Page 1

Alutraden NYTT

APRIL 2011

Valborgsmässosången ”Sköna maj, välkommen…” tror jag känns som något alldeles extra för oss alla i år med tanke på den långa och ihärdiga vintern. På Alutrade drivs vi också av en målsättning att ständigt försöka ge våra kunder och partners något extra. Som ni ser av artikeln bredvid så har vi nu tagit fram en kundportal som i dagarna kommer att driftsättas. Vi bedömer att denna skall ge våra avtalskunder många fördelar. Kontakta oss gärna för mer information kring vad denna tjänst innebär för er. Vi önskar er alla en skön vår och ser fram emot att få vidareutveckla våra affärsrelationer med er alla kunder, partners och leverantörer. Niklas Krook VD

Mer frihet åt kunden med ny portal I samband med vår nya hemsida erbjuder vi större kunder samt kunder med lagerhållningsavtal möjligheten att använda vår Kundportal. Där kan man enkelt få en överblick över sin information, inneliggande och gamla order och fakturor, ritningar etc. Kundportalen är en viktig del i bolagets ambitioner att styra mot en mer kommersiellt fokuserad verksamhet. Samtidigt innebär detta att vår supportfunktion mer aktivt kan erbjuda nya tjänster och alternativ till våra kunder och att möjligheterna till flexibla erbjudanden ökar. Systemet är lätt att navigera i och besökaren kan själv söka upp information och nyttja de funktioner som finns. Kontakta oss gärna om du vill veta mer om kundportalen!


Små profiler till gigantiska tryck GigantPrint AB i Norrköping erbjuder en unik bredd av produkter för storbildsreklam, t ex utomhusreklam, butikskampanjer, mässmontrar, trafikreklam eller inredning. Företaget grundades år 2000 och är idag en av Nordens ledande leverantörer av kundanpassad print. Alutrade levererar 15 olika profiler, både kundanpassade profiler - Varför är Alutrade er leverantör? -” Ett stabilt företag i lagom storlek, bra service och bra pris” - Hur länge har Alutrade varit er leverantör? -”I cirka två år” - Är ni nöjda? -”Ja, har problem uppstått har dessa lösts på ett bra sätt” (Tre frågor till Markus Bergström, GigantPrint AB)

och standardmaterial. Bland artiklarna finns specialprofiler som t ex upphängningsprofiler, skyltprofiler, vepaprofiler och skarvprofiler. Även standardmaterial så som runt rör i flera olika dimensioner, rundstång, kvadratstång och rektangulärt rör. Materialet motsvarar ca 40 ton på årsbasis. Profilerna används till själva upphängningen av printen. Genom lagerhållningsavtal får GigantPrint regelbundna avrop som ger ett effektivt och lönsamt produktionsflöde och därav frigörs mer tid till den egna verksamheten.

www.gigantprint.se


Aluminiumdesign

VISSTE DU ATT...

Aluminium är inte bara ett lätt, hållfast material som har hög formbarhet och är lätt att bearbeta, utan det passar även utmärkt för dekorativt syfte och till inredningsdetaljer. Här är några produkter i aluminium som förgyller vardagen!

...våren och sommaren är aluminiummässornas tid!

• Tack vare att iMac är tillverkad av material som aluminium och glas finns det större möjligheter att återvinna den när den har nått slutet av sitt långa, produktiva liv. Apples formgivare och tekniker har skapat hela iMac-datorn av ett enda solitt stycke återvinningsbart aluminium. Den tunna ramen är av anodiserat aluminium. Skärmen är gjord av återvinningsbart glas. Både aluminium och glas är eftertraktade material för återvinning, vilket innebär att de råmaterial som används i iMac kan återanvändas i andra produkter. • Fransk-argentinske designern Pablo Reinosos aluminiumbänk drar garanterat blickar till sig. Bänken finns även i trä. Förhoppningsvis kan vi snart beskåda dem i en park i Sverige!

• • •

9-11 maj, Aluminiummässa i Dubai. 28 juni - 2 juli, The Bright World Of Metals, Düsseldorf, Tyskland 13-15 juli, Aluminium China 2011, Shanghai.

...vi har förstärkt maskinparken med en dubbel geringssåg. Precision T2 är en helt ny variant av kapsystem. Noggrannare, snabbare, mångsidigare och säkrare. ...det konstverk som vann omröstningen i Växjö Art Site etapp 3 var Drinking Tree av Anna-Karin Arvidsson. Trädet kommer att gjutas i aluminium. Verket är under produktion och invigning beräknas ske under Vårstad 2011, lördagen den 28 maj. ...lättare konstruktioner blir allt mer viktigt - inte minst inom fordons- och flygindustrin. Bränsleförbrukning, miljö, ekonomi och lätta konstruktioner går hand i hand.

Källa: www.cwgdesign.com www.paragonhall.com

”Aluminium - det vita guldet från Småland”


B Följ oss på webben I mitten av februari lanserade vi vår nya hemsida, med fler förbättringar vad gäller navigering och innehåll. Vi vill veta hur du som kund upplever hemsidan och tar gärna emot synpunkter eller förslag på innehåll! Ni kan nu även följa oss och läsa uppdateringar via sociala medier så som Facebook, Twitter, YouTube och Flickr. Vi ses på webben!

Alutraden Nr. 1 - April 2011 Utgivare: Alutrade AB Postadress: Box 165 351 04 VÄXJÖ Besöksadress: Älgvägen 10 352 45 VÄXJÖ Telefon: 0470-74 54 00 Fax: 0470-74 54 10 info@alutrade.se www.aluminium.se

Semesterstängt Även den här sommaren tar vi lite semester och stänger därför kontor och lager/ produktion v. 29-30.

Redaktion: Åsa Brittsten Jens Olson Ansvarig utgivare: Niklas Krook Tryck: Eklundens Grafiska, Växjö Copyright © Alutrade AB

Alutraden nr. 1 -11  
Alutraden nr. 1 -11  

Kundfolder

Advertisement