Page 24

Presentation av nya styrelsemedlemmar Marie-Louise Dolk

Eva Andersson Hedén Jag heter Eva Andersson Hedén och är suppleant i styrelsen. När jag fick bröstcancer för snart sju år sedan kände jag ett stort stöd av Amazona. Nu när jag själv känner mig stark och dessutom kan disponera min tid på mitt eget sätt, så känner jag att jag gärna vill ”ge tillbaka”. Genom mitt engagemang hoppas jag kunna hjälpa och stödja dem som nu vänder sig till vår förening. Jag har många års erfarenhet av att arbeta i en ideell organisation, som anställd och som volontär, både i Sverige och internationellt.

Marie-Louise Dolk Foto: Privat Hej, jag heter Marie-Louise Dolk (55 år) och invald som suppleant i styrelsen. Det är ett utmärkt sätt att påbörja ett styrelsearbete. Att lite från sidan lära sig arbetet och sätta sig in i alla arbetsgrupper. Jag är en riktig ringräv när det gäller föreningsliv och har varit aktiv sedan barnsben i olika sammanhang. Har nog lyckats sitta på de flesta posterna utom kassörens. Det finns människor som tycker att matematik är som musik, men jag hör inte till dessa. Jag tycker om svenska språket och ordning och reda. Jag arbetar lugnt och metodiskt. Till vardags arbetar jag som domstolshandläggare vid Högsta Domstolen i Stockholm. Jag har haft bröstcancer två gånger 2012 och 2014, och har gått igenom hela vårdkedjan med cellgifter operation och strålning. Kämpar fortfarande med min mentala resa och blir kanske aldrig den jag en gång var. Jag har dock massor att dela med mig till mina medsystrar och gör det gärna. I styrelsen hoppas jag kunna bidra med erfarenhet, nyfikenhet och kanske lite nytänk. Jag delar mitt liv med Per-Erik, Carl-Mikael och Pontus. Vi tycker mycket om varandra och att resa tillsammans. Mitt största intresse är hästar och ridning som jag delar med Carl-Mikael. Jag läser gärna och tycker om ett fint hem.

24

Eva Andersson Hedén Foto: Privat Mitt uppdrag i styrelsen har hittills varit i Samverkansgruppen, där jag fått uppdraget att vara en av två representanter i ”Samrådsgrupp för forskning inom Stockholms Läns Landsting, SLL”. När jag blir mer varm i kläderna räknar jag med ytterligare engagemang i olika grupper. Jag är öppen för att delta på olika sätt, t ex var jag en av organisatörerna av årets mannekänguppvisning i maj (och även fotograf). I höst kommer jag också vara med och planera och medverka under ”Rosa oktober”.

Amazonabladet nr 4-2017

Profile for AMAZONAbladet

AMAZONAbladet nr 4 -17  

Sångmanifestation den 28 oktober. Antioxidanter vid cancer. Gratisbiljetter Seniormässan. Viktökning som biverkan. Metastaser i skelettet.

AMAZONAbladet nr 4 -17  

Sångmanifestation den 28 oktober. Antioxidanter vid cancer. Gratisbiljetter Seniormässan. Viktökning som biverkan. Metastaser i skelettet.