Page 1

Un regal de moniato Agraïments musicals Escalfant motors per carnestoltes L’escola parla El reportatge - Laia, secretària Eleccions al Consell Escolar Ampas de la Garriga

novembre 2010

AMPAS DE LA GARRIGA

Després d’haver presentat l’escrit de les AMPAS de la Garriga al Departament d’Educació, juntament amb un llarg llistat de mancances i retallades pressupostàries, les AMPAS de les diferents escoles ens hem seguit trobant per seguir-ne l’evolució. L’article que vam escriure pels mitjans de comunicació ha estat publicat pel diari Nou9, i ha suscitat també l’interès de Ràdio Granollers, que n’ha fet una breu referència; de Televisió del Vallès, que va assistir a la nostra escola el dijous 25 al vespre per enregistrar imatges d’una de les nostres reunions i realitzar un parell d’entrevistes, les quals es van emetre a l’Infovallès del divendres 26 al vespre. Del nostre escrit se’n va fer també ressò el partit d’Esquerra que es va adreçar a nosaltres per convidar-nos a escoltar a un dels seus diputats al Parlament de Catalunya i atendre qualsevol dubte sobre la Nova Llei d’Educació. A aquest acte no hi vam assistir com a AMPAS, tot i que no descartem més endavant organitzar alguna xerrada com ja vam fer en el passat perquè alguns experts ens parlin i ens aclareixin els dubtes que pugui estar generant la nova Llei d’Educació. Seguim endavant i esperem arribar a bon port, però sobretot, i en això coincidim totes les AMPAS, estem molt contents d’haver aconseguit un punt d’unió tan fort entre nosaltres en la lluita d’un interès comú, la millora de la situació dels recursos als nostres centres.

Agnès Mas de Xaxars, Puri Martín i Pepo Segura

UN REGAL DE MONIATO

AGRAÏMENTS MUSICALS

Veient l’èxit que va tenir la I mostra de moniatos i donada la qualitat imaginativa i artística de la mostra, ens ha semblat una bona idea utilitzar les fotografies de la col·lecció per fer-ne un individual dels que utilitzem per menjar. El preu serà de 3 euros i es posarà a la venda a la porta del Giroi, els dies 21, 22 i 23 de desembre. Si penseu que us pot interessar, ja ens podeu fer la vostra comanda al correu electrònic ampagiroi@hotmail.com o a la bustia de l’AMPA i d’aquesta manera ja els podem anar reservant.

L’àrea de música a l’Educació Infantil i Primària compta amb una càrrega d’hores lectives ínfima. És per això que alguns especialistes, entre els quals em trobo, considerem que no podem treballar la melodia musical amb instruments que comporten una certa dedicació i hores d’estudi. Aquest és el cas de la flauta dolça, altrament emprada per altres professionals en la nostra mateixa situació. Si descartem la flauta com a instrument melòdic a aquests nivells d’educació primària, els instruments que s’erigeixen com a principals en aquest sentit són els instruments de percussió de placa: xilòfons, metal·lòfons, carillons… Per bé que n’hi ha de diferents, tots comparteixen una tècnica molt similar. És per això que aquest curs, amb la intenció de procurar als nostres alumnes certa novetat i alternativa en el tractament de la melodia, vaig considerar oportú realitzar la compra d’un joc de campanes metàl·liques afinades amb doble mecanisme: sacsejar-les i pitjar-les amb la pròpia mà. Vam demanar a l’AMPA si accedien a comprar-les i ens van dir que sí. És per això que volem agraïr aquest gest des de l’Escola i, especialment, des de l’àrea de música. Gràcies!

No creieu que és un bon detallet per aquest Nadal?

Comissió de comunicació

Daniel Galán En breu a la web de l’escola www.escolagiroi.com podreu veure un video de la classe de música.


ESCALFANT MOTORS PER CARNESTOLTES

les dels alumnes, per triar la millor proposta :

Aquest curs la comissió de festes de l’AMPA recullim les ganes de tots de fer una comparsa per anar disfressats a la rua de la Garriga. Hem engegat amb ganes i deixem a les millors mans,

- La granja del Giroi - Giroiets (lacasitos) - Cuiners

Properament es procedirà a les votacions, gràcies a la col·laboració dels tutors. Feta la tria la comissió de festes començarà a treballar en el disseny de les disfresses. No cal dir que si us ve de gust col·laborar-hi podeu comunicar-ho mitjançant la bústia de l’AMPA o al correu electrònic ampagiroi@hotmail.com, hi sereu benvinguts. Us seguirem informant.... aneu-vos animant!

Comissió de festes

L’ESCOLA PARLA Pla de consum de fruita L’escola s’ha adherit al Pla de consum de fruita que ha fomentat l’Hospital de Sant Joan de Déu, amb la col·laboració dels Departaments d’Agricultura i d’Educació. A l’escola rebem, un cop al mes, quatre fruites diferents per menjar a l’hora d’esmorzar. A banda de fomentar el consum de fruita entre els nens i nenes de 1r, 2n, 3r i 4t de Primària, també incidim en altres aspectes, com la necessitat de fer la separació de residus, la importància d’una bona alimentació i la cooperació entre els alumnes de diferents cursos (els nens i nenes de 4t ajuden als de 1r a pelar la fruita). ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR

fotos: C.C

El passat dilluns 22 de novembre van haver les votacions pel Consell Escolar de l’escola Giroi, van votar 107 pares i mares de possibles. Forman part del nou Consell Escolar les mares: Elena Díaz, Marina Jiménez i Marta Taulés.

EL REPORTATGE - Laia, secretària

Entrevista realitzada per: Arnau, Aitor, Dive i Pau de 6è

Com es diu el llibre que has publicat? “De quin color ho veus?” Ens podríes fer un resum del llibre? Són petites anècdotes fins que vam descobrir que el meu fill era daltònic. De quina editorial és? Editorial Salvatella Com es diu el teu fill? Quants anys té? Ignasi, té 8 anys, el protagonista del llibre també es diu Ignasi per què al meu fill li feia molta il·lusió. Quan vas descobrir que el teu fill era daltònic? A P5, quan es comencen a distingir els colors. Quins són els colors principals que confón el teu fill? El verd, vermell, marró i el blau, rosa i gris. Quants anys portes en aquesta escola? Aproximadament 3 anys T’agrada la teva feina? Si, depen del dia, preferixo els dies que tinc molta feina, perquè no sé està sense fer res. Vius a la Garriga? No, visc a les Franqueses T’ha agradat la nostra entrevista? Si molt, moltíssim.

fotos: Laura

Altaveu36  
Advertisement