Liat Adar

Steenbakkersstraat 3 Hendrik-Ido-Ambacht 0786813131 jpons@caiway.nl

Noordeinde 124 Hendrik-Ido-Ambacht 0631900983 info@liatadar.nl www.liatadar.nl

Bedrijf in onroerend goed.

Bij Praktijk Liat Adar kunt u terecht voor massage, pedicure, nagelstyling, schoonheid & huidverbetering o.a. bindweefselmassage, cupping, harsen en microdermabrasie. Of boek bedrijfsstoelmassages. Ontspanning waardoor u én uw werknemers optimaal kunnen functioneren en het levert nog fiscaal voordeel op ook!

J. Pons 0651544109 florapons54@outlook.com

44 VAO ledenmagazine 2022 LEDENOVERZICHT

Liat Adar 06-31900983 info@liatadar.nl


Rabobank

Rabobank IJsselmondeDrechtsteden

Wilgenbos 1 Dordrecht www.rabobank.nl/ijsselmonde-drechtsteden

Christiaan den Hartog christiaan.den.hartog@ rabobank.nl

Carlo Oostindie

Robin Somers 0638430662 administratie@ zoetemanschoonmaak.nl

Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden is een brede financiële dienstverlener en actief in interessante, regionale netwerken en ondersteunen lokale initiatieven en verenigingen. Als dynamische en coöperatieve organisatie zijn wij maatschappelijk betrokken en leveren graag een bijdrage aan de economische vitaliteit van onze regio.

Wilgenbos 1 Dordrecht 078 6 531 250 MKB.kring.ZH@rabobank.nl www.rabobank.nl/ijsselmonde-drechtsteden

Remco Bork 0612972414 remco.bork@rabobank.nl

Rhiant

Schildersbedrijf Rietveld

Veersedijk 101 Hendrik-Ido-Ambacht 078 6812152 info@rhiant.nl

Reeweg 34 Hendrik-Ido-Ambacht 0786817551 marco@schildersbedrijfrietveld.nl www.schildersbedrijfrietveld.nl

Rhiant is de enige in Hendrik-IdoAmbacht gevestigde corporatie. We zijn een kleine actieve klantgerichte corporatie. Onze missie is: Rhiant biedt een passend en betaalbaar (t) huis in een leefbare buurt in HendrikIdo-Ambacht. Dit doen we met 20 medewerkers zo effectief en efficiënt mogelijk. Rhiant beheert ruim 1.800 verhuureenheden.

Allround schildersbedrijf, opgericht in 1969 met name actief op de onderhoudsmarkt. Wij verzorgen naast regulier schilderwerk, ook wandafwerking, beglazing, diverse soorten spuitwerk en stuukwerk. Marco Rietveld marco@ schildersbedrijfrietveld.nl

Schoonmaakbedrijf Zoeteman

Sensor Bedrijfsdiensten BV

Grotenoord 9 Hendrik-Ido-Ambacht 0786814063 info@zoetemanschoonmaak.nl www.zoetemanschoonmaak.nl

Veersedijk 97 Hendrik-Ido-Ambacht 0786819645 info@sensorbedrijfsdiensten.nl www.sensorbedrijfsdiensten.nl

Schoonmaakbedrijf Zoeteman is een professioneel bedrijf met ervaren, enthousiaste en vakkundige medewerkers. Deze medewerkers verzorgen al bij meer dan 200 bedrijven de dagelijkse schoonmaak. Voor ons staat klantgerichtheid, flexibiliteit, maatwerk, resultaat, maar ook behoud van milieu, hoog in het vaandel.

Sensor Bedrijfsdiensten is een facilitaire dienstverlener op het gebied van schoonmaakonderhoud. Het ontzorgen van zakelijke opdrachtgevers doen wij persoonlijk, proactief, gedreven en recht door zee. Bij ons kunt u terecht voor: schoonmaakonderhoud, glasbewassing en gevelonderhoud, vloeronderhoud en -advies en meer...

Joyce de Jong 0613240381 joyce@ sensorbedrijfsdiensten.nl

Serviceburo Verschoor v.o.f.

Seton B.V. Installatiebedrijf

Veersedijk 105 Hendrik-Ido-Ambacht 0786814674 info@verschoorwitgoed.nl www.verschoorwitgoed.nl

Noordeinde 182 Hendrik-Ido-Ambacht 0786812151 keijzer@seton.nl www.seton.nl Wij zijn een installatiebedrijf voor bedrijven en particulieren. Verwarming, ventilatie, cv ketels en alle loodgieterswerkzaamheden. Ook zinken dakgoten en klein dakwerk.

Verkoop en reparatie van witgoedapparaten. Specialiteit: het vervangen van inbouwapparaten. Ook een breed assortiment kleine apparaten in onze showroom zoals, stofzuigers, koffiezetters, waterkokers, friteuses enzovoorts. Johan Stoop 0786814674 info@verschoorwitgoed.nl

Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden is een brede financiële dienstverlener en actief in interessante, regionale netwerken en ondersteunen lokale initiatieven en verenigingen. Als dynamische en coöperatieve organisatie zijn wij maatschappelijk betrokken en leveren graag een bijdrage aan de economische vitaliteit van onze regio.

Willem Keijzer keijzer@seton.nl

LEDENOVERZICHT VAO ledenmagazine 2022

45


Hergebruiken is herbeleven Afval kan steeds meer worden gezien als waardevolle grondstof. Als allround afvalinzamel- en verwerkingsbedrijf kan Netwerk samen met u een bedrijfsscan uitvoeren rondom de diverse afvalstromen binnen uw bedrijf en de optimalisatie hiervan.

“Het loont zeker voor bedrijven om kritisch te kijken naar het eigen bedrijfsproces”, stelt accountmanager Marcel van der Waal. Welk afval wordt er al gescheiden? Wat zou beter kunnen? Wat gebeurt er met al ons bedrijfsafval? Hoe groter het bedrijf en haar afvalstromen, hoe groter de kans dat er afvalstoffen zijn die herbruikbaar zijn. Maar ook voor kleinere bedrijven is er veel mogelijk op het gebied van recycling. Netwerk NV is een regionale afvalinzamelaar en haalt alle voorkomende afvalstromen op bij bedrijven in de regio

46 VAO ledenmagazine 2022

Drechtsteden en omstreken. Het grootste deel van dit afval wordt omgezet naar herbruikbare grondstoffen. Circulair ondernemen & afvalinzameling Het storten of verbranden van afval wordt steeds vaker een uitzondering. Omdat bedrijven en haar werknemers zich steeds meer willen, of moeten focussen op duurzaamheid en circulariteit, wordt het scheiden van afval op de bedrijfsvloer steeds meer de norm.


“Door deze positieve ontwikkeling is het hergebruik van materialen en grondstoffen de afgelopen jaren sterk toegenomen”, aldus Marcel. Echter wordt er bij veel bedrijven nog niet volledig gebruik gemaakt van alle mogelijkheden op het gebied van afvalscheiding, inzameling en recycling. Gebrek aan kennis omtrent de mogelijkheden tot verbetering van afvalinzameling, ligt hier mede aan ten grondslag. Hierdoor gaat er jaarlijks ongeveer 8 miljoen ton aan afval richting de verbrandingsinstallaties. Netwerk wil hier graag samen met ondernemers verandering in brengen. “Wij zamelen namelijk als één van de weinige partijen in Nederland herbruikbare grondstoffen in onder de naam GrondStoffenMix.”

Door het inzamelen van GrondStoffenMix beperken bedrijven in sterke mate de hoeveelheid restafval dat richting een verbrandingsinstallatie gaat en dragen zij op deze wijze bij aan verbetering van duurzaamheid en daarmee aan de circulaire economie.

Plaagdiermanagement en reiniging. Ook op deze gebieden streven zij naar duurzaamheid. Zo wordt ongedierte zoveel als mogelijk zonder gif bestreden en werken onze specialisten volgens het Integrated Pest Management-principe.

Voordelen inzameling GrondStoffenMix • 95% van het ingezamelde afval wordt duurzaam ingezet • Afval gescheiden inzamelen draagt bij aan kostenbesparing • Draagt bij aan de noodzaak tot verbeteren van de circulaire economie

Hebben wij je interesse gewekt en ontvang je graag een vrijblijvend en kosteloos advies omtrent hierboven genoemde onderwerpen? Dan maak ik graag een afspraak met je om te komen tot een duurzame(re) oplossing voor de afvalstromen.

Totaalpakket aan dienstverlening Naast dat Netwerk de afvalinzameling voor bedrijven verzorgt, biedt zij ook dienstverlening aan op het gebied van

m.vanderwaal@netwerknv.nl 06 51990475 of binnendienst@ netwerknv.nl of 078 6222247, keuze 1.

Recyclen, een goede zaak! Naast bekende afvalstromen als Papier en Karton, Restafval, GFT en Klein Gevaarlijk Afval, zamelt Netwerk ook de afvalstroom GrondStoffenMix in. In een GrondStoffenMix container mag droog en schoon afval, waaronder plastic, blikjes, drankkartons, kleine stukken hout, metaal en andere materialen. “Met deze mogelijkheid tot duurzame inzameling kunnen wij het scheiden van bedrijfsafval voor bedrijven verbeteren en dragen we gezamenlijk bij aan een beter milieu”, aldus Marcel.

VAO ledenmagazine 2022

47


Leen komt verder, samen met Visser & Visser Ontdek wat Visser & Visser voor u kan betekenen op VISSER-VISSER.NL

T O TA A L A D V I S E U R O P F I N A N C I E E L E N F I S C A A L G E B I E D , K W A L I T E I T, A U D I T E N A S S U R A N C E , I T, H R & S A L A R I S A D M I N I S T R A T I E

Samen werken aan groei Als ondernemer wil je je bedrijf zo sterk mogelijk maken. Dat is belangrijk voor nu, maar ook voor de toekomst van je bedrijf. We helpen je met handige artikelen en financiële tips. Zo werken we samen aan de groei van je bedrijf.

Welke stap zet jij?

Kijk voor meer info op rabobank.nl/groei


NIEUWENHUIZEN DAKTECHNIEK

Maak je dak klaar voor de toekomst Of het nu gaat om bitumineuze dakbedekking of duurzame sedum, Nieuwenhuizen Daktechniek realiseert toekomstbestendige daken. “We werken zo duurzaam mogelijk, met de meest innovatieve materialen. En we doen veel meer dan het traditionele dakdekkerswerk. We bieden een oplossing voor elk dak.” “We voeren dakinspecties uit en verrichten dakonderhoud”, legt eigenaar Remon Nieuwenhuizen uit. “Verder renoveren en isoleren we daken. En we geven een advies op maat. Hoe renoveer je een bestaand dak zodanig, dat je aan alle eisen voldoet? Hoe kun je je huis zo duurzaam mogelijk maken? Wij laten klanten precies zien hoe we het aanpakken en waarom we het op die manier doen.”

“We bieden een oplossing voor elk dak.”

Nieuwenhuizen doet alles in elk geval vanuit een visie. Voordat hij met zijn eigen bedrijf begon, deed Remon ervaring op bij een ander dakdekkersbedrijf. “Ik merkte dat ik al snel een eigen visie ontwikkelde. Zo wilde ik me bijvoorbeeld meer richten op de particuliere markt. Met Nieuwenhuizen Daktechniek hoopten we in het begin vooral op de grotere projecten. Dat is nu wel anders. We benutten onze dakexpertise bij zowel bedrijven als particulieren.” “Intussen zijn we met zeven mensen en hebben we vier bedrijfsbussen en twee ladderliften. En dit jaar verhuisden we naar een ruim bedrijfspand aan Het Tasveld in Hendrik-Ido-Ambacht. We kunnen onze klanten nu nóg beter bedienen dan voorheen. En dat is nodig ook. Veel mensen kiezen nu voor een verbouwing in en om het huis. Een aanbouw of een dakkapel, een schuur of een tuinhuis. Wij hebben er in ieder geval veel werk door. En daar zijn we uiteraard erg blij mee. Het is voor klanten meteen ook een goed moment om te kijken wat ze kunnen doen op het gebied van duurzaamheid. Wij helpen ze daarmee. Zo tonen we ze de mogelijkheden voor een groendak en adviseren we ze over de isolatie. Behalve de bekende zwarte dakbedekking, bieden wij overigens ook een witte variant. Met een wit dak warmt je huis veel minder op, waardoor de airco in de zomer geen overuren hoeft te draaien. Verder kun je bij ons ook aankloppen voor zonnepanelen, waarvoor we samenwerken met een erkende installateur.” www.nieuwenhuizendaktechniek.nl

VAO ledenmagazine 2022

49


EVENTS OKTOBER

Heerlijk Helder Horecarondje Dinsdag 12 oktober was het traditionele horecarondje van de VAO. Vanaf 17.00 uur konden de ruim 70 aangemelde ondernemers binnendruppelen en werden zij in drie groepen verdeeld: elke groep werd met een taxibus vervoerd en genoot in een van drie Ambachtse restaurants een gang van een uitgebreid diner. Zo kwamen alle groepen langs de Franse finesse van Restaurant Bas met verfijnde gerechten van de kok en uitgebreid warm welkom van gastvrouw Nicolina. Het Idyllisch Italië van Bella Milano kreeg de ondernemers ook op bezoek. Van karakteristieke tiramisu tot een gekscherend patatje appelmoes met kipnuggets voor de VAO-voorzitter, niets was te gek. En uiteraard werd er voor alle groepen een gang geserveerd in de Hollandse Heeren van Ambacht, de startlocatie. Een prachtige parel in ons dorp waarin ondernemers meer kunnen dan alleen maar eten. Een hele mooie culinaire avond dus voor Ondernemend Ambacht.

50 VAO ledenmagazine 2022


EVENTS NOVEMBER

VAO doet zaken met de Gemeente Wat doet de gemeente goed voor de ondernemers in Hendrik-Ido-Ambacht? Wat is de grootste ergernis van ondernemers binnen de gemeente? En wat zou je als ondernemer nog gerealiseerd willen zien in Ambacht? Dit en vele vragen en stellingen werden dinsdag 9 november uitgebreid besproken in het Politieke Café van de Vereniging Ambachtse Ondernemers (VAO) in De Heeren van Ambacht. Met het oog op de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 kregen alle Ambachtse politieke partijen de mogelijkheid hun in debat te gaan met de Ambachtse ondernemers. Lijsttrekkers en raadsleden van CDA, D66, EVA, Gemeente Belangen, PvdA, SGPChistenUnie en VVD gingen in gesprek over het ondernemersklimaat in Ambacht. Rotterdammer Roel Pot begeleidde de avond. De wens om als politiek en ondernemers meer in gesprek te zijn, werd door nagenoeg iedereen gedeeld. De VAO kijkt met belangstelling uit naar de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen.

VAO ledenmagazine 2022

51


Ralph Lafleur en Peter Smits op het dak bij Bolidt.

TOUR DE ZHZ VOOR BEDRIJVENTERREIN ANTONIAPOLDER

SAMEN DUURZAAM, SAMEN ENERGIENEUTRAAL De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht wil ondernemers faciliteren en enthousiasmeren om (verder) te verduurzamen. Samen met een aantal koplopers. Daarom sloten we ons aan bij de Tour de ZuidHolland Zuid. De gemeente werkt samen met de Omgevingsdienst ZuidHolland Zuid (OZHZ), die bedrijven begeleidt bij het nemen van energiebesparende maatregelen en het opwekken van duurzame energie. Met elkaar maken we een aanvalsplan waarin OZHZ de bedrijven onder meer coacht met een energiescan, gezamenlijke inkoop als ledverlichting en/ of zonnepanelen, informatie over wet- en regelgeving en mogelijkheden over subsidies en fiscale regelingen. Nieuw leven meubilair Dat je gebruikte kantoormeubelen een nieuw leven kunt schenken, bewijst Albeka. Duurzaamheid speelt een grote rol bij dit bedrijf. Bij een tweedehands stoel met een kapotte stof, maakt een medewerker van de sociale werkplaats de stoel gereed voor een tweede leven. Ook van de nieuwe kantoormeubelen maakt Albeka, als het kan, een duurzaam product, door bijvoorbeeld gebruikte bureaubladen te integreren. En vroeger werd elke week karton opgehaald, tegenwoordig is dat, door de aanschaf van een kartonpers, nog maar vier keer per jaar.

52 VAO ledenmagazine 2022

Zonnepanelen/warmtepompen Een andere mogelijkheid is zonnepanelen en warmtepompen, zoals bij VMB Automation. Daarmee bespaart het bedrijf ongeveer € 1.000,- per maand, los van de milieuwinst. Bovendien spoelt het bedrijf de toiletten door met regenwater en recyclet het alle materialen. Wethouder Ralph Lafleur (Duurzaamheid) is enthousiast over de ontwikkelingen in Antoniapolder: “Het klimaat verandert, we gaan van het gas af en willen we de wereld veiligstellen voor toekomstige generaties, dan moeten we met elkaar aan de slag gaan om te komen tot toekomstbestendige bedrijventerreinen. Denk in kansen, dan komen er ook oplossingen. En doe het vooral samen, want niets doen is geen optie.” Bolidt Als ondernemer kun je ook denken aan een goede en hoge isolatiewaarde, lage temperatuurcircuits en warmteterugwinning, zoals bij Bolidt. Zo gaat het bedrijf een stuk verder dan wettelijk voorgeschreven is. Er hangen vleermuis- en vogelkasten, er is extra beplanting neergezet en ca. 50% van het wagenpark op geel kenteken is elektrisch. Meer weten over de Tour de ZHZ? Ga naar www.ozhz.nl/tourdezhz.


BEDRIJVENPARK AMBACHTSEZOOM

Inspirerend, gezond en prettig Ook de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht draagt haar steentje bij aan versterking van duurzaam ondernemerschap. Aan de zuidkant van het dorp verrijst een kleinschalig, energieneutraal en circulair bedrijvenpark met een aantal gezamenlijke initiatieven: Ambachtsezoom.

“Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij de keuzes van een ondernemer.”

Op het bedrijvenpark komt een full-service parkmanagement, geleid door parkmanager Ad van den Berg. Daartoe is zojuist een Coöperatieve Vereniging Parkmanagement Ambachtsezoom opgericht. “Deze vereniging spreekt de taal van de ondernemers en zorgt ervoor dat het park schoon, heel en veilig is”, weet projectmanager Riny Verhoef. “Maar de vereniging houdt zich ook bezig met gezamenlijke initiatieven, zoals energiebesparing, verminderen van milieuhinder, (her)gebruik van elkaars afvalstoffen, collectief inkopen en veiligheid bij het ondernemen. Alles in Bedrijvenpark Ambachtsezoom is gericht op een inspirerende, gezonde en prettige omgeving om te werken en te ontspannen.” 100% recyclebaar De gemeente ontwikkelt het gebied van het bedrijvenpark volgens het zogenaamde Cradle to Cradle-principe. Riny legt het uit: “Alles wat we gebruiken is 100% recyclebaar, er is dus geen afval. De materialen zijn van goede kwaliteit, hebben een lange levensduur en zijn altijd herbruikbaar. Op die manier creëren we meer biodiversiteit, verbeteren we water- en luchtkwaliteit en leveren we een bijdrage aan de vermindering van CO2-uitstoot.” Natuurvriendelijke oevers Op 12 mei 2021 sloegen wethouder André Flach en ProHuisdirecteur Arjen van de Graaf de eerste paal de grond in. Inmiddels is ongeveer de helft van de bedrijfskavels gereserveerd of verkocht. De belangstelling voor de kavels is groot. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij de keuzes van een ondernemer. Bedrijvenpark Ambachtsezoom zit boordevol slimme oplossingen. “Regenwater gebruiken we voor koeling”, begint Riny aan een opsomming. “We zetten ook zonne-energie om in elektriciteit en in een materialenpaspoort slaan we alle materialen en producten op voor hergebruik in de toekomst. Het park krijgt bovendien een 500 meter lange Middentocht met natuurvriendelijke oevers. Het biedt alles tezamen economische winst op voor de ondernemer én een duurzame bijdrage aan mens en natuur.” www.ambachtsezoom.nl

Fotografie: Cees van Meerten

VAO ledenmagazine 2022

53


Al bijna 100 jaar vertrouwd in de Drechtsteden. Zakelijke nieuw- of verbouw plannen? Bel ons!

Nieuwbouw

Renovatie

Timmerfabriek

Onderhoud

Molenvliet 7 3335 LH Zwijndrecht

Wij zijn ook sociaal!

meer e j l i W info?

078-6100966 info@hoogvlietzwijndrecht.nl

Bouw- of verbouwplannen?

Wij zijn sterk in nieuwbouw, verbouw, onderhoud en renovatie! Dakkapellen, kozijnen en aan- of opbouw

www.bouwenonderhoudsbedrijfvankooten.nl ZWANEBLOEM 29 | 3344 BM HENDRIK-IDO-AMBACHT | 06 - 156 42 302


Uitblinken in salarisadministratie Via Salaria is een onafhankelijke organisatie die uitblinkt in het zorgdragen voor salarisadministraties en zich heeft bewezen als betrouwbare adviseur op het gebied van salarisverwerking en personeelsadvies. Het biedt arbeidsjuridisch advies op een laagdrempelige manier en denkt graag mee bij uiteenlopende personeelsvraagstukken zoals het opstellen van arbeidsovereenkomsten, vragen rondom beloning en cao en het effectief voeren van functioneringsgesprekken. Kennis van zaken, vriendelijke doortastendheid en de gedrevenheid om het beste resultaat te bereiken kenmerken de dienstverlening van Via Salaria. De mensen van Via Salaria zijn als geen ander in staat om zakelijkheid te combineren met oog voor detail, nauwkeurigheid en een persoonlijke benadering. Samenwerken met Via Salaria is mogelijk op diverse niveaus. Je kunt je salarisadministratie met een gerust hart volledig uit handen geven. Je kunt er ook voor kiezen zelfstandig de salarisadministratie te verwerken en Via Salaria inschakelen om je eigen expertise te vergroten of om mee te denken bij bepaalde vraagstukken. De toegevoegde waarde van Via Salaria zit hem in

de ontspannen benadering en in een gedegen eindproduct, waarmee toonaangevende partners erg tevreden zijn. Relatie aan het woord

“Via Salaria staat voor mij voor zakelijkheid, professionaliteit, kennis, vakmanschap. Eigenschappen die gemakkelijk overgaan in persoonlijke aandacht, genegenheid, humor. Via Salaria maakte mij zekerder in mijn personeelsadministratie. Ik gun elk bedrijf Via Salaria!”

De software van Loket.nl waarmee Via Salaria werkt, geeft werkgevers behalve inzicht in de salarisadministratie ook de beschikking over een volledig HRMpakket, inclusief personeelsdossier. Werknemers kunnen zelf inloggen om hun salarisspecificatie, verlofopbouw of dossier te raadplegen. Zo kunnen werkgevers hun salarisadministratie zelfstandig verwerken, zonder verantwoordelijk te zijn voor het beheer van de software. Het kantoor van Via Salaria is in Park Langesteijn, waar ook drie fris ingerichte ruimtes beschikbaar zijn voor (tijdelijke) verhuur. De ruimtes, die in grootte uiteenlopen, kunnen gebruikt worden als vergaderruimte of als werkplek. Gebruik van WiFi, meubilair en de koffieautomaat (of de rijk gesorteerde theedoos) is inbegrepen bij de huurprijs. Bij het invullen van een huuraanvraag is het mogelijk om aan te geven dat er behoefte is aan catering en kan Via Salaria tegen meerprijs haar vaste traiteur een lunch op locatie laten verzorgen. Francina de Mooij

Via Salaria Langesteijn 132 Hendrik-Ido-Ambacht 085 303 34 79 www.viasalaria.nl

VAO ledenmagazine 2022

55


DE PERFECTE BASIS VOOR HET VERBINDEN VAN REGIONALE

RIDDERKERK

ICT-DIENSTEN BARENDRECHT GORINCHEM HARDINXVELDGIESSENDAM

PAPENDRECHT

ZWIJNDRECHT

HENDRIK IDO AMBACHT

SLIEDRECHT

REGIONAAL DORDRECHT

ZONDER OMWEGEN VAN UW BEDRIJFSLOCATIE NAAR EEN NEVENLOCATIE OF DATACENTER

WERELDWIJD KOPPELINGEN MET EEN GROOT AANTAL LANDELIJKE EN INTERNATIONALE NETWERKEN

NEEM GERUST CONTACT OP, WE ZITTEN VLAKBIJ! 078 - 762 08 98 | WWW.VITRUMNET.NL | INFO@VITRUMNET.NL DE KRACHT ENTEL:ONGEKENDE MOGELIJKHEDEN VAN EEN VEILIG EN 100% OPEN REGIONAAL NETWERK

ALBLASSERDAM • BARENDRECHT • DORDRECHT GORINCHEM • HARDINXVELD-GIESSENDAM HENDRIK-IDO-AMBACHT • LEERDAM • PAPENDRECHT RIDDERKERK • SLIEDRECHT • ZWIJNDRECHT

BINNENKORT EEN (DIGITALE) KOP KOFFIE? TEL: 078 - 762 08 98 • VITRUMNET.NL • INFO@VITRUMNET.NL


“Stel realistische doelen die onder meer gericht zijn op een beter bedrijfsresultaat”

ONTWIKKELTALENT

ZORGT VOOR EEN STERK HR FUNDAMENT De bedrijfsnaam verklapt waarin OntwikkelTalent uitblinkt. Corry Grevel weet met haar bedrijf het beste in organisaties naar boven te halen. “Vooral bij MKB-bedrijven is het HR-beleid vaak niet helemaal op orde. Ik help ze graag om een voorspelbaarder personeelsbeleid op te zetten.” OntwikkelTalent is een HR-adviesbureau dat landelijk opereert. “Ik werk overal in Nederland”, vertelt Corry. “Hoewel ik zelf al 26 jaar in Hendrik-Ido-Ambacht woon, bevinden mijn opdrachtgevers zich ver buiten de gemeentegrenzen. En als je altijd elders in het land actief bent, dan mis je gewoon de zakelijke contacten in je eigen omgeving. Omdat ik daar graag verandering in wil brengen, heb ik me aangesloten bij de VAO.”

“Vanuit OntwikkelTalent adviseer ik bedrijven op het gebied van Human Resources (HR). En het blijft niet bij een adviesrapport. Samen met de klant stel ik het theoretische beleid op, dat we vervolgens vertalen naar de praktijk. Zo zorg ik ervoor dat het beleid volledig geïmplementeerd wordt op de werkvloer. In het verleden hielp ik vanuit mijn rol bij een werkgeversorganisatie grote bedrijven met HRvraagstukken. Maar dat betrof vaak maar een klein gedeelte van HR. Met OntwikkelTalent focus ik me op het gehele HR-fundament. Je ziet dat MKB-bedrijven nu meer het vizier richten op de continuïteit van de organisatie. Hoe bouw je een bedrijf goed op? Hoe zorg je ervoor dat je als organisatie toekomstbestendig bent? In 5 stappen begeleid ik MKB-bedrijven naar een sterk fundament voor het complete HR-beleid. Tijdens het proces besteden we veel aandacht aan zowel de leidinggevenden als de medewerkers van het bedrijf. En we maken het vooral erg concreet. We stellen realistische doelen, die onder meer gericht zijn op een beter bedrijfsresultaat. Verder stimuleren we de bedrijven om betere interne afspraken te maken om eventueel gedoe te voorkomen. Als je daarmee begint, dan heb je al een goede basis.” “De ontwikkeling van nieuwe bedrijfsparken in HendrikIdo-Ambacht heeft een positief effect op het lokale ondernemersklimaat, zowel voor de nieuwe bedrijven als voor de gevestigde namen. Ik wil de bedrijven graag verder helpen op het vlak van HR. Het commerciële aspect is uiteraard altijd belangrijk, maar voor een gezond commercieel succes moet het HR-verhaal nu eenmaal op orde zijn.”

VAO ledenmagazine 2022

57


leden in beeld

Operando: uitzendbureau voor de zorg Het Tasveld 8 Hendrik-Ido-Ambacht 0850645210 info@operando.nl www.operando.nl

Annelies Dorst annelies@operando.nl

Sharp Gietvloeren BV / Sharp Projects BV

Signpower Grotenoord 31 Hendrik-Ido-Ambacht 0786815683 info@signpower.nl www.signpower.nl

Lierenstraat 17 Ridderkerk 0102613240 rick@sharpgietvloeren.nl www.sharpgietvloeren.nl www.sharpprojects.nl Het leveren en aanbrengen van kunsthars gietvloeren en projectstoffering. Rick Peters 0646225389 rick@sharpgietvloeren.nl

Peter van Wingerden 0646151848 peter@signpower.nl

Slijterij en wijnhandel Leo Verhagen

Peter Verhagen 0628234095 peter@leoverhagen.nl

Veerweg 59 Hendrik-Ido-Ambacht 0104199155 Info@panne.nl www.panne.nl Steigerbouw vanderPanne is een dienstverlenende organisatie werkzaam in de Bouw, Infra, Industrie en Offshore. Wij verzorgen voor onze opdrachtgevers een veilige werkplek op hoogte, die wij op een veilige manier monteren en demonteren. Pascal Bos 0651417573 rpbos@panne.nl

STEMAR Beheer B.V.

Stichting Cascade Sport & Cultuur

De Veldoven 13 Hendrik-Ido-Ambacht 0786920800 info@stemargroep.nl www.stemargroep.nl

Hoge Kade 50 Hendrik-Ido-Ambacht 0786819230 info@stichting-cascade.nl www.stichting-cascade.nl

Een familiebedrijf met al meer dan 50 jaar ervaring in de bouwsector. Stemar heeft drie disciplines te weten Projectontwikkeling, Vastgoedbeheer en Sportscholen.

Mariëlle van Vliet 0786920800 marielle@stemargroep.nl

58 VAO ledenmagazine 2022 LEDENOVERZICHT

Uw reclame is onze reclame. Wij zijn PRES(EN)TATIEGERICHT en doeners met een no-nonsense mentaliteit in het maken van borden, autobelettering, beursinrichting, kantoorinrichting, lichtreclame en specialist op het gebied van lenticulair in groot formaat. Voor alles waar een teken op komt, kunt u bij Signpower terecht.

Steigerbouw vanderPanne

Reeweg 80 Hendrik-Ido-Ambacht 0786823530 info@leoverhagen.nl www.leoverhagen.nl Een breed assortiment whisky’s, bieren, likeuren, wijnen, andere dranken en frisdrank. Naast ons brede assortiment staan wij ook bekend om onze uitgebreide service en vakkundig personeel. In ons pand kunt u onze dranken zien, ruiken en proeven. Voor uzelf of om weg te geven.

Operando het uitzendbureau in de zorg: verbindt medewerkers en christelijke organisaties door middel van uitzending, detachering, werving en selectie. Daarnaast biedt Operando met Operando Talent HR-ondersteunende diensten aan, zoals: assessments, coaching en begeleiding.

Marjet van Os 0786819230 marjet.vanos@ stichting-cascade.nl

Cascade staat voor sport & cultuur in Hendrik-Ido-Ambacht Sporthallen De Ridderhal, De Sophiahal en Cultureel Centrum Cascade en biedt zaalverhuur aan verenigingen, sportclubs, bedrijven en particulieren. Daarnaast heeft Cascade een professioneel theater, horeca en filmen evenementenaanbod.


Caroline Stolk 0621896628 carostolk@me.com

Stolk Opslag B.V.

SynTec 2000 B.V.

Veersedijk 161 Hendrik-Ido-Ambacht 0786818308 info@stolkschepen.nl www.stolkschepen.nl

Nijverheidsweg 30 Hendrik-Ido-Ambacht 0786840833 info@syntec2000.nl syntec2000.nl

Wij verhuren opslagruimte in de vorm van containers. Zo kan de ondernemer of particulier prima zijn spullen kwijt. Maar niet alleen de kleine ondernemer weet ons te vinden. Tevens is er ruimte voor veel grotere projecten! Eventueel vanaf de havenzijde. Nieuwsgierig geworden? kom gerust eens langs.

SynTec 2000 B.V. is dé specialist in betonvloeren en kunststofvloeren. Ook voor betonreparatie en -schilderwerk, (kelder)afdichtingen en kitwerk bent u bij SynTec 2000 B.V. aan het juiste adres.

T & R Autolease B.V.

T & R Autoservice

De plaats 17 Hendrik-Ido-Ambacht 0787070975 info@tenr-autoservice.nl www.tenr-autoservice.nl

De Plaats 19 Hendrik-Ido-Ambacht 0787070975 info@tenr-autoservice.nl www.tenr-autoservice.nl

Specialist in het verleasen van auto’s voor een vast bedrag per maand.

TenR Autoservice is het grootste universele autobedrijf in de regio gespecialiseerd in: Onderhoud en reparatie - APK-Keuring - Bandenservice + uitlijnen - Oplossen van storingen - Airco service - In - en verkoop - Private - en operationeel lease

Tonny van den Burgt 0620294161 info@tenr-autoservice.nl

Melanie van Bekkum 0641510440 melanievanbekkum@tuuur.nl

Léon Overduin 078 6840833 leon@syntec2000.nl

Rudy van den Burgt 0787070975 info@tenr-autoservice.nl

TUUUR BV

Valk Timmerbedrijf

Olijfgaarde 10 Hendrik-Ido-Ambacht 0783020600 info@tuuur.nl www.tuuur.nl

Bouquet 11 Hendrik-Ido-Ambacht 0786814621 info@timmerbedrijfvalk.nl www.timmerbedrijfvalk.nl

Bij TUUUR draait het niet alleen om cijfers, maar ook om mensen. De mensen achter de cijfers, want cijfers alleen vertellen een beperkt verhaal. Met dit complete verhaal kunnen wij samen naar de toekomst kijken. Daar draait het voor ons om. Wij bieden onze klanten kwalitatieve en persoonlijke ondersteuning bij het maken van hun keuzes.

Sinds 1948 een vertrouwd adres voor ramen, deuren en kozijnen voor particulieren en het bedrijfsleven in Ambacht. Verder leveren wij veel aan collega-aannemers. Dit kan alles zijn. Van meubels tot ronde kozijnen. Alles ambachtelijk gemaakt aan de Bouquet.

Alex Valk

Van de Velde Groen Advies

Van der Kaaden Haptonomie

Walnootgaarde 5 Hendrik-Ido-Ambacht officegreen@hetnet.nl

Rob van de Velde 0651592655 officegreen@hetnet.nl

Rob van de Velde voelt zich als erelid een ambassadeur van de vereniging. Hij heeft zich drie termijnen als bestuurslid/secretaris met veel plezier ingezet. “Nu is er een nieuw, fris, jong en modern bestuur, dat zich inzet op de manier die past bij de eisen van deze tijd. Er is in de vereniging een goede mix van ervaren en jongere nieuwe ondernemers.”

Wassenaar van Obdampark 2 Hendrik-Ido-Ambacht 0783031879 info@kaaden-haptonomie.nl www.kaaden-haptonomie.nl

Christel van der Kaaden 0628264840 info@kaaden-haptonomie.nl

Bij haptotherapie ervaar je ‘aan den lijve’ wat je lichaam te vertellen heeft en daarnaar te luisteren. Het is o.a. effectief bij: hyperventilatie, chronische pijn, stressklachten en begeleiding bij re-integratie. Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van trauma (E.M.D.R.), zwangerschapsbegeleiding, relatietherapie (E.F.T) en coaching.

LEDENOVERZICHT VAO ledenmagazine 2022

59


Ron van Gorp 0653623459 ron@vangorpautoschade.nl

Gert-Jan Hakkesteegt 0651394704 g.hakkesteegt@verhypt.nl

Van Gorp Autoschade

Van Spronsen Makelaars B.V.

Nijverheidsweg 24 Hendrik-IdoAmbacht 0786819051 info@vangorpautoschade.nl www.vangorpautoschade.nl

Winkelcentrum De Schoof 8 HendrikIdo-Ambacht 0786812566 info@vanspronsenmakelaars.nl www.vanspronsenmakelaars.nl

Het familiebedrijf uit Hendrik-IdoAmbacht dat al drie generaties garant staat voor vakkundig schadeherstel aan auto, motorfiets en caravan. Erger u niet langer aan een schade op uw bumper of deuk in de deur, de professionals van Van Gorp Autoschade zorgen voor een onzichtbaar herstel.

Van Spronsen Makelaars is één van de grootste makelaarskantoren in de regio Drechtsteden. Al ruim 40 jaar kennen wij de plaatselijke woningmarkt zo goed als onze broekzak. Wij concentreren ons uitsluitend op ons vak makelen. Komt u vrijblijvend langs, het team van Van Spronsen Makelaars staat voor u klaar!

Oene Mulder 06-34687008 oene@ vanspronsenmakelaars.nl

VERHYPT verzekeringen & hypotheken

Verkerk Groep B.V. Zwijndrecht

Postbus 115 Hendrik-Ido-Ambacht 0788200394 info@verhypt.nl www.verhypt.nl

0786107700 info@verkerk.com www.verkerk.com

VERHYPT bedrijfsverzekeringen & pensioenen is gespecialiseerd in de advisering en bemiddeling van zakelijke verzekeringen, hypotheken voor ondernemers en pensioenen. De aanpak is daarbij anders dan gebruikelijk. VERHYPT werkt 100% provisievrij en hanteert transparante scherpe tarieven voor haar dienstverlening.

Postbus 49 Zwijndrecht

Evert Schippers 0620606857 evert.schippers@verkerk.com

Verstegen accountants en adviseurs

Via Salaria Langesteijn 132 Hendrik-Ido-Ambacht 0853033479 fdemooij@viasalaria.nl www.viasalaria.nl

Postbus 574 Dordrecht 0786481555 info@verstegenaccountants.nl www.verstegenaccountants.nl

Sjoerd Kuiper sk@ verstegenaccountants.nl

Marcel Fierens 0650622916 mrfierens@visser-visser.nl

Vanuit Dordrecht, Assen en Hoofddorp staat het team van Verstegen accountants en adviseurs een breed scala aan cliënten bij in het MKB en de overheid en nonprofit sector. Van administratie tot controle, fiscaal advies, HR-diensten en corporate finance.

Adviseren, ontwerpen, realiseren, onderhouden en beheren van elektrotechnische installaties. In nieuwbouw-, renovatie- of onderhoudsprojecten, installaties realiseren we snel en vakkundig met oog voor kwaliteit, comfort, veiligheid en duurzaamheid. Het beste resultaat in combinatie met efficiënte en duurzame oplossingen.

Francina de Mooij 0853033479 fdemooij@viasalaria.nl

Wij dragen zorg voor uw salarisadministratie en zijn uw betrouwbare adviseur op het gebied van personeelszaken: Salarisverwerking, Personeelsadvies, Salaris- en HRM-software, Analyse van uw salaris- en personeelsadministratie, en nog veel meer.... Tevens bieden wij op onze locaties een aantal vergaderruimtes te huur aan.

Visser & Visser

Visser & Visser

Bijdorp-Oost 60 Barendrecht 0788904444 mrfierens@visser-visser.nl www.visser-visser.nl

Bijdorp-Oost 60 Barendrecht 0180642111 www.visser-visser.nl

Visser & Visser leveren niet alleen cijfers op, we zorgen ervoor dat die cijfers u iets opleveren. Dat doen we met strategische adviezen, gebaseerd op de meest actuele cijfers. Dankzij gerichte stuurinformatie en coaching bereiken we samen een beter resultaat. Samen kom je verder. Bij Visser & Visser staat u er niet alleen voor.

60 VAO ledenmagazine 2022 LEDENOVERZICHT

Michiel Hoogendijk 0628281026 michiel@sqale.nl

Visser & Visser leveren niet alleen cijfers op, we zorgen ervoor dat die cijfers u iets opleveren. Dat doen we met strategische adviezen, gebaseerd op de meest actuele cijfers. Dankzij gerichte stuurinformatie en coaching bereiken we samen een beter resultaat. Samen kom je verder. Bij Visser & Visser staat u er niet alleen voor.


Wico van Helden 0649360954 wvanhelden@vitrumnet.nl

Sam Wisse 0622904807 sam@wisse.nl

Martin de Keizer 0786812733 martin@xebius.nl

VitrumNet BV

Willem Boon

Stationsplein 4 Zwijndrecht 0787620798 info@vitrumnet.nl www.vitrumnet.nl

Winkelcentrum De Schoof 72 HendrikIdo-Ambacht 0786824404 info@slagerijboon.nl www.scharrelvleesspecialist.nl

VitrumNet exploiteert het regionale glasvezelnetwerk van Breedband Drechtsteden Groep BV voor zakelijk gebruik, is volledig in eigendom en bedient op dit moment de regio Barendrecht - Drechtsteden Gorinchem - Leerdam. VitrumNet biedt glasvezel via een netwerk zoals het bedoeld is: hoogwaardig, open en transparant.

Willem Boon

Uw ‘Meesterslager’ staat garant voor kwaliteit, keuze vakmanschap en service. Dit voor zowel vlees en vleeswaren als ook voor de geboden aanvullende specialiteiten als salades, specials, maaltijden, hapjes schotelwerk en overige producten die uw maaltijd en overige eetmomenten tot een smaakfestijn zullen maken.

Wisse Makelaardij & Hypotheken

WP Advocaten

Winkelcentrum De Schoof 82 Hendrik-Ido-Ambacht 0786840292 sam@wisse.nl www.wisse.nl

De Schoof 94 Hendrik-Ido-Ambacht 0786819555 g.wiekamp@wpadvocaten.nl www.wpadvocaten.nl

Wisse Makelaardij heeft álles in huis wat voor u van belang is voor de ver- of aankoop van uw woning. Van professionele fotograaf tot verkoopbrochure, van hypotheekadvies tot gratis verhuisbus. Alles onder één dak. Maar thuis voelen gaat een stapje verder. Ontdek het zelf bij Wisse Makelaardij. Voel je thuis!

Gea Wiekamp 0786819555 g.wiekamp@wpadvocaten.nl

WP Advocaten kenmerkt zich door betrokkenheid, deskundigheid, creativiteit en toegankelijkheid. Wij achten het hebben én houden van een goede en persoonlijke relatie met onze gevarieerde klantenkring van groot belang. WP Advocaten is een advocatenkantoor dat uw persoonlijke of zakelijke belang voorop stelt.

Xebius Media Groep

Yes! Kinderopvang

Nijverheidsweg 32 Hendrik-Ido-Ambacht 0786812733 info@xebius.nl www.xebius.nl

Uilenvliet 39 Zwijndrecht 0786121330 klantenservice@yeskinderopvang.nl www.yeskinderopvang.nl

Bij Xebius Media Groep is jouw visuele identiteit óns visitekaartje. Wij zorgen dat al jouw ideeën worden vervaardigd tot het perfecte grafische product door drukwerk, vormgeving, sign & print, webdesign of narrowcasting. En ben je op zoek naar publiciteit? Dan biedt Uitgeverij De Brug de mogelijkheid om jouw boodschap te verspreiden.

Yes! Kinderopvang B.V. is een betrokken organisatie. Niet alleen bij kinderen en ouders, maar ook bij de samenleving. De focus ligt op de ontwikkeling van kinderen en op de behoeften van ouders, zodat ouders zorg en arbeid optimaal kunnen combineren en kinderen op de juiste wijze worden gestimuleerd in hun ontwikkeling.

Iris Henry 0653585955 iris58@me.com

ZAQELIJK Drechtsteden Daltonstraat 1 Zwijndrecht 0616810663 floris@zaqelijk.nl www.zaqelijk.nl

Floris Visser 0616810663 floris@zaqelijk.nl

ZAQELIJK is een samenwerkingsverband voor financiële professionals en richt zich specifiek op het zakelijke financieringsvraagstuk. Voor vrijwel iedere financieringsbehoefte heeft ZAQELIJK een oplossing. Wij werken samen met veel verschillende partners om u in uw financieringsbehoefte te kunnen voorzien.

Word ook lid! Meld je aan op www.vaonet.nl LEDENOVERZICHT VAO ledenmagazine 2022

61


ALTIJD VEILIG IN VERBINDING

Sjoerd Swart en Gert de Jong

Dankzij de enorme mogelijkheden van internet en telefonie ligt de wereld aan onze voeten. We maken er allemaal gretig gebruik van. Maar wanneer een product niet meer of onvolledig werkt, is diezelfde wereld soms te klein. Zeker wanneer dit ongemak je zakelijk treft en de werkzaamheden stil liggen. Hoe zorg je ervoor dat je die problemen oplost, of nog beter, voorkomt? Gert de Jong en Sjoerd de Swart van Altronic ICT & Telecom helpen je daar graag bij.

62 VAO ledenmagazine 2022


Wat doet Altronic ICT & Telecom ? Sjoerd: “Wij leveren alles op het gebied van netwerk- en systeembeheer, aangevuld met telefonie, intranet, wifi en aanverwante producten en diensten: de apparaten, de kennis, het advies en het onderhoud. Alle producten en diensten leveren we op het hoogste niveau. Het is voor elk bedrijf belangrijk dat de continuïteit gewaarborgd blijft en de veiligheid en support optimaal geregeld zijn. En dat is onze specialiteit.” Gert: “Onze doelgroep is het mkb en mkb+ met 5 tot 750 werkplekken. Dat zijn commerciële bedrijven, maar ook bijvoorbeeld zorginstellingen, kinderopvangorganisaties, woningbouwverenigingen en theaters.” Eigen IT afdeling Sjoerd: “Wanneer een bedrijf geen of een beperkte IT-afdeling heeft, vullen wij dat aan met onze kennis en kunde. Wij kunnen dan als een externe IT afdeling zelfs onderdeel van de organisatie zijn. We zetten niet in op een klant-leverancierverhouding, maar richten ons op een goed partnerschap. Zo kunnen we ook goed en gepast advies geven wanneer er vragen zijn, bijvoorbeeld: ‘gaan we voor laptops of weer desktops?’ of ‘we willen naar de cloud, hoe moet dat en is het verstandig?’ We kunnen ook helpen met het verbinden van de werkplekken aan een server op locatie, in een datacentrum of met Microsoft Azure. Altronic ICT & Telecom is Microsoft Gold Partner, een bewijs dat wij beschikken over Microsoft kennis op het hoogste niveau.” Beveiliging Gert: “Beveiliging is een heel belangrijk onderdeel van de IT. Je wilt tenslotte niet dat je gehackt wordt en niet meer verder kunt werken en dat je imagoschade leidt omdat al jouw gegevens én die van je klanten op straat liggen.” Sjoerd: “Alle beveiligingen van Microsoft en andere a-merken passen we toe, zodat we een totaaloplossing kunnen maken op het hoogste niveau. Door middel van een onderhoudscontract kun je niet alleen onze servicedesk altijd bellen, maar komen we ook langs voor software upgrades om optimaal beveiligd te blijven.”

“Het is voor elk bedrijf belangrijk dat de continuïteit gewaarborgd blijft en de veiligheid en support optimaal geregeld zijn” Aan de slag Sjoerd: “Wanneer we voor een bedrijf aan de slag gaan, is het belangrijk om eerst de wensen te inventariseren. Waar wil je naartoe op IT gebied en hoe ziet jouw IT omgeving er over 5 jaar uit? We voeren een trajectgesprek en maken voor de aankomende vijf jaar een roadmap op het gebied van IT en telefonie. Zo worden alle investeringen logisch gedaan en liggen ze in lijn met elkaar ter voorkoming van verspilling.” Gert: “Tijdens de uitvoering van het traject verschaffen wij informatie via handleidingen, maar geven we ook trainingen aan het personeel. De techniek kan nog zo uitmuntend zijn, wanneer gebruikers er niet mee kunnen werken, is dat niet veel waard. De tevredenheid van de gebruikers is dus de graadmeter of de IT toepassingen goed zijn doorgevoerd.” Vertrouwenskwestie Sjoerd: “Veel werkgevers en werknemers gebruiken IT faciliteiten dagelijks, maar hebben maar weinig onderliggende kennis. Je moet dus erg veel vertrouwen hebben in een partij om het daaraan uit te besteden. Wij vinden die vertrouwenskwestie erg belangrijk. Naast alle kennis en mogelijkheden, hebben wij daarom een team met allemaal sociale mensen die naast hun technische skills goed kunnen communiceren en begripvol zijn. Zo helpen kunnen we alle medewerkers met een grote afstand tot de digitale wereld helpen. Dat is voor onze klanten een fijn gevoel en ook voor ons.” www.altronic.nl

Telefonie Gert: “Het gebruik van vaste telefonie loopt terug en het gebruik van mobiele telefonie neemt toe, maar toch is er nog voldoende vraag naar vaste telefonie. Werknemers die veel aan een bureau werken, vinden dat vaak toch nog steeds fijner. De doorverbindmogelijkheden via de vaste telefoon zijn ook makkelijker. Wij leveren die vaste telefonie over het internet, ook wel VOIP genoemd. We hebben daar verschillende leveranciers voor, waardoor we voor elke partij een passende oplossing kunnen bieden. Zo kan de mobiele telefonie geïntegreerd worden in het systeem of kan er bijvoorbeeld een zusteroproep alarmering op aangesloten worden.”

VAO ledenmagazine 2022

63


BESTEL SNEL EN VOORDEELIG JE DRUKWERK ONLINE

! p o Val

Kantoordrukwerk Promotiedrukwerk Binnen-/Buitenreclame Verpakkingen

Ga naar onze webshop www.xebius.nl

Zoekt u personeel?

tie Plaats dan een adverten via Weekblad De Brug en ens bereik 200.000 huishoud in de regio! nieuws- en advertentieblad

Bedrijf in beeld Presenteer uw bedrijf met een unieke halve pagina reportage inclusief redactie en fotografie. Vraag naar de mogelijkheden.

Tel. 078 - 681 27 33 adverteren@weekbladdebrug.nl

Meer info? www.weekbladdebrug.nl Volg ons ook via Facebook en Twitter!


Waarom heet VERHYPT VERHYPT? VERHYPT staat voor een combinatie van de woorden VERzekeringen en HYPotheken. VERHYPT wordt uitgesproken als ‘verhipt’ en staat voor verrassing en verbazing. “Wij willen onze relaties namelijk verrassen en verbazen met onze dienstverlening. Vandaar ook onze slogan: VERHYPT… het kan ook anders!”, vertelt Gert-Jan Hakkesteegt. Provisievrij financieel advies voor ondernemers, bedrijven en particulieren VERHYPT verzekeringen & hypotheken is hét adres voor al je financiële zaken. Zij adviseren ondernemers, bedrijven en particulieren op het gebied van verzekeringen, risicobeheer, hypotheken, (bedrijfs)financieringen en pensioenen. Alles onder-1-dak, echt onafhankelijk, flexibel, altijd 100% provisievrij en volledig transparant. Bovendien alles digitaal ontsloten via de online Digimap en app en bij schade 24/7 bereikbaar. Oprichter met ervaring VERHYPT is opgericht door Gert-Jan Hakkesteegt, afkomstig uit een verzekeringsfamilie en al meer dan 34 jaar actief in het vak. Daardoor weet hij wat de zakelijke klant anno nu vraagt en verwacht van een financieel adviseur. Daarnaast is hij al bijna 30 jaar ondernemer en weet hij dus wat een ondernemer belangrijk vindt. 100% provisievrij “Wij onderscheiden ons onder andere doordat wij geen provisie ontvangen van de verzekeraars en banken bij wie wij verzekeringen, hypotheken en pensioenen voor je inkopen. Wij worden rechtstreeks en dus transparant betaald door de klant in de vorm van een service-abonnement of vast all-in tarief. Doordat de provisie uit je premie wordt gehaald, is onze werkwijze in bijna alle gevallen structureel voordeliger en zeker als je je gehele verzekeringspakket bij ons onderbrengt.” Meer dan 100 verzekeraars en 30 banken “Wij bemiddelen voor meer dan 100 verzekeraars en 30 banken. Wij vergelijken met moderne advies- en vergelijkingssoftware heel veel banken en verzekeraars, zodat wij altijd een scherp en qua voorwaarden goed voorstel kunnen doen. Je bepaalt wanneer, hoe en waar je geadviseerd wordt Waar en wanneer je geadviseerd wilt worden, bepaal je zelf. Dat kan bij ons op kantoor, maar ook op je bedrijf of via webcamadvies. Voor advies kunnen wij desgewenst ook in de avonduren of op zaterdagochtend een afspraak maken. Interesse? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of voor een second opinion van je huidige verzekeringspakket of hypotheek.

VAO ledenmagazine 2022

65


OPSLAG OP MAAT Veersedijk 16 | 3341 LL H.I.Ambacht | Caroline Stolk 06-21896628 | info@stolkopslag.nl | www.stolkopslag.nl


Installatiebedrijf uw installateur Installatiebedrijf SeSeton, ton, uw loodgieter in Hendrik-Ido-Ambacht en om in Hendrik-Ido-Ambacht en stromstreken. eken. Onze vakmensen staan garant voor Onze vakmensen kwalit eit, waar wij al 140 jaa r trotsvoor staan garant op zijn!

Wij bieden o.a. de volgende kwaliteit, waar wij al diensten aan: 142● jaar trots Onderho ud CV-kop etel zijn!

vent Bij en ilatie ons kunt u onder andere terecht voor: ● • Leid Ondingw sani erhoerk tair ud Cen V-­‐ke tel en ventilatie; EEN WARMTEPOMP MET EEN GRONDBORING ● • Dak Leidgote ingwnerk repa en sanita reren enir; vervangen Nieuwe woningen worden veelal op dit moment uitgevoerd met een grondgeDakg oten repar eren ● •Rep en arati erva e van ngen uw ; via een grondboring grondwater omkraa n vof stort bak bonden warmtepomp. Dat betekend dat we • Reparatie van uw kraan of stortb ak; hoog● Opspore n vande lekk halen, dit door warmtepomp laten gaan, die dat weer omzet naar warmte ages • Opsporen van lekka ges. in de woning.

Bij ons kunt u onder ndere terecht voor: 078 -a 68

Afgifte systeem voor een warmtepomp is het beste om vloerverwarming te ge12 151 .SETO N.NL verwarming en uitermate geschikt voor ver WWW bruiken, dat is een laag temperatuur • Onderhoud CV-­‐ketel en ventilatie; warming van de ruimten. Via losse draadloze thermostaten kunnen wij elke ruimte Leidingwerk en sanitair; in•de woning apart regelen. Het voordeel van een grondgebonden warmtepomp is dat we er in de winter mee kunnen verwarmen en in de zomer kunnen koelen. • Dakgoten repareren en vervangen; Hiermee houden we ook grondwater temperatuur in balans.

• Reparatie van uw kraan of stortbak; • Opsporen van lekkages. 078 - 68 12 151 WWW.SETON.NL

efydeurautomaten.nl

Professioneel. Gedreven. Betrouwbaar.

elektrodrechtsteden.nl


Kwaliteit. Service. Betrouwbaarheid.

ONDERHOUD ONDERHOUD

REPARATIE REPARATIE

APK-KEURING APK-KEURING

BANDENSERVICE BANDENSERVICE

T&R Autoservice T&R Autoservice De Plaats 21 (industrieterrein “de Sandeling”) De Plaats 21 (industrieterrein “de Sandeling”) 3342 GL Hendrik Ido Ambacht 3342 GL Hendrik Ido Ambacht

ONDERHOUD

ONDERHOUD

REPARATIE ONDERHOUD

APK-KEURING

REPARATIE

APK-KEURING

AIRCO AIRCO

dat zich in afgelopen tien jaar heeft onderscheiden in de automotive sector. Door onze unieke formule waar service, kwaliteit, betrouwbaarheid en betaalbaarheid de kernpunten zijn, zijn we in een mum van tijd uitgegroeid tot de grootste universelea speler in de regio.

REPARATIE

BANDENSERVICE

T&R Autoservice T&R Autoservice T De PlaatsDe21 (industrieterrein Sandeling”) E Plaats 21 (industrieterrein“de “de Sandeling”) GL Hendrik Ido Ambacht W 3342 GL3342 Hendrik Ido Ambacht

(RUIT)SCHADE (RUIT)SCHADE

T 078 - 70 70 975 T 078 - 70 70 975 E info@tenr-autoservice.nl E info@tenr-autoservice.nl W www.tenr-autoservice.nl WijW zijn www.tenr-autoservice.nl een jong en dynamisch bedrijf

APK-KEURING

BANDENSERVICE

T&R Autoservice De Plaats 21 (industrieterrein “de Sandeling”) 3342 GL Hendrik Ido Ambacht

BANDENSERVICE

VERKOOP VERKOOP

AIRCO

T

AIRCO

VERKOOP

AIRCO

VERKOOP

(RUIT)SCHADE

T 078 - 70 70 975 E info@tenr-autoservice.nl W www.tenr-autoservice.nl

VERKOOP

(RUIT)SCHADE

078 - 70 70 975

078 - 70 70 975 E info@tenr-autoservice.nl info@tenr-autoservice.nl www.tenr-autoservice.nl

W www.tenr-autoservice.nl

(RUIT)SCHADE