Page 1

NOUS MAILS COMISSIONS

·L’escola parla ·Recollida de joguines abans i després de Nadal ·Valoració Taller: Com eduquem quan no eduquem ·El reportatge - Enric, mestre de gimnàs ·Nous e-mails comissions ·El Taulell - Assemblea,loteria

novembre/desembre 2011

dibuix: Quim Segura 4tB

Per tal d’intentar que la informació sigui més directe. Us informem que cada comissió ja té operatiu el seu mail. Per qualsevol dubte concret que necessiteu ja sabeu a on us heu de dirigir, aprofitem per tornar a recordar-vos que el mail de l’ampa és ampa@escolagiroi.com També trobareu aquesta informació a la web de l’escola. Comissió Anglès - angles@escolagiroi.com Comissió Comunicació - comunicacio@escolagiroi.com Comissió Famílies - families@escolagiroi.com Comissió Festes - festes@escolagiroi.com Comissió Llibres - llibres@escolagiroi.com Comissio Menjador - menjador@escolagiroi.com Comissio Tresoreria - tresoreria@escolagiroi.com Secció Esportiva de l’Ampa - sea@escolagiroi.com

Comissió de comunicació

EL TAULELL

Assemblea General de l’Ampa el proper dilluns 12 de desembre a les 21:30h a la biblioteca de l’escola. T’esperem vine i digues la teva. Ordre del dia: - Tancament de comptes del curs 2010-2011 - Pressupost del curs 2011-2012 - Concert de Nadal · Penseu en anar retornant la loteria als delegats, tenim fins el 14 de desembre.

L’ESCOLA PARLA

ACTIVITATS QUE MILLOREN LA COMUNICACIÓ ENTRE PERSONES ADULTES I INFANTS:

Científics de la Universitat d’Ohio han estudiat i han comparat tres activitats (veure la televisió, llegir i jugar) que fan les mares i els pares amb els seus fills i filles, amb la idea de conèixer el grau i la qualitat de la comunicació que afavoreix –o no– cadascuna d’aquestes activitats. Els autors de l’estudi es van centrar en la sensibilitats de les mares i pares participants per involucrar l’infant en l’activitat, fer preguntes, repetir els mots, donar reforços positius i encoratjar la nena o el nen. Aquest tipus de relació afavoreix l’autopercepció de la criatura, la seva confiança en la persona adulta i la sensació que pot intervenir en l’ambient, mentre que quan aquesta sensibilitat de la persona adulta falta, l’infant està menys estimulat i, a més, pot sentir-se insegur i angoixat per un ambient on no pot trobar resposta a les seves necessitats. Les conclusions de l’estudi mostren que, en llegir o jugar junts, les mares i pares es comuniquen molt més amb els seus fills i filles que no pas en veure la tele. Però és en la lectura que la sensibilitat de la mare o el pare i les seves habilitats per involucrar els infants és més gran i es fa servir un estil molt més actiu que permet que les nenes i els nens es plantegin situacions noves i realitzin aprenentatges lingüístics. Extret de la revista Guix d’Infantil, núm. 63 (novembre-desembre 2011)

Recollida de joguines abans i després de Nadal Abans de Nadal recollim joguines noves o en molt bon estat pel Grup il·lusió, un grup de patges dels Reis Mags amb el lema Cap nen sense una joguina, i que s’ocupen del poble de la Garriga. Després de Nadal recollirem joguines usades per la fundació Oncovallès. Amb elles fan una tómbola i amb els donatius que recapten ofereixen els seus serveis quasi gratuïts a tot tipus de malalts de càncer. Trobareu unes caixes per poder deixar les joguines a l’entrada de l’escola, del 15 al 22 de desembre per al Grup il·lusió, i del 9 al 13 de gener per Oncovallès. També es poden portar joguines a Can Luna del 12 al 30 de desembre de 18 a 20 hores o col·laborar amb altres tasques contactant amb coreu electrònic grupil.lusio@gmail.com i a la Fira de l’intercanvi el diumenge 11 de desembre de 12:00 a 14:00 a la pista nº 1.

Comissió famílies


Valoració taller, com eduquem quan no eduquem

EL REPORTATGE - Enric, mestre de gimnàs

El passat 12 de novembre es va realitzar un taller de dues hores per tal d’analitzar quines són les problemàtiques més freqüents amb les que ens trobem pares i mares a l’hora d’educar els nostres fills: com trobar un equilibri en les exigències, el tema de l’autoritat, la rigidesa, la impaciència, l’autocontrol de les emocions, l’empatia amb els fills, la comunicació assertiva ...   Aquestes són les opinions d’alguns dels participants:

“Primerament se’ns va fer una introducció al desenvolupament dels nens i nenes i mitjançant la tècnica del role-playing vam treballar situacions concretes que es  poden donar en el dia a dia amb els nostres fills (reconduir rabietes, repartir atenció o arribar a pactes). Va ser molt divertit fer de nena que no fa cas i, alhora, em va ajudar a posar-me al lloc dels meus fills” Marta   Després de fer teatre la conductora del taller ens feia una devolució en la que s’introduïa teoria i es donaven eines i pautes per millorar i/o evitar els conflictes.

“Em va faltar temps per formular preguntes sobre els conceptes que anaven sortint, la teoria, el contingut del dossier que se’ns va lliurar. Em van quedar moltes inquietuds” Miquel Àngel “Va ser un taller amb una teoria molt bàsica...però una altra cosa és que ho posis en pràctica” Manel “M’hagués agradat aprofundir més cap el nostre interior. Estudio psicologia i penso que és una manera d’ajudar els nostres fills”.  Eva C. “Em va agradar que ens recomenés bibliografia. M’agrada molt llegir” Carme “Llegir és important però també ser creatius i actuar segons els nostres instints, deixar-nos sentir” Sílvia “Una sessió didàctica i interessant per a tots els pares” Eva F. “Personalmente creo que no se dijo nada que no sepamos. Pero, al parecer, es vital e imprescindible que se nos den pautas claras para que sepamos aplicarlo en el día a día con nuestros hijos. Por eso me parece conveniente poder compartir con un experto nuestras vivencias y así entre todos aprender a sentar las bases que harán de nosotros mejores padres, de nuestros hijos mejores personas y padres en el futuro” Fina   Estaria bé tenir un espai com aquest on poder compartir els dubtes o inquietuds sense sentir-se jutjats i estant orientats per una professional, tipus escola de pares. Nosaltres farem el possible per a animar altres AMPAs a oferir una segona part d’aquest taller. 

foto. C.F

comissió famílies i altres mares i pares

entrevista realitzada per: Mariona Pujades , Paula Sanchez, Ruth Gil, Alba Giné, Júlia Antolí,

Has treballat en altres escoles? Enric: Si, vaig treballar a l’escola Centfocs.

En quina escola treballes més bé? E: Totes dues, però de fet si he d’escollir a l’escola Giroi, m’agrada força el seu sistema d’ensenyament. Com és que et vas fer professor de gimnàstica? E: M’agrada ensenyar, ser professor, i sobretot m’agraden els esports. Quants anys portes fent de professor? Ara ja porto 10 anys. A qui t’agrada més fer de professor, als nens o als grans? E: M’agrada fer de professor tant a nens com a adults, són diferents, cada grup amb les seves particularitats. Quin és el menjar que t’agrada més? E: Gairebé m’agrada menjar de tot, però si haig d’escollir triaré un bon plat d’arròs amb peix. Et podem preguntar quants anys tens? E: Si, no em fa res, tinc quaranta-sis anys. Estàs casat i tens fills? E: No, cap de les dues coses. Quin és l’esport que t’agrada més? E: El que més m’agrada és l’atletisme, i fer unes bones caminades per la muntanya. Et sembla que ens portem bé quan fem educació física? E: Si, us porteu bé, però així i tot es podria millorar.

Altaveu44  
Advertisement