Page 1

3

Casa nostra L’actualitat d’Amavir Diagonal

amavir

Centre amb places concertades amb

residència de diagonal

ACTUALITAT

Nadal, temps de celebrar Totes les visites que hem rebut ens han emocionat i ens han fet gaudir.

Com cada any, el mes de desembre ha estat un mes ple d’emocions i sorpreses. Tot va començar amb una actuació ja tradicional per aquestes dates: la visita dels entranyables membres de la coral Can Saladrigas, que amb el seu concert de nadales ens van donar música i afecte a parts iguals. Després vam ser nosaltres que vam fer una visita al casal de Can Saladrigas, vam admirar el seu pessebre, vam degustar una deliciosa xocolata amb melindros i vam cantar alguna nadala. Vam estar de sort, la pluja va esperar a caure quan ja havíem tornat!!! També vam rebre la visita dels nens i nenes de l’escola La Sagrera. Amb ells vam fer dos dies de tallers de postals: ells ens en regalaven una que havien mig preparat i nosaltres els hi regalàvem un ninot de neu encantador fet amb agulles d’estendre. Tot un plaer comptar sempre amb la seva alegria i generositat en dates tan assenyalades.

Nadal, temps de celebrar.

Passejant pel barri Els residents gaudeixen d’un matí diferent, caminar per la rambla és sempre ben distret. El desembre es un mes en què tradicionalment ens agrada sortir a fer un volt pel barri. El nostre barri, Poblenou, ens ofereix un espai immillorable per fer-ho: el casal Can Saladrigas. El camí fins allà es sempre agradable, passejar per la rambla és un plaer. Baixem pràcticament en caravana, ben abrigats això sí, però gaudint de tot allò que veiem, i sabent que un cop arribem ens espera un got de xocolata calenta boníssim!!! Allà ens sentim com a casa, ens acullen d’allò mes bé. Més d’un cop hem hagut de córrer perquè la pluja ens atrapava, però això també forma part de l’aventura.

Que bé que ens ho passem!


4

Casa nostra L’actualitat d’Amavir Diagonal

AGENDA

ANIVERSARIS

ACTIVITATS ORDINÀRIES

ACT. EXTRAORDINÀRIES

Educadora Social

Gener

Bon dia, Taller de llenguatge, Taller de memòria recent, Espais individualitzats d’activació, Relaxació a planta, Jocs de moviment, Grans Biografies, Artteràpia, Reminiscències.

Celebració d’aniversaris. Sessió de cinema.

Fisioteràpia Grups de gimnàstica de manteniment, Grup pal·liatiu, Síndrome d’immobilització, Grup de manteniment o estimulació de la marxa guiada o assistida, Grup de manteniment o estimulació de la bipedestació o equilibri estàtic, Rehabilitació individualitzada en casos aguts de traumatologia o neurologia.

Febrer Activitat compartida amb l’escola La Sagrera. Celebrem Carnestoltes amb l’actuació de la Companyia Pilar Gálvez. Celebració d’aniversaris.

Març

Celebrem aniversaris. Exposició “jocs d’infantesa”.

Teràpia Ocupacional

SERVEIS

Reentrenament AVD, Habilitats manuals, Psicomotricitat, Grup antiàlgic, adaptacions de suports tècnics en casos individuals, Mobilitzacions passives, Recomanacions AT.

Perruqueria

Departament de Psicologia

Dimarts matí.

Taller de notícies, Estimulació sensorial, Relaxació, Intervenció cognitiva del llenguatge, Memòria semàntica, Càlcul, Gimnàstica mental, Estimulació cognitiva, Taller d’actualitat, Musicoteràpia.

Servei religiós

Dilluns matí i tarda, dimecres i dijous tarda.

Podologia

Un dijous al mes (s’avisa sempre amb antel·lació).

AVUI MENGEM Rosario Molina

Pollo almendrado PREPARACIÓ

Rebozar en harina y freír un pollo cortado a cuartos. Poner en una cazuela junto con un poco de clavo, nuez moscada, una cabeza de ajos, un pimiento verde, un tomate y almendras picadas. Se deja que haga “chup-chup” unos minutos y echar agua hasta cubrirlo, junto a un vasito de vino blanco. Dejar cocer unos 20 minutos. Cinco minutos antes de apagarlo se le echan las patatas, previamente fritas.

Gener 01/01 María Martín 01/01 Antonia Rodríguez 02/01 Regina Herrando 03/01 José Montero 05/01 María Clemente 05/01 Encarna Rodríguez 08/01 Isabel Picón 14/01 María Cutillas 14/01 Asunción Ollés 18/01 Liria Collado 18/01 Isabel Rodríguez 22/01 José Luis Lorente 22/01 José Ros 22/01 Teresa López 22/01 Santiago Vilanova 24/01 Juan Clemente 24/01 Isabel Solis 24/01 Joaquima Monsó 26/01 Sebastián Roa 28/01 Josefa Ruiz

Febrer 07/02 Rafaela Ruiz 10/02 Julia Martín 10/02 Paquita Riera 16/02 Liberata Pérez 16/02 Jaume Ribal 17/02 Dolores Sarabia 19/02 Germana Tapia 19/02 Juana Ríos 20/02 Paula Román 22/02 Elena Moutas 27/02 Joan Curt

Març 03/03 Mercedes Céspedes 04/03 Teresa Espot 05/03 Oliva González 05/03 Vicenta Ros 07/03 Felicitas Valero 08/03 Joaquina Tavira 10/03 Mercè Ribes 10/03 Josefa Gil 14/03 Gracia Bernabel 18/03 Valentín Picazo 19/03 Josefa Elvira 19/03 Francisca Martínez 20/03 Juana Caparrós 21/03 Enriqueta Sagrera 25/03 Encarna Marzo 28/03 Rosa Toro


5

Casa nostra L’actualitat d’Amavir Diagonal

SECRETS DE LA MEVA TERRA

CARTA DEL DIRECTOR Ricard Buitrago Figueras

Estius a Sant Julià de Vilatorta Sant Julià de Vilatorta és un petit poble d’Osona on la Isabel ha passat força estius. A principis del segle XX es va convertir en lloc d’estiueig i així van sorgir nombroses cases de segona residència, moltes d’elles d’estil modernista. Quan la Isabel veu les imatges del poble, li venen al cap un munt de bons

records. Les baixades en bicicleta pels carrers del poble, les caminades a les 7 fonts per buscar aigua fresca, la pujada al Castell amb les seves germanes… La casa on estiuejaven es deia “Torre Montseny”, era còmoda, fresca i molt gran perquè hi cabés tota la família. Una època que sempre val la pena recordar!

AHIR I AVUI

Abans

Després

Carmen nació en Zaragoza. Desde muy pequeña se fue a vivir con su abuela a Valdealgorta (Teruel), de quien guarda un gran recuerdo. Recuerda sus años de escuela como una época muy feliz. Las circunstancias la llevaron a Barcelona, donde se casó y pasó toda su vida. Entre sus muchas aficiones se encuentra la informática, salir a pasear y las series de televisión.

Benvolguts residents, familiars i treballadors: Comencem un nou any i esperem que l’entrada hagi estat molt bona. Com tot any que comença també porta nous projectes i il·lusions. Durant aquest nou any, es renovarà l’altra màquina climatitzadora per així tenir les dues màquines que proporcionen el confort de temperatura del centre noves i poder donar un servei de més qualitat. També es treballa perquè el menú setmanal dels residents estigui a la vostra disposició a través del portal d’Amavir, i així que pugueu estar sempre informats dels àpats que han fet els residents cada dia, cosa que fins ara no era possible. D’altra banda, us fem saber que s’ha consolidat definitivament la dinàmica de la quarta planta que vam iniciar el mes de novembre. Això ens ha permès treballar d’una forma més coherent i racionalitzar els espais de la residència. També mantindrem la teràpia assistida amb gossos que vam posar en marxa el mes d’agost passat. Aquesta es realitza tots els divendres i està tenint una gran acollida entre els residents que hi participen i que ho esperen cada setmana amb força ganes. Per finalitzar, seguirem avançant en diferents projectes que ja us anirem comentant al llarg de l’any. Esperem seguir treballant per les famílies i els nostres residents. Bon any 2018! Salutacions i fins la propera edició.


6

Casa nostra L’actualitat d’Amavir Diagonal

COSES DE CASA

La nostra bugaderia Millorant els nostres serveis. Des d’aquest espai un cop més us volem informar del canvi que hem posat en marxa el mes de novembre al nostre centre. Abans teníem una empresa externa de bugaderia que ens rentava la roba de llit, tovalloles i estovalles. Ara tota aquesta tasca es fa al centre. També hem canviat les estovalles per tal que siguin més agradables i no s’embrutin tant. En allò que fa referencia al personal, continua sent l’habitual amb alguna nova incorporació; i pel que respecta a les rentadores i als programes, són els mateixos. Aprofitem també per recordar que no es pot assumir la rentada de les peces de roba delicades, ja que la bugaderia és industrial. Per això us recomanem que mireu bé a l’hora de portar alguna peça al vostre familiar, que no sigui de llana ni de cap pro-

Les nostres màquines a ple rendiment.

ducte que no es pugui rentar a altes temperatures ni posar-se a l’assecadora. Quan porteu alguna peça de roba nova recordeu deixar-la sempre a recepció per tal que puguem supervisar-la, i nosaltres la pujarem a l’habitació. Cal tenir en compte també que el marcatge de

la roba sigui amb etiqueta d’impremta, cosit per tots els costats i en un lloc visible. Totes les peces deteriorades per l’ús o que estiguin trencades, les deixarem sempre a recepció, i si calgués que portéssiu alguna peça nova us informarien des del centre.

QUI ÉS QUI

RECORDS

Ana Belén Martínez, treballadora social

Els acudits del Vicente

Encantadora, discreta i eficient, una bona companya! Edat: 36 anys. A Amavir des de: 2017. El millor d’Amavir: La seva càlida acollida. Virtut: Constància. Defecte: Sóc molt exigent amb mi mateixa. Aficions: Pilates, caminar, cinema. Llibre: El guardián invisible, Dolores Redondo. Pel·lícula: El Señor de los Anillos, Peter Jackson. Grup de música: Grups dels 80 i 90. Menjar preferit: La pizza de verdures casolana.

Hay un hombre encaramado en un árbol y no hay manera que nadie consiga hacerlo bajar. De pronto, llega alguien y hace una cruz con las manos. Al instante baja el individuo: -¿Cómo lo ha conseguido? ¿Qué significa la cruz? A lo que el recién llegado responde: -O bajas o corto el árbol. Sube un señor en un bus y detrás de él una señora de busto generoso. En un vaivén el señor se apoya sobre las costillas de la señora. Esta le dice: -¿No podría usted apoyarse en otro sitio? A lo que él le responde: - No me provoque, no me provoque.

Diagonal ene18  
Diagonal ene18  
Advertisement