__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Vakkert Tidløst Personlig

Se vĂĽre farger med inspirasjon fra naturen


Naturen er en fantastisk inspirasjonskilde. Dagslyset er vår beste lyskilde. Alle farger finnes i naturen. Gult til rødlig blått og gult til grønt kan brukes i alle rom i boligen. De kjølige fargene mellom blått og grønt bør man være forsiktige med i rom som vender mot nord.

Farger krever lys: Jo mer sort fargene inneholder, jo mer lys trenger de. Fargene forandrer seg, de ser skarpere ut i sollys enn i skygge. De blir lysere på veggen enn på en liten prøve. Lag en fargepalett:

Mal prøvestrøk på plater eller gråpapir og flytt disse rundt i rommet. Se hvordan fargen forandres med lyset. Skal hele rommet males i samme farge bør ikke fargen være for mørk og kulørsterk. Er det enkelte partier eller en vegg som skal fremheves, er valgfriheten større. Møbler og gjenstander i friske farger er flotte kontraster i et rom, og gir personlighet til interiøret. Velg med hjertet, din personlige stil er riktig for deg!


Glansgrad Supermatt

Silkematt

Halvblank

Blank

Grått er ikke grått! Grålige nyanser er nøytrale og kanskje nettopp derfor, et tidløst sikkerstikk. Sammen med trestrukturer og naturmaterialer kan man skape spennende kald – varm kontraster. Utfordringen med den nøytrale gråtoneskalaen er den påvirkes av omgivelsene, trekker kulørtoner til seg, og forandrer uttrykket i fargene den stilles ved siden av. Skal en grå nyanse oppfattes som nøytral grå, må den tilsettes en liten dråpe av fargen den skal kombineres med.

Glans fremhever fargen og forenkler renholdet. Samtidig blir ujevnheter mer synlige. Matte overflater kamuflerer, gir en soft følelse og er mye brukt til himling og vegg. Listverk, panel og skapdører bør være enkle å vaske, og kler en overflate med glans. Jo høyere glansgrad, jo mer lys reflekteres. Obs: Flater m/høy glans kan gi uønsket refleksjon og nesten fungere som et speil.


Hvitkløver

Bekkeblom

Tiriltunge

Hvitveis

Bergfrue

Bevende hjerte

Plomme

Konvall

Hundekjeks

Engsoleie

Valmue

Ryllik

Mjødurt

Løvetann

Rognebær

Blomkarse

Ringblomst

Tradisjon

Tiriltunge Rødhette


Yr

Svaberg

Tåke

Klima

Blåfjell

Flo

Morgendis

Hagl

Hulderblå

Varme

Havskodde

Kuling

Storm

Torden

Fjære

Bris

Sønnavind

Vestavind

Vestavind Orkan


Dråpe

Duggfrisk

Kulp

Tåre

Damp

Kildevann

Sjø

Oase

Blåstein

Lagune

Brønn

Havgrå

Bølge

Bekk

Myrhull

Innsjø

Ocean

Fjellvann

Bølge Tjern


Muskat

Rosmarin

Safran

Salvie

Kardemomme

Sitronmelisse

Vanilje

Timian

Peppermynte

Trollskog

Fjellgrå

Karve

Karri

Kanel

Ingefær

Dill

Grønn pepper

Gressløk

Karve Sennep


Velg gulvet først! Det gir et godt utgangspunkt for videre valg av tapet og farger. En fargepalett er til stor hjelp når hele boligen skal fargesettes. Fargen på veggene, som oftest den mest nøytrale, utgjør basen sammen med gulvet. Paletten får god bredde ved å tilføre aksentfarger, det kan være nabofarger til hovedfargen eller ton i ton farger. For å fremheve fargene og skape spenning tilføres komplementærkontrasten, en farge som ligger på motsatt side av fargesirkelen. Er man usikker på fargevalget kan man velge ut nyanser i et bilde, -tekstiler eller kunst. Det kan være en god start for en personlig palett.

Møbler og interiørprodukter: Berge Interiør - www.bergeinterior.no Foto: Fotograf Anne-Line Bakken - www.annelinebakken.no Farger & styling: Happy Homes Norge - www.happy-homes.no

Profile for Amadeus Reklame

Fargekart Happy Homes  

Se våre farger med inspirasjon fra naturen!

Fargekart Happy Homes  

Se våre farger med inspirasjon fra naturen!

Profile for amadeusr

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded