Page 1

PUMA DE CONCOLOR


CARACTERISTIQUES FISIQUES 

La longitud dels mascles adults és de el voltant de 2´ 5 de llarg del nas a la cua. Els mascles tenen un terme mitjà d´ entre 54 a 71 kg. El mitjà de les femelles està entre 35 i 47 Kg. El pelatge és generalment groguenc El puma pot correr fins a 55 km/h. La espécie és el puma de nord America es diu puma concolor. Es una espécie solitária o sigui viu sol, és un mamífer salvatge terreste.


Hàbitat i adaptacions

El puma de  nord - americà és una subespècie en perill d‘ extinció és diu el Puma (concolor) que esta adaptat o sigui, viu en buscos i aiguamolls del sud de Florida en els Estats Units .


Alimentació 

Les seves poderoses potes davanteres, el coll, la mandíbula i els ullals li serveixen per atrapar i matar grans preses. Menja principalment cèrvols de cua blanca i senglars però també preses més petites com ratolins, ocells, conills i petits al·ligàtors. És carnivor o sigui menja carn.


Reproducció El

puma es vivípar. Els pumes de concolor quan són petits depenen dels seus pares i, mamen del pit de la mare. Els pumes nord-americans tenen taques quan neixen i típicament tenen els ulls blaus. En créixer les taques es difuminen i el pelatge es torna bronzejat i els ulls típicament grocs. No fan el típic soroll dels gats però en fan molts altres.


Característiques de la seva convivència 

La seva característica és que és un animal solitari que no va amb manades.I els seus depredadors naturals només té els al·ligàtors i els humans.


Curiositas i altres 

S‘ estima que a Florida hi viuen entre 80 i 100 de pumes de Concolor.


Bibliografia i webgrafia 

http://ca.wikipedia.org/wiki/Puma_nord-americ%C3%A0

  

Joel Iribarne Curs: 5è A Data: 17/11/13

Puma 10  
Puma 10  
Advertisement