Page 1


Välkommen till ett sekelsifteshem som badar i ljus Vi på Alvhem arbetar alltid i team med de bästa specialister för att berätta historien om den lägenhet vi säljer. Så att du skall få rätt känsla för lägenhetens möjligheter och unika detaljer. Vad som är gjort i den, om den är renoverad etc. Teamet består av inredare/stylister, fotografer och kommunikatörer, men också hantverkare. Just denna lägenhet på Kastellgatan 9 har stora rum i fil med höga fönster och ett ljusinsläpp som är fantastiskt. Ljuset spelar i de fint bevarade detaljerna som kakelugn, brädgolv, spegeldörrar ... Välkommen att bläddra vidare och se hur jag och mitt team valt att berätta historien om just denna lägenhet - ett drömhem som kan bli ditt.

ANDREAS LUNDBERG Reg. Fastighetsmäklare 0766-44 06 62 andreas@alvhem.com

Upptäck mer om oss, vår värld och våra drömhem på www.alvhem.com


Resumé

KASTELLGATAN 9 Rum: 2 + kök Boarea: ca 60 kvm Våning: 2 av 4 Avgift: 3 514 kr/mån Utgångspris: 3 500 000 kr Förening: Brf Vaktposten


BERÄTTELSEN Kastellgatan 9

Charmigt i svart och vitt Underbar sekelskiftestvåa belägen i en välhållen hörnfastighet på en av stans bästa adresser! Tidskaraktären finns bevarad i form av kakelugn, stuckaturer, takrosetter, höga fönster, fina lister och över 3,20 m i takhöjd! Möjlig 3:a!

Mäklare/text: ANDREAS LUNDBERG. Inredare: STUDIO CUVIER Foto: CIM EK. Form: SARA IGLESIAS


SOLIGT HÖRNLÄGE i välhållen fastighet på Kastellgatan

MED ETT PERFEKT LÄGE I LINNÉ med närheten till

HALLEN SOM MÖTER DIG ÄR RYMLIG, ljus och med

Slottskogens grönska ligger denna väldisponerade tvåa om cirka 60 kvadrat. Lägenheten är belägen på våning två i ett unikt hörnhus som byggdes för 113 år sedan. Detta hem erbjuder det bästa av två världar, en trevlig yteffektiv planlösning med en mängd originalcharm bevarad. Takrosetter, stuckaturer i finaste skick, höga fotlister, enorma fönster och en vackert bevarad kakelugnen svunnen tid. I detta hem kan du njuta av alla fördelar ett centralt boende kan erbjuda. Runt hörnet finns Linnégatan med många trevliga restauranger, nöje och kultur. Här har du nästintill direktaccess till Skanskberget, härliga Slottskogen och är du hungrig så rekommenderar vi varmt välbesökta Dubbel dubbel som serverar utsökta dumplings i en mysig miljö och som ligger precis mitt emot lägenheten.

högt i tak. Väggarna är nymålade i Auros ekologiska marmorvita nyans. Nuvarande ägare har på ett stilfullt sätt utnyttjat den höga takhöjden och låtit platsbygga ett "minibibliotek" i sekelskiftesstil med dekorativa konsoller och tidstypiskt kantfrästa hyllplan som rymmer alla dina böcker. Från hallen nås badrummet, vardagsrum och kök.

FÖRENINGEN HAR TILLSATT EN BALKONGRUPP

som nu undersöker möjlighet till balkongbyggnation in mot gården.

I DETTA VARDAGSRUM BEFINNER VI OSS på

klassisk filmmark. Här har manuskriptet till den Guldbagge-nominerade långfilmen "Före Stormen" med bl.a. Per Graffman, Maria Lundqvist och Tintin Anderzon i huvudrollerna skrivits. En film som förutom internationella priser och visningar på bio och Sveriges Television även sålts till 35 länder inkl. USA och av Ingemar Bergman utropades som "Årets viktigaste film". VARDAGSRUMMET IMPONERAR med sina ca 21

kvm och sina två höga fönster med djupa nischer och sin höga takhöjd på över 3.20 m. Ytskikten är helt nyrenoverade av fackmän och stuckaturen


Nuvarande ägare har på ett stilfullt sätt t utnyttjat den höga takhöjden och låtit platsbygga ett "minibibliotek" i sekelskiftesstil med dekorativa konsoller och tidstypiskt kantfrästa hyllplan.

har varsamt renoverats av en stuckatör.

VÄGG I VÄGG MED VARDAGSRUMMET ligger det

De generösa ytorna ger plats för många olika möbleringsalternativ och skulle man önska så skulle man kunna undersöka möjligheten att flytta in köket till detta rum och på så vis få kök och

mysiga sovrummet med vitpigmenterade brädgolv och en vacker kakelugn (f.n ej i bruk). Precis lagom stort och med plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbel och en som garderob erbjuder förvaring.

vardagsrum i ett och istället få två riktigt bra sovrum, med andra ord flytta till en tvåa och få en trea. Här finns gott om plats för matbord, soffgrupp, tv-möbel och en kreativ hörna. I anslutning till vardagsrummet nås lägenhetens sovrum. Vardagsrummets väggar är nymålade i en grå/beige ton som utgör en neutral bas att inreda till och på golvet så ligger ekparkett. PERFEKT STORT KÖK MED ETT HÖGT FÖNSTER in

mot gården. Skåpsinredningen är av äldre standard men är fullt funktionell och luckorna är vita och släta.Här får ni enkelt plats med 6 gäster runt bordet och diskussioner förs i föreningen om att bygga balkonger mot innergården.

DET RYMLIGA BADRUMMET NÅS IFRÅN HALLEN och

har helkaklade väggar och plastmatta på golvet. I badrummet så finns wc-stol, dusch, tvättställ samt ett spegelskåp. Här finns även plats för tvättmaskin om så önskas.


Från hallen ser man in i vardagsrummet. Den svarta och vita färgskalan badar i ljus från de höga fönstren.


VARDAGSRUMMET med tvรฅ hรถga fรถnster

Stort vardagsrum om cirka 21 kvm.


Ytskikten och stuckaturen är nyrenoverade av en stuckatÜr.


Stort nog att rymma en kรถksdel, i รถppen planlรถsning med vardagsrummet - och man har fรฅtt en trerummare.


STILEN arkitekturen och detaljerna

Vackra och vitpigmenterade brädgolv, höga fotlister, stuckaturer och takrosetter. Kakelugn av kolonnstil. Hela huset andas vackert sekelskifte och här finns alla detaljer väl omhändertagna.


Upptäck mer på alvhem.com/Byggstil/1900-tal Jugend


SOVRUMMET med kakelugn

Fönsterbrädor av marmor, kakelugn och brädgolv i original. En gammal dörröppning har byggts om till bokhylla.


Hitta detaljerna till ditt hem i Alvhem konceptbutiker. Möbler, inredning och byggnadsvård. Få inspiration på alvhem.com/inredning.


KÖKET med balkongplaner

Skåpsinredningen är av äldre standard men är fullt funktionell och luckorna är vita och släta.


En balkonggrupp undersรถker mรถjligheten att bygga balkong in mot den nyrenoverade gรฅrden.


HALLEN välkomnande och möblerbar

Stilfullt och platsbyggt hyllsystem i tidsenlig stil.


BOSTADSRÄTTSFÖRENING Brf Vaktposten

Brf Vaktposten Bostadsrättsföreningen Vaktposten äger sedan år 2016 fastigheten Kommendantsängen 3:6 med adress Majorsgatan 1 och Kastellgatan 9.

Mäklare/text: ANDREAS LUNDBERG Foto: FREDRIK J. KARLSSON Fastigheten består av ett vackert sekelskifteshus som uppfördes 1904. Fastighetens totalyta uppgår till 1 863 kvm varav 1 622 kvm är bostäder och 241 kvm lokaler. Föreningen består av 16 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 3 med hyresrätt. Dessutom en hyreslokal i botten som inbringar goda hyresintäkter. Köpet från tidigare fastighetsägaren registrerades den 8 februari 2016. Vid kontraktsdatum valde 15 av 19 lägenheter att vara med i bostadsrättsföreningen och 4 att fortsätta som hyresgäster. Föreningen har därefter sålt ytterligare en av de kvarvarande hyresrätterna och fått in ca 3,6 mnkr, vilket stärkt kassan väsentligt. I samband med övertaget av fastigheten avsattes 2 mnkr för kommande renoveringar. Avseende årsavgifterna för år 2017 har inga ändringar diskuterats eller beslutats. En större upprustning och ombyggnad skedde 1990, varvid i princip allt renoverades: lägenheter inklusive kök och bad, trapphus, utökning av antal lägenheter genom delning av större lägenheter och inredning av vind, fasader inklusive tilläggsisolering av gårdssidan. Samma år renoverades balkonger, nya vatten- och avloppsstammar sattes in och hiss installerades. Vidare utfördes

grundförstärkning med stålrörspålar samt byggnation av nytt sophus. En fuktskada i källaren är ågärdad samt en väldigt yckad gårdsrenovering. Man har moderniserat bokningssystemet till tvättstugan som numera bokas online samt porttelefonsystemet. En teknisk besiktning av fastigheten har utförts och föreningen följer en underhållsplan som är fastställd för 2017-2019 och 3 MKR är avsatta för dessa arbeten. och närmast på agendan så står putslagning av gårdsmuren. Det pågår också löpande underhåll med målning av fönster och dörrar. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick. Städning och teknisk förvaltning utförs av TJG Service. Bredband och telefoni: Com Hem Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i QWBE. Uthyrning i andra hand skall ansökas hos styrelsen och beviljas i enlighet med rådande regelverk. Städdagar arrangeras två gånger per år och det är viktigt att alla medlemmar bidrar till föreningens gemensamma arbete.Det finns tre arbetsgrupper aktiva i föreningen. Balkongrupp, Gårds och trivselgrupp och Dörr och målningsgrupp.


FAKTA OM BOSTADEN Adress: Kastellgatan 9 Antal rum: 2 + kök Boarea: Ca 60 kvm Enl förvaltarens information Våning: 2 av 4 Avgift: 3 514 kr (inkl värme, VA, kabel-tv) Pris: 3 500 000 kr (Utgångspris) Förening: Brf Vaktposten Upplåtelseform: Bostadsrätt Andelstal: 3,8% Andel av årsavgift: 3,8% Lägenhetsnr: 9-551-1-0211 (1011) Driftskostnader: 4 300 kr/år, varav el: 2 300 kr, försäkring: 2 000 kr. Beräknad på personer per hushåll.

BYGGNADEN Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet Byggår: 1904 Hiss: Finns ej Uppvärmning: Fjärrvärme Ventilation: Självdrag Fönster: 3-glas Energiprestanda: 119 kWh/kvm, enligt energideklaration utförd den 2010-06-01 Kontakta mäklaren för att få en personlig boendekostnadskalkyl.


Viss avvikelse kan fÜrekomma, ritningen är ej skalenlig

Kastellgatan 9


Kastellgatan 9  
Kastellgatan 9  
Advertisement