Page 1

Alutraden NYTT

SEPTEMBER 2010

Vi har precis passerat ”kick offernas” tid och har nu tre intressanta månader fram till jul. Av tradition är detta tre hektiska mässmånader och i år kanske mässorna kommer mer lägligt än vanligt eftersom många av oss ser allt mer positivt på tillvaron och därför vågar lite mer. Däribland Alutrade som i år kommer att ställa ut på Elmia Subcontractor i Jönköping 9–12 november. Vi hälsar era alla varmt välkomna att besöka oss i vår monter!

Niklas Krook VD

Möt oss på Elmia i november Ni hittar oss i monter D02:13. Missa inte entrébiljetten som finns bifogad i det här numret! Elmia Subcontractor är en renodlad underleverantörsmässa, vilket innebär att bara underleverantörer till verkstadsindustrin har möjlighet att ställa ut. I år finns vi på plats för att presentera oss och vad vi kan erbjuda våra kunder. Våra säljare samt innesäljare och även övrig personal kommer att finnas på plats. Vi ser fram emot ert besök och hoppas ni tar er tid att stanna till hos oss, ta en kopp kaffe och prata aluminium - det som vi kan bäst! Vi kan utlova en spännande monter med många överraskningar!


www.signmaster.se

Profiler som SYNS Alutrade levererar profiler till Sign Master, som är skyltleverantör sedan 25 år tillbaka. Affischer med reklambudskap är något vi hela tiden möts av i butiker, utanför stormarknader och på fordon som bussar och spårvagnar. Sign Master har producerat affischramar och skyltar i 25 år och har, som så många andra företag, insett fördelarna med lätta aluminiumprofiler. Konstruktionerna ska klara skyltmaterialets toleranser och rörelser och de ska dessutom klara av alla sorters väder. Som leverantör av Sign Masters profiler har vi varit med genom hela framtagningsprocessen, från det att konstruktörerna Jan-Erik Carlsson och Christer Häll ritat upp profilerna, till leveransen av helt färdiga profiler.

Produkterna är bl a affischramar, skyltställ, ljuslådor etc. Vi levererar bl a ramprofiler, snäpprofiler och skyltprofiler som man till exempel finner på stadsbussar och spårvagnar runt om i landet. Profilerna lackeras i ett flertal olika färger, beroende på vart de ska och användningsområde.

Profilerna finns bl a runt reklamskyltar på spårvagnar.


På plats i Essen 14-16 september gick världens största aluminiummässa av stapeln på Messe Essen i Tyskland. Mässan är världens ledande mötesplats för aluminiumindustrin och alla dess kunder. Niklas Krook, Per Lundin och Katarina Blomkvist från Alutrade var på plats för att ta del av produktnyheter inom branschen och träffa nya och befintliga leverantörer. Det som utmärkte årets mässa var de tydliga tecknen på tillväxt. Framtiden ser ljus ut för industrin och attityden är positiv. Mäs�san behöver nu, efter 13 år i Essen, större utrymme och kommer därför att ta plats i Düsseldorf år 2012. Mer information om mässan finns på www.aluminium-messe.com

Visste du att... ...ca 900 företag från mer än 40 olika länder ställde ut sina produkter på Aluminium 2010 i Essen. ...den globala efterfrågan på aluminium beräknas komma att fördubblas under decenniet, upp till 74 Mton år 2020. ...50% av det använda aluminiumet i Jaguar XJ är återanvänt. Det innebär att 85% av bilens totala material kan återanvändas. ...aluminiums egenskaper förändrar sig inte, oavsett hur många gånger det återvinns! ...aluminium används i stort sett i alla branscher, produkter och miljöer.

Källa: www.aluminiumriket.com www.aluminium-messe.com

”Alutrade - vår profil är aluminium.”


Lätt material väger tungt för Audi Audis R8 och lyxiga A8 består nästan helt av aluminium. För bilindustrin blir det allt viktigare att skära ned på tjänstevikten. Hos Audi har utveckling av lättviktsbilar pågått sedan 1982. Den beprövade Space Frame (ASF)-tekniken bidrar inte bara till lägre vikt, utan också till bra karosstyvhet och riktningsstabilitet. Jämfört med den tidigare modellen av Audi R8 har de kunnat reducera vikten med 100 kg! Källa: www.audi.se, Aluminium Scandinavia nr. 4 -10

Grattis Danmark!

Alutraden Nr. 3 - September 2010 Utgivare: Alutrade AB Postadress: Box 165 351 04 VÄXJÖ Besöksadress: Älgvägen 10 352 45 VÄXJÖ Telefon: 0470-74 54 00 Fax: 0470-74 54 10 info@alutrade.se www.aluminium.se Redaktion: Åsa Brittsten Jens Olson

Nu finns Alutrade på plats även i Danmark, i form av vår agent Steen Dannisgård.

Ansvarig utgivare: Niklas Krook

Danmark är en intressant marknad och för att kunna tillgodose behovet av aluminium även där, kommer Steen fr o m oktober att börja bearbeta den danska marknaden.

Tryck: Eklundens Grafiska, Växjö

Nästa nummer av Alutraden kommer i december!

Copyright © Alutrade AB

Alutraden nr. 3 -10  
Alutraden nr. 3 -10  

Alutrades kundfolder

Advertisement