Page 1

febrer 2007

EL TAULELL

SUMARI

Ping-pong La coral del Giroi Comissió de festes - Festa de la Primavera L’escola parla El reportatge - Jordi, el conserge Article d’opinió El taulell

dibuix: Irina Edery (1 er)

EL PING-PONG ARRIBA AL GIROI

L’AMPA ha adquirit per aquest curs escolar material divers per a l’àrea d’Educació Física i de Música entre d’altres (jocs pel pati, etc). Des d’aquí volem fer una referència especial a les taules de ping-pong que ja fa uns dies van arribar a l’escola. A part de formar part del programa d’activitats d’en Tomàs (que com tots sabeu és el professor d’E. Física i Psicomotricitat), el ping-pong serveix també per amenitzar els migdies ja que estan a disposició dels nens que es queden a dinar. Les monitores de menjador s’encarreguen d’organitzar torns de deu minuts per parelles de nens des de 1r. a 6è. durant tres quarts d’hora cada migdia. Una nova activitat perquè els nostres fills tinguin l’oportunitat de descobrir un esport diferent dels habituals.

• Comuniquem a totes les famílies que el pròxim dilluns 5 de març queda aplaçada l’assemblea general de l’AMPA, la qual habitualment estem acostumats a celebrar el primer dilluns de cada mes.El motiu d’aquest aplaçament és que les diferents comissions estudien a fons els diferents projectes, valorant quines són les millors opcions a proposar. Així doncs, el 2 d’abril informarem amb més detall. Per quasevol tema o proposta que volgueu comunicar a la Junta, podeu fer-ho mitjançant l’e-mail, la bústia o personalment. La junta de l’AMPA i les comissions, seguim treballant i fent camí. • A tothom que tingui ganes d’expressar la seva opinió en qualsevol tema, sigui d’actualitat o no, recordeu que teniu a la vostra disposició l’espai d’aquest Altaveu per aquest propòsit. • Igualment recordem que continuem fent arxiu de dibuixos dels nens del Giroi per il.lustrar els diferents apartats de l’Altaveu de cada mes. Ens els podeu deixar a la bústia de l’AMPA amb el vostre nom i curs. • Volem agrair la participació de tots els alumnes que van fer donacions de joguines; gràcies a vosaltres l’escola va renovant el material lúdic i els més petits poden compartir jocs que potser ja estaven en desús. • Agraïm des de aquí les aportacions fetes per esports Esteban en l’adquisicions de material esportiu per l’escola • Referent a aquest tema del reciclatge, us recordem que si teniu bicicletes que us han quedat petites o que ja no utilitzeu, podeu trucar als pares del Tely de P3 que us les passaran a buscar per casa i les faran arribar a Guinea, ja que allà és un mitjà de transport molt útil i necessari. Maria: 686448512 Barry: 679889003 LA CORAL DEL GIROI NECESSITA MÉS CANTAIRES

La Gabriela i l’Ariel, pares d’una nena del Giroi, són mestres de música i canten amb el cor d’Amics de l’Opera de Sabadell. Tenen una dilatada experiència com a directors de corals i han creat un parell de cors en dues escoles, una de Barcelona i una altra de Santa Eulàlia de Ronçanes. A la nostra escola han començat amb un nombre molt discret de cantaires però, tot i ser el primer any, la Gabriela ens ha comentat que tenen una bona qualitat musical. Per aquest any l’activitat del nou Cor del Giroi es preveu força activa. A la primavera formaran part d’una Cantata anomenada El mestre de música, de Teleman, que es farà conjuntament amb les altres escoles que porten. A banda d’això esperem que el cor s’estreni fent alguna actuació a l’escola per veure el valor del que fan. Volem transmetre a totes les famílies que aquesta activitat del Cant Coral té capacitat per a molts més alumnes/cantaires. Si algun nen o nena li agrada cantar i s’engresca, hi serà molt benvingut. Per apuntar-vos només heu de trucar a la Gabriela al telèfon: 677 44 79 65 i ella us informarà de tot. Us hi esperem!

HORARI: Divendres de 17 a 18 h. foto: Laura Soto

Comissió d’extraescolars de l’AMPA

foto: Txell Cuspinera


COMISSIó DE FESTES - “LA FESTA DE LA PRIMAVERA” Hem començat un nou any i de nou tenim ganes de celebrar una de les festes que ja és tradició a la nostra escola: la Festa de la Primavera. La comissió de Festes de l’AMPA tenim idees i ganes d’organitzar activitats per un dia en què pares i alumnes compartim jocs i esmorzar. Volem que la d’aquest any sigui una jornada ben sonada i per això necessitaríem més col.laboradors a la nostra comissió. És la festa de tots i als nens els fa il.lusió veure que els seus pares s’involucren en aquest tipus d’activitats. Per això fem una crida a tothom que pugui participar, ja sigui aportant idees noves o bé compartint l'experiència d'altres anys. Si us animeu ja podeu trucar a la Mireia, telf.625 850 443 / 93 841 85 95 No cal ser un expert en jocs ni tenir una gran experiència, només cal tenir ganes de col.laborar i conèixer altres pares.

EL REPORTATGE - “JORDI, EL CONSERGE”

Entrevista realitzada per alumnes de l’escola: Nil Casamiquela i Roger Alemany de 5è i Nil Miserachs de 6è Nil C.: Com és el teu nom complert? Jordi Figueras López.

Roger: Ets de la Garriga? No he nascut a la Garriga, però hi visc.

Nil M.: Com es diu la teva dona? I quanta anys té? Elena i té 35 anys. Roger: T’agrada treballar aquí? Sí m’agrada.

Nil M: De petit que volies ser? Director de cinema.

Nil C.: Creus que necessitaries algun buscapersones per trobar a la gent? E

n

t

r

e

t

o

t

s

h

o

f

a

r

e

m

t

L’ESCOLA PARLA - “TENS DEURES ?”

o

t

!

Jordi: No, ja se on són foto: C.C

“Tens deures?”. Aquesta és, sens dubte, una de les preguntes que més sovint fan els pares als seus fills en edat escolar. Organitzar el temps familiar no és excessivament complicat. La qüestió és si els interessos de cada un dels membres estan o no en consonància amb aquesta distribució i organització temporal. El temps relacionat amb l’escola és aquell que té a veure amb les seves activitats, tant si es fan dins del centre educatiu com fora: temps de desplaçament cap a l’escola, horari de classe, d’esbarjo, de menjador, d’activitats extraescolars, i òbviament, els deures. Les primeres feines que es fan a casa solen ser aquelles que no hi ha hagut temps d’acabar-les a classe, però, a mesura que s’avança en cursos, aquestes es van incrementant. Cal anar adaptant el temps, l’espai i les condicions del lloc on es faran els deures, per tal que els fills vagin adquirint els hàbits de treball individual i per afavorir els valors de responsabilitat i d’esforç. La família, un cop més, és un referent important, bàsic, per al nen. Si els pares es preocupen de què fa el seu fill a l’escola, aquest també la valorarà. Tanmateix, si les famílies atorguen un valor important als deures escolars, a la responsabilitat, a fer bé la feina, i donen suport a l’estudiant, amb això sol ja l’ajuda.

Roger: Et fan treballar molt? Normal, depèn del dia. Hi ha dies que treballo molt i d’altres no tant.

Nil C.: Quin és l’esport que t’agrada més? El futbol. I practiques algun? El futbol, jugo amb els amics.

Nil M.: Quin és el teu menjar preferit? Els macarrons amb tomàquet i formatge i l’arròs amb llet. Roger: A quantes escoles has estat? He treballat a tres escoles. Nil C.: Treies bones notes? Sí, no era dolent.

Nil M.: Que t’agrada més castigar o ser castigat? Cap de les dues. Roger: T’agradaria fer alguna altre feina? Sí. Nil M.: T’agrada tenir barba? Sí

Nil C.: Quin és l’esport que no voldries fer mai? Gimnàstica rítmica. Nil M.: Com es diuen els teus avis? General i Paquita. Nil C.: T’agrada anar amb moto? Molt.

Roger: Estàs content de la feina que fas? Sí.

ARTICLE D’OPINIó

foto: C.C

fotos: M.C

Estic descobrint com, participant des de l’AMPA, puc col·laborar per crear l’escola que dia a dia vaig somiant pels meus fills. Es pot treballar en millorar la comunicació entre les famílies i el col·legi, en equipar-lo amb seny i qualitat, en organitzar festes divertides i participatives per a tothom. També es pot tenir cura de l’alimentació dels nens, propicia’ls-hi activitats extraescolars variades al gust de tots. A algú se li acut alguna cosa més? A mi moltes...El principal problema que trobo és que requereix de bastant temps i feina gratuïta, ambdós valors molt escassos i preuats avui en dia. Des d’aquí voldria agrair, i molt, a tota la gent que s’està dedicant i als que ho han fet fins ara. I també m’agradaria engrescar al màxim possible de pares perquè, si ens organitzem bé, amb poc podrem fer molt. Inés Solà

Altaveu 1  
Altaveu 1  
Advertisement