Page 1

weinor terrasoverkapping, Glasoase速, serre

Licht is leven

Uw nieuwe transparante woonruimte

www.weinor.nl


De weinor oplossing voor uw droomterras

Geheel naar uw wens – terrasoverkapping,

2


Glasoase速 of serre

3


weinor terrasoverkapping systeem Terrazza

4


Terrasoverkapping Terrazza – genieten van het buitenleven

Terrasplezier tot ver in de herfst – met de weinor terrasoverkapping Terrazza, bent u goed beschermd tegen weer en wind. En ook uw terrasmeubels kunnen zonder problemen buiten blijven staan. De weinor terrasoverkapping overtuigt door een elegante constructie, een prachtig design en een hoge belastbaarheid. Met een verscheidenheid aan uitvoeringen is de overkapping geschikt voor diverse type huizen en eisen.

5


Terrazza – dakvormen en uitrusting

Wonderlijk aanpasbaar – de juiste terrasoverkapping voor uw wensen weinor terrasoverkappingen overtuigen niet alleen door een elegant ontwerp uit één geheel. Met een verscheidenheid aan uitvoeringen zijn ze gemakkelijk aan te passen, zelfs aan complexe bouwsituaties.

6


Drie dakvormen – geheel naar uw uitrustingswensen Om ervoor te zorgen dat uw overkapping perfect bij uw huis past, heeft u de keuze tussen verschillende soorten daken (zie pagina 15). De Terrazza is verkrijgbaar in drie modellen:

Terrasoverkapping zonder dakoverstek met geïntegreerde regengoot

Terrasoverkapping met dakoverstek met regengoot aan de voorkant

Terrasoverkapping met dakoverstek en geïntegreerde regengoot

Het basismodel in het klassieke serre ontwerp: voor wie geen extra dakoverstek nodig heeft, wordt het lessenaarsdak voor de Terrazza aanbevolen.

Het overstekende dak van de filigraan variant Terrazza E biedt bescherming tegen schuin invallende regen.

Of u kiest voor de variant Terrazza Plus met dakoverstek en geïntegreerde regenpijp – specifiek voor het afvoeren van regenwater.

Solide aluminium constructie – geteste veiligheid rondom weinor terrasoverkappingen worden gekenmerkt door een uitstekende stabiliteit en duurzaamheid. De basis van de duurzame constructie is de statistische berekening door een gecertificeerd ingenieursbureau. • stabiele dakdragers in verschillende uitvoeringen

• extra dikke wanden met een slank ontwerp • optionele stalen inleggers, ook mogelijk in de dakgoot • bestand tegen corrosie door aluminium profielen en RVS schroeven • sneeuwbelasting tot 550 kg • dakdiepte tot 6 m

Lichtlijst LED/Design – geniet van de sfeervolle avonden op uw terras

Wandmontage

Met de gepatenteerde lichtlijst verlengt u het gebruik van uw terrasoverkapping tot ver in de avond. Betreffende de montage van de lichtlijst heeft u de keuze tussen montage aan de wand of gemonteerd aan de dakdragers.

• speciale glazen lenzen voor warme, sfeervolle verlichting • uiterst energie-efficiënt • levensduur 30.000 uur • radiografisch dimbaar met WeiTronic • behuizing van de lichtlijst in kleur van de terrasoverkapping

7


weinor Glasoase速 Onderscheiden en lichtdoorlatend De Glasoase速 werd onderscheiden met de red dot award 2009 voor designkwaliteit. Ga voor de zekerheid van een internationale gerenommeerde onderscheiding!

8


De weinor Glasoase® – lichtdoorlatende elegantie

Haal de tuin naar binnen – de elegante weinor Glasoase® biedt een vloeiende overgang naar buiten. Ze bestaat uit een terrasoverkapping Terrazza die kan worden afgesloten met glazen elementen als een niet-geïsoleerde serre. Verschillende flexibele en vaste glazen zijpanelen maken het mogelijk diverse combinaties te maken. Onze dakvormen zijn te vinden op pagina 15.

9


Volledig glazen multicomfortabele vouwwand w49-c

Alle voordelen van de revolutionaire multicomfort-vouwwand in ďŹ lm:

of onder www.weinor.nl/w49-c

Multicomfort-vouwwand openen waar u maar wilt De Multicomfort-vouwwand van weinor markeert een enorme sprong voorwaarts in de vouwwand techniek: Door haar superieure technologie, laat ze zich vlak of aangehaakt verschuiven en openen, waar nodig.

10


Maximale vrijheid in planning en gebruik: de multicomfort-vouwwand Opening op gewenste plaats – verschuifbaar in vlak- of v-positie In tegenstelling tot traditionele vouwwanden biedt de multicomfort-vouwwand maximale flexibiliteit: • ontelbare, vrij te kiezen openingsmogelijkheden • maximale planningszekerheid

• mogelijkheid om te verschuiven in vlak- of v-positie • in vlakke positie geen uitzwenken naar binnenruimte • soepeler functioneren dan een traditionele vouwwand

Opening om de hoek – geheel zonder uitzwenken naar buiten toe De grote opening bij de hoeken creëert het maximale outdoor gevoel. • elementen paarsgewijs om de hoek verschuifbaar

• geen uitzwenking van de panelen naar buiten • verenigbaar met externe componenten zoals staanders van een terrasoverkapping of balkonpilaren

Volledige opening – naar links of rechts Voor een vloeiende overgang van binnen naar buiten, kan het gehele systeem volledig worden geopend:

• paneelparen naar links of rechts verschuifbaar • ruimtebesparend samenvouwen van de paneelparen in parkeerstand

Achteraf monteerbaar – voor bijna alle terrasoverkappingen Bij bestaande constructies past de weinor multicomfort-vouwwand bijna onder alle terrasoverkappingen. • uitbreidingsmogelijkheid voor de weinor terrasoverkapping Terrazza tot Glasoase®

• geen kosten voor statische aanpassingen • passende profielen van weinor voor eenvoudige montage achteraf • eenvoudig te reinigen door een goede bereikbaarheid vanaf de buitenkant

11


Soepel lopende schuifwand w17-c

De soepel lopende schuifwand – het comfortabele volledig glazen systeem Makkelijker gaat het niet: Dankzij de premium garnituur technologie kan de soepel lopende schuifwand van weinor zeer gemakkelijk worden verplaatst en indien nodig worden vergrendeld.

12


Eenvoudig te openen – comfort en gemak De soepel lopende schuifwand baart opzien door zijn eenvoudige bediening. • bijzonder gebruiksvriendelijke volledig glazen elementen

• ongecompliceerd verschuiven • buitengewoon lichte loop • van binnenuit met de voet te vergrendelen – geheel zonder bukken

Meeneemfunctie – alle elementen gelijktijdig verschuiven De intelligente meeneemfuntie maakt een bijzonder snelle bediening mogelijk van de volledig glazen elementen.

• verschuiven in combinatie • sluiten van alle fronten met slechts een handgreep

Achteraf monteerbaar – voor bijna alle terrasoverkappingen Bij bestaande constructies past de soepel lopende schuifwand van weinor bijna onder alle terrasoverkappingen. • uitbreidingsmogelijkheid voor

Meer informatie zie www.weinor.nl

de weinor terrasoverkapping Terrazza tot Glasoase® • geen kosten voor statische berekening • passende profielen van weinor voor eenvoudige montage achteraf.

13


Dakvormen in een overzicht

Een overvloed aan dakvormen – en precies de juiste voor uw wensen weinor terrasoverkappingen, Glasoasen® en serres passen zich aan de vorm en de esthetiek van uw huis aan – zelfs bij wandverspringingen of hoekoplossingen. Uw weinor dealer adviseert u graag, welke dakvorm het beste geschikt is voor uw behoeften.

14


Vraag uw weinor dealer om advies De meeste dakmodellen en types kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met weinor glaselementen: meer individuele vormen zijn verkrijgbaar op aanvraag (niet altijd alle verticale glaselementen en ontwerpen zijn mogelijk voor speciale vormen).

Dakmodellen (zie pagina 7)

Model Terrazza

Model Terrazza E met dakoverstek en dakgoot aan de voorkant

Model Terrazza Plus met dakoverstek en geïntegreerde dakgoot

Daktypes Terrasoverkapping Terrazza en Glasoase® (zie pagina 7)

Lessenaarsdak – type A

Lessenaarsdak afgeschuind – type B

Trapeziumdak bij de dakgoot – type C

Lessenaarsdak met balkonuitsparing

Lessenaarsdak piramide

Lessenaarsdak en voor afgeschuind

Trapeziumdak bij de nok – type C

Lessenaarsdak met verspringende wand

Lessenaarsdak met verspringende dakgoot

Zadeldak – type L

Lessenaarsdak rondlopend – type N

WeiTop Carport

Passende beglazing van de zijkanten – op basis van uw wensen en eisen

Maximale transparantie: Zijelement SUPER LITE

Uitgebreid vouw- en schuifwand: Zijelement LITE

Maximale stabiliteit: Zijelement CLASSIC

Met de vaste beglazing onder de Terrazza dakdragers aan de zijkant kunnen volledig transparante fronten worden ingezet – geheel zonder verticale of horizontale stijlen.

Boven in het trapezium een lichte vaste beglazing en daaronder de weinor soepel lopende schuifwand of de multicomfort vouwwand – zo kiest u voor een populaire combinatie!

Of u kiest voor de bovenkant van het trapezium sterke vaste beglazing, daaronder de comfort schuif- draaiwand – optioneel bij een sterke zijwaartse windbelasting ook ingelijst vast glas.

Meer informatie zie www.weinor.nl

15


Comfortbale schuifdraaiwand w26-c

Comfortabele schuifdraaiwand w26-c – volledig glazen elementen voor balkon en loggia weinor heeft veel geschikte oplossingen voor wie zijn balkon ook bij weer en wind wil gebruiken. De ideale oplossing voor balkons en loggia‘s is de comfortabele schuifdraaiwand.

16


Einfache Handhabung und Nutzung: die Komfort-Schiebedrehwand w26-c Gewoon schuiven en ruimtebesparend wegdraaien

Elegante RVS deurknop

De comfortabele schuifdraaiwand draait op slechts een kleine geleiderrail en past derhalve op de meeste bestaande balustrades. De glazen elemen-

ten worden heel gemakkelijk naar de zijkant geschoven of om de hoek geschoven en ruimtebesparend in de parkeerpositie gedraaid.

Om de hoek schuiven – voor vrij uitzicht rondom De glazen elementen van de comfortabele schuifdraaiwand laten zich compleet om de hoek

leiden. Opening naar de gewenste richting, naar rechts, links of naar beide richtingen.

Aanvullingsmogelijkheid – ideaal voor bestaande balkons en loggia’s De comfortabele schuifdraaiwand is een zogenaamd “hangend systeem” en belast daardoor niet de balkonbalustrade.

Bijzonder geschikt als aanvulling op bestaande balkons en loggia’s.

Optimale balkonbeglazing – voor een maximaal outdoor gevoel Bij de comfortabele schuifdraaiwand worden de elementen naar de wand geschoven en in de parkeerpositie gedraaid. Zo is het glasfront compleet geopend voor het perfecte outdoor gevoel.

Meer informatie zie www.weinor.nl

Bovendien is in deze stand de buitenkant makkelijk bereikbaar, ideaal voor eenvoudige reiniging.

17


weinor zonwering

18


Drie perfecte zonweringen voor de serre en Glasoase®

Bijpassende zonweringen voor terrasoverkapping, Glasoase® of serre bieden bescherming tegen warmte, schittering en inkijk – en ook voor een aanzienlijke plus in comfort. Bij goed geventileerde terrasoverkappingen en Glasoasen® is vaak een onder geplaatst serrezonnescherm voldoende. In een serre kan het snel zeer warm worden bij direct zonlicht. Hier zorgt een op het dak gemonteerd serrezonnescherm voor een aangenaam klimaat. Verticale- en inkijkbescherming biedt de verticale zonwering VeriTex, onderscheiden met de red dot award.

19


weinor serrezonwering WGM 1030/2030 Design

WGM 1030/2030 Design – bovengeplaatste zonwering met een hoge belastbaarheid De bovengeplaatste serrezonwering weinor WGM 1030 en 2030 Design beschermen tegen oververhitting en dragen zo bij aan een aangenaam klimaat. Door de robuuste constructie kunnen ze ondanks grote doekoppervlakken tot windkracht 6 uitgeschoven blijven. Uit te breiden voor vrijwel elk daktype.

20


Slim spansysteem – strak doek en windstabiliteit Het uitgekiende spanmechaniek van het spansysteem en de snelle reactie van de trekveer zorgen voor een constant strak doek.

• scheur- en trekvast Tex koord uit de zeezeiltechniek • gepatenteerd koord opwikkelsysteem gecontroleerd en geluidsarm

Gepatenteerd loopwagensysteem – nauwkeurig en geluidsarm De degelijke weinor loopwagen met gepatenteerde precisierollen overtuigt door een bijzonder stil functioneren • gemakkelijke en geluidsarme bediening

• precieze geleiding en gecontroleerd opwikkelen van het Tex-koord in de loopwagen • geen kanteling door bewegend gelagerde loopwagens bij éénzijdige windbelasting

Gekoppelde meerdelige schermen – voor grote afmetingen Grote oppervlakken kunt u van meerdelige schermen voorzien. Het koppelsysteem zorgt ook bij grote afmetingen voor een exact gelijke doekstand.

• gelijkmatig in- en uitlopen voor een harmonische optiek • WGM 2030 traploos uit te sturen • bediening van tweedelige systemen met één of twee motoren.

Doeken – attractief en langblijvende kleurenbriljantie

• hoogwaardige acrylkwaliteit - bewezen voor decennia - breedte 120 cm/240 cm • innovatieve polyesterkwaliteit - breedte 120 cm

Meer informatie zie www.weinor.nl

Een hoogwaardig doek is de basisvereiste voor mooie zonwering. De colours by weinor collectie bieden een uitgebreide selectie zoals het klimaatdoek Perluca.

• kleurecht door spindopkleuring • blijvend mooi door vuil-en waterafstotende nano-coating • optioneel ook grote keuze uit de collecties van andere fabrikanten

• geperforeerde acrylkwaliteit * lucht- en lichtdoorlatend klimaatdoek * breedte 120 cm/240 cm

• lucht- en lichtdoorlatend klimaatdoek • breedte 177 cm (Soltis® 86, 92) • breedte 267 cm (Soltis® 86, 92, 93)

21


weinor serrezonwering Sottezza

weinor Sottezza/LED – ondergeplaatste zonwering met een huiselijke flair Als aantrekkelijke bescherming tegen schittering is de ondergeplaatste serrezonwering Sottezza geschikt, wanneer onder de glasoases® of terrasoverkapping voor voldoende luchtcirculatie is gezorgd. Doordat de doek afmeting op maat worden gemaakt passen ze ook vaak bij een andere rechthoekige terrasoverkapping.

22


Mooi design – slank en intelligent De mooie ronde cassette integreert visueel onopvallend in de constructie van de terrasoverkapping. Tegelijkertijd maakt de ronde vorm ruimte voor de optionele weinor Lichtlijst LED.

• kleine kastoverstand voor optimaal gebruik van de ruimte • slanke transportprofielen met kleine doekspleet (slechts 40 mm) • geen zichtbare schroeven

Innovatief spansysteem – altijd evenwichtige doekstand De gelijkmatige doekstand zorgt voor een huiselijke sfeer. Het wordt gegenereerd door het eenvoudige en robuuste spansysteem.

• altijd uniforme doekspanning door gasdrukveren, automatische straktrekking in de eindpositie • Tex-koord uit zeezeiltechnologie, stil, scheur- en trekvast

Sottezza LED – sfeervolle verlichting tot in de avond De Sottezza LED zorgt voor sfeerverlichting onder de terrasoverkapping. De lichtlijst is qua kleur afgestemd op de Sottezza.

• 30.000 lichturen bij minimaal energieverbruik • bijzonder energie- efficiënt • traploos dimbaar met WeiTronic • patent aangevraagd

Doeken – attractief en langblijvende kleurenbriljantie

• hoogwaardige acrylkwaliteit • bewezen voor decennia • breedte 120 cm/240 cm

Meer informatie zie www.weinor.nl

Een hoogwaardig doek is de basisvereiste voor mooie zonwering. De colours by weinor collectie bieden een uitgebreide selectie.

• kleurecht door spindopkleuring • blijvend mooi door vuil- en waterafstotende nano-coating • optioneel ook grote keuze uit de collecties van andere fabrikanten

• innovatieve polyesterkwaliteit • zeer elastisch met MemoryEffekt® • breedte 120 cm

• geperforeerde acrylkwaliteit • lucht- en lichtdoorlatend klimaatdoek • breedte 120 cm/240 cm

23


Verticale zonwering VertiTex

Vensterzonwering VertiTex – maximale doek breedte in de kleinste cassette Met de buiten geplaatste verticale zonwering van de red dot award winnende serie VertiTex verkrijgt u bescherming tegen verblinding, wind en inkijk in één. Door het gepatenteerde OptiFlow System® is de cassette van de VertiTex zeer klein en onopvallend – desondanks biedt ze plaats voor grote doek oppervlakken.

24


VertiTex WeiTop – ideaal voor terrasoverkapping, Glasoase® of serre De kastvorm van de VertiTex is perfect afgestemd op de dakgoot van de terrasoverkapping Terrazza, Glasoase® en serre

Vivienda . Zo kan de verticale zonwering optimaal in het totaalbeeld worden geïntegreerd.

VertiTex varianten – ook voor raam en balkon De Vertitex draadgeleiding of vaste geleider is met haar variabele bevestiging ook voor raam of balkon geschikt. De discrete cassette vormt een harmonieuze eenheid met het raam.

De Vertitex Zip loopt betrouwbaar in zijdelingse geleiders. Dit zorgt voor een rustige doekstand en maakt de verticale zonwering bijzonder windbestendig tot winsterkte 8.

Deze afstandsbedieningen beheersen de dialoog: BiEasy 1M en BiEasy 15M voor de bediening van de VertiTex Dankzij de nieuwste weinor technologie kunt u via de handzender op de hoogte worden gebracht over de actuele status van uw VertiTex. • routing-technologie met signaal-doorgave van ontvanger naar ontvanger

• betrouwbaar signaal-zelfs bij metalen muren of sterke isolatie • directe terugmelding via display (BiEasy 15M) • 1 kanaals (BiEasy 1M) of 15 kanalen (BiEasy 15M) naar keuze

Doeken – attractief en langblijvende kleurenbriljantie

• hoogwaardige acrylkwaliteit - bewezen voor decennia - breedte 120 cm/240 cm • innovatieve polyesterkwaliteit - zeer elastisch met MemoryEffekt® - breedte 120 cm

Een hoogwaardig doek is de basisvereiste voor mooie zonwering. De colours by weinor collectie bieden een uitgebreide selectie zoals het klimaatdoek Perluca.

• kleurecht door spindopkleuring • blijvend mooi door vuil- en waterafstotende nano-coating • optioneel ook grote keuze uit de collecties van andere fabrikanten

• geperforeerde acrylkwaliteit • lucht- en lichtdoorlatend klimaatdoek • breedte 120 cm/240 cm

• lucht- en lichtdoorlatend klimaatdoek • breedte 177 cm (Soltis® 86, 92) • breedte 267 cm (Soltis® 86, 92, 93)

25


weinor accessoires en besturingen

Verwarmingssysteem Tempura – aangename warmte op koelere dagen Meteen aangename warmte zonder voorverwarming: Het energie-efficiënte infrarood verwarmingssysteem Tempura zorgt voor een warmtevermogen van meer dan 1.500 watt. Eenvoudig te bedienen en dimmen met de afstandsbediening WeiTronic. 26

Lichtlijst LED/Design – voor terrasgenot tot laat in de avond

Weersensoren – automatische reactie op weer en wind

Met de lichtlijsten kunt u beduidend langer gebruik maken van uw terras. • speciale glaslenzen voor sfeervol licht • zeer energie-efficiënt • levensduur 30.000 uren • radiografisch dimbaar met WeiTronic

Automatisch uitgaan van uw zonnescherm bij zon en optioneel ingaan bij wind en de regen: • zon-sensor • zon- wind sensor (ook op zonne-energie) • zon-wind-regen-sensor


Afstandsbediening WeiTronic – comfortabele bediening van serrezonwering, terrasverlichting en -verwarming

Paravento – zijwaartse inkijkbescherming met handgreep

weinor zonneschermen zijn standaard voorzien van een motor. Ze kunnen optioneel met de voorgeprogrammeerde afstandsbediening WeiTronic bediend worden – evenals de verwarming en verlichting. De

Een verhoging van uw privacy verkrijgt u door het zijwandscherm dat u kunt uittrekken: de Paravento biedt een uitstekende bescherming tegen de wind en inkijk, zowel het doek als de kleur kan geheel op uw serrezonwering worden afgestemd.

handzender is te verkrijgen met 1, 5 en10 kanalen met display. Zekerheid: storingsvrij besturen via frequentie 868 MHz. Bereik: tot 100 m buitenshuis.

27


Rijke kleurenkeuze van weinor

Een enorme keuze uit zeer actuele framekleuren De prachtige tinten van weinor brengen kleur in het leven. Hier vindt iedereen z캐n favoriete tint: b캐 weinor kunt u kiezen uit meer dan 200 verschillende framekleuren. Laat u inspireren!

28


47 standaard – Ral framekleuren, zijdeglans

RAL 1002 Zandgeel

Signaalgeel

RAL 1003

RAL 1014

RAL 3004

RAL 3007

RAL 4005

Purpurrood

RAL 6005 Mosgroen

RAL 7039

Zwartrood

RAL 6009

Blauwlila

RAL 1023

Licht ivoor

Verkeersgeel

RAL 4006

RAL 5005

Verkeerspurper

Signaalblauw

RAL 6011

RAL 1034

RAL 2000

RAL 5009

RAL 5014 Duifblauw

Waterblauw

Nachtblauw

Pastelblauw

RAL 7016

RAL 7021

RAL 7030

RAL 7032

RAL 7035

RAL 8017

RAL 8019

Pastelgeel

Azuurblauw

Dennengroen

Resedagroen

Zwartgroen

RAL 6012

RAL 7015 Leigrijs

Antracietgrijs

RAL 8001

RAL 8003

RAL 8014

RAL 9007

RAL 9010

Kwartsgrijs

Venstergrijs

RAL 7040

weinor 7319

weinor 8077

RAL 9001

RAL 9005

weinorbruin

RAL 1015

Ivoor

Crèmewit

weinorgrijs

Gitzwart

Okerbruin

RAL 9006

Leembruin

Witaluminium

Grijsaluminium

Sepiabruin

Zuiver wit

RAL 2002

Geeloranje

RAL 2011

Vermiljoen

Dieporanje

RAL 5021

Zwartgrijs

RAL 5022

Steengrijs

RAL 8016

Mahoniebruin

Kiezelgrijs

Chocoladebruin

Grijsbruin

RAL 3002

Karmijnrood

RAL 5024

Lichtgrijs

RAL 8022

Zwartbruin

RAL 9016

Verkeerswit

9 krasvaste en sterke WiGa-trendkleuren in edele structuurlook

WT 029/10797 Approx. RAL 9010

WT 029/50704 Approx. RAL 6009 metallic

WT 029/60740 Marrone 04 metallic

WT 029/70786 Sparkling iron effect

WT 029/71289 Approx. RAL 7016 metallic

weinor is een ecologisch georiënteerde onderneming. Voor de naleving van strenge milieunormen zijn productieprocessen en materialen onderworpen aan strenge controle door deskundigen.Sedert het verbod op toevoeging van zware metalen in poedercoatings

WT 029/80077 Approx. DB 703 metallic

WT 029/80081 Iron glimmer effect P7

WT 029/90146 Approx. RAL 9006 metallic

WT 029/90147 Approx. RAL 9007 metallic

kan ondanks alle inspanningen van de verffabrikant om de kleurstabiliteit te garanderen het verbleken van de kleur, met name bij de kleur vuurrood (RAL 3000) niet helemaal uitgesloten worden. Kleuren kunnen druktechnisch afwijken van de werkelijke kleuren.

Identieke kleuren – zodat alles perfect bij elkaar past Omdat weinor in haar eigen fabriek poedercoat kunt u ook bij de verschillende producten vertrouwen op de hoogste kleur uniformiteit en een identieke glansgraad.

Meer dan 150 speciale RAL kleuren

29


weinor – al meer dan 50 jaar leider in kwaliteit en innovatie

“Made in Germany“ – toonaangevend in kwaliteit en innovatie Al meer dan een halve eeuw hebben we een missie: onze klanten tevreden te stellen. Als middelgrote, internationaal opererende onderneming biedt weinor beste kwaliteit “Made in Germany”. Al onze producten worden ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland.

30


Goed design – weinor producten voldoen aan de hoogste eisen qua vorm en functie Van oudsher ligt onze nadruk op vooral technisch uitstekende producten die eveneens overtuigen door middel van een esthetisch design. Of het nu gaat om tijdloos klassieke of puristisch moderne terrassen: met een weinor product wordt elke buitenruimte

een extra leefruimte – een esthetische waardevermeerdering van uw woning. Talrijke designprijzen bevestigen onze betrokkenheid bij het ontwerp van het product: van de red dot design award tot de iF product design award.

De weinor verplichting – innovatie en duurzaamheid Innovatie staat bij weinor hoog in het vaandel. Dit geldt voor onze producten, die met de nieuwste technologie aan de hoogste normen voldoen, alsook onze hele bedrijfscultuur. Niet voor niets werd weinor voor haar terraswerelden concept in de top 100 van de meest innovatieve Duitse bedrijven gekozen en als een top innovator onderscheiden.

Op Europees niveau zetten wij ons in voor het idee van energie efficiënte zonweringoplossingen. Bijvoorbeeld, met onze betrokkenheid bij de European Solar Shading Association (ES-SO). Duurzaamheid staat bij weinor bovenaan, want ons milieu vinden we belangrijk. Daarom houden we het productieproces milieuvriendelijk en zijn we zuinig met grondstoffen .

De weinor belofte van kwaliteit – bewezen door vele certificeringen De basis van ons succes ligt in de combinatie van hoge technische expertise, een compromisloze kwaliteit standaard en klantgerichte service. Gedefinieerde arbeids- en fabricageprocessen waarborgen dat er altijd een constant hoge kwaliteit van het product wordt

Meer informatie zie www.weinor.nl

gegarandeerd. Dit blijkt uit tal van succesvolle certificatie-eisen. Al onze producten zijn ontworpen voor duurzaamheid en veiligheid. weinor investeert voortdurend in de ontwikkeling van nieuwe producten.

31


Zonwering voor elke behoefte Zonwering voor elke behoefte www.weinor.nl

Indien u uw terras in de eerste plaats wilt gebruiken bij warm weer, kan ook een hoogwaardige zonwering van weinor voor u de juiste oplossing Uw weinor begeleidtbij u warm van Indien u uw terras in zij den.eerste plaats dealer wilt gebruiken advies tot implementatie. weer, kan ook een hoogwaardige zonwering van weinor voor u de juiste oplossing zijn. Uw weinor dealer begeleidt u van advies tot implementatie.

www.weinor.nl Belangrijke opmerkingen: Voor zonwering van textiel: knikvouwen ontstaan bij de confectie en bij het vouwen van zonweringdoek. Met name bij lichte kleuren kan daarbij bij tegenlicht in de vouw donkere streep zichtbaar worden. Belangrij ke een opmerkingen: Wikkelvouwen de textiel: zoom, naad of in de ontstaan baan worVoor zonweringbijvan knikvouwen bij denconfectie veroorzaakt door doeklagen en verde en bij het meerdere vouwen van zonweringdoek. schillende doekas. Met nameopwikkelsterkten bij lichte kleuren op kande daarbij bijResulterende tegenlicht doekspanningen kunnen rimpelingen veroorzaken in de vouw een donkere streep zichtbaar worden. (bijvoorbeeld golf-of Wikkelvouwen bij de visgraatmotief). zoom, naad of in de baan worden veroorzaakt door meerdere doeklagen en verschillende opwikkelsterkten op de doekas. Resulterende doekspanningen kunnen rimpelingen veroorzaken (bijvoorbeeld golf-of visgraatmotief).

Kortom, deze effecten ontstaan in verschillende mate bij vrijwel alle doeken. Vouwen en plooien verminderen de waarde en de bruikbaarheid van de zonwering niet. Zonneschermen en serrezonneschermen zijn zonweringsinstallaties, die bij regen en wind moeten Kortom, deze effecten ontstaan in verschillende mate worden ingehaald. Doeken die nat geworden zijn, bij vrijwel alle doeken. Vouwen en plooien vermindekunnen versterkt vertonen dienen ren de waarde enwikkelvouwen de bruikbaarheid van deen zonwering indien mogelijk eerst te alvorens ze opzij ten niet. Zonneschermen endrogen serrezonneschermen rollen (Let op windsterkte van zonweringsinstallaties, dieen bijvoorkom regen envorming wind moeten waterzakken). worden ingehaald. Doeken die nat geworden zijn, kunnen versterkt wikkelvouwen vertonen en dienen indien mogelijk eerst te drogen alvorens ze op te rollen (Let op windsterkte en voorkom vorming van waterzakken).

Uw vakhandelaar voorziet u graag van advies:

Afhankelijk van de bestelde framekleur leveren wij alle kleine onderdelen zoals slingers en aandrijvingen bij systemen met slingeraandrijving in zwart (vergelijkbaar met RAL 9005), wit (vergelijkbaar met RAL 9016) of in grijs (vergelij met framekleur weinor 7319). Afhankelij k van dekbaar bestelde leveren wij Voorkleine terrasoverkapping, Glasoase®, serre: Laatvingen u door alle onderdelen zoals slingers en aandrij eensystemen gekwalifimet ceerde serrebouwer informeren over kbij slingeraandrij ving in zwart (vergelij de oorzaken vorming van condensatie af9016) en toe baar met RALvan 9005), wit (vergelij kbaar meten RAL optredende krakende geluiden en hoe deze kunnen of in grijs (vergelijkbaar met weinor 7319). worden vermeden in de planningsfase. Voor terrasoverkapping, Glasoase®, serre: Laat u door een gekwalificeerde serrebouwer informeren over de oorzaken van vorming van condensatie en af en toe optredende krakende geluiden en hoe deze kunnen worden vermeden in de planningsfase.

TechnischeTechnische veranderingen veranderingen voorbehouden. voorbehouden. Druktechnisch Druktechnisch zijn kleurafwijkingen zijn kleurafwijkingen mogelijk. mogelijk.

Het alternatief voor uw terras

5.000/03/13/116475-0000 5.000/03/13/116475-0000 Z Z

Uw vakhandelaar voorziet u graag van advies:

Krommedijk 3  p 3214 LH Zuidland  p Tel: (0181) 451 851  p info@aluku.nl  p www.aluku.nl Openingstijden showroom: maandag t/m donderdag van 8:30 tot 16:30 uur, vrijdag van 8:30 tot 15:00 uur of zaterdag op afspraak.

Aluku Zuidland Weinor 'Licht is leven'  

Bij Aluku Zuidland kiest u bewust voor goede kunststof / aluminium materialen, perfecte montage en afwerking, zonder veel onderhoud. U heeft...

Aluku Zuidland Weinor 'Licht is leven'  

Bij Aluku Zuidland kiest u bewust voor goede kunststof / aluminium materialen, perfecte montage en afwerking, zonder veel onderhoud. U heeft...

Advertisement