Page 48

Matinspiration med nya teman för nya och gamla deltagare Nu startar vi helt nya enstaka matkurser för nya och gamla deltagare. Är du sugen på mer grönsaker i ditt liv? Välkommen till det gröna köket. Här fokuserar vi på njutning och frossar i grönsaker i regnbågens alla färger. Idag vet vi genom forskningen att vi stärker vår kropp och att vi mår bättre av att äta mera grönsaker men N hur får man till det i vardagen? Lugn, här får du tips på snabba, enkla rätter och tillbehör. yt

tu

Nytt för hösten är att vi erbjuder enstaka kurser med olika teman. Du kan anmäla dig till bara ett tema eller till båda och du kan välja mellan lunch eller middag. Vi samlas runt en grön smoothie, pratar om dagens tema, lagar maten, umgås och rör i grytorna. Sedan avnjuter vi maten tillsammans runt bordet. Syfte • Att inspirera till matglädje och matlagning av vacker, hälsosam mat som man mår bra av. • Tipsa om mat som stärker och är bra att äta efter bröstcancerbehandling. • Att visa hur bra råvaror och matlagning kan stimulera alla våra sinnen, kan hjälpa oss vidare och stärka vår kropp efter en lång sjukperiod. • Att vara här och nu, träna medveten närvaro när vi lagar mat och äter. • Att ha roligt i köket och känna gemenskap runt matbordet vilket också har en läkande kraft. Kursteman hösten 2017 Tema Fisk i grönt sällskap och dessert • Kurs 3 Lunch kl.11 - 15 onsdag 15 november • Kurs 4 Middag kl. 17 - 21 tisdag 21 november

Matinspirationslunch för dig med spridd bröstcancer Vi fortsätter med våra populära luncher som Berit Paulsson håller hemma i sitt kök på Södermalm.

pp

Ny plats

läg

g

Berit Paulsson håller nu sina kurser hemma i sitt eget kök på Södermalm, Brännkyrkagatan 95B, 6 tr. T-bana Zinkensdamm. Ledare

Berit Paulsson som själv har haft bröst- cancer, är samtalsterapeut, hushållslärare, matskribent och mindfulnessinstruktör.

Pris

Priset är 300 kronor per tillfälle för Amazonas medlemmar. För övriga tillkommer 100 kronor. Mat, dryck, recept och förkläde med rosa bandet ingår för nya deltagare. Tidigare deltagare får gärna ta med sig sitt förkläde. Avgiften betalas på plats. Vid utebliven avbokning utgår kursavgift.

Max antal

8 deltagare per kurs….Först till kvarn

Anmälan

Anmäl dig i första hand på hemsidan alternativt via mail till info@amazona.se. Säkerställ att du får en bekräftelse.

Höstens teman: • •

48

Fredag 24 november Soppa med tillbehör Onsdag 29 november Fisk i grönt sällskap

Tid

Kl. 11.00 - 14.00

Anmälan

I första hand på hemsidan alternativt kan Du maila till info@amazona.se.

Välkomna att inspireras på en annorlunda, nyttig och trevlig kurs!

Amazonabladet nr 4-2017

Profile for AMAZONAbladet

AMAZONAbladet nr 4 -17  

Sångmanifestation den 28 oktober. Antioxidanter vid cancer. Gratisbiljetter Seniormässan. Viktökning som biverkan. Metastaser i skelettet.

AMAZONAbladet nr 4 -17  

Sångmanifestation den 28 oktober. Antioxidanter vid cancer. Gratisbiljetter Seniormässan. Viktökning som biverkan. Metastaser i skelettet.