Page 1

MAD SOM Medicin

FREDELIG VITALITET 1

5/2014

AMAN PRANA

2013-2014

Styrker fredeligt og understøtter din livsenergi, uden at skade din krop eller dit sind, blidt og uden overdrivelse


▲ Kunstneren Peter Engels malede portrættet af Hippokrates (100 x 200 cm), den vestlige medicins fader. Han baserede sit arbejde på nogle få bevarede skulpturer af Hippokrates. Som symbol for medicin malede han æskulapstaven, der i det antikke Grækenland symboliserede fred, beskyttelse, helbredelse, harmoni og forsoning. www.peterengels.eu

Bart Maes, Amanpranas grundlægger: Hvordan det hele begyndte I 1999 solgte jeg min indbringende andel i en mellemstor virksomhed, der havde specialiseret sig i petroleum og petroleumsvarmeovne. Jeg gav mig selv syv sabbatår, læste 600 bøger om mad, besøgte fødevarekonferencer, blev vegetar og skrev artikler om mad og vitalitet, både hjemme og i udlandet. Jeg begyndte Amanprana, fordi min datter havde alvorlige koncentrationsproblemer i skolen, og hun havde også udviklet en kakaoallergi. Efter en helvedes periode med fysiske undersøgelser lykkedes det os at løse min datters koncentrationsproblemer og hjalp hende til at få bugt med sin kakaoallergi ved hjælp af omegaolie, en kakaofri diæt og et fuldstændigt skift til økologiske fødevarer, i løbet af seks måneder. Det var en sand åbenbaring. Udrustet med denne oplevelse og den viden om ernæring, jeg havde samlet, gik jeg i gang med at prøve at finde en løsning, der ville gøre det muligt for mig at kombinere ▲ Bart Maes handel og det at give tilbage til samfundet. Starten på Amanprana begyndte med Okinawa omegaolie. Jeg forbedrede sammensætningen af den omegaolie, min datter spiste, berigede omegablandingen med urter og krydderier og sikrede, at olieblandingen naturligt indeholdt otte E-vitaminer og store mængder karotiner. Min hustru og jeg begyndte i det små fra vores dagligstue og garagen. Vores hus viste sig hurtigt at være for lille, og lidt efter lidt fik vi mere hyldeplads i butikkerne. En af mine venner gav mig på et tidspunkt noget information om mættede fedtsyrer og palmeolie. Min første reaktion var: ”er mættede fedtsyrer ikke usunde?” Jeg var meget skeptisk, da jeg begyndte at læse, men min holdning ændredes efter nogle få måneder. Efter grundige undersøgelser af fedtsyrer kom jeg frem til den konklusion, at de er i besiddelse af egenskaber, der er ukendte for mange mennesker. Det gik op for mig, at mættede fedtsyrer faktisk er supersunde. Dette var stik imod de eksisterende ernæringsmæssige dogmer. Jeg besluttede dog stadig at videregive min viden til de, der ønskede at lytte. Vi begyndte med kokosnødolie og palmeolie. Snart fulgte mange andre produkter. Penge holdt op med at være hovedambitionen. At kunne levere sund mad blev målet. Vores aktion ”Save the Sea” var et logisk næste trin. På sanskrit betyder ”aman” fred og hvile, og ”prana” henviser til vitalitet. Deraf ”fredelig vitalitet”. Vi var den først virksomhed, der benyttede biologisk nedbrydelige etiketter. 2

▲ Bij Amanprana zijn we ons bewust van de woorden van Hippocrates: ‘laat voeding je medicijn zijn en medicijn je voeding.’ Bij Amanprana geloven we in het geheel en niet in de deeltjes apart. Onze producten zijn daarom zo weinig mogelijk bewerkt en we gebruiken geen isolaten. Ze zijn bio en vegetarisch en waar mogelijk ook fair trade en fair world.

Fair world info www.noble-house.tk

raw FOOD

0% junk

Fair trade info www.noble-house.tk

Ernæring som medicin Ernæring er det væsentlige ved sundhed ifølge Hippokrates, filosof og den vestlige medicins anerkendte fader. Inden en læge begynder sin praksis, tager han lægeløftet (moderne udgave). Hippokrates adskilte videnskab fra naturfilosofien. Han lagde vægt på hygiejne både hos patienter og læger. Sunde spise- og drikkevaner, vigtigheden af frisk luft, kroppens evne til at helbrede sig selv, og det at sikre den rigtige balance mellem tingene (homeostase-tilstand), disse var hjørnestenene i hans behandlinger som græsk læge (ca. 460-370 før vores tidsregning). Hippokrates bekendtgjorde: ”Lad ernæring være din medicin”. Naturen selv leverer fødevarer til os, der er i besiddelse af vitale og sunde egenskaber, der gør det muligt for os at bekæmpe sygdom og lidelser og sikre os et godt helbred. Vi ved nu, at mindre en 15 % af nutidens lidelser og sygdomme er arvelige betinget; hovedårsagen til vestlige lidelser er at finde i vores spisevaner og livsstil. Raffinerede fødevarer er uden tvivl hovedsynderen, når det drejer sig om vores vestlige sundhedsproblemer og dårlige helbred. Disse fødevarer giver os ikke længere de styrkende kræfter, som vi før i tiden fik fra uraffinerede, rene fødevareprodukter. For eksempel fjernes 80 % af alle mineraler, 90 % af alle vitaminer, og næsten alle fibre fra fuldkornsmel, når det laves til ren, hvedemel. På sammen måde fjernes mange af de essentielle næringsstoffer, når man fjerner lugt og raffinerer olier, hvilket forårsager unaturlige sammensætninger. Hvidt brød, hvide ris, hvidt sukker, hvid pasta, raffinerede og lugtfri olier er i processen blevet reduceret til næsten ”tomme” kalorier. Vores krop er nødt til at kunne optage kraftige næringsstoffer for at kunne producere saliva/spyt, mave- og tarmvæsker, enzymer osv. Ved fremstillingen af disse stoffer bruger kroppen sit eget lager af vitaminer, enzymer og mineraler, mens den nu kun modtager disse næsten tomme kalorier til gengæld! Resultatet? Modstandskraft, vitalitet, potens, vores evne til at tænke, koncentrere os, hormonbalance osv. bliver alle nedbrudt/undergravet og er begyndt gradvist at gå tilbage. I årene der kommer, begynder de kendte sygdomme at vise sig. Vores vitalitet, der nu er særdeles svækket, kan ikke længere holde trit med vores daglige livs tempo. Indtil begyndelsen af det 20. århundrede var sund ernæring fundamentet for al behandling. Det gennemgribende gennembrud, der fandt sted i det 20. århundrede mellem ernæring og sundhed, er grunden til, at vi, til trods for at vi har adgang til ultramoderne lægehjælp, ikke længere kan forebygge 70 % af alle tidlige dødsfald, der skyldes vores vestlige sygdomme og lidelser. Lad mig afslutte med et råd fra en dobbelt nobelprismodtager, Linus Pauling: ”Optimal ernæring er fremtidens medicin”. 3


super mad info www.noble-house.tk

0% junk

▲ Durian er verden over kendt som frugternes konge. Særdeles værdsat af raw food-guruer og også rost som et elskovsmiddel i Indien. Det indonesiske ordsprog: ‘durian jatuh sarung naik’ betyder ‘sarongerne løftes, når durianfrugten falder’. Den traditionelle kinesiske medicin anbefaler durianfrugten for dens varmende egenskaber.

▲ Lynne McTaggart skrev: ”Helbredelse er ikke bare det at finde de rigtige piller eller at gennemgå den rigtige operation. Det starter med at tage ansvar for dit eget helbred”. Carlo Petrini skrev: ”Vi må genindføre mad som det centrale i vores liv.”

Orac og antioxidante

Glykemisk indeks

Antioxidanter yder beskyttelse imod ældningsprocessen. De angriber aktive frie radikaler. Antioxidantværdien for fødevarer er udtrykt i ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) per 100 g. Friske grøntsager, bælgfrugter og frugt har en høj ORAC-værdi. Urter og nogle enkle essentielle olier topper listen. Jo mindre forarbejdning, jo højere en ORAC-værdi har fødevaren. Det er den generelle opfattelse, at vores kroppe har brug for et dagligt indtag på 3.000-5.000 ORAC-enheder per dag som beskyttelse imod frie radikaler.

Graden, hvormed kulhydrater (sukker) i fødevarer får vores blodsukkerniveauer til at stige, udtrykkes som en GI-værdi. Fødevarer med en lav GI-værdi (mindre end 50) hjælper til at holde vores blodsukker på et passende niveau. Fødevarer med en høj GI-værdi (højere end 70) forårsager for mange udsving i blodsukkerniveauet (stiger og falder). Dadler, hvide flutes og pastinak har høje GI-værdier. Selvom de giver øjeblikkelig energi (godt for idrætsudøvere), vil personer, der ikke dyrker megen motion, hurtigt kunne mærke et dyk bagefter.

Bovis og vitalitet

Yin&Yang-balance

Friskplukket salat og vissen salat har meget forskellige livsenergier. Hvordan kan vi måle den livsenergi? Franskmanden André Bovis har udviklet en frekvensskala til at måle tings vitalitet. Sunde mennesker har en værdi på 6.5008.000 på Bovis-skalaen. Ved en lavere Bovis-værdi bliver personen modtagelige for sygdomme og hans/hendes energiniveau mindskes. Den anerkendte hollænder Robert H. Steelooper siger: ”Fødevareprodukter med en Bovisværdi på mindre en 7.000 tager energi fra kroppen og fremkalder sygdom. Fødevareprodukter over 7.500 giver energi og kan anses for at være godt for helbredet. Fødevareprodukter med en værdi på over 9.000 har endda en rensende og terapeutisk effekt.”

Yin og Yang er hinandens modsætninger, men de supplerer også og er afhængige af hinanden. Ifølge indonesisk og kinesisk medicin skal begge kræfter være nogenlunde ligeligt repræsenteret for at en person er i balance. Kvinder er mere yin end yang, mænd er mere yang end yin. Mennesker, der er ude af balance, har enten for meget yin eller for meget yang. Når yin dominerer, har yang brug for ekstra opmærksomhed og omvendt. I sin polaritetsterapi siger Marc Elsen det på denne måde: ”At være usund kan ses som et sæt vægte, der er ude af balance. Yin-polariteten på den ene side skal veje lige så meget som Yang-polariteten på den anden side af vægten.”

18.000 0

Skadelig

0 balance balance

Marc Elsens polaritetsterapi

3.000

Terapeutisk og vitaliserende

Vitalitetsberøvende 6.500 9.000

glide

[

Vitaliserende +100 YANG

4

-100 YIN 5

glide


super mad info www.noble-house.tk

0% junk

▲ Når man raffinerer valmuen, får man først opium, så morfin og til sidst heroin. Dette er et kemisk stof. Det samme gør sig gældende, når man raffinerer sukkerroer eller sukkerrør. Som William Dufty beskriver det i sin fantastiske bog ”Sugar blues”: ”Sukker-blues er en tilstand af depression eller melankoli overskygget af frygt, fysisk utilpashed og angst”.

▲ I 1923, det år hvor insulinen blev opdaget, blev melodien ‘sugar blues’ skrevet: ‘Everybody’s singing the sugar blues. I’m so unhappy, I feel so bad. I could lay me down and die... You can say what you choose... But I’m all confused... I’ve got the sweet, sweet sugar blues... More sugar...’ Raffineret sukker spiller hasard med dine følelser. Det gør Gula Java ikke.

Gula Java er mere end sukker

Fairworld kokosblomstsukker, supplerende indkomst for 850 familier

Rent sukker indeholder næsten ingen næringsstoffer eller mineraler. For at kroppen kan optage disse tomme sukkerkalorier, er den nødt til at benytte saliva, mavevæsker, tarmvæsker og enzymer. På den måde hentes mindst 5 mineraler og 5 vitaminer, såsom krom, zink og magnesium, fra kroppen. Kroppens reserver er udtømt. En lille smule raffineret sukker i ny og næ er slet ikke noget problem. Men når det indtages dagligt, er raffineret sukker (hvidt eller brunt) dårligt for dit helbred, en anti-fødevare og en stille dræber. Gula Java derimod er supersundt, når det anvendes dagligt.

Glykemiske indeks GI: Jo lavere GI, jo mere stabilt blodsukkerniveau Raffineret sukker 68 Uraffineret sukker, rapadura 61 Ahorn 54 Honning 48 Agave 40 Gula Java 35 ORAC-værdier: (per 100g): Jo højere ORAC-værdi, des rigere er din ernæring på antioxidanter

Tomat

406

Gulerod Mangofrugt Kiwi Gold Gula Java

666

1.002

1.210

Amanprana samarbejder med Lestari Mandiri og Hivos om sit kokosblomstsukker. Lestari-organisationen kæmper for mindre landbrug og disses familier info www.noble-house.tk i det centrale Java. Hivos er en humanitær organisation, der arbejder for en retfærdig, fri og bæredygtig verden. Organisationen står også for ligeret for kvinder. Dette projekt drejer sig om humanitære rettigheder, og derfor kalder vi det Fair World. I Fair World-projektet arbejder vi sammen med landbrugsorganisationer i det centrale Java, der sørger for, at høst- og forarbejdningsprocessen for vores kokosblomstsukker udføres i henhold til økologiske, fair trade- og fair world-principper. De er medlem af Organic Alliance, en organisation, der kæmper for mere økologisk produktion i Indonesien. Sammen stræber vi mod at kunne levere en supplerende indkomst til 850 familier i Java og beskytte deres øko-habitat. Kokostræerne i deres haver leverer nu deres egen høst. Fødevarer og Landbrugsorganisationen har kaldt kokosblomstsukker for den mest bæredygtige sukker.

Fair world

Gula Java

I bogen ”The Secret Life of Plants” nævner Peter Tomkins, at den friske juice fra sukkerrør indeholder 8.500 sunde næringsstofenheder. Og ja, sukkerrørets rødder kan udvinde næringsstoffer fra jorden helt ned til en dybde på 4,5 meter. Udsøgt fødevare. Men, når det forarbejdes til hvidt eller brunt sukker, falder antallet af enheder til 0.

2.200

Gula Java og andet sukker Per 100g Gula java brunt hvidt Amanprana sukker sukker Nitrogen 202 mg 10 0 Fosfor 79 mg 3 0 Kalium 1.030 mg 65 2,5 Kalcium 6 mg 24 6 Magnesium 31 mg* 7 1 Klor 470 mg 18 10 Svovl 26 mg 13 2 Bor 0,6 mg 0 0 Zink 2,2 mg 0,2 0,1 Mangan 0,26 mg* 0,2 0 Jern 5,1 mg* 1,3 0,1 Kobber 0,35 mg* 0,06 0,06 Krom 12 ug - 0 Inosit 258 mg* - -

Hvad er ”Gula Java”? Gula Java er kokosblomstsukker fra Java. Nektaren, der høstes højt oppe i kokostræerne af tappere (billedet til venstre), er en højt værdsat ressource. Over brændeilden ændres nektaren langsomt til en lækker, uraffineret, kraftig sukker, når den forsigtigt røres i kasserollen (billedet til højre), så du kan nyde dens sødme og bløde karamelsmag på alle tider af døgnet. ▼ Kokosblomst

Kilde: SGS Philipines & SGS Antwerp*

6

7


super mad info www.noble-house.tk

0% junk

▲ Gula Java Matcha lover godt fokus, indre ro, energi og antioxidanter i en kop. ORACværdien viser fødevarers antioxidantværdi. Den anbefalede minimumsværdi er 3.000-5.000 ORAC. 1 teskefuld (8,5 g) Gula Java Matcha indeholder 3.500 ORAC.

▲ Tag 1 teskefuld (kun 28 kcal) Gula Java Matcha. Tilsæt den mængde koldt eller varmt vand, mælk (Gula Java Matcha Latte) eller risdrik, du ønsker. Drys på mysli, yoghurt, salater og tilberedt mad.

Ghandi og kokosblomstsukker

Gula Java Matcha: fokus, indre ro, energi og antioxidanter

Gandhi, 3. maj 1939 ”Anvendelsen af kokosblomstsukker er en måde at løse verdens fattigdom på. Kokostræets saft kan laves til sukker, der er så blødt som honning ... Naturen skabte dette produkt, så det ikke kunne forarbejdes på fabrikker. Palmesukker kan kun fremstilles i palmetræs-habitater. Lokale befolkninger kan let lave nektaren om til kokosblomstsukker. Det er en måde, at løse verdens fattigdom på. Det er også en modgift mod elendighed.” °

Fair world

Hvordan anvendes Gula Java? info www.noble-house.tk Gula Java (kokosblomstsukker) kan bruges som erstatning for rør- eller rødbedesukker, agave, ahorn eller sirup. Du kan anvende det til at søde din te eller kaffe med, og det er lækkert på bagte æbler, bagte bananer, pandekager, lagkager, vafler, konditorkager og kager, eller som vist ovenfor, på hytteost eller kvark. Det er også perfekt til cocktails (fx Mojito, Caipirinha ...). Brug det til at lave en smart sukkerkant på dit cocktailglas, til at fuldende dine retter og til at lave autentiske asiatiske opskrifter. Den perfekte snack for ekstra energi. 1. Gula Java Blocs: uraffineret kokosblomstsukkerstykker°, 150 g, Bovis 9.000, -30 Yin, GI 35. 2. Gula Java Fin: 100 % uraffineret kokosblomststrøsukker°, 460 g, Bovis 8.500, -30 Yin, GI  35. 3. Gula Java Brut: 100 % uraffineret kokosblomstsukker°, 310 g, i 1000 g Bovis 9.000, -30 Yin, GI 35.

ORAC 2.200

ORAC 2.200

ORAC 2.200

Stimuler din koncentrationsevne. Vil du gerne være mere opmærksom på arbejde, under sportsudøvelse, i trafikken? Vil du gerne kunne fokusere bedre på dine studier og andre aktiviteter? Være mindre distræt og mere koncentreret for at opnå bedre resultater? Den naturlige kombination af L-theanin og koffein i Gula Java Matcha vil gøre dig mere opmærksom, mere fokuseret og vil forbedre din koncentration. På samme tid kan du nyde en øget indre ro. Japanerne har anvendt matcha i århundreder ved te-ceremonien. Zenbuddhister drikker det for at meditere, for at opnå selverkendelse og indre ro. For at være zen. Få en overflod af energi med Gula Java Matcha: Gula Java er en koncentreret nektar fra kokosblomster, som langsomt frigiver sin energi. Matcha fremstilles af formalede teblade fra tebusken (Camellia sinensis). Når man drikker Gula Java Matcha, indtager man hele teblade. Amanprana matcha-kvaliteten er malet langsomt med en granitmølle (kun 40 g i timen). Amanprana anvender kun hele, unge, grønne teblade eller ”Kotobuki”-kvali- ° tet. ”Kotobuki” betyder ”langt liv” på japansk. info www.noble-house.tk

Fair world

En hel dags tilførsel af antioxidanter i bare én kop De aktive antioxidanter i Gula Java Matcha er en naturlig, unik kombination af 4 katechiner, garvesyrer, klorofyl og et væld af mineraler og proteiner. De styrker immunsystemet og derved dit helbred. Gula Java Matchas antioxidantegenskaber er adskillige gange højere end C-vitamin eller E-vitamin. Gula Java Matcha: 80 % uraffineret kokosblomstsukker°, 20 % Matcha Kotobuki. Kotobuki stammer fra Shimoyama-regionen, hvilket betyder ”tågede bjerg”. 400 g, Bovis 10.500, -20 Yin, GI 30 ORAC 35.460 per 100 g

ORAC 35.460 1

2

8

3

9


super mad info www.noble-house.tk

Gula Java Cacao

0% junk

▲ Sunde performance-drinks med Gula Java giver langtidsholdbar energi. Ingen op- og nedture takket være Gula Javas lave glykemiske indeks. For færre dyk i din ydeevne.

▲ 1 spiseskefuld Gula Java (Saffron, Earl Grey, Rooibos og Kakao) i varm eller kold mælk, vand eller risdrik eller frugtjuice. I et glas, et hyggeligt krus eller i din flaske.

Sunde performance-drinks med Gula Java og en høj ORAC-værdi

Sunde performance-drikke med Gula Java til hele familien

Den nye, sunde sportsdrik for mestre Michael Phelps, olympisk mestersvømmer og vinder af 8 medaljer, plejede at drikke fedtfattig kakaomælk under de Olympiske Lege. Ny forskning har fastslået, at med fedtfattig kakaomælk vil man komme sig hurtigere efter intens, fysisk udfoldelse og også vedholde intensiteten meget længere end med de normale kommercielle sportsdrikke, der reklameres for. James Madison-universitetet har konkluderet, at fodboldspillere, der drikker fedtfattig kakaomælk (Gula Java Kakao), lider mindre af muskeldeplenering, end det er tilfældet med almindelige sportsdrikke. Indiana University publicerede en artikel, der sagde, at kvindelige cykelryttere kunne opretholde hastigheden dobbelt så længe og kom sig hurtigere med fedtfattig kakaomælk (Gula Java Kakao), end de gjorde med almindelige sportsdrikke. Harrisonburg University i Virginia tilføjede noget protein til kulhydratrige sportsdrikke og fandt ud af, at den maksimale ydeevne steg fra 29 % til mindst 40 %.

Den nye sunde familiedrik for bedre ydeevne Gula Java-performance-drikke (Safran, Earl Grey, Rooibos og Cacao) smager lige godt med mælk, vand, risdrik og frugtjuice. Varm, lunken eller kold. Til unge og gamle. Sprængfyldt med sund energi. Som en god start på morgenmaden, som en energifyldt snack, til sport, mens der leges, studeres eller udendørsliv, eller andre tidspunkter, hvor du har behov for at yde fysisk og mentalt. Til udbrændthed og vinterdepressioner. Gula Java performance-drinks genoplader dine batterier på en sund måde og giver dig ren fornøjelse. Kokosblomstenergien er Fair World og hjælper 850 javanesiske familier med at tjene en supplerende indkomst.

Sunde ydeevnedrikke med Gula Java er 100 % naturlige Gula Java Saffron, Earl Grey, Rooibos og Cacao passer perfekt til den nye generation af sportsdrikke. Forskellige typer kulhydrater (sukker/energi), et antal proteiner (aminosyrer) og tilstrækkelig elektrolytter (mineraler) Men Amanprana gør det endnu bedre. Amanprana bruger Gula Java, og det er derfor, disse performancedrikke er fyldt med sund energi. Intet raffineret sukker eller kunstige sødemidler. Ren og sund energi fra naturen. Derudover indeholder disse performancedrikke et naturligt, højt indhold af antioxidanter. De har en meget høj ORAC-værdi, hvilket gør dem til de eneste performance-, sportseller energidrikke i verden, der sikrer bij potten bijvoegen bedre immunforsvar ogtekst beskyttelse mod zie vertaling: udefrakommende angreb under og efter ”00•Vertalingen verpakkingen fysisk aktivitet. juli2012” LET OP: tekst in pms 476

Mmmmmm!

10

1. Gula Java Safran: 94,7 % uraffineret kokosblomstsukker°, 5 % Gula Java Cacao (78.5 % uraffineret kokosblomstsukker°, 20 % fedtfattig kakaopulver*, 1 % vanilje* og 0,5 % kanel), 0,3 % saffron, 310g, 9.700 Bovis, -30 Yin, GI 35. 2. Gula Java Earl Grey: 80 % uraffineret kokosblomststrøsukker°, 20 % Kotobuki Earl Grey (formalet Darjeeling-te fra Indien, formalet Assam-te fra Indien, bergamot fra Sicilien), 390 g, 11.500 Bovis, -30 Yin, GI 30. 3. Gula Java Rooibos: 80 % uraffineret kokosblomststrøsukker°, 20 %, formalet Kotobuki Rooibos-te fra Sydafrika, 390g, 9.500 Bovis, -30 Yin, GI 30. 4. Gula Java Cacao: 78.5  % uraffineret kokosblomstsukker, 20  % fedtfattigt kakaopulver*, 1  % vanilje* og 0,5 % kanel. Til varme og kolde chokoladedrikke, der er sprængfyldt med energi, 390 g og 1.300 g, 9.500 Bovis, -30 Yin, GI 30. 5. Gula Java Matcha: 80 % uraffineret kokosblomstsukker°, 20 % Matcha Kotobuki. Kotobuki stammer fra Shimoyama-regionen, hvilket betyder ”tågede bjerg”. 400 g, Bovis 10.500, FairTrade* -20 Yin, GI 30 ORAC 35.460 per 100 g FairWorld°

ORAC 3040 ORAC 42 620 ORAC 17 740 ORAC 19 152 ORAC 35 460

1

2

3

11

4

5


0% junk ▲ Du kan blande pulverne med Kotobuki Matcha, Earl Grey og Rooibos i varmt vand, mælk, frugtjuice eller risdrik. Rør godt og nyd. Du kan finde ceremonielle måder at tilberede Matcha på på vores websted www.noble-house.tk. Du kan også bruge Kotobuki-te i alle former for retter, eller til at berige din mad.

Med den imperiale Kotobuki-te drikker du hele bladet for mere ORAC Imperial Kotobuki-te for smag og næringsstoffer Amanprana har baseret sin Kotobuki-te på den unikke, traditionelle japanske produktion af Matcha. Ligesom zenbuddhister allerede gjorde det for århundreder siden. Vi har skabt 3 imperiale Kotobuki-teer: Matcha, Rooibos og Earl Grey. Amanprana ‘Kotobuki’-te laves af de hele, yngste og fineste blade fra tebusken (Camellia sinensis) fra Japan (Matcha), Aspalathus linearis fra Sydafrika(Rooibos), Darjeeling fra den første høst og Assam fra den første høst fra Indien (Earl Grey). Grene fjernes, og bladet males i granitmøllen til et ultrafint tepulver. Dette gøres med kun 40 g i timen, for at vedligeholde kvalitet, smag og næringsstoffer. 137 gange flere EGCG katechiner i Kotobuki Matcha end i grøn te Med moderne grøn, Earl Grey- eller Rooibos-te bliver 85 % af næringsstofferne i teposen. Med Amanpranas traditionelle ’Kotobuki’-teer drikker du hele bladet, som det er. Dette gør den imperiale ’Kotobuki’-te mange gange sundere end andre teer. Du drikker et væld af næringsstoffer, og du drikker det hele (holistisk indtagelse). For eksempel har Kotobuki Matcha 137 gange flere EGCG-katechiner end grøn te. Da vi også efterstræber den højeste kvalitet, er smagen enestående. Top. Kotobuki for kvalitet, smag og næringsværdi Kotobuki betyder ”langt liv” på japansk. Amanprana har bevidst valgt det bedst mulige forhold mellem kvalitet/smag/næringsværdi. ”Lad din mad være din medicin og din medicin være din mad” - Amanprana føler stærkt for Hippokrates ordsprog. De formalede blade fra Matcha, Rooibos og Earl Grey er supermad. Antioxidantniveauet,

10 - 15 %

Med grøn eller sort te (blade) drikker du 10-15 % vandopløselige næringsstoffer. Resten smides væk. Med Kotobuki te (højre) drikker du 100 % af næringsstofferne, nemlig alle de 35 % vandopløselige og alle de 65 % ikke-vandopløselige næringsstoffer. Du drikker hele bladet. 12

65 % + 35 % =100 %

kotobuki

super mad info www.noble-house.tk

▲ Amanprana lærte om de imperiale ‘Kotobuki’ teer fra den japanske te-mester Sen-noRikyu, der gjorde tilberedningen af Matcha til en ægte te-ceremoni i det 16. århundrede. Dette kaldes Chado eller Chanoyu, ‘teens vej’. I dag er Matcha en del af den japanske kultur. Harmoni, respekt, renhed og stilhed er de 4 basale principper. Det siges ofte, at ”Zen og te har den samme smag”.

udtrykt i ORAC, er udsædvanlig højt. Polyfenol (hvilket omfatter katechiner) udgør den største gruppe af beskyttende elementer i vores mad. Katechiner er til stede i store mængder i Kotobuki te. Derudover indeholder den imperiale ’Kotobuki’-te karotiner, E-vitamin, fibre, mineraler, garvesyrer, 15-17 slags protein (inklusiv alle essentielle proteiner), og meget mere ... og dette afspejles i smagen. Kotobuki Matcha, Kotobuki Earl Grey og Kotobuki Rooibos uden koffein Kotobuki Matcha og Kotobuki Earl Grey indeholder en kombination af L-theanin og koffein. Denne kombination resulterer i opmærksomhed og fokus uden en følelse af uro. Koffein i te, også kaldet tein, frigør sin opkvikker langsomt. Kotobuki Rooibos indeholder også L-theanin, men meget lidt koffein For at opsummere: opmærksomhed uden koffein. ORAC 168 500

Bovis 14000 -50 yin GI 10

Amanprana / 100g ORAC-enheder Katechiner i alt Epigallocatechin gallate (EGCG) Epigallocatechin Epicatechin gallate Epicatechin Gallocatechin gallate Katechin gallate Katechin Zink Jern Proteiner Fibre L-theanin Thein (koffein) Garvesyrer

ORAC 204 300

Bovis 14500 -60 yin GI 10

Kotobuki Matcha 168.500 12.200 mg 6.700 mg 3.700 mg 1.100 mg 700 mg - mg - mg - mg 2,7 mg 9,5 mg 15 slags inkl. 8+2 essentielle 32 g 1.067 mg 3,2 g 10.400 mg

ORAC 79 900

Bovis 13500 -40 yin GI 10

Kotobuki Earl Gey Kotobuki Rooibos 204.300 79.900 5 676mg 1.055 mg 3.200 mg 171 mg 511 mg 307 mg 1.270 mg 100 mg 273 mg 277 mg 212 mg 100 mg 100 mg 100 mg 100 mg - mg 3,7 mg 1,1 mg 14 mg 10 mg 17 slags 15 slags inkl. 8+2 essentielle inkl. 8+2 essentielle 36 g 69 g 551 mg 38 mg 2,5 g 0,4 g 17.000 mg Næsten ingen 13


super mad info www.noble-house.tk

0% junk

▲ Perillaolie fremstilles ved koldpresning af frø fra planten ‘Perilla Frutescens’. Perilla har sine rødder i det fjerne østen. Olien indeholder mere omega-3 end hørfrø og er rig på vegetabilske helende stoffer. I århundrede er Perilla blevet brugt i østen i jagten på balancen mellem krop og sjæl og til at genvinde 'chi' din indre styrke, gennem indre ro.

▲ Verdensberømt Budwig-creme til at genoplade dine batterier. Opskrift: hytteost blandet med en teske eller spiseskefuld Okinawa Omega, beriget med hvedekim og sødet med kokosblomstsukker for smagens skyld. Hytteost kan erstattes med kvark, almindelig yoghurt eller mild yoghurt med aktive kulturer.

Omega-3, 6, 7, 9 nødvendige for vores sundhed

Hvad er Okinawa?

Mennesker, der er oplyste, er opmærksomme på grøntsager og frugt, men de glemmer ofte, at der er to essentielle fedtsyrer, som en sund krop ikke kan klare sig uden. Disse er alfa-linolensyrer (ALA) fra omega-3 familien og linolensyrer (LA) fra omega-6 familien. Din krop kan ikke selv producere disse. De skal udvindes fra maden. En sund krop kan ikke klare sig uden omegaer. ALA og LA og omegaer generelt understøtter mange vitale processer.

Omegaer for at oplade hver celles batteri Et menneske er lavet af milliarder af celler. Hver celles vitalitet afhænger i stor grad af kvaliteten og den beskyttelse cellevæggen (membranen) leverer. Cellevægge består hovedsageligt af fedt. Tilstrækkelig omega-3/6 gør cellevæggene fleksible og gennemtrængelige, og tillader cellerne at optage næringsstoffer. De sørger også for at cellernes batterier kan genoplades. De sørger for den elektriske ledningsevne og frembringelsen af elektriske impulser. For lidt omega-3/6 gør os trætte, både fysisk og mentalt. Johanna Budwig om at genoplade vores batterier: ”Bipolariteten mellem fedt (cellekapslen) og protein (cellekernen) er af afgørende vigtighed for bevarelsen og strukturen af levende celler. Denne bipolaritet afhænger meget af tilstedeværelsen af tilstrækkelig omega-3/6. Mangel på omega-3/6 lammer mange af cellens vitale funktioner. Når bipolariteten mellem cellekerne og celleoverfalde ødelægges, fx grundet mangel på omega-3/6 eller ved at indtage delvist eller helt hærdede fedtstoffer (transfedtstoffer), vil den elektriske ladning forsvinde. Med andre ord vil batterierne blive drænet.”

14

Okinawa er en øgruppe syd for Japan med 1.2 millioner indbyggere og en amerikansk militærbase. De fleste af de glade og aktive 100-årige bor der. Amerikansk og japanske forskere undersøgte 600 100-årige over en periode på 25 år. Fra deres bog ‘The Okinawa Program’ fremgår det, at de 100 år gamle okinawianere har en slank bygning og har stærke knogler. De har bløde, ungdommelige arterier, lave kolesterol og homocystein niveauer, og de er i god form. De er kvikke og har få hukommelsesproblemer. De har en sund libido og er kommet godt igennem overgangsalderen. De så ungdommelige ud, var energiske og havde klare øjne.

Cannabis Sativaolie for omegabalance Udo Erasmus, omegaernes fader, skrev i sin bog ìFats That Heal, Fats That Killî: ”Hampeolie kan anvendes i lange perioder for at vedligeholde en sund omegabalance, uden at det resulterer i omegamangel eller ubalance. Hampeolie har en bedre ”langtids”-sammensætning, nemlig 3 dele omega-6 og en del omega-3. Derudover indeholder hampeolie næsten 2 % GLA (gamma-linolensyre)”. Et uundværligt element for sundhed. I Balance Delight er hampeolie beriget med bæredygtig rød palmeolie og hvedekimolie, da disse er rige på karotiner og E-vitamin. På den måde oxiderer hampeolien ikke i vores kroppe, og de kan udføre deres helende handlinger.

15


super mad info www.noble-house.tk

0% junk

▲ Topchef Philippe Van Den Bulck

Hvor meget bør du indtage? Du kan indtage Okinawa Omega i ubegrænsede mængder. Dag efter dag. Okinawa er ikke et tilskud, men smart-food. Du har kun brug for en teske (5 g) per dag for at indtage den anbefalede dagsdosis af ALA og LA. For optimal mængde og for at rette op på underskud kan du indtage 1 til 2 dessertskeer per dag. Hvis du indtager en

teske hver dag og spiser sundt, vil du være meget sund, og du vil få de optimale mængder i et godt omfang. Hvordan skal man indtage det? Enten bare en skefuld, eller i grøntsagsjuice, i yoghurt, i en dressing eller tilsat til al slags mad. Indtag det kun koldt. Er en glimrende tilføjelse til kartoffelpurÈ/mos eller tomatsauce. Til kvinder, mænd, babyer og hundredårige.

Fredelig vitalitet i 5 lækre Okinawa Omega

4. Indian Delight, omega-3/6/6/9 og 7: Med 10 fintsmagende indiske ayurvediske Garam Massala urter. For bedre modstandskraft og harmoni. 50 % ekstra jomfru solsikkeolie*, 35 % ekstra jomfru hørfrøolie*, 10 % ekstra jomfru rød palmeolie* og 4,5 % ekstra jomfru hvedekimolie*. Med 0,5 % bio ekstra jomfru Garam Massala-olie (=olie af koriander, spidskommen, ingefær, kanel, sort peber, kardemomme, nellike, chili, laurbærblade og muskatnød). Og intet andet. Bovis 14.300, +15 Yin, GI 0

1. Happy Perilla Special, omega-3/6/6/9 og 7: Vores mest udsøgte produkt. Det indeholder meget specifikke, sunde koldpressede olier, der er fantastiske for krop og sjæl. EKSTRA JOMFRU OLIVENOLIE INGREDIENSER: 25 % ekstra jomfru perillaolie*, 25 % ekstra jomfru hampeolie*, 10 % ekstra jomfru nigellaolie*, 7,5 % ekstra jomfru valnøddeolie*, 7,5 % ekstra jomfru græskarkerneolie* (til den modne mand), 10 % ekstra jomfru natlysolie* (til den modne kvinde), 10 % ekstra jomfru rød palmeolie* og 4,5 % ekstra jomfru hvedekimolie. Med 0,5 % ekstra Happy Delight-olie* (olie fra skrællen af biodynamiske appelsiner, citroner og limefrugter). Og intet andet. Bovis 15.000, -15 Yin, GI 0 2. Eicosan Perilla: omega 3/3/3/6/ 9 og 7: Okinawa omega-3 genopretter hurtigt omega-3/6 balancen, hvis der er for lidt omega-3 i din diæt. Derudover vil traditionelle kinesiske, indonesisk Ayurvediske og middelhavsurter fremme effekten af omega-3 fedtsyrerne på en holistisk måde. EKSTRA JOMFRU OLIVENOLIE INGREDIENSER: 80 % ekstra jomfru perillaolie*, 15 % ekstra jomfru rød palmeolie*, 5 % ekstra jomfru hvedekimolie. Med 0,5 % ekstra jomfru Eicosan-olie* (=olie af ingefær, gurkemeje, rosmarin, kamille, nellike, koriander og kanel). Og intet andet. Bovis 14,500, -70 Yin, GI 0

5. Balance Delight, omega-3/6/6/6/9 og 7: for omegabalance med GLA. 85,5 % hampeolie*, 10 % rød palmeolie*, 4.5 % hvedekimolie. Og intet andet. 500 ml, Bovis 15.300, -10 Yin, GI 0 Indeholder naturligt masser af karotiner og E-vitamin. Omega-3 og 6 er meget følsomme olier, der presses meget forsigtigt af Amanprana. Resultatet: meget lidt peroxidering. Amanprana indeholder derudover naturligt masser af karotiner og E-vitamin. Disse antioxidanter og vitaminer beskytter olien mod oxidering ved lys, ilt og varme. Både i flasken og i vores kroppe. Kan fås i 100 ml og 500 ml.

3. Happy Delight, omega-3/6/6/9 og 7: Med biodynamisk olie fra limefrugt, citron og appelsin. For en blød hud. Dens friske smag er perfekt til børn. 50 % ekstra jomfru solsikkeolie*, 35 % ekstra jomfru hørfrøolie*, 10 % ekstra jomfru rød palmeolie* og 4.5 % ekstra jomfru hvedekimolie*. Med 0,5 % bio Happy Delight-olie* (olie fra skrællen af biodynamiske appelsiner, citroner og limefrugter). Og intet andet. Bovis 14,300, -40 Yin, GI 0 *kontrolleret for “økologisk” af BE-BIO-02 1

16

2

3

17

4

5


super mad info www.noble-house.tk

0% junk Hermanos Catalan olivenolie modtager en pris. Hermanos Catalan, den økologiske olivenolie fra Amanprana, vandt guld i BIOC 10 konkurrencen for bedste kvalitet økologisk ekstra jomfru olivenolie, og blev valgt som ”bedste ekstra jomfru olivenolie i Spanien” i april 2011.

Qi-board styrker din hygiejne op til 3 til 5 gange

2 ekstra jomfru olivenolie

Bovis-værdi for Amanprana Qi-bræt: 17,000! Dr. Robert H. Steelooper har testet Qi-brættets Bovis-værdi sammenlignet med et skærebræt af træ og et af glas. Hans konklusion efterlader ikke nogen tvivl. Plastikbrættet (Bovis 0) tapper energi. Plastikbrættets negative overføres. Glasbrættet (Bovis 6,500) er neutralt. Amanprana Qi-brættet (Bovis 17.000) styrker energien og styrker forbindelsen til maden. Qi-brættets ekstraordinære egenskaber. Hver enkelt Qi-bræt er individuelt håndlavet og har en unik træstruktur og form. Der bruges ingen lim eller træaffald i fremstillingen af disse. Hver enkelt Qi-bræt laves ud fra et helt stykke træ. Ikke flere sløve knive. Kamferlaurbær er relativt blødt træ, der hjælper med at holde dine knive skarpe. Men samtidig er det hårdt nok til at hindre, at kniven skærer gennem træfibrene. Qi-bræt hører til slow-food konceptet: at tilbedere maden med øget bevidsthed og mere kærlighed og nyde den. Universitetsundersøgelser har vist, at bakterier og svampe vokser op til 3 til 5 gange langsommere på et Amanprana Qi-bræt end på tre andre typer skærebrætter. Derfor kan Qi-brættet spille en nyttig rolle i at sikre fødevare og køkkenhygiejne. Fordi den naturlige kamfer i Qi-brættet forhindrer bakterie og svampevækst. Denne egenskab er bedre kendt som ”anti-mikrobiel”.

Jo lavere vækstfaktor jo bedre hygiejne Kamfer Ceder Plastik Vækstfaktor Qi-board bræt bræt Svamp 3,3 8,9 9,7 Bakterie 0,07 1,7 7,3 18

Glas bræt 5,7 3,8

2 økologis Priser ke

De catalanske brødre gror, presser og aftapper selv alt. Kvaliteten begynder med deres oliventræer, der gives dobbelt plads af, hvad der er normalt - 36 m2 hver. En særdeles mild og harmonisk olivenolie med smag og lokalpræg. Anbefales til kolde retter og finere madlavning. Oprindelse: La Rioja, nordlige Spanien. Producent: Almazara EcolÛgica de la Rioja. 100 % Arbequina. 500 ml. 13.700 Bovis; 10 Yang; GI 0. Verde Salud’s kvalitet står skrevet sort på hvidt på flasken. 100 % Picual. Den kommer fra en olivengård, der ligger i en naturpark i Andalusien (D.O.P. Sierra M·gina), i det sydlige Spanien. Takket være dens særlige filtrerede kvalitet kan den tåle stegetemperaturer på over 180 ∞C. Verde Salud, frugtagtig ekstra jomfru olivenolie med en bitter og sund eftersmag. Producent: Trujal de M·gina. 750ml. 12.400 Bovis; 10 Yang; GI 0.

Ekstra jomfru valnøddeolie Franck Monsallier, vinder af guldmedaljen ved ‘Salon des huiles du monde’ i 2005, anvender en kombination af 4 slags valnødder fra sin plantage for at få en delikat, ren PÈrigord-smag. Nødderne hverken forvarmes eller ristes. Nødderne knuses i den autentiske granitmølle til en homogen masse, hvorefter de presses i en oliepresse, som Franck Monsallier selv har designet. Resultatet er en olie med en peroxidering på mindre en 2 mg og et syreindhold på mindre en 0,5 %, hvilket er i særklasse. Fantastisk delikat på brød, salater, pasta, vinaigrette... og til at fuldende alle dine retter. 250ml. 14.000 Bovis, -50 Yin, GI 0, Omega-3 !

19

▲ Mere ‘Qi’. Træ symboliserer forår, opblomstrende energi og frisk forårsgrønt. Den positive opblomstrende energi/ ioner i Qi-brættet optages af maden og den person, der tilbereder den. Begge får på den måde en højere energiværdi.


super mad info www.noble-house.tk

0% junk

▲ Den fugt, der er til stede i den menneskelige krop uden for cellerne (ekstracellulær væske), indeholder de samme mineraler, som findes i havet. Som vi ved er havet al livs oprindelse. Tang ophober mineraler. Mineralerne i tang er letoptagelige. Amanprana berigede derfor bevidst ORAC-blandingen med tre slags og farver tang.

Amanprana ORAC-blanding med urter, Sumak, tang og Fleur de Sel Kravene til disse nye udsøgte fødevarer var meget høje. Først ønskede Amanprana at kombinere en ORAC-blanding af urter med et meget højt antioxidantindhold (høj ORAC-værdi) og mineraler med en dejlig smag. En dejlig smag der passer til mange retter. Chantal Voets, chef for og medstifter af Amanprana, satte kravene endnu højere. Hun besluttede at tilføje 3 farver tang og Fleur de Sel Dette resulterede i 2 varianter: Chili (stærk) og Lavandou (mild). Hvorfor ORAC-blanding? Vi er hvad vi spiser og fordøjer. ORAC viser, hvor mange antioxidanter dine fødevarer indeholder. Antioxidanter hjælper os med at beskytte os selv mod angreb udefra (oxygen). Ofte er vi udsat for stress, bestråling og giftige stoffer fra vores miljø, både i og uden for vores hjem, osv. Ö Derfor har vi brug for flere antioxidanter, der hjælper os med at beskytte os mod ældning (oxidering) og kulturbetingede sygdomme. Frugt, grøntsager, kornprodukter og frø indeholder alle antioxidanter, men urter overgår dem alle. Basisurteblanding har en høj ORAC Til basisblandingen har vi valgt 10 topprodukter, hvad angår ORAC-værdierne, som Chantal har formået at kombinere til 2 lækre ORAC-blandinger. Som basisurter har vi valgt nellike (290 283 ORAC), oregano (175 295 ORAC), rosmarin (165 280 ORAC), timian (157 380 ORAC), kanel (131 420 ORAC), vanilje (122 400 ORAC), kurkumin (127 068 ORAC), salvie (119 929 ORAC), Scezuchan-peber (118 400 ORAC) og Sumakfrø (86 800 ORAC).

▲ Vores diæt er blevet fattig på mineraler. Stadig hyppigere dyrkes vores mad i jorder, der er mineralfattige. Opdyrkede grøntsager indeholder let 50 % færre mineraler end grøntsager, der vokser vildt. Salat, tomater, spinat og kål indeholder i dag 70 % færre mineraler end I 1948. Bønner på dåse indeholder 25 % færre mineraler end friske bønner, osv. Urter og tang er de bedste mineralkilder.

3 tangtyper for deres mineraler og basiske effekt. Vi har valgt søsalat (grøn), nori (rød) og spiselig rødalge (brun). Disse tørrede tangtyper indeholder 15 til 25 % mineraler og 5 % havsalt. Kroppen kan ikke producere sine egne mineraler, og vores grøntsager, frugt og kornprodukter bliver mere og mere mineralfattige. Tang indeholder alle 31 mineraler kroppen har brug for. Mineraler er byggeelementer for vores knogler og væv. De behandler de elektriske impulser fra nerverne og er katalysatorer for enzymprocesserne i vores krop. Derudover har tang en basisk effekt på kroppen. Tang afsyrer kroppen. Fleur de Sel? Fleur de Sel (Håndindsamlet havsalt) produceres tidligt om morgenen ved en kombination af blid brise og varm sol. Der formes en saltkrystal, der roses for dens smag og dens unikke krystalstruktur. Uden jodtilsætning, 100 % naturlig, 100 % indsamlet ved håndkraft. Lavandou og Chili ORAC-blandinger Lavandou er en mild ORAC-blanding med et skønt strejf af lavendel og 28 % Fleur de Sel. Chili er en krydret ORAC-blanding med chili og cayennepeber & 20 % Fleur de Sel. Begge blandinger kan benyttes i generøse mængder i alle dine retter. Fleur de Sel (salt) indholdet er så lavt, at du kan drysse 3 til 5 gange mere ORAC-blanding på maden. For mere ORAC, mineraler og for at afsyre kroppen.

Bovis 14000

Bovis 14500

+20 yang

+10 yang

GI 10

GI 10

ORAC 104 600 ORAC 118 900 20

21


10 g fiber, bare 30 kcal per Skefuld kokosfibre

super mad info www.noble-house.tk

0% junk

▲ Ananas og spirulina smoothie: Ingredienser til 4 glas (200 ml): 1 spsk. Amanprana kokosfibre, saft af 5 appelsiner, saft a 2 grapefrugter, 2 små ananas (eller 1 stor), 2 dadler, 8 spirulina tabletter. Forberedelse: Hæld den friske saft fra appelsiner og grapefrugter i en stor kande

(eller blender). Fjern stenene fra dadlerne og hak dem fint. Skræl ananassen og skær den i små stykker. Tilsæt spirulina tabletterne. Bland godt med en håndmikser eller i blenderen. Resultatet er en dejlig drik, med et højt fiberindhold. per skefuld kokosfibre giver den 10 g fibre per glas.

Din krop er helten

Amanprana økologisk kokosfibre for bedre afføring og færre kalorier

Krop og sind stræber efter balance og sundhed, efter homeostase. Denne naturlige stræben er en overlevelsesmekanisme for alle levende væsner. Den har udviklet, tilpasset og forbedret sig igennem mange millioner års evolution. Krop og sind opnår ligevægt og sundhed, hvis vi giver dem tilstrækkelige næringsstoffer og afslapning. Dette betyder ikke, at vi skal spise med en regnemaskine i hånden, men vi er nødt til at give vores krop og sind tilstrækkelig med vitaminer, mineraler, essentielle fedtsyrer, proteiner, fedt, kulhydrater, antioxidanter osv. uden at overdrive. Kroppen klarer resten. Vi behøver ikke bekymre os om mindre ubalancer. Kroppen ved, hvordan den skal håndtere disse. Den kan udskille det overflødige og genbruge alt, hvad der måtte blive en mangelvare. Vi er nødt til at bekymre os om mangler. Mangel på et næringsstof kan have en negativ konsekvens for kroppen og sindet, fordi det hele hænger sammen og er indbyrdes afhængigt. Man ved at magnesium er involveret i 400 processer i vores krop. Og dette gælder alle næringsstoffer. Dette er et af Amanpranas grundprincipper. Eller som Herman Le Compte siger det: ”Jo større mangel, jo hurtigere er ældningsprocessen.” Amanprana lader din krop være helten.

Fiber kilder g fiber/100 g Opløselig Ikke-opløselig Fytinsyre gluten cyanid 10 g fiber 10 g fiber

Kokosmel

Hvede klid

Hør frø

Tørrede svesker

Havre klid

61 g 6g 55 g lidt nej nej

30 g 3g 27 g ja ja ja

35 g 9g 26 g ja nej ja

16 g 11 g 5g nej nej nej

16 g 8g 8g ja ja ja

1 skefuld 30 kal

2 skefulde 72 kal

2 skefulde 114 kal

4 skefulde 150 kal

4 skefulde 253 kal

22

Et sundt fordøjelsessystem kræver 10 gram fibre per måltid så vel som masser af vand og motion. For at garantere en sund afføring har du brug for 10 g fibre i hvert måltid. Mange mennesker får ikke dette og har ofte problemer med mavepine og uregelmæssig og/eller hård afføring. Det er ikke sundt. Hvis man spiser kokosfibre regelmæssigt ved hvert måltid, sikrer dette en let afføring og en flad mave. Tynd mave kan standes ved at indtage kokosfibre og lidt vand. Kokosfibre kan derudover også rense tarmene og give mere modstandskraft og vitalitet. Kokosfibre sikrer at toksiske stoffer og kolesterol fjernes hurtigere fra kroppen, hvilket sikrer et bedre helbred. En hel dessertskefuld kokosfibre indeholder bare 30 kalorier og giver 10 g fibre. Amanprana kokosfibre har en lækker, mild kokosnødsmag. Kokosfibre indeholder færre kalorier og flere fibre end andre fiberrige produkter. Kokosfibre indeholder ikke gluten, der kan irritere tarmen, og ingen fytinsyre eller cyanid der kan hindre kalorieforbrænding. De indeholgluten 0% der otte essentielle proteiner og sunde MCT’er, der fremmer mineraloptagelse. Sundhed begynder med en sund fordøjelses. Tag kokosfibre tre gange daglig med hvert måltid, 1/2 eller 1 dessertskefuld: • Som en fiberdrik: 1/2 eller 1 skefuld i et glas vand (25 cl), juice, shake, smoothie, kakao, te eller kaffe • Drys: ½ eller 1 skefuld I sauce, yoghurt, müesli, havregryn, desserter eller på din mad • Som glutenfri mel med højt fiberindhold til brød, kager, kiks, snacks, osv. Erstat 10 til 15 % af normalt mel med kokosmel (fibre) og tilsæt vand hvis nødvendigt. Kan fås i 500g og 1kg. Bovis 11.350, -30 Yin, GI 40

Fair trade økologisk kokosmel for en bæredygtig, etisk, social verden

23


Spis Raw Food for dets enzymer ”Lad din mad være din medicin og medicin være din mad.” - Hippokrates -

▲ Rå grøntsagskofta balls: ingredienser: 1 kop udblødte valnødder, 1 kop brasilnødder, 1 kop pinjekerner, 1 kop hvid miso, 1/2 kop gærflager, 1/2 kop soltørrede tomater, 1 teske himalayasalt, 1/2 teske peber, 1 kop friske urter, hakket (basilikum, persille, koriander), 1 skefuld Amanprana rå hvedekim, 3 stilke selleri, hakket fint, 1 lille rød peber, hakker.

Hvedekim B1 thiamin B2 riboflavin B3 niacin B6 pyridoxin B9/B11 folium Vit E (6 slags) Zn zink Cu kobber Mn mangan Fe jern Mg magnesium Cr krom Se selen P fosfor Alfa-liponsyre B5 pantoten B12 kobalamin K kalium Ca kalcium lecitin

Rå Mad?

100 g* %ADI 1,8 mg 128% 0,8 mg 50% 10 mg 55% 1 mg 50% 500 mcg 50% 25 mg 250% 14 mg 93% 0,7 mg 63% 20,3 mg 579% 9,3 mg 66% 325 mg 108% 70 mcg 56% 113 mcg 161% 1.000 mg 125% 800 mg** 1,4 mg 23% 0,2 mcg 20% 957 mg 24% 71 mg 9% 2g

** bredspektret antioxidant intet anbefalet dagligt indtag Men 100 mg er generelt anbefalet.

Raw food er frisk, spiret, dyrket (venlige bakterier) eller tørret mad, aldrig varmet op til mere end 40 ∫C. Raw food er rig på enzymer, har en høj Bovis-værdi og rigelige mængder af ’chi’ vitalitet. Så sørg for at inkludere mere raw food i dine måltider. Vi indtager alt for meget opvarmet mad. Når man opvarmer mad op til temperaturer over 40 ∫C resulterer det i, at enzymerne bliver inaktive, taber energi, taber i Bovisværdi og mister næringsstoffer. En blanding af rå og opvarmet (makrobiotisk) mad med en større mængde raw food om sommeren og mere opvarmet mad om vinteren, giver en perfekt balance mellem to verdner.

Sammenlign ORAC-værdierne for rå hvedekim Med de følgende sunde produkter:

Tomater

Bindsalat

Gul Kiwi

Spinat

Broccoli

Jordbær

Hvedekim

406

963

1.210

1.515

3.082

6.552

13.800

24

Forberedelse: Dræn nødderne og skyl grundigt. Mal nødderne i blenderen og tilsæt alle de andre ingredienser, bortset fra selleri og den røde peber, og blend det til en lind og fast dej. Bland den fint hakkede selleri og røde peber i ved håndkraft. Rul blanding til små kugler og lad dem tørre ud i ovnen eller i en udtørringsenhed ved maks. 38 ∞C i 3 timer.

Hvorfor berige ORAC 13.800 dit måltid med Amanprana økologisk hvedekim Hvedekim er kernen i hvedens liv. Kimen producere en ny plante De er også lagerplads for vitaminer, mineraler, proteiner, sunde omega 3/6/9, fibre og masser af andre gode næringsstoffer og antioxidanter, såsom lecitin og 800 mg alfa-liponsyre per 100 g. Drys det i drinks, mysli, suppe, yoghurt, sauce, pasta, ris, kartofler og på grøntsager, salater og brød (varm ikke op, tilsæt efter tilberedning) eller spis separat - en til seks dessertskeer eller mere per dag. De tilføjer en lækker sød smag til retter. Denne specielt designede pose beskytter dem imod ilt og lys. økologisk kontrolleret af BE-BIO-02. 0 % genetisk modificeret og 0 % bestrålet. Kan fås i to udgaver af 400g. Rå: 13.800 ORAC, 100% naturlig, 100% aktive enzymer. Amanprana er højst sandsynlig de eneste, der ved, hvordan man fremstiller denne rå udgave. Forbedret: 12.900 ORAC, bitre smag fjernet termisk, men ikke ristet. Næringsværdi per 100 g. Amanprana økologisk hvedekim Kalorieindhold 291 kcal/ 1226 kj • Protein 28 g • Kulhydrater 24 g hvoraf sukker 12 g • fedt 9,2 g • Flerumættede fedtsyrer 5,9 g • hvoraf omega-3 5,4g • hvoraf omega- 0,5g • Monomættede fedtsyrer omega-9 1,5 g • Mættet fedt 1,8 g • Fibre 25 g • Natrium 5 mg • Vand 9 g • Bovis 11.350 • +30 Yang • Glykemiske Indeks 40 • Allergen information: Indeholder hvede, rig på gluten Bovis 11.350, +30 Yang, GI 40 25


super mad info www.noble-house.tk

0% junk

▲ Hvis vi alle spiste flere vegetariske måltider og mindre kød, kunne vi bedre beskytte regnskovens naturlige rigdomme. Hvis vi slet ikke indtog kød, ville der være nok landbrugsjord til at brødføde verdens voksende befolkning med sund mad. Amanprana introducerer den 1. bæredygtige og etiske røde palmeolie.

▲ Det mest delikate og sundeste resultat for svitsede løg opnås, når de tilberedes i rød palmeolie. Opskrift: Opvarm 1 lille skefuld palmeolie ved lav varme. Svits løgringene indtil de er gyldenbrune.

Amanprana introducerer den 1. bæredygtige og etiske røde palmeolie

Sund og tilfredsstillende stegning og wok-stegning med rød palmeolie

Red regnskoven og biodiversiteten i Colombia Amanprana støtter den colombianske miljøorganisation ProAves via World Land Trust. Det er en organisation der er engageret i bevarelsen af fugles habitat (fx den udryddelsestruede gulørede papegøje) og padder der er tæt på at være udslettede. Målet er at bevare Colombias naturlige rigdomme og biodiversitet intakte ved at tvinge ukritisk og tankeløs skovrydning til at stoppe. www.proaves.org

Sundhed fra palmeolie. Gulerødder er gennemsyret af beta-karotin. Det samme gør rød palmeolie. Faktisk indeholder rød palmeolie 10 gange flere karotiner end gulerødder. Tomater indeholder lycopin-karotiner. Det samme gør rød palmeolie. Faktisk indeholder rød palmeolie 30 gange flere karotiner end tomater. Rød palmeolie er derudover meget rig på E-vitamin (7 slags). Rød palmeolie er den bedste kilde til tocotrienol, et specifikt E-vitamin, der er 30 gange bedre til at hæmme svigtende syn og hudens ældning grundet solstråleeksponering end andre E-vitamintyper. E-vitamin og karotiner er naturlige antioxidanter, der hjælper med at beskytte kroppen, sindet og huden mod ældningsprocessen.

Red 1 træ i regnskoven Under Sir Davis Attenboroughs, dets sponsor, auspicier, gør World Land Trust (WLT) en ekstra indsats for at beskytte regnskoven og dens 10 millioner planter og dyr. Dit køb af Amanprana rød palmeolie vil hjælpe WLT til at kunne købe parceller inde i regnskoven. Et træ vil blive redet, for hver liter du køber. www.worldlandtrust.org Støt menneskerettigheder i Colombia Den røde palmeolie fra Amanprana produceres af familier fra mindre colombianske palmeproducenter i Magdalena og Bolivar regionen. Disse familier blev udstyret med et bio-certifikat på Amanpranas anmodning. Den lille ‘Alliances for Peace’ er en model for økonomisk udvikling i fattige områder. Kvalitet og bæredygtighed går hånd i hånd Alliancens modtager en bonus for at hjælpe dem med deres biologiske indsats, deres uddannelse, deres sundhed og bæredygtighed. Palmefrugten produceres af mindre alliancer og sendes til Daabon, hvor den presses i henhold til kunstens regler. Kort sagt: Alle er glade: Du, producenterne og Amanprana.

26

Mmmmm! Rød palmeolie giver den typiske afrikanske og latinamerikanske smag og giver dine retter et smukt gyldent skær: Moambe (afrikansk ret fra Congo), ris, stuvede løg, kartofler og spejlæg. Tip: Rød palmeolie med spinat er et supernærende tilskud til øjnene. 100 % naturligt, 100 % økologisk, 100 % sporbart, sundt og velsmagende. Kan fås i 325 ml og 1.600 ml størrelser. Bovis 11.500, 55 Yang, GI 0

info www.noble-house.tk 27


super mad info www.noble-house.tk

0% junk ▼ De fleste margariner er baseret på palmeolie. Den røde farve i palmetræets frugt skyldes karotiner. Så hvorfor ser man aldrig rød margarine? Svar: Fordi margariner er lavet af raffineret palmeolie. Talløse næringsstoffer, deriblandt karotiner, steroler og E-vitamin, er raffineret ud af olien og solgt separat som tilskud.

Fordelene ved ekstra jomfru olivenolie og ulemper ved raffineret olie økologiske og ekstra jomfru olier

Raffinerede olier

+ Indeholder sunde næringsstoffer + nærer kroppen + giver kroppen livsenergi + indeholder mere E-vitamin, beskytter mod ældning + giver mineraler som magnesium, jern, kalcium + indeholder karotenoider, godt for hud og øjne + indeholder ikke opløsningsmidler eller kemiske konserveringsmidler (E320) + giver lecitin for bedre for bedre stimulus overførsel + Indeholder plantesteroler for et godt kolesterolniveau + indeholder enzymer og forbedre fordøjelsen + giver vaskulær-beskyttende polyfenoler. + giver klorofyl, hjælper med at afgifte kroppen og forbedre ilttransporten

- - - -

28

røver sunde næringsstoffer røver vitalitet forårsager sygdom via mangler røver E-vitamin

- røver mineraler og forårsager at vitaliteten daler - røver karotenoider, hvilket er dårligt for hud og øjne - indeholder skadelige opløsningsmidler, der belaster krop og sind - indeholder meget lidt lecitin - indeholder meget få steroler - røver enzymer - indeholder meget få polyfenoler - indeholder meget lidt klorofyl, øger ophobningen af toksiner og mindsker ilttransporten

▲ Erstat margarine med Amanpranas ekstra jomfru olivenolieblandinger Kokosnød+Oliven og Kokosnød+Oliven+Palmeolie. Opbevaret på kølet er det altid smørbart. Herligt sundt på brød.

Fair trade økologisk kokosnødolie for en bæredygtig, etisk, social verden

Ekstra jomfru olie-blanding fra 3 forskellige verdener til sandwich så vel som til bagning og stegning Amanpranas Kokosnød+Oliven og Kokosnød+Oliven+Palme kombineret med den bedste ekstra jomfru olie fra 3 forskellige verdener: koldpresset kokosolie fra Filippinerne, ekstra jomfru olivenolie fra Spanien og uraffineret palmeolie fra Columbia. Fordi naturligt fedt indeholder unikke komponenter, fremmer de vores vitalitet og helbred. Brug dem som dit smørepålæg i stedet for margarine. Ekstra jomfru kokosnødolie er fyldt med MCT’er og fedtsyrer. De er lette at fordøje og har virushæmmende og antibakterielle egenskaber. Ekstra jomfru olivenolie indeholder mange polyfenoler. Det er velkendt som værende en af de sunde grundpiller i den mediterrane livsstil. Ekstra jomfru palmeolie giver et væld af E-vitamin og karotiner, som gavner din krop, dit sind og din hud. Disse olieblandinger indeholder mange steroler, man behøver ikke tilsætte dem. Når de opbevares på køl er Kokosnød+Oliven og Kokosnød+Oliven+Palme smørbare direkte fra køleskabet. Brug det til bagning og lynstegning for garanteret sund madlavning. Og de er også lækkert! Kan fås i 325ml og 1.600ml. Amanpranas sunde olier er rene. De indeholder 0 % transfedt. Cocos+Olive: Bovis 13.100, 45 Yang, GI 0; Cocos+Olive+Palm: Bovis 12.600, 50 Yang, GI 0

29


super mad info www.noble-house.tk

0% junk

▲ Alfred Vogel: ”Jeg er overbevidst om, at naturen giver os alt, hvad vi behøver for at beskytte og bevare vores helbred.” Bart Maes: ”Jo tættere på naturen og jo mindre behandlet eller raffineret vores mad er, desto bedre for menneskeheden.”

▲ På sanskrit, det klassiske indiske skriftsprog, betyder ”aman” fred og hvile, og ”prana” henviser til vitalitet. Deraf fredelig vitalitet. Elefanten symboliserer en latent, ikke-aggressiv kraft og personificere visdom, tolerance og fred. Den er et symbol på glæde. Elefanter er planteædere. De spiser ikke kød eller fisk. De slår ikke ihjel. En smuk filosofi for morgendagens generationer.

4 basale olieregler af Bart Maes

Har vi også brug for mættede fedtsyrer?

1. Sunde olier er ligeså vigtige som grøntsager og frugt: Den tid hvor vi så på olie kun som et instrument til at tilberede mad må lægges bag os. Vi har endog brug for flere kalorier fra sunde olier end fra proteiner.

Hver olie, plante, dyr og menneske er sammensat af mættede, og monoog polyumættede fedtsyrer. Vi har mere end 30 forskellige typer fedtsyrer, hvoraf hver af disse udfylder en specifik funktion. Det er derfor, variation af ekstra jomfru olier er ligeså vigtig som variation af friske grøntsager og frugt. I en sund kost bør der være dobbelt så mange sunde fedtstoffer som proteiner. De fleste sundhedsorganisationer anbefaler, at 30 % af vores kalorieindtag bør komme fra sunde fedtstoffer ligelig fordelt mellem de tre typer. En tredjedel af disse sunde fedtstoffer bør derfor komme fra mættet fedt. Det var længe antaget, at mættet fedt ikke udfyldte nogen specifik funktion, men faktisk havde en negativ effekt på helbredet. Denne antagelse hører fortiden til.

2. Oliens kvalitet er vigtigere, end hvilken slags den er: Brug kun ekstra jomfru. Raffinerede olier er mere skadelige end raffineret sukker. Du kan kende raffinerede olier på, at de har en neural smag eller er blevet lugtfri via raffinering. Margarine kaldes ofte plastiksmør. Brug det aldrig. Det er en billig efterligning fra 2. Verdenskrig, da smør var for dyrt. Den sunde del af olien sælges for en høj pris til medicinalindustrien. Affaldet nedsænkes, raffineres og bleges og serveres som grundlaget for margarine. 3. Varier olier, ligesom du varierer grøntsager og frugt: En gulerod er ikke det samme som salat. Kun at spise sunde gulerødder er for ensidigt. Dette princip gælder også for olier. Variation, også for olier, det er budskabet. 4. Nogle olier kan du opvarme, andre kan kun bruges kolde: Olier med mange PUFA’er (Polyumættede fedtsyrer) er udelukkende egnede til kold anvendelse. De bliver meget skadelige, når de opvarmes. Det er bedst, at olier der skal varmes op indeholder så få PUFA’er som muligt. Forarbejdning og raffinering af fødevarer er forbryder nr. 1, når det drejer sig om alle kulturbetingede sygdomme.

Forskning over de sidste 15 år har i tilstrækkelig grad demonstreret den specifikke rolle mættet fedt spiller. Mættede fedtsyrer: 1) er essentielle for indtagelsen af magnesium og kalcium, 2) beskytter omegaerne, 3) omringer og beskytter vores dikværk*, 4) er de eneste fedtsyrer i vores luftpumpe* og sikrer et forbedret åndedræt, og 5) styrker vores modstandskraft. Nu ved vi at: 45 til 50 % af fedt i modermælk er mættet, mennesker i Frankrig, Polynesien, Thailand og Filippinerne, hvis diæt er rig på mættet fedt, har sunde blodkarsystemer (kredsløb). Mættet fedt, ligesom kokosnød og palmekerneolie, er det sikreste fedt fordi det ikke kan oxidere. Mættet fedt giver færre muligheder til rynker og ældning. *Lovgivning afholder os fra at kalde ting ved deres rette navne

30

31


0% junk

super mad info www.noble-house.tk

▲ Kartoffelmos med urter og kokosnødolie (4 personer): Ingredienser: Amanprana ekstra jomfru kokosnødolie, 8 kartofler, friske urter som fx koriander, mynte, persille; en knivspids cayennepeber, uraffineret salt. Forberedelse: Kog kartoflerne. Mens de koger, hakkes urterne (og hvidløgsfed hvis du ønsker); derefter dækkes de med de kogte kartofler. Bland godt, og tilsæt en skefuld kokosnødolie.

▲ Gulerodspuré med kokosnødolie (4 personer): Amanprana ekstra jomfru kokosnødolie, 8 kartofler, et bundt gulerødder, en knivspids cayennepeber, lidt uraffineret havsalt, frisk bladpersille. Forberedelse: Kog kartoflerne og gulerødderne og mos dem. Tilsæt lidt persille for at give farve. Tilsæt en skefuld kokosnødolie og et revet/presset hvidløgsfed, hvis du ønsker. Bland godt og server.

Enorm forskel på ekstra jomfru og økologisk desodoriseret kokosnødolie

Fordelene ved ekstra jomfru kokosnødolie

Desodoriseret kokosnødolie er lavet af kopra (tørrede kokoskerner). Små virksomheder i Asien tørrer kokosnødder i solen eller ryger dem, så de bliver til kopra. Man kan lugte den overvældende kopralugt langt væk fra. Høns, fugle, geder og hunde går på det. Det fugtige klima og regn sinker tørringsprocessen, hvilket får den til at mugne og gå i gæring. Kopraen bringes til fabrikkerne, hvor den presses, raffineres, bleges og desodoriseres. Intet synes at indikere, at den desodoriserede ▲ opra med svampe for kokosnødolie stammer fra stinkende, desodoriseret kokosnødolie muggen, uhygiejnisk kopra. Amanprana var vidne til dette i Indonesien, Sri Lanka, Filippinerne ... Den høje temperatur fra presningsprocessen får sukkeret der er forbundet med proteinerne til at karamelliserer (Maillard-reaktion). Derefter bleges den kokosnødolie, der blev brun under processen, gennem kulfiltre. Lugten fjernes fra olien ved brug af højtryksdamp. Processen er billig, fordi store mængder kan produceres uden nogen hensynstagen til sundhed. Raffineringsprocessen slår ikke bare svampe og bakterier ihjel, den ødelægger også utallige næringsstoffer.

1. Både kokosnød og palmekerneolie indeholder mange sunde MCT’er. Disse er mellemlange fedtsyrerkæder, der næsten ikke opbevares som fedt, men hovedsagelig leverer energi. 2. De er meget lette at fordøje og er specielt velegnede til mennesker, der har problemer med at fordøje fedt. 3. De forbedrer optagelsen af kalcium og magnesium, såvel som optagelsen af alle fedtopløselige vitaminer (A, D, E og K), og 600 forskellige karotiner, da disse findes i næsten alle grøntsager. 4. De forbedrer tarmfloraen, understøtter væggene og stimulerer fordøjelsen. Der er intet bedre for plagsomme tarme. 5. De reducerer sultfornemmelsen og sultanfald, indeholder færre kalorier en andre olier og sætter forbrændingen i vejret. 6. De giver dig et godt udseende og holder dig ung. 7. De plejer dine tænder, takket være deres MCT-fedtsyrer. 8. De sænker madens glykemiske indeks, og det medfører, at der er mindre humør og sukkersvingninger. De passer derfor perfekt til en sukkerfattig diæt. 9. De styrker udholdenheden og er specielt velegnede for sportsfolk, der udøver udholdenhedssportsgrene. 10. De indeholder store mængder laurinsyre, samt kaprin-, kapryl-, kapron- og myristinsyre, der øger modstandskraften og bekæmper slemme bæster*. 11. Ideel som massageolie, smøremiddel, tandpasta, naturlig deodorant og anvendes meget til krops- og hårpleje. 12. Kokosnød og palmekerneolie er ideelle bærerolier for essentielle olier. Kokosnød og palmekerneoliens molekylære struktur er meget mere enkel end andre oliers. En æterisk olie blandet med kokosnød eller palmekerneolie som bærerolie, muliggør en hurtigere og dybere indtrængen i huden. Resultatet er, at den æteriske olie har en hurtigere og bedre effekt. Dette faktum forstærkes yderligere af kaprin-, kapryl-, kapron- og myristinsyre fra kokosnød og palmekerneolien.

▲ Friskstrimlet kokosnød for ekstra jomfru kokosnødolie

Ekstra jomfru kokosnødolie begynder som friskskrællede og derefter malede kokosnødder, der med det samme lægges til tørre i tørrerum ved en lav temperatur. Den tørre strimlede kokosnød koldpresses derefter til ekstra jomfru kokosnødolie (VCO ekstra).

32

33


0% junk

super mad info www.noble-house.tk

▲ Hvor Fair Trade er din olie? Den mad vi vælger har en stor indflydelse på, de muligheder vi giver til lokalbefolkningen. Mad der list efter lidt bliver billigere fører til udnyttelse af arbejdskraft. Amanprana forsøger at købe råmaterialer på en etisk måde. Vi er ikke perfekt, men vi er på rette vej. Vores kokosnødolie, kokosnødmel og kakao er allerede Fair Trade produkter.

▲ Hvad er Fair Trade? Det er at hjælpe landmænd, traditionelle virksomheder og andre små foretagender i udviklingslande med at eksportere med en god socialpolitik. Det er at give ansættelse og velstand til menneskene selv i deres landsby eller område. Det er at betale priser, der ikke er blevet fastsat af spekulanter, men er proportionelle med den reelle omkostning ved produktionen. Miljøet og økologiske produktionsmetoder spiller også en rolle.

Til en sund friturestegning, stegning eller lynstegning brug ekstra jomfru kokosnødolie

Mest anvendelige til stegning, lynstegning og friturestegning?

Ekstra jomfru kokosnødolie er den sikreste olie til friturestegning eller opvarmning. Det er sund olie og mister næsten ingen af sine sunde egenskaber, heller ikke når den opvarmes hyppigt. Rig på mættede fedtsyrer, bliver den næsten ikke toksisk. Forudsat at den filtreres regelmæssigt, kan den samme olie bruges til friturestegning i op til to år. Kokosnødolie er letfordøjelig, lækker og giver dine retter eller pomfritter en blid smag.

Vælg Amanprana og støt Fair Trade kokosnødprojektet I Filippinerne har Amanprana startet et samarbejde med Peter Paul og med Ecocert. Ecocert er en fransk organisation, der certificerer økologisk og Fair Trade produktion. Peter Paul er en af de første kokosnødvirksomheder, der blev selvstændig efter den spanske undertrykkelse. Den har 2000 ansatte, mens 305 små landbrug fra Lezon provinsen leverer de økologiske kokosnødder. I 2009 begyndte vi et fælles Fair Trade projekt, der betaler 3 % af vores indkøb ind til en samarbejdsfond. Disse midler bruges til uddannelse og sundhedspleje og til miljøpleje, det støtter et kokosnødfrøprogram og betaler til en bedre infrastruktur for landmændene, arbejderne og leverandører. De bruges også til at finansiere et bonusprogram for arbejderne. Derudover ligger den pris vi betaler for kokosnødderne 10 % over den normale pris. Projektet omfatter et uddannelsesprogram for arbejdernes børn og bekendte. 40 studerende vil deltage i 2010. Peter Paul driver også et lokalt hospital, der er åbent for de ansatte, såvel som for lokalsamfundet.

34

Tommelfingerregel: desto færre omega-fedtsyrer olier der opvarmes indeholder, jo bedre. Omegarige olier må ikke opvarmes. Amanprana anbefaler kun ekstra jomfru olier eller olie-blandinger. Brug aldrig lugtfri, desodoriseret eller raffineret olie, dvs. 95 % af alle supermarkedsolier. Brug heller aldrig størknet eller delvis størknet olier eller fedt. Olier der ikke er egnet til opvarmning (fra meget dårlig til dårlig): Tidsel, solsikke, vindruekerne, hampe, sojabønne, majs, græskarkerne, raps eller canola og jordnøddeolie. Olier der er egnede til at blive opvarmet en gang - helst ikke mere end en gang (fra god til meget god til at blive opvarmet en gang): smør, tidsel og solsikke med højt oliesyreindhold, sesam, avocado, macadamia, oliven, cashew, gåsefedt, grisefedt, rød palmeolie. Olier der er egnede til at blive opvarmet flere gange (7 til 10 gange): fra god til meget god: Klaret smør (ghee), babussa, capu assu, sheasmør, fårefedt, oksefedt, kakaosmør. Olier der er egnede til at blive opvarmet mange gange (under forudsætning af at de filtreres regelmæssigt, for at de vedbliver at være stabile): kokosnødolie og palmekerneolie. Op til hvilken temperatur kan den opvarmes? Rådet der siger at stege, riste eller friturestege hurtigt ved høje temperaturer er helt forkert. At lave mad langsommere ved lavere temperaturer er meget bedre for dit helbred. Den maksimale temperatur for stegning, lynstegning eller friturestegning bør ikke overskride 180 C. Opvarmning ændre både fedtets/oliens struktur og madens. Fra 180 C. og opefter, eller fra det øjeblik hvor olien begynder at ryge, dannes toksiske stoffer specielt i olien eller fedtet, men også i maden. Selvom olie og fedt er mere resistente over for højere temperaturer, vil de toksiske stoffer der er dannet, forøges når temperaturen overskrider 180 C. Kan fås i 325 ml og 1.600 ml. Bovis 13.700, 70 Yang, GI 0

Fair trade økologisk kokosnødolie for en bæredygtig, etisk, social verden

35


Ayurvediske opskrifter www.noble-house.tk

super mad

0% junk

info www.noble-house.tk

▲ Ayurveda er at vide hvordan du bør leve (være glad) baseret på din eget unikke medfødte væsen. I den ayurvediske tekst ”Charaka Samhita” fra omkring 100 f.Kr., beskrives Ayurveda på følgende måde: ”Det hedder Ayurveda fordi det fortæller os hvilke stoffer, egenskaber og handlinger der forbedrer vores liv, og hvilke der ikke gør.”

▲ Amanprana og Slow Food har meget til fælles. Begge finder at vores mads oprindelse er vigtig. De tillægger biodiversitet stor værdi. De afviser genetisk modificerede organismer (GMO). At ændre verden begynder med dit valg af fødevarer. Vi forsøger at kombinere mad og bæredygtighed i harmoni med naturen.

Ayurveda: at vide hvordan man skal leve

Slow Food

Ayurveda prøver at vise os, hvordan vi selv kan træffe de bedste valg for at få så meget som muligt ud af vores eget potentiale. I ”Charaka Samhita” l ser vi: ”Alle levende væsners liv er baseret på mad. Farve, renhed, en god stemme, langt liv, forståelse, glæde, tilfredshed, styrke og intelligens kommer alle fra mad.”

Bart Maes og Chantal Voets, Amanpranas grundlæggere, sluttede sig til ”Slow Food” organisationen den 31. august 2009. De støtte første gang på Slow Food for ti år siden. Et besøg på ”Salon del Gusto” og Terra Madre i Torino i 2006 forstærkede deres fascination med Slow Food visionen. Slow Food, der er en øko-gastronomisk (vind og mad) organisation, blev grundlagt i 1986 af madaktivisten Carlo Petrini, i den lille norditalienske by Bra. Den omfattede bevarelsen af god mad, en afslappet livsstil, høj levestandard og samtaler om vores udsatte planet.

Ayurveda omfatter 2 koncepter: prana (vitalitet) og agni (altfort rende ild). Ayurveda forsøger at n re de vitale energier, så vores liv karakteriseres ved sundhed og undere. Kun frisk, farverig, smagfuld, sund og let fordøjelig føde giver liv, prana, livets betingelse. Når vores prana er sund, er vores blodcirkulation god og vi er varme, vores immunsystem er stærkt og vi er beskyttet, vores vejrtrækning er let og vi er inspireret, vores muskler er stærke, vores energi er livlig, og vi er i højt humør, vores appetit og fordøjelse er velfungerende, og vi bliver n ret. Prana er sund og essentiel. Ifølge Ayurveda er fordøjelse ild, kaldet agni på sanskrit. Vores fordøjelse er vores helbreds kerne. Ayurveda siger endda, at al sygdom har rod i et skrøbeligt fordøjelsessystem. Når din agni er sund, har du funklende øjne, hele din krop udsender en varm glød, og dit immunforsvar fungerer godt. En sund fordøjelse får dig bogstavelig talt til at stråle. Agni er varmende. Tænk på solen. Solen er varm, brændende og i forandring, ligesom agni. Et sundt fordøjelsessystem forandrer sig. Hvis din fordøjelse er god, medvirker det til en god fornemmelse, selvtillid, glæde, optimisme og entusiasme. Vi føler energi, lidenskab og evnen til at finde balance. Når mad ikke fordøjes, fordi fordøjelsessystemet skranter, opstår der en ubalance og mad ophobes. I Ayurveda kaldes dette ama. Man kunne beskrive Ama som ”toksisk eller ufordøjede stoffer” der, ifølge Ayurveda, ikke optages af din krop eller behandles af dit sind. De belaster dig, og du bruger dem ikke. De forårsager forstoppelse og stagnation. De er i vejen for forandring, vækst og udvikling. De fører til infektioner, forstoppelse og irritation.

I dag deler 100.000 Slow Food medlemmer deres vision i 132 lande. Slow Food drejer sig om, at beskytte traditionel og bæredygtig mad af høj kvalitet, bevarelse af oprindelige dyrkningsmetoder og processer, og om at forsvare biodiversiteten for kultiverede og vilde former. Den står for beskyttelse af de lokales viden, i harmoni med det økosystem der omgiver dem. Vandana Shiva, Slow Foods næstformand, er en kendt miljøforkæmper, der forsøger at beskytte verden imod Monsantos GMO’er. Hun tilstræber også at uddanne små landmænd i Indien til at arbejde med økologiske produkter. Hun grundlagde Navdanya i Indien, en bevægelse der kæmper for bevarelsen af biodiversiteten og for bønders rettigheder.

▲ Carlo Petrini 36

▲ Vandana Shiva 37


super mad info www.noble-house.tk

Ayurveda

0% junk

▲ Sesam og solsikkeolie bruges ofte til olie-pulling, fordi de er billige. Men, de oxiderer for hurtigt, grundet ilten i din mund ved olie-pulling. Amanprana bruger tre ekstra jomfru olier. Kokosnødolie der er bakteriedræbende, har en fin molekylestruktur (kan passere gennem alt) og har en stærk sugekraft. Olivenolie der er rig på klorofyl, der hurtigt vil reducere dårlig ånde. Og hampeolie der har en terapeutisk virkning og smager godt.

▲ Vores krop er den virkelige helt. Den sørger for din egen helbredelse Ikke olien. Olie-pulling kan dog sætte noget i gang i kroppen. Og olie-pulling er bare en del af vores sundhed. En sund livsstil og en sund diæt er uundværlige for at opnå dette. Anbefalet l sning: ‘Oil Pulling Therapy, all disease starts in the mouth. Detoxifying and healing the body through oral cleansing’, af Dr. Bruce Fife.

Amanprana mundolie til mundhygiejne og detox

”Olie-pulling” for at afgifte For totusind år siden nævnte Ayurvedas medicinske tekster ‘Charaka Samhita’ og ‘Sushrutha’s Arthashastra’, brugen af olie-pulling. De der praktiserede Ayurveda rensede deres mund ved at gurgle med vegetabilsk olie. Ikke kun af hensyn til mundhygiejne, men også for at komme på benene igen. Det forslås at mere end 30 forskellige lidelser kunne helbredes på denne måde. Takket v re dr. Karach er brugen af olie-pulling blevet genintroduceret. Under en konference i Ukraine præsenterede han en artikel om denne praksis til en gruppe kræfteksperter og bakteriologer.

Mundhygiejne Når du børster dine tænder, er det kun 60 % af tandfladen, der effektivt gøres ren, og kun 10 % af den samlede mundhule. Vores mund indeholder op til ti milliarder mikroorganismer (bakterier, vira, svampe og protozoer). De kan forårsage betændte gummer og er delvis ansvarlige for plak og huller. Dårlig mundhygiejne giver disse mikroorganismer mulighed for at bane sig vej ind i vores blodbaner gennem tandbylder, huller og tandkødsbetændelse. Der kan de beskadige alle organer og hver en celle (fokale infektioner). Specielt hvor der er dårligt immunforsvar, træthed, en usund di t og stress. Derfor foreslog allerede Hippokrates, at gigt kan helbredes ved at trække en dårlig tand ud. Hvis streptokokker (bakterie) angriber hjerteklapperne, kaldes dette hjertehindebetændelse. Når bakterier angriber samlet, kan dette udvikle sig til gigt, og nyrebetændelse når de angriber nyrerne. God mundhygiejne vil drastisk reducere risici for fokale infektioner og derved forebygge de seriøse følger ved en infektion. Sammenhængen mellem betændte gummer og tænder og lunge- og luftvejsinfektioner er blevet påvist i udstrakt grad. Gravide kvinder med tandkødsbetændelse er 7,5 gange mere tilbøjelige til at føde for tidligt eller føde undervægtige børn. Tandkødsbetændelse kan forårsage tarmproblemer. Mere end 200 undersøgelser har påvist sammenhængen mellem diabetes og tandkødsbetændelse. At børste dine tænder er ikke nok. Brug af Amanprana mundolie vil bidrage til en optimal mundhygiejne. De essentielle olier nellike, kanel og oregano kombineret med kokosnødolie er tilstrækkelig antibakterielt til at forhindre tiltagende vækst af disse organismer. Der er to slags mundolie: ”Menta” med mynte og ”Foeniculum” med fennikel. De har en langvarig smag og giver en frisk ånde. Brug cirka en teskefuld (5 ml) til at skylle og gurgle i 2 til 5 minutter. Gentag dette hver gang du har børstet tænder for at opnå en god mundhygiejne. 38

Olie-pulling er en ayurvedisk detox-teknik, der består i at trække og skubbe olien inde i munden og mellem tænderne. Ved at gøre dette udtrækker olien giftstoffer og mikroorganismer fra din krop. Det er at give ansættelse og velstand til menneskene selv i deres landsby eller område. Olieaftræk sætter meridianerne (energibevægelser) i gang i kroppen og kan opløse forstoppelser. Tungen er et afgiftningsorgan. En hvid tunge indikerer, at kroppen ønsker at afgifte. Olie-pulling fremskynder og aktiverer afgiftningen. Svirp cirka en spiseskefuld (15 ml) olie gennem din mund i 20 til 30 minutter. Sut, pres, tyg, skyl, træk og gurgl olien. Fra venstre til højre, op og ned. Olien skal spyttes ud, ikke sluges. Olie-pulling bør udføres en gang om ugen og dagligt under en detox-behandling. Det anbefales at udføre olie-pulling om morgenen, efter du har børstet tænder og på tom mave. Hvis du udfører olie-pulling flere gange om dagen, anbefales det, at du gør det inden et måltid. Ingredienser: aromatiseret olieblanding: 49,2 % olivenoliexb, 40 % hampeoilexb, 9,2 % kokosnødoliexb, 0,6 % kanelSB, 0,4 % nellikeSB, 0,4% mynteSB (i Menta), 0,4 % fennikelSB (i Foeniculum), 0,2 % oreganoSB. X =ekstra jomfru olie, S=æterisk olie, B=BE-BIO-02. 100 % økologisk, 100 % aktiv, 100 % naturlig, 100 % kærlighed. Kan fås i flasker af 200 ml. 39


super mad info www.noble-house.tk

0% junk

▲ Kun når du sikkert kan spise det, kan du putte det din hud. Det er Amanprana-mottoet. Huden udgør en beskyttende men også en absorberende funktion. Kropsplejeprodukter bliver delvist absorberet af kroppen. Amanprana nærer, beskytter, fugter, og renser huden og når ind til enhver celle i vores kroppe. Og duftene er vidunderlige.

En gave til din hud Sundhed for dit JEG Dana Van Oeteren, Amanpranas kosmetikseriedesigner: ”Enhver kan anskue Amanpranas plejeprodukter på hans eller hendes egen unikke måde. De kan for eksempel fremkalde en særlig stemning og følelse der er meget personlig, afhængig af produktet der er tale om, dets anvendelse. De arbejder ikke kun på en nærende måde og genoprette balancen mellem elasticitet, blødhed og fugtindhold i huden, de tilbyder også en stor følelsesmæssig støtte. Hver enkelt ingrediens, med sine specifikke egenskaber, absorberes helt, og bruges af vores kroppe, til at udføre sit job, inde i den mindste celle inde i den fantastiske og komplekse struktur.” Amanprana sætter sundhed over alt andet Vores Amanprana kosmetikserie kan prale af 100 % naturlige ingredienser, der er blevet nøje udvalgt på basis af deres duft, deres funktionalitet, og deres kvalitative egenskaber. Der er ikke blevet brugt nogen overflødige forberedelser, og ingen isolater eller kemikalier er blevet tilsat, på den måde bevares hundreder af værdifulde elementer og fremmer en synergi af elementerne Kun på den måde kan vi få det fulde udbytte af deres helende og opkvikkende kræfter. Processen og planeternes dufte bestemmes af hundreder af fraktioner, og ved at isolere disse ødelægger vi deres naturlige indbyrdes sammenhæng og afledes fra deres styrkende kvaliteter, som det ofte opleves i parfume og kosmetiskindustrien. Amanprana indeholder hundrede af naturlige stoffer, der supplerer hinanden... interaktivt neutraliserende, buffering og harmoniserende. Naturlig intelligens og vital kraft Vores Amanprana ansigtsolier, kropsolier og skrubbecremer indeholder alle vital energi og kraft (Prana), da grundolierne er blevet koldpresset. De 40

▲ Essentielle olier kaldes "essentielle" fordi de helt sikkert er essentielle for livet på planeten. Olien renser, afgifter, transporterer ilt og affaldsstoffer. Essentielle olier binder tungmetaller og giftstoffer og er aktive elementer i deres fjernelse. Inde i vores kroppe kan de fungere som neurotransmittere, steroider, enzymer og som budbringende molekyler.

essentielle olier er i besiddelse af en form for ”homeostatisk intelligens”. De udfylder først deres funktion i planten, og derefter gør de det samme i den menneskelige krop. De gør en syreholdig krop mere basisk og er i besiddelse af intelligensen til at ødelægge skadelige bakterier og bevare de nyttige. I modsætning til antibiotika styrker de immunsystemet og neutraliserer også vira og mug. Amanprana plejeprodukterne besidder virkelig denne form for ”homeostatisk intelligens”. Aromaterapi-pionererne GatefossÈ, Maury, Buckle, Clarke, Tisserand og Price har fremlagt tilstrækkelig bevis for at essentielle olier vil, via vores hud, have indvirkning på hele vores krop og vores sind. Via hårsækkene og svedkirtler trænger de ind i vores blodårer og lymfesystemet. Når du masserer essentiel olie ind i huden på din hånd, bliver denne olie optaget i blodbanen inden for cirka 30 minutter, og en time senere kan den spores i urinen. Inden for cirka 12 timer er olien trængt ind i hver en celle i vores krop. På samme tid kan de binde sig til fedtceller i huden, så de kan frigøres, når kroppen har brug for dem. Violet glas beskytter de værdifulde ingredienser Sollys består af synligt lys (regnbue farvespektrum) og usynligt lys (ultraviolet UV-A og infrarødt). I det synlige lys mister essentielle olier deres luft og helende kvaliteter. Derimod bevarer usynligt lys og aktiverer oliemolekylerne. Violet glas tilbyder løsningen: det tillader usynligt lys at trænge igennem, mens det fuldstændig blokerer synligt lys. Brunt glas og plastik kan ikke klare denne opgave. Violet glas er derfor at foretrække til bevarelse af kvalitet, smag og lugt. Glasrør inde i flaskerne Monomeæer fra alle typer plastik vandrer i fedt, olier og andre olieholdige produkter. De forstyrrer de normale hormonbalancer, og selv den mindste partikel er kræftfremkaldende. Af denne grund putter vi hos Amanprana ikke plastik men glasrør i vores flasker. 41


super mad info www.noble-house.tk

0% junk

▲ Amanprana tilbyder et unikt udvalg af dufte og produkter, der kan bruges som "ansigtsolier", "kropsolier", eller "skrubbecremer".. Alle indeholder en kvalitativ hase, der består af koldpresset ekstra jomfru mandelolie og ekstra jomfru olivenolie. Vores mandelolie er fremstillet af 98 % hele søde mandler fra Andalusien, der presses af vores egne ansatte på stedet. Vores olivenolie er en ekstra jomfru olivenolie, der er købt hos Brødrene Catalan i La Rioja, rig på klorofyl, antioxidanter og med en blød smag og duft. Disse basisolier er blevet beriget med rød

Amanprana Ansigtsolie, Kropsolie og Skrubbecreme Ansigtsolie til at forkæle dit ansigt og som en naturlig parfume Kan fås som: Jasmin, Rosas, Nerolina, Lavandula, Pazzionata, Vanilje, Torso, Babynero, og Babaluna. Plej dit ansigt med vore ”Ansigtsolie”. Pas på din ansigtshud, da den mister sin blødhed, fugtindhold, eller elasticitet via kontakt med udefrakommende påvirkninger. Smør lidt ”Ansigtsolie” på din nakke, hen over dine kinder, og endda hen over dine ører, og lad dens unikke parfume svæve omkring dig. Eller brug den til at massere dine hænder og fødder og lad de essentielle olier trænge ind denne vej, så de kan udføre deres støttende opgaver. Krops- og massageolier for en balance mellem krop og sind Kan fås som: Jasmin, Rosas, Nerolina, Lavandula, Vanilje, Aceite de Almendra, Babynero, og Babaluna. Plej hele din krop med disse olier, efter brusebadet eller badet, og helst på stadig fugtig hud, for at de lettere kan trænge ind. Eller brug som massageolie til at gnide den daglige stress væk. Olien stimulerer blodcirkulationen, og giver på den måde vævet frisk blod og derved ekstra ilt og næringsstoffer. På samme måde stimuleres lymfesystemet og udskillelsen af affaldsstoffer fremmes. Forbigå ikke vores ìAceite de Almendraî, en kvalitativ ekstra jomfru mandelolie med ekstra jomfru rød palmeolie og hvedekimolie. Ideel til problemfri afrensning af makeup. Ideel som en base til at skabe din egen krops- eller massageolie. Tilføj 0,5 to 3 % af din yndlings essentielle olie.

42

palmeolie, fyldt med 4 tocotrienoler (E-vitamin), og et bredt spektrum af karotiner, der alle er med til at beskytte huden. De er kræfterne, der giver den, den næring og styrkende elementer en sund hud har brug for og fortjener, og de danner en fremragende base som bærere af de velduftende essentielle olier. 100 % naturlig, 98 til 100 % økologisk, 100 % aktive, og 100 % spiselige (bortset fra Pazzionata, der er uspiselig, men indeholder 100 % kærlighed).

Skrub for en attraktiv og blød hud Kan fås som: Jasmin, Rosas, Nerolina, Lavandula, Vanilje, for et meget glat og blødt resultat. Sammensætningen af nærende olier og kokosnød (blomst) sukker (Gula Java) skaber en behagelig og blød ”skrubbecreme”, der gør huden superblød. Brug denne skrubbecreme i badet og massér blidt eller energisk huden for at fjerne døde hudceller fra hud overfladen og for at stimulerer blodcirkulationen. Jo mere vand du bruger når du anvender skrubbecremen, jo blødere vil huden føles at røre ved. Brug mindre vand og skrubbecremen vil fjerne døde hudceller og styrke blodcirkulationen, og gøre huden endnu blødere. Skyl derefter kroppen med varmt vand og dup tør med et håndklæde. Giv olien en chance for at trænge dybere Ind, og nyd den behagelige duft og din bløde hud. ❤ Afslappende: Lavandula, Rosas, Jasmin, Pazzionata, Nerolina, Babynero, Babaluna. ❤ Oplivende og forfriskende: Torso, Nerolina, Rosas, Pazzionata, Vanilje ❤ Balance og følelsesmæssig støtte: Rosas, Lavandula, Jasmin, Torso, Nerolina, Babaluna, Babynero, Vanilje. ❤ En uforstyrret nattesøvn: Lavandula, Jasmin, Pazzionata, Rosas, Babaluna, Babynero, Vanilje. ❤ En følelse af sikkerhed: Pazzionata, Jasminum, Vanilla, Babynero, Babaluna. ❤ Afrodisiakalsk: Pazzionata, Jasmin, Rosas, Vanilje 98,32-100 % økologisk, 100 % aktiv, 100 % naturlig, 100 % kærlighed. Ansigtsolier: 50 ml Kropsolier: 200 ml, Skrubbecremer: 300g. www.noble-house.tk for 23 siders yderligere information og ingredienser.

43


0% junk

super mad info www.noble-house.tk

▲ Intet er så følsomt som huden hos babyer, små børn og små børn. Vi har skabt en dag og kropsolie specielt til dem, der er endnu mildere. Med lidt færre essentielle olier. Amanprana har valgt essentielle olier til deres følsomme hud, der er specifikt tilpasset deres alder og behov. Naturligvis 100 % økologisk, 100 % aktivt, 100 % naturlig, 100 % spiselige og – behøver vi sige det? - 0 %. kemikalier.

▲ Forebygger, reducerer, eller udglatter strækmærker efter en graviditet. Vordende mødre kan udnytte og nyde godt af denne olies gavnlige virkning til at forkæle deres voksende maver med denne beroligende og velafbalancerede olie, der fremmer hudens elasticitet og smidighed og som kan vedligeholde den følelsesmæssige ligevægt i en bedre balance. Denne olie arbejder for at bevare hudens elasticitet og derved mindske risikoen for efterfølgende strækmærker (kan fås som Ansigtsolie og Kropsolie).

Ansigtsolie til deres ansigter Kropsolie til deres kroppe

Babaluna velvære for små børns

”Put ikke noget på din hud, du ikke kan spise”. Dette råd kan lyde lidt underligt, men det giver helt sikkert mening! Kendte babyprodukter, du kan købe på apotekerne, indeholder kunstige duftstofstilsætninger og andre kemikalier. Hvis vi skal foretage et velovervejet valg til vores babyer og små børn, så er Amanprana det oplagte valg. Sammensætningen af ekstra jomfru mandelolie, ekstra jomfru rød palmeolie, og essentielle olier nærer, beskytter, blødgør og fugter huden. Dosen af essentielle olier er tilpasset børnenes alder. Amanprana har udviklet 2 slags: Babynero til babyer og Babaluna til små børn. Begge er tilgængelige som ansigtsolie (specielt til ansigtet og som en naturlig duft) og en kropsolie (med en blidere duft).

Babyluna, med sine essentielle olier fra lavendel, kamille, rosentræ og roser, er en meget interessant olie at forkæle små og yngre børn med. Fra 18 måneder og opefter kan denne olie give børns sårbare hud, der alt for ofte er udsat for alle mulige påvirkninger udefra, den nødvendige pleje. Denne behandling er specielt velegnet til tørre og følsomme områder grundet sin beroligende og blødgørende virkning, der fremmer heling af beskadiget hud, for eksempel hvis der er udslet, akne, eksem og andre hudlidelser. Babaluna er også fantastisk for følelserne grundet dens beroligende indflydelse.

Babynero: babypleje Babyers og små børns hud er naturligvis mere følsom. Babynero er en solrig, smilende og varm olie, der kan bruges til babyer og alle aldersgrupper opefter. Gnid hele din babys hud med denne olie efter badet for at bevare huden blød og smidig. Massér dit spædbarn og på den måde oprette en stærk forældre-barn forbindelse lige fra begyndelsen. Videnskabelige undersøgelser har lært os, at spædbørn oplever et stort behov for varme og kærlig kontakt, der også vil fremme deres hurtige udvikling og deres lykkefølelse. Put en lille smule Babynero på en vatrondel for at gnide babyens følsomme inderlår.

44

Lige fra de er helt små skal børn håndtere en masse udefrakommende stimulanser. De er nødt til, på meget kort tid, at optage et væld af nye informationer, som de skal udforske og acceptere og lære at behandle. Alt det vil gøre selv det mindste barn uroligt, hvilket derefter giver sig udslag i irritation, søvnløshed og stress. Brug denne olie til at berolige nervøse anfald og til at genopbygge følelsesmæssig ligevægt med sine harmoniserende og afslappende kvaliteter for krop og sind. Brug den efter brusebade eller bad, eller brug tid på en afslappende massage, for at få roen tilbage. Dette er også en beroligende olie, der anbefales inden sengetid, da den kan fremme em rolig nattesøvn. (tilgængelig som Ansigtsolie og Kropsolie) 100 % økologisk, 100 % aktiv, 100 % naturlig, 100 % kærlighed. Kan fås som Ansigtsolie (50 ml) og som Kropsolie (200 ml).

45


super mad info www.noble-house.tk

0% junk

0% junk

super mad info www.noble-house.tk

▲ I 1933 skrev den engelske forfatter James Hilton i sin bog ‘Lost Horizon’. Siden da er Shangri-la blevet synonym for paradis på jord. I det jordiske paradis kan vi nyde evig

ungdom. Vi træder ind i det jordiske paradis ved en specifik alder og beholder den alder for evigt. Vi stopper med at ældes. Orv. Hvem ville ikke gerne se ung ud for evigt?

Shangri-la evig ungdom ORAC-serum Til øjenkonturer og ansig

3 i 1 Barberingsolie Barber, nær og aftershave

øjenkontur og ansigtsserum med 0 % kemikalier. Hvad er ældning? Ældning er oxidering. Oxidering begynder som et resultat af næringsunderskud, oxidanter og angreb udefra, såsom solindstråling, rygning og kemikalier. Men konstant stress og dehydrering ælder os også. Vi er naturligvis alle født med en specifik fysisk konstitution, som vi er nødt til at tage med i betragtning. Kan vi blive 100 med en evig ungdommelig hud? Kan vi forynge vores hud? Shangri-la øjenkontur og ansigtsserum for evig ungdom kan hjælpe dig. For en synlig yngre hud. Rynker, grå hud og pigmentpletter er resultater af ældning. Slap hud omkring øjnene og kindlinjer er også resultat af ældning. Mennesker der lever i dag kan blive op til 100 til 120 år gamle. Måden hvorpå huden ældes er hovedsagelig bestemt af din livsstil, og hvordan du passer på din hud. Hos Amanprana siger vi: ”Put ikke noget på din hud, du ikke kan spise”. Hvorfor? Fordi det er blevet tilstrækkelig bevidst, at de vi smører på vores hud også trænger ind i den, og at nogle ingredienser endda kan komme ud i hele kroppen via blodcirkulationen og lymfesystemet. Det er derfor, at Shangri-la er en 100 % udsøgt fødevare. 100 % olieekstrakt fra planter, frugte og urter. Shangri-la indeholder 0 % kemikalier. Shangri-la nærer huden og kroppen og belaster dem ikke. Huden kan komme sig og forynges. Shangri-la hjælper.

”Før brugte jeg altid en elektrisk barbermaskine, men den gav aldrig et superblødt resultat. Min hud var ofte rød og irriteret. Så en dag begyndte jeg at barbere mig med et barberblad. Sikke en forbedring. Hurtigere, blødere og mindre irritation,” siger Bart Maes, Amanpranas grundlægger: ”Jeg ledte efter naturlige barbersæber og cremer. Og jeg kunne ikke rigtig finde nogen. Der var heller ikke nogen naturlig aftershave uden alkohol. Til sidst fik jeg den idé at udvikle en barberolie, der skulle være 100 % naturlig, 100 % økologisk, reducere irritation, efterlade huden superblød, nære den og, som en aftershave, blødgøre og parfumere huden. Amanpranas 3 i 1 Barberolie blev skabt. Vi udviklede udsøgt fødevare for et superblødt barberingsresultat.”

Et yngre ansigt og øjenkonturer takket være høje ORAC-værdier Shangri-la er blevet særligt udviklet til de fine øjenkonturer, så dine øjne vil skinne. Shangri-la er serum med en dybdevirkning, der styrker alle hudlag med sin lille molekylestruktur af de æteriske olier. Shangri-la er en udsøgt fødevare. Den aktiverer blodcirkulationen og lymfesystemet, hvilket lader huden udskille sine giftstoffer og affaldsstoffer hurtigere. Shangri-la forbinder og styrker alle hudstrukturens elementer. Blødere træk og en strålende teint er resultatet. Huden løftes og synlige tegn på træthed bliver svagere. Shangri-la hjælper til at bibeholde hudens elasticitet, ved at give den sunde fedtsyrer gennem plante-, frugt- og urteekstrakter. Shangri-la er superkoncentreret: den indeholder 100 % aktive næringsstoffer uden en eneste dråbe vand. Shangri-la beskytter huden og bekæmper ældning med sin høje koncentration af ORAC-enheder. ORAC-enheder er antioxidanter, der hjælper med at stå imod oxidering (ældning) af huden. De hjælper til at reparere den synlige skade! Shangri-la giver din hud dens naturlige ungdommelige udtryk tilbage og blødgør ældningstegn. Shangri-la lover dig en yngre hud.

46

Superblød barbering 3 i 1 Barberingsolien gør barbering blødere, glatter, hurtigere og lettere ved at skabe en barriere mellem huden og bladet. Barberingsolien gør huden blød og glat. Bladet glider letter over huden, hvilket reducerer risikoen for snit og rifter. Nærer huden og aftershave Kokosnødolien, olivenolien og rød palmeolie sammen med de 7 essentielle olier i Amanprana Barberolien garanterer en god pleje, næring, beskyttelse og en let parfumeret hud. De fugter, reparerer, styrker og nærer huden. De letter og reducerer irritation. Det betyder, at du ikke længere behøver barbercreme, barbersæbe eller aftershave. 3 i 1 Barberingsolie til mænd og kvinder Barberolien blev udviklet til unisex-brug. For at barbere dit ansigt, din krop eller intime kropsområder. Indeholder ingen kemikalier eller konserveringsmidler. Med 3 i 1 Barberolie kan du let se, hvor du barberer.

47


Foto WWF • design Marathon Advertising +32 (0)3 653 33 77

Trykt med vegetabilsk blæk på ubleget genbrugspapir.

▲ WWF aktion mod tunfiskeri: ”Ville du bekymre dig mere om mig, hvis jeg var en panda?” Greenpeace, Sea Shepherd, WWF og Sea First Foundation med Dos Winkel slår på alarmklokkerne. Alle tunarter er i høj grad truet af udryddelse. Spis ikke tun.

Amanprana og Gemme Havet STOP overfiskeri: 70 % af alle fisk er udsat for overfiskeri. Kun 3 % af fiskearterne er på nuværende tidspunkt ikke i fare. STOP ulovligt fiskeri: Fiskekvoterne er for høje til at hjælpe fiskebestanden komme på fode igen. Derudover er en ud af to fisk fanget ulovligt. STOP med at fjerne mangroskovene til rejefarme. Mangroskove er et vigtigt yngleområde for fisk. De beskytter også øer og koralrev. STOP koralrevenes forsvinden som et resultat af temperaturstigninger i havene og den destruktive fiskeriform, bundtrawlfiskeri. STOP smertefulde aflivningsmetoder. Torsk og sild dør af kvælning, hvilket kan tage alt lige fra 20 til 60 minutter. Mange fisk renses og indvoldene tages ud, mens de er levende og lider i 10 til 50 minutter. STOP bifangsten. For hver fisk der fanges, dræbes en som resultat af bifangst og kastes tilbage i vandet. Hvert andet minut mister en delfin, skildpadde eller hval livet i fiskernes net. STOP fiskeristøtten. Fiskere kan stemme, det kan fisk ikke. Der er for mange, der arbejder i fiskeriet på nuværende tidspunkt. Ifølge WWF resulterer hovedparten af fiskeristøtte i seriøs skade på havmiljøet. STOP fiskeriformer der ødelægger naturen. Trawlfiskenet ødelægger vores havbunde. Forskere regner med at 98 % af havlivet finder sted på havets bund. STOP industrifiskeri i Afrika og Stillehavet. Europa er den største udplyndrer, og Charles Clover kalder fiskerettigheder for Afrika for ”neo-kolonisering”. STOP overforbruget af plastik. Plastik forsvinder Ikke. Det havner i jorden, i luften eller i havet. Forskere antager, at der er 6 gange mere plastik end plankton i verdenshavene. Plastikdele fungerer som xenoestrogener. Hunsnegle der udsættes for særlige kemikalier udvikler en penis. Stop det hensynsløse højsøfiskeri, der tømmer havene for fisk. 1500 forskere beder om, at man standser højsøfiskeri STOP forureningen af verdenshavene. Nordsøen var engang et af verdens rigeste og reneste fiskeområder. Den er nu en industriel mudderpøl, og bunden er en tom ørken. STOP dampbrugsvirksomhed. De forurener økosystemerne i særdeles høj grad og bruger for megen fiskemel fremstillet af små vilde fisk. STOP sushi og sashimi med tunfisk. WWF antager, at den atlantiske tunfisk vil være udryddet i år 2015, hvis vi Ikke stopper. Siden 1.1.2011 har Amanprana brugt 10 % af sit overskud på ”Save the Sea” aktioner. Læs mere om Save the Sea på www.noble-house.tk Noble-House nv • Baillet Latourlei 97 • B-2930 Brasschaat, Belgien Telefon 00 32 3 653 25 41 • info@noble-house.tk Info, opskrifter, og for at abonnere på vores nyhedsbrev: www.noble-house.tk 48

Produkt brochure Amanprana 2012-2013  

Produkt brochure Amanprana 2012-2013

Produkt brochure Amanprana 2012-2013  

Produkt brochure Amanprana 2012-2013

Advertisement