Page 1

Bits “Els planetes del Sistema Solar” UNITAT DE PROGRAMACIÓ: PROJECTE ELS ASTRONAUTES I L’ UNIVERS


1. Mercuri 2. És el primer planeta del Sistema Solar. 3. La seva mida és tres vegades menor que la de la Terra. 4. L’ any dura 88 dies. 5. Mercuri era el missatger dels déus en la mitologia romana. 6. S’ assembla a la Lluna, té molts forats i cràters. 7. Rep molta calor del Sol, sis vegades més que la Terra. 8. No té cap satèl·lit.


1. Venus. 2. És el segon planeta del Sistema Solar. 3. La seva mida és una mica més petita que la de la Terra. 4. L’ any dura 226 dies. 5. Venus era la deessa de l’ amor en la mitologia romana. 6. És el planeta mes lluent del Sistema Solar. 7. No té satèl·lits. 8. Està ple de volcans en erupció que formen rius de lava.


1. La Terra. 2. És el tercer planeta del Sistema solar. 3. És un dels planetes més petits del Sistema Solar. 4. L’ any dura 365 dies. 5. El nom de la Terra prové del llatí. 6. És l’ únic planeta conegut amb vida. 7.

Se li diu planeta blau ja que l’ aigua dels mars i dels oceans ocupa més de la meitat de la seva superfície.

8. Té un satèl·lit: la Lluna.


1. Mart. 2. És el quart planeta del Sistema Solar. 3. És més petit que la Terra. 4. L’ any dura 687 dies. 5. Mart era el déu de la guerra en la mitologia romana. 6. A la seva superfície hi ha volcans extingits i cràters. 7. Se l’ anomena el planeta roig perquè té moltes roques que contenen ferro, fet que li dona una coloració rogenca. 8.

Té dos satèl·lits petits que tenen forma de cacauet: Fobos i Deimos.


1. Júpiter. 2. És el cinquè planeta del Sistema Solar. 3. És el planeta més gran de tot el Sistema Solar. 4. L’ any dura 4.343 dies. 5. Júpiter era el rei dels déus en la mitologia romana. 6. Té una gran taca de color roig anomenada “Ull de Júpiter”. 7. Hi ha moltes tempestes que duren anys i anys. 8. Té 16 satèl·lits.


1. Saturn. 2. És el sisè planeta del Sistema Solar. 3. La seva mida és gairebé 836 vegades més gran que la de la Terra. 4. L’ any dura 10.753 dies. 5. Saturn era el déu de l’ agricultura en la mitologia romana. 6. L’ envolten uns anells de roca i de gel. 7. Té 18 satèl·lits que són de gel.


1. Neptú. 2. És el vuitè planeta del Sistema Solar. 3. la seva mida és 72 vegades més gran que la de la Terra. 4. L’ any dura 60148 dies. 5. Neptú era el déu del mar en la mitologia romana. 6. Hi fa uns vents molt forts. 7.

Té 8 satèl·lits. Un es diu Tritó i s’ assembla a la Lluna.


1. Urà. 2. És el vuitè planeta del Sistema Solar. 3. la seva mida és 67 vegades més gran que la de la Terra. 4. L’ any dura 30.660 dies. 5. Urà era el déu dels cels en la mitologia grega. 6. Està envoltat de 9 anells de color fosc. 7. Té 15 satèl·lits.

bits  

bits, univers

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you