Page 1

ALTIJDBON.NL MAAKT ONLINE TICKETS KOPEN EN VERKOPEN VEILIGER! Oplichters op grote schaal actief online. Iedereen weet het, maar toch overkomt deze oplichting velen van ons. Want hoe weten we nu zeker dat een (tweedehands) ticket écht is en dus nog gebruikt kan worden? Een nieuwe website gaat dit probleem vanaf nu oplossen. Via Altijdbon.nl kunnen namelijk veilig en vertrouwd (tweedehands) tickets worden gekocht en verkocht.

Altijdbon is erg betrouwbaar, omdat verkopers in tegenstelling tot de huidige websites waar tweedehands tickets doorverkocht worden, maar één verkoopaccount kunnen aanmaken met één bankrekening nummer. Altijdbon.nl bekijkt nauwgezet de prestaties van de verkopers en zal indien nodig de verkoper aanspreken of in het uiterste geval weigeren op Altijdbon.nl. Daarnaast krijgen verkopers zeker hun geld, want kopers maken direct geld over.

Naast deze maatregelen heeft Altijdbon nog een aantal maatregelen genomen om het kopen en verkopen van tickets zo goed mogelijk te laten verlopen zoals:  Je kunt als koper referenties van de verkoper bekijken hoe voorgaande transacties van de verkoper zijn verlopen.  Als verkopers negatieve beoordelingen ontvangen, dan worden zij geblokkeerd. Altijdbon gaat kijken wat er is gebeurd en probeert een goede oplossing voor beide partijen te komen. Als er geen goede oplossing wordt gevonden dan wordt de verkoper op Altijdbon verwijderd.  Iedere verkoper die meerdere transacties heeft lopen wordt gevolgd.  Het rekeningnummer van de verkoper wordt op mijnpolitie.nl gecontroleerd of er geen aangiftes voor internetfraude tegen deze verkoper zijn gedaan.  De gegevens (naam, bankrekening, telefoonnummer, e-mail, etc.) van de verkoper zijn bij Altijdbon bekend. In geval van fraude kan Altijdbon deze informatie aan de betrokken autoriteit verstrekken.

Arthur Caalen, de oprichter van Altijdbon, kocht vorig jaar vier Eftelingkaarten via Marktplaats, maar de kaarten ontving hij nooit. De verkoper bleek onbereikbaar en onvindbaar. Na een tweede oplichting werd het hem duidelijk dat dat internetoplichters te lang hun gang kunnen gaan terwijl Marktplaats hier niets aan doet. Uiteraard zegt Marktplaats de accounts van oplichters te verwijderen, maar volgens Arthur is dat een wassen neus: "Een oplichter maakt een nieuw emailadres aan en is binnen een paar minuten weer online." Ook bankrekeningnummers waarmee


mensen worden opgelicht blijven weken- en soms zelfs maandenlang in gebruik ondanks dat er al meerdere aangiftes bekend zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Kassa naar internetfraude.

De overheid erkent het probleem. Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting is opgericht door de Politie en het Openbaar Ministerie om internetoplichting te voorkomen. Helaas blijft er altijd een groep mensen die misbruik maakt van het vertrouwen van anderen. Arthur zegt cynisch dat internetoplichting alleen te voorkomen is door een transparante transactie. “Er moet een transparante en veilige koop zijn. Enerzijds is het belangrijk om referenties van kopers over verkopers te hebben, anderzijds moet er ook een zekerheid zijn in het koopproces. Het principe lijkt vergelijkbaar met een website als Airbnb.com, welke inmiddels wereldwijd succesvol is. Het geeft de koper EN verkoper veiligheid en transparantie die ze zoeken en verdienen.

Op Altijdbon.nl kunnen particulieren en bedrijven gratis tickets aanbieden. Pas bij verkoop van het ticket zijn er kosten verbonden aan het gebruik van de service van Altijdbon. Aan verkopers wordt 5% bemiddelingskosten berekend, kopers betalen â‚Ź 0,99 transactiekosten. Een klein bedrag voor veiligheid en transparantie. Nu kunnen we eindelijk met een gerust gevoel tickets voor de Efteling, Sensation White of de bioscoop kopen!

ALTIJDBON.NL MAAKT ONLINE TICKETS KOPEN EN VERKOPEN VEILIGER!  

Oplichters op grote schaal actief online. Iedereen weet het, maar toch overkomt deze oplichting velen van ons. Want hoe weten we nu zeker da...