Page 1


Välkommen till 77 luftiga kvadrat, högt upp i pampig tegelfastighet Vi på Alvhem arbetar alltid i team med de bästa specialister för att berätta historien om den lägenhet vi säljer. Så att du skall få rätt känsla för lägenhetens möjligheter och unika detaljer. Vad som är gjort i den, om den är renoverad etc. Teamet består av inredare/stylister, fotografer och kommunikatörer, men också hantverkare. Just denna lägenhet på Lasarettsgatan 6 bjuder på en takhöjd om cirka 3 meter och öppna ytor - en minst sagt luftig känsla! Välkommen att bläddra vidare och se hur jag och mitt team valt att berätta historien om just denna lägenhet - ett drömhem som kan bli ditt.

SOFIA VANSVIK Partner/ Reg. Fastighetsmäklare 0766-44 66 19 sofia@alvhem.com

Upptäck mer om oss, vår värld och våra drömhem på www.alvhem.com


Resumé

LASARETTSGATAN 6 Rum: 2,5 + kök Boarea: ca 77 kvm Våning: 5 av 8 Avgift: 3 782 kr/mån Utgångspris: 3 975 000 kr Förening: Brf Kungen 6


BERÄTTELSEN Lasarettsgatan 6

Fritt läge & luftiga ytor Högt upp i huset och med ett fritt läge med utsikt ner över Kungsgatan. Välkommen till 77 luftiga kvadrat med öppen och social planlösning. Ytskikt i ljusa toner och med påtaglig industriell studiokaraktär. En trappa upp nås den gemensamma takterrassen om cirka 150 kvadrat. Välskött förening med god ekonomi.

Mäklare/text: SOFIA VANSVIK. Foto: FREDRIK J. KARLSSON. Form: MALIN JOHANSSON


KUNGSHÖJD spännande kvarter med en kontinental atmosfär

LUFTIG PLANLÖSNING, slående takhöjd och mörka

takbalkar sätter tonen för detta läckra cityhem. Högt upp i välkänd fastighet och med en rumsdisposition som kan kastas om på många sätt och formas efter just era behov. I fint skick, i ljusa behagliga toner och med ett fritt och insynsskyddat läge med utsikt ner över Kungsgatan. Läget är fenomenalt för dig som vill ha stadsvimlet runt hörnet, men även värderar ett hem med lugn och ro och som ger plats för att samla vänner och bekanta. Här bor du på en lugn enkelriktad gata med stadsvimlet praktiskt taget runt hörnet. Det är en speciell atmosfär i dessa kvarter, en vibrerande mix av restauranger, kaffebarer, boule och folkmyller. Som alla sammantaget ger en kontinental känsla. Den internationella prägeln är tydlig med Språkcaféet som en samlingsplats och Esperantoplatsen är ett kreativt nav som verkligen har ett eget liv. Här samlas allt från diverse utställningar, till tangokurser och utomhusträning i grupp. Som boende i Brf Kungen 6 har du extremt kort gångavstånd till allt du behöver i livet och även det som bara sätter lite guldkant på tillvaron. Två riktigt bra mataffärer, oändligt många gym, designbutiker, bio, en skybar och icke att förglömma livet vid kajen. Det är här vid hamnen

som Södra Älvstranden så sakteliga växer fram och ambitionen är att återkoppla älven till innerstaden och ge göteborgarna en av de mest spännande och trivsamma mötesplatserna i stan. Längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare vår och sommartid på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. OCH APROPÅ SOL så bara en trappa upp från

lägenheten finns den gemensamma takterrassen om dryga 150 kvadrat. Den perfekta platsen varma sommardagar med sol från morgon till kväll och en magisk utsikt över hamninloppet. Varför inte lyxa till det en lördag och springa ner till Piccolino och hämta upp lite frukost? Föreningen är känd för sin goda grannsämja och på terrassen möts många upp för en bit mat eller ett glas vin. Som du hör är detta ett läge som erbjuder något för alla och för dig som skall vidare är det nära till innerstadens alla stadsdelar och det nya resecentret Stenpiren gjort att du enkelt tar dig med båt över till Hisingssidan. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll. Brf Kungen 6 och Lasarettsgatan 6 välkomnar dig med en massiv träport och pampig entré, ta hissen eller trapporna upp till femte våningen, välkommen in!


Från hallen blickar du in i resten av lägenheten och rymden och ljuset överraskar de flesta.

VÄL INNE I hallen finns plats för alla kappor och

NÄR TIDIGARE ägare flyttade in i dessa luftiga 77

skor till vänster i fyra vita garderober. Reser du mycket? Kasta upp weekend-bagen ovan garderoben, den perfekta väskförvaringen. Hallgolvet är belagt med ett grått klinker - både praktiskt och snyggt och väggarna är nymålade i en ljusgrå kulör så sent som 2018.

kvadrat samsades vardagsrum, kök och matsal på cirka 55 kvadrat. Behovet av ett rum till växte och tankarna pendlade mellan att skapa ett till större sovrum invid fönstret (se alternativ planskiss) eller ett mindre rum i mitten av lägenheten och valet föll till slut på det sistnämnda. Sagt och gjort, ett arbetsrum om dryga 7 kvadrat byggdes och rummet avdelas med en stilren skjutdörr i glas. Detta rum är idag ett kombinerat arbetsrum och klädkammare men rummet passar även som gästrum eller ett litet barnrum. Väggarna målades 2018 i Jotuns omtycka kulör Kalkgrå.

VARDAGSRUM, matsal och kök samsas på dryga 45

kvadrat och detta är den perfekt dispositionen för er som uppskattar att ha vänner hemma, så öppet och socialt. Förmiddagsljuset flödar in genom de stora fönsterpartierna mot öster och det fria läget högt upp i huset imponerar. Kryp upp i fönstret och blicka ut över Kungsgatans folkliv och de vackra fastigheterna som står på rad. Takhöjden om cirka 3 meter gör att rummet upplevs som rymligt och luftigt och här ryms både större soffgrupp och ett matbord för ett dussintal gäster. Väggarna som är målade i krispigt vitt är en fin kontrast mot de mörka takbalkarna och ekparketten. Köket är inrett i vitt från välrenommerade Marbodal och har en praktisk och funktionell layout med både gott om förvaring och arbetsytor. Köksön bjuder in till barhäng samtidigt som den erbjuder förvaring. Kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll och en varmluftsugn, är samtliga från 2013 och kommer från Whirlpool. Köksfläkten kommer från Cylinda.

BÅDE SOVRUM och badrum ligger avskilt från de

sociala ytorna och nås från hallen. Sovrummet är precis lagom stort och är tyst och rofyllt. Väggarna är målade i en ljusgrå nyans som går ton i ton med hallfärgen. BADRUMMET ÄR fräscht med helkaklade väggar

där både kakel och klinker går i samma ljusgråa ton och golvvärme och handdukstork ger extra komfort. Badrummet är utrustat med en svart kommod med ovanliggande handfat, spegel, ett vitt förvaringsskåp, WC, dusch, handdukstork och en tvättmaskin som installerades 2013.


Takhöjd om cirka 3 meter och öppna ytor ger en minst sagt luftig känsla.


KÖKET öppet och socialt

Inrett i vitt från välrenommerade Marbodal, funktionell layout med både gott om förvaring och arbetsytor.


Blicka ut รถver Kungsgatans folkliv och de vackra fastigheterna.


MATSALEN med plats för alla vänner

En planlösning som öppnar upp för många olika möbleringsalternativ.


Fastigheten renoverades i sin helhet 1998 och erhöll då "Hedersomnämnande för god byggnadskonst".


VARDAGSRUMMET med stora fรถnsterpartier

Denna del av rummet kan delas av till ett master bedroom fรถr den som รถnskar.


Från fönstren har ni härlig vy över Kungsgatan där pampiga fastigheter står på rad.


ARBETSRUMMET passar även som gästrum

Rummet om cirka 7 kvadrat avdelas med en stilren skjutdörr i glas.


SOVRUMMET tyst och rofyllt

Väggarna är målade i en ljusgrå nyans som går ton i ton med hallfärgen.


Rymligt badrum med både golvvärme och tvättmaskin.


Missa inte att gĂĽ en trappa upp till den gemensamma terrassen innan ni gĂĽr.


Hitta detaljerna till ditt hem i Alvhems konceptbutik i Lorensberg. Möbler, inredning och byggnadsvård. Få inspiration på alvhem.com/inredning.


BOSTADSRÄTTSFÖRENING Brf Kungen 6

Brf Kungen 6 Brf Kungen 6 är en aktiv förening med en engagerad styrelse och härlig mix av goda grannar. Föreningen äger sedan 2008 fastigheten Inom Vallgraven 45:2.

Mäklare/text: SOFIA VANSVIK På fastigheten finns ett vackert tegelhus, uppfört 1912 för Melins Kartongfabrik, med adresserna Ingenjörsgatan 6-8 samt Lasarettsgatan 6.Byggnaden är ett 5 våningshus med inredd vind och 2 sluttningsvåningar, sammanlagt 8 våningar. Föreningen består av 89 lägenheter, varav 84 är upplåtna med bostadsrätt samt 4 är upplåtna med hyresrätt. Dessa utgör en så kallad dold tillgång och försäljningsintäkterna tillfaller föreningen den dag de ombildas och avyttras. Utöver dessa äger föreningen 5 lokaler med hyresrätt, 21 garageplatser samt 2 p-platser utanför huset. Den totala ytan uppgår till 7 171 kvm, varav 5 163 kvm är lägenhetsyta och 2 008 kvm är lokalyta. Föreningen äger sin mark och påverkas således inte av justerad tomträttsavgäld. Föreningens ekonomi får anses som stabil och mycket god. Intäkterna från lokalerna samt de kvarvarande hyresrätterna står för ca 53% av föreningens totala intäkter. Föreningen har de senaste åren ombildat och sålt 4 st hyresrätter samt en outnyttjad yta som renoverats och ombildats till bostadsrätt. Föreningen har därmed kunnat amortera kraftigt och belåningen ligger nu precis under 50 mkr jämfört med 67,5 mnkr vid årsskiftet 2014/2015. Föreningen amorterar

annars årligen ca 0,5 mnkr och därutöver går intäkterna från ytterligare eventuella försäljningar av hyresrätterna så gott som oavkortat till amorteringar. Fastighetens totala taxeringsvärde uppgår till 152 mnkr, varav 100 mnkr avser byggnad och 52 mnkr avser mark. Föreningen sänkte avgifterna med 5% under 2013 samt med ytterligare 5% i januari 2015. Det finns inga planerade avgiftsjusteringar i dagsläget (avstämt med styrelsen 2018-03-15). Mellan åren 1996-1998 genomgick huset en omfattande renovering då det byggdes om från skola till bostadshus med lokaler i bottenplan. I samband med ombyggnationen byttes så gott som alla installationer ut och fastigheten rustades upp och fick unika lägenheter med industriell atmosfär. I samband med renoveringen genomfördes stambyte av både el- och avloppsstammar, man renoverade samtliga badrum och kök samt såg över ventilationen i huset. Ombyggnaden erhöll "Hedersomnämnande för god byggnadskonst 1998" av Per & Alma Olssons Fond. Föreningen har sedan övertagandet av fastigheten utfört flertalet renoveringar. De har bl. a. renoverat taket och terrassen, bytt fjärrvärmepump, målat om


fönster och bytt gamla ventilationsmotorer. De har bytt ut samtliga stuprör samt installerat värmeslingor i både stuprör och gesminrännor. Källsorteringen har setts över och parkeringsplatserna har optimerats. Entrén mot Ingenjörsgatan har renoverats och likaså ytskikten på samtliga entrédörrar. Terrassen har utrustats med nya utemöbler, både matgrupper och härliga solstolar. Under föregående år renoverades bl. a. viss del av fasaden, takkuporna vid terrassen målades och garagens rullportar byttes ut. Under 2014 målades trapphusen, hissdörrarna fräschades upp, takfläktarna byttes ut och nya postboxar installerades i entrén. Under 2015/2016 har fasaden mot Ingenjörsgatan renoverats och fönstren mot Lasarettsgatan har målats. Föreningen följer en underhållsplan som de håller på att uppdatera och i dagsläget är inga stora renoveringar planerade utan endast löpande underhåll. Ekonomisk, administrativ och teknisk förvaltning utförs av HSB Göteborg. Lokalvård utförs av ADA Service Partner AB. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i IF Skadeförsäkring. Andrahandsuthyrning beviljas efter föreningens

godkännande. Juridisk person beviljas ej medlemskap. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Lägenheten är registrerad som 1 rok i föreningens lägenhetsförteckning. Föreningen har en ca 150 kvm stor terrass på våning 6 som fritt får nyttjas av föreningens medlemmar. Från tidig vår till sen höst finns flera teakgrupper, solstolar och växter här uppe. Läget i sydväst är optimalt med många soltimmar under dagen och terrassen bjuder på en hänförande vy över hamninloppet och innerstans takåsar. Föreningen har fyra tvättstugor och varje tvättstuga är utrustad med 2 tvättmaskiner och 1 torktumlare. Dessutom finns ett separat torkrum mittemot varje tvättstuga. Tvättiden är mellan 8-20, fördelat på 4 stycken tvättpass. Till lägenheten följer ett förråd. Kabel-TV via ComHem (basutbudet ingår i avgiften). Dubbla internet finns i lägenheten via ComHem och Telia Fiber LAN (ingår ej i avgiften). Föreningen har 20 garageplatser i fastigheten till en kostnad om cirka 1300 kr/mån. Utöver det gäller boendeparkering i området, C4, till en kostnad om ca 635 kr/månad. För ansökan kontakta Trafikkontoret - Göteborgs Stad.


Fรถr mer information besรถk fรถreningens hemsida; www.kungen6.se.


FAKTA OM BOSTADEN Adress: Lasarettsgatan 6 Antal rum: 2,5 + kök (Registrerad som 1 rok i föreningens lägenhetsförteckning.) Boarea: Ca 77 kvm enl förvaltarens information Våning: 5 av 8 Avgift: 3 782 kr (inkl värme, VA, kabel-tv) Pris: 3 975 000 kr (utgångspris) Förening: Brf Kungen 6 Upplåtelseform: Bostadsrätt Andelstal: 1,39676% Andel av årsavgift: 1,411% Lägenhetsnr: 517 Driftskostnader: 6 518 kr/år, varav el: 2 783 kr, försäkring: 3 735 kr Beräknad på 3 personer per hushåll.

BYGGNADEN Byggnadstyp: Nationalromantik Byggår: 1912 Renoverat 1996-1998 Hiss: Hiss finns Uppvärmning: Fjärrvärme Ventilation: Från- och tilluft med återvinning Fönster: 3-glas Energiprestanda: 118 kWh/kvm, enligt energideklaration utförd den 2009-09-29 Kontakta mäklaren för att få en personlig boendekostnadskalkyl.


Viss avvikelse kan fÜrekomma, ritningen är ej skalenlig

Lasarettsgatan 6


Lasarettsgatan 6  
Lasarettsgatan 6  
Advertisement