Page 1


Välkommen till ett av Gamla Masthuggets vackraste hus Vi på Alvhem arbetar alltid i team med de bästa specialister för att berätta historien om den lägenhet vi säljer. Så att du skall få rätt känsla för lägenhetens möjligheter och unika detaljer. Vad som är gjort i den, om den är renoverad etc. Teamet består av inredare/stylister, fotografer och kommunikatörer, men också hantverkare. Just denna lägenhet på Fjällgatan 24 B kan stoltsera med hörnläget på vån 3 av 3, balkong och två kakelugnar. Välkommen att bläddra vidare och se hur vi och vårt team valt att berätta historien om just denna lägenhet - ett drömhem som kan bli ditt.

Ansvarig mäklare ANDREAS LUNDBERG Reg. Fastighetsmäklare Mobil: 0766-44 06 62 andreas@alvhem.com

Assisterande

SOFIA TÄNG Mäklarassistent sofiat@alvhem.com

Upptäck mer om oss, vår värld och våra drömhem på www.alvhem.com


Resumé

FJÄLLGATAN 24 B Rum: 2 + kök Boarea: 59 kvm (uppmätt) Våning: 3 av 3 Avgift: 3 882 kr/mån Utgångspris: 3 275 000 kr Förening: Brf Sjömansgatan 2


BERÄTTELSEN Fjällgatan 24 B

Med bästa hörnläge Luftig och oerhört ljus hörntvåa på våning 3 av 3 i ett av Gamla Masthuggets absolut vackraste hus. Bevarad tidskaraktär i form av kakelugnar, takrosetter, höga fönster, lister, parspegeldörrar och vackra brädgolv. Högsta balkongläge med eftermiddags- och kvällssol. Fräscha ytskikt och härlig disposition.

Mäklare/text: ANDREAS LUNDBERG. Foto: ANNIE HYREFELDT. Form: MALIN JOHANSSON


VÅREN ÄR PÅ INGÅNG och den sköna atmosfären

som kännetecknar G:a Masthugget är lika njutbar som alltid. Solens strålar letar sig ner bland de bevarade, vackra träden och sprider ljus över de omslutna innergårdarna som kännetecknar landshövdingehusen. Lugnet och den genuina känslan är ett faktum och det är svårt att säga exakt vad det är som gör detta område så charmigt. Om det är dess bevarade arkitektur, unika utsiktslägen, eller de charmiga kvartersbutikerna eller caféerna får vara osagt. Här bor du med direkt närhet till både Slottsskogen och Linnés sjudande kafé- och restaurangliv. Gå trappan ner vid Oscar Fredriks kyrka och ta ett glas vin på någon av uteserveringarna eller varför inte en middag på en av restaurangerna i "Lilla Italien" på Nordenskiöldsgatan. Längs med Fjällgatan, Linnéstadens förlängda arm, finns bland annat pizzeria, minilivs, ekologisk frukt- och grönsakshandel samt det populära bageriet Bullen och Brödet. För dig som åker kollektivt går buss 60 flitigt precis utanför som tar dig till Centralstationen på 16 min. I DETTA HÄRLIGA MYLLER har Alvhem fått

förtroendet att ta sig an ett hem som onekligen får

hjärtat att slå lite snabbare. Vi hälsar välkommen till ett av de mest välbevarade fastigheterna på gatan, det gröna landshövdingshuset, och en lägenhet med charm långt utöver det vanliga. En högt belägen hörntvåa med en mängd originaldetaljer bevarade och ett ljusinsläpp som få kan skryta med. Lägenheten som är genomgående i gott skick, stoltserar med högt till tak, två kakelugnar ( varav en fungerande ), balkong med eftermiddags- och kvällssol, bevarade brädgolv, parspegeldörrar och takrosetter. EN VACKER FÖRTRÄDGÅRD visar dig vägen till

husets port och skvallrar om att hela fastigheten andas charm tack vare sina tidstypiska material och vackra detaljer. På tredje våningsplanet, bjuder en rymlig och tidstypisk hall in till 59 ljuvliga kvadratmetrar. En möblerbar hall med gott om förvaring med hela tre garderober samt vägghängda skåp med charmiga tickabeslag. Önskar man ett hemmakontor så ryms även det. På golvet ligger furubrädor som är mörkbetsade och hårdvaxade och väggarna pryds av en vacker tapet (Ava) ifrån Sandbergs.


Från gården, som inom en snar framtid skall renoveras, nås både tvättstuga och förråd

med det höga och fria läget bidrar med ett magiskt ljusinsläpp. Ena hörnet pryds av en fungerande kakelugn som värmer gott under vinterhalvåret och ger också en genuin känsla om att tidsandan lever och att huset är varsamt restaurerat med stor respekt och kunskap. Vardagsrummets rymd och regelbundna form ger flera möjligheter till möblering och här finns gott om plats för soffgrupp, läshörna och ett hyllsystem. Väggarna är nymålade i vitt och harmonierar snyggt med det vackra golvet och de bevarade detaljerna i form av höga lister och takrosett.

det stora fönstret en skön form. Det strategiska hörnläget med ljus från två väderstreck skapar atmosfär och ett stort lugn. I sovrummet finns gott om plats och med endast en dörröppning finns knappast några begränsningar för möbleringen här finns möjligheter i varje hörn. Har du alltid drömt om en walk-in-closet så finns det gott om plats för att bygga det. Väggarnas harmoniska och dov/grå färg lyfter fint stuckaturen, kakelugnen och snickerierna. Likaså det vitbehandlade brädgolvet i original. Härifrån nås även den högt belägna balkongen i nordväst läge och erbjuder eftermiddags-och kvällssol. Härifrån har man koll över takåsar, himmel och trädkronor.

ETT HÄRLIGT KÖK som inbjuder till såväl

SMART PLANERAT badrum med fina färg-och

matlagning som umgänge. Matbordet har en given plats invid det höga fönstret och köket som går i vinkel är perfekt planerat med gott om arbetsytor. Skåpsluckorna som går i vitt kontrasterar snyggt med den mörkbehandlade bänkskivan och det gråa kaklet ovan arbetsytan. Kökets maskinella utrustning är kyl/frys, spis, fläkt och diskmaskin. Önskar man en mera öppen planlösning så skulle man kunna ta ner väggen mellan kök och vardagsrum.

Lägenheten är uppmätt till 59 kvm. Enligt förvaltaren står den registrerad som 58 kvm.

TVÅ STORA FÖNSTER med överljus kombinerat

I FIL MED vardagsrummet ligger sovrummet. Här

är väggen rundad och formar tillsammans med

materialval. Det helkaklade badrummet bär vita väggar och golvet är belagt med mörkgrått klinkers Badrummet är utrustat med WC, duschhörna med vikbara dörrar i glas, platsbyggd ekbänk med gott om förvaring, infällt tvättställ samt en stor spegel med inbyggd belysning. Badrummet är även utrustat med tvättmaskin.


HÜgsta balkongläge, rum i fil och en mängd originalcharm bevarad


SOVRUMMET med ljus från två väderstreck

Har du alltid drömt om en walk-in-closet så finns det gott om plats för en här


Balkongen i nordvästläge erbjuder eftermiddagsoch kvällssol


VARDAGSRUMMET med magiskt ljusinsläpp

Ena hörnet pryds av en fungerande kakelugn som värmer gott under vinterhalvåret


Önskar man en mer öppen planlösning skulle man kunna ta ner väggen mellan kök och vardagsrum


KÖKET inbjuder till härligt häng

Fräscht och ljust kök i vinkel med gott om arbetsyta


HALLEN välkomnande och mysig

Möblerbar med gott om förvaring i tre garderober samt vägghängda skåp med charmiga tickabeslag


STILEN arkitekturen och detaljerna

Bevarad tidskaraktär i detta vackra gröna landshövdingshus i form av kakelugnar, takrosetter, höga fönster, lister, parspegeldörrar och vackra brädgolv.


Upptäck mer på www.alvhem.com


Hitta detaljerna till ditt hem i Alvhems konceptbutik i Lorensberg. Möbler, inredning och byggnadsvård. Få inspiration på alvhem.com/inredning.


BOSTADSRÄTTSFÖRENING Brf Sjömansgatan 2

Föreningen Brf Sjömansgatan 2 bildades 2007 och är en medelstor förening med ypperligt läge i Masthugget. Föreningen äger fastigheten Olivedal 29:1 som är en hörnfastighet som vetter mot Sjömansgatan och Fjällgatan.

Mäklare/text: ANDREAS LUNDBERG Adresserna är Sjömansgatan 2 och Fjällgatan 24. Fastigheten inrymmer 17 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt och fördelningen är enligt följande, 3 st 1:or, 11 st 2:or, 2 st 5:or och en 6:a. Totala bostadsrättsarean uppgår till 1208 kvm.

2017 OVK-besiktning samt installation av brandsläckare i respektive trappuppgång och cykelrum. Brandvarnare i samtliga uppgångar. Föreningen har nu ett fungerande SBA, systematiskt brandskyddsarbete. 2018 Byte av cirkulationspump för varmvatten

UNDERHÅLL OCH REPARATIONER

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2026. Nedanstående åtgärder har genomförts 1975 ROT-renovering 2009 Sanering av hussvamp 2010 Fasadrenovering 2011 Översyn/uppdatering av värmesystem 2012 Renovering av tvättstugan 2013 Renovering av skorstenar 2014 Underhåll av takplåt 2015 Underhåll av tvättstugan 2016 Nya ytterdörrar samt utformande av en ny och välarbetad underhållsplan.

KOMMANDE ÅTGÄRDER

Föreningen planerar att utföra en renovering av gården och upphandling pågår. Antingen kommer detta att ske hösten 2018 alt våren 2019. En mindre vattenläcka har uppdagats i Etrapphuset och åtgärdandet av den beräknas kosta 5-10 000. Man hoppas också på att börja med trapphusrenoveringen 2019. EKONOMI

Den engagerade föreningen arbetar aktivt med löpande avtal och låneomläggningar vilket har stärkt ekonomin så att föreningen är väl utrustad inför framtiden. Senast föreningen förändrade


avgifterna var vid årsskiftet 2013/14, då höjdes avgiften med 3 %, sedan dess har avgiften varit oförändrad och det finns inga beslut att höja avgiften i dagsläget. I slutet av December 2017 så amorterades 500 000:- av föreningens lån. Föreningen har ett balanserat resultat sedan några år tillbaka på minus 12 mkr. Anledningen är att fastigheten värderades upp 2011 och avskrivningarna ökade till följd av detta. Föreningen antog dessutom boföringsprincipen K2 istället för K3 vilket påverkade avskrivningsreglerna och medförde ett minusresultat. Det innebär inte att föreningen går back ekonomiskt utan har ett positivt kassaflöde. ÖVRIGT

Föreningen är ansluten till ComHem. Basutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften. Medlemmarna ansvarar själva för städningen av trapphusen. Föreningen anordnar också två städdagar om året, en på våren och en på hösten, med efterföljande grillning där uppslutningen brukar vara mycket god. Överlåtelseavgiften och pantsättningsavgiften betalas av köparen. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick. Styrelsen informerar kontinuerligt om pågående ärenden via mail. Kontaktmail till styrelsen är sjomansgatan2@gmail.com.


FAKTA OM BOSTADEN Adress: Fjällgatan 24 B Antal rum: 2 + kök Boarea: 59 kvm faktisk uppmätt norm SS021054 Våning: 3 av 3 Avgift: 3 882 kr (inkl värme, VA, kabel-tv) Pris: 3 275 000 kr (Utgångspris) Förening: Brf Sjömansgatan 2 Upplåtelseform: Bostadsrätt Andelstal: 4,323% Andel av årsavgift: 4,323% Lägenhetsnr: 1202/9-383-1-1008 Driftskostnader: 4 000 kr/år, varav el: 2 500 kr, försäkring: 1 500 kr Beräknad på 2 personer per hushåll.

BYGGNADEN Byggnadstyp: Landshövdingehus Byggår: 1911 Hiss: Finns ej Uppvärmning: Fjärrvärme Ventilation: Självdrag Fönster: 2-glas Energiprestanda: 145 kWh/kvm, enligt energideklaration utförd den 2010-09-17 Kontakta mäklaren för att få en personlig boendekostnadskalkyl.


Viss avvikelse kan förekomma, ritningen är ej skalenlig

Fjällgatan 24 B


Fjällgatan 24B  
Fjällgatan 24B  
Advertisement