Page 27

DIARI DEL CANVI (2008-2019) Per Immaculada Amat Agost de 2012

Per Immaculada Amat Juny de 2012

Nº38 Necessito tant de temps per no fer res que no

Nº37 Les paraules són les ulleres o les rodes del

em queda temps per treballar

cervell

És una frase d’en PIERRE REVERDY – poeta del surrealisme i cubisme francès - trobada al darrer llibre d'ENRIQUE VILA-MATAS.

He volgut començar l’últim diari abans de uns necessaris dies de vacances amb aquesta reflexió d’EMILI TEIXIDOR, per retre-li homenatge en la seva mort, i també perquè la seva reflexió és molt apropiada en aquests moments. En molts diaris anteriors n’he fet referència, no es diuen les coses amb les paraules que corresponen, i en conseqüència, no fem les coses que toquen. Malament!!!

Potser això són les vacances, el no fer res, però la qüestió en aquests moments tan canviants és: Ens queda temps per no fer res? Penso que menys del que voldríem i segur necessitaríem. La meva impressió és que la gran majoria de les empreses han canviat la seva forma de fer vacances, moltes han tancat menys dies dels que habitualment acostumaven, entre elles Amat, i la veritat és que no hem tingut ningú amb els braços creuats. A Barcelona hi ha hagut molta gent, hem tingut un nombre prou significatiu de visites i hem tancat operacions. En línies generals vivim en un estat de permanent tensió: Que si ens rescaten i a qui? A la banca o al país? Quan? Com? Que si el banc dolent ja mateix? Com i quins immobles? Que si modifiquen la LAU? Us heu parat a analitzar la proposta que s'ha publicat i a qui beneficia?

I quin mes de Juny! Des de les sessions de Sitges a la trobada del Cercle d’Economia, tot era plorar... (en salvaria pel seu nivell, l’interessant debat entre l’ex-ministre francès Kouchner i l’ex-ministre alemany Fisher): les tensions de la prima de risc, l’atur incontrolat, Grècia, el “rescat” d’Espanya, les sentencies que afecten a Catalunya, i sobretot els problemes que passen tots els ciutadans. No poden passar més coses negatives? Però, com sabeu, sempre volem ser positius, i en mig de la caiguda econòmica general, en mig del desànim imperant, hi trobem algunes notes positives: 

Sembla el conte de “l’enfadós” mai acabem de tenir les coses clares d’on som. I malgrat tot i com sempre diem: la vida continua, i també ens aporta coses positives. Aquestes vacances n’he recollit algunes: 

Al poble de la Cerdanya on estiuegem, hi ha els mateixos restaurants que fa anys i dels mateixos propietaris, un èxit.

Un avi de la Terra Alta, ens deia que estava disposat a renunciar a un mes de la seva pensió de jubilació si això podia contribuir a salvar el país. Prenguem-ne nota.

Uns amics nostres han venut al Juliol molts pisos d'una promoció a la Costa Brava.

Ampliem plantilla! Es necessita tant de temps, tan d’esforç per fer molt menys!!

Esperem que les vacances curtes o llargues hagin servit per poder descansar una mica i “carregar les piles” per una tardor que promet.

   

És positiu haver aconseguit marcar un preu al mercat immobiliari de Sant Cugat, després d’anys de baixar els preus cada mes, per fi s’ha estabilitzat, la caiguda ha estat extraordinària però s’ha aturat. La baixada de preus ha estat a l’entorn del 50% des del punt més alt, arribats a aquest punt, en el mes de Maig i Juny, tan Amat. com els diferents Promotors, hem començat a vendre. És positiu el consens que s’està aconseguint en relació a la necessitat d’un model diferent per a Catalunya. És positiu que Barcelona continuï sent una ciutat atractiva per viure-hi, i en conseqüència hi continuïn venint tants estrangers. És positiu el reconeixement al sociòleg Manuel Castells, que ha obtingut el premi “Holberg”, el “Nobel” dels sociòlegs. És positiu poder escoltar a persones tant clarividents malgrat l’edat com en Jordi Pujol.

I ara que venen les vacances, ens cal estar positius, perquè vivim en un país preciós, tenim un sol meravellós, i aconseguim que ens visitin un munt de turistes que ens ajuden a millorar la nostra economia. Bones Vacances!!!

Contacti’ns (+34) 934.803.400 info@amatimmo.cat www.amatimmo.cat

Segueixi’ns Pàgina | 27

Profile for Amat Immobiliaris

DIARI DEL CANVI per Immaculada Amat  

LA NOSTRA OPINIÓ MÉS PERSONAL. A l’estiu del 2008, definitivament va esclatar la crisi financera amb una gran repercusió al sector immobili...

DIARI DEL CANVI per Immaculada Amat  

LA NOSTRA OPINIÓ MÉS PERSONAL. A l’estiu del 2008, definitivament va esclatar la crisi financera amb una gran repercusió al sector immobili...