Page 1

Φίλες και φίλοι, Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέρος των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Συμπαράταξης Πολιτών. Η Συμπαράταξη Πολιτών είναι μια αυτοδιοικητική κίνηση που δημιουργήθηκε από πολίτες και δημοτικές κινήσεις με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες αλλά με κοινή αντίληψη για το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όραμα μας είναι μια τοπική αυτοδιοίκηση δημοκρατική. Ένας δήμος που αποφασίζει μαζί με τους δημότες του. Που θέλει ενεργούς πολίτες και βασίζεται σε αυτούς. Που ενεργεί μαζί τους για το κοινό συμφέρον. Όραμα μας είναι μια τοπική αυτοδιοίκηση αποκεντρωμένη. Αυτόνομη από την κεντρική εξουσία και όχι μια τοπική διοίκηση, μακρύ χέρι της κεντρικής. Αυτόνομη από κομματικά, οικονομικά και ατομικά συμφέροντα. Όραμα μας είναι μια τοπική αυτοδιοίκηση εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση του δήμου μας. Γνωρίζουμε πως το όραμα αυτό πρέπει να γίνει πραγματικότητα μέσα από μια πολύ δύσκολη κατάσταση για την ελληνική κοινωνία. Μια κοινωνία που βιώνει μια πρωτοφανή κρίση, τη χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών. Οι μνημονιακές πολιτικές και ο Καλλικράτης καταστρέφουν και το θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Η Τ.Α. μετατρέπεται σε κρατική υπηρεσία και οι Δήμαρχοι σε υπαλλήλους που εκτελούν τις κυβερνητικές αποφάσεις. Η κοντινότερη προς τον πολίτη εξουσία, απαξιώνεται, υποβαθμίζεται και μετατρέπεται σε μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους. Ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση σχεδόν όλων των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α έχει ήδη ανοίξει. Οι υπηρεσίες για την διαχείριση των απορριμμάτων, οι κοινωνικές δομές, το πράσινο, ο ηλεκτροφωτισμός ακόμα και το πολυτιμότερο αγαθό, το νερό, είναι στο στόχαστρο μεγάλων επενδυτικών συμφερόντων που θέλουν να κερδοφορήσουν σε μια χώρα κατεστραμμένη και με φθηνό εργατικό δυναμικό. Τι έκανε η Δημοτική μας αρχή για να σταματήσει αυτή την επίθεση; Τίποτα! Αντίθετα έβαλε πλάτη σε αυτή την πολιτική. Πολλές φορές μάλιστα τη βλέπουμε να βρίσκεται πιο μπροστά και από την ίδια την κυβέρνηση. Καθόλου παράξενο! Όλοι αυτοί που σήμερα εμφανίζονται να συμπάσχουν με τον λαό που υποφέρει και εμφανίζονται ως σωτήρες, είναι αυτοί που στήριξαν και στηρίζουν τις μνημονιακές πολιτικές στο δήμο μας.


Η συμπαράταξη Πολιτών έχει τρισιμιση χρόνια ζωής. Σε αυτό το διάστημα δείξαμε ότι αποτελούμε έναν άλλο δρόμο προσέγγισης της πολιτικής μακριά και έξω από κυκλώματα, παρεούλες και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Εμείς δεν κρύβουμε την αλήθεια από τους πολίτες. Δεν θα πούμε σε ένα Δήμο με ανέργους, με νέους ανθρώπους που δεν τολμούν να κάνουν όνειρα για το μέλλον, με οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, πως με ένα μαγικό ραβδί θα μεταμορφώσουμε το Δήμο σε παράδεισο. Ούτε όμως σταυρώνουμε τα χέρια εφαρμόζοντας την πολιτική που η κεντρική εξουσία επιβάλει στο όνομα ενός-δήθεν-ρεαλισμού. Δεν παραχωρούμε το μέλλον του τόπου μας στα χέρια του όποιου Φούχτελ, ούτε δεχόμαστε να μας ελέγχει το Γερμανικό προξενείο.

Γιατί εμείς δεν ερχόμαστε για να διαχειριστούμε μια καταστροφική πολιτική αλλά ερχόμαστε μαζί με τους πολίτες να ανατρέψουμε όλα όσα μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

Στη θέση τους θα οικοδομήσουμε τον δήμο που θέλουμε και έχουμε ανάγκη. Ένα δήμο εγγυητή της δημοκρατικής έκφρασης, ανοιχτό στην κοινωνία, στους πολίτες, στους φορείς. Ένα δήμο οργανωτή των κοινωνικών κινήσεων και των συλλογικών αντιστάσεων για την απόκρουση της μνημονιακής, νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Ένα δήμο μοχλό αλληλεγγύης και υπεράσπισης της κοινωνικής συνοχής, με δράσεις που θα λειτουργούν ως ανάχωμα της διάλυσης του κοινωνικού κράτους. Στο Δήμο που με την ψήφο των πολιτών θα γίνουμε Δημοτική Αρχή δεν θα υπάρξει σπίτι με κομμένο ρεύμα ,δεν θα υπάρξει συμπολίτης μας που θα χάσει το σπίτι του σε πλειστηριασμό, δεν θα υπάρξει οικογένεια που θα μείνει χωρίς τρόφιμα γιατρό ή φάρμακα. Θα φροντίσουμε εμείς και εσείς γι αυτό. Η νομική υπηρεσία του Δήμου, οι εργαζόμενοι του Δήμου και κυρίως η δική σας παρουσία και δράση θα το επιβάλλει. Θα οικοδομήσουμε ένα δήμο υπερασπιστή των βασικών κοινωνικών αγαθών, της υγείας, της παιδείας, του νερού, του πολιτισμού, του αθλητισμού. Υπερασπιστή της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας. Ένα δήμο πρωταγωνιστή της παραγωγικής ανασυγκρότησης με δημοκρατικό προγραμματισμό και με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.


Ένα δήμο εγγυητή της ενδοδημοτικής σύγκλησης και άρσης των ανισοτήτων μεταξύ της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων. Οι εκλογές του Μαΐου πρέπει να γίνουν η αρχή αυτής της ανατροπής. Σε αυτό τον αγώνα θέλουμε να καλέσουμε όλους τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες. Να καλέσουμε τους νέους και τις νέες του δήμου που φοβούνται να ονειρευτούν αλλά και τους μεγαλύτερους που νιώθουν να ρίχνονται στο περιθώριο να μετατρέψουν την οργή τους και την αγανάκτηση τους σε οργάνωση και αγώνα. Στη μάχη που έχουμε μπροστά μας ο καθένας μας με όποιον τρόπο θέλει και μπορεί είναι χρήσιμος και απαραίτητος. Δεν πρέπει να υπάρξει σπίτι που να μη φτάσει το μήνυμα μας. Περιοδείες, συσκέψεις, δουλειά πόρτα πόρτα. Για να μετατρέψουμε το Δήμο μας σε σύμμαχο, συμπαραστάτη και συναγωνιστή των ανθρώπων που δοκιμάζονται. Για μια Δημοτική Αρχή που θα παλεύει μαζί με τους πολίτες για ΨΩΜΙ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η Συμπαράταξη πολιτών αποτελεί αυτό ακριβώς που υποδηλώνει το όνομα της. Ένα συνδυασμό βασισμένο στην ισότιμη συνεργασία και στο κοινό αυτοδιοικητικό όραμα μας. Είναι ένας συνδυασμός που καθημερινά πυκνώνει της γραμμές του. Που ήδη προετοιμάζεται μεθοδικά όχι μόνο για τις 18 Μαΐου άλλα και για την 1η Σεπτέμβρη και για τις επόμενες κρίσιμες μάχες. Τον πρώτο πυρήνα στελεχών θα έχω την τιμή να σας παρουσιάσω αμέσως τώρα, αφού εκφράσω από τη θέση αυτή τις θερμές μου προσωπικές ευχαριστίες προς όλα τα εκλεκτά στελέχη που μέσα από τη συνεργασία και τη συμμετοχή στο κοινό αγώνα δίνουν προοπτική ελπίδας και δημιουργίας για τον τόπο μας.

Ομιλια αρησ βερροσ  
Ομιλια αρησ βερροσ  
Advertisement