Amare - Den Haag | Seizoen 21/22

Page 1
46

18


19


Muziek kan alles

Za 13 nov

RO meets Slagwerk Den Haag

Vr 19 – Zo 21 nov

OPEN Festival

Vr 10 & Zo 12 dec

Anja Bihlmaier met Mahler 4

Voor het volledige programma en kaarten kijk op residentieorkest.nl 28


29


SEIZOEN 2021-2022

THE POETIC BODY → Het seizoen 2021-2022 van Nederlands Dans Theater (NDT) draagt de titel The Poetic Body. Voor ons gezelschap vormt de expressie van het lichaam de kern van ons werk. Seizoen 20212022 vertoont daarom een diversiteit aan ideeën, genders, culturen en benaderingen die gemeenschappelijkheid vinden in het verleggen van de grenzen van poëtische, lichamelijke expressie. Het richt zich op nieuwe en diverse stemmen, met bijzondere aandacht voor de vrouwelijke choreografische stem, zoals Crystal Pite, Tiffany Thregarten, Marina Mascarell en Sharon Eyal, en toont een ambitieuze honger naar nieuwe creaties en nieuwe artistieke invalshoeken door Alan Lucien Øyen, Marcos Morau, Nadav Zelner en Roy Assaf. Daarnaast verdiept NDT in dit nieuwe seizoen de relaties met choreografen die al lange tijd aan het gezelschap verbonden zijn, zoals William Forsythe, Jiří Kylián, Johan Inger, Gabriela Carrizo en Edward Clug.

foto: Rahi Rezvani

We kunnen niet wachten tot u ons nieuwe seizoen gaat beleven en verheugen ons enorm op uw komst bij een van onze voorstellingen in Amare!

30

ndt.nl“Dans is niet alleen het uitvoeren van pasjes die de choreograaf je leert, het is een samenwerking tussen mensen.” Elaine Meijerink studeert aan de Dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium. Ze vertelt over de bijzondere samenwerking met Nederlands Dans Theater. “Je werkt heel intensief samen in het Young Talent Project, waarin je Nederlands Dans Theater-repertoire leert en uitvoert en samenwerkt met dansers, choreografen en repetitoren van NDT. Je leert danstechnisch heel veel, maar leert ook over hoe je je als danser verhoudt tot de mensen met wie je samenwerkt en hoe de dynamiek binnen een gezelschap werkt.” In het volledige interview – te vinden op www.koncon.nl/nieuws – vertelt Elaine over de combinatie van klassieke en moderne dans, het vinden van je persoonlijkheid als danser en de voorbereiding op een professionele carrière.

32

36