Page 29

DIARI DEL CANVI (2008-2019) Per Immaculada Amat Març de 2012

Per Immaculada Amat

Nº34 Quin repte i quina responsabilitat!

Nº33 El món està canviant ... i tu?

L’últim divendres de Març vàrem fer la Reunió General de l’empresa. Fa efecte veure 62 persones juntes. Quina por, quin repte i quina responsabilitat!

Gener i Febrer han estat molt difícils per a tothom, i en especial pel nostre sector. Si volem mirar el got mig ple i comparem les dades de vendes, visites, trucades i operacions dels últims deu anys, veiem que el mes de Gener sempre ha estat més fluix que altres mesos, sempre ha estat un mes en que les visites no comencen a produir-se fins a la segona quinzena. Però aquest any el comportament del mercat ha estat diferent, fins a la segona quinzena de Febrer l’atonia ha estat absoluta, ara sembla que de mica en mica recuperem un cert interès per part dels demandants, hi ha trucades, e-mails,... així comença la cadena de la venda.

Començàrem amb una xerrada d’en Cèsar Molins, propietari i Director General d’Ames, membre del CAREC (òrgan d’assessorament a la Generalitat de Catalunya en relació a la reactivació econòmica i el creixement). Ames és una industria del sector metal·lúrgic, té 7 factories repartides en diferents països, la major part a Catalunya, i té més de 700 treballadors. I per què li demanàrem al Cèsar que ens fes una xerrada? Doncs perquè malgrat les diferències entre la seva i la nostre empresa, en quan a sector i dimensió, tenim moltes coses en comú. Quines? la visió del negoci, els valors i els principis. Coincidències fins al punt que, sense pactar prèviament de què parlaria, el que va fer en Cèsar va ser passar part de la presentació que ell mateix va fer a la Reunió General d’Ames, i va resultar que era quasi exacta a la presentació que havíem preparat nosaltres per Amat. Moltes gràcies Cèsar per dedicar-nos unes hores, un divendres a la tarda, vigília de Setmana Santa. La nostra reunió va servir d’una banda per analitzar com havia anat el 2011, i per l’altra, fixar els objectius per l’any 2012 (un any molt més difícil del que havíem previst), i quins són?: Créixer i créixer... quan les despeses ja estan molt controlades, quan els processos estan estudiats i estudiats, quan tens les persones preparades i vols mantenir-les, en uns moments en que els ingressos baixen tant, només et queda per equilibrar, el creixement. Focalització en el client, en la feina ben feta, en donar el millor servei, en la personalització. I sobretot no perdre malgrat les pressions del mercat, els valors que han estat la clau d’Amat. I algunes bones notícies que hem viscut a Amat. La incorporació de la nova oficina de Sant Cugat s’ha fet en un temps record. El bon fer del Banc de Sabadell, tan en la part immobiliària com la pròpiament bancària. I la incorporació d’un altre membre de la tercera generació, la Nadia Massagué Amat, que serà la futura cap comercial d’Amat. Immobiliaris.

Febrer de 2012

Avui el comprador pot estar segur que en el 80% dels casos, la propietat ha pres ja consciència de la nova situació, dels nous preus, de que el món està canviant. Sempre quedarà un residual que encara té el somni de que tot serà com abans. El comportament del lloguer ha estat millor, i sobretot, aconseguim mantenir l’índex de morositat molt controlat. Ens costa molta gestió, però entenem que és el que en aquests moments els hi convé als propietaris, i sobretot ens convé a la societat. I posats a voler ser positius, i seguint el mestratge de l’Oriol Amat, que sempre diu que malgrat tot hi ha persones i empreses que avancen, hi afegiríem que a més hi ha projectes que avancen. Alguns molt propers a nosaltres, i que ens ajuden a pensar que alguna cosa serem capaços de tirar endavant. Per exemple, a Sant Just Desvern estem acabant d’inscriure una Junta de Compensació al centre de la població, i la propietat té la intenció de començar la promoció de forma immediata. A Sant Just també es comencen les obres del nou club esportiu de Can Melich, un projecte fa temps iniciat i que ara ha agafat l’embranzida necessària per fer-se realitat. Per altra banda també la família Planes entren al mercat d’Indonèsia i creen una línia d’ajuda a emprenedors.... Segur que tots tenen dubtes de si és el moment, de si ara toca, tots estem plens de dubtes, per això ens agrada aquesta frase. Si un comença amb certeses, acabarà amb dubtes, però si s’accepta començar amb dubtes, acabarà amb certeses. – FRANCIS BACON (1561-1626) filòsof i estadista britànic.

Una frase que m’ha agradat llegida en un anunci: Do more, be more!

Contacti’ns (+34) 934.803.400 info@amatimmo.cat www.amatimmo.cat

Segueixi’ns Pàgina | 29

Profile for Amat Immobiliaris

DIARI DEL CANVI per Immaculada Amat  

LA NOSTRA OPINIÓ MÉS PERSONAL. A l’estiu del 2008, definitivament va esclatar la crisi financera amb una gran repercusió al sector immobili...

DIARI DEL CANVI per Immaculada Amat  

LA NOSTRA OPINIÓ MÉS PERSONAL. A l’estiu del 2008, definitivament va esclatar la crisi financera amb una gran repercusió al sector immobili...