Page 1

dibuix: Pau Cabedo 1erB

CORPUS

Enquesta horari L’escola parla Valoració, setmana de la llet El reportatge - Pepo Segura, coordinador de l’Altaveu Corpus

ENQUESTA HORARI Després de tot un curs escolar, el Departament d’Educació no va fer oficial fins a primers de juny la desaparició de la sisena hora i la seva corresponent proposta horària de cara al curs vinent. D’aquesta manera, a corre cuita, els Consells Escolars s’havien de reunir per proposar i aprovar el seu nou horari. Tot un trasbals a un bon nombre d’escoles de Catalunya. Les AMPAs tenim un representant al Consell Escolar. Pares i mares de l’AMPA van fer arribar a la Junta la voluntat d’expressar la seva opinió, i donat que teníem molt poc marge de temps per copsar-la, vam decidir fer-ho a través d’una enquesta, ja que per experiència sabem que aquest és un sistema ràpid i molt accessible als pares. Amb aquest motiu, us vam preguntar quina seria la vostra preferència horària de cara al curs vinent. Es van proposar dues franges diferents així com el suport a la decisió dels mestres. I el nostre representant al Consell Escolar, es va expressar en base als resultats de l’enquesta, que podeu trobar a la web de l’escola. L’horari que finalment es va acordar va ser el que proposava l’escola, i va ser per majoria del Consell Escolar. Val a remarcar que té en molta consideració les necessitats que han mostrat els pares en els darrers anys. El passat divendres 17 de juny va ser acceptada la moció, sorprenentment, es va acceptar al Parlament de Catalunya la moció de censura que van presentar els partits de l’oposició envers la retirada de la sisena hora. I per tant, tornem a estar novament no se sap ben bé on.

juny 2011

La festa de Corpus ja és aquí i com cada any amb el material i flors que entre tots aportem farem una catifa original i divertida. Si heu anat recollint material el podeu portar el dissabte 25 de juny de 7 a 8 del vespre al garatge de la Vienesa del carrer Sant Francesc (davant d’on fem sempre la catifa), o bé si és poc voluminós a primera hora del matí de diumenge. Si teniu coses a aportar però no teniu previst ser a la Garriga durant el pont de Sant Joan penseu en donar-ho a algú que si que hi pugui ser. Si us plau, tingue-ho en compte i mireu de col·laborar-hi tots els que pugueu. Moltes gràcies per la vostra participació.

L’ESCOLA PARLA - Nou Horari Amb la supressió de la 6a hora per part del Departament d’Ensenyament, ens hem vist obligats a replantejar-nos l’horari escolar del centre. Després de tenir en compte diverses qüestions, vam plantejar al Consell Escolar l’horari de 8’30h a 12h i de 15h a 16’30h, horari que s’ha aprovat per majoria i que entrarà en vigor el proper curs. Els diferents aspectes que s’han valorat han estat: 1. Els nens i nenes rendeixen més al matí que a la tarda, per tant vam decidir que a la tarda faríem 1 hora i mitja. 2. De cara al curs 2011/12 o 2012/13, com a molt tard, es necessitarà fer 3 torns de menjador, amb la qual cosa era imprescindible deixar 3 hores de marge al migdia (una hora per torn). 3. Hem observat que hi ha més nens que utilitzen el servei d’acollida matinal que no alumnes que es queden al Calaix de Sastre de la tarda o a activitats extraescolars. Això vol dir que el nombre famílies que necessiten entrar aviat al matí és major que el de famílies que necessiten sortir més tard. 4. Aquest horari és el que tenia l’escola abans que entrés en vigor la 6a hora i era un horari que funcionava molt bé, pel que fa al rendiment dels nens i nenes. Som conscients que els canvis sempre representen reajustos en els horaris familiars i laborals. És per això que us agraïm la vostra col·laboració i comprensió en aquesta modificació de l’horari escolar. Sabeu que sempre busquem el que és millor per als nostres alumnes.


El dissabte 4 de juny vaig estar al Caprabo recollint productes per al Banc d’aliments del poble, com a membre de reforç d’una de les AMPAs. En només una hora, que era, a més, un dels moments de menys assiduïtat de clientela –de 2 a 3 de la tarda- vam recollir 3 carros plens a vessar de menjar bàsic, donació de les persones que hi anaven a comprar. Tota una demostració de solidaritat amb les persones que més ho necessiten al poble, que en aquests moments són moltes. Però del que vull parlar no és de les persones que col·laboraven amb els aliments --que agraïm molt, és clar--, sinó de totes les AMPAs del municipi que han estat treballant plegades, reunint-se, traient hores al descans i aportant idees per portar a terme la campanya de recollida de diners per llet de nadó i aliments bàsics per a les famílies usuàries del Banc d’aliments, acció que han dut a terme de la manera més desinteressada i eficaç des del primer moment. A totes les mares i pares que han estat al front d’aquest tema, els vull dir que moltíssimes gràcies per la feina que heu estat fent. Sou una magnífica mostra de mobilització ciutadana i un exemple per als vostres fills i filles! Finalment es van recollir 1800 kg. d’aliments, segons el que ens han detallat des de Càritas. Una quantitat molt gran que només s’ha pogut fer amb la feina de persones solidàries com vosaltres. Espero que aquesta campanya pugui seguir endavant a partir del setembre i que Càritas, els Serveis socials de l’ajuntament i els pares i mares segueixin col·laborant tan estretament com fins ara per aconseguir que al nostre municipi absolutament totes les persones puguin tenir una qualitat de vida digna gràcies a la solidaritat i el bon veïnatge. Patricia Astorga ex-regidora de polítiques socials i igualtat.

EL REPORTATGE - Pepo Segura, coordinador de l’Altaveu

Entrevista : Agents de policia Gemma Omella i Laura Cabanas

Entrevista “interrogatori” al Sr.Pepo.

G/M: T’agafem per sorpresa, oi? Primer digui’ns el teu nom, cognoms, edat, i professió, i sense replicar. P: I tant per sorpresa, m’heu ben enredat!, Pepo Segura, 41 anys, fotògraf. G/M: Quin és el secret per tenir temps per fer tantes coses? P: Cadascú té el seu secret, depèn de com gestiones el teu temps, i quines preferències tens. G/M: Hobbys,...ràpid i per ordre de preferència! P: La música, la muntanya, l’esport. G/M: Un somni....?, i procura que sigui legal eh! P: Tenir una qualitat de l’ensenyament important i potent. És lícit? G/M: Un desig.., ? només un, que estem de retallades. P: Que entenguem que l’escola és la responsabilitat de tot un col·lectiu de persones, que tots sumen. És la millor herència que podem deixar als nostres fills, i que siguem crítics, sóc una gran defensor del pensament crític. G/M: L’últim llibre que has llegit? P: “Indigneu-vos”.

ELS PETITS GESTOS Els petits gestos de molta gent aconsegueix omplir els biberons fins a dalt!. Volem donar les gràcies a tota la gent que ha col·laborat en aquest projecte del banc d’aliments, des del tècnic de benestar social de l’ajuntament que va venir a explicar al curs de 5è la problematica actual del banc d’aliments de la Garriga, als alumnes de 5è que ho van anar explicant a tots els altres cursos, als mestres per sensibilitzar als alumnes de 3 fins a 12 anys, als nens que ho van explicar als pares, a les families per van anar aportant poc a poc els euros per omplir els biberons, a tota aquella gent anònima que també han col·laborat i a la comissió de famílies que hi ha dedicat moltes hores. A l’escola es van recollir 364,50 € De veritat MOLTES GRÀCIES, i que no pari!

G/M: Sabem que mires el món a travès de l’òptica d’una càmera. Has vist res d’il·legal? Ja saps que no col·laborar amb nosaltres és delicte oi? P: A vegades veus coses que no t’agraden. G/M: El viatge de la teva vida sense anar a .....Ja et direm més tard si pots sortir del país. P: Un treking als Himalaies. G/M: Guardiola o Mourinho?, no te l’esperaves aquesta eh? P: Guardiola. G/M: Gràcies, ha esta un plaer. T’esperem el curs vinent, amb nous projectes. P: Jo que venia a buscar l’entrevista!. Moltes gràcies a vosaltres de veritat per fer conjuntament amb els nens de menjador les entrevistes, (ja portem 42 Altaveus). El curs vinent més!, segur que sortiran nous projectes potents. Sempre hi ha coses per fer.

fotos: Susana

AGRAÏMENT A LES AMPAS DE LA GARRIGA

Altaveu42  
Altaveu42  
Advertisement