Page 1

MAJ 2015

NU ÄR DEN HÄR!

HP ELITEBOOK 1020 SPECIAL EDITION 1kg muskler - en fullprestanda-enhet från HP! 09

12

NYHET

FOKUS

HP servrar, lagring och nätverk hos ALSO! 

Därför ska du välja curved LED-skärmar

14 DIGITAL SIGNAGE

Köpenhamns flygplats: Intelligent och digital


SPARA

MINDRE TRASSEL MED TRÅDLÖST

AR A NT

I

G

50% 3 års garanti

Brother PT-P750W (Art nr: 2144877) Brother QL-710W (Art nr: 1790228)

Alla kan bidra till en organiserad arbetsplats med trådlösa etikettskrivare. En knapptryckning på din laptop eller ett svep på din Smartphone via en app, är allt som behövs för att skriva ut en etikett. När som helst, var som helst för vem som helst. Med 50% rabatt på två av våra toppmodeller så är det inte bara tid du sparar.

BUSINESS SMART EFFEKTIVA UTSKRIFTER PÅ EN HELT NY NIVÅ

Business Smarts serien består av 3 modeller:

Brother MFC-J5320DW (Art nr: 2338700) Brother MFC-J5620DW (Art nr: 2338698) Brother MFC-J5720DW (Art nr: 2338699)

HAR DU FRÅGOR?

Kontakta Nana Kim Forsberg, telefon: 0709 63 39 90, e-post: nana.forsberg@also.com Längre bak i magasinet hittar du en översikt över samtliga produktchefer och säljspecialister hos ALSO.

AR A NT

I

Välkommen till det nya sättet att göra affärer.

G

Business Smart handlar om effektivitet. Samarbeta med ditt team genom att enkelt dela dokument med deras molnanslutna enheter. Stor papperskapacitet och bläckpatroner med extra hög kapacitet innebär mer tid till arbete. Tillsammans ger det låga driftskostnader utan kompromisser. 3 års På-PlatsenGaranti


INNEHÅLL

04 ACTUALLY PUBLICERAS AV ALSO A/S

KÖPENHAMNS FLYGPLATS: INTELLIGENT OCH DIGITAL

Redaktion: Jeanette Weihrauch, Marketing Communication Manager, Scandinavia

14

09

Layout: Andreas Haladyn

MICROSOFT ASSESSMENT AND PLANNING TOOLKIT: ÖVERBLICK GER HANDLINGSKRAFT

10

NU ÄR DEN HÄR! HP ELITEBOOK 1020 SPECIAL EDITION

06

NYHET: HP SERVRAR, LAGRING OCH NÄTVERK HOS ALSO!

LEDARE

Eva Forsgren Country Manager ALSO Sweden AB

ALSO Sweden AB Finlandsgatan 14 164 74 Kista Tel: 08-633 90 00 www.also.se

FÅ BETALT FÖR BEGAGNAD IT-UTRUSTNING OCH GÖR EN MILJÖINSATS! MICROSOFT OFFICE 365 VIA ALSO CLOUD

ALSO Sweden AB Höjdrodergatan 25 212 39 Malmö

Alla priser i detta magasin är återförsäljarpri­ser exklusive moms och frakt om inget annat anges. Vi reserverar oss mot tryckfel, utsålda varor samt ändringar i teknisk data.

13

HP:S SERVRAR, LAGRING OCH NÄTVERK – FINNS NU HOS ALSO! Det började en sommardag… Den som säger att ”plötsligt så händer det” har nog svårt att jobba i vår bransch. Här händer inget av sig själv. Det är hårt fokuserat arbete bakom varje plötslig nyhet.

Välkommen att ringa vårt HP EG team! De hjälper dig med rätt lösning för din slutkund.

ALSO satsar på att bli DEN viktigaste spelaren när det gäller IT. ALSO ska vara en marknadsplats där alla produkter, tjänster och lösningar (digitala, finansiella, transaktionella, logistiska) ska finnas.

XX Läs om återvinning av toner XX Glöm inte att migrera dina kunder

Vi ska vara den som hjälper DIG att förverkliga dina affärsidéer tillsammans med din slutkund. Därför är HP:s portfölj viktig. Och nu kan ALSO erbjuda HP:s hela produkt– och tjänstesortiment och vi har kommit en bra bit på väg för en komplett Solutions-avdelning.

Det finns mycket mer viktig info i detta nummer av Actually:

från Windows Server 2003 XX Missa inte möjligheterna med ALSO

Cloud och ALSO Sales Force (kompetensutveckling). Mer info i tidningen du håller i handen. Trevlig läsning! Eva Forsgren Country Manager

3


DET BEHÖVS BARA EN ENHET FÖR BUSINESS

Platta eller Ultrabook™ - Vad sägs om bägge? HP Elite x2 1011 är en enhet som uppfyller alla dina krav. Denna High-end-enhet är utrustad med 5:e generationens Intel® Core™ M-processorer och är fullmatad med senaste teknologin från HP, som bl a trådlös dockningsstation.

NYHET

HP Elite x2 1011 G1 Art nr: 2343985

HP Advanced Wireless Dock Art nr: 2363388

HP Elite Keyboard Art nr: 2363389

ELITEBOOK 1020 SPECIAL EDITION NYHET

Nu finns Special Edition av framgångsmodellen HP EliteBook 1020*. Specialversionen väger endast 1kg och innehåller miljövänligt kolfiber för att kunna optimera vikten - allt detta utan att göra avkall på prestanda eller flexibilitet. *Finns även två ”Standard Edition” versioner av HP Elitebook 1020 (Art nr: 2343898, 2348546)

HP EliteBook 1020 Special Edition Art nr: 2379542

HAR DU FRÅGOR? 4

Kontakta Product Manager Christoffer Bohrn, telefon: 08-633 92 57, e-post: christoffer.bohrn@also.com Längre bak i magasinet hittar du en översikt över samtliga produktchefer och säljspecialister hos ALSO.


ÅTERVINNING AV HP-TILLBEHÖR

Återvinning för små och medelstora företag. Samarbeta med HP för att skydda miljön! Returnera dina begagnade bläckpatroner och tonerkassetter från HP via HP Planet Partners-programmet. FÖRDELARNA FÖR DIG:

✓✓ Det är gratis – HP står för hela kostnaden i samband med returneringen. ✓✓ Det är enkelt – alla resurser kring återvinning finns online. ✓✓ Det är ett miljöåtagande. HP använder bara sitt “slutna” återvinnings-

✓✓ ✓✓

system och återvinner alla returnerade skrivarkassetter via ISO 14001*-certifierade processer. Vi garanterar att inga kassetter hamnar på soptippen och att plasten som återvinns används för att tillverka nya HP-skrivarkassetter med samma höga kvalitet och tillförlitlighet som du kan förvänta dig av originaltillbehör från HP. Vi kan tillhandahålla miljöcertifikat på begäran. Kontakta din kontoansvariga på HP eller HP Planet Partner-programmets supportavdelning. Fram till i dag har HP producerat en miljard HP originalbläckpatroner med återvunnet material från plastflaskor och bläckpatroner**

* Internationellt erkänd standard för miljöledningssystem ** Många HP-bläckpatroner med återvunnet material innehåller minst 50 % återvunnen plast per viktenhet. Den exakta procentandelen återvunnen plast varierar beroende på modell och över tid, baserat på tillgången till material. Enligt september 2010.

HAR DU FRÅGOR?

Kontakta Product Manager Jesper Nilsson, telefon: 08-633 92 51, e-post: jesper.nilsson@also.com Längre bak i magasinet hittar du en översikt över samtliga produktchefer och säljspecialister hos ALSO.

5


FÅ BETALT FÖR BEGAGNAD IT-UTRUSTNING

OCH GÖR EN MILJÖINSATS! Säkerställ dataradering, värna om miljön och få dessutom betalt för det!

Genom ett samarbete mellan ALSO och Inrego har du möjlighet att snabbt värdera och även sälja den IT-utrustning som dina kunder fasar ut, till exempel i samband med att kunderna köper ny utrustning. Du får ersättning för produkterna och hjälper samtidigt dina kunder med hantering, logistik och dataradering av den gamla utrustningen på ett säkert och miljöriktigt sätt. Samtidigt bidrar du och dina kunder till ett mer hållbart samhälle. En enda dator som återanvänds ger en koldioxidbesparing på 109 kilo. Det motsvarar energin för att driva ett kylskåp i tio år. Hur fungerar det? När du, för en kunds räkning, köper in en ny dator från ALSO har du möjlighet att sälja kundens gamla dator vidare till Inrego. Utrustningen kan vara värd mer än du tror.

6

Inrego arbetar långsiktigt och strävar alltid efter att ge dig högsta möjliga ersättning. Det får du genom deras stora svenska och globala kontaktnät med kunder som söker funktionsduglig IT-utrustning. Redan 2010 utsågs de av branschen till topp 5 IT-broker i Europa. Inrego säkerställer att all information på hårddiskar raderas med programvara från Blancco. Därefter funktionstestas och rekonditioneras produkterna för försäljning på andrahandsmarknaden. Efter att utrustningen har blivit testad och rekonditionerad får du en komplett återrapport med utrustningens specifikation. Samtidigt gör du en viktig insats för miljön genom att möjliggöra återanvändning av utrustningen. Du erhåller dessutom ett miljöcertifikat för din insats!

FAKTA VÄRDERA DIREKT Testa redan nu vad din utrustning är värd! Gå in via länken nedan och lägg in information om den utrustning du vill återvinna/återta. Du får ett värde på utrustningen direkt: http://saljdirekt.inrego.se/index/steg2

VIL DU VETA MER? Vid frågor kontakta gärna din ALSO-säljare eller ring tel: 08-633 90 00


FOKUS: TILLBEHÖR

GÖR EN ÖVERSYN AV Hur många timmar om dagen använder vi ett tangentbord? Hur många timmar om dagen använder vi en mus? Medarbetarna i ett företag är inte bara beroende av datorer som kan utföra deras arbetsuppgifter snabbt och effektivt. De är också i hög grad beroende av att det är bekvämt att arbeta med datorn. Av: Henrik Malmgreen

I

det sammanhanget är just värdet av bra och väl fungerande tillbehör klart underskattat. För även om datorn är snabb, kan det bli en lång dag, om exempelvis musen är gammal och sliten. Det är nämligen inte bara datorteknologin som utvecklas utan även tillbehören. Vi har alla olika behov Tidigare var en mus bara en mus. I dag finns det möss i alla tänkbara storlekar och former som kan uppfylla kraven från den mest krävande handen. Alla händer är ju inte lika stora och som användare är vi mycket olika, när det gäller en bra arbetsupplevelse och en bra ergonomi. Samma sak gäller för tangentbordet som också finns i ett otal varianter. Passar alla tangentbord till den enskilda medarbetarens arbetsrutiner? Hur lång är nedtryckningen av tangenterna? Hur är anslaget? Det råder knappast något tvivel om, att man kommer att hitta mängder av nedslitna och inexakta möss samt gula och blekta tangentbord med en eller kanske två tangenter som inte längre fungerar perfekt, om man skulle titta på skrivborden i många företag. Ta med tillbehöret i väskan Därför borde det vara en helt naturlig sak att med jämna mellanrum ge datortillbehöret en översyn. Om arbetsgivaren kan klara av själva

översynen, behöver ändå återförsäljaren påminna honom. Medge att medarbetarna ibland kanske inte känner att det är rätt tid att byta, för det blir en vana att arbeta med den gamla musen och det gamla tangentbordet. Men sett ur ergonomisk synvinkel kan det finnas många bra anledningar att byta. När du som återförsäljare ska åka på besök till dina kunder, bör du kanske ta med dig ett litet sortiment med tillbehör och göra det till en fast rutin att med jämna mellanrum fråga, om det inte är dags att göra en översyn av kundens tillbehör. En extra personalförmån Det kommer att bli en övning som dels kan ge dig en svagt ökad försäljning och dels få det att framstå som en god service för såväl medarbetarna som för företaget. Att företaget har en fast tillbehörspolitik kommer utan tvivel att betraktas som en attraktiv personalförmån. Om man tänker efter, hur många timmar medarbetarna sitter vid sina datorer, kommer det helt säkert att vara en bra och effektivitetshöjande investering.

FAKTA ERGONOMISK TILLBEHÖR HOS ALSO Förr var ett tangentbord rektangulärt. Det fanns helt enkelt inga andra former att välja mellan, men så är det inte längre. Microsoft exempelvis har inte mindre än sju olika ergonomiska tangentbord att välja mellan. Utformningen av dem, som är nära på böljande, smyger sig nästan mot händerna.

Ett nytt märke hos ALSO är Contour, som är känt för RollerMouse, finns i inte mindre än fyra varianter, beroende på kraven på funktionalitet. Precision är ett av kraven. Två av mössen - RollerMouse Classic och Pro2 - är utrustade med en optisk sensor, medan de två toppmodellerna - RollerMouse Free2 och Red - är utrustade med antingen en enkel lasersensor eller en dubbel lasersensor.

7


MER ÄN BARA MOBILTELEFONER ALSO Telecom är mycket mer än bara mobiltelefoner. Vi kan bland annat erbjuda lasergravering, konfiguration och rådgivning.

Huawei Ascend G7

Huawei Acsend Mate 7

Art nr: 2278981

Art nr: 2279062

5.5-tums HD-skärm, förbättrad 4G LTE Cat4-anslutning och optimerad 13MP-bakåtvänd kamera.7.6 mm tunn och väger 165 gram.

Stor 6” FHD-skärm i en supertunn metallkropp. Kompakt med bezel-ram och hög screen-to-body ration.

STOR SKÄRM OCH SNYGG DESIGN Nokia Lumia 635

Nokia Lumia 830

Art nr: 2372650

Art nr: 2273460

Windows Phone 8.1, blixtsnabb 4G, 4,5”-skärm med reptåligt Gorilla Glass 3, QuadCore CPU, 8GB RAM, 5MP-kamera

Windows Phone 8.1, 4G-anslutning, knivskarp 5”-skärm med reptåligt Gorilla Glass 3, 10MP-kamera med Zeiss optik, 16GB RAM

TA MED KONTORET I FARTEN ALSO Teleteam Rådgivning vid större kundförfrågningar kring operativsystem, MDM-lösningar, BID-ansökningar, kundcase och demoprodukter

SONY Xperia Z3

SONY Xperia Z3 Compact

Art nr: 2339974 / 2339975

Art nr: 2339977 / 2339978

Android 5.0.1 (OTA uppdatering), 4G-anslutning, 5,2” IPS-skärm, damm- och vattentät, 20,7MPkamera, 16GB RAM, microSDXC-stöd

Konfiguration av mobila enheter Har din kund speciella krav på hur mobiltelefonerna ska levereras så låt oss hantera det åt dig. Vi kan exempelvis stöldskyddssäkra med lasergravyr, avemballera, sampacka så att samtliga mobiltelefoner debiteras vid leverans, installera sim-kort och aktivera som standard, installera PIN SD-kort och egenutvecklade företagsappar etc.

HAR DU FRÅGOR? 8

Android 5.0.1 (OTA uppdatering), 4G-anslutning, 4,6” IPS-skärm, damm- och vattentät, 20,7MPkamera, 16GB RAM, microSDXC-stöd

LÅNG BATTERITID OCH VATTENTÄT

Kontakta Product Manager Brian Schmaltz-Knudsen, telefon: +45 4355 9392, e-post: brian.schmaltz-knudsen@also.com. Längre bak i magasinet hittar du en översikt över samtliga produktchefer och säljspecialister hos ALSO.


ALSO KAN NU ERBJUDA HP:S

SERVRAR, LAGRING OCH NÄTVERK! NYHET!

Eva Forsgren, Country Manager ALSO Sweden AB

Den 1 maj blev ALSO Sverige auktoriserad distributör av HP:s servrar, lagring och nätverk. Därmed kan ALSO erbjuda HP:s hela produkt– och tjänstesortiment. Avtalet blir ytterligare en grundbult i strategin att erbjuda återförsäljarna helhetslösningar och mervärden. En förutsättning för att möta kundernas krav på lösningar och tjänster inom datacenter, säkerhet och molnet.

Vad kommer det här utökade samarbetet att innebära för ALSOs kunder? - Som alltid en närvarande distributör med stor tillgänglighet, flexibilitet och kompetens. Du kan förvänta dig hjälp och stöd att ta sig till ”Nya tidens IT”. Med ett omfattande samarbete med HP kan vi tillsammans erbjuda våra återförsäljare konkurrenskraftiga, fullt integrerade och kompletta lösningar från en och samma distributör, säger Eva Forsgren. På HP välkomnar man ytterligare en distributör med möjlighet att erbjuda HP:s totala produkt – och tjänstesortiment. Varför valde ni på HP att utöka samarbetet med ALSO? - ALSO har under de senaste åren visat framfötterna på den svenska marknaden och har även byggt upp en bra kompetens kring HP:s

HAR DU FRÅGOR?

produkter genom både utbildningar av personal och smarta rekryteringar. ALSO har också en bra räckvidd i hela Sverige och är vana att jobba nära sina återförsäljare – något som blir allt viktigare i framtidens affärer. Vi ser ALSO som ett bra komplement till våra redan dedikerade distributörer, säger Fredrick Ericsson, försäljningsdirektör på HP.

Hur ser du på framtiden? Vad kommer att krävas av er på ALSO för att fortsätta utvecklas och leva upp till er vision om att vara förstahandsvalet hos återförsäljarna? - Vi ska fortsätta att lyssna på våra kunder och vart marknaden är på väg. Marknaden genomgår stora förändringar – och vi och återförsäljarna med den.

Hur har ni på ALSO förberett er internt? - Med rekrytering av spetskompetens och utbildning av befintliga medarbetare. Sedan har vi vässat vår försäljningsavdelning med både ny försäljningschef, dedikerade Key Account Mangers och ett HP EG team som ska hålla affärerna igång och stötta våra återförsäljare. Det tillsammans med vårt Skandinaviska team gör oss till den största HP-dedikerade organisationen i Norden. Vi är väl rustade, säger Eva Forsgren.

ALSO jobbar mycket med att effektivisera verksamheten för att kontinuerligt bli bättre. Vår marknadsplats utvecklas ständigt med nya tjänster och lösningar och ambitionen är att vara återförsäljarnas förstahandsval. De uppskattar vårt personliga engagemang, vår proaktivitet, att det är enkelt att jobba med oss och att vi är så målinriktade på att leverera. Det ska vi fortsätta vara, avslutar Eva Forsgren.

Kontakta Product Manager Marcus Nilsson, telefon: 0768-34 01 25, e-post: marcus.nilsson@also.com. Längre bak i magasinet hittar du en översikt över samtliga produktchefer och säljspecialister hos ALSO.

9


MICROSOFT ASSESSMENT AND PLANNING TOOLKIT

ÖVERBLICK GER

HANDLINGSKRAFT Det finns risk att IT-installationer görs i en process, under vilken företagsledningen snabbt förlorar överblicken över såväl vad som händer som var det händer. Driftmässigt behöver det inte skapa något problem, men den dag då infrastrukturen ska uppgraderas genomgripande, befinner sig företaget normalt i en situation, då inte ens den IT-ansvarige har överblick över den specifika sammansättningen.

Microsoft Assessment and Planning Toolkit (MAP) in action

Av: Henrik Malmgreen

T

ill sommaren upphör Microsoft med support till Windows Server 2003, och därför håller många företag redan nu på att planera en flytt till andra plattformar. För att det ska kunna ske i huvudsak smärtfritt, är det en klar fördel att exakt känna till de IT-relaterade beståndsdelarna i infrastrukturen. Då är Microsoft Assessment och Planning (MAP) Toolkit till stor, ja nästan oumbärlig, hjälp. Trygga kunder MAP Toolkit är ett analys- och rapporteringsverktyg som skannar IT-infrastrukturer enkelt och säkert. Som återförsäljare kan du därmed hjälpa dina kunder att få överblick och trygghet, samtidigt som det gynnar ditt företag. En överblick över kundernas IT-aktiviteter betyder nämligen, att du tillsammans med kunderna i god tid vet när de ska börja fundera över investeringar i ny programvara och ny infrastruktur. En korrekt statusbild är det bästa man kan starta med, när uppgraderingen ska planeras.

HAR DU FRÅGOR? 10

Men det handlar inte bara om installationens sammansättning utan även om belastningen. Med hjälp av rapporteringsfunktionen i MAP Toolkit kan du tillsammans med kunderna även se hur hårt belastade de olika servrarna är. Upp i molnet, eller ...? Dessutom ger MAP Toolkit en överblick över om installationen är korrekt licensierad. Det är nämligen möjligt att se såväl antalet fysiska servrar som antalet virtuella servrar och hur de förhåller sig till varandra, vilket gör det enkelt att räkna ut vilka licenser som krävs. Tillsammans är det en värdefull information som ger möjlighet att besluta om det i samband med uppgraderingen är möjligt att konsolidera data och därmed spara en eller flera servrar, eller om företaget ska ta steget fullt ut och flytta upp sin IT-infrastruktur till molnet på exempelvis en Azure-plattform med Office 365.

FAKTARUTA MAP TOOLKIT Rent praktiskt laddas MAP Toolkit ner och installeras på en klient-PC. Därefter skapas en VPN-åtkomst till kundens nätverk, där det upprättas en databas och en inventarielista. Sedan görs en skanning inom ett definierat intervall med IP-adresser. När skanningen är klar, kan man få en överblick över såväl servrarna och deras specifika maskinvarukonfiguration som de programvaror som har installerats och inte minst versionsnumren. Fördelarna är många. Det gäller inte bara kunden utan också dig som återförsäljare, genom att du kan använda MAP Toolkit till att optimera eller etablera Software Asset Management (SAM), vilket ger möjlighet att lagerföra och rapportera licenser. Det ger överblick över det aktuella behovet, varför du slipper att förnya licenser som du inte har användning för. MAP Toolkit är alltså ett verktyg som kan användas för att såväl skapa ett mervärde för dina kunder som att visa din egen infrastruktur.

Kontakta gärna ALSOs Software team: Tel: 08-633 90 99, e-post: software.sverige@also.com Längre bak i magasinet hittar du en översikt över samtliga produktchefer och säljspecialister hos ALSO.


LENOVO SERVRAR FÖR

ÖVERVAKNING

Ett av fokusområdena inom ALSOs lösningsförsäljning är övervakning. ALSO har i samarbete med Lenovo konfigurerat tre servrar, S - M - L, med utgångspunkt från 4-65 kameror. Vi har också ett avtal med Lenovo som garanterar konkurrenskraftiga priser. Vi har valt ut tre Lenovo-servrar som har en grundkonfigu­ration med 1st OS-disk, resten “bygger” du själv, d.v.s. du väljer antal RAM, vilken typ av diskar och storlek på lagring, RAID osv. Alla servrar levereras med Lenovos 3-års ONSITE-garanti. Förutom de förkonfigurerade servrarna S - M - L, hjälper vi dig att skräddarsy

HAR DU FRÅGOR?

FAKTA

S

4 - 20 kameror

M

20 - 40 kameror

L

40 - 65 kameror

Antalet kameror är utvalda utifrån: 1080P, H.264, 10 fps., 30% motion.

den lösning inom övervakning som passar just din verksamhet bäst.

och switchar programmerade efter din IP-plan. Kontakta oss för information och priser.

Vårt Konfigurationscenter kan bl a erbjuda RAID-konfiguration med OS och exempelvis installation av Milestone - till ett pris du själv har svårt att matcha. Du kan också få dina kameror

Lenovos är världens största PC leverantör Under 2014 var det därför naturligt för Lenovo att ta nästa steg. – in på den europeiska servermarknaden.

Kontakta Product Specialist Tom Leveau, tel: 08- 633 91 36, e-post: tom.leveau@also.com eller Product Manager Marcus Nilsson, tel: 0768-34 01 25, e-post: marcus.nilsson@also.com Längre bak i magasinet hittar du en översikt över samtliga produktchefer och säljspecialister hos ALSO.

11


Samsung Curved LED-skärmar - En omslutande upplevelse Den välvda skärmen omsluter dig så att bilden upplevs som större och bredare, och scenerna får ett fantastiskt djup. Tack vara den välvda formen blir avståndet jämnare till alla delar av bilden. Det ger en större bildupp-

12

levelse oavsett om du ser rakt framifrån eller från sidan. Eftersom bilden möter dina ögon i en mer naturlig vinkel får du också högre bildkvalitet med bättre detaljrikedom och kontrast över skärmen som helhet.

Samsung S24E510C 24”

Samsung S27E510C 27”

Samsung S27D590C 27”

Samsung S29E790C 29”

Samsung S34E790C 34”

16:9 Wide Curved 1920x1080 VA-LED, 4ms, VGA/HDMI Glossy black VGA cable in the box. Art nr: 2362909

16:9 Wide Curved 1920x1080 VA-LED, 4ms, VGA/HDMI Glossy black VGA cable in the box. Art nr: 2372117

16:9 Wide Curved 1920x1080 VALED, 4ms, VGA/DP/HDMI Speakers, T-stand, HDMI cable in the box. Art nr: 2209919

21:9 Curved 2560x1080 WideFHD-VA, 4ms, T-stand height adj 100mm, VESA,HDMIx2, DP Speakers. Art nr: 2368181

21:9 Curved 3440x1440 Ultra WQHDVA, 4ms, T-stand height adj 100mm, VESA,HDMIx2, DP USB3x4, Speakers. Art nr: 2323924

HAR DU FRÅGOR?

Kontakta Product Manager Roger Johansson, telefon: 08-633 92 53, e-post: roger.johansson@also.com Längre bak i magasinet hittar du en översikt över samtliga produktchefer och säljspecialister hos ALSO.


MICROSOFT OFFICE 365 VIA ALSO CLOUD Nu kan ni äntligen erbjuda era kunder Office 365 på månadsbasis genom vår molnpanel ALSO Cloud Marketplace

Ni gör hela affären inklusive fakturering och äger hela relationen med era kunder. Det är väldigt enkelt att skapa Office 365-konton i ALSO Cloud Marketplace. ALSO Cloud Marketplace innehåller andra molntjänster också så som ACT! CRM-system och Acronis backup-tjänst. Allt finns tillgängligt i ett och samma gränssnitt. Ni får en faktura i efterskott från oss för alla tjänster per månad och kan lätt se hur mycket varje kund har handlat för. Nyhet! I och med detta sätt att köpa Office 365, kan du som återförsäljare lägga till och ta bort konton från månad till månad och därmed följa din kunds behov mer exakt.

FAKTA

Gå in på kunden i kontrollpanelen ALSO Cloud Marketplace

2

Klicka på ”New service”

3

Lägg till ”Microsoft tenant”(vilket skapar kunden i Office 365) Microsoft Organization tenant (Microsoft) Microsoft Organization tenant

ALSO CLOUD MARKETPLACE Med ALSO Cloud Marketplace kan molntjänstleverantörer och återförsäljare samla, integrera, skräddarsy och hantera en mängd olika molntjänster på lokala ALSO-marknadsplatser. ALSO Cloud Marketplace automatiserar livscykeln för molntjänster, från försäljning till fakturering, och gör det enkelt att skapa hybriderbjudanden kombinerade med mervärdestjänster som passar perfekt för den önskade vertikala marknaden.

LÄS MER HÄR:

1

4

Klicka på ”Add service” igen och lägg till de abonnemang du vill sälja.

5

Logga in i Office 365 portalen för att lägga till användarna. Microsoft

Office 365 Business Premium Microsoft

Office 365 Enterprise E3

www.alsocloud.se

HAR DU FRÅGOR?

Kontakta Cloudspecialist Carl-Henrik Hörnqvist, telefon: 08-633 90 94, e-post: carl-henrik.hornkvist@also.com Längre bak i magasinet hittar du en översikt över samtliga produktchefer och säljspecialister hos ALSO.


FOKUS: DIGITAL SIGNAGE

Köpenhamns flygplats Kastrup är världens modernaste när det gäller etableringen av en digital kommunikationslösning som är fullt integrerad med flygplatsens trafikdata.

INTELLIGENT OCH DIGITAL

Genom installationen av cirka 550 Samsung-skärmar har Kastrup flygplats lyft den digitala kommunikationen till helt nya höjder i en lösning som är fullt integrerad med trafikdatan. Det är en lösning som har gett eko över hela världen.

Av: Henrik Malmgreen

V

arje år passerar 25,6 miljoner resenärer genom Köpenhamns flygplats Kastrup. Målet för en av världens modernaste flygplatser är att nå upp till en genomströmning på 40 miljoner om året. Av de cirka 70 000 resenärer som checkar in eller landar varje dag, består cirka 43 procent av affärsresenärer, medan 57 procent är privatpersoner på semester. Båda kategorierna är särskilt intressanta målgrupper för en lång rad annonsörer. Affärsresenärerna eftersom många av dem har en hög inkomst och är inställda på att använda en del av den på lyxvaror. Semesterresenärerna eftersom de befinner sig i en situation, i vilken konsumtionsgenen redan är aktiverad. I vår har Kastrup genomgått en markant förvandling av just den anledningen att man vill göra de många resenärerna ännu attraktivare för annonsörena på flygplatsen. Borta är således alla de traditionella anslagstavlor och statiska ljusskyltar som istället avlösts av inte mindre än 550 Samsung-skärmar i varierande storlek från 55-220”.

14

Annonsering styrd av trafikdata Gemensamt för alla bildskärmarna är att de kan visa innehållet i 4K-kvalitet. Men det är inte främst den flotta återgivningen av annonsörernas material som är intressant i det här sammanhanget. Det är istället de helt unika möjligheterna att kunna rikta annonsbudskapen och att inte minst låta “Playlists” spelas upp tillsammans med alla aktuella trafikdata. Det gör Kastrup inte bara till världens första fullt digitaliserade flygplats utan även till den intelligentaste, när vi talar om annonsering. – Totalt 250 ”döda” skyltar har blivit utbytta mot 170 skärmplatser, för att vi i det här sammanhanget menar att ”less is more”. Det ska förstås på det sättet, att effekten i det interaktiva, digitala konceptet har så mycket större genomslagskraft i förhållande till traditionell, statisk annonsering, säger Claus Donnerstag från företaget Airmagine, som står för såväl hela den digitala infrastrukturen som den säljrelaterade kontakten med annonsörerna.

Alla Samsung-skärmarna har levererats av ALSO genom Audio Visuelt Centrum som också har stått för installationen. Audio Visuelt Centrum levererar i förväg till Dansk Reklame Film, som har Nordisk Film - ett av flaggskeppen i Egmont-koncernen - över sig och Airmagine under sig. Airmagine har stått för den digitala infrastrukturen i form av en egenutvecklad Content Distribution Engine.

Dagligen visas 20 000 playlists på Köpenhamns flygplats. Det nya konceptet på flygplatsen definierar helt nya gränser för det man kan kalla relevant annonsering. Man kan se det som att täckningen optimeras i förhållande till den relevanta målgruppen. Det betyder mindre spill och större relevans. Eller på engelska: Real Time Adaptive Marketing.


Claus Donnerstag på Airmagine, som är ett dotterbolag till Dansk Reklame Film, har levererat hela den digitala infrastrukturen för styrningen av innehållet.

“Lösningen är integrerad i flygplatsens trafikdata, vilket betyder att resenärerna från exempelvis Kina får presenterat precis de varugrupper som de är intresserade av” — Claus Donnerstag, Arimagine

Genomslagskraften ska bland annat ses i ljuset av möjligheten att presentera ett budskap vid exakt den tidpunkt och på den plats, där det är optimalt i förhållande till annonsörens önskemål. Det räcker så att säga att trycka på en knapp. Reklamen följer resenären – Lösningen är integrerad i flygplatsens trafikdata, vilket betyder att resenärerna från exempelvis Kina får presenterat precis de varugrupper som de är intresserade av. Det sker exempelvis exakt vid den ombordstigningsbrygga och vid den gate, där flygplanet landar. Skulle det ske ändringar i trafiken i form av en annan landningstid eller en annan gate, följer det digitala innehållet helt automatiskt med till den rätta bildskärmen på den aktuella platsen, fortsätter Claus Donnerstag. Tittar man på ett par analystal, visar det sig att det är utomordentligt bra att presentera reklambudskapen på det bästa möjliga sättet för resenärerna. 67 % av alla resenärer är nämligen intresserade av att se reklam på flygplatsen, 85 % förväntar sig att reklam visas och 82 % tar sig faktisk tid att se på den. De här talen borde kunna överbevisa till och med den mest skeptiske annonsören. De 550 bildskärmarna har monterats antingen fristående eller som videoväggar, där de största är 6 x 4 meter, bestående av totalt 16 bildskärmar på vardera 55”. Sådana finns det 6 stycken av. Dessutom har det monterats en ruta med 2 x 2, 3 x 3 eller 4 x 4 bildskärmar som en videovägg och en skärmkub har hängts över det centrala butikstorget. En montering, med en vikt på flera ton, som utförts särskilt noggrant. Ger eko över hela världen Det finns många bra bildskärmar som kan visa mycket fina bilder, så varför blev det just Samsung? Enligt Atlan Brabæk, som är säljchef på företagssidan på Samsung i Danmark, beror det inte bara på designen och bildskärmarnas

Enligt genomförda analyser ser resenären 27 % av alla de upphängda bildskärmarna på sin väg genom flygplatsen. I runda tal befinner sig resenären under 1-2 timmar på flygplatsen, beroende på om det rör sig om avgång eller ankomst. Det innebär en ganska attraktiv exponeringsperiod.

kvalitet utan också på den tillhörande programvaran som har bidragit till att göra hela den imponerande lösningen möjlig. – Jag vill dessutom gärna understryka, att såväl Köpenhamns flygplats som Airmagine har varit särskilt aktiva i ansträngningarna att skapa detta fantastiska, digitala och inte minst intelligenta reklamuniversum. Det är också en lösning som har skapat eko inte bara i Samsungs huvudkontor i Korea utan troligen också på flygplatser i andra städer i världen, bland annat i USA, säger Atlan Brabæk. Claus Donnerstag på Airmagine tillägger att även om möjligheterna i den aktuella lösningen är imponerande, har vi bara sett toppen av isberget. På sikt kommer exempelvis resenärernas mobila apparater, såsom surfplattor eller smarttelefoner, också att spela en roll som en ”andra skärm” i det digitala universumet. Samma sak gäller den integrerade möjligheten till ansiktsdetektering som ger möjlighet att optimera reklambudskapet utifrån en matematisk algoritm som definierar betraktarens kön och ålder.

VIL DU VETA MER? Installationen på Köpenhamns flygplats är visserligen unik, men som ALSO-återförsäljare har du också möjlighet att erbjuda dina kunder spännande, digitala kommunikationslösningar som kan bidra till att utöka ditt företagsunderlag och skapa större omsättning.

FREDRIK RIKELIUS Produktspecialist AV/Digital Signage Tel: 08-633 91 67 fredrik.rikelius@also.com

15


CANON ERBJUDER 26 MODELLER FÖR STORFORMATSUTSKRIFT FRÅN 17” TILL 60” BREDD UTSKRIFTER FÖR: Inhouse XX CAD och GIS XX Produktion och provtryck XX Foto och konsttryck XX

UTSKRIFTER MED: XX XX XX XX XX

5 färger Multifunktionalitet 6 färger 8 färger 12 färger

TA DEL AV EN STOR FÖRSÄLJNINGSPOTENTIAL BLI CANON PARTNER REDAN I DAG! HAR DU FRÅGOR? 16

Kontakta Nana Kim Forsberg, telefon: 0709 63 39 90, e-post: nana.forsberg@also.com Längre bak i magasinet hittar du en översikt över samtliga produktchefer och säljspecialister hos ALSO.


Å R E T S H Ä N D E L S E S Ä L J A R E I N O M I T- B R A N S C H E N S O M V I L L M E R

ALSO Sales Force 2015 är en halvdagskonferens för säljare och försäljningschefer inom IT-branschen som vill utveckla sin säljkompetens och därmed förbättra sitt och företagets försäljningsresultat. Kom och inspireras!

17 september kl 12.30 -19.30

Varför skall just DU gå?

Bryggarsalen i Brygghuset, Norrtullsgatan 12, Stockholm

Några av våra inspiratörer

▼ Ett evenemang helt fokuserat på hur man blir en bättre säljare av produkter och tjänster inom IT. ▼ Kompetensutveckling inom presentations- och informationsteknik, mötesstrategier och hur man säljer in idéer. Att övertyga. ▼ Framtidens försäljning och trender som formar morgondagens affärslandskap. ▼ Att odla en framgångsrik försäljningskultur.

Henrik Larsson-Broman Omvärlden och köpbeteenden

Framtidens försäljning, trender som formar morgondagens affärslandskap

Mattias Dahlqvist Presentationsteknik

Konsten att övertyga samt skapa ett förtroendekapital

▼ Sales Intelligence, konsten att förstå sina kunder.

Oliver Lopez

▼ Allting beskrivet med konkreta exempel från verkligheten.

Värdebaserad försäljning

Framtidens försäljning

Anmäl dig på alsosalesforce.se

För mer information, kontakta din säljare hos ALSO eller Monika Dekker (monika.dekker@also.com, 0768-34 09 62). Sponsorer


ÖVERVAKA 500 ACCESSPUNKTER UTAN SVETT I PANNAN D-Link lanserar Central WiFiManager som gör det enkelt att styra och överaka upp till 500 accesspunkter i molnnätverket.

Det molnbaserade verktyget, Central WiFiManager, gör det enkelt att hantera trådlösa nätverk i stora och små företag. Verktyget ingår gratis när du köper D-Link trådlösa accesspunkter. Med Central WiFiManager kan du styra upp till 500 accesspunkter via molnet.

placerade bakom en router eller en brandvägg. Det har varit nödvändigt att skapa en VPN. Med D-Link Central WiFiManager kan accesspunkterna nu användas överallt, även bakom NAT-enheter.

Enkel och snabb att konfigurera Förutom realtidsövervakning av hela det trådlösa nätverket har Central WiFiManager också ett brett utbud av funktioner som åtkomstkontroll, säkerhet och nätverksoptimering. Nätverket optimeras genom automatisk kanalstyrning samt avancerad bandbreddsoptimering. Lösningen har åtkomstkontroll så att endast behöriga personer får tillgång till programvaran - och det är lätt att ge flera personer tillhörighet vid behov. Till exempel kan en nätverksadministratör vid huvudkontoret hantera och övervaka accesspunkterna i alla kontor, medan den lokala nätverksadministratören bara har tillgång att övervaka det lokala nätverket. Tidigare har det varit svårt att styra accesspunkter som är

HAR DU FRÅGOR? 18

En ytterligare fördel med Central WiFiManager är möjligheten att konfigurera en accesspunkt och sedan tillämpa konfigurationen på flera accesspunkter. Gränssnittet stöder flera språk och kan skapa detaljerade rapporter. D-Links nya molnbaserade verktyg kan också användas av IT-konsulter som erbjuder trådlöst nätverk och fjärrnätverk som en del av deras service till kunderna. “D-Link Central WiFiManager låter våra partners att tillhandahålla trådlösa nätverk som en tjänst med realtidsövervakning, hantering och rapportering. Det öppnar nya intäktsmöjligheter och underlättar fjärrstyrning av flera nätverk “, säger Lasse Haizmann, Country Sales Manager, D-Link.

FAKTA FÖRDELAR - CENTRAL WIFIMANAGER XX XX XX XX XX

Webbaserad administration Multi-site management Förenklad förkonfigurerad installation Hög driftssäkerhet och trafikflöde Registreringsportal och åtkomstkontroll

CENTRAL WIFIMANAGER FUNGERAR TILLSAMMANS MED FÖLJANDE ACCESS-PUNKTER: XX XX XX XX XX

DAP-2695 DAP-2660 DAP-2690 DAP-2360 DAP-2310

Kontakta Lotta Dellner, telefon: 08-633 91 37, e-post: lotta.dellner@also.com Längre bak i magasinet hittar du en översikt över samtliga produktchefer och säljspecialister hos ALSO.


HAR DU NÅGRA FRÅGOR?

Kontakta våra sälj- och produktspecialister COMPUTER

COMPUTER

COMPUTER

COMPUTER Roger Johansson

Per Kjällström

Christoffer Bohrn

Ulrika Segerfeldt

Product Manager

Product Manager

Product Manager

Product Manager

roger.johansson@also.com

per.kjallstrom@also.com

christoffer.borhn@also.com

ulrika.segerfeldt@also.com

ASUS PC / Samsung Monitors Tel. +46 (0)8 633 92 53

Acer / Fujitsu Tel. +46 (0)8 633 92 52

HP Commercial PC Tel. +46 (0)8 633 92 57

Lenovo Tel. +46 (0)768 30 01 88

ACCESSORIES

COMPONENTS

PRINT

PRINT

Jesper Nilsson

Nana Kim Forsberg

Preben Stub

Pia Glensbo

Product Manager

Product Manager

Product Manager

Product Manager Scandinavia

HP Print / Supplies Tel. +46 (0)8 633 92 51

Tel. +46 (0)8 633 91 72

Components Tel. +46 (0)8 633 92 54

nana.forsberg@also.com

preben.stub@also.com

Print / Toshiba PC / SONY

jesper.nilsson@also.com

Belkin / Creative / Targus / Trust / Wacom

Tel. +45 4355 9337

pia.glensbo@also.com

DATACENTER

SOFTWARE

SURVEILLANCE

AV Fredrik Rikelius

Tom Leveau

Anouar Ben Jemia

Henrik S. Asmussen

Product Specialist

Product Specialist

Business Manager

Business Unit Manager Scandi.

AV / Digital Signage Tel. +46 (0)8 633 91 67

fredrik.rikelius@also.com

Surveillance Tel. +46 (0)8 633 91 36

Microsoft / Adobe / F-Secure / Symantec

Tel. +46 (0)8 633 92 55

Eaton / Nimble Storage Tel. +45 4355 9359

tom.leveau@also.com

anouar.ben.jemia@also.com

henrik.asmussen@also.com

NETWORK

NETWORK

DATACENTER

DATACENTER Marcus Nilsson

Mats Åström

Lotta Dellner

Nikolai Warner

Product Manager

Product Manager

Product Specialist

Product Specialist

HP Server/Storage Tel. +46 (0)8 633 90 91

APC / Fujitsu Server Tel. +46 (0)8 633 91 58

marcus.nilsson@also.com

mats.astrom@also.com

D-Link / ZyXEL / Netgear / Huawei Tel. +46 (0)8 633 91 37

lotta.dellner@also.com

Nätverk Tel. +46 (0)8 633 90 92

nikolai.warner@also.com

19


NYHET

ETT PROFESSIONELLT KRAFTPAKET HP Omen Pro Mobile Workstation, elegant, lätt och kraftfull. Du kommer att dominera i de mest krävande uppgifter med en högpresterande Intel® Core™ i7-processor, Quad Core, NVIDIA professionell grafik i full HD och Z Turbo Drive vilket gör den 40% snabbare än med SATA SSD. Just nu ingår även 3 års garanti och möjlighet till RJ-45 genom medföljande USB-adapter.

ALSO Art nr: 2381688 och 2381595

ALSO Sweden AB - Finlandsgatan 14 - 164 74 Kista - Tel: 08-633 90 00 - www.also.se Alla priser i denna tidning är exklusive moms och frakt. Med förbehåll för felaktigheter, utelämnanden och förändringar i tekniska data.

Actually SE maj 2015  
Actually SE maj 2015  
Advertisement