Page 1

Februar 2014

AGS

nyt T R A N A URB … S G A r e vælt AGS gik HELT agurk med URBAN ART i årets første uge. Alle 1. g´ere tæskede deres første AT1 (Tværfaglig temauge) igennem med masser af HIP HOP, Breakdance, StreetPerformance, FlashMobs, Grafitti & YOU NAME IT! - Skolen fik besøg af professionelle STOMP, GRAFITTI & HIPHOP dynamoer udefra. Små 200 1.g´ere & 16 undervisere arbejdede i selvvalgte grupper med mange forskellige tilbud indenfor URBAN ART. SlamPoetry, ungdomskultur, musik, FlashMobs, Parkour var blot nogle af de emner der supplerede de ovenover nævnte. Der blev øvet til en række spændende fremlæggelser om torsdagen, hvor GADEN, kantinen og Auditoriet blev centrum for hele skolens URBAN ART- oplevelser. Og så skal det ikke glemmes at BORGENS besøgende torsdag formiddag blev udsat for en uforglemmelig gang ParkourFlashMob. Gymnasiet ændrer sig, og AGS kører foran med nye initiativer, temaer og pædagogik. Ingen tvivl om succes´en for URBAN ART, eller som Susanne & Randi i Kantinen sagde: ”De er da kommet godt op at køre. Så´n en begejstring har vi ikke set før. – De ser ud som om de elsker det her !” AT (Almen studieforberedelse) er 8 forløb over dine 3 gymnasieår. Glæd dig til det næste  - Vi bli´r bedre og bedre !


Måske

DANMARKS BEDSTE KANTINE & SUPERservice på IT- & Studiecenter...

Personale & elever er ikke i tvivl: Vi har Danmarks (måske) bedste Kantine. Uanset om du er til sunde salater eller sunde hjemmebagte kager, varmt eller koldt, så står Susanne, Randi, Barbara & Chandra klar med et hurtigt tilbud. Middagsretter til fornuftige priser HVER DAG, Ikke mindst torsdag hvor legendariske AGSspecials går som det de er: Varme, lækre kyllinge/ bacon-burgere med masser af sund/usund dressing.. YOUMMI !!!! Tjek lige UGENS MENU på hjemmesiden, & kik bare forbi. Vi sørger for hyggen...

IT-Tekniker LARS NEIDHARDT er altid parat til at servisere dig på bedste, faglige venlige facon, og det uanset om du er til MAC eller PC. - Han løser dine netværksproblemer, guider gerne nørder og IT-analfabeter til et godt resultat. Lars har ansvaret for vores hjemmeside og netværk. Han tar sig af styringen af AGS-kikkerten i Kuplen og kan (næsten) altid findes på pinden i Studiecentret…

Pia Bech står for STUDIECENTRET, og er klar til at hjælpe dig med alle former for informationssøgning. Mangler du en bog, en hjemmeside, et tidsskrift eller en god ide til at komme videre i arbejdet, så spørg bare Pia. Åbenhed, venlighed og imødekommenhed er Studiecentrets mantra. Og så er det et rart studiemiljø, hvor du kan arbejde og hygge med vennerne… Her finder du også sidste nr. af VOGUE, WALLPAPER, Illustreret Videnskab mm…

2 Alssundgymnasiet Sønderborg


Alssundgymnasiet er også:

INNOVATION, KREATIVITET ENTREPRENEURSHIP Faget INNOVATION er ikke nyt. Mange af byens ungdomsuddannelser har længe haft det på skemaet. Med forskelligt indhold, mål & redskaber. AGS lancerer nu en ny måde at tænke, arbejde og konkretisere INNOVATION. Vi tror på at samfundets fremskridt og velfærd starter i skolen, en skole der tager tørnen med at udfordre de bedste kreative og innovative evner hos den enkelte elev. Ikke kun i et fag med navnet INNOVATION, men som en naturlig udfordring i hele gymnasiets fagrække. Vi bygger en spændende fysisk ramme, en PLAYGROUND, hvor entrepreneurer og nysgerrigt forskende og legende studerende sammen med engagerede lærere bygger op og river ned. Rå lokaler, i hjertet af skolen, udstyret med 3D-printere, LaserFræsere, Droner og robotter, søm, hammer & høvlebænk. Gode, faste rammer, hvor eksperimentet kan blive stående i dagevis & blive udbygget, ødelagt og genopbygget. INNOVATION får faglokale sammen

med DESIGN og BILLEDKUNST. Naturlige partnere i den spændende øvelse der ligger i at tænke på tværs af fakulteterne og samtidig være døråbnere for skolens andre fyrtårne: SCIENCE, CULTURE og DET INTERNATIONALE. Og ikke nok med det FASTE: Vi indretter et mobilt INNOLAB, der kan flyttes ind & ud, frem og tilbage omkring skolen. Men som også kan køres ud på de virksomheder, hvor vores elever i snævert samarbejde med ”virkeligheden” skal arbejde med konkrete problemstillinger. Som en synlig BASE fra AGS på brændpunkterne, hvor vi krydser klinger med virkelighedens entrepreneurer. Vi ønsker at presse faget INNOVATIONs bekendtgørelse til den yderste streg. At udfordre det, der hidtil er gjort, med nye lag af udfordringer. Og måske opfinde faget forfra med nye elementer, bedre resultater. Evnen til at tænke nyt, tænke anderledes. Fordi det er brændende vigtigt for byen, landsdelen og Danmark: Vores fælles fremtid. Faget INNOVATION bliver mest direkte synligt i den studieretning, hvor det indgår med Matematik & Fysik, og som får fast bopæl, hjemlokale i PALYGROUND/ InnovationsLAB. Men ALLE fag er tænkt som mulige, aktive spillere og entrepreneurer i helt nye, tænkelige innovative samarbejder. Vi ta´r en udfordring op & Vi GLÆDER os PS: Det mobile INNOLAB er på hjul, holder foran AGS, klar til indsats!


Mette og drengene Ved den årlige bogmesse i Bella Cen- Hvad ved piger om drengelitteratur? tret i november fik Mette Lauritzen, Der findes nok ikke nogle faste grænser for, hvad piger læser, og hvad drenge læser, men når man får stillet en som blev student fra AGS i sommeopgave, hvor man skal fokusere på det ene frem for det ren 2012, overrakt Drengebogspriandet, er der alligevel nogle tanker man gør sig, som sen ved en højtidelighed, hvor både måske kan virke lidt stereotype. Drenge i alderen 10-14 år tænker nok ikke så meget på kærlighed endnu, de kulturminister Marianne Jelved og vil hellere have aktion, humor eller horror. Der skal ske undervisningsminister Christine Annoget, og der skal være fart på. Lange beskrivelser kan nemt gøre det kedeligt at læse, især for børn, så det er torini var til stede. vigtigt at få handlingen i gang hurtigst muligt.

Hensigten med prisen er at få flere drenge på 4.-7. klassetrin til at læse og interessere sig for litteratur. De tre vindernoveller er alle skrevet af piger. Vi har derfor spurgt Mette:

4 Alssundgymnasiet Sønderborg

Hvad læser du selv, og hvor henter du din inspiration? Jeg læser mest bøger i genrerne fantasy eller science fiction. Det magiske og anderledes ved de verdener pirrer min nysgerrighed og gør mig mere interesseret i at læse videre og finde ud af, hvad der nu kommer til at ske. For i netop de fantastiske genrer kan alting ske.


Min inspiration får jeg naturligvis ved at læse en masse bøger, men også musik, en gåtur i skoven, og nogle gange kan mine drømme give mig inspiration.

Hvad er en god novelle? En god novelle skal kunne sige en del på meget lidt plads. Handlingen har naturligvis stor betydning. Der skal gerne være en grad af genkendelse i historien, men samtidig er det også vigtigt at være original og at forsøge at overraske læseren. En novelle har ikke altid så meget plads at gøre brug af, så en god novelle vil nok også være en, som holder sig til enkelte scener, der kan afsluttes sådan, at man som læser ikke føler, at noget nødvendigvis behøver at følge efter.

Hvornår begyndte du at skrive? Det lyder måske som en kliche, men Harry Potterbøgerne var de bøger, der virkelig fik mig til at elske at læse og begynde at skrive. Jeg var en 11-12 år, da jeg første gang satte mig ned for at skrive bare sådan for sjov, og der ligger med garanti en masse ufærdige noveller/romaner og skitserede plots gemt væk på min computer.

Vil det sige, at vi kan forvente flere noveller fra din hånd? Jeg har skrevet en hel masse, men meget lidt af det er færdigt. Det er altid nemt at starte, men at blive ved og færdigøre et projekt er svært. Da jeg i starten af 2013 kom på højskole, fik jeg pludselig tid til at skrive og fordybe mig, og mit seneste projekt startede jeg da også på højskolen.

Mettes vindernovelle: http://issuu.com/drengelitteraturprisen/docs/de_ levende_d__de

Viden for sjov

Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) er et tilbud til de elever, der har mod på at gå på opdagelse i den akademiske verden – uden for skoletiden. Man forpligter sig til en række obligatoriske seminarer sammen med elever fra Region Syddanmarks andre gymnasier, fx skal 2.g’erne i foråret arbejde med Innovation og Ideudvikling. Ud over de obligatoriske seminarer er der forskellige tilbud til ATU-eleverne inden for bl.a. biologi, litteratur, idræt, fysik og økonomi. 1.g’erne (billedet) skal i foråret høre om Akademisk Tankegang og Metode – og får derudover tilbudt uddannelsesbesøg og kulturelle arrangementer. I skoleferien er der mulighed for at tage på sommercamp. AGS deltog sidste år for første gang i ATU-aktiviteterne, og erfaringerne har været så gode, at elever også fremover vil få tilbuddet.

Alssundgymnasiet Sønderborg 5


Studievejledningen er altid parat ! I studievejledningen står vi som team parat til at vejlede og støtte dig gennem hele dit gymnasieforløb. Allerede umiddelbart efter starten på gymnasiet møder du os i klassen. Hver klasse har sin studievejleder, der følger dig gennem de 3 år. Kollektivt i klassen arbejder vi bl.a. med overgangen fra folkeskole til gymnasiet, Studieteknik, Valg af studieretning og valgfag og Eksamen. Individuelt kan du tale med os om spørgsmål, der vedrører dig og din uddannelse, såsom Hvilken studieretning skal jeg vælge? Hvordan bliver jeg bedre fagligt? Hvordan organiserer jeg min lektielæsning?

Hvornår kan jeg søge om SU? Og Hvordan får jeg styr på min eksamensangst?... Du kan naturligvis også tale med os om mere personlige spørgsmål og problemer. Nogle gange kan vi også indkalde dig til en samtale, f.eks. holder vi introsamtaler med alle elever. Vi har egne kontorer og faste træffetider (se dem på hjemmesiden). Så KOM eller send en mail for at få en tid, der passer ind i dit skema. Kontakt Studievejledningen på 7442 0501

Læsevejledning på AGS Hej! Jeg hedder Bitten og er en af skolens læsevejledere. Jeg er den, du skal have fat i, hvis du føler behov for at få ekstra hjælp i forbindelse med læsning og skrivning. Måske har du allerede haft kontakt til en læsevejleder i folkeskolen, eller måske oplever du i din hverdag her på AGS, at det tager meget længere tid for dig at lave dine lektier og dine skriftlige afleveringer, end det gør for dine klassekammerater. Uanset hvad, har vi et godt tilbud til dig: Kig ind i Glasburet neden for lærerværelset eller skriv til mig på lectio (BL), så tager vi en snak om, hvordan du kan få ekstra hjælp. 6 Alssundgymnasiet Sønderborg


le

s Kunstsko nd lla jy er nd Sø & r se as kl g1. e tiv ea 7 kr

! R Ø L U K n e l o k s giver I 14 dage har 12 elever fra Sønderjyllands Kunstskole, på initiativ af AGSkunstråd, eksperimenterende arbejdet efter 7 BENSPÆND, som hver 1.g-klasse havde givet dem: En tegneseriefigur, en kendis, en by, en film etc..., & resultaterne er blevet spændende & anderle-

des...7 klasselokaler har fået et dynamisk PIFT der giver hverdagen fest og farver… & hvor de giver et farverigt og udfordrende PUST !! Sønderjyllands Kunstskole er med på banen til næste år igen, hvor vi tager et par nye udfordringer op 

Brobyggere på AGS…

AGS-borgmester i Sønderborg 2014-18 (mindst !) ERIK LAURITZEN (S) har netop hængt Sønderborgs borgmesterkæde om halsen for de kommende 4 år. Erik er gammel AGS´er, 1977-80. Han var med på allerførste studenterhold i 1980, og som et godt og givende led i sin valgkamp skød Erik Gymnasieløbet i gang på skolens fødselsdag i september. Vi siger stort TILLYKKE & glæder os til et fint samarbejde med Erik & Sønderborg Kommune de næste år !

En stor gruppe 9. & 10. klasseelever fra områdets mange skoler tog i efteråret turen forbi en god gang AGSintro til Gymnasielivet. Som noget NYT arrangerede vi miniAT-forløb hvor 2 fag præsenterede tematiske opgaver… På billedet bliver der bygget arkitektur i Matematik&Design 


Yahya Hassan 25. marts Holger Bech Nielsen 31. januar

8 Alssundgymnasiet Sønderborg


AGS er også fritid, fester, events og alt det, der sker på skolen i løbet af året. Vi tager godt imod PUTTERNE ved indvielsesritualerne, hytteturene og PUTfesten. Snart bliver det skolens fødselsdag, fester, gallafester, AGSfestival osv… - Nyt kommer til hele tiden, og DU er med til at starte det, der får din skole til at funke !

Tom Buk-Swienty 11. april

Alssundgymnasiet Sønderborg 9


T R O T S

Det Internationale har altid været

på AGS …

Koralrev, eksotiske fisk og hundredvis af delfiner – Det er en del af oplevelsen, når studierejsen går til Det Røde Hav, og temaet er ”Bevægelse i vand”, et samarbejde mellem biologi og idræt. Studierejser er faglige ture, hvor to fag arbejder sammen om et tema. Der er tradition for, at tre af skolens klasser med engelsk på A-niveau drager til USA, hvor ophold i et amerikansk hjem giver oplevelser og venskaber for livet. FIRENZE bliver ofte besøgt, og i de senere år har vi også haft en årlig udvekslingsrejse for udvalgte elever til vores venskabsskole i Shanghai – som i øvrigt gæster AGS hvert år. Ka´ du li´ at se verden, er vores nye INTERNATIONALE STUDIERETNING bestemt noget for dig ! Har du interesse for andre lande og kulturer? For internationale forhold og sammenhænge? Kan du se hele verden som din fremtidige studie- og arbejdsplads? Har du lyst til at opleve det i virkeligheden og opbygge de sproglige kompetencer, som kræves? 10 Alssundgymnasiet Sønderborg

I løbet af dine 3 år på AGS vil du møde verden, både i klasserummet på skolen og udenfor skolens mure. I klasseværelset vil du f. eks. beskæftige dig med emner som globalisering, integration, kulturmøder, identitet og politik. Men emnerne vil ikke stå alene som teoretisk stof. Du vil blandt andet i 1.g besøge internationale organisationer i København, i 2.g i forbindelse med studierejsen vil du komme på et sprogophold i enten Berlin eller Malaga (alt efter dit sprogvalg), og i 3.g vil du få mulighed for at rejse længere ud i verden i forbindelse med et større projekt. Destinationerne kan for eksempel være USA, Indien eller Kina. Du kan dog også lave projektet i Danmark. Med en studenterhue fra denne studieretning har du et godt springbræt til studier og jobs både i Danmark og i udlandet. Sprog er helt klart omdrejningspunktet for studieretningen, men der er – hvis du vælger den internationale studieretning

– mange muligheder for at få ikke mindre end 3 frie valgfag, som giver dig mulighed for selv at ”tone” dine studentereksamen i forskellige retninger så du samtidig med sprogfag på A niveau og samfundsfag på B niveau også har mulighed for eksempelvis erhvervsøkonomi, kinesiskområdestudium og matematik – bare for at nævne en kombination. Du kan altid se mere om studieretninger på Lectio. Netop fordi studieretningens omdrejningspunkt er sprog og en aktiv indlæring af sprog, dér hvor det tales, vil der være en udgift i størrelsesordenen 15-18.000,- kr. fordelt over de 3 år. Du kan se hvilke muligheder du har for valgfag i studieretningen ved at klikke her (Tysk A, Spansk A).


SCIENCE De naturvidenskabelige studieretninger På AGS udbyder vi 6 studieretninger inden for naturvidenskab. 1. Matematik A, Fysik A, Kemi B 2. Matematik A, Kemi B, Fysik B, Biologi C 3. Matematik A, Fysik B, Innovation B 4. Bioteknologi A, Matematik A, Fysik B 5. Biologi A, Idræt B, Matematik B 6. Biologi A, Psykologi B, Matematik B

De naturvidenskabelige studieretninger giver alle en grundlæggende indføring i naturvidenskabelig tænkemåde og metode. Du vil komme til at beskæftige dig med alle aspekter af tilværelsen fra den mindste celle til universets oprindelse. Men indfaldsvinklen er selvfølgelig forskellig i de 5 studieretninger.

Science (1) - Matematik A, Fysik A, Kemi B Den klassiske naturvidenskabelige studieretning, der beskæftiger sig med alt lige fra universets størrelse til solceller og andre former for energiproduktion. Matematiske teorier og metoder er et centralt omdrejningspunkt, og disse kan i samarbejde med fysik og kemi

str. 1

forklare emneområder som atomer, molekyler, radioaktivitet mv. Studieretningen er nok teoretisk, men der lægges også vægt på forsøg og virksomhedsbesøg, således at teori og praksis supplerer hinanden. Du skal medbringe en bærbar computer.

Science (2) - Matematik A, Kemi B, Fysik B, Biologi C Vil du vide noget om atomer, molekyler, radioaktivitet – eller hvorfor der tales så meget om at tænke og handle grønt? Med 4 naturvidenskabelige studieretningsfag giver denne studieretning en særlig mulighed for samspil mellem fagene inden for emneområder som sundhed og medicin, industriel anvendelse af levende

str. 2

organismer og bæredygtig energi. Med et nyt naturfagshus er der gode muligheder for at lave spændende og relevante forsøg. Dataindsamling indgår naturligt i studieretningen; du skal derfor medbringe din bærbare computer.

Alssundgymnasiet Sønderborg 11


Innovation - Matematik A, Fysik B, Innovation B Du får en solid naturvidenskabelig uddannelse, kombineret med innovation, som er et nyt fagområde på AGS. Innovation handler om at omsætte ideer til konkret anvendelse og kombinerer således høj faglig viden inden for naturvidenskab med en innovativ vinkel. Du

vil komme til at arbejde eksperimentelt og projektorienteret med problemløsninger og forsøg, der også har et samfundsvidenskabeligt perspektiv.

Biotek - Bioteknologi A, Matematik A, Fysik B Kunne du tænke dig at brygge dit eget øl eller din egen vin i skoletiden? Hvorfor er der stor uenighed om gensplejsede afgrøder? I studieretningen med bioteknologi beskæftiger man sig bl.a. med levende organismers anvendelse i produktionen. Bioteknologi er et meget praktisk orienteret fag, og der indgår meget eksperimentalt 12 Alssundgymnasiet Sønderborg

str. 3

str. 4

arbejde samt emne- og projektarbejde. I samarbejde med matematik kan bl.a. vækst og risikofaktorer belyses. Og etiske dilemmaer behandles naturligt sammen med de grundlæggende humanistiske fag.


Mennesket og/i naturen - Biologi A, Idræt B, Matematik B str. 5 Hvorfor oplever vi den ene dopingskandale efter den anden inden for cykelsport? Og hvordan kan man overdrive motion? I samspillet mellem biologi og idræt er kroppen i bevægelse et naturligt hovedtema, herunder muskler, åndedræt, blodkredsløb, hormoner og nervesystem som grundlag for arbejdet med

bl.a. præstation, psyke og selvværd. Fagene mødes i friluftsliv og adventure – til fods eller på mountainbike tager I på ”overlevelsesture” i det fri. Studieretningen arbejder bl.a. sammen med Idrætshøjskolen i Sønderborg.

Krop og identitet - Biologi A, Psykologi B, Matematik B Den unge forfatter Josefine Klougart siger, at vi alle går rundt i ”en tænkende krop”, og hun insisterer dermed på, at man ikke kan skille det psykiske og det fysiske. I studieretningens samspil mellem biologi og psykologi er der et naturligt fokus på læring, identitet, livsstil, arv, miljø og kultur. Arbejdet i biologi med fx hjernen og nervesystemet kan danne baggrund for et tema om stress

str. 6

og livsstil. – Læren om natur og liv, miljøpåvirkninger og konsekvenser analyseres, og her indgår matematiske modeller naturligt.

I alle studieretninge r indgår der flerfaglig e projekter Solceller og bræ ndselsceller Funktionelle føde varer Mikroorganism ers anvendelse i fremstilling af fø devarer Astma, allergi og motion Hukommelse og identitet

Alssundgymnasiet Sønderborg 13


CULTURE De samfundsvidenskabelige og humanistiske studieretninger. Danmark i den store verden. Vi skal orientere os både globalt og lokalt for at forstå vores hverdag. Og selv det lokale handler ofte om grænseoverskridende aktiviteter. I samfundsfag arbejdes der med forklaringsmodeller

for, hvorfor verden tager sig ud, som den gør. Øget fokus på sprogundervisningen er en af vejene til bredere kulturel forståelse.

Vindue mod verden Samfundsfag A, Engelsk A, Matematik B I en globaliseret verden er det nødvendigt at forstå forskellene mellem de forskellige samfundssystemer – og baggrunden for dem. I denne studieretning vil den engelsksprogede verden spille en stor rolle, og de samfundsmæssige problemstillinger vil blive suppleret med alment kulturelle emner. Matematisk viden er en

str. 7

nødvendighed for meget undersøgelsesarbejde, som har med tal og statistik at gøre. Studieretningen vil få tilbudt at komme på studierejse til USA i 3.g.

Kultur og identitet Engelsk A, Samfundsfag B, Psykologi B Hvorfor er mange amerikanere fortsat mod Obamas sundhedsreform? Hvorfor er det så svært at stramme våbenlovgivningen i USA? Selv om vi føler os tæt knyttet til den vestlige verden, er der store og ofte uforståelige kulturforskelle. Studieretningen vil i vidt omfang beskæftige sig med den engelsksprogede verden, herunder ikke mindst den amerikanske indflydelse på danske familiers ”amerikaniserede” levemåde. Identitet er et centralt emne for at forstå det moderne menneske, og psykologi sørger for teoridannelsen på dette

str. 8

område.. Politik, samfundsforhold, litteratur og kultur vil tilsammen give et bredt billede af den engelsksprogede verden. Studieretningen vil få tilbudt at komme på studierejse til USA i 3.g.

I alle studieretninge r indgår der flerfaglig e projekter Kommunikation i sociale medier Demokrati i USA og England Sprog og identit

et

14 Alssundgymnasiet Sønderborg


Internationale studier Tysk A / Spansk A, Engelsk A, Samfundsfag B

str. 9

På denne studieretning vil du møde verden, ikke kun i teori, men også i praksis. Den teoretiske undervisning i klasseværelset suppleres på alle tre klassetrin med ”studier i marken”: I 1.g besøges internationale organisationer, i 2.g venter et sprogophold i enten Berlin eller på Malaga, og i 3.g er der mulighed for at lave et større projekt ude i den store verden. Studieretningen kan tones gennem flere tilvalg, således at du kan bringe enten det sproglige eller det samfundsfaglige mere i centrum.

Sprog og medier Engelsk A, Mediefag B, Samfundsfag B

str. 10

Det kan være svært at orientere sig i verden, hvis man er afhængig af google translate. Denne studieretning gør en dyd af nødvendigheden og satser på at give dig et sikkert sprogligt grundlag for beskæftigelsen med ikke mindst den engelsksprogede nyhedsstrøm, som vi dagligt møder den i de elektroniske og andre medier. Mediernes rolle og udtryk vil blive et centralt tema. – Mediefag er i jøj grad et kreativt og praktisk fag, og du vil få lejlighed til at producere film og tv-programmer, hvor du sammen med dit team selv står for alle dele af produktionen fra manuskript over instruktion og lyd til redigering. Studieretningen vil få tilbudt at komme på studierejse til USA i 3.g. Alssundgymnasiet Grundtvigs Alle 86 6400 Sønderborg Rektor: Per Møller Hvis du vil i kontakt med skolen så prøv: 7442 0501 ags@ags www.ags.dk Redaktion Søren Møller & Jan Zimmermann Fotos Søren Møller m.fl. Oplag: 1.200 stk Tryk og layout Langenberg Grafisk Trykt med bio-farve

Alssundgymnasiet Sønderborg 15


10

studieretninger

…at vælge imellem for de nye elever, der starter 13. august 2014 på AGS • A  lssundgymnasiet udbyder i næste skoleår i alt 10 forskellige studieretninger: Nr. 1-6 har hovedvægt på de naturvidenskabelige fag, nr. 7-10 har alle engelsk på A-niveau og samfundsfag på forskellige niveauer. I fagrækken indgår innovation som nyt fag på AGS. • F  agene i studieretningerne kan være på 3 forskellige niveauer: A – B – C. A-niveauet varer typisk 3 år, B-niveauet 2 år og C-niveauet 1 år.

hed for at vælge nogle valgfag afhængig af ens valg af studieretning.

• I det første halve år i gymnasiet følger man et såkaldt grundforløb, og de sidste to og et halvt år er et studieretningsforløb. • V  ed ansøgningen om optagelse skal man vælge en studieretning, men det endelige valg af studieretning sker først 1.12.2014.

• S  e mere på skolens webside om de enkelte studieretninger og valgmulighederne inden for disse. En studentereksamen består af mindst 4 fag på Aniveau og et antal fag på B- og C-niveau.

• I alle studieretninger har man en række obligatoriske fag som dansk og historie, som man har alle 3 år. Der er også mulig-

Studieretninger på Alssundgymnasiet efter sommerferien. Studieretning

Studieretningsfag

1. Science (1)

Matematik A, Fysik A, kemi B

2. Science (2)

Matematik A, Kemi B, Fysik B, Biologi C

3. Innovation

Matematik A, Fysik B, Innovation B

4. Biotek

Bioteknologi A, Matematik A, Fysik B

5. Mennesket og/i naturen

Biologi A, Idræt B, Matematik B

6. Krop og identitet

Biologi A, Psykologi B, Matematik B

7. Vindue mod verden

Samfundsfag A, Engelsk A, Matematik B

8. Kultur og identitet

Engelsk A, Samfundsfag B, Psykologi B

9. Internationale studier

Tysk A/Spansk A, Engelsk A, Samfundsfag B

10. Sprog og medier

Engelsk A, Mediefag B, Samfundsfag B

Ags-nyt feb 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you