Page 1


Välkommen till mycket fint renoverat sekelksifte Vi på Alvhem arbetar alltid i team med de bästa specialister för att berätta historien om den lägenhet vi säljer. Så att du skall få rätt känsla för lägenhetens möjligheter och unika detaljer. Vad som är gjort i den, om den är renoverad etc. Teamet består av inredare/stylister, fotografer och kommunikatörer, men också hantverkare. Just denna lägenhet på Kungshöjdsgatan 5 ligger högt upp i huset med tre ljusa rum i fil. Allt är varsamt coh vackert renoverat. Läget är ostört och tyst med stor balkong i öster mot grönskan. Välkommen att bläddra vidare och se hur jag och mitt team valt att berätta historien om just denna lägenhet - ett drömhem som kan bli ditt.

SOFIA VANSVIK Partner/ Reg. Fastighetsmäklare 0766-44 66 19 sofia@alvhem.com

Upptäck mer om oss, vår värld och våra drömhem på www.alvhem.com


Resumé

KUNGSHÖJDSGATAN 5 Rum: 3 + kök Boarea: 89 kvm (uppmätt) Våning: 5 av 6 Avgift: 4 794 kr/mån Utgångspris: 5 850 000 kr Förening: Brf Carolus Rex


BERÄTTELSEN Kungshöjdsgatan 5

Renoverat & smakfullt Ett luftigt sekelskifteshem, där allt är renoverat och i mycket fint skick. Tyst och ostört på översta originalplanet och från fönster mot öst och väst flödar ljuset in. Behagliga toner i alla rum och kök och bad är utfört i klassik tappning. Den väl tilltagna balkongen är som ett extra rum sommartid. Omtyckt och välskött Brf. Här bor du på våning 5 av 6.

Mäklare/text: SOFIA VANSVIK. Inredare: TEAM SARAH WIDMAN. Foto: CIM EK. Form: SARA IGLESIAS.


LIVET PÅ HÖJDEN historika kvarter med spår från 1600-talet

DET ÄR SVÅRT ATT INTE BLI HELT MÄKLARLYRISK

när det gäller den här sekelskiftestrean på 89 kvadrat-meter i hörnet KungshöjdsgatanHvitfeldtsgatan. Fraser som "lugn oas mitt i storstadens puls" och "sekelskiftespärla med unik karaktär i toppskick " kommer till en så snart man kliver innanför dörren. Men glöm de fraserna, för de gör den inte rättvisa. Lägenheten är ett resultat av ett sinne för estetik och smarta val. Här finns sekelskiftesdetaljerna kvar i luftiga rum med högt i tak. Här har kök och badrum renoverats på ett metodiskt sätt i enlighet med lägenhetens karaktär. Och väggarna har målats och tapetserats och golvet slipats. Inget är lämnat åt slumpen. Och läget är så bra som man kan önska: mitt i stan med närhet till Kungsgatans restauranger och butiker, Järntorget och det spännande området kring Magasinsgatan och Grönsakstorget. Flera gym i närheten. Lite trafik på gatorna utanför. Nära till flera mataffärer, såväl stora med brett utbud som små speciali-serade. Enkelt att ta sig med buss, spårvagn och båt från kommunikationsknutarna i närheten. Och som om inte det vore nog, grönskar kastanjeträd utanför fönstren, och innergården är en av

innerstadens mysigaste och mest välskötta. Kungshöjdsgatan 5 är en sådant där hus som man lägger på minnet när man går förbi. Ett sekelskifteshus som äger hörnet av kvarteret med pampig fasad, burspråk och sirliga smidesbalkonger. En typisk Kungshöjdfastighet från början av 1900-talet. Lägenheten som nu är till salu är en av dem som har stor balkong ovanpå de andra lägenheternas burspråk. En trea med högt, fritt läge och utsikt. Och nästintill helt insynsskyddad. Tre rum ligger i fil ut mot den lugna Kungshöjdsgatan i österläge. Här finns också den stora balkongen med utgång från vardagsrummet. Det välutrustade köket är rymligt och renoverat 2014. Det helkaklade badrummet med duschkabin gjordes om för sex år sedan. FÖRENINGEN ÄR VÄLSKÖTT och har god ekonomi.

Avgiften sänktes med 15 procent sommaren 2016 och har legat stabil sedan dess. Totalt har föreningen 27 medlemmar och grannsämjan är god. En av grannarna är trädgårdsentusiast och ägnar mycket tid till att hålla gården grön och fin och det finns gott om plats för umgänge. Till varje lägenhet hör ett förråd och förrådet till denna


Högt läge med stor balkong i öster i höjd med den stora kastanjen utanför.

lägenhet är beläget endast en halvtrappa upp från lägenheten på vinden. Förrådet är cirka 3,5 kvadrat. Men nu till själva lägenheten. Den ligger på våning fem av sex, välj mellan trapporna eller ta hissen direkt från gården. Hissen tar er då upp till våning 6, så får ni gå via en kort korridor och sedan ta en trappa ned. Vi tar lägenheten rum för rum, välkomna in!

rogivande tapet från Boråstapeter och den mörka tapeten framhäver originalstuckaturen och listverken som finns bevarade. Det finns gott om plats för både förvaring, dubbelsäng och även en liten läshörna. MATSALEN ÄR BELÄGEN MELLAN SOVRUM och

tonen för resten av lägenheten med vitmålade väggar och ett vitmålat plankgolv. Här finns gott om förvaring i två platsbyggda garderober. Ändå består den rymliga och öppna känslan.

vardagsrummet, ett flexibelt rum, som idag används som en härlig matsal och här ryms många gäster runt bordet. Rummet är stort nog att ha plats för flera funktioner och har ett fint ljus från det stora, tredelade fönstret, likadant som i sovrummet. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ekparkett som slipades så sent som december 2016.

DET FÖRSTA AV DE TRE RUMMEN I FIL är

VARDAGSRUMMET nås från både matsalen och

sovrummet, beläget i lägenhetens lugnaste del. Med kastanjeträdet precis utanför fönstret får man både skugga under soliga sommardagar och kan följa årstiderna i lövverket - en rätt häftig utsikt att vakna till mitt inne i stan och man får villavibbar helt klart. Kungshöjdsgatan är en lugn och otrafikerad gata så vill man sova med öppet fönster är det inga problem. Väggarna är tapetserade i en mörkblå

köket. Tack vare höga fönster och balkongdörr är rummet ljust, något som förstärks av väggarna som är målade i en varm grön ton. Här är husets ursprung som allra tydligast, med stuckatur och vackra dubbla spegeldörrar mot matsalen.

HALLEN ÄR REKTANGULÄR OCH RYMLIG och sätter

FRÅN VARDAGSRUMMET NÅR DU BALKONGEN,

som vetter ut mot Kungshöjdsgatan och sydost. Eftersom den ligger som avslut ovanpå de andra


Ljus, rymd och minutiรถst renoverade tre rum.


Höga spegeldörrar i par, stuckaturer och takrosetter. Allt är fint bevarat och minutiöst renoverat.

lägenheternas burspråk är den väl tilltagen och öppen uppåt. Plats för både sittgrupp och grill som använts flitigt under vår och sommartid. Sol från tidig morgon till en bra bit efter lunch, runt klockan 14. Dessutom är det ofta lä, så även varma sommarkvällar är balkongen en given favoritplats. Belysning och ett eluttag installerades ute på balkongen under detta år.

för matbord och åtminstone sex personer. BADRUMMET RENOVERADES 2011, men har

uppdaterats med nytt handfat och förvaring år 2016. Det är helkaklat i vitt och grått, med duschhörna i glas. Här är också förberett för och plats för tvättmaskin - men det kan vara bra att veta att det finns en modern tvättstuga i huset med två maskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

KÖKET RENOVERADES I SIN HELHET 2014 och

ambitionen var att skapa ett kök som passar med stilen i den övriga lägenheten, och resultatet är mer än lyckat. Material och maskiner är av hög klass. Diskmaskin, kyl och frys, spis med induktionshäll och avancerad ugn är alla av märket Siemens. Enhetligt vita skåpluckor från HTH, vissa med vitrin, står fint mot en mönstrad tapet vid matplatsen. Arbetsytorna är lättskötta, tåliga och välplanerade, i ek med kaklad vägg ovanför. Golvet, också i ek, lades in i samband med köksrenoveringen. En smart avvägning mellan skåp och öppna hyllor gör att köket är ljust och rymligt, med gott om förvaring. Fönstren vetter mot gården och väster och får därför ett vackert ljus på eftermiddagar och kvällar. Här finns plats

LÄGENHETEN ÄR UPPMÄTT TILL 89 KVM, i

föreningens lägenhetsförteckningen är den noterad som 85 kvm.


VARDAGSRUMMET med utgång till balkongen

De gröna tonerna framhäver alla sekelskiftesdetaljer.


Vindskyddat läge och perfekta platsen fÜr frukost och lunch.


Genomgående planlösning med ljus från öster och väster.


Hitta detaljerna till ditt hem i Alvhem konceptbutiker i Linné och Lorensberg. Möbler, inredning och byggnadsvård. Få inspiration på alvhem.com/inredning.


Tre vackra sekelskiftesrum i fil ger vüningskänsla.


MATSALEN med stort fönsterparti

Det flexibla rummet, matsal, gästrum eller arbetsrum. Väggar i vitt och en nyslipad ekparkett löper genom rummen i fil.


SOVRUMMET med kastanjen utanför

Här är väggarna istället tapetserade i en mörkblå tapet från Boråstapeter. Rogivande och ombonat.


STILEN arkitekturen och detaljerna

Huset uppfördes 1904 och tidsenliga detaljer smyckar alla rum. Upptäck mer om arkitekturen på www.alvhem.com/ Byggstil/1900-tal Jugend.


Rakt över raden av stora vackra och sociala rum ligger köket, mot gården – som sig bör i ett hem från förra sekelskiftet.


KÖKET rymligt och ljust

Fint renoverat med köksinredning från HTH och vitvaror från Siemens. Optimalt planerat med förvaring upp till tak.


Badrummet. beläget i hallen, renoverades 2011 och är i klassiska toner. Här är förberett för tvättmaskin.


HALLEN med två garderober

Trapphuset renoverades 2016 och då installerades även säkerhetsdörrar.


BOSTADSRÄTTSFÖRENING Brf Carolus Rex

Brf Carolus Rex Brf Carolus Rex är en inarbetad och välskött förening som förvärvade fastigheten Inom Vallgraven 41:5 för drygt 30 år sedan, år 1985.

Mäklare/text: SOFIA VANSVIK. Foto: CIM EK Fastigheten är en pampig och tidsenlig hörnfastighet med entréer både via Kungshöjdsgatan 5 samt Hvitfeldtsgatan 11A & B. Föreningen upplåter 27 lägenheter med en total yta om 2 449 kvm. Detta är en förening och en fastighet många trivs i vilket visar sig i en låg omsättning, här bor många länge. Här råder en skön grannsämja helt enkelt och medlemmarna är måna om att ta hand om sitt hus på bästa sätt. Styrelsen är både ambitiös och engagerad och sköter föreningens ekonomi på bästa sätt. Under 1980-talet gjordes en större renovering av fastigheten då bl. a. rör- och elstamsbyte utfördes och trapphuset renoverades. Under 2007 renoverades fasaden och man lade mycket kraft, energi och pengar på att återskapa fasadens vackra utsmyckningar. Samma år renoverades även balkongerna. Under 2010 och 2011 fräschades gårdsmiljön upp och nytt soprum och förråd uppfördes. Man bytte lås till gemensamma utrymmen och ventilationen sågs över. Under 2012 utfördes målning samt plåtarbeten på tak

och balkonger och året därefter installerades nya entréportar. Under 2014 satsade föreningen ytterligare på innergården som är en mycket omtyckt plats bland medlemmarna och samma år påstartades en omfattade trapphusrenovering som skett etappvis och det sista måleriarbetet färdigställdes under 2016. Renoveringen är utförd i tidsenlig stil och väggar, räcken och snickerier har målats och alla lägenhetsdörrar har bytts ut till säkerhetsdörrar. Under 2016 fick även tvättstugan en ny torktumlare. Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades i början av 2016 och sträcker sig fram till 2046. Planerade renoveringar under 2017-2018 är byte av ventiler och reglage till elementen samt en justering av pannan. Även stengolven i trapphuset skall slipas och husets fläktar skall byte ut. Vissa fönster skall målas och i samband med det även takplåten på terrasserna. Föreningens ekonomi är stabil och god och under sommaren 2016 sänktes avgifterna med hela 15%. Föreningen amorterar årligen och de


Föreningens prunkande gård ger plats åt 15 sittande middagsgäster, ett dussintals krukor och ett par grillar.

har de senaste åren amorterat cirka 250 000 kr per år.. Föreningens belåning ligger på cirka 7 000 kr/ kvm/boa vilket är normalt i Göteborg och lånen är uppdelade på rörlig ränta respektive en bunden ränta om 1,33%. Även elpriset har bundits och det fram till 2021 till en kostnad om 37 kr/kwh. Idag finns inga planer på att justera månadsavgiften ytterligare. Föreningen har en otroligt mysig gård som nås via båda trapphusen. Njut av ett skönt lugn och en härligt grön innergård med prunkande träd och dussintals krukor fyllda av färgglada blommor. På gården samlas många grannar och här finns sittoch matplats för sällskap om 14 och två stora grillar gör det lätt att laga mat till många. Vintertid byts blommorna ut till mysigt julpynt och dekorationer och medlemmarna brukas samlas på gården för en årlig glögg under december. Föreningens medlemmar brukar ha två gemensamma städdagar per år då allmänt fix och gården ses över. På gården parkeras cyklarna under tak och härifrån nås även föreningens hobbyrum och tvättstuga. Tvättstugan ligger på entréplan på Kungshöjdsgatan 5 och är utrustad med två

tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel och säljaren upplever det som lätt att få tvätttider. Från gården nås även hissen som man kan nyttja till denna lägenhet. Ni åker då högst upp till vindsplanet på Hvitfeldtsgatan 11, går sedan direkt till höger och en halv trappa ner i trapphuset för Kungshöjdsgatan 5. Boendeparkering gäller i området (beteckning C4) och kostar ca 635 kr per månad. Ansökan sker hos Trafikkontoret Göteborgs Stad. Basutbud av tv-kanaler ingår i avgiften från Com Hem. Bredband finns att tillgå från Com Hem (ingår ej i avgiften). SBC sköter både den ekonomiska samt tekniska förvaltningen. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Folksam. Uthyrning i andra hand skall ansökas om hos styrelsen. Överlåtelseavgift (ca 1 144 kr) och eventuell pantsättningsavgift (ca 440) tas ut i enlighet med föreningens stadgar, och betalas av köparen. För ytterligare info se föreningens årsredovisning och besök deras hemsida; www.brfcarolusrex.se.


FAKTA OM BOSTADEN Adress: Kungshöjdsgatan 5 Antal rum: 3 + Kök Boarea: 89 kvm faktisk uppmätn norm SS 021054 Våning: 5 av 6 Avgift: 4 794 kr (inkl värme, VA & kabel-tv) Pris: 5 850 000 kr (som utgångsbud) Förening: Brf Carolus Rex Upplåtelseform: Bostadsrätt Andelstal: 3,5% Andel av årsavgift: 3,4978% Lägenhetsnr: 25 (1401) Driftskostnader: 5 314 kr/år, varav el: 3 214 kr, försäkring: 2 100 kr. Beräknad på 2 personer per hushåll.

BYGGNADEN Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet Byggår: 1904 Hiss: Hiss finns Uppvärmning: Fjärrvärme Ventilation: Självdrag Fönster: 2/3-glas Energiprestanda: 137 kWh/kvm, enligt energideklaration utförd den 2009-02-21 Kontakta mäklaren för att få en personlig boendekostnadskalkyl.


Viss avvikelse kan förekomma, ritningen är ej skalenlig

Kungshöjdsgatan 5


Kungshöjdsgatan 5  
Kungshöjdsgatan 5  
Advertisement