Page 1

EL COALA

NOM: Berta Martinez Soler DATA: Desembre de 2013 CURS: 5èB


Característiques TÍPUS: Mamífer DIETA: Herbívor PROMIG DE VIDA EN LA NATURALESA:20 anys FAMÍLIA: Phascolarctidae GÈNERE: Phascolarctidae NOM CIENTÍFIC: Phascolarctos cinereus ESTAT DE PROTECCIÓ: Espècie amenaçada


Hàbitat El coala és natiu d'Austràlia. Poden trobar-se en moltes àrees d'aquest continent. Els únics llocs on no es troben són Tasmània i la zona occidental d'Austràlia. Els coales s’han adaptat perquè els hi agraden molt els Eucaliptus i ells sempre van a llocs on hi ha i s'adapten d'aquesta manera.


Mapa de l’hà bitat


ALIMENTACIÓ Els coales mengen eucaliptus, és un arbre que a Austràlia n’hi ha molts i els coales els hi agrada molt. Però el que més els agrada d’aquest arbre són les fulles. Cada coala menja una gran quantitat comparat amb la seva grandària, aproximadament un quilogram al dia.


REPRODUCCI Ó La temporada de reproducció del coala dura uns quatre mesos i succeeix al final de primavera i a principis d’estiu. Els mascles en edat de reproduir-se estan molt actius i patrullen pel seu territori buscant femelles,deixen anar unes senyals olfactives i fan un bram típic encara que sigui un fet estrany entre els mamífers,és un crit que atrau a les femelles. Si la femella no vol aparellar-se comença a saltar i fa un crit menys potent que els dels mascles.


Característiques de convivència

Els coales viuen en manades perquè necessiten estar en contacte amb altres coales. Són igual que els humans necessiten estar amb gent.


Predadors que té

El coala té molts predadors com: el dingo (gos Austràlia), la serp, la guineu, gat salvatge. El coala no es defensa ha si mateix.


Curiositats i altres informacions Els coales arriben a viure 20 anys. El nom coala deriva d’una antiga paraula aborigen que significa sense beguda o el que no veu. Això és així ja que el coala obté més del 90% de l’aigua que necessita en menjar les fulles d’eucaliptus en que viu.


Bibliografia i webgrafia http:// www.yumpu.com/es/document/view/13535760/el-koala-escola-pia-de-granollers

http:// nationalgeographic.es/animales/mamiferos/koala

http:// lasmilrespuestas.blogspot.com.es/2009/06/curiosidades-sobre-el-koala.html

http://www.koalapedia.com/caracteristicas-koalas /

El coala1  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you