Page 1

Vä Fix lko a fi mm me nt p dl en äc å ba in kra lko mö ng e ble n & r fr ån terra Fe sse rm ob n .

iv

år

bu

tik

V

Originalbrädgolv Nyrenoverat kök

Bevarade sekelskiftesdetaljer

Anno 1892 ... Vasastan

Erik Dahlbersgatan 26 a | Ca 65 kvm | Såld


Erik Dahlbergsgatan 26 A

Att hitta hem ... När du står inför att köpa lägenhet kan det vara mycket som snurrar i huvudet. Vi på Alvhem Mäkleri & Interiör är måna om att du ska känna dig trygg & nöjd som köpare. Både med genomförandet av affären & med ditt nya hem. Därför ser vi till att vara ordentligt pålästa om de fastigheter & de föreningar vi arbetar i. Därför försöker vi ge dig den tid du behöver för att fatta rätt beslut. Därför har vi också ett nära samarbete med banker, inredare & andra du kan tänkas behöva i samband med ditt bostadsköp.

Vi är stolta över våra bostadsbeskrivningar och gör vårt yttersta för att de skall upplevas som informativa & rättvisande. Skulle det vara så att du har ytterligare frågor som vi inte lyckats besvara, så är du naturligtvis hjärtligt välkommen till oss & vår butik. Förutom svar på dina eventuella frågor, har vi också utsökt kaffe & en massa inredningsprylar att botanisera bland. Vänliga hälsningar Alvhem Mäkleri & Interiör

Vi har nu nöjet att presentera ett hem som får anses vara något utöver det vanliga. Beläget högst upp i ett vackert sekelskifteshus i Vasastans populära kvarter med generös takhöjd om hela 3,25 meter. Tidtypiska bevarade detaljer så som stuckatur, takrosetter, högt profilerade fotlister, djupa fönsternischer, spegeldörrar, fina listverk och originalbrädgolv möter dagens elegans och funktionalitet med nyrenoverat vackert kök och helkaklat badrum i stilren design. Välplanerade och luftiga rum med två rum i fil mot Erik Dahlbergsgatan och ett hemtrevligt kök i vitt mot den lugna innergården. En lägenhet som sprider harmoni där de nuvarande ägarna skapat ett boende som slår det mesta. Lägenheten genomgick en varsam totalrenovering under 2007, där ett nytt modernt kök och påkostat badrum installerades samtidigt som elen renoverades och samtliga ytskikt sågs över med genomgående ljusa nyanser från Fired Earth. Sovrummet har en stor walk in closet med goda förvaringsmöjligheter som slukar kläder. Detta är definitivt ett hem för dig med högt ställda krav! Tyst och lugnt, men ändå så centralt! Utanför dörren finns allt man kan tänkas önska sig. Små charmiga kvartersbutiker med bl a blommor, kläder och mysiga caféer. Ett stenkast bort finns välsorterade livsmedelsbutiker. Runt hörnet stoltserar Vasagatan med sina härliga uteserveringar och ett kvarter bort ligger Avenyn. För den som vill gå barfota på grönt gräs ligger Vasaparken och Kungsparken ett kvarter bort. En stor och populär förening med människor som trivs och bor kvar under lång tid. Föreningen har en gemensam grönskande gård med trevliga sittgrupper, grill och blomster som gör det lätt att stanna till och trivas. Här kan du odla dina egna grönsaker i föreningens trädgårdsland.

Ansvarig mäklare: Marcus Hamilton Borg Reg. Fastighetsmäklare / Civilekonom Direkt/mobil: 031-761 22 55

Stadsdel: Vasastan Bostadsrätt Brf: Vasafyran Antal rum: 2 rum + kök Boarea: ca 65 kvm Våning: 4 av 4 Byggår: 1892 Månadsavgift: 3 005 kr Såld


Hall

H Välkommen!

Högst upp genom ett vackert nyrenoverat trapphus med sekelskiftesdetaljer så som smidesräcke, stuckatur och engelska tiles finner du entrén till lägenheten. Så snart man öppnat dörren känner man av de nuvarande ägarnas sinne för stil och finess. En känsla av ro sprider sig innanför dörrarna där allt är genomtänkt och genomfört med fingertoppskänsla. Vitmålat originalbrädgolv pryder hallen som tillsammans med vitmålade väggar skapar en trevlig och välkomnande känsla. I hallen finns plats för avhängningsmöjligheter, hallspegel och en mindre hallmöbel. För den som vill kan garderober sättas in. I den inbyggda originalgarderoben har man gjort en smart lösning med en tvättpelare. Vackra pardörrar leder in till vardagsrummet, vilket ger en härlig rymd och ljus till hallen.


Tvรฅ rum i fil med generรถs takhรถjd om hela 3,25 m


Vardagsrum

Bevarade detaljer & harmoniska material

Härligt ljusinsläpp från två höga fönsterpartier

Stort & luftigt med vackra originalbrädgolv.

D

Det stora vardagsrummet, som är lägenhetens själ och hjärta, erbjuder gott om plats för både soffa, tv-möbel, fåtölj, bokhylla och en mysig läshörna. Den goda smaken som lyser igenom i varje litet val, visar tydligt att inget är lämnat åt slumpen. Originalbrädgolven, som är laserade med silvervitirol och efterbehandlade med vitsåpa och silvergrå lasyr, är en dröm i sig och en vacker kontrast till de målade väggarna i bruten vit ton från Fired Earth. Generös takhöjd om hela 3,25 meter ger tillsammans med stuckatur, takrosett, spegeldörrar, och högt profilerade lister, den känsla man eftersträvar i ett sekelskifteshus från 1892. En vit kakelugn är speciell sekelskiftesdetalj som pryder vardagsrummet (ej fungerande i dagsläget). Det höga läget och de två stora fönsterpartier mot väster och Erik Dahlbergsgatan ger ljuset spelrum. Just ljuset och rymden gör vardagsrummet till en naturlig plats för både umgänge och avkoppling.


Njut av ett hem utรถver det vanliga


Sovrum Vackra pardörrar leder in till sovrummet. Båda rummen vetter mot sydväst.

Välbalanserat, tyst & lugnt

I Fina listverk, spegeldörrar & smarta lösningar ”Walk in closet” är en av dom ...

I fil med vardagsrummet finner du det harmoniska sovrummet. Ljusa och lugna materialval gör detta till en perfekt plats för avkoppling och god sömn. Här finns plats för en dubbelsäng och ett mindre arbetsbord. Vackra sekelskiftesdetaljer i form av högt till tak (3,25 meter) med stram stuckatur, högt profilerade fotlister och djupa fönsternischer är en påminnelse från förr. Tidstypiska pardörrar avskiljer sovrummet från vardagsrummet. Väggarna är målade i en bruten vit nyans och på golvet ligger lika vackert originalbrädgolv som i vardagsrummet, vilket förstärker harmonin. Ett stort fönsterparti mot väster välkomnar ljuset.


Walk in closet

En sida för henne & en för honom

I

I anslutning till sovrummet finner du den stora klädkammaren med svängrum. Praktiska lösningar gör att alla skor och kläder har sin plats. En sida för henne och en sida för honom där även resväskorna har sin plats genom en smart förvaring ovanför badrummet. Golvet pryds genom vackert behandlat originalbrädgolv, vilket ger en varm och mjuk känsla att gå på. Väggarna bär en ljus tapet från Engelska Tapetmagasinet.


Badrum

Modernt & påkostat

I

I direkt anslutning till hallen ligger badrummet som renoverades stilfullt under 2007. Helkaklat och rymligt nog att erbjuda både duschhörna, vägghängd wc och stor badrumsbänk med översittande spegel. Stilrent vit rektangulärt kakel på väggarna och på golvet ligger klinker i ljusgrå ton från Fired Earth. Handfatet, även det från Fired Earth, med italiensk designblandare vilar på en vacker badrumsbänk i kalkstensmosaik. Downlights i tak med dimmerfunktion ger rätt belysning. Utanför badrummet finner du en inbyggd tvättpelare i en originalgarderob med tvättmaskin (Siemens -07) och torktumlare (Electrolux -07).


Kök Med ett rejält fönster mot föreningens lummiga innergård och matplats för minst sex middagsgäster, blir köket till en naturlig plats för samvaro.

Funktionalitet & estetik i centrum

K En köksdröm i vitt med skåp och luckor i vit högblankt med förvaringsmöjligheter ända till tak.

Köket renoverades 2007 med materialval som gjorts med omsorg där funktionalitet och estetik stått i centrum. Ett kök som inte skall dra uppmärksamheten till sig, bara finnas, dölja alla funktioner och smälta in i hemmet. Köket är välutrustat med vit induktionshäll, inbyggnadsugn och en ångugn från Siemens -07, vilket gör matlagningen till ett nöje. Diskmaskin finns självklart och är integrerad samt tystgående. Köksfläkt Bosch -07 och djup fyrkantig diskho från Smeg. Integrerad kyl och frys i bekväm arbetshöjd från Electrolux 07. Ovanför bänkskivan i ljus akrylsten finns framtaget vitkalkat tegel med glasskiva som stänkskydd. Här sitter även downlights för bra arbetsbelysning. Högt till tak med stuckatur, takrosett och högt profilerade fotlister påminner om en svunnen tid. Golvet pryds av vitmålat originalbrädgolv och väggarna är målade i en bruten vit nyans från Fired Earth.


Bevarade detaljer fr책n 1892 skapar karakt채r


Brf Vasafyran

Lummigt & trevligt bland goda grannar

B

Bostadsrättsföreningen Vasafyran är en stor och trygg förening som förvärvade fastigheterna Vasastaden 17:7, 17:8, 17:11 och 17:12 år 2003 med adress Aschebergsgatan 11, 13 och Erik Dahlbergsgatan 26, 28. Fastigheterna byggdes 1886-1892 och utgör 4 flerbostadshus i 4-5 våningsplan med vackra fasader som smyckats tidsenligt med ornament, listverk och kupor. Byggnadens totalyta är 4 387 kvm, varav 3 939 kvm är lägenhetsyta och 448 lokalyta. Föreningen har 51 lägenheter varav 48 är upplåtna med bostadsrätt och 3 med hyresrätt samt 6 lokaler med hyresrätt. Alla lokaler är i dagsläget uthyrda. Det totala taxeringsvärdet är ca 54,2 msek, varav ca 33,1 msek är byggnad och 21,1 msek är mark enligt årsredovisningen 2008. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade genom Länsförsäkringar.


P

Föreningens ekonomi

Populär förening med god ekonomi Ekonomi Brf Vasafyran är en stor och populär förening med god ekonomi. Föreningen har goda lokalintäkter genom de 6 lokaler med hyresrätt som står för ca 25 % av intäkterna, där man nyligen förlängt en del av hyreskontrakten. Föreningen ombildade och sålde två hyreslägenhet till bostadsrätt under 2007/2008. Pengarna från försäljningen har stärkt föreningens ekonomi och gått till amortering av lån och underhållsfond. Underhållsfonden uppgick till ca 0,65 msek per 2008-12-31. Föreningen har en total belåning på ca 22,5 msek uppdelat på 4 lån varav ca 1 msek är rörligt och resterande bundet med olika löptider. Ett lån las om i våras med ny löptid och något lägre räntenivå. Belåningen uppgår till ca 6 163 kr/kvm bostadsrättsyta. Den genomsnittliga avgiftsnivån i föreningen har varit stabil och är 543 kr/kvm per år. Inga planerade avgiftshöjningar.

Genomförda större renoveringar

pplåtelseform: U Bostadsrätt Andelstal 1,8153% vgift: 3 005 kr/mån A inkl värme, VA, kabel-tv Lägenhetsnr: 106 Byggtyp: Sekelskifteshus Byggnadsår: 1892 Fönster: 3-glas ppvärmning: U Fjärrvärme

Fastigheten är i mycket gott skick där större renoveringar har skett under år 2004-2005 i form av fönster-, fasad-, tak- och badrumsrenovering samt borsyreinfiltrering i grunden och portbyte. Stambyte skedde 1979 och föreningen har inga planer på byte eller relining. Under 2006-2007 genomfördes reparation och ommålning av tak på Aschebergsgatan, hissrenovering, byte av frånluftsfläktar, nytt porttelefonsystem och nytt torkskåp och torktumlare till tvättstugan köptes in. Renovering av port och trapphus påbörjades under 2008. Grundförstärkning med borinfiltration genomfördes även i fastigheten på Erik Dahlbergsgatan 28 under 2008.

Kommande renoveringar Föreningen följer en underhållsplan där inga större renoveringar är planerade. Föreningen har fortsatt trapphusrenoveringen under 2009 och man har precis avslutat en varsam renovering av ytskikten i portgången. Föreningen diskuterar att eventuellt fräscha upp tvättstugan under 2010.


Stadsdelen Vasastan Stadsdelen Vasastan

Vasastan Med hamnarna i norr, fantastiska grönområden i söder och med bara några minuters cykelavstånd till Kungsportsavenyn, ligger en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar - Linné!

V

De som har privilegiet att bo i Linné, Vasastan ligger mitt i Göteborgs kärna och är en brukar ihärdigt hävda att stadsdelen är av stadens äldsta och pampigaste delar med ett den charmigaste värde. i helaGöteborg Göteborg. Och högt kulturhistoriskt upplevde det med rätta. en expansiv period under 1800-talet. Vasastan bebyggdes till största delen mellan 1870–1920 och är en av Europas bevarade stadsdelar. Detnu tyckte också Carl vonbäst Linné, som ansåg, efter att ha

Linné Vackra Vasagatans allé kantas av stora lummiga träd som leder fram till Kungsportsavenyn. Här tar du dig lätt fram antingen med cykel eller till fots. Välkommen till Vasastan!

besökt stadsdelen 1746, att gatorna med sina trädalléer, pampiga stenhus ochmängd nivåskillnader, ”var det stenhus. vackraste han Här finns en stor välbevarade sett i hela riket!”. Hans engagemang i Göteborgs dåvarande Stadsdelens utformning bestämdes genom en problematik, satte sådana spår i göteborgarna att man valde arkitekttävling 1861, en av världens första. att döpa stadsdelenåroch dess paradgata efter honom. Förebilderna boulevarderna Paris ochstadsdelen Ringen Om Carl von är Linné haft möjlighetiatt besöka idag, så hade säkerligen bosatt sig här han med. Idag i Wien där han mycket inspiration inhämtades. bor inte mindre än 30 000 personer här. Lika många som i Karaktäristiken är genuina stenhus med slösande en mindre svensk stad! rikBland ornamentik, mest i arkitekturen nyrenässans. den imponerande erbjuder inte mindre än 80 restauranger kulinariska smakupplevelser från hela världensgenom kök ochstadsdelen de mysiga caféerna Huvudstråket är den med breda sina uteserveringar blir till självklara mötesplatser för Vasagatan med ett gångstråk i en grönskande kompisgängen. Eller vad sägs om riktigt god kaffe i solen allé mitten. Vasastan erbjuder ettbra rikt efter ihelgens brunch? Eller varför inte en bokutbud på av restauranger, små udda butiker, caféer favoritcaféet? Linné har mer än så attoch erbjuda. Här finns ochMen gallerier. Universitet bibliotek finnsockså bibliotek, biografer, små udda klädbutiker med allt ifrån i omgivningen vilket också gör Vasastan till antikt till modernt och välsorterade livsmedelsbutiker. Att studenternas stadsdel. besöka Saluhallen Briggen i den gamla brandstationen är en upplevelse i sig. Här kan man köpa både belgisk choklad, färsk fisk,oaser grönaoch primörer och italienska delikatesser. Gröna blomstrande parker så som Mitt i allt mysigt vimmel finns också goda möjligheter Vasaparken, Kungsparken och Hagaparken ger till rekreation och friluftsliv. I direkt anslutning till andrum i enbereder annars så livligt Botaniska stadsdel. trädgården Det är lätt Linnéplatsen Slottsskogen, att Vasastan.ut sig. När solen tittar fram slåss många och älska Änggårdsbergen göteborgare om Slottsskogens gräsmattor för att breda ut sina filtar och tända grillen. Också hundarna och deras ägare är frekventa besökare, även när det regnar. Då behöver man i och för sig inte trängas… Det är lätt att älska Linné.


Om Alvhem Mäkleri & Interiör Vi tycker det ska vara roligt att jobba. Och tryggt för dig att köpa och sälja lägenhet genom oss. Därför säger vi stopp till det upptrissade tempot och tar inte på oss fler uppdrag än att vi alltid kan göra vårt absolut bästa. Idag är vi ett väl sammansvetsat gäng med mångårig erfarenhet av mäklarbranschen och Vasa. Vi har även knutit till oss ett antal duktiga samarbetspartners som, precis som vi, brinner för det vi gör. Om du har några frågor eller bara vill prata lite är du varmt välkommen in till vår butik på hörnet Alfhemsgatan/Olivedalsgatan.

Nils Jacobsson Reg Fastighetsmäklare/ Civ ekonom

Sandra Guerrero Reg Fastighetsmäklare

Johan Hjelmaeus Reg Fastighetsmäklare/ Civ ekonom

Marcus Hamilton Borg Fastighetsmäklare/ Civ ekonom

Jessica Gustafsson Fredrik J Karlsson Reg Fastighetsmäklare Fotograf

Lina Isaksson Janne Olander Kontorsansvarig Fotograf

Sara Ammilon Ryman Jenny Mäklarassistent Art Director /Butiksansvarig

Kristina Cuvier Lester Butiksbiträde Allt-i-aallo Allt-i-allo

B

Bageriet blev inspirationskällan Våren 2007 fick vi till vår stora lycka privilegiet att ta över lokalen i det vackra 20-talshuset på hörnet Olivedalsgatan / Alfhemsgatan. Det gamla konditoriet som huserat på platsen innan och troget försörjt grannskapet med nybryggt morgonkaffe och kanelkransar, är idag ombyggt till vår stolthet - en charmig inredningsbutik med massor av ögonfröjd (och kaffe!).

Skön miljö med doft av kaffe Tillsammans med våra samarbetspartners Solgläntan och Atmosphere Antique & Unique, har vi samlat en mängd noga utvalda produkter som garanterat kommer att fungera som en inspirationskälla, oavsett om du är köpare, säljare, hundrastare eller barnvagnsrullare. De gamla bakugnarna har vi gjort oss av med, men tittar du förbi i butiken kommer du bland annat hitta härliga tvålar, klassiska cafémöbler från franska Ferrmob, vackra kuddar från Himla, sköna handdukar från Lexington, ljuva tyger och annat stort och smått baserat på naturens egna material. Att vi som arbetar på Alvhem Mäkleri & Interiör trivs i denna vackra miljö och därmed gör ett bättre jobb, gör ju inte saken sämre! Välkommen att botanisera i vår butik och insup atmosfären, eller slå dig bara ner i en av våra fåtöljer och avnjut en god caffe-latte.

Vi värnar om miljön Vår strävan är att bedriva en verksamhet med så ringa miljöpåverkan som möjligt. Allt vårt avfall källsorteras och det faktum att vi arbetar så oerhört lokalt gör att vi ofta kan promenera till våra lägenheter, annars använder vi enbart miljöbilar. Vi har dessutom valt att skänka pengar till Världsnaturfonden. Som WWF Vänföretag bidrar vi till WWF:s viktiga arbete med att skydda vår miljö. Läs gärna mer på www.wwf.se


Planritning

Viss avvikelse kan fÜrekomma, ritningen är ej skalenlig.

Erik Dahlbergsgatan 26 A

Erik Dahlbergsgatan 26A  

Erik Dahlbergsgatan 26A

Erik Dahlbergsgatan 26A  

Erik Dahlbergsgatan 26A

Advertisement