Page 4

ORDFÖRANDEORDET

Foto: Sören Andersson 2see

Många ordförandeord har det blivit under årens lopp och detta är mitt 64:e som jag skriver nu. Efter snart 16 år som ordförande i BCF Amazona är det dags för mig i mars 2018 att lämna uppdraget. Men jag kommer inte att överge föreningen utan jag räknar med att finnas med bakom kulisserna ett långt tag framöver för att hjälpa de nya att komma igång. Jag hoppas av hela mitt hjärta att ni som har haft nytta av vår förening är villiga att ställa upp så att vårt viktiga arbete kan fortsätta. Hör av er till vår valberedning! För vi behövs långt mycket mer idag än när jag började år 2002.

N

är jag började år 2002 hade vi fortfarande en bra bröstcancervård i Stockholm och patienternas problem blev omhändertagna på ett bra sätt. Jag har varit stolt över den bröstcancervård som erbjudits i Stockholm. Tyvärr raserades den snabbt när Regionalt Cancer Center började lägga sig i hur cancervården ska fungera.

Jag känner ett stort medlidande med den vårdpersonal som utsatts för dessa omorganisationer och som gör sitt yttersta för att få vården att fungera med väldigt begränsade resurser. Speciellt som när vi idag kan läsa t.ex. Merjas berättelse om hur hon själv fick ordna sin strålning efter bröstcanceroperationen och åka till Helsingfors för att slippa vänta för länge. Tur att det finns andra alternativ men absolut inte acceptabelt för patienterna.

Den 28 oktober 2017 arrangerar vi i BCF Amazona en sångmanifestation på Sergels Torg i Stockholm för att sprida hopp och styrka i kampen mot bröstcancer. Manifestationen behövs och jag hoppas att var och en av er kommer dit och sjunger för livet. De som hjälper oss med detta är två yngre kvinnor som gjorde en Flashmob på Stockholms Centralstation. Dit kom flera tusen personer och sjöng. Så jag hoppas att vi kan mobilisera minst lika många och gärna ännu flera till Sergels Torg. Oktober månad har precis börjat och vi behöver er hjälp vid alla aktiviteter där vi medverkar för att sprida vårt budskap att tidig upptäckt räddar liv och samla in pengar till bröstcancerforskningen. Anmäl intresse till kansliet! Maria Wiklund Karlsson, ordförande BCF Amazona

Specialister på bröstutredningar BröstCentrum City är en del av Praktikertjänst Röntgen. Sedan bröstcancervården i Stockholm omorganiserats är vi underleverantör och resursförstärkning till Capio S:t Görans Sjukhus Bröstcentrum. För dig som patient är det ingen skillnad mot tidigare. Har du remiss från läkare kan vi göra snabba utredningar av bland annat knöl i bröstet. Våra läkare är specialister i bröstdiagnostik och våra undersökningar omfattar mammografi, ultraljud samt punktion. Samtliga undersökningar utförs vid ett och samma tillfälle, så du slipper lång och påfrestande väntan.

BröstCentrum City finns på Drottninggatan 68 i Stockholm, mellan PUB och Åhléns.

Välkommen till oss!

Tel: 08-562 870 00 www.ptjrontgen.se Vi arbetar på uppdrag av Stockholms läns landsting.

4

Amazonabladet nr 4-2017

Profile for AMAZONAbladet

AMAZONAbladet nr 4 -17  

Sångmanifestation den 28 oktober. Antioxidanter vid cancer. Gratisbiljetter Seniormässan. Viktökning som biverkan. Metastaser i skelettet.

AMAZONAbladet nr 4 -17  

Sångmanifestation den 28 oktober. Antioxidanter vid cancer. Gratisbiljetter Seniormässan. Viktökning som biverkan. Metastaser i skelettet.