Page 1

Xerrada “Com ser millors pares. Rebem el que donem” a càrrec de Raimon Solà. Dijous 2 d’abril a les 21:30 al menjador de la Llar d’Infants Barrufets, Passeig 27

dibuix: Aleix Hornero 1erB

març 2009

SUMARI Festa de la Primavera 10 bones raons per anar al Marroc L’escola parla - Menjar fruites i verdures des de petits El reportatge - Fina Berzal, mare de l’escola Sonrisas de Bombay Garratibats-la pregunta del mes Jugues?

El llibre Jugues? ja és al forn i si no hi ha cap imprevist estarà llest el dia de Sant Jordi. El podreu trobar a diferents botigues de la Garriga, a la paradeta que tindrem per Sant Jordi al centre del poble i a l’entrada i sortida de l’escola.

JU UGUES?

El diumenge 10 de maig de 10:00 a 14:00 hores al Passeig (davant del patronat) es convida a tothom a venir a jugar, i molt especialment als qui han participat en el llibre a portar les seves: caliues, bales, pots, xinos, tabas, xapes, pinces, i altres jocs. Convida a tota la familia, als avis els agrada molt jugar i en són grans especialstes. Tu porta el joc, nosaltres et preparem l’espai!

Comissió de comunicació

fotos Lluís Basart:

FESTA DE LA PRIMAVERA

El futbol va fer un ple total, i va omplir d’esforç i alegries a molts alumnes. Esperem que la col·laboració dels delegats, disposats en tot moment a passar-s’ho bé amb els nens i pares, sigui un exemple pels propers anys. En tot moment els alumnes, pares i germans s’ho van passar d’allò més bé, així que moltes gràcies a tots i fins l’any vinent. Bona primavera Feliç 10º aniversari escola Giroi.

Rossy A la web de l’escola en breu hi trobareu un munt de fotografies realitzades per Lluís Basart i altres W W W . E S C O L A G I R O I . C O M

fotos Lluís Basart:

Els tallers van durar tot el matí perquè els petits així ho demanaven. La gimcana va ser un èxit, amb 15 equips de pirates i on tots van trobar el tresor, podent-se emportar així la seva part.

fotos Peter Andres

Aquest any a la festa de la primavera erem més de 200 persones. Volem donar les gràcies a tots aquells que s’han esforçat perquè sortís bé: els delegats de tots els cursos, els encarregats de l’esport, a la comissió de menjador i els que van estar al bar (especialment la Glària), als tallers a la megafonia, i pares, mestres, alumnes i amics per la seva participació. Gràcies també a la pastisseria la Vienesa per les 60 barres de pa.


1) Perquè és un país preciós, on es pot trobar els racons més exòtics, les platges més verges i les ciutats històriques més impressionants. 2) Perquè és una forma immillorable de conèixer els nostres veïns del sud, acompanyats per garriguencs que hi ha nascut i viscut, i d’afavorir, així, el bon veïnatge. 3) Perquè podem dissenyar un viatge a la carta: si ens posem d’acord aviat, decidirem plegats com i on volem viatjar, quants dies ens volem quedar i quins llocs volem visitar. 4) Perquè és molt barat: en aquests moments de crisi, la butxaca compta molt. Si ens organitzem, podem viatjar molt econòmicament, i la vida quotidiana al Marroc és, per a nosaltres, extremadament avantatjosa. 5) Perquè podem muntar una mena de campaments familiars, un càmping silvestre a tres quilòmetres d’Asilah i a tres minuts, caminant, de la preciosa platja d’Armila, acollits en un terreny propietat de l’associació cultural Asilah – la Garriga. 6) Perquè podrem conviure amb la gent de Tendafel. Com potser sabeu, fora dels circuits més turístics, la gent del Marroc és molt i molt acollidora. 7) Perquè coneixerem de primera mà la realitat de l’escola de Tendafel, amb qui heu iniciat un procés d’apropament que estaria bé aprofundir. 8) Perquè alguns nens i pares d’origen marroquí us podran mostrar amb orgull les belleses i riqueses del seu país. 9) Perquè es tracta d’unes vacances diferents , que començarien a primers d’agost, i que encara us permetrien, a la tornada, una bona vintena de dies de vacances “tradicionals” per carregar piles abans de començar el curs. 10) Perquè és una ocasió immillorable de conèixer, de primera mà, una forma de vida, una artesania, una gastronomia, uns paisatges i una cultura que us sorprendrà agradablement... Si esteu interessats us podeu adreçar al correu electrònic ampagiroi@hotmail.com I us convidem a venir a la reunió on s’explicarà amb més detall el viatge i l’estada, el diumenge 19 d’abril a les 17:30 hores a l’escola, és pot venir amb nens.

Martir Porter secretari de la Associació Asilah-La Garriga

L’ESCOLA PARLA - menjar fruites i verdures desde petits En aquests últims temps, els mitjans de comunicació es fan ressò de la necessitat d'ensenyar els nens i les nenes a menjar sa, dels beneficis indubtables de la dieta mediterrània, dels menjadors escolars... Fets com els recollits en els últims estudis sobre el desconeixement d'alguns infants sobre el que és una taronja o un espinac fresc, ens fan replantejar els hàbits alimentaris que està adquirint la nostra població infantil. Tothom sap molt bé que el hàbits s'adquireixen per repetició d'una mateixa acció al llarg d'un període de temps i per imitació, per tant, si un infant menja fruita variada cada dia des de petit com un fet que forma part de la dinàmica habitual de la família i si, a més, des de l'escola es transmet la importància de seguir una dieta variada rica en fruites i verdures, segurament ho adquirirà com un hàbit de vida. Aquest propòsit s’aconsegueix creant un clima adequat, respectant els diferents ritmes i presentant els aliments de manera estètica i agradable a la vista, mostrant textures distintes i maneres diverses de menjar un mateix aliment, oferint prou varietat d’aliments i verbalitzant tot el procés... A cap de nosaltres no ens agrada menjar el peix cuinat sempre igual o l’amanida presentada de la mateixa manera, o que ens ofereixin els aliments de forma descuidada. El menjar en ha d’entrar primer de tot, pel ulls i un infant es mereix el mateix respecte.

EL REPORTATGE - Fina Berzal, mare de l’escola

Entrevista realitzada per la Mar Vilella i el Miquel Pou de 6è Mar: Quants fills tens a l'escola? Fina: Tres Miquel: T'agrada el canvi que ha fet l'escola des de les "caracoles" fins ara? F: Si, molt, ha estat un canvi a millor. Ara tenim més ajudes per les famílies i sobretot, a l'estiu no fa tanta calor. Mar: Què t'agradava de les "caracoles" que no tenim ara? F: Que abans l'escola era més familiar. Mi: T'agrada la varietat d'extraescolars que hi ha a l'escola? N'afegiries alguna? F: Si m'agrada. No, és molt completa. Mar: A què et dediques? F: He estat 19 anys treballant en una fàbrica de pells, però ara per poder estar amb la meva família, faig mitja jornada netejant oficines. Mi: Què volies ser de petita? F: Volia treballar amb nens, per exemple ser monitora, però no perdo l'esperança. Mar: T'agrada el funcionament de l'escola? F: Si, és molt bo. Mi: T'agraden les festes que es fan a l'escola? F: Si, perquè hi participa tothom. Són dies de pares i fills, i també dels mestres que volen venir. Es passa molt bé. Mar: Et sap greu que el teu fill gran ja marxi cap a l'institu? F: Si, molt. Em fa molta pena. Mi: És difícil educar a tres fills? F: No és difícil, has de tenir paciència i ganes de gaudir-ne. SONRISAS DE BOMBAY A l’entrada de l’escola hi ha penjada la carta que ens han enviat l’associació Sonrisas de Bombay per agrair la col·laboració feta pels alumnes de l’escola. GARRATIBATS Com molts segur que haureu vist, ja hem començat la secció "Garratibats" a la revista GAR del poble. En aquesta secció fem una pregunta als nens i publiquem les seves respostes espontànies i divertides. Animem a tothom a que enviï respostes a la bústia de l'AMPA o al correu electrònic, ampagiroi@hotmail.com, a més, la pregunta es fa també a l’hora del menjador. Si hi ha pares/mares que prefereixen que no es publiquin les respostes dels seus fills que es queden a menjador, siusplau, només heu d'avisar-nos per mail o deixant una nota a la bústia de l'AMPA. Aquí va la pregunta del mes d’abril, comissió de comunicació QUE SÓN ELS GELOS?

fotos: Laura Cabanas

10 BONES RAONS PER VIATJAR AL MARROC AQUEST ESTIU

Altaveu21  
Altaveu21  
Advertisement