Page 33

DIARI DEL CANVI (2008-2019) Per Immaculada Amat Maig de 2011

Per Immaculada Amat Abril de 2011

Nº26 Difícil, difícil, però amb alguna bona notícia!

Nº25 No aprenem!

El primer trimestre d’aquest any ha estat el més difícil de tots, sobretot pel departament comercial. Ho hem comentat amb altres empreses comercialitzadores i amb promotores, i a tothom li ha succeït el mateix. Poques trucades, poques visites i quasi zero operacions.

Ni amb la “crisi” aprenem! Em creia que aquesta situació tan dura que estem vivint, a les empreses ens serviria per aprendre un munt de coses, per rectificar, per posar en valor el servei que estem disposats a donar, però estic comprovant que no es així. En molts casos, i en especial, en el nostre subsector, el de la intermediació immobiliària, no succeeix així.

Ha estat un principi d’any molt dur, però no ens estranya, els paràmetres econòmics generals del país son esfereïdors. L’atur pujant sense aturador, el finançament a mínims, la confiança de tothom per terra. És cert, com he dit altres vegades, que a la situació actual hi hem arribat per culpa de tots, però alguns hi tenen més responsabilitats, i d’aquests sorprenentment no dimiteix ningú. No és d’estranyar el moviment sorgit a l’entorn de la Plaça Catalunya. Quants joves hi han sense perspectiva? Quants aturats de més de 50 anys que no trobaran feina? Quants volen emprendre, però no hi ha crèdit, i pel que va dir fa pocs dies el Sr. Alfredo Saez, Vicepresident i Conseller Delegat del Banc de Santander, no n’hi haurà en temps... Com en sortirem? La veritat és que ni idea. Ara bé, enmig de tot aquest entorn tan depriment hi ha alguna bona notícia. Alguns clients que exporten els hi va millor, es comença a engegar alguna Promoció, i el mes de maig ens ha anat una mica millor, algun fons estranger ha vingut de nou a invertir (feia molt temps que havien desaparegut), i el Barça (i els seus valors) han guanyat!!! I segurament guanyarem si generem entre tots confiança. Fa poc ens ho deia el Catedràtic ORIOL AMAT en una xerrada, i ho diu en PEP GUARDIOLA – La confiança dóna resultats, els resultats confiança.

Que ens estem trobant?

 Valoracions absolutament fora de mercat per part de moltes empreses, en especial de les franquícies, tan siguin d’alt standing com de nivell més popular; com que hi ha poc producte al mercat i tothom el necessita, el sistema més fàcil d’aconseguirne no és en base al servei que l’empresa intermediària pot donar, sinó simplement inflant els preus de sortida dels immobles. Avui aquesta manera de procedir va en contra dels clients, però d’entrada aquests no ho veuen, és humà voler creure allò que més ens beneficia, encara que no sigui veritat.

 Molts immobles s’estan oferint a través dels portals immobiliaris sense posar preu. Aquesta pràctica contradiu absolutament l’esperit de la Llei del Dret de l’Habitatge, que especialment estableix que: “qualsevol informació, publicitat ... s'han d'ajustar als principis de veracitat i objectivitat i no poden contenir informacions que indueixin o puguin induir a confusió” i no solament contradiu la llei sinó que perjudica enormement la transparència del mercat.

 Es tornen a anunciar pràctiques en la intermediació que tots sabem son a-legals, on amb el missatge de que es pretén ajudar als venedors, el que s’amaga és l’obtenció d’uns beneficis que no són els que corresponen per l’exercici honrat de la professió. Aquets són tan sols tres exemples d’un tema que donaria per planes i planes, i que ens entristeix profundament, perquè ni avui som capaços de convertir aquesta professió en el que és realment, un servei professional basat en uns valors i en el principi de que totes les parts hi han de guanyar. Ens ajuda a ser positius i mantenir la nostra línia, el creure que té raó en MAHATMA GANDHI – La nostra recompensa es troba en l'esforç i no en el resultat immediat. Un esforç total és una victòria completa.

Contacti’ns (+34) 934.803.400 info@amatimmo.cat www.amatimmo.cat

Segueixi’ns Pàgina | 33

Profile for Amat Immobiliaris

DIARI DEL CANVI per Immaculada Amat  

LA NOSTRA OPINIÓ MÉS PERSONAL. A l’estiu del 2008, definitivament va esclatar la crisi financera amb una gran repercusió al sector immobili...

DIARI DEL CANVI per Immaculada Amat  

LA NOSTRA OPINIÓ MÉS PERSONAL. A l’estiu del 2008, definitivament va esclatar la crisi financera amb una gran repercusió al sector immobili...