Page 1

1


2


inhoud Verzamelen 4-5 Visie 6-7 Missie 8-9 Strategie 10-11 Meerwaarde 12-13 Mentaliteitsgroep 14-15 Verdienen 16-17 Layout 18-19 Magazines 20-21 Fonts 22-23

3


4

Verzameling zinnen waar het woord ‘‘Dood’’ in zit van Erik Fens. Deze pagina’s heeft hij een map vol.


Verzamelen Op amagicmess.nl kun je je laten inspireren door alles dat ooit verzameld en bewaard is gebleven. Verzamelingen geven de tijdgeest weer, zijn informatief en een spiegel van de mens en maatschappij. Verzamelen is mijn drijfveer in de mode en een manier om orde te scheppen in de chaos. Chaos die we in deze tijd allemaal ervaren. We leven in een high-speed maatschappij, streven naar perfectie en zijn multitaskers in de echte ĂŠn virtuele wereld.

5


Colorsmagazine - 79 Collector

6

De theelepelverzameling van Marijke

Leung Mee-ping - ‘‘Memorize the future’’


Visie A magic mess is een interactief blog met online forecasting/ mood magazines. Het blog moet inspireren en informeren. Het is een forecasting tool op een nieuwe toegankelijke manier. Het overkoepelende thema is ‘verzamelen’. Verzamelen is de leidraad en in de toekomst willen we verzamelingen van online bezoekers verzamelen. Op de sites staan drie magazines: Possessed, Etnic en Surreal. De magazines hebben allemaal iets met verzamelen te maken en bieden alle drie vernieuwende conceptuele ideeĂŤn voor toekomstige producten in de mode-industrie. Op de site vind je nu forecastings voor herfst/winter 2012/2013.

7


8


MISSIE De klassieke manier van forecasting is het verzamelen van informatie door medewerkers binnen het bedrijf. Zij gaan op reis, maken foto’s en zoeken in bladen naar informatie. Dit verandert in een tijd waar interactieve media steeds belangrijker wordt. In de toekomst is het de bedoeling dat verschillende mensen uit verschillende werelddelen hun verzamelingen aan het blog toevoegen. Crowd sourcing is een belangrijk begrip. Met het blog als communicatietool worden verzamelingen verzameld. De voordelen hiervan zijn: diversiteit en toegankelijkheid. Het blog heeft als doel: inspireren en prikkelen van de geest. Op een snelle en overzichtelijke manier informatie verschaffen, die je op je eigen manier kunt interpreteren.

9


10


strategie Creator - Annemarie van der Ven

Critics - Beoordelen de site en geven aanvullende informatie Collectors - Sturen verzamelingen en zorgen zo mede voor content.

Joiners - Mensen met een social netwerk profiel

Spectators - Mensen die vooral gebruik maken van de content die andere plaatsen.

Wereldwijd kunnen mensen hun verzameling of een deel van hun verzameling mailen naar amagicmess@gmail.com Het is de bedoeling dat dit via www.wetransfer.nl gebeurd. Zo krijgt de redactie hoge resolutie (180 tot 300 dpi) beeldmateriaal binnen waar ze mee aan de slag kunnen. Verzamelingen die binnenkomen worden eerst geselecteerd. Er komen drie selecties: Ongeschikt, geschikt voor op het blog en geschikt voor in het magazine. Ongeschikt zijn verzamelingen die niet aan de ‘’terms of use’’ voldoen of met een slechte beeldkwaliteit. Op het blog komen interessante verzamelingen die inspireren maar op dat moment niet in het thema van het magazine passen. Dan zijn er nog de verzamelingen die het magazine aanvullen en in het thema passen. Amagicmess wordt gelinkt aan verschillende sociale netwerk sites zoals ‘’Facebook’’ en ‘’Twitter’’. Op deze sites worden iedere dag oproepen geplaatst om je verzameling op te sturen. Ook proberen we via social media het bezoekersaantal omhoog te brengen. Zodra er iets nieuws op de website komt te staan is dit ook zichtbaar op ‘‘Facebook’’ en ‘‘Twitter’’. De kans dat mensen doorklikken en de site bezoeken wordt dus veel groter.

Inactives - Mensen die geen activiteit ondernemen op het internet.

11


12


Meerwaarde Trendbureaus verkopen hun bevindingen op het gebied van forecasting aan het bedrijfsleven. Online websites zijn inspirerend maar missen vaak een vertaalslag 贸f interactie. Beide zijn op deze site wel aanwezig. Daarnaast wordt digitale media steeds belangrijker en zou de site inclusief magazines ook als applicatie op de I-pad kunnen verschijnen zodat deze altijd en overal bereikbaar is. Ook Crowd-sourcing geeft meerwaarde. De wereldbevolking als bron van wijsheid en inspiratie gebruiken leidt tot innovatieve idee毛n en creaties.

13


mentaliteitsgroep Het product is voornamelijk gecreëerd voor een generatie geboren in de jaren 80 met een positieve kijk op het leven. Een ambitieuze en creatieve generatie met voorliefde voor kunst, kwaliteit, cultuur en bewustzijn. Zij streven naar authenticiteit, orde en innovatie. Daarnaast willen ze zich onderscheiden. Hiervoor gaan ze op zoek naar meerdere bronnen van inspiratie en creëren zo hun eigen unieke mix. Deze mix is ook terug te vinden in de kledingstijl. Vintage wordt gecombineerd met kwalitatieve designerkleding bijvoorbeeld Rikaint, Cos en Marc Jacobs maar ook items van de H&M of Zara worden gedragen. Prijs en merk zijn minder belangrijk dan het creëren van een eigenzinnige look. De doelgroep is onrustig maar steeds op zoek naar rust. Wanneer rust gevonden is zijn ze alweer toe aan een nieuwe uitdaging. De nieuwe generatie is actief in de virtuele wereld. Ze ontkomen er niet aan en willen niet achterblijven. Maar zo nu en dan nemen ze bewust afstand van het beeldscherm. Inspiratie zoeken ze in tastbare en virtuele bronnen. Magazines en online magazines zoals; A-magazine, Bloom magazine, Vice, COLOR magazine, Bak magazine, Nico magazine en No name magazine. Inspiratie is voor iedereen anders, iedereen interpreteert de inhoud op zijn manier. Niet iedereen wil hetzelfde. Vooral stylisten en (stoffen) ontwerpers op gebied van mode/interieur kunnen het blog gebruiken.

14


Creatief Vrijgevochten Individueel Progressief Bewust Innovatief Vrijheid Geluk

15


Printscreen van Nalden.net

16


verdienen? Als het blog groot wordt en naamsbekendheid krijgt levert het pas iets op. Websites moeten het net als magazines vooral hebben van adverteerders. Adverteerders willen een grote doelgroep bereiken. Het is dus van groot belang dat je een blog goed promoot, de statistieken bijhoudt en de in de loop van de tijd het bezoekersaantal ziet groeien. Je moet ervoor zorgen dat bezoekers regelmatig terugkeren. Hoe meer bezoekers je hebt hoe groter de kans dat adverteerders in jouw blog willen investeren. Nalden.net is een goed voorbeeld van een winstgevend blog. Nalden is ooit begonnen als onbetaalde blogger maar daar merkt hij nu niks meer van. Het is ook belangrijk dat je met adverteerders niet de kwaliteit van je blog naar beneden haalt. Bedenk goed welke adverteerders wel of niet bij jou stijl passen. Naast de inkomsten van adverteerders kun je eigen producten en diensten verkopen op de site. Het zou kunnen dat mensen de magazines willen bestellen, die mogelijkheid is er. Via amagicmess@gmail.com kunnen ze een bestelling plaatsen. Zodra de bestelling binnen is wordt het magazine in PDF formaat naar de drukker gestuurd en is het binnen een week bij de klant. Daarnaast is er een mogelijkheid om in de toekomst producten van anderen te verkopen. De producten moeten bij het concept passen.

17


Lay OUT De layout van de site is clean en overzichtelijk. Bezoekers moeten snel kunnen navigeren naar wat ze zoeken. Het gaat het om de inhoud van de posts en van de magazines. Communicatie wordt gedreven door beeld. De mens is visueel ingesteld en nu de technologische mogelijkheden toenemen denken en doen we steeds meer in beeld. Denk aan ‘face-time’ en ‘Qwiki’. De kleur van de kop is zwart. De stijl is draderig. Het is modern in de layout maar geeft toch een nostalgisch gevoel. Dat is wat we willen uitstralen. Moderne nostalgie. In de menubalk staan de belangrijkste site elementen en die moeten snel toegankelijk zijn. Via de menubalk navigeer je naar de home page, about page, magazines en terms of use. Op de homepage vind je het blog-gedeelte van de site. Hier worden posts geplaatst waaronder de verzamelde verzamelingen.

Social media is geïntegreerd op de site. Iedere post is gelinkt aan facebook en twitter. Wanneer er een nieuwe post geplaatst wordt is dit ook op facebook en twitter zichtbaar. Mensen kunnen meteen reageren en worden getriggerd om de site te bezoeken. Het logo van facebook is bij iedere post zichtbaar. De kop van de post is duidelijk zichtbaar in een vergroot font. Onder het kopje staan tijd en datum van de plaatsing. Zo weet je meteen de relevantie van het bericht. Dan komt de afbeelding. Er is een standaard beeldformaat, dit kan soms afwijken. De textuele inhoud van het bericht is op de homepage niet zichtbaar, via de link ‘‘read more’’ wordt het hele bericht weergegeven. Als er wel tekst zichtbaar is moet deze beperkt zijn tot 3 regels. Via posts kun je doormiddel van links op andere sites terecht komen. Deze openen zich altijd in een nieuw venster. Op de about page staat beknopte informatie over de site.

Rechts boven vind je de tag-cloud in alfabetische volgorde. Via de tag-cloud kun je snel navigeren naar het onderwerp van interesse. Vaak gebruikte tags zijn groter weergegeven. In de posts zijn tags onderaan zichtbaar. Categorieën staan onder de tagcloud. Categorieën navigeren naar belangrijke informatie zoals de Brand manual. In de toekomst valt ook het archief van magazines onder categorieën. Iedere post moet over een categorie beschikken. De zoekfuntie is er voor bedoeld om gericht informatie te zoeken.

18

De terms of use zijn duidelijk beschreven en iedere bezoeker moet zich hier aan houden. Via de kopjes ‘‘Magical Worlds’’, ‘‘Possessed’’ en ‘‘Surreal’’ kom je bij de magazines terecht. Als je op een magazine klikt kun je deze met de muis of met de pijltjes op het toetsenbord doorbladeren. Ook kun je het blad in en uit zoomen.


19


Magical Worlds

Collecting the future without giving away the past

20


Magazines De uitstraling van de magazines is per concept verschillend. De lay-out moet bij het thema passen en een bepaalde sfeer uitstralen. De overeenkomsten van de magazines zijn: Beeldtaal is belangrijker dan tekst. De beelden worden vaak groot in de lay-out geplaatst, soms paginagroot. De cover is gecreĂŤerd van materiaal of stof gebruikt in de trend prognose. Collecting the future without giving away the past

POSSESSED

Collecting the future without giving away the past

21


22


FONTS Het prominente font is ‘‘Helvetica’’. Helvetica is een schreefloos (sans serif) lettertype. Het is neutraal en goed leesbaar hierdoor komt de inhoud helder over.

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ Abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 1234567890!?&%#@.,:<> Wanneer Helvetica niet wordt ondersteund is het tweede font ‘‘Veranda’’.

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abxdefghijklmnopqrstuvqxyz 1234567890!?&%#@.,:<> Het derde font is ‘‘Arial’’.

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 1234567890&%#@.,:<>

23


WWW.AMAGICMESS.NL 24


25


26

Brand manual  
Brand manual  

Brandmanual for amagicmess.nl